Faralya – Kabak Koyu Hakkında Her Şey

Bu yaz gözlerden uzak, sakin ve huzur dolu bir tatil yapmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse seçenekleriniz arasına Kabak Koyu’nu mutlaka almalısınız.

Kabak Koyu, civardaki Kelebekler Vadisi ve Faralya gibi kendine has muhteşem güzellikler sayesinde tatilcilerin en gözde rotalarından biri olmayı başarıyor. Çevresindeki sarp kayalıklar ve bitki örtüsü ile oldukça doğal bir görünüme sahip olan bölge doğayla iç içe kafa dinlemek isteyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Kabak Koyu Hakkında Her Şey

1. Kabak Koyu nerede?

Kabak Koyu, Fethiye’ye oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Paylaştığımız haritadan tam olarak yerini görebilirsiniz.

2. Kabak Koyu’na nasıl gidilir?

Bu güzel tatil beldesi için öncelikle ucuz uçak bileti seçeneklerinden faydalanarak Muğla‘ya gelmeniz gerekiyor. Havaalanından Fethiye’ye servislerle veya araç kiralayarak gelebilirsiniz. Araç kiraladıysanız direk Faralya’ya doğru yol alabilirsiniz. Şayet araç kiralamadıysanız Fethiye Otogarı’ndan kalkan Ölüdeniz istikametinde giden minibüslerle Faralya ve Kabak Koyu’na 45 dakikalık bir yolculuğun ardından ulaşabiliyorsunuz.

3. Kabak Koyu’nda konaklama

Bungalow evlerde ve otellerde yada kamp kurarak konaklayabilirsiniz
Bungalow evlerde ve otellerde yada kamp kurarak konaklayabilirsiniz

Eğer konaklamanızı koy tarafında yapmayı düşünüyorsanız kamp yapma seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Koy, Türkiye’de kamp yapılacak en iyi yerler arasında gösterildiği için beklentinizi karşılayacak bir nokta. Kamp olayının size göre olmadığını düşünüyorsanız koyun yukarısındaki Faralya’da bulunan bungalow evlerde ve pansiyonlarda konaklayabilirsiniz. Faralya’da bulunan birçok pansiyonun muhteşem Kabak Koyu manzarasına sahip olduğunu belirtelim.

4. Kabak Koyu’nda şemsiye ve şezlong bulunuyor mu?

Koy bakir bir bölge olduğundan şemsiye ve şezlong bulmak bölgede biraz zor olabiliyor. Bu nedenle bu konuda tedarikli olmanızda fayda var; ancak eğer Faralya’a konaklayacaksanız ve birçok defa koyun tadını çıkarmak istiyorsanız şemsiye, şezlong gibi ağır şeyler sarp yamaçlarda indirip çıkarmanın çok zorlu olacağını belirtelim.

5. Yeme içme olanakları

Faralya’da pansiyonda kalıyorsanız sabah ve akşam yemeklerinizi kaldığınız yerde rahatlıkla yiyebilirsiniz. Koyda pek fazla alternatif bulunmadığı için imkanınız varsa yanınıza atıştırmalık bir şeyler almanız faydalı olacaktır. Faralya’da ve Kabak Koyu’nda bulunan marketlerden de ihtiyaçlarınızı karşılama imkanı mevcut.

6. Kabak Koyu’nda denizin özellikleri nasıl?

Turkuaz rengi deniz sizi kendisine hayran bırakıyor

Deniz sizi kendisine çeken turkuaz rengiyle karşılıyor. Su sıcaklığı ise tam yüzme sıcaklığı diyebiliriz. Ancak bölgede köylüler arıcılıkla uğraştığı için arılarla yaşamaya alışmanız gerek. Hem sahilde uçuşan arılar hem de deniz içindeki arılar size rahatsızlık verebilir. Suyun aniden derinleştiği yerler bulunduğu için yüzerken dikkatli olmanız gerektiğini de belirtmemiz lazım.

7. Kabak Koyu ile Kelebek Vadisi arasında ulaşım nasıl sağlanıyor?

Ölüdeniz‘in en güzel noktalarından biri olan Kelebekler Vadisi’ne Kabak Koyu’ndan gitmek için deniz yolunu kullanabiliyorsunuz. Kabak Koyu’na gittiğinizde Kelebekler Vadi’sine giden teknecilerin telefon numaralarına ulaşabiliyorsunuz. Aklınıza yatan bir tekneyle bu muhteşem vadiyi de görebilirsiniz.

8. Ortam nasıl?

Sakin bir ortam isteyenler için Kabak Koyu biçilmiş kaftan

Kabak Koyu genellikle sakinlik arayan ve çok heyecanlı olmayan insanların tercih ettiği bir yer. Doğal olarak da koyda bir sakinliğin olduğunu söyleyebiliriz. Gündüz saatlerinde dinlenen, güneşlenen, denizde yüzen insanları görebiliyorsunuz. Akşam vakitlerinde sahilde sohbet etmek, alkol almak ve müzik dinlemek ise en çok yapılan aktivitelerden. Şayet siz de biraz dingin bir ortam arıyorsanız burası tam size göre olabilir.

9. Kelebekler Vadisi’nde ortam nasıl?

Kabak Koyu gibi burası da sakinliği sevenler için gerçekten çok güzel bir ortam sunuyor. Eğer kamp yapmayı seviyorsanız buranın sizin için çok eğlenceli bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Kelebekler Vadisi’nde sahil kısmı daha çok kayalık ve taşlıklardan oluştuğu için kumsal sevenler için çok uygun olmadığını söylememiz gerek.

10. Faralya Köyü’nden Kabak Koyu’na nasıl gidilir?

Kabak Koyu’ndan dolmuşlarla veya uzun bir yürüyüşle Faralya’ya gidilebiliyor

Koydan kalkan dolmuşlarla Faralya’ya gelmek mümkün; ancak dolmuş sistemi biraz sıkıntılı çalışıyor. Dolmuş ücreti dolmuştaki kişi sayısına bölünüyor. Tabi bazı zamanlar dolmuş yolcu beklediği zaman bu yolculuk macerası bir çileye dönüşebiliyor.

11. Kabak Koyu’nda fiyatlar nasıl?

Market fiyatlarının tatil bölgelerine göre normal bir fiyata sahip olduğunu söyleyebiliriz; ancak pansiyon ve otellerin fiyatlarını abartan işletmeciler var maalesef. Şayet pansiyon ve otelde konaklamak niyetindeyseniz gitmeden önce mutlaka arayıp fiyat konusunda bilgi almanızı ve pazarlık yapmanızı öneriyoruz.

12. Kabak Koyu’na giderken yanınıza neler almalısınız?

Bölge özellikle akşamları serin olduğu için ceketi, yelek gibi sıcak tutacak giyecekler almanız faydalı olacaktır. Bunun yanında akşam yürümek durumunda kaldığınızda kullanabileceğiniz bir fener de işinize çok yarayacaktır. Günümüz telefonları çok hızlı bir şekilde şarj tükettiği için taşınabilir bir şarj cihazına sahip olmanız büyük avantaj olacaktır. Bölgede yapacağınız yürüyüşler için spor kıyafetlerle terlik ve spor ayakkabı bulundurmanız daha konforlu bir tatil geçirmeniz için faydalı olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin