Giresun Kamp Yerleri – Giresun’da Kamp Yapılacak En İyi 16 Yer!

Karadeniz’in küçük ve şirin şehri Giresun sahil şeridi boyunca önüne Karadeniz’in mavisini arkasına da yeşilini alarak uzanıyor. Doğal güzellikleri, tarihi zenginliği ve ülke tarımına fındıkla yaptığı büyük katkı şehri oldukça popüler kılıyor. Ordu, Trabzon, Gümüşhane ve Sivas illerinin çevrelediği Giresun özellikle yemyeşil doğasıyla her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Bu yüzden hem gezilip görülecek yerler hem de kamp imkânları bakımından oldukça zengin.

Karadeniz’de Akdeniz kadar deniz turizmi gelişmemiş olsa da Giresun plajları oldukça ünlü. Karadeniz’in serin sularında serinlemek isteyenlerin oldukça ilgi gösterdiği plajlar yöre halkı ile beraber çeşitli illerden ve yabancı ülkelerden de ziyaretçi ağırlıyor. Bununla birlikte yemyeşil bir doğaya da sahip olan Giresun tam bir yayla cenneti. Bektaş Yaylası, Sis Dağı Yaylası, Gölyanı Yaylası ve Kulakkaya Yaylası bunların başlıcaları.

Yaylalarının haricinde oldukça fazla doğal güzelliğe de ev sahipliği yapan Giresun doğaseverlere adeta görsel bir şölen sunuyor. Dolayısıyla Giresun’da görülmesi gereken doğal güzellikleri Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl, Sağrak Gölü, Karagöl Dağı, Tepesi Delik Mağarası, Yeniköy Mağarası ve Dokuzgöz Milli Parkı şeklinde sıralayabiliriz. Ayrıca bölgede yapılacak en keyifli aktivitelerden biri de fındık tarlalarını görmek ve dalından fındık toplamaktır.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Kümbet Yaylası Kamp Alanı

Kümbet Yaylası Kamp Alanı

Yayla zengini Giresun’da kamp yapılacak alanların başında Kümbet yaylası kamp alanı geliyor. Giresun şehir merkezine 60 km mesafede olan yayla Karadeniz kıyı şeridinden uzakta biraz daha iç kısımda kalıyor. Bu sebeple yaylaya ulaşım sadece özel araçlarla sağlanabiliyor.

Kümbet yaylası yeşilin ortasında adeta cennet gibi bir mekândır. Karadeniz’i bilenler yayla havasını hemen hissedeceklerdir. Eşsiz doğası ve manzarasıyla hem kamp severlere hem de doğaseverlere mükemmel anlar yaşatıyor. Yayla çevresi tamamen ormanlarla kaplı ve orman içerisinde çeşitli yürüyüş yolları bulunuyor. Karadeniz’den biraz uzakta kalması insan popülasyonunu da azalttığından oldukça sakin olan bölge kamp için biçilmiş bir kaftan.

Kümbet yaylasında çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun mekânlar bulunuyor. Kampçıların bir arada bulunduğu bölgelerde çeşitli doğal aktiviteler yapılıp kamp süresi oldukça keyifli hale getirilebiliyor. Bu bağlamda bölge hemen her taraftan kampçıların ilgisini çekiyor.

Kamp alanının yerleşim yerlerine uzak olması kampçıların ihtiyaçlarını karşılaması açısından sıkıntılı bir durummuş gibi karşılanmasın. Yaylaya giden yol üzerinde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Etrafta market, lokanta vb. birkaç farklı yer bulunmuyor. Bu nedenle kamp için bölgeye gelenlerin ihtiyaçlarını buradan tedarik etmesi mümkündür. Ayrıca yöre halkı da kampçılara ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor.

Kamp Olanakları: Yaylaya çıkılan yol üzerinde market, lokanta, konaklama yerleri, fırın, yöresel alışveriş dükkânları bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek dâhil WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Şebinkarahisar Kamp Alanı

Şebinkarahisar Kamp Alanı

Giresun şehir merkezine en uzak ilçelerden biri olan Şebinkarahisar şehir merkezine 105 km mesafede bulunuyor. Şebinkarahisar şehrin en ünlü ilçesi ve şehir merkezi ile diğer ilçelerden toplu taşıma ile ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca özel araçla da bölgeye ulaşılabiliyor. Kampçılar tarafından da sıklıkla tercih ediliyor.

Şebinkarahisar’ın hemen her alanı kamp bölgesidir. Kamp severler belirledikleri rotaları takip ederek rota üzerindeki güzellikleri de keşfederek bölgeye ulaşabiliyor. Çadır kampı ve karavan kampının da yapılabildiği bölge tamamen doğa ve yeşilin içinde kaybolmuş durumda. Bu nedenle eşsiz Karadeniz havası eşliğinde çadır kurup kamp ateşi yakmak ve sevdiklerinizle vakit geçirmek insana huzur depoluyor.

Şebinkarahisar kamp alanı sadece bir bölgeden oluşmamakla birlikte kamp yapılacak belirli alanlar mevcut. İlçenin etrafı oldukça harika doğal güzellikleri barındırdığı için uygun görülen hemen her alanda kamp yapmak mümkün. Ayrıca Şebinkarahisar bölgesi yıl boyunca birçok yerli ve yabancı turistin de akınına uğruyor. Bu bölgede kamp yaparken çevredeki güzellikleri de keşfe çıkabilirsiniz. Hatta çadırınızı sırt çantanıza alarak hem keşif yapıp hem de uygun gördüğünüz bir alanda kolaylıkla kampınızı kurabilirsiniz.

Şebinkarahisar kamp alanında kampçıların ihtiyaçları karşılanabiliyor. Ancak kampçıların kamp yaptığı bölgeye göre durum değişebiliyor. Özellikle Şebinkarahisar ilçe merkezinden her türlü ihtiyaç karşılanarak bölgeye kamp için gidilebilir.

Kamp Olanakları: Şebinkarahisar ilçe merkezinden WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçları karşılanabilir.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Uluburun Plajı Kamp Alanı

Uluburun Plajı Kamp Alanı
Fotoğraf: Çağdaş Ertürk

Uluburun Plajı Giresun şehir merkezine 25 km mesafede Espiye ilçesinde bulunuyor. Ülkemizin Sinop’tan sonra en kuzeyindeki noktası olan Uluburun Plajı’na ulaşım şehir merkezinden ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Karadeniz sahil şeridi boyunca güzergâh takip edilerek bölgeye ulaşım sağlanabilir.

Uluburun Plajı’ndaki kamp alanı eşsiz doğasıyla yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor. Denize hâkim bir noktada bulunması sırtını da Giresun’a ve Karadeniz’in yeşil doğasına dayamış olan bölge gezginler, doğaseverler ve kampçıların akınına uğruyor. Ayrıca bölgede Karadeniz’in suları eşliğinde gün batımı ve gün doğumuna şahit olmak isteyenler de fotoğraf makineleriyle bölgeye akın ediyorlar.

Karadeniz turuna çıkanların mutlaka rotasında bulunan Uluburun Plajı ile kamp alanı çevre illerden ve ülkemizin her yerinden ziyaretçi alıyor. Özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık olan bölge kamp için de oldukça ideal. Bölgede ücretli ve ücretsiz kamp alanlarında dilediğince kamp yapmak ve doğanın tadını çıkarmak mümkündür. Bu bağlamda şehir stresinden uzaklaşmak isteyenler ve biraz olsun kafa dinlemek isteyenler için oldukça uygun bir nokta.

Uluburun Plajı kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları tesisler bulunuyor. WC ve duş ihtiyacı, market ihtiyacı ve elektrik gibi temel ihtiyaçlar bölgeden karşılanabiliyor.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Plaj çevresindeki işletmelerden WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçları karşılanabilir.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Düzköyaltı Plajı Kamp Alanı

Düzköy Altı Plajı Kamp Alanı
Fotoğraf: Hepsi Yeşil

Giresun’un Keşap ilçesinde bulunan Düzköyaltı Plajı şehir merkezine 12 km mesafede bulunuyor. Toplu ulaşım imkânı bulunan plaja ve kamp alanına özel araçlarla da kolaylıkla ulaşım sağlanıyor.

Giresun’un sahil kamp bölgelerinden biri olan Düzköyaltı Plajı Karadeniz’in hemen dibinde masmavi suların yanında ve yemyeşil ormanların önünde bulunuyor. Bu sayede gündüzleri plajda denize girerek vakit geçirmek ve geceleri de kamp çadırlarında keyifli Karadeniz havasının tadını çıkarmak oldukça harika bir duygu olacaktır. Kamp alanı plaja yakın olduğundan özellikle hafta sonları ve günün belirli saatlerinde plaj oldukça kalabalık olabiliyor ve bu durum kampçılar için rahatsızlık verici olabilir. Yöre halkı denize girmek için buraya oldukça ilgi gösteriyor. Daha sakin ve dingin bir kamp hayal edenler daha geri noktalardaki kamp yerlerini tercih edebilirler.

Düzköyaltı kamp alanı hem arkadaş gurubu kampı için hem de ailece yapılacak kamplar için oldukça uygun. Dolayısıyla çadır ve karavan kampı için de uygun yerler barındırıyor. Plaj bölgesinde bazı kamp alanları ücretsiz bazıları ise ücretli olabiliyor.

Düzköyaltı Plajında kamp severler için ihtiyaçlarını karşılayacakları tesisler bulunuyor. Ayrıca bölgenin şehir merkezine de oldukça yakın olması bir diğer artısı. Kamp için burayı tercih edecekler rahatlıkla kamplarını bu bölgede yapabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Plaj çevresindeki işletmelerden WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçları karşılanabilir.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bektaş Yaylası Kamp Alanı

Bektaş Yaylası Kamp Alanı

Bektaş yaylası Giresun’un Dereli ilçesi sınırlarında yer alıyor. Giresun şehir merkezine 55 km mesafede bulunan yaylaya ulaşım Dereli ilçesinden minibüslerle ve özel araçlarla sağlanıyor.

Bektaş yaylası hem doğal güzellikleri hem de yürüyüş parkurları sayesinde oldukça temiz ve nezih bir alan. Karadeniz’in bol oksijenli yaylalarından biri olan Bektaş yaylasında kamp yapmak insana ayrı bir keyif veriyor. Bu çerçevede manzarası ve orman içindeki doğal güzellikleriyle de oldukça ilgi çekiyor.

Bektaş yaylasında kampçılığın haricinde, doğa yürüyüşü, doğa fotoğrafçılığı gibi etkinlikler ve günübirlik piknikler yapılabiliyor. Hem çadır kampına hem de karavan kampına uygun olan yaylada kontrollü bir şekilde ateş yakmak da serbest. Son yıllarda yaylaya yapılan yatırımlarla yaylanın ziyaretçi sayısı artıyor. Çevre illerden ve doğal güzellikler içerisindeki rotalardan yürüyüş yaparak bölgeye ulaşıp kamp kuran birçok kişi bulunuyor.

Bununla birlikte Bektaş yaylasının alt yapı çalışmaları tamamlanmış ve kamp süresi boyunca ihtiyaçların karşılanabileceği mescit ve lokanta türü yerler bulunmaktadır. Ancak daha kapsamlı bir market alışveriş yapmak için bölgeye tedarikli gitmekte fayda var. Elektrik, WC vb. imkânlar bölgeden karşılanabiliyor.

Kamp Olanakları: Yaylaya çıkılan yol üzerinde market, lokanta, konaklama yerleri, fırın, yöresel alışveriş dükkânları bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek dâhil WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kulakkaya Yaylası Kamp Alanı

Kulakkaya Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Sezgin Bayram

Kulakkaya yaylası yine Giresun’un Dereli sınırları içerisinde Karadeniz kıyısından uzakta biraz daha iç kesimde yer alıyor. Şehir merkezine 50 km mesafede bulunan Kulakkaya yaylasına ulaşım Dereli-Yaylacık güzergâhından özel araçlarla sağlanıyor. Bölgenin en fazla ziyaretçi alan yaylalarından biridir.

Kulakkaya yaylası sessizlik, sakinlik ve huzur arayanlar için oldukça uygun fırsatlar sunuyor. Bu çerçevede doğa içinde vakit geçirmek isteyenlerin ve kamp kurmak isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği bölge tam bir doğa harikası. Özellikle bahar aylarında yöreye has Zifin adı verilen çiçeklerle sarı renge boyanan yayla doğa fotoğrafçılarının da bu vakitlerde uğrak noktası oluyor. Bununla birlikte çevrede olan doğal güzellikleri keşfetmek isteyenler de orman içerisinde tertemiz havada yürüyüş yaparak keşfe çıkabilirler.

Kulakkaya yaylası hem çadır kampı için hem de karavan kampı için güzel imkânlar sunuyor. Ayrıca bölgede Gelin kayası ve Çaldağı gibi doğa harikası yerleri de keşfetmek kamp günlerine ayrı bir hava katacaktır.

Kulakkaya yaylasının yakınlarında bulunan Yavuz Kemal beldesinden kampçılar her türlü ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Bölgede market, restoran, PTT vb. hizmetlere ulaşmak kolaydır. Ayrıca WC ve elektrik gibi ihtiyaçlar da bölgeden karşılanabiliyor. Sadece duş ihtiyacı için hazırlıklı olmak gerekiyor.

Kamp Olanakları: Yavuz Kemal belde merkezinden WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçları karşılanabilir.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Karagöl Kamp Alanı

Karagöl Kamp Alanı
Fotoğraf: Cihan Odabaşı

Karagöl kamp alanı yine Giresun’un Dereli ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezine en uzak yayla ve kamp alanlarından biri olan Karagöl kamp alanının şehir merkezine uzaklığı 75 km. Bölgeye ulaşım yolların sıkıntılı olması sebebiyle sadece özel araçlarla sağlanıyor. Ayrıca özel araçla gidecek kişilerin de 4×4 araç kullanmaları tavsiye olunur.

Karagöl yaylasına kamp için zorlu bir yolculuktan sonra ulaşılıyor ve bölge gayet sessiz ve sakin doğasıyla insanı büyüleyen eşsiz bir mekân. Yollarının bozuk olması ve oldukça ters bir noktada kalması bölgenin daha sessiz ve sakin olmasını sağlıyor. Bu çerçevede bölgede kamp yapmak isteyenler bu huzurlu ortamda kamplarını yaparak keyifli vakitler geçiriyorlar.

Karagöl kamp alanı yolların sıkıntılı olması sebebiyle sadece çadır kampı için uygun diyebiliriz. Karavanların bölgeye ulaşmasında sıkıntı yaşanabilir. Bölgeyi daha çok kampçılar, doğa fotoğrafçıları ve safari tutkunları tercih ediyor. Orman içerisinde kuş cıvıltıları eşliğinde bölgede keyifli vakitler geçiren kampçılar geceleri de kamp ateşi etrafında hatıralarını tazeleyebiliyorlar.

Karagöl kamp alanında ulaşım sıkıntısı sebebiyle herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple bölgede kamp yapacakların her türlü kamp ihtiyaçlarını tedarik ederek kamp alanına gelmelerinde fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Paşakonağı Yaylası Kamp Alanı

Paşakonağı Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Ömerin Dünyası

Giresun şehir merkezine 65 km mesafede Bulancak ilçesi sınırlarında yer alan Paşakonağı Yaylası, yıl boyu kamp severlerin akınına uğruyor. Yaylaya ulaşım ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla kolaylıkla sağlanabiliyor.

Paşakonağı yaylası özellikle çiçekseverlerin akınına uğruyor. Yaylada yöreye has mor, beyaz ve sarı açelyalar ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekiyor ve yaylayı rengârenk bir ortam haline getiriyorlar. Hem bu doğal güzelliği görmek hem de etraftaki diğer doğal güzellikleri keşfetmek için yerli ve yabancı turistler özellikle bahar aylarından başlayarak yaz aylarının sonuna kadar Paşakonağı yaylasını ziyaret ediyorlar. Ayrıca kamp severler de Paşakonağı yaylasında bu eşsiz doğada uygun yerlerde hem çadır kampı hem de karavan kampı kurarak doğanın tadını çıkarıyor.

Gündüzleri ziyaretçi akınına uğrayan yayla yeri akşamları da oldukça huzurlu ve sakin oluyor. Ayrıca yaylanın biraz daha uç noktalarında gün boyu bu sessizliği ve sakinliği dinlemek mümkün. Kamp severler bu eşsiz doğa içerisinde stres atıp keyifli vakit geçiriyorlar.

Paşakonağı yaylasına en yakın tesis 5 km mesafede bulunuyor. Kampçılar için WC ihtiyaçları yaylada karşılansa da diğer ihtiyaçlar için mutlaka hazırlıklı olmaları gerekiyor. Ayrıca ilçe merkezinden bütün kamp ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gelmek de iyi bir alternatif olacaktır.

Kamp Olanakları: WC, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve çadır kamp alanları. Elektrik ve duş imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kılıçkaya Barajı Kamp Alanı

Kılıçkaya Barajı Kamp Alanı
Fotoğraf: Sümeyye Arı

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde bulunan Kılıçkaya barajı şehir merkezine 185 km mesafede bulunuyor. Şehir merkezine en uzak alanlardan biri olan baraja ulaşım Şebinkarahisar ilçe merkezinden ve özel araçlarla kolaylıkla sağlanabiliyor.

Giresun kamp alanları içerisinde en az bilineni ancak havası ve doğasıyla en keyifli yerlerden biri olan Kılıçkaya barajı yıl boyunca balıkçılık yapılıp santrallerinde elektrik üretimin yapıldığı bir alan. Bölgenin elektrik ihtiyacının büyük bölümü buradan karşılanıyor. Ülkemize enerji yönünden kattıkları ile doğal güzellikleri ile de öne çıkıyor. Baraj etrafında çadır ve karavan kampı yapmak mümkündür.  Kamp yapmak için sene boyunca birçok kişi bölgeye geliyor ve keyifli hatıralar biriktirerek bölgeden ayrılıyorlar.

Kılıçkaya barajı balıkçılık, trekking ve göl kenarı kamp olanaklarıyla oldukça doğal bir mekân. Kamp ateşi de yakılabilen bölgede keşfedilecek birçok güzellik bulunuyor. Ayrıca safari yapmak isteyenler için yabani hayvan çeşitliliği de oldukça fazla. Bu sebeple yıl boyunca bu aktiviteleri yapmak isteyenlerin ve özellikle kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor.

Kılıçkaya barajında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Kampçılar ihtiyaçlarını en yakın Şebinkarahisar ilçe merkezinden karşılayabilirler. Ayrıca kamp alanına tedarikli bir şekilde gelmekte fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Olta balıkçılığı, çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çıkrık Kapı Yaylası Kamp Alanı

Çıkrıkkapı Seddi Kamp Alanı
Fotoğraf: Cinar Abanoz

Çıkrık kapı yaylası Giresun’un Yağlıdere ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezine 70 km mesafede bulunan yayla tipik bir Karadeniz yaylası. Yaylaya ulaşım özel araçlarla Yağlıdere-Akpınar güzergâhından sağlanıyor. Bölgeye kampçılar yoğun ilgi gösteriyor.

Çıkrık kapı yaylası oldukça ferah, oksijeni bol ve açık bir alandır. Etrafının dağlarla çevrili olması ve yılın hemen her mevsiminde dağların eteklerinde kar kalıntılarının bulunması bölgeye müthiş bir görsellik katıyor. Yöre halkının hayvan otlatmak ve yaylacılık faaliyetleri için kullandığı Çıkrık kapı yaylası doğaseverlerin ve kamp severlerin de uğrak noktası oluyor. Bölge doğal güzellikler bakımından oldukça zengin. Farklı yürüyüş rotalarıyla bu güzellikleri keşfetmek ve yayla havası almak insana huzur veriyor.

Çıkrık kapı yaylası çadır kampı ve karavan kampı yapmak isteyenler için oldukça uygun mekânlar sunuyor. Gündüzleri tertemiz yayla havasında çeşitli aktivitelere katılabilirken geceleri ise kamp ateşi etrafında unutulmaz anlar yaşanıyor. Yıl boyu bu özellikleriyle hemen her bölgeden kamp severi ağırlayan Çıkrık kapı yaylası günübirlik piknik yapmak isteyenler tarafından da ziyaret ediliyor.

Çıkrık kapı yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Yerleşim yerlerine de uzakta olan bölgeye kamp için gidilmeden önce bütün ihtiyaçların temin edilmesi ve hazırlıklı olunması gerekiyor.

Kamp Olanakları: Çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları, piknik alanları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Melikli Obası Yaylası Kamp Alanı

Melikli Obası Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Yaz Tatili

Melikli Obası Yaylası Giresun’un güney kesiminde şehir merkezine 40 km mesafede bulunuyor. Şehir merkezinden minibüslerle ulaşım sağlanabilen yaylaya ayrıca özel araçlarla da ulaşım sağlanıyor. Kampçıların yoğun ilgi gösterdiği yayla günübirlik piknikçiler tarafından da oldukça tercih ediliyor.

Melikli obası mükemmel doğası ve tertemiz havasıyla Giresun’un diğer yaylaları gibi her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Kimi insanlar günübirlik piknik için yaylayı tercih ederken kimileri ise kamp kurmak ve bölgede keyifli vakit geçirmek için yaylayı tercih ediyor. Melikli obası yaylasında çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun mekânlar mevcut. Bununla birlikte bölge birçok ağaç türünün ve bitki türünün bulunduğu flora bakımından oldukça zengin olan bir alandır. Bu sebeple doğa fotoğrafçıları da yaylaya oldukça ilgi görüyor.

Melikli obasında kamp yapmak isteyenler gıda ihtiyaçlarını yöre halkının yaylada sattığı hem doğal hem taze yiyeceklerden karşılayabiliyor. Yine yaylada çeşitli şenlikler ve etkinlikler düzenleniyor. Kamp için gerekli malzemelerin temin edilerek gidilmesi gereken Melikli obası yaylasında elektrik, market, duş vb. ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Kış aylarında ise bölgede kayak yapılabiliyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkanlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Kuzalan Şelalesi Tabiat Parkı Kamp Alanı

Kuzualan Şelalesi Tabiat Parkı Kamp Alanı

Kuzalan Şelalesi Tabiat Parkı Giresun şehir merkezine 50 km mesafede bulunuyor. Dereli ilçesi sınırlarında bulunan tabiat parkına ve kamp alanına ilçe merkezinden toplu taşımayla ve özel araçlarla rahatlıkla ulaşım sağlanıyor.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Kuzalan Şelalesi Tabiat Parkı doğasıyla ve havasıyla oldukça fazla ilgi görüyor. Tabiat parkı oldukça büyük ve içerisinde birçok tabiat ve tarihi zenginlik bulunuyor. Bununla birlikte tabiat parkında birçok doğa aktivitesi rahatlıkla yapılabiliyor. Yöre insanının da günübirlik piknik ve mesire alanı olarak tercih ettiği Kuzalan Şelalesi’nde çadır kampı ve karavan kampı için de oldukça uygun mekânlar bulunuyor.

Kuzalan Şelalesi bölgesinde kamp yapmak büyük bir keyif. Bu bölgede sadece kamp değil kamp eşliğinde etraftaki doğal güzellikleri mağaraları, şelaleleri ve travertenleri de keşfedeceğiniz unutulmaz doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Bununla birlikte bu yürüyüşler esnasında eşsiz güzellikler yakalayıp fotoğraf makinesiyle bu anları ölümsüzleştirebilirsiniz.

Dağcılık, safari, ATV, fotoğrafçılık, kampçılık vb. aktivitelerin rahatlıkla yapıldığı kamp alanında özellikle kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı tesisler bulunuyor. Bu sayede Kuzalan Şelalesi kamp alanında hiçbir sıkıntı yaşamadan kamp deneyimi yaşanabilir.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, etkinlik alanı, büfe, gölet, kamp alanı, gezi rotası, lokanta, akarsu köprüsü, ahşap köprüler, kapalı piknik masaları, şelale, konaklama tesisi, dere, seyir terası, kameriyeler, anıt ağaç noktaları, mağara, mangal yakılabilir alanlar, kamelya, otopark alanı, mescit, çocuk oyun alanları, kuş gözetleme kulesi, yürüyüş ve bisiklet rotası ve giriş kontrol noktası.

Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet 6 TL, otomobil ve kamyonet 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL, otobüs 33 TL. Çadır yeri (günlük) 15 TL, karavan yeri (günlük) 33 TL.

Web Sitesi: http://kuzalan.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Koçkayası Tabiat Parkı Kamp Alanı

Koçkayası Tabiat Parkı Kamp Alanı

Koçkayası Tabiat Parkı Giresun’un en gözde ilçelerinden ve yaylalarıyla ünlü ilçesi olan Dereli sınırları içerisinde bulunuyor. Yaylanın şehir merkezine uzaklığı ise 68 km. Koçkayası Yaylası Tabiat Parkı’na ulaşım ilçe merkezinden ve özel araçlarla rahatlıkla sağlanıyor.

Koçkayası Tabiat Parkı doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikler açısından oldukça önemli bir potansiyele sahip. Bölgedeki bitki çeşitliliği ve canlı çeşitliliği doğaseverlerin yanında bilim insanlarının da dikkatini çekiyor. Tabiat parkı unvanı alan bölgede oldukça zengin bir fauna ve flora yapısı bulunuyor. Bu sebeple özellikle günübirlik piknikçilerin akınına uğrayan Koçkayası Tabiat Parkı kampçılar için de eşsiz alternatifler sunuyor.

Tabiat parkı içerisinde çadır kampı ve karavan kampı için oldukça müsait alanlar bulunuyor. Kamp yapmak isteyenlerin bölgeye hafta içi gelmeleri tavsiye ediliyor. Hafta sonları piknik için gelenlerden dolayı yayla oldukça kalabalık olabiliyor. Bununla birlikte yaylada birçok etkinlik de yapılıyor.

Koçkayası Tabiat Parkı kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Özellikle WC ve duş ihtiyacı gibi temel ihtiyaçlar oldukça sıkıntı yaratıyor. Bu yüzden kamp alanına gitmeden önce bütün bu ihtiyaçları temin ederek bölgeye ulaşmakta fayda var.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, gölet alan, kamp alanı, kameriyeler, orman köşkü, konuk evi, etkinlik alanı, büfe, dere, kuş gözetleme kulesi, güvenlik noktaları, lokanta, konaklama tesisi, mescit, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet parkuru, bungalov konaklama yerleri, olta balıkçılığı, ATV safari, piknik alanları ve otopark alanı.

Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet ve ATV 6 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL, otobüs 108 TL, çadır yeri (günlük) 15 TL, karavan yeri (günlük) 33 TL, 2 yataklı kır evi 160 TL, 3 yataklı kır evi 180 TL, 4 yataklı kır evi 250 TL, 5 yataklı kır evi 295 TL ve 6 yataklı kır evi 330 TL.

Web Sitesi: http://kockayasi.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Ağaçbaşı Yaylası Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ağaçbaşı Yaylası Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ağaçbaşı Yaylası Giresun’a 68, Dereli ilçesine ise 30 km mesafede bulunuyor. Tabiat parkına ulaşım Dereli ilçesinden toplu taşıma ile ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Bölgenin sayısız güzellikteki yaylalarından biri olan Ağaçbaşı yaylası ayrıca tabiat parkı unvanına da sahip.

Ağaçbaşı Yaylası Tabiat Parkı kapladığı alan itibariyle Giresun’un en büyük yaylalarından biridir. Buna bağlı olarak bölgede birçok doğal güzellik ve tarihi eser keşfetmek, gezmek ve görmek mümkün. Bölgede bulunan Kuşluhan Kalesi görülmeye değer tarihi güzelliklerden. Ayrıca bölge yetmişten fazla kuş çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla her yıl kamp için, piknik için ve yürüyüş rotalarında doğanın içinde kaybolmak için binlerce kişi yaylayı ziyaret ediyor.

Kamp severlerin de yoğun ilgi gösterdiği Ağaçbaşı yaylası çadır kampı ve karavan kampı için oldukça farklı imkânlar sunuyor. Yaylanın eşsiz havasında ve doğal güzelliklerin yanı başında stresten ve gürültüden uzak bir şekilde kamp yapma imkânı bulunuyor. Kampçılığın yanı sıra bölgedeki diğer alanları keşfetmekte kampçıların yapabileceği diğer aktivitelerdendir.

Ağaçbaşı Tabiat Parkı’na ulaşımın bir bölümü stabilize yollardan sağlanıyor. Kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları büfe ve lokanta türü tesis bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, konaklama tesisi, çocuk oyun alanı, orman köşkü, gölet alan, otopark alanı, mescit, kamp alanı, kameriyeler, giriş kontrol noktası, etkinlik alanı, büfe, gölet, yürüyüş ve bisiklet parkuru, lokanta ve kamelya.

Kamp Ücreti: Şahıs 3,5 TL, öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3,5 TL, motosiklet ve ATV 5 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 10 TL, minibüs 31 TL, midibüs 52 TL, otobüs 94 TL, çadır yeri (günlük) 23 TL, karavan yeri (günlük) 23 TL, 2 yataklı kır evi 120 TL, 3 yataklı kır evi 160 TL, 4 yataklı kır evi 200 TL.

Web Sitesi: http://agacbasi.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Mavigöl Kamp Alanı

Mavigöl Kamp Alanı
Fotoğraf: Gökhan Köroğlu

Giresun’un en popüler destinasyonlarından biri olan Mavi göl, Dereli ilçesinde Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde bulunuyor. Şehir merkezine 50 km mesafede bulunan mavi göl ve bölgedeki kamp alanına ulaşım belirli güzergâhları takip ederek özel araçlarla sağlanıyor. Bölgeye ulaşmak için önce Kuzalan Tabiat Parkı’na ulaşıp oradan tabelaları takip ederek Mavi göle ulaşım sağlanabiliyor.

Mavi göl adı üstünde masmavi birkaç gölcükten oluşuyor. Etrafı ise kampçılar için oldukça uygun kamp alanlarını barındırıyor. Yöre halkı tarafından bilinen ancak henüz turizm açısından çok da bilinmeyen bir bölge olan Mavi göl kamp alanı yeşilin içinde masmavi sularıyla oldukça keyifli bir alandır. Göle yakın kamp yapmak isteyenler sadece çadır kampı kurabiliyor. Karavan kampı için daha uzak alanlar mevcut.

Mavi göl sodalı suyuyla girenleri de oldukça rahatlatıyor. Bu sayede göl kenarında hem kamp kurup hem de gölün sodalı ve sağlıklı suyundan hayatın stresini atmak mümkün. Bununla birlikte çevrede oldukça fazla yürüyüş rotası bulunuyor. Bu rotalardan birini takip ederek çevreyi keşfetmek de oldukça keyifli.

Mavi göl kamp alanında kapçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple kampçıların her türlü ihtiyaçlarını tedarik ederek ve hazırlıklı bir şekilde kamp alanına gelmeleri gerekiyor. Bir de tamamen ormanların içinde kalan Mavi göl kamp alanında yabani hayvanlarla karşılaşma olasılığı yüksek. Bu konuda da dikkatli olmakta fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkanlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yedi Değirmenler Tabiat Parkı Kamp Alanı

Yel Değirmenler Tabiat Parkı Kamp Alanı

Yedi Değirmenler Tabiat Parkı Giresun’un Espiye ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezine 65 km mesafede bulunan tabiat parkına Espiye ilçesinden toplu taşımayla ve özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor. Bölge yöre halkının oldukça fazla tercih ettiği mesire alanlarından biridir. Ayrıca kamp severler tarafından da oldukça tercih ediliyor.

Yedi Değirmenler Tabiat Parkı adını Cenevizliler döneminden kalma yedi adet değirmenden alıyor. Tarihi kalıntıların yanı sıra eşsiz doğal güzellikleriyle de birçok kişinin uğrak noktası oluyor. 103 hektarlık bir alanı kaplayan tabiat parkı içerisinde çeşitli yer altı zenginlikleri, bitki örtüsü çeşitleri, yer altı suları, su kemerleri ve köprüler yer alıyor. Hemen her tarafı ayrı bir güzellikte olan Yedi Değirmenler Tabiat Parkı’nda çadır kampı için ve karavan kampı için de oldukça uygun alanlar bulunuyor.

Yedi Değirmenler Tabiat Parkı birçok kuş çeşidine de ev sahipliği oluyor. Bu sebeple hem doğaseverlerin hem kuş gözlemcilerinin hem kamp severlerin hem de günübirlik piknik yapmak isteyenlerin her zaman için tercih ettikleri noktalardan biri. Tabiat parkında ayrıca doğa fotoğrafçılığı yapılarak yeşilin her tonunu görmek ve fotoğraflamak mümkün. Bölgede kurulan kamplar ise doğanın ortasında sessiz ve sakin bir şekilde vakit geçirmek için birebir.

Yedi Değirmenler Tabiat Parkı’nda kampçıların WC, market, elektrik vb. ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tesisler bulunuyor. Ancak bölge oldukça büyük olduğu için bu imkân kamp yapılan bölgeye göre kısıtlanabilir. O yüzden yine de hazırlıklı olmakta fayda var.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, konaklama tesisi, gölet alan, kuş gözetleme kulesi, yürüyüş ve bisiklet parkuru, kamelyalar, şelale, tarihi yapı, çocuk oyun alanları, orman köşkü, mağara, mangal yakılabilir alanlar, kapalı piknik masaları, etkinlik alanı, büfe, mescit, kamp alanı, kameriyeler, anıt ağaç noktaları, akarsu köprüsü, olta balıkçılığı, kuş gözlemciliği, giriş kontrol noktası ve otopark alanı.

Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 3,5 TL, Öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3,5 TL, motosiklet ve ATV 5 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 10 TL, minibüs 31 TL, midibüs 52 TL, otobüs 94 TL. Çadır yeri (günlük) 10 TL, karavan yeri (günlük) 23 TL, 2 yataklı kır evi 120 TL, 3 yataklı kır evi 160 TL, 4 yataklı kır evi 200 TL ve misafirhane (günlük) 100 TL.

Web Sitesi: http://yedidegirmenler.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin