Cenevre Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 32 Turistik Yer

Cenevre nerede & Hangi ülkede? Yaklaşık 1 milyon nüfusa sahip olan Cenevre, İsviçre’de bulunmaktadır ve ülkenin başkentidir. İsviçre’nin güneybatı köşesindeki Cenevre, neredeyse İsviçre ile Fransa sınırında yer almaktadır.

Cenevre hakkında; BM’nin varlığı ile İsviçre’nin en bilinen kozmopolit şehirlerinden biri olan Cenevre, ziyaretçilerini hayal kırıklığına uğratmayacak bir güzellikle karşılamaktadır. Cenevre’yi cazip kılan şeylerin başında Avrupa’nın göbeğinde olması ve Alpler’in karla kaplı konumudur. Tarihi 4.000 yılı aşkın olan Cenevre’de günümüzde yaşayanların yaklaşık yarısı şehir dışından gelmektedir.

Cenevre ortalama gezi süresi; Üç günlük bir Cenevre gezi planı, şehri tam anlamıyla deneyimlemek ve Cenevre’nin en önemli turistik yerlerini görmek için yeterli bir zaman dilimidir.

Cenevre pahalı mı? Avrupa politikası bakımından çok önemli bir yere sahip olan Cenevre’de birçok uluslarlarası kuruluş bulunuyor ve önemli insanların şehirdeki trafiği her zaman yoğundur. Bunun da etkisiyle Cenevre, Avrupa’nın en pahalı şehirlerinden biri olarak kabul edilmektedir ve alışveriş, konaklama, yeme içme, eğlenme gibi ihtiyaçların karşılanması için Türkiye’ye göre daha yüksek miktarlarda harcama yapmak gerekmektedir.

Cenevre nasıl bir yer? Güvenli mi? Tren istasyonları, havaalanları, tramvay ve otobüs durakları gibi kalabalık yerlerdeki küçük yankesicilik olaylarını saymazsak, Cenevre turistler için genel anlamda oldukça güvenli şehirlerden biridir.

Cenevre’yi ziyaret etmek için en iyi zaman; Cenevre’yi ziyaret etmek için en iyi zaman dilimi Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Tabi bu dönem aktif sezon olduğu için bu aralıkta gelirseniz özellikle konaklamak için fazla ücret ödemeniz gerektiğini ve şehrin en kalabalık zamanının bu dönemler olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Eğer biraz daha sakin bir dönem istiyorsanız ve şehri daha uygun bir bütçeyle keşfetmeyi düşünüyorsanız sonbahar ya da ilkbahar aylarını da ziyaret için düşünebilirsiniz. Bu dönemler sıcaklık açısından da daha serin olduğu için gerçekleştireceğiniz Cenevre gezisi sizin için daha avantajlı olacaktır.

Yardımcı uygulamalar;

Gezi için;

Ulaşım için;

  • Gettaxi.ch (Cenevre Havaalanı taksi transfer hizmeti) – Android / IOS

İndirim kartları;

  • Geneva Pass: Cenevre’deki 50 cazibe merkezine ve etkinliğe bu kart ile ücretsiz bir şekilde dahil olabilirsiniz. 24, 48 veya 72 saat geçerliliği olan kart, aynı zamanda ücretsiz bir şekilde toplu taşıma hizmetinden faydalanmanıza da olanak sağlar.
  • Swiss Travel Pass: 3 günden 15 güne kadar farklı seçenek sunan bu kart ile ücretsiz bir şekilde seyahat etmenin yanı sıra, 480’den fazla müze ve sergiye de ücretsiz bir şekilde giriş yapmanızı sağlamaktadır. Kartla ilgili detaylar için Swiss Travel Pass resmi web sitesini inceleyebilirsiniz.

Cenevre-İstanbul arası saat farkı; İstanbul Cenevre’den saat olarak 1 saat ileride bulunmaktadır. Yani örneğin şu anda İstanbul’da saat 19.30 iken Cenevre’de saat 18.30’dur.

Cenevre’de ne yenir? Ne içilir? Meşhur İsviçre çikolataları ve fondü Cenevre’de öncelikle denemeniz gereken lezzetler arasında yer alıyor. İsviçre ve Fransa ülkelerinin sınırında bulunan şehirde sadece İsviçre mutfağını değil, aynı zamanda İtalya ve Fransa mutfağını da tatma şansına sahip olabilirsiniz. Şehrin yeme içme kültürü ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için Cenevre yeme içme rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Restoran bahşiş oranları; Cenevre’de bahşişler fiyata dahil edildiğinden, bahşiş verme konusunda kaygı yaşamanıza gerek yoktur. Bununla birlikte hesabı en yakın franka ya da yuvarlak rakama yuvarlayarak size karşı iyi hizmet etmiş bir personeli mutlu edebilirsiniz.

Cenevre’nin en ünlüleri; Eski Şehir bölgesi Cenevre’nin en meşhur tarihi ve turistik yerleri arasında bulunmaktadır. Cenevre Gölü şehrin en meşhur doğal güzelliği ve bu göl üzerinde bulunan Jet d’Eau şehirdeki önemli simgesel yapılardan biridir.

Cenevre gezi önerileri;

  • Konaklamak için Cenevre ziyaretçilerine çok pahalı otellerin yanı sıra uygun fiyatlı hostel seçeneklerini de sunuyor. Şehirdeki belli başlı konaklama bölgeleri hakkında bilgi almak ve otel tavsiyelerimizi incelemek için Cenevre’de nerede kalınır? başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.
  • İsviçre’de Fransızca, Almanca, İtalyanca gibi birkaç resmi dil birlikte kullanılmaktadır ve buradaki hakim dil Moliére dilidir. Çoğu Cenevreli İngilizce konuşmaktadır.

Cenevre Gezilecek Yerler Videosu

Cenevre Gezilecek Yerler Listesi

-Simgesel Yapılar

1. Jet d’Eau

Jet d'Eau

Burası neresi? Cenova Gölü’nün Rhone Nehri’yle birleştiği yere kurulmuş olan Jet d’Eau, saniyede 500 litre suyu 140 metre yüksekliğe çıkartabilmektedir. İki pompa yardımıyla gerçekleştirilen bu sistemde gökyüzüne çıkan su şehrin tüm noktalarından seyredilebilmektedir. Dev bir görsel şölen sunan Jet d’Eau’u Cenova kıyılarından daha rahat gözlemleyebilirsiniz.

500 kilovat değerinde iki pompanın beslemesiyle yükselen sular, rüzgarın esiş yönüne göre sizi ıslatabilmektedir. Suyu hızı ise saniyede 200 kilometreye kadar çıkmaktadır. Fıskiyenin ilk olarak yapılması ise Rhone Nehri’ndeki 1886 yılında bulunan rezervuar sistemindeki fazla basıncı alması amacıyla yapılmıştır ve o zamanlar 30 metre yüksekliğe ulaşabilmekteymiş. Halkın bu fıskiyeyi çok sevmesi nedeniyle de günümüzde daha geniş kapsamlı olan versiyonu yapılmıştır.

Neden gitmeliyim? Cenevre için oldukça güzel bir sembol yapı olan Jet d’Eau Cenevre’yi ziyaret edenler için mutlaka görülmesi gereken yapılardan biri olarak kabul edilmektedir.

  • Adres: Quai Gustave-Ador, 1207 Genève, İsviçre
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz bir şekilde görülebilir
  • Yol tarifi al >

2. Birleşmiş Milletler Ofisi (Palais des Nations)

Palais des Nations

Burası neresi? Mermer binalardan oluşan bu büyük kompleks, Birleşmiş Milletler’in Avrupa genel merkezi olarak kullanılmaktadır. 2.000’den fazla oturma kapasitesine sahip Toplantı Salonu, çeşitli toplantılar için kullanılmaktadır. Ofisin lobisinden ise Alplerin muhteşem manzarası görülebilmektedir. Burası, New York‘taki genel merkezin ardından Birleşmiş Milletler’in en önemli toplanma noktası olarak kabul edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Gerçekleştirilen rehberli turlarla, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinebilir ve dünyanın dört bir yanından bağışlanan sanat eserleriyle muhteşem iç mekanı inceleme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Ne yapılır? Palais des Nations ziyareti sırasında BM tarihini arşiv niteliğindeki belgeler aracılığıyla sergileyen Milletler Cemiyeti Müzesi de ziyaret edilmektedir. Aynı zamanda ofisi çevreleyen 45 hektarlık tarihi Ariana Parkı için de rehberli turlara katılabilirsiniz.

  • Adres: Palais des Nations, 1211 Genève, İsviçre
  • Telefon: +41 22 917 12 34
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 08.30-17.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 16 CHF, Öğrenci 13 CHF, 6-17 yaş arası 10 CHF
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

3. Tavel Evi (Maison Tavel)

Maison Tavel

Burası neresi? Yerel halk arasında Maison Tavel olarak bilinen Tavel House, Cenevre’nin tam kalbinde bulunan şehrin en eski binalarından biridir ve günümüzde tarih ve kültür müzesi olarak kullanılmaktadır. Beş kattan oluşan Tavel binası, 14. yüzyılın ev mimarisini yansıtan şehrin önemli yapılarından biridir.

Binanın zemin katında, Tavel ailesinin büyüleyici tarihiyle birlikte, binanın kendisiyle ilgili bazı şaşırtıcı sergiler bulunmaktadır. Tavan arası ise müzenin en ilgi çekici yeridir ve burada 19. yüzyıldaki Cenevre’nin çarpıcı bir mimari modeli yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? İsviçre Orta Çağ döneminin mimari unsurlarını incelemek ve şehirde o dönemdeki ev yaşantısını görmek için mutlaka bu evi ziyaret etmelisiniz. Binadaki sergiler aynı zamanda 19. yüzyıl Cenevre’sini zihninizde canlandırmak için mükemmel bir yerdir.

  • Adres: Rue du Puits-Saint-Pierre 6, 1204 Genève, İsviçre
  • Telefon: +41 22 418 37 00
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 10.00-17.00
  • Giriş ücreti: Kalıcı sergiler ücretsiz olarak görülebilir.
  • Yol tarifi al >

4. Mont Blanc Köprüsü (Puente de Mont-Blanc)

puente de mont blanc

Burası neresi? Rhone Nehri’nin muhteşem mavilikteki suları üzerinde kurulmuş olan Mont Blanc Köprüsü, Cenevre’de ziyaret edilebilecek turistik yerler arasında bulunuyor. Köprünün adı ise Cenevre’ye hakim bir konumda bulunan Mont Blanc sıradağlarından almaktadır ve köprünün uzunluğu 252 metredir.

Neden gitmeliyim? Mont Blanc Köprüsü tek başına çok büyük bir cazibe merkezi olmasa da başta Jet d’Eau olmak üzere Cenevre’nin önemli noktalarına farklı bir akış açısıyla bakmanızı sağlamaktadır. Köprü, aynı zamanda fotoğrafçılık becerilerinizi ortaya çıkarmak için de gidebileceğiniz mükemmel yerlerin başında gelmektedir.

  • Adres: Pont du Mont-Blanc, 1204 Genève, İsviçre
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Meydanlar, Caddeler, Sokaklar

5. Eski Şehir Bölgesi (Vieille Ville)

Eski Şehir Bölgesi

Burası neresi? Şehrin tarihi binaları ve önemli yapıtlarının bulunduğu bu bölge, Cenevre’yi ziyaret edenler tarafından sıklıkla ziyaret edilmekte. Eski Kent Bölgesi, Reform’un merkezi olarak kabul edilen Aziz Petrus Katedrali’nin hakimiyeti altındadır.

Eski Kent bölgesinin kalbi ise Place du Bourg-de-Four isimli meydandır. Muhtemelen şehrin en eski meydanı olan bölge, kesinlikle büyüleyici ve atmosferik bir ortama sahiptir. 9. yüzyıldan itibaren önemli bir pazara ev sahipliği yapan meydan, 16. yüzyılda sürgüne gönderilen Protestanlar için barınak ve sığınak olmuştur.

Neden gitmeliyim? Restoran ve kafelerin hizmet verdiği bu alanda eski dönemlerden kalma evleri, müzeleri ve tarihi noktaları gezme şansına sahipsiniz. Aziz Petrus Katedrali, Eski Kent’in gizli geçitleri, Uluslararası Reform Müzesi, Barbier-Mueller Müzesi gibi önemli noktalar da bölgeyi etkileyici kılan unsurlardan sadece birkaçıdır.

6. Quai du Mont Blanc

Quai du Mont Blanc

Burası neresi? Gölün kuzey tarafında bulunan bu bölge, Mont-Blanc sıradağlarının manzarasına sahip köprüden kuzeydoğuya doğru uzanmaktadır ve özellikle havanın açık olduğu günlerde öğleden sonraları güzel bir manzaraya sahiptir. 1898 senesinde öldürülen Avusturya İmparatoriçesi Elizabeth, burada bir anıtla anılmaktadır.

Neden gitmeliyim? Romalıların süslü termal banyoları inşa ettiği bir şehir parkı olan bu bölge, keyifli zaman geçirmek isteyenler için tercih görülmesi gereken noktalar arasında bulunmaktadır.

7. Quartier les Grottes

Quartier Les Grottes

Burası neresi? Merkeze yakın bu mahallede, şehrin yaklaşık onda biri yaşamaktadır. Kaotik, bohem ve genç nüfusun fazla olduğu bu mahalle, insanların zihnindeki düzenli ve lüks şehir fikrine ters düşebilmektedir.

Mahallenin geçmişi 1900’lü yılların ortalarına uzanmaktadır ve o zamanlar burası anarşist komünlerin ve gecekonduların yoğunlukta olduğu bir bölgeydi. Hala geçmişin izlerine rastlansa da Les Grottes şehir merkezine yakınlığı nedeniyle yerleşim için tercih edilen yerlerden biridir.

Neden gitmeliyim? Mahallede bulunan kafeler ve sanatla ilgili dükkanlar burayı çok ilgi çekici bir nokta yapmaktadır. Bunun yanı sıra Gaudi tarafından tasarlanmış izlenimi veren, kıvrımlı ve renkli cephelere sahip 1980’li yıllardan kalan Les Schtroumpfs isimli bina blokları da görülmeye değerdir.

8. Treille Gezinti Yolu (Promenade de la Treille)

Promenade de la Treille

Burası neresi? Eski Kent’in eteklerinde bulunan bu gezinti yolu, Belediye Binası’na yakın bir konumdadır ve 1767 senesinde inşa edilmiştir ve Cenevre’de ziyaret edilebilecek en huzurlu yerlerden biridir. Şehre hakim bir noktadaki Treille, Cenevre’deki en eski gezinti yeri olması nedeniyle şehir için önemli bir yere sahiptir.

Kestane ağaçları ve dünyanın en uzun bankının yanı sıra, Treille Çeşmesi, Le Treille Heykeli ve Bastion Parkı gibi şeyler de Treille Gezinti Yolu’nu cazip kılan detaylar arasında bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Bu gezinti yolunu en çekici kılan şeylerden biri, 120 metre uzunluğu ile dünyanın en uzun bankı unvanına sahip bankın burada bulunmasıdır. Aynı zamanda Cenevre kestane ağacının burada bulunması da burayı cazip kılmaktadır ve bu ağaç, Cenevre’de baharın gelişini müjdelemektedir.

  • Adres: Rampe de la Treille, 1204 Cenevre
  • Ziyaret saatleri: 24 saat
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Anıtlar, Heykeller

9. Kırık Sandalye Heykeli

Kırık Sandalye Heykeli

Burası neresi? Cenevre’nin merkezinde inşa edilmiş olan Kırık Sandalye Heykeli, 5.5 ton ağırlığında olup tamamı ahşaptan yapılmıştır. Bu eserin amacı, savaşta ayaklarını kaybeden askerler anısına, mayınların insanlara verdiği zararın anlatılabilmesi için dikilmiştir.

1997 senesinde dikilen anıt, sanatçı Daniel Berset tarafından tasarlanmış ve marangoz Louis Cenevre tarafından hayata geçirilmiştir. Başlangıçta üç aylık bir süre için tasarlanmış olan anıtın daha sonra kalıcı olarak sergilenmesine karar verilmiştir.

Neden gitmeliyim? 12 metre uzunluğundaki bu sandalyenin istediğiniz gibi resmini çekebilir ya da güneşten kaçıp gölgesine sığınmak için de kullanabilirsiniz.

  • Adres: 1202 Geneva, İsviçre
  • Ziyaret saatleri: 24 saat
  • Giriş ücreti: Ücretsiz bir şekilde görebilirsiniz
  • Yol tarifi al >

10. Reform Anıtı (Reformation Monument)

Reform Anıtı

Burası neresi? Cenevre Üniversitesi’nin bahçesinde bulunan Reform Anıtı, Protestan Reformu’nu gerçekleştiren John Calvin,William Farel,Theodore de Beze ve John Knox adına yapılmıştır. Tamamı taştan yapılmış olan heykeller 5 metre yüksekliğinde ve duvara bitişik şekilde yapılmıştır.

Neden gitmeliyim? İsviçre tarihinde Protestan Reformu önemli bir yere sahiptir ve bu reform simgelemek amacıyla ortaya çıkarılmış bu anıt heykel de Cenevre’nin önemli politik simgeleri arasında yer almaktadır.

  • Adres: Prom. des Bastions 1, 1204 Genève, İsviçre
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

11. Brunswick Anıtı

Brunswick Anıtı

Burası neresi? Neo-Gotik bir tarzda tasarlanan bu anıt, 1879 senesinde Brunswick Dükü II. Charles’in anısına inşa edilmiştir. II. Charles, dükalıktan sürgün edildikten 40 yıl sonra 1870 senesinde Cenevre’ye gelmiştir. Cenevre’ye gelmeden önce sayısız Avrupa ülkesini gezen dük, büyük bir servetin sahibi olarak Cenevre’ye yerleşmiştir.

Anıtın yüksekliği 21 metredir ve Scaligeri ailesine ait 14. yüzyıldan kalma mezarının bir kopyası olarak inşa edilmiştir. Anıt mezarın yapılması II. Charles’in 22 milyonluk mirasını Cenevre şehrine bırakmasının şartı olarak gerçekleştirilmiştir. Mezarın Scaligeri ailesinin mezarının kopyası olması da gene bu istek üzerine gerçekleşmiştir. Türbenin inşası için kalan mirastan 2 milyon frank harcanmıştır.

Neden gitmeliyim? Brunswick Anıtı görkemli bir yapı olması nedeniyle gören ziyaretçileri kendisine hayran bırakan anıtlardan biridir.

  • Adres: Jardin des Alpes, Quai du Mont-Blanc, 1201 Geneva, İsviçre
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Doğal Güzellikler

12. Cenevre Gölü (Lak Leman)

Leman Gölü

Burası neresi? Cenevre Gölü, tartışmasız Cenevre’nin en etkileyici yerlerinin başında geliyor. Alplerin hayranlık uyandıran ihtişamını Cenevre’ye getiren göl, 7975 km²’lik alanıyla Orta Avrupa’daki en büyük göldür. 1897 senesinden bu yana hizmet veren motorlu gemiler ile göl kenarındaki rıhtımlar arasında gezebilir ve gölün çevresini keşfedebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Cenevre’nin en güzel şehir manzaralarının çoğu Cenevre Gölü’nün arka planıdır ve kendisi de karla kaplı Alplerin eşsiz fonuyla uyum içindedir. Gölün yanında bulunan Eaux-Vives, Jadin Anglais, Perle du Lac ya da Mon Repos gibi etkileyici şehir evleri ve parkların bulunduğu ağaçlarla çevrilmiş gezinti yolları da göl ve çevresini cazip kılan önemli detaylar arasında bulunmaktadır.

13. Saleve Dağı (Mont Saleve)

Mont Saleve

Burası neresi? Araba, teleferik ya da kondisyonu olanlar için yürüyerek gidilebilecek muhteşem bir doğal güzellik olan Saleve Dağı, Cenevre’nin görülmesi gereken doğal güzellikleri arasında bulunmaktadır. Dağın tepesine kadar hizmet veren teleferik 1932 yılından bu yana hizmet vermektedir ve 1892 yılında tamamlanmış olan dünyanın ilk elektrikli demiryolu hattının yerini almıştır.

Dağın tepesine teleferikle keyifli bir şekilde çıkmak istiyorsanız tam bilet için 11.30€ vermeniz gerekiyor. Cenevre Pass kartına sahipseniz teleferiğe ücretsiz bir şekilde binebilirsiniz. Teleferik her gün 09.30-19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Perşembe, cuma ve cumartesi ise saat 23.00’a kadar kullanılabilmektedir. Teleferikle ilgili detaylar için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? “Cenevre’nin Balkonu” olarak da adlandırılan bu doğa harikası nokta, çoğu zaman şehri ve Cenevre Gölü’nü Jura’ya kadar kuşbakışı izlemek için uğranması gereken en iyi yerlerin başında gelmektedir. 1.400 metre yükseklikten şehir manzarasının gerçekten harika olduğunu söyleyebiliriz.

Ne yapılır? Yamaç paraşütü, bisiklet ve kışın kızakla kayma ve kayak, Saleve Dağı’nda yapılabilecek etkinlikler arasında bulunmaktadır.

14. Pointe De La Jonction

pointe de la jonction

Burası neresi? Rhone ve Arve nehirlerinin birleşim noktasında bulunan ve sıcaklık farkından dolayı birbirine karışmayan bu bölge, insanı hayrete düşüren bir güzellik sunuyor. Parlak kahverengi ve yeşil şeritten oluşan bu birleşim noktası tek bir nehir gibi görünmektedir.

Bu muhteşem manzara nehrin iki yakasından da görülebilmektedir ve ziyaretçileri kendisine hayran bırakmaktadır. Bölgedeki bar ve restoranlardan hoşunuza gideni seçin ve içeceğinizi alarak bu büyüleyici manzaranın tadını çıkarın.

Neden gitmeliyim? Cenevre’den ayrılmadan önce şehirden hızlı bir kaçış istiyorsanız, Rhone ve Arve nehirleri arasında bulunan Pointe de la Jonction kesinlikle uğramanız gereken bir yerdir. Burayı eğer tek bir kelime ile anlatmak gerekiyorsa o kelime kesinlikle “huzur” olacaktır.

  • Adres: Sentier des Saules 28, 1205 Cenevre
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Parklar, Bahçeler

15. İngiliz Bahçesi (Jardin Anglais)

jardin anglais

Burası neresi? Gölün kenarında, Jet d’eau’ya bakan, ünlü Çiçek Saati, anıtsal çeşmesi ve muhteşem ağaçları ile İngiliz Bahçesi, doğayı sevenler için Cenevre’de görülecek yerler arasında bulunmaktadır. İngiliz Parkı’ndaki çiçekler, şehrin diğer bahçelerindeki bitkiler gibi kimyasal yöntemler içermeyen ekolojik yöntemlerle bakılmaktadır.

Bahçe, 19. yüzyılda gölden ayrılan parça üzerine yapılmıştır. Dört Mevsim Çeşmesi, 1862’de dikilen Pont du Mont-Blanc’tan daha önce parka yerleştirilmiştir. 1869’da ise Ulusal Anıt açılmıştır. Bahçe yıllar geçtikçe daha genişletilmiş ve değiştirilmiştir. Park ilk olarak “Promenade du Lac”  şeklinde isimlendirilmiş ve daha sonra “İngiliz Bahçesi” ismini almıştır.

Neden gitmeliyim? Etkileyici bir yeşil alan İngiliz Bahçesi, Cenevre’deki eşsiz yeşil alanlardan biri konumundadır. Eğer vaktiniz olursa bu parka gelerek mutlaka zaman geçirmenizi tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Quai du Général-Guisan 34, 1204 Genève, İsviçre
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

16. Botanik Bahçesi (Jardin Botanique)

botanik bahçesi

Burası neresi? Palais des Nations ve Cenevre Gölü arasında bulunan Cenevre Botanik Bahçesi, turistler arasında çok fazla bilinmemesin karşın, keşfedilmesi ve mutlaka görülmesi gereken güzellikler arasında yer almaktadır.

Parc des Bastions’daki daha küçük boyutlardaki bir bahçenin yerini almak için 1902 yılında kurulan Jardin Botanique, 28 hektarlık bir alana yayılmıştır. Bu geniş alan ilinde seralar, bahçeler ve kış bahçesi yer almakta, toplamda 12.000’den fazla bitki ve ağaç türüne yer verilmektedir. Parkta aynı zamanda küçük bir hayvanat bahçesi de yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Çeşitli temalara sahip bölümleriyle koku ve dokunma duyularınıza seslenen Botanik Bahçesi, hayvanat bahçesiyle de çeşitli orman canlılarını doğal ortamında görme olanağı tanımaktadır. Bu nedenle yetişkinler ve çocuklar için burası, çok keyif alınan duraklardan biridir.

  • Adres: Chemin de l’Impératrice 1, 1292 Pregny-Chambésy
  • Telefon: +41 22 418 51 00
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-17.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

17. Burçlar Parkı (Parc des Bastions)

Bastions Park

Burası neresi? Tarihi park adını, 16. yüzyıldan kalma surlarla sonraki yüzyıl yapılan surlar arasında sıkışıp kalmasından almıştır. Parkın içinde 1873 senesinde inşa edilmiş olan en eski üniversite binası görülmeye değer noktalardan biridir. Park, toplamda 35.000 m²’lik bir alana yayılmıştır.

Neden gitmeliyim? Place Neuve’nin hemen yanında bulunan park, keyifli bir huzur ve sessizlik cennetidir ve şehri gezerek geçirilen bir günün ardından dinlenmek isteyenler için çok hoş bir mekandır. Geniş çimenleri, restoran ve çocuk oyun alanına ev sahipliği yapan Parc des Bastions, özellikle etkileyici Reform Duvarı ile ün yapmıştır.

Ne yapılır? 21 Haziran’da gerçekleştirilen uluslararası Fête de la Musique festivali kapsamında parkta çeşitli konser etkinlikleri düzenlenmektedir ve gezinizi bu tarihe denk getirirseniz katılmanızı öneriyoruz. Tüm yol boyunca bulunan büyük satranç tahtaları, pinpon masaları ve kış aylarında buz pateni pisti de burada eğlenmek için değerlendirilebilecek şeyler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Prom. des Bastions 1, 1205 Genève, İsviçre
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

18. Grange Parkı (Parc de la Grange)

parc de la grange

Burası neresi? Quai Gustave-Ador’da göl kenarında bulunan Grande Parkı, muhteşem şehirdeki parkların en büyüğü ve en güzelidir. Bir Roma villasının kalıntıları üzerinde bulunan park, 2000 yıldır şehrin varlıklı sakinleri için bir yerleşim yeri olarak değerlendirilmiştir. 1918 senesinde ise bölgenin son sakini olan William Favre, parkı şehre miras olarak bırakmıştır. Les Eaux-Vives semti ile Parc des Eaux-Vives arasındaki bu yeşil alan şehrin huzur bulma noktalarından biri olarak değerlendirilmektedir.

Neden gitmeliyim? Yaz döneminde burasını en çekici kılan şeylerin başında 200 farklı çeşitten 10.000’den fazla gülün yetişmesidir. Park alanında güllerin yanı sıra olağanüstü bir bitki çeşitliliği de görülebilmektedir. Siz de bu güzellikleri ve daha fazlasını görmek isterseniz şehrin bu yeşil yüzüne mutlaka zaman ayırmalısınız.

Ne yapılır? Yaz aylarında Ella Fitzgerald sahnesi olarak da bilinen Théâtre de Verdure‘de gerçekleştirilen ücretsiz konserlerin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Quai Gustave-Ador, 1207 Cenevre
  • Ziyaret saatleri: Her gün 06.00-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Müzeler, Galeriler

19. Patek Philippe Saat Müzesi

Patek Philippe Saat Müzesi

Burası neresi? Saatin anavatanı olan Cenevre, tabi ki de bu konuda kendini geliştirip dünyanın en güzel saatlerinin yapıldığı bir merkez haline gelmiştir. Bunun yanı sıra şehir merkezinde bulanan Patek Philippe Müzesi’nde saatlerin ilk dönemlerden sonraki dönemlere kadar olan gelişimini görebilirsiniz. Müzeye konu şirketin kurucusu Antoni Patek, 1834’te İsviçre’ye yerleşmiş ve 1839’da ilk saat şirketini kurmuştur.

2001 yılında açılan 4 katlı müzede, markanın saat ustalarının ellerinden çıkmış muhteşem kreasyonların yanı sıra, Cenevre, İsviçre ve Avrupa kökenli 16. yüzyıl ile 19. yüzyıla tarihlenen etkileyici bir saat ve emaye minyatür koleksiyonu da görülebilmektedir. Müze aynı zamanda horoloji ile ilgili bir de kütüphaneye ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Bu etkileyici müzeyi ziyaret ederek, 5 asırdan daha uzun bir süreyi kapsayan saatçilik hakkında keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Birçok müze gibi bu müze içerisinde de fotoğraf çekimi yasak. Ancak hafızanıza kaydedeceğiniz birbirinden güzel resimler sayesinde oldukça keyifli zaman geçirebilirsiniz.

  • Adres: Rue des Vieux-Grenadiers 7, 1205 Genève, İsviçre
  • Telefon: +41 22 707 30 10
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-18.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 10 CHF, Öğrenci 7 CHF, 18 yaş altı ise ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

20. Uluslararası Kızıl Haç Müzesi

Uluslararası Kızıl Haç Müzesi

Burası neresi? 1988 yılında açılmış olan Kızıl Haç Müzesi, içerisinde gezerken aynı zamanda insanı yardım konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Müze, Cenevre’nin göbeğinde, Palais Des Nations’ın yakınlarında bulunmaktadır. Müzede İsviçre ve dünyadaki insani yardım eylemlerinin tarihine, güncel olaylara ve bu olayların zorluklarına odaklanan sergilere yer verilmektedir.

Neden gitmeliyim? Şehrin önemli noktalarından biri olan bu müzeyi ziyaret etmenizi öneriyoruz. Müze, yardım konusunda bir hafıza, yaratma ve tartışma yeri olarak görev almaktadır.

  • Adres: Av. de la Paix 17, 1202 Genève, İsviçre
  • Telefon: +41 22 748 95 11
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 10.00-18.00
  • Giriş ücreti: 15 CHF, 12 yaş altı ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

21. CERN

cern

Burası neresi? Cenevre’nin batısına düşen Meyrin banliyösünde bulunan CERN, Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü’nün genel merkezidir. Burası dünyanın en büyük parçacık fiziği hakkında bilimsel deneylerin yürütüldüğü yerdir. Cenevre’nin dikkat çekici şeylerinden biri olan CERN, parçacıkları ışık hızında hızlandıran 27 millik süper iletken bir mıknatıs halkasıdır.

Ziyaretçiler tesis ve gerçekleştirilen araştırmalar hakkındaki iki müzeyi görebilmektedir. Bu müzelerden biri tıbbi görüntüleme alanındaki CERN’in çalışmalarının mevcut pratik uygulamalarına odaklanırken, diğeri parçacık hızlandırıcı ve Higgs bozonunun avı hakkındaki detaylara yer vermektedir.

Neden gitmeliyim? CERN’in ziyaretçi merkezi, akıllara durgunluk veren bu bilimi, daha kabul edilebilir terimlerle açıklayan turlara katılma imkanı sunmaktadır. Bu da CERN’i hem eğlenceli hem de eğitici bir ziyaret noktası haline getirmektedir.

Aklınızda bulunsun! Turlar ücretsiz olmasına karşın çok hızlı bir şekilde tükenmektedir ve 15 gün öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerektiğini unutmayın.

  • Adres: Espl. des Particules 1, 1211 Meyrin, İsviçre
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cumartesi 08.00-18.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Kiliseler, Katedraller

22. Aziz Pierre Katedrali

Aziz Pierre Katedrali

Burası neresi? 855 yıldır ayakta kalmayı başarmış olan Aziz Pierre Katedrali, Cenevre’nin en eski tarihi yapılarından biridir. 12. yüzyılda inşa edilen Aziz Petrus Katedrali, 16. yüzyılda önemli bir dönüşüm geçirmiştir. 1535 senesindeki Reform zamanında, katedral Protestan bir ibadet yeri haline gelmiştir. Tarihi çok eskilere dayanan bu katedrali önemli kılan bir diğer detay ise katedralin altında, 14. yüzyıla ait Avrupa’daki en eski arkeolojik alanlardan birine sahip olmasıdır.

Neden gitmeliyim? Cenevre’yi her açıdan izlemenizi sağlayan 157 basamakla ulaşılan kulelerine çıkıp muhteşem manzaranın tadını çıkartabileceğiniz gibi katedralin içini gezip, Gotik mimariyi de inceleyebilirsiniz. Ücret ödemeden gezebileceğiniz katedrale şehir merkezinden otobüslerle rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Cr de Saint-Pierre, 1204 Genève, İsviçre
  • Telefon: +41 22 311 75 75
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.30-18.30
  • Giriş ücreti: Giriş ücretsiz. Kuleye erişim ise 7 CHF
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

23. Rus Kilisesi (Russian Orthodox Church)

rus ortodoks kilisesi

Burası neresi? Görsel olarak Cenevre’nin en güzel dini yapılarından biri olan Rus Kilisesi, 19. yüzyılda inşa edilmiştir ve altın, soğan biçimli kubbeleriyle dikkat çekmektedir. İçinde birçok hazinenin bulunduğu rivayet edilen ibadethane, Cenevre’de türünün tek örneği olması nedeniyle ayrı bir öneme sahiptir.

Kilise içinde 16. yüzyıldan günümüze Rus Kraliyet ailesine ait olan muhteşem sanat eserlerinin bazıları sergilenmektedir. Kilisenin inşası esnasında ise Bizans-Moskova mimari unsurları yaygın olarak kullanılmıştır ve kilise, daha önce bir Benediktin Manastırı olan yapının yerine inşa edilmiştir.

Neden gitmeliyim? Kilisenin mimari unsurları oldukça etkileyicidir. Bunun yanı sıra kilisedeki eserler, özellikle tarih ve kültüre ilgisi olanlar için kesinlikle görülmeye değerdir. Cenevre tarihi hakkında bilgiler edinmek ve harika anların fotoğraflarını çekmek için bu kiliseye mutlaka uğramalısınız.

  • Adres: Rue Rodolphe-Toepffer 9, 1206 Genève, İsviçre
  • Telefon: +41 22 346 47 09
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-12; Cumartesi-Pazar 09.00-17.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

24. Calvin Auditory

Calvin Auditory

Burası neresi? Geçmişte Notre-Dame-la-Neuve Şapeli olarak bilinen bu yapı, Protestan Reformu’nun Cenevre’deki önemli izlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Şapel, reform ve John Calvin, John Knox ve Theodore Beza gibi reformun önemli isimleriyle yakından ilişkilidir ve 15. yüzyılda inşa edilmiştir. Şapelde ünlü reformcular için bir de anıt yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Calvin Oditoryumu’nun Neo-Gotik mimarisi, dünyanın çeşitli yerlerinden birçok insan için burayı önemli bir cazibe merkezi haline getirmektedir. Hala farklı Avrupa dillerinde vaazlar verilen bu şapel, Cenevre’de görülmesi gereken önemli tarihi yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Pl. de la Taconnerie 1, 1204 Genève, İsviçre
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Cenevre Çevresinde Gezilecek Yerler

-Günübirlik Gezi Rotaları

25. Evian Les Bains

evian les bains

Burası neresi? Cenevre Gölü kıyısında, Cenevre’ye 40 kilometre mesafede bulunan Evian-Les-Bains, mineral bakımından zengin kaplıcaları ve Alp yamaçlarıyla desteklenen muhteşem ortamı nedeniyle popüler bir sağlık merkezi haline gelmiştir.

Neden gitmeliyim? Kışın kayak yapabileceğiniz gibi diğer zamanlarda gölde su kayağı, kano ya da sörf gibi etkinliklerle burada çok keyifli zamanlar geçirebilir, dilerseniz de yürüyüş yaparak etrafı keşfe çıkabilirsiniz.

26. Annecy

annecy

Burası neresi? “Alplerin Venedik’i” olarak bilinen Annecy isimli bu kasaba, Cenevre yakınlarında görülebilecek turistik yerler arasında bulunmaktadır. Köyün Cenevre’ye mesafesi 35 kilometredir. Burası Cenevre’de günlük olarak gidilebilecek en güzel rotalardan biridir.

Neden gitmeliyim? Annecy’e gelerek dağlarla çevrilmiş turkuaz rengindeki suları seyrederken göl kıyısında gezinmenin keyfine varabilir, taş döşemeli sokakları ve kanalları gezerek eski kent bölgesini keşfe çıkabilirsiniz.

27. Yvoire

yvoire

Burası neresi? Orta Çağ havasını içinizde hissedeceğiniz Yvoire, Fransa’nın en güzel köylerinden biri olarak kabul edilmektedir. Cenevre Gölü kıyısında bulunan köye otobüs ya da araba yolculuğu ile yaklaşık 45 dakikada ulaşmak mümkün olmaktadır.

Neden gitmeliyim? “Lac Leman’ın İncisi” lakaplı bu antik balıkçı köyü Beş Duyu Bahçesi, Yvoire Kalesi, çeşitli kafe ve mekanları, küçük zanaat dükkanlarıyla bir öğleden sonra geçirmek için gelinebilecek mükemmel yerlerden biridir.

28. Gruyéres Orta Çağ Kasabası

gruyeres

Burası neresi? Cenevre’de gerçekleştirilecek bir başka harika günlük gezi rotası, kesinlikle Gruyéres Orta Çağ kasabasını ziyaret etmektedir. İsviçre’nin geleneksel öğle yemeği olan peynir fondü tatmak için bu kasabaya mutlaka uğramalısınız. Gün boyunca keyifli bir gezi gerçekleştirdikten sonra ise Golden Express Treni ile Cenevre’ye dönüş esnasında Cenevre Gölü’nün muhteşem manzarasını seyredebileceksiniz.

Neden gitmeliyim? Buraya gelmek için en önemli sebeplerinizin başında İsviçre’nin iki ünlü spesiyalitesi olan çikolata ve Gruyére peyniri gelmektedir. Bu günlük esnasında bir çikolata fabrikasını ve peynir fabrikasını gezerek bu iki lezzet hakkında daha fazla tecrübeye sahip olabilirsiniz.

29. Carouge

carouge

Burası neresi? Carouj, 1816 yılından önce Vielle Ville’nin hemen güneyinde ayrı bir kasabayken, günümüzde bir mahalle olarak varlığını sürdürmektedir. Cenevre’nin merkezinden kısa bir tramvay yolculuğu ile ulaşılan bu mahalle, 18. yüzyılda Torinolu İtalyanlar tarafından kurulmuştur ve kendinizi adeta farklı bir şehre gelmişsiniz gibi hissetmenize olanak tanımaktadır.

Neden gitmeliyim? İtalyan aksanının hala devam ettiği Carouge mahallesi, sakin bir ortama sahiptir. Mahallede bulunan el sanatları dükkanları, eski butikler, antikacılar ve Place de Marchéon’da çarşamba ve cumartesi günleri kurulan pazar mahalleyi turistler için cazip kılmaktadır.

30. Hermance

hermance

Burası neresi? Güney göl kıyısında Fransız sınırına karşı bulunan Hermans, sessiz ve huzur dolu bir yerdir. 14. yüzyıldan kalma bir kule tarafından çevrelenmiş kasabadaki 16. yüzyıldan kalma evlerin arasındaki dar sokaklarda yürümek ziyaretçiler için unutulmaz bir tatil deneyimi anlamına gelmektedir.

Neden gitmeliyim? Hermans kasabasına geldiğinizde sanatçılara ait stüdyolar ve galeriler ilginizi çekecektir. Bununla birlikte insanların Hermans’a gelmesinin en önemli nedeni ise Auberge d’Hermance’deki restoranın muhteşem lezzetlerini tatmak ve tekneyle seyahat edenler için Cenevre’deki gölün muhteşem manzarasına tanıklık etmektir.

Cenevre’de Alışveriş Yapılacak Yerler

-Pazarlar

31. Plainpalais Pazarı

Plainpalais pazari

Burası neresi? İsviçre’nin en büyük ve en iyi bit pazarlarından biri olan Plainpalais Bit Pazarı, bu konuda ülkede gelebileceğiniz en iyi yerlerin başında gelmektedir. Pazara gelenler süs eşyalarından oyuncaklara, eski ev eşyalarından kıyafetlere kadar her türlü ürünü bulabilmektedir.

Neden gitmeliyim? Yerel halk ve gezginler arasında hayli popüler olan Plainpalais, uygun fiyatlı bir alışveriş noktası arayanlar için Cenevre’de alışveriş yapılacak yerler arasında bulunmaktadır.

Ne yapılır? Eğer alışverişten ve pazarda dolaşmaktan yorulursanız, 1930’lu yıllardan kalma kafe ve dondurmacı olan Remor‘a uğrayabilir ve açık terasından gökyüzü manzarasını seyredebilirsiniz.

  • Adres: Av. du Mail 27, 1205 Genève, İsviçre
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulmaktadır
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Caddeler

32. Rue du Rhone

rue du rhone

Burası neresi? İsviçre dünyanın en pahalı ülkelerinden biridir ve burada alışveriş yapmak için de sağlam bir bütçeye ihtiyaç vardır. Dünyanın en iyi markalarının vitrinlerini Cenevre’de görmek şaşırtıcı değildir ve Cenevre’de bir öğleden sonra yapılabilecek en güzel şeylerden biri vitrin alışveriş yapmaktır.

Neden gitmeliyim? Eğer satın alacak bütçeniz olmasa bile şehirdeki herhangi bir turistik noktaya giderken Tag Heuer ya da Rolex mağazalarının vitrinlerine bakmak ve hayal kurmak için bu güzel ve şık caddeden geçmenizi tavsiye ediyoruz. Daha uygun bütçeli bir şeyler bakmak ve satın almak isterseniz de H&M ya da Zara gibi daha uygun mağazaları inceleyebilirsiniz.

-Marketler

Cenevre’de yaşam maliyetleri oldukça yüksek olduğundan Migros ya da Lidl gibi süpermarketleri bilmek oldukça ekonomik olmaktadır. Bu nedenle günlük alışveriş ihtiyaçlarınız için Lidl gibi yerleri tercih etmeniz bütçenize büyük katkılar sağlayacaktır.

Cenevre’de Gece Gezilecek Yerler

İş adamlarının yoğunlukta olduğu Cenevre’de gece hayatının nabzı oldukça yüksek atmaktadır. Daha hareketli eğlence arayan clubberlar ise genellikle Carouge’e gitmektedir. Canlı müzik konusunda çok fazla seçeneğin olmadığı Cenevre’de çeşitli barlarda caz ve doğaçlama geceleri gerçekleştirilmektedir.

-Cenevre’de gece gidilebilecek en iyi eğlence mekanları

Cenevre’de Yapılacak Şeyler

-Turlar, Geziler

Cenevre Gölü’nü tekneyle gezin

Cenevre Gölü çevresinde yaklaşık 1 saat süren tekne gezintileri ile gölün muhteşem güzelliklerine şahitlik edebilirsiniz.

-Fuarlar

Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı

uluslararası cenevre otomobil fuarı

Fransızca Salon de l’Automobile de Genève olarak adlandırılan bu otomobil fuarı, dünyanın en prestijli otomobil fuarlarından biri olarak kabul edilmektedir ve Cenevre’deki Palexpo’da gerçekleştirilmektedir. Dünyanın büyük üreticileri için kaçırılmaması gereken bu etkinlik, en güzel konsept otomobilleri incelemek için de harika bir yerdir ve özel arabalardan hoşlananlar için mutlaka uğranması gereken bir etkinliktir. Fuar her yıl mart ayında gerçekleştirilmektedir.

Fuarla ilgili gelişmeleri takip etmek için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

-Doğa Sporları

Kano ve Rafting

Raftin Genéve isimli site Arve Nehri’nin 8 kilometrelik sularında her gün kano ve rafting gezileri düzenlemektedir. Bu turlara katılabileceğiniz gibi kendiniz de kano kiralayarak bu heyecanı yaşayabilirsiniz.

Şehir İçi Ulaşım

Cenevre küçük bir şehir olduğundan şehrin birçok turistik noktasına yürüyerek ulaşmak mümkün olmaktadır. Eğer toplu taşımaya ihtiyaç duyarsanız da otobüs, tren, tramvay, feribot, taksi, bisiklet gibi birçok farklı alternatifiniz bulunuyor.

-Otobüs veya Tramvay

Cenevre’de otobüs ve tramvay ağı oldukça geniş ve kullanımı çok kolaydır. Birbiriyle entegre edilmiş bu hizmetten faydalanmak da şehre göre nispeten ucuz bir hizmettir. İndirim kartları ile bu toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Aksi halde 3 duraklı yolculuk için 2 CHF, 1 saatlik bilet için 3 CHF, sabah 09.00’dan gece yarısına kadar 1 günlük bilet için 8 CHF, 24 saatlik bilet için ise 10 CHF ücret ödemeniz gerekmektedir.

-Taksi

Cenevre’de taksi kullanımı diğer toplu taşıma seçeneklerine göre daha pahalıdır. Taksimetre 6 CHF’den başlar ve her kilometre için 3 CHF ücret ödemek gereklidir. Cenevre küçük bir şehir olduğundan taksi gibi pahalı bir seçenek çok da mantıklı değildir.

-Araç paylaşımı

Uber, Cenevre’de yaygındır ve taksilere göre da uygun fiyatlı olsa da, şehir küçük olduğundan ve toplu taşıma ile her yere gidilebildiğinden bütçenizi korumak için bu seçeneği de atlayabilirsiniz.

-Bisiklet kiralama

Çevreci ve uygun fiyatlı bir ulaşım seçeneği arıyorsanız bisiklet kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. İstasyonun arkasında her zaman bisiklet kiralama olanağı bulabilirsiniz. Alternatif olarak ise çocuk koltuklu bisiklet seçenekleri de sunan Genéve Roule uygulamasından faydalanabilirsiniz. Cenevre’de tam gün bisiklet kiralamak isterseniz 14 CHF ücret ödemeniz gerekmektedir.

-Feribot

SMGN tarafından işletilen mouettes ismi verilen feribotlar, yolcuları gölün ağzından M1-M4 olarak adlandırılan dört farklı güzergahta taşımaktadır. Bu yolculuğun en önemli avantajı ise gölün muhteşem manzarasının tadını çıkarabiliyor olmanızdır.

-Tren

Cornavin ve Eaux-Vives istasyonlarından Léman Express L1–L6 isimli banliyö hatları, Cenevre’nin çevresindeki Evian, Thonon, Annemasse ve Annecy dahil olmak üzere Fransız Alpleri’ndeki dağlara ulaşmak için kullanılmaktadır.

Cenevre’ye Yakın Havalimanları

  • Cenevre Havalimanı (GVA) – 4,3 kilometre
  • Lyon Havalimanı (LYS) – 98,4 kilometre
  • Torino Havalimanı (TRN) – 161,6 kilometre
  • Basel Havalimanı (BSL) – 187,7 kilometre

Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

  • Adres: Rte de Pré-Bois 20, 1215 Meyrin, İsviçre
  • Çalışma saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Acil Durum Numaraları

  • Polis: 117
  • Ambulans: 144
  • İtfaiye: 118

-Turistler İçin Telefon Kullanımı

Kendi Hattınızı Kullanmaya Devam Edin

Cenevre’de kendi telefon hattınızı kullanmanız bir seçenektir. Özellikle yaz aylarında GSM operatörleri yurt dışı kullanımına yönelik cazip uluslararası paketler sunabilmektedir. Bu nedenle Cenevre’ye gitmeden önce kendi hattınızın müşteri hizmetleri ile iletişime geçip seçeneklerinizi inceleyebilirsiniz.

İsviçre Sim Kartı Satın Alın

Cenevre’de SIM kartı almak ekstra ücretlerden tasarruf etmenizi sağlarken, mobil internetinizi de daha rahat bir şekilde kullanmanıza olanak tanımaktadır. SIM kartı için Swisscom, Sunrise ve Orange isimli firmalardan birini tercih edebilirsiniz. Bu firmalar arasında en fazla tercih edileni ise Swisscom’dur. Bu firma en geniş kapsama alanını sunar ancak fiyat olarak biraz pahalıdır. Fiyat performans dengesi açısından en avantajlı olan servis sağlayıcı ise Sunrise’dır.

Cenevre’de kalacağınız süreye göre ön ödemeli ya da faturalı hat seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Eğer şehre sadece turistik bir gezi amacıyla geldiyseniz ön ödemeli hat seçeneğini değerlendirmeniz gerekmektedir. Faturalı hat tercih edebilmeniz için çalışma izninizin olması ya da İsviçre vatandaşı olmanız gerekmektedir.

İsviçre’nin popüler şehirlerinden olan Cenevre’ye gitmek için daha ne bekliyorsunuz?

Yazımızla ilgili düşünce ve eleştirilerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz.

Not: Yazımız editörlerimiz tarafından son olarak 16.08.2022 tarihinde güncellenmiştir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin