Essen’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Nefis Lezzet

Avrupa’nın popüler şehirlerinden olan Essen’de denemeniz gereken lezzetli yöresel tatları sizler için derledik.

‘’ Essen’de ne yenir, ne içilir ? ‘’ yazımızı inceleyerek, şehrin geleneksel ve popüler lezzetlerini inceleyebilirsiniz.

Listemizin ilk sırasında;

#1 Essen’de Ne Yenir?

1- Maultaschen

Maultaschen

Almanya’nın geleneksel yemeklerinden olan maultaschen, İtalyanın raviolisine benzer. Ravioliye göre daha büyük kesilmiş olan hamurların içi, soğanlı, fesleğenli ve kıymalı bir malzemeyle doldurulur. Suyu süzülerek servis edilen bu lezzetle bir tabakta doyacaksınız.

2- Königsberger Klopse

Königsberger Klopse

Domuz etinden yapılan köfteler yapılan sıcak sosla birleştirdiğinde ortaya enfes bir tat çıkıyor. Yanında servis edilen garnitürlerle beraber deneyebilirsiniz.

3- Sauerbraten

Sauerbraten

Marine edilmiş yumuşacık bir etten yapılan saurbraten, yanında pişmiş lahana ve patatesle servis edilen geleneksel bir yemektir. Lezzetini uzun süre marine edilmesinden ve şaraba yapılan ekşi sostan alan bu et oldukça zahmetli bir yapıma sahiptir.

4- Bratwurst

Bratwurst

Sosisin her türlüsünün sevilerek tüketildiği Almanyada ekmek arasında tüketilen bratwurst, denemeniz gereken lezzetlerden biridir.

5- Currywurst

Essen’de gezerken acıkırsanız hemen alabileceğiniz atıştırmalıklardan olan currywurstu deneyebilirsiniz. Kesilmiş sosisler ve patateslerin körili bir sosla sunulduğu bu atıştırmalık oldukça lezzetli.

6- Spätzle

Spätzle

Cıvık kıvamdaki hamur parçalarının haşlanarak yada kızartılarak kullanıldığı spatzleAlmanyanın geleneksel lezzetlerinden biridir. Yemeklerin yanında bazen sade bazen soslarla tercih edilen pilav benzeyen bu aperatifi girdiğiniz her restoranda bulmanız mümkün.

7- Leberkäse

Leberkäse

Sosise benzeyen ancak baton şekilde saklanan leberkase, Alman kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

8- Stollen

Stollen

Almanyaya özel bir tarif olan stollen keki,özel günlerin vazgeçilmez tatlarından biridir. Meyvelerin kek hamuruyla buluştuğu bu lezzet, üzerine pudra şekeri dökülerek servis ediliyor.

9- Prinzregententorte

Prinzregententorte

Yedi veya sekiz katlı yapılan incecik pandispanyaların çikolatayla kaplandığı bu lezzetli kek hem görüntüsüyle hem de tadıyla sizi büyüleyecek.

*Essen’de gezilecek yerler  yazımızı incelediniz mi?

Essen’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin