Cenevre’de Ne Yenir? | Cenevre’nin Geleneksel 8 Lezzeti

Yemyeşil ve oldukça medeni bir şehir Cenevre. Şehrin mutfağını incelediğinizde fondüden çok daha fazlasının sizi beklediğini göreceksiniz.

Cenevre’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Karma bir yemek kültürünün sizi karşıladığı “Cenevre’de ne yenir? Ne içilir?” sorusunun gerçekten ince eleyip sık dokunması gerekiyor. Şehirdeki pahalılık nedeniyle eğer bütçeniz kısıtlıysa iyi ve ucuz yemek için oldukça yoğun bir araştırmanın sizi beklediğini bilmenizde fayda var. Michelin restoran sayısı bakımından ise şehrin ilk sıralarda yer aldığını belirtmemiz gerek.

Cenevre yabancı ziyaretçilerin çok fazla tercih ettiği şehirlerden biri. Bilhassa da yemek kültürü noktasındaki çeşitliliği insanları bu şehre çekiyor, ki aslında şehir zaten çok uzun süreler geçirebileceğiniz bir yer değil. Bu da şehirde yeme içme konusunda çok kültürlü bir yapıya sahip olmasını sağlıyor. Cenevre sokakları dolaşırken şehirde farklı bölgelere ait yemekleri tadabileceğiniz birçok farklı mekanın göze çarptığını göreceksiniz. Yani şehir geneline baktığınızda herkesin damak tadına uygun bir şeyler bulacağını söylemek uygun olacaktır.

Fiyatlara gelecek olursak, bu konu biraz moralinizi bozabilir. İsviçre refah düzeyi bakımından dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri ve bu ülkenin şehirlerinde yeme içme fiyatları yurt dışından gelen biri için oldukça fazla olabiliyor. Ülkemizden giden ziyaretçiler için de durum ne yazık ki bu şekilde ve burada uygun fiyata yemek yemek gerçekten büyük bir meziyet.

Şimdi artık şehrin en özel lezzetlerinin neler olduğunu sıralayalım isterseniz;

1. Peynir

Fromager Michelin (adres ve bilgi)

Peynir
Cenevre deyince aklı ilk gelen şey peynir oluyor.

Cenevre halkı peynir tutkusuyla biliniyor. Buraya gelenlerin ilk deneyeceği şeylerin başında da lezzetli Cenevre peynirleri geliyor. Şehirde çok farklı peynir türleri bulunuyor. Bu peynirleri dilerseniz marketlerden de satın alabilirsiniz. Aldığınız peynirlerle lezzetli bir sandviç yaparak öğle yemeğinizi uygun fiyata da getirebilirsiniz. Şarküteriler de peynir çeşitliliği konusunda oldukça zengin, bunu da belirtelim.

2. Fondü

Edelweiss Restaurant (adres ve bilgi)

Fondü
Fondü

Peynir yemek için alternatif bir yöntem olarak fondüyü deneyebilirsiniz. İçine biraz da şarap atılan peynir dolu kaplarda peynirler eritilerek ziyaretçilere ikram ediliyor. Misafirler çatallarına batırdıkları kıtır ekmekleri eriyen peynirlere bulayarak yiyorlar. Bizim mıhlamayı andıran bu lezzet Cenevre’de ne yenir? Ne içilir? diye yapılan araştırmaların ilk sıralarında yer almayı kesinlikle hak ediyor.

3. Çikolata

Birçok çikolata dükkanından bu özel çikolataları satın alabilirsiniz.

Çikolata
Çikolata

Çikolata belki de İsviçre’den dönen birisini bekleyenlerin en çok karşılaştığı hediyelerden. Bunun sebebi ise bu ülkede gerçekten harikulade çikolataların üretiliyor olması. Bu nedenle Cenevre’ye gelenler hem bu lezzeti tatmalı hem de dönüş yolculuğu için sevdiklerine hediye edebilecekleri kadar bol miktarda satın almalıdır.

4. Raclette

Auberge de Saviese (adres ve bilgi)

Raclette
Raclette

İsviçre’nin ve de Cenevre’nin en popüler yiyeceklerinden biri olan raclette, ülkemizdeki döner kadar yaygın olarak tüketilen şeylerden biridir. Isıtılan peynirin eriyen kısımlarının sıyrılması sureti ile hazırlanan bu muhteşem lezzet, eğer gecenin bir vakti aklınıza düşerse size hemen bir Cenevre bileti aldıracak güce sahiptir. Raclette çoğunlukla yanında patates ve salatalık turşusu ile servis edilmektedir.

5. Longeole

Cafe du Centre (adres ve bilgi)

Longeole
Longeole

Bir çeşit sosis olan longeole, bazı domuz türlerinin etleriyle hazırlanmakta ve ziyaretçilere farklı bir et deneyimi sunmaktadır. Ete sadece kimyon ve rezene eklendiğinden, yiyenler yoğun bir et tadı almaktadır. Şayet domuz eti konusunda hassasiyetiniz yoksa bu lezzeti de listenize dahil edebilirsiniz.

6. Balık

Restaurant El Faro (adres ve bilgi)

deniz ürünleri
Şehirdeki balık restoranları bir hayli başarılı

Cenevre’deki pek çok restoranda usta şeflerin ellerinden çıkmış çok leziz balık yemekleri bulabilirsiniz. Özellikle levrek şehirdeki restoranlarda çokça karşınıza çıkan balık türlerinden biridir. Balık çoğunlukla haşlanmış patates gibi besleyici garnitürlerle birlikte servis edilmektedir.

7. Meyveli Turta

Cafe du Centre (adres ve bilgi)

Meyveli Turta
Meyveli Turta

Cenevre, çikolataları kadar lezzetli meyveli turtaları ile de biliniyor. Taze ve çok güzel meyvelerle hazırlanan turtaları görünce vakit kaybetmeden mideye indirmek isteyeceksiniz. Özellikle armutlu turtanın çok sevildiğini de belirtelim.

8. Rösti

Cafe du Bourg de Four (adres ve bilgi)

Rösti
Rösti

Rösti, Cenevre mutfağında da çok sevilen yemekler arasında bulunuyor. Temelinde patates kızartması olan röstinin farkı ise rendelenmiş patateslerden gözleme şeklinde kızartılıyor olmasıdır. Baharat olarak ise içine sadece tuz ve karabiber eklenmektedir. Genellikle atıştırmalık olarak tüketilmektedir.

Her ne kadar Cevevre’nin gastronomi turu çok keyifli olsa da bir Türk için Türk mutfağının yeri bizce çok ayrı. Bir Türk Cenevre’de çok leziz yemekler yese de ülkemize döndüğünde bu topraklardan çıkan lezzetlerin bambaşka olduğunu söyleyecektir.  

*Cenevre yemekleri hakkında hazırladığımız “Cenevre’de ne yenir? Ne içilir?” listemiz burada son bulsa da sizin katılımlarınız olduğu sürece listemizi güncelleyeceğimizi belirtelim. Bunun için yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz. Şayet Cenevre’nin görülmesi gereken yerleri hakkında fikir edinmek isterseniz de Cenevre gezilecek yerler listemize de göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

*Konaklama tavsiyelerimiz için buradaki yazımıza da göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin