Almatı’da Gezilecek Yerler | 33 En İyi Yer -Detaylı Liste!

almati

Almatı Nerede & Hangi Ülkede? Kazakistan’ın güney doğusunda yer alan Almatı Şehri, Orta Asya’nın en gelişmiş şehirlerinden biridir. Almati Hakkında; Kazakistan’ın en kozmopolit şehri olan Almatı, 2 milyon nüfusuyla da en kalabalık şehirlerinden biridir. Sanat, ekonomi, kültür başta olmak üzere birçok alanda ülkenin başkenti diyebileceğimiz şehir, özellikle de bilim ve eğitim alanında çok gelişmiştir. Bu … Devamını oku…

Almatı Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Almati Havalimanı Ulaşım Rehberi

Almatı Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir? Kazakistan’ın en büyük uluslararası havaalanı olan, Almatı Havalimanı, şehir merkezinin kuzeydoğusunda yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunuyor. Almatı Havalimanı, ülkenin %70’e yakın yolcu trafiğine ev sahipliği yapan büyük ölçekli bir havaalanı. Yılda 5 milyondan fazla yolcu iç hat ve dış hat uçuşları ile seyahatlerini buradan gerçekleştiriyor. Almatı Havalimanı’ndan şehir merkezine … Devamını oku…

Astana Gezilecek Yerler Listesi

Astana

Kazakistan’ın başkenti Astana, ülkenin umutlarını ayakta tutan şehirlerden biri. 2030’a kadar ekonomik açıdan büyük atılımlar yapılması planlanıyor. Bu atılımlardan biri de turizm sektörü. Uluslararası mimarların eser bıraktığı topraklarda Asya, Batı ve Sovyet etkisiyle yapılmış güzel binalar var. Kazakistan’a gelen turistlere de mümkün olduğunca kolaylık sağlanıyor. Astana’da gezilecek yerler, Kazakistan’a gidenlerin araştırdığı konulardan. BiletBayi olarak bu … Devamını oku…

Astana’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Enfes Şehir Yemeği

Beshbarmak, Astana

Kazakistan’ın başkenti Astana’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık… Orta Asya’nın güzel şehirlerinden Astana, geleneklerimiz ve kültürümüzden çok fazla şey bulabileceğiniz bir yer. Şehir sokaklarında dolaşırken kendi coğrafyanızdan izler ve yaşanmışlıklar görebilirsiniz. “ Astana’da Ne Yenir , Ne İçilir” yazımızda ise şehir turunuzu lezzetlendirecek tatları ve hikâyelerini sizin için derledik. 1- Bavursak Bir diğer adı Çelpek … Devamını oku…

Çimkent’te Ne Yenir? | Çimkent’e Özgü 12 Yemek

Çimkent Yemekleri

Renkli pazarları ve otantik ortamı ile Kazakistan’ın en gözde şehirlerinden olan Çimkent’e geldiğinizde ne yiyip ne içeceğinizi merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre! Çimkent’te Ne Yenir? Ne İçilir? “Çimkent’te ne yenir? Ne içilir?” sorusu için klasik Orta Doğu lezzetlerini bu şehirde cevap olarak bulabilirsiniz. Ülkemizden de benzer tatlara denk gelebileceğiniz şehirde et yemekleri ve … Devamını oku…

Almatı Tarihi Yerler | 17 Muhteşem Tarihi Yer

Almatı Tarihi Yerler

Almatı muhteşem bir şehir ve buraya vardığınızda çok özel zamanlar geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Almatı’da olduğunuz süre boyunca etkileyici tarihi yerler de ziyaret etmenizi bekliyor olacak. Almatı tarihi hakkında; Kazakistan’ın 2 milyon nüfusa sahip Almatı, ülkenin en önemli ve en büyük şehri konumunda bulunmaktadır. Şehre dair ilk bulgular MÖ 7-3. yüzyıllara kadar dayanmaktadır. İskit ve Sakalar … Devamını oku…

Almatı’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Yöresel Yemek

Almatı'da ne yenir? Ne içilir?

Kazakistan’ın en büyük şehri ve eski başkenti Almatı yöresel yemekleri sizler için derledik… “ Almatı’da Ne Yenir , Ne İçilir” yazımızda şehir turunuzu lezzetlendirecek tatları ve hikâyelerini sizin için derledik. Orta Asya’nın güzel şehirlerinden Almatı, geleneklerimiz ve kültürümüzden çok fazla şey bulabileceğiniz bir yer. Yaşam tarzı ve toplumsal değerleri yanında mutfağıyla da benzer yönler keşfedeceksiniz. … Devamını oku…

Kazakistan’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Lezzet

Kazakistan'da ne yenir? Ne içilir?

Gelenekleriyle ve kültürleriyle turistlerin ilgisini çeken Kazakistan’ın yemeklerini sizler için derledik. Türk damak tadına yatkın mutfağıyla oldukça seveceğinizi düşündüğümüz yemekleri Kazakistan’da ne yenir, ne içilir yazımızda inceleyebilirsiniz. #1 Kazakistan’da Ne Yenir ? Listemizin ilk sırasında; 1- Beshbarmak Elle yendiği için beş parmak adını alan yemek, ülkenin en sevilen tatlarından biridir. Büyük eriştelerin haşlanmış kuzu eti ve … Devamını oku…

Kazakistan Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 12 Yer

kazakistan

Orta Asya’nın kozmopolit yapısıyla dikkat çeken ülkelerinden olan Kazakistan’a doğru yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Başkenti Astana olan ülkenin görülmesi gereken noktalarını Kazakistan gezilecek yerler yazımızda derledik.

#1 Kazakistan Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Bayterek Kulesi

Bayterek Kulesi

Kazakistan’ın başkenti Almatı’da bulunana Bayterek Kulesi,105 metre yüksekliğiyle şehrin birçok noktasından görülebilen bir anıt kuledir.

1997 yılında inşa edilmiş olan yapının yerden yüksekliği de 97 metredir. Kulenin bu kadar çok 97 rakamına sahip olmasının sebebi Astana’nın başkent olduğu yılı temsil etmesidir.

Kuleyi ziyaret ettiğinizde asansörü kullanarak en üst noktaya kadar çıkabilir, muhteşem Almatı’yı en tepeden izleme şansına sahip olabilirsiniz. Kuleyi haftanın her günü 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

2- Han Şatır

Han Şatır

Kazakistan’ın en popüler alışveriş merkezlerinden olan Han Şatır, 2010 yılından beri hizmet vermektedir. Dünyanın en büyük çadırı olma özelliğine sahip olan Han Şatır, 140.000 metrekarelik bir alanı kaplamaktadır.

İngiliz mimar Norman Foster tarafından tasarlanan çadırı dilediğiniz her zaman ziyaret edebilirsiniz.

3- Hoşgörü ve Barış Piramidi

Hoşgörü ve Barış Piramidi

Farklı etnik kökenlere sahip birçok insanın bir arada yaşadığı Kazakistan’da, bunun bir sembolü olarak Hoşgörü ve Barış Piramidi inşa edilmiştir.35 bin metrekarelik alanda, 62 metre yüksekliğe sahip olan yapı piramit şeklinin yanı sıra camdan yapılmasıyla da dikkat çekiyor.

130 farklı milleti temsilen piramitin en üst kısmında güvercinler resmedilmiştir. Bu yapı içerisinde; Astana Üniversitesi, müze kısmı, opera salonu, kış bahçesi ve 18 farklı ibadethane bulunuyor.

4- Ile-Alatau National Park

Ile-Alatau National Park

Kazakistan dendiğinde aklınıza kurak topraklar geliyorsa, hafızalarındaki resmi silecek Alatau Ulusal Parkı, ziyaret etmelisiniz.300 kuş türünün ve birbirinden güzel diğer canlılara ev sahipliği yapan bu ulusal parkı dilediğiniz her gün ziyaret edebilirsiniz.

5- Nur Astana Camii

Kazakistan’ın en büyük camisi olma özelliğine sahip Nur Astana Camii, bembeyaz cephesi ve altın rengi kubbesiyle dikkat çekiyor. Caminin yüksekliği ve uzunluğu Hz. Muhammed’in vahiy yaşı ve vefat ettiği yaşa göre belirlenmiştir.

Cami binasının yüksekliği 40 metre, minare yüksekliğiyle 63 metredir. Muhteşem mimarisiyle şehrin en popüler noktalarından olan camiyi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

6- Kazakistan Merkez Eyalet Müzesi

Kazakistan Merkez Eyalet Müzesi

Kazakistan’ın en büyük müzelerinden olan 1931 yılında kurulmuştur. Kazakistan’da ortaya çıkarılan arkeolojik buluntular, Kazakistan’ın tarihi ve siyasi eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Almatı’da ziyaret edebileceğiniz müzeyi Salı günleri dışında 09.30-17.30 saatleri arasında açıktır.

7- Almatı Hayvanat Bahçesi

Almatı Hayvanat Bahçesi

Kazakistan’ın canlı çeşitliliğini yakından görmenize olanak sağlayan Almatı Hayvanat Bahçesi,21 hektarlık bir alanda hizmet vermektedir.

Kazakistan’da 75 yıldan uzun süredir faaliyet gösteren hayvanat bahçesi,350’den fazla türe ve 6.000’den fazla hayvana sahiptir.

Yırtıcı canlılardan, kuş türlerine birçok farklı canlıyı görebileceğiniz bahçeyi, haftanın her günü 09.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

8- Kazak Halk Müziği Enstrümanları Müzesi

Kazak Halk Müziği Enstrümanları Müzesi

1980 yılında açılmış olan Kazak Halk Müziği Enstrümanları Müzesi, Kazakistan ve farklı uluslara ait müzik enstrümanlarının sergilendiği noktalardan biridir.

Geleneksel Rus mimarisiyle 1908 yılında yapılmış olan müzeyi pazartesi günleri dışında 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

9- Zenkov Katedrali

Zenkov Katedrali

Rus mimari örneğinin en güzel eserlerinden olan Zenkov Katedrali, şehrin görülmesi gereken noktaları arasında yer alıyor. Dünyanın tek ahşap katedrali olma özelliğine sahip olan Zenkov, 1904-1940 yılları arasında yapılmıştır.

Şehrin en ilgi çekici noktalarından biri olan Zenkov Katedrali’ni ziyaret etmeden şehirden ayrılmamanızı öneriyoruz.

10- Hoca Ahmed Yesevi Türbesi

Hoca Ahmed Yesevi Türbesi

Türk mutasavvıfı olan Hoca Ahmet Yesevi adına yapılmış olan türbenin inşaatı 1389 yılında başlamıştır. Timur’un ölümüyle yarım kalan inşaat,2000 yılında yapılan çalışmalarla geçte olsa tamamlanmıştır.

Dikdörtgen formu ve 38 metre yüksekliğiyle dikkat çeken yapının malzemeleri farklı noktalardan özel olarak getirilmiştir. Türkler için manevi öneme sahip olan türbeyi dilediğiniz her gün 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

11- Altyn-Emel National Park

Altyn-Emel National Park

Altyn-Emel Ulusal Parkı, farklı görünümlü kayaçları ve sahip olduğu canlı yaşam alanlarıyla şehrin popüler ziyaret noktalarından biridir.

Etrafından çok fazla gezilecek noktaya sahip olmayan ulusal parkı ziyaret ederseniz canlı yaşamını gözlemleyip, harika doğa fotoğrafları çekebilirsiniz.

12- Medeo

Medeo

Kazakistan’da Almatı’da bulunan Medeo, dünyanın en yüksek buz pateni pistine sahiptir. Dağlar arasında açık havada buz pateni yapma keyfini sürebilirsiniz.10.000 metrekareden fazla alanda bulunana Medeo, deniz seviyesinden 1.691 metre yüksekliktedir. Medeo’yu haftanın her günü 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

*Doğa ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeken Kazakistan’ı nasıl buldunuz? Düşüncelerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Fotoğraflarıyla Birlikte Çimkent Gezilecek Yerler Listesi

çimkent

Güney Kazakistan Eyaleti’nin merkezinde yer alan Çimkent, ülkenin en büyük üçüncü şehridir.. Çimkent gezilecek yerler yazımızda şehre seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken noktaları derledik. Aynı zamanda Kazakistan’ın en önemli metropol kentlerinden biri olan Çimkent’in, Türkistan-Sibirya Demiryolu’na ev sahipliği yaptığı ve uluslararası ticarette önemli bir yere sahip olduğunu belirtelim. #1 Çimkent Gezilecek Yerler Listenin ilk sırasında; 1- Abay Parkı … Devamını oku…

Bizi Takip Edin