Brezilya’da Görülmesi Gereken 10 Muhteşem Yer

İşte sambanın, futbolun, eğlencenin dur durak bilmediği Brezilya gezilecek yerler listemiz..

Oldukça büyük bir toprak parçası üzerine kurulu Brezilya gezilecek yerler sınırsız.. Sizlere ülkenin en önemli turistik şehirlerini derledik. Brezilya seyahatinizi muhteşem bir deneyime çevirecek 10 şehir ile karşınızdayız..

#1 İşte Brezilya’da Görülmesi Gereken 10 Muhteşem Yer;

Listemizin ilk sırasında;

1-  Sao Paulo

Sao Paulo

Brezilya’nın popüler kentlerinden Sao Paulo, ülkenin en büyük şehri olmasının yanı sıra en çok ziyaret edilen şehri olarak gösteriliyor. Ülkenin güney kesiminde yer alan kent; meşhur gökdelenleri, kültürel aktiviteleri, yemek kültürü ve dur durak bilmeyen gece eğlencesiyle mutlaka ziyaret edilmesi gereken şehirler arasında ilk sırada..

**Sao Paulo Gezilecek Yerler için..

2- Brasilia

Brasilia

Brezilya’nın başkenti Brasilia, şehir planlamasıyla dikkat çeken turistik kentlerden bir diğeri. Ülkenin eski başbakanı Kubitschek, ütopik bir şehir planlamasıyla Brasilia’yı muhteşem bir kent haline getirdi. Şehirde Başbakanlık sarayı, Yüce Divan ve  muhteşem mimarilerle bezenmiş pek çok önemli bina yer alıyor.

3- Fortaleza

Fortaleza

Biraz enerji depolamak biraz da Brezilya’nın nimetlerinden faydalanmak isteyenler için Fortaleza, ülkenin en atraksiyonlu kentlerinin başında yer alıyor. Alışveriş merkezlerine, muhteşem plajlara ve oldukça yoğun etkinliklere ev sahipliği yapan kent, Brezilya’nın en büyük beşinci şehri aynı zamanda.  Brezilya seyahatinizi bol güneşli bir tatile çevirmek isterseniz mutlaka ziyaret edin deriz!

4- Paraty

Paraty

Şelaleri, berrak denizi, tropik ormanları ve daha pek çok doğa güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakan Paraty şehri, Rio de Janeiro’nun Green Coast bölümünde yer alan bir cennet adeta. Eski bir Portekiz kolonisi olan kent, Ilha Grande Koyu’na kurulmuş. Bir de muhteşem sömürge mimarisine sahip.

5- Recife

Recife

Mavinin her tonunu alabildiğince görebileceğiniz Recife, sahip olduğu su kanallarıyla Brezilya’nın Venedik’i olarak anılıyor.  Pek çok ada ve nehre sahip kent, kumsalları ve adrenalin dolu gece hayatıyla da dikkat çekiyor.

6- Olinda

Olinda

Sömürge şehirleri demişken Olinda şehrinin Brezilya’nın en iyi korunmuş sömürge şehri olduğunu belirtelim. Ağaçlarla kaplı bir tepe üzerine kurulu kent; pek çok tarihi kilise, sömür mimarisine sahip evler, restoranlar ve müzeleriyle ziyaret edilesi şehirler listesine giriyor…

7- Manaus

Manaus

Brezilya’nın kuzeyinde yer alan Manaus, diğer şehirlere biraz uzak kalsa da Amazon ormanlarına yakınlığı sebebiyle ülkenin turistik kentlerinden biri. Brezilya’nın en büyük şehirleri arasında yer alan kent, Amazonas eyaletinin de başkenti olarak gösteriliyor. Kentte gezip görülesi pek çok müze ve tarihi nokta da yer alıyor.

8- Salvador

Salvador

Muhteşem sahilleri, rengarenk sokakları ve festivalleriyle Brezilya’nın sevilen kenti Salvador, Amerika kıtalarının en eski şehirlerinden biri olarak gösteriliyor. Brezilya’nın ise en eski şehri ve en büyük üçüncü kenti.

9- Foz do Iguacu

Foz do Iguacu

Dünyanın 7 harikasından biri olan Iguazu şelalerine ev sahipliği yapan Brezilya, Arjantin ile beraber muhteşem doğa harikası şelaleri sınırları içerisinde bulunduruyor. Şelaler, Iguazu nehri üzerinde yer alıyor ve turistik ziyaretler Foz do Iguaçu şehrinden yapılıyor.

10- Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Çizgi filmlere konu olan Rio de Janeiro, Brezilya’nın en güzel kentlerinden biri bize göre. Heyecan verici atmosferi, hareketli yaşam tarzı ve muhteşem sahilleri ile görenleri etkisi altına alan kent, Güney Amerika kıtasındaki en çok ziyaret edilen şehir.

** Rio de Janeiro Gezilecek Yerler için..

Diğer yandan dünyanın en büyük limanlarından birine kurulmuş olması da kentin büyüleyici manzaralara ev sahipliği yapmasına sebebiyet veriyor. Kentin birbirinden harika doğa güzellikleri arasında ise; Corcovado Dağları, Copacabana ve Ipanema sahilleri, Sugarloaf ve Corcovado Dağları geliyor.

**Brezilya Mutfağı için…

Brezilya’da görülmesi gereken 10 muhteşem yer yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin