Cenevre’de Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

İsviçre’nin Zürih’le beraber en önemli ve en turistik şehirlerinden biri olan Cenevre, konaklama seçenekleri bakımından ziyaretçilerine çok geniş bir yelpazeden tercihte bulunma şansı sunuyor. 

Yazımızda Cenevre’deki konaklama bölgeleri hakkında bilgilerin yanı sıra tercih edebileceğiniz bazı otel önerilerinde bulunduk. Umarız yazımız Cenevre geziniz için size en doğru oteli seçme konusunda yardımcı olur. Dilerseniz yazımıza geçelim…

Cenevre’de Nerede Kalınır?

Cenevre’de konaklamak için tercih edebileceğiniz pek çok bölge bulunuyor. Sizler için şehirde en çok tercih edilen bölgeleri listeledik;

Şehir merkezi: Ulaşım konusunda rahat etmek ve şehrin olanaklarına daha yakın olmak isterseniz öncelikli olarak kent merkezini tercih etmenizi öneriyoruz. Bölgedeki en pahalı konaklama bölgesinin de burası olduğunu bilmenizde fayda var.

Eski Şehir: Şehrin sakin ve tarihi bir bölgesinde butik otellerde uygun fiyatlara konaklamak isterseniz Eski Şehir bölgesi tam size göre. Canınız sıkıldığında çıkın ve tarihi sokakların keyfini sürün.

Göl çevresi: Cenevre Gölü çevresindeki oteller size sakin, huzur ve manzara dolu hayli keyifli bir konaklama seçeneği sunuyor. Eğer bir tatilde böyle bir konaklama sizin için vazgeçilmezse göl çevresindeki otelleri tercih etmenizi öneriyoruz.

Gornavin Garı: Şehre kısa süreli geliyorsanız gar çevresindeki uygun fiyatlı otelleri tercih ederek hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz.  

Bunun dışında Cite, Paquis, Carouge, Bel-Air,  Saint-Gervais / des Grottes bölgeleri de şehrin çokça konaklamak için tercih edilen yerleri arasında bulunmaktadır. Dilerseniz bu bölgeleri de seçenekleriniz arasına dahil edebilirsiniz.

Cenevre şehrinin gezilmesi ve görülmesi gereken noktaları hakkında fikir edinmek isterseniz Cenevre gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz. 

Cenevre Otel Tavsiyeleri

Cenevre’de tercih edebileceğiniz birbirinden keyifli otel seçeneği bulunuyor. Sizin için fiyat/performans anlamında en ideal bazı otelleri listelemeye çalıştık;

Geneva Hostel

Geneva Hostel

Tren garına 10 dakika yürüme mesafesinde bulunan hostel Cenevre Gölü’ne ise sadece 250 metre mesafede bulunuyor. Merkezi bir konumda bulunan otelde konaklayarak otelin size vermiş olduğu ücretsiz ulaşım kartı ile ulaşım sorununuzu da çözmüş oluyorsunuz. Bizce uygun fiyata kalınabilecek iyi seçeneklerin başında bu hostel geliyor. Burada konaklamaya karar verdiyseniz hemen burayı tıklayarak rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

ibis Geneve Centre Lac 3*

ibis Geneve Centre Lac

Birçok noktaya yürüme mesafesinde olan oteller zinciri Eski Kent bölgesinde 750 metre gibi kısa bir mesafede bulunuyor. Bu oteli tercih etmeyi düşünüyorsanız burayı tıklayarak otelle ilgili bütün detaylara ulaşabilir ve keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Hôtel Astoria 3*

Hotel Astoria

Saint-Gervais / des Grottes bölgesinde bulunan otel oldukça merkezi ve tercih edilen bir konumda bulunuyor. Tercihinizi bu bölgede konaklamaktan yana kullanmak isterseniz buradan rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Nash Airport Hotel 4*

Nash Airport Hotel

Şehir merkezine metro ve otobüsle 15-20 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabileceğiniz bu otelde kalarak havaalanına da 20 dakika gibi kısa bir sürede ulaşma imkanına sahip olabiliyorsunuz. Eğer temiz ve rahat bir butik otelde kalmayı planlıyorsanız bu otelde konaklamak için buradan rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

NH Geneva Airport Hotel 4*

NH Geneva Airport Hotel

Otel havaalanına yalnızca 1 km. mesafede bulunuyor ve otel misafirlerine ücretsiz havaalanı servisi hizmeti sunuyor. Otelin mutfağı dünyadan pek çok örneği ziyaretçiler sunmaktadır. Aracı ile gelen ziyaretçiler için otelin özel otoparkı da bulunmaktadır. Bu oteli tercih etmeye karar verdiyseniz rezervasyon için tıklayınız.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin