Essen’de Gezilecek 10 Yer | Fotoğraflı Anlatım

Kömür’den pırlantaya dönüşerek Avrupa‘nın popüler şehirlerinden birine dönüşen Essen’de kısa bir tura çıkmak ister misiniz?

Essen gezilecek yerler listemize göz atarak,modernleşmeyle beraber gelişen şehrin en popüler noktalarını öğrenebilirsiniz.

#1 Essen Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Zeche Zollverein

Zeche Zollverein

Essen’de bulunan Zeche Zollverein, Almanya’da bulunana eski maden ocaklarından biridir. Bir zamanlar maden işletmeciliğinin yapıldığı bu tesis 2001 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmış ve günden beri üretim sağlanmamaktadır.

Bölgesel dönüşümün en iyi örneği sayılan bu yapıyı yılda yaklaşık 1,5 milyon insan ziyaret ediyor.Essen’in eski dönemlerine tanıklık etmek ve ‘’dünyanın en güzel madeni’’ olarak adlandırılan Zeche Zolverein’i dilediğiniz saate ziyaret edebiliyorsunuz.

2- Botanischer Garten Grugapark

Botanischer Garten Grugapark

1927 yılında açılan Grugapark Botanik Bahçesi15 hektarlık bir alan üzerinde birbirinden güzel bitkilerin yetiştirildiği bir bahçedir.

Essen’in sevilen noktalarından olan Grugapark Botanik Bahçesi, doğanın bilmediğiniz yönlerini görebileceğiniz eğitici aynı zamanda sakinliğiyle huzur veren bir merkezdir.

Nadir bitkileri görme şansınızın bulunduğu botanik bahçeyi Essen’de dilediğiniz her gün saat 09.00-22.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

3- Parkleuchten

Parkleuchten

Şehrin sevilen noktalarından olan Grugapark’ı ziyaret ettiğinizde biraz daha vakit geçirip akşam aydınlatmalarını görmenizi öneriyoruz.

Işıklandırmalarla süslenmiş olan bitkilerin gece karanlığındaki muhteşem görüntüsüne bayılacaksınız. Parkleuchten’ı akşam saatlerinde ziyaret etmenizi öneriyoruz.

4- Ruhr Müzesi

Ruhr Müzesi

Dünyanın en önemli sanayi bölgelerinden olan Ruhr’da kurulmuş olan Ruhr Müzesi, şehrin madencilikle uğraştığı günlerden, günümüze kadar olan süreci anlatmaktadır. Şehrin mevcut tarihinin yansıtıldığı müze içerisinde sergiler ve koleksiyonları inceleyerek zaman içerisinde sanayileşme süreci ve sonrası hakkında detaylı bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Ruhr Müzesi’ni dilediğiniz her gün 10.00-18.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

5- Villa Hügel

Villa Hügel

19.yüzyıldan kalma Villa Hügel, 1870-1873 yılları arasında inşa edilmiştir. Alfred Krupp tarafından ailesi için modern bir ev isteği üzerine inşa edilmiş olan konak içerisinde toplamda 269 oda bulunmaktadır.

Günümüzde önemli sergilere ev sahipliği yapan Villa Hügel halkın ziyaretine açıktır. Villayı pazartesi günleri dışında 10.00-18.00 saatleri arasında gezebilir, büyüklüğüyle göz dolduran yapıyı yakından inceleyebilirsiniz.

6- Red Dot Design Museum

Red Dot Design Museum

Essen’de bulunan Red Dot Design Müzesi, 45 ülkeden toplanmış orijinal tasarımların sergilendiği yenilikçi bir müzedir.

2000’den fazla esere ev sahipliği yapan Red Dot Tasarım Müzesi içerisinde oldukça farklı nesneler görebilirsiniz.Bazı dönemlerde farklı koleksiyonlara ev sahipliği yapan müzenin çalışma saatleri ve giriş ücretleri hakkında detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

7- Museum Folkwang

Museum Folkwang

Almanya’nın en ünlü müzelerinden biri olan Folkwang Müzesi, sahip olduğu seçkin sanat koleksiyonlarıyla ziyaretçileri kendine çekmektedir.1945 yılından günümüze en seçkin resimlerin ve heykel koleksiyonlarının sergilendiği müze içerisinde farklı akımlara ve farklı sanatçılara ait yenilikçi eserler görmeniz mümkün.

Almanya’nın ne çok ziyaret edilen müzelerinde olan Folkwang’ı pazartesi günleri dışında 10.00-18.00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.

8- SEA LIFE Oberhausen

Sea Life Oberhausen

Essen’de gezebileceğiniz en eğlenceli noktalardan biri olan Sea Life, Almanya ziyaretiniz sırasında uğramanız gereken merkezler arasında yer alıyor. Su altının gizli yaşamına adım atacağınız bu merkezde daha önce hiç görmediğiniz canlıları görebileceksiniz.

Bu merkezde yaşayan canlılar arasında; piranhalar, ahtapotlar, palyaço balıkları, deniz yıldızları, kaplumbağalar, timsahlar ve daha birçok canlı bulunmakta. Bu merkez içerisinde minik renkli balıkları besleyebilir, dikkatli olmanızı gerektiren timsahları görebilirsiniz.

Su altının sevimli dostlarını görebileceğiniz Sea Life’ı dilediğiniz her gün 10.00-18.30 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

9- Tetrahedron in Bottrop

Tetrahedron in Bottrop

Şehrin en yüksek noktasına kurulmuş olan Tettahedron, şehri modernize etmek için tasarlanmıştır. Üç boyutlu bir piramit olan bu yağı 30 metre yüksekliğindedir. İçerisinde en tepeye çıkmanızı sağlayacak bir merdiven bulunan bu piramitten muhteşem Essen manzarasını izleyebiliyorsunuz. 24 saat açık olan Tetrahedron in Bottropu dilediğiniz her gün ziyaret edebilirsiniz.

10- Ruhr Nehri

Ruhr Nehri

Essen, Borchum, Dortmund, Mülheim gibi Almanya’nın farklı şehirlerinden geçen Ruhr Nehri, bu şehirlere hayat ve canlılık getirmiştir. Nehir kıyısı yürüyüş severlerin ve biraz kafa dinlemek isteyenlerin uğrak noktalarından biridir.

Almanya’nın önemli sanayi merkezlerinden olan Essen’in gezilecek yerlerini sizler için derledik. Essen yazımızla alakalı düşüncelerinizi bizlere yorumlar kısmından ulaştırmak ister misiniz?

***Şehrin gezilecek yerlerini beğendiyseniz, daha fazla beklemeden en avantajlı Essen uçuş fiyatlarını inceleyip, size uygun uçak biletini anında online satın alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin