Rio De Janeiro’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Özellikle yurt dışı gezi planlayanlar için cevabı bulunması gereken en önemli soru konaklama olmaktadır.

Eğer tatil esnasında tadınızın kaçmasını istemiyorsanız bu sorunun cevabını çok iyi bir şekilde bulmanız gerekmektedir. Rio De Janeiro’da nerede kalınır sorusu bu şehre gelenlerin mutlaka cevaplaması gereken bir sorudur. Siz de bu sorunun cevabını arıyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Rio De Janeiro’da Nerede Kalınır

Öncelikle Rio De Janeiro’da her bütçeye uygun yıldızlı otellerden tutun da hostellere kadar farklı konaklama seçenekleri olduğunu söyleyelim. Ancak şehirde belirli dönemlerde otel fiyatlarında çok hızlı bir artış olduğunu söyleyelim. Ülkemizde kış mevsimi yaşanırken Güney Amerika‘da yaz mevsimi yaşanıyor.

Şehirde yaz aylarında, yıl başlarında ve özellikle Rio Karnavalı’nın olduğu dönemlerde fiyatlar arttığı gibi yer bulmak da sorun olmaktadır. Bu nedenle bizim tavsiyemiz tatilinizi bu dönemler dışında yapmanız olacaktır; ancak bu dönemlerde yapma gibi bir zorunluluk doğarsa da kalacak yeri önceden rezervasyon yaptırmanız çok önemli olmaktadır.

Şehirde konaklayabileceğiniz belli başlı bölgeler bulunmaktadır. Şehirde en çok tercih edilen bölgelerin başında Güney Bölgesi gelmektedir. Bu bölgede hem ortalama fiyatlara uygun hem de lüks ve yüksek fiyatlı konaklama seçeneklerini bulmanız mümkün olabilmektedir. Burası Copacabana ve Ipanema Plajları’nında bulunduğu bölge olduğundan sahil kenarı bir tatil yapmak isteyenler için oldukça iyi bir seçim olacaktır.

Şehrin en lüks otellerinin bulunduğu Rio Centro ise özellikle yüksek bütçeli ziyaretçiler için geniş bir konaklama seçeneği sunuyor. Bölgede en çok otel şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Santa Teresa mahallesinde bulunuyor. Eğer şehrin gece yaşamına yakın olmak isterseniz Rio Centro sizin için uygun bir konaklama tercihi olacaktır.

Bir diğer bölge olan Ipanema–Leblon Bölgesi ise uygun fiyatlı konaklama seçenekleri ve şehrin gezilecek yerlerine yakın bir yer arayanlar için alternatif bir seçenek olabilir. Ancak buradaki seçeneklerin çok fazla olmadığını belirtmemizde fayda var.

Otel Tavsiyeleri

Rio De Janeiro şehrinde her bütçeye uyun otel bulmak mümkün olabiliyor. Şehirde pek çok çeşitli yıldız sayısına sahip otel hizmet veriyor. Buraya gelip de Rio De Janeiro’da nerede kalınır sorusunun cevabını bulamadıysanız otel tavsiyelerimiz faydalı olabilir.

1. Ipanema Inn Hotel 3*

Ipanema Inn Hotel

Ipanema Plajı’na 100 metre mesafede bulunan otel, deniz kenarında bir tatil arayanlar için oldukça ideal bir seçenek. Üstelik fiyatlara güzel bir kahvaltı da dahil! Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

2. Elegance Praia Hotel 3*

Elegance Praia Hotel

Ücretsiz otopark imkanı sunan otel, taksi ve toplu taşıma olanaklarına da çok yakın bir konumda bulunuyor. Otelin Flamengo Plajı’nın hemen yanında olması ise deniz keyfi için oteli ideal bir seçenek yapıyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

3. Américas Copacabana Hotel 3*

Américas Copacabana Hotel

Oldukça merkezi bir konumda bulunan otel, ulaşım ağlarına yakın olması nedeniyle de tercih edilebilecek seçenekler arasında bulunuyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

4. Slaviero Lifestyle Rio De Janeiro 4*

Slaviero Lifestyle Rio De Janeiro

Otel, kahvaltı dahil fiyatıyla bölgedeki en iyi fiyat/performans oranına sahip otellerden biri konumunda bulunuyor. İlgili ve güleryüzlü personeli ile her türlü sorununuza kolay bir şekilde çözüm bulabileceğiniz otel şehir merkezinde bulunuyor ve ulaşım anlamında büyük kolaylık sağlıyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

5. Miramar Hotel By Windsor 5*

Miramar Hotel By Windsor

Copacabana Plajı’nın hemen karşısında bulunan otel, geçtiğimiz yıl şehirdeki en çok rezervasyon yapılan otellerden biriydi. Eğlence mekanlarına oldukça yakın bir konumda bulunan otel bu anlamda tercih edilmesi mantıklı olan seçeneklerden biri. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin