Bodrum’un Tarihi Yerleri | 16 Tarihi Mekan

Bodrum’un tarihi yerler hakkında hazırladığımız listemizle bu güzel tatil beldesinin görülmeye değer antik kentlerini, müzelerini ve daha birçok noktasını keşfedebilirsiniz…

Bodrum’un tarihi hakkında; Herkesin içinde bir aşk barındırdığı Bodrum, mitler döneminden günümüze değin Akdeniz’in en gözde yerleşim yerlerinden biri olmuştur. İlk olarak “Halikarnassos” olarak isimlendirilen belde, daha sonra “Bodrum” ismiyle anılmaya başlanmıştır ve “Karya” ismi verilen bölgenin en önde gelen şehirlerinden biri olarak kabul edilmiştir. Ünlü tarihçi Heredot’un eserlerinden öğrendiğimiz kadarıyla şehrin kuruluşu Lelegler tarafından MÖ 2000 senesinde gerçekleşmiştir.

Bölgede geçmişte Persler, Makedonlar, Romalılar, Bizanslar ve son olarak Türkler tarafından hakimiyet kurulmuştur. 1071 senesinde, Malazgirt Zaferi ile Anadolu’ya giren Türkler bölgede hakimiyet kurmuştur. 15. yüzyılda Rodos Şövalyelerinin hakimiyetine giren bölge, Kanuni’nin Rodos seferi ile 1552 senesinde yeniden Türkler tarafından ele geçirilmiştir ve Cumhuriyetin ilanıyla birlikte günümüzdeki adıyla anılmaya başlanmıştır.

Bodrum’un en ünlüleri; Yel Değirmenleri ve Bodrum Kalesi, beldenin simge yapılarıdır ve en ünlü ziyaret noktalarının başında gelmektedir. Dilerseniz daha fazla görülmesi gereken yer için Bodrum gezilecek yerler listemize göz atabilirsiniz.

Bodrum gezi tavsiyesi; Bodrum’a geldiğinizde Bodrum’un yöresel yemekleri ile midenize jest yapmayı, Bodrum gece hayatı ile eğlenmeyi ihmal etmeyin.

Bodrum hakkında hazırladığımız bütün listeler için Bodrum gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Müze kart; Müzekart ile Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi başta olmak üzere bölgedeki birçok antik bölge ve müzeyi ek ücret ödemeden ziyaret edebilirsiniz.

Kaleler

1. Bodrum Kalesi

Bodrum Kalesi

Burası neresi? Bodrum Kalesi, 1406-1522 yılları arasında inşa edilmiş olan, Bodrum’un savunmasında önemli görevler üstlenmiş bir yapıdır. Kale, iki liman arasında yapılmıştır. Kare plana sahip olan Bodrum Kalesi, 180×185 metre ebatlarındadır. Kalenin en yüksek noktası olarak kabul edilen Fransız Kulesi ise 47,5 metre yükseliğe sahiptir.

Neden gitmeliyim? Bodrum Kalesi, Bodrum’un simge yapılarının başında gelmektedir ve bünyesinde bulunan Sualtı Arkeoloji Müzesi, burasını Bodrum’un en önemli turistik noktaları içinde saymamızı sağlamaktadır.

  • Adres: Çarşı, Kale Cd., 48400 Bodrum/Muğla
  • Telefon: (0252) 316 10 95
  • Ziyaret saatleri: Nisan-Ekim (yaz dönemi) 08.30-18.30, Kasım-Mart (kış dönemi) 08.30-16.30. Kış aylarında pazartesi günleri kapalı.
  • Giriş ücreti: 30₺. Müzekart geçerli.
  • Yol tarifi al >

Antik Kentler, Tarihi Yürüyüş Alanları

2. Bodrum Antik Tiyatro

Bodrum Antik Tiyatro

Burası neresi? Göktepe’nin güney yamacında bulunan Bodrum Antik Tiyatro’nun tarihi MÖ IV. yüzyıla dayanmaktadır. Roma İmparatorluğu Çağı tiyatro tarihinin yazıldığı bu önemli yapı günümüzde konser alanı olarak kullanılmaktadır. 1990 yılında restore edilmiş olan tiyatro müthiş manzarası ile halkın kullanımına sunulmuştur. Aynı zamanda, Anadolu’nun en eski antik tiyatrosu olma özelliğini de taşıyan yapı mutlaka görülmesi gereken tarihi bir yer.

Neden gitmeliyim? Bu etkileyici sanat alanı, günümüzde de çeşitli sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapmaktadır. Hem keyifli bir etkinliği seyretmek hem de bölgenin tarihi dokusunu daha iyi hissetmek için Bodrum Antik Tiyatro, kesinlikle listenizde olmalı.

Kaçırmayın! Dilerseniz  buradaki etkinlikleri takip ederek planlamanızı yapabilirsiniz. Bu arada taş koltuklar biraz sıcak olduğundan yanınızda bir minder getirmenizi öneriyoruz 🙂

  • Adres: Yeniköy, Bodrum, Muğla
  • Telefon: 0252 316 80 61
  • Ziyaret saatleri: Yaz döneminde 09.00-19.00, kış döneminde ise 08.00-17.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

3. Myndos Antik Kenti

Myndos Antik Kenti

Burası neresi? Antik yazıların kaynağı Gümüşlük beldesinde bulunan Myndos Antik Kenti’dir. Akdeniz ve Ege kültürünün kesişim noktasında yer alır. Zengin bir tarihi geçmişe sahip olan şehrin büyük bir kısmı sular altında kalmıştır. MÖ 640’lı yıllarda Lelegler tarafından kurulan 8 kentten biri olarak kabul edilir. Farklı milletlerin mimari fikirlerini gözlemleyebilmek mümkündür ve özellikle henüz gün yüzüne çıkarılmamış pek çok önemli kalıntının antik kentin su altında keşfedilmeyi beklediği düşünülmektedir.

Neden gitmeliyim? Myndos Antik Kenti, ulaşım anlamında kolay, yol üstü bir noktada yer alıyor. Özellikle gün doğumu ve gün batımı esnasında burası muhteşem fotoğraflar çekmek için çok önemli bir ziyaret noktası olduğundan Bodrum gezisi için Myndos Antik Kenti, uğranması gereken yerlerden biridir.

  • Adres: Eskiçeşme, Bodrum, Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

4. Myndos Kapısı

Myndos Kapısı

Burası neresi? Myndos Kapısı’nın, MÖ 360’lı yıllarda inşa edildiği tahmin edilmektedir. Kapı, Karya Satrabı Maussolos tarafından yaptırılmıştır. Antik Myndos şehri içinde bulunması nedeniyle aynı isimle anılmıştır. Etkileyici bir görünüme sahip olan kapı, Bodrum’un önemli tarihi noktaları arasında bulunmaktadır. Savunma amacıyla inşa edilmiş yapı, Halikarnassos için çok önemli bir koruma duvarı oluşturmuş ve görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Hatta şehri ele geçirmek isteyen Büyük İskender bile bu kapıyı aşamamıştır. Şehrin korunması adına inşa edilmiş diğer bir kapı olan Mylasa Kapısı ise yok olmuştur.

  • Adres: Eskiçeşme, Bodrum, Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

5. Pedasa Antik Kenti

Pedasa Antik Kenti

Burası neresi? Lelegler tarafından kurulduğu tahmin edilen Pedasa Antik Kenti, mimari açıdan en korunaklı antik kent olma özelliğine sahiptir. Yöre halkı tarafından “Gökçeler Kalesi” olarak da bilinir. Pedasa, bölgede kurulun 8 kentin en önemlileri arasında bulunmaktadır. Kentte gerçekleştirilen kazılarda MÖ 2.000 yılına kadar kalıntılara rastlanmıştır. Kent, geçmişte Bodrum’un başkenti olarak da kabul edilmiş önemli bir yerleşim yeridir.

Surlarla çevrili olan akropol, mezarlık, evler ve tarım alanlarına ait kalıntılar şehrin geçmişine en fazla ışık tutan detaylar arasında yer almaktadır. 2007 yılında bölgede başlatılan arkeolojik araştırmalar hala devam etmektedir.

Neden gitmeliyim? Burası, arkeolojiye özel ilgi duyanlar için mutlaka görülmesi gereken noktalardan biri ancak eğer bu konuda çok fazla bir ilginiz yoksa bölgedeki az miktardaki antik kalıntının sizi hayal kırıklığına uğratma ihtimali de bulunuyor.

  • Adres: Merkez, Konacık, Bodrum, Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu ziyaret edilebilir ancak özel mülk olarak geçtiği için içeriye araçla girişe izin verilmiyor.
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

6. Iassos Antik Kenti

Iassos Antik Kenti

Burası neresi? Iassos Antik Kenti, Milas’a 28 km mesafede bulunmaktadır. Etrafı denizlerle çevrili kentin Argoslular tarafından kurulduğu düşünülmektedir. Şehrin adı ise “Toprak Ana Kenti” anlamına gelmektedir. 1960 yılından bu yana çoğunluğu İtalyanlar tarafından gerçekleştirilen arkeolojik kazıların yoğun olarak devam ettiği alanda su kemerleri, büyük sur, mezarlar ve balık pazarı ortaya çıkarılan önemli kalıntılar arasında bulunmaktadır.

MÖ 9. yüzyılda Argoslu Peleponezliler tarafından kurulan şehir, daha sonra İonyalılar tarafından yerleşim yeri olarak değerlendirilmiş ve Delya Konfederasyonu’nun bir üyesi olmuştur. Şehir daha sonra Spartalılar, Persler ve Kral Mozolus tarafından da hakimiyet altına alınmıştır. Bölge sahip olduğu deniz zenginliği sayesinde balık ticaretinde döneminin en önde gelen merkezlerinden biri haline gelmiştir.

Ayasofya’nın inşası sırasında kullanılan kırmızı mermerlerin de burada çıkarıldığı düşünülmektedir.

Neden gitmeliyim? İassos Antik Kenti, Bodrum antik kentleri içinde belki de en eski ve döneminin en önemli yerleşim yerlerinden biridir. Bu nedenle bu kenti kesinlikle incelemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Kıyıkışlacık, Mahallesi, 48200 Milas/Muğla
  • Ziyaret saatleri: 15 Nisan-2 Ekim arası 08.00-19.00; 3 Ekim-14 Nisan arası 08.00-17.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

7. Madnasa Antik Kenti

Madnasa Antik Kenti
Görsel Kaynak: nenerede.com

Burası neresi? Madnasa Antik Kenti’nin Leleg medeniyeti tarafından kurulduğu konusunda birçok kaynak fikir birliğine varmıştır. Türkbükü Koyu’nu gören sırtta, oldukça korunaklı bir bölgede kurulmuştur. Antik bölgede henüz tam anlamıyla kazılar başlamadığı için kentle ilgili çok fazla bilgi bulunmamaktadır.

Neden gitmeliyim? Göltürkbükü’ne yolunuz düşerse Madnasa Antik Kenti’ni de listenize ekleyebilirsiniz ancak o taraflardan geçmeyecekseniz bu antik kenti ziyaret için bir süre beklemeniz de uygun olabilir. Bu süre zarfında bölgede gerçekleştirilecek araştırmalar neticesinde kentin kalıntıları da ortaya çıkacaktır.

  • Adres: Göltürkbükü, Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

8. Halikarnas Mozolesi

Halikarnas Mozolesi

Burası neresi? Halikarnas Mozolesi, Bodrum’un görülmeye değer tarihi yapılarından biridir. MÖ 353 yılında Kral Mausolos adına karısı ve kız kardeşi tarafından yaptırılmıştır ve “Kral Mausollos’un Mezarı” olarak da isimlendirilmektedir. Günümüzde müzeleştirilmiş olan bir mezar anıtıdır. Bodrum Kalesi’ne epey yakın bir konumda bulunmaktadır. Mozole, hem Yunan hem de Mısır mimarisini temsil etmektedir.

Halikarnas Mozolesi taşları, Bodrum Kalesi inşası sırasında kullanılmıştır. Anıtın yaklaşık 1500 yıl ayakta kaldıktan sonra bir deprem sonucu yıkıldığı varsayılmaktadır. Müzenin kalan parçaları British Museum’da sergileniyor.

Neden gitmeliyim? Dünya’nın 7 Harikası’ndan biri olarak kabul edilen Halikarnas Mozolesi’nden her ne kadar geriye çok fazla bir şey kalmamış olsa da mutlaka görülmesi gereken en önemli tarihi yerler arasında bulunuyor.

  • Adres: Tepecik, Turgut Reis Cd. No:93, 48440 Bodrum/Muğla
  • Ziyaret saatleri: Yaz dönemi 08.30-18.30, Kış dönemi 08.30-17.30
  • Giriş Ücreti: 14₺. Müzekart geçerli.
  • Yol tarifi al >

9. Karakaya Köyü

Karakaya Köyü

Burası neresi? Konumu itibariyle denizden gelen saldırılara açık bir yer olan Bodrum’da güvenli yerleşim yerlerinden biri Karakaya Köyü olmuştur. Burası 14. yüzyıldan sonra kurulmuştur ve yaklaşım 700 yıllık geçmişi ile Bodrum’un tarihi için çok önemli bir hazinedir. Köyün kurulduğu yer 450 metre rakıma sahiptir ve birbirine benzeyen taştan yapılmış evler muhteşem bir görüntü sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Karakaya Köyü, bölgedeki tarihi taş mimarisinin en güzel örneklerinden biri olması nedeniyle Bodrum’da mutlaka görülmesi gereken tarihi yerler arasında bulunmaktadır.

Kaçırmayın! Karakaya Köyü aynı zamanda sahip olduğu muhteşem Gümüşlük Koyu manzarası ile de bilinmektedir. Bu nedenle köye geldiğinizde bu enfes manzarayı da mutlaka seyretmelisiniz.

  • Adres: Karakaya Mahallesi, Bodrum, Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Mimari Yapılar

10. Yel Değirmenleri

Yel Değirmenleri

Burası neresi? Bodrum Yel Değirmenleri, hem görüntüsü hem de tarihsel geçmişi nedeniyle Bodrum’daki tarihi simgeler arasında bulunmaktadır. Değirmenlerin 18. yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir ve toplamda 7 tane bulunmaktadır. Uzun süre yapılış amacına uygun bir şekilde kullanılan değirmenlerden günümüze sadece bir tanesi eksiksiz bir şekilde ulaşabilmiş, diğerlerinin ise özellikle pervaneleri hasar görmüştür.

Neden gitmeliyim? Bodrum’a gelenlerin görmeden dönmediği yerlerden olan yer değirmenleri, Bodrum hatırası fotoğraflar çekmek için gidilebilecek en önemli yerlerin başında gelmektedir.

  • Adres: Dağbelen, Bodrum, Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

11. Osmanli Tersanesi

Osmanlı Tersanesi
Görsel Kaynak: cekiste.com

Burası neresi? Tarihi 1700’lü yıllara dayanan tersane, günümüzde sanat galerisi olarak hizmet vermektedir. Yapının arkasında Osmanlı Mezarlığı bulunmaktadır. Liman kenti olması dolayısıyla o dönemin önemli yapılarından olan tersanede Osmanlı Donanması için yeni gemiler inşa edilmiştir. Günümüzde restore edilen Osmanlı Tersanesi çeşitli sergiler ve sanat etkinlikleri için kullanılmaktadır.

Neden gitmeliyim? Tersane’de Osmanlı’nın denizcilikle ilgili önemli isimlerine ait mezar ve türbeler bulunmaktadır. Aynı zamanda günümüzde gerçekleştirilen sanatsal faaliyetler de burayı cazip kılmaktadır.

Kaçırmayın! Tersanenin tepesine çıktığınızda karşınıza çıkan etkileyici yat limanı manzarasını da kaçırmamanızı öneriyoruz.

  • Adres: Eskiçeşme, Neyzen Tevfik Cad. No:5, 48400 Bodrum/Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Kiliseler

12. Apostol Kilisesi

Görsel Kaynak: seyyahdefteri.com

Burası neresi? Apostol Kilisesi, Küçük Tavşan Adası’nda bulunmaktadır. MÖ 2. yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir. Kiliseye 6 ile 12. yüzyıllar arasında çeşitli eklemeler yapıldığı tahmin edilmektedir. Adanın ismi kiliseden ötürü “Aziz Apostol Adası” olarak da adlandırılmaktadır.  Ayasofya Camii ile benzer özelliklerle inşa edilmiştir ve iki yapının birbirine yakın zamanlarda inşa edildiği düşünülmektedir. Kilise inşa edilirken bazilika planlı bir şekilde yapılmıştır. İtalya ve Türkiye tarafından korunmaya alınmıştır. Tarih severler için saklı hazine niteliğindedir.

Neden gitmeliyim? Hem İtalya hem de Türkiye tarafından 1996 yılından bu yana gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları, kilisenin dünya için ne kadar önemli bir dini durak olduğunu bizlere göstermektedir. İşte tam da bu nedenle Bodrum’da mutlaka görülmesi gereken tarihi yerler hakkında bir listede Apostol Kilisesi’nin de mutlaka olması gerektiğini düşünüyoruz.

Kaçırmayın! Kilisenin bulunduğu yer aynı zamanda muhteşem bir manzaraya da sahip olduğu için bu manzaranın tadını da çıkarmayı ihmal etmeyin.

  • Adres: Göltürkbükü, Küçük Tavşan Adası, Bodrum, Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Müzeler

13. Bodrum Deniz Müzesi

Bodrum Deniz Müzesi

Burası neresi? Bodrum Deniz Müzesi, 2011 yılında açılarak ziyaretçilerini kabul etmeye başlamıştır. Müze içinde ziyaretçiler pek çok gemi modelini, Bodrum’a özgü tekne türlerini ve denizciliğe dair sayısız nesneyi ve koleksiyonu inceleme olanağına sahip olmaktadır. Müze içinde bunların yanında denizcilikle ilgili belgeler ve çeşitli fotoğraflar da sergilenmektedir. Müzede özellikle Sabancıların güçlü isimlerinden ve yöneticilerinden Hasan Güleşçi’nin yaklaşık 40 yıl boyunca büyük emek harcayarak oluşturduğu deniz kabuklarından ve puldan oluşan koleksiyon büyük ilgi görmektedir.

Neden gitmeliyim? Bodrum’daki denizcilik tarihi ile ilgili ziyaret edilebilecek en önemli durakların başında gelmektedir. Özellikle çocuklu aileler için burasının mükemmel bir eğlenme ve öğrenme durağı olduğunu da eklememiz gerek.

Kaçırmayın! Bodrum’un simge isimlerinden olan ve “Halikarnas Balıkçısı” olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı için oluşturulan köşeyi de mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Çarşı, No.4/1, Nazım Hikmet Sk., 48400 Bodrum/Muğla
  • Telefon: 0252 316 33 10
  • Ziyaret saatleri: 1 Kasım-30 Nisan (Kış dönemi) Salı-Pazar 09.30-17.30; 2 Haziran-31 Ekim (Yaz dönemi) Salı-Pazar 10.00-17.00
  • Giriş ücreti: Tam bilet 20₺, İndirimli 10₺
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

14. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Burası neresi? Sualtı dünyasına dair aradığınız ne varsa bulabileceğiniz Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Kalesi’nin içinde yer almakta ve ziyaretçilerini beklemektedir. Müze, 1958 senesinde sualtından çıkarılan heykeller vesilesi ile kurulmuştur ve içerisinde şu anda 14 adet sergi salonu bulunmaktadır. Müze içinde batık gemileri başta olmak üzere sualtında gerçekleştirilen kazılarda çıkarılmış birçok tarihi eser ve nesne sergilenmektedir. Oldukça özenli bir şekilde hazırlanmış müze, 1995 yılında Avrupa’da düzenlenen yılın müzesi yarışmasında “Özel Övgü” ödülüne layık görülerek başarısını tescillemiştir.

Neden gitmeliyim? Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, bu konuda gerek ülkemizin gerekse dünyanın ziyaret edilebilecek sayılı müzeleri arasında bulunmaktadır.

Kaçırmayın! Dünya’nın en eski batığı olarak kabul edilen “Uluburun Batığı” bu müzede sergilenmektedir ve müzeyi ziyaret herkesin mutlaka görmesi gereken gereken bir bölümdür. Batık gemi 15 metre uzunluğu ve 5 metre genişliği ile görenleri etkilemeyi başarmaktadır.

  • Adres: Çarşı, 48400 Bodrum/Muğla
  • Telefon: 0252 316 25 16
  • Ziyaret saatleri: 1 Mart-1 Kasım (yaz dönemi) 10.00-22.00; 1 Kasım-1 Mart (kış dönemi) 08.30-18.00
  • Giriş ücreti: 65₺. Müzekart geçerli.
  • Yol tarifi al >

15. Zeki Müren Sanat Müzesi

Zeki Müren Sanat Müzesi

Burası neresi? 1980 senesinde yerleştiği ve 1996 senesinde, vefat edene dek yaşadığı Bodrum’da Sanat Güneşi Zeki Müren’in anısına bulunan müze, sanatçıya dair pek çok farklı detayı görmek için güzel bir fırsat. Sanatçının yaşamış olduğu iki katlı ev, 2000 yılında müzeye dönüştürülerek ziyaretçilerini kabul etmeye başlamıştır. Müze içinde sanatçıya dair çeşitli belgeler, sahne kıyafetleri, fotoğraflar gibi önemli materyaller görülebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Ülkemizin yetiştirmiş olduğu en güzide sanatçılardan biri olan Zeki Müren hakkında önemli bilgiler edinmek için Zeki Müren Müzesi’ni Bodrum’da görülmesi gereken önemli yerler listenize eklemelisiniz.

  • Adres: Kumbahçe, Zeki Müren Cd. No:11, 48400 Bodrum/Muğla
  • Telefon: 0252 313 19 39
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 08.30-17.00
  • Giriş ücreti: 10₺. Müzekart geçerli.
  • Yol tarifi al >

Camiler

16. Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii

Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii

Burası neresi? İsmini kendisini yaptıran Kızılhisarlı Mustafa Paşa’dan alan cami, 1723 senesinde yaptırılmıştır ve Bodrum camileri içinde en yaşlılarından biridir. Kendisi, Osmanlı donanmasının önemli kaptanlarından biridir. Cami, Bodrumlular tarafından “Eski Cami” olarak da isimlendirilmektedir. Bodrum Kalesi’nin giriş kısmında bulunan cami, şirin ve küçük bir ibadethanedir. Dikdörtgen bir planla inşa edilmiş olan cami, zaman içinde depremlerle zarar görmüş ve çeşitli tadilatlardan geçerek günümüze kadar ulaşmayı başarabilmiştir.

Neden gitmeliyim? Taştan inşa edilmiş olan bu cami, Bodrum’daki Osmanlı mimarisini yakından incelemek ve inananlar için ibadet etmek için mutlaka ziyaret edilmesi gereken dini noktalardan biridir.

  • Adres: Çarşı, 48400 Bodrum/Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Bodrum’un tarihi yerleri listemizin sonuna geldik. Değerli fikirlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilir ve yazımızın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz…

Yorum yapın

Bizi Takip Edin