Fotoğraflarıyla Birlikte Çimkent Gezilecek Yerler Listesi

Güney Kazakistan Eyaleti’nin merkezinde yer alan Çimkent, ülkenin en büyük üçüncü şehridir..

Çimkent gezilecek yerler yazımızda şehre seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken noktaları derledik.

Aynı zamanda Kazakistan’ın en önemli metropol kentlerinden biri olan Çimkent’in, Türkistan-Sibirya Demiryolu’na ev sahipliği yaptığı ve uluslararası ticarette önemli bir yere sahip olduğunu belirtelim.

#1 Çimkent Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Abay Parkı

abay parkı

Kent merkezinde yer alan Abay Parkı, Kazakistan’ın girdiği çeşitli savaşları anmak için açılmış bir anıt park aslında.. Parkın ismi Kazak edebiyatının ünlü isimlerinden 19. Yüzyıl şairi ve düşünürü Abay Kunanbayuly ‘den alınmış.

Zaten parkın hemen girişinde ünlü edebiyatçının büyük bir heykeline de yer verilmiş. Şehrin gürültüsünden biraz uzaklaşmak ve keyifli bir yürüyüş için akla gelen ilk adreslerden biri olan park, halk tarafından randevulaşma noktası olarak da kullanılıyor.

2- Bölge Müzesi

Bölge Müzesi

Kazakistan’ın ve Çimkent’in tarihini gözler önüne seren Bölgesel Müze’de, Demir Çağı’na kadar giden eserlerle karşılaşabilmeniz mümkün.. Bölgede yapılan arkeolojik çalışmalar sonucu çıkartılan pek çok tarihi eserin sergilendiği müze, 19. yüzyılın ağır gümüş takılarının oluşturduğu bir koleksiyona da sahip.

Şehrin tarihi hakkında fotoğraflar ve belgelere ulaşacağınız Bölgesel Müze’de zevkli sanat eserlerinin de sizleri beklediğinin haberini verelim.

Mutlaka ziyaret edin…

3- Etno Müzesi

Etno Müzesi

Kazakistan’ın eşsiz müzelerinden biri de Etno Müzesi… Uzun yıllar boyunca çömlek atölyesi olarak kullanılan bina, günümüzde bu el işi sanat eserlerinin sergilendiği müze haline getirildi. Hala bir bölümü küçük bir çömlek atölyesi olarak kullanılan müzede, bir sanat galerisi ve Kazakistan’ın tarihi hakkında faydalı bilgiler sunan bir kütüphane yer alıyor.

Seyahat ettiğiniz ülke hakkında bilmediğiniz her şeyi öğrenebileceğiniz Etno Müzesi’ne, gezi listenizde yer ayırmanızı tavsiye ederiz.

4- Güney Kazakistan Eyaleti Yerel Tarih Müzesi

Güney Kazakistan Eyaleti’nin Yerel Tarih Müzesi, 1920 yılında Çimkent’te kuruldu.. Müzenin açılması ve geliştirilmesinde etkin bir rol oynayan bilim adamı Me Masson, koleksiyonların oluşturulmasına da yoğun hassasiyet göstermiş..

2 bin 367 metrekarelik alan üzerine kurulu müze binasında, şehrin ve ülkenin maddi manevi olmak üzere tüm kültürel değerlerini yansıtan koleksiyonlarla karşılaşabilmeniz mümkün.. Arkeolojiden doğaya bilimden teknolojiye pek çok alanda kapsamlı bir arşive sahip olan müzeyi gezmek sandığınız kadar kısa sürmeyecek.

Tam olarak 5 araştırma bölümü ve 15 sergi salonunun yer aldığı Yerel Tarih Müzesi’ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 🙂

5- Çimkent Hayvanat Bahçesi

hayvanat bahçesi

Kazakistan’ın en eski ve en büyük bahçesi olan Çimkent Hayvanat Bahçesi, 34 hektarlık koskoca bir alan üzerine kurulu harika bir bahçe. 100’den fazla hayvan türüne ev sahipliği yapan bahçe içerisinde harika bir yeşil alan da mevcut. Çocuklu ailelerin mutlaka ziyaret ettiği hayvanat bahçesinin tarihi ise 1980’li yıllara dayanıyor.

*Kazakistan’ın Diğer Şehirleri için..

Çimkent gezilecek yerler yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin