Cenevre Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Cenevre Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

İsviçre’nin ikinci en büyük büyük ve en yoğun uluslararası havalimanı olan Cenevre Havalimanı, şehir merkezinin 4 kilometre kuzeyinde yer almaktadır. Şehir merkezine, Fransa sınırına, Alpler’e ve Cenevre Gölü’ne olan yakınlığı burayı Avrupa’nın önemli bir üssü haline getirmektedir. Yılda 18 milyondan fazla yolcuya hizmet veren Cenevre Havalimanı’nın bir kısmı Fransa sınırında olması nedeniyle her iki ülkeye yapılacak seyahatler için de kullanılmaktadır.

Havalimanından Cenevre şehir merkezine, Fransa’da Lyon ve Valence şehirlerine doğrudan ulaşabilmek mümkündür. Cenevre Havalimanı, yaz dönemi gibi yoğun sezonlarda artan yolcu trafiğini kusursuz bir şekilde şehrin farklı noktalarına bağlayan iyi bir ulaşım alt yapısına sahiptir. Havalimanı ile şehir merkezi arası düzenli olarak tren, otobüs, taksi gibi seçenekler ile yolcular ulaşımlarını haftanın tüm günü 24 saat sorunsuz bir şekilde yapabilmektedirler.

Otobüs, tren, taksi, özel transfer, araç kiralama ve otel servisleri (shuttle) Cenevre Havalimanı ile şehir merkezini birbirine bağlayan ulaşım türleridir.

Havalimanından şehir merkezine gitmek için kullanabileceğiniz başlıca ulaşım aracı belediye toplu taşıma otobüsleridir. Otobüsler, havalimanından şehir merkezine gitmenin en ucuz yoludur. Aceleniz yoksa ve çok fazla bagaja sahip değilseniz havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışından hareket eden otobüslere binerek şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Mesafenin de 4 kilometre olması otobüsle ulaşımı cazip kılmaktadır.

Bir diğer seçenek ise trenlerdir. Otobüsle ulaşıma kıyasla daha konforlu ve daha hızlı bir ulaşım olanağı sağlayan havalimanı trenleri sadece 6 dakikada şehir merkezine varmaktadır. Valizleriniz için de kullanışlı alanlara sahip olan trenler şehir merkezine konforlu ve uygun fiyatlı ulaşımın en iyi yoludur. Ayrıca havalimanından hareketle doğrudan Fransa’nın Lyon ve Valence gibi şehirlerine de trenle gidebilmeniz mümkündür.

Taksiler ise çok fazla bagaja sahip olup, toplu taşıma araçlarını beklemek istemeyen yolcuların tercih ettiği bir ulaşım türüdür. Havalimanından konaklama yerinize doğrudan gitmek için taksileri kullanabilirsiniz. Havalimanı taksileri haftanın tüm günü aralıksız olarak hizmet vermektedir.

Özel transfer hizmeti ise önceden rezervasyon yapılabilmesi nedeniyle büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Bu da havalimanına varışınızda bekleme sürenizi en aza indirerek doğrudan aracınıza binip son varış yerinize gitmenize olanak sağlamaktadır. Ayrıca ne kadar fazla bagajınız olursa olsun, ulaşımınızı yüksek konfor ve güvenlikte yapar, doğrudan konaklama yerinize veya şehrin farklı bölgelerine ulaşımınızı hızlıca sağlayabilirsiniz.

Cenevre Havalimanı İsviçre ve Fransa yönüne giden iki ayrı çıkış terminaline sahip. Her iki terminalde de tanınmış uluslararası araç kiralama acenteleri bulunmaktadır. Cenevre’ye birkaç gün veya haftalığına seyahat ediyor ve gelmişken etrafı da dolaşayım diyorsanız o halde bir araç kiralaması yapmak akıllıca olacaktır. Böylece hem havalimanından konaklama yerinize olan ulaşımınızı rahat bir şekilde yaparsınız, hem de diğer günler tüm turistik yerleri size özel araçla kendi konfor ve hızınızda keşfedebilirsiniz.

Yazımızın devamında, Cenevre Havalimanı’ndan şehir merkezine, İsviçre’nin diğer bölgeleri ve Fransa şehirlerine ulaşımınızı nasıl ve ne şekilde sağlayabileceğiniz konusunda tüm detayları okuyabilir, ipuçları ve pratik bilgiler sayesinde zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Line 5 otobüs hattı

Cenevre Havalimanı şehir merkezine 4 km uzaklıktadır. UNIRESO toplu taşıma otobüslerini kullanarak şehir merkezine kolayca ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Otobüsler, havalimanından şehir merkezine ve şehrin diğer bölgelerine ucuz bir ulaşım imkânı sunmaktadır.

Cenevre Havalimanı’ndan başta şehir merkezi olmak üzere, şehrin farklı bölgelerine ve Fransa’ya ulaşımınızı sağlayabileceğiniz birçok otobüs hizmeti bulunmakta. UNIRESO tarafından işletilen toplu taşıma otobüsleri havalimanını şehir merkezine bağlayan birkaç farklı otobüs ile yolculara hizmet vermektedir. Trenler, Cenevre Havalimanı’ndan şehir merkezindeki Geneve Cornavin istasyonuna hızlı bir ulaşım seçeneği olsa da, konaklama yerinize gitmek için ihtiyacınız olacak otobüs veya tramvay aktarması gerektiğinde otobüsler genellikle daha uygun ve ucuzdur.

Cenevre Toplu Taşıma Otobüsleri

Cenevre Havalimanı’ndan hareket eden tüm toplu taşıma otobüsleri aşağıdaki gibidir. 5 ve 10 numaralı otobüsler şehir merkezinden geçmektedir.

5 Havalimanı – Thonex-Vallard Otobüsü

Bu otobüs hattı havalimanından hareketle Cornavin Tren İstasyonu ve Ulusal Müze duraklarından geçerek Thonex-Vallard’a gitmektedir.

5 numaralı otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatlerini kontrol edin.

10 Havalimanı – Rive Otobüsü

Bu otobüs hattı ile şehir merkezinde Cenevre Gölü kıyısına ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Cornavin Tren İstasyonu’na da uğrayan 10 numaralı otobüs şehir merkezinde turistik yerlerin yoğun olduğu güzergâh üzerinde çalışmaktadır.

10 numaralı otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatlerini kontrol edin.

23 Havalimanı – Carouge-Tours

Bu otobüs hattı Cenevre Havalimanı’nı şehrin güneyinde kalan Carouge bölgesine bağlıyor. Şehir merkezine gitmemektedir.

23 numaralı otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatlerini kontrol edin.

28 Havalimanı – Les Esserts

28 numaralı otobüs hattı Cenevre Havalimanı’nı, Botanik Bahçeleri, Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, Kızıl Haç ve Dünya Ticaret Örgütü’nün olduğu bölgelere bağlamaktadır. Bu otobüs hattı Eski Kent bölgesine gitmiyor ancak aktarma yapabileceğiniz birkaç otobüs durağından geçmektedir.

28 numaralı otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatlerini kontrol edin.

50 Havalimanı – Versoix-Centre Sportif

50 numaralı otobüs hattı havalimanından hareketle Versoix Spor Merkezi’ne gitmektedir. Bu otobüs hattı şehir merkezinden geçmez.

50 numaralı otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatlerini kontrol edin.

56 Havalimanı – Hopital De La Tour

56 numaralı otobüs hattı Cenevre Havalimanı’nı, Blandonnet, Meyrin-Gare ve Zimeysa-Gare üzerinden Hopital de la Tour’a bağlamaktadır. Bu otobüs hattı şehir merkezinden geçmez.

56 numaralı otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatlerini kontrol edin.

57 Havalimanı – Hopital De La Tour – Zimeysa Gare

57 numaralı otobüsle Meyrin Tren İstasyonu’na gelebilir ve buradan ülkenin farklı noktalarına tren ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bu otobüs hattı şehir merkezinden geçmez.

57 numaralı otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatlerini kontrol edin.

59 Havalimanı – Plage Du Vengeron

59 numaralı otobüs Palexpo ve Grand Saconnex üzerinden Plage Du Vengeron’a gitmektedir. Bu otobüs hattı şehir merkezinden geçmez.

59 numaralı otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatlerini kontrol edin.

66 Havalimanı – Centre Commercial

Bu otobüs hattı Cenevre Havalimanı’nı, Thoiry ile Ferney üzerinden Alışveriş Merkezi’ne bağlamaktadır. Şehir merkezinden geçmez.

66 numaralı otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatlerini kontrol edin.

Havalimanından Cenevre şehir merkezine otobüs ile ulaşım ucuz ve en kolay olanıdır. Otobüsler havalimanından hareket ederek şehir merkezinde tren istasyonuna, kıyı bölgesine ve diğer bölgelere düzenli olarak gitmektedir. Şehir merkezine giden otobüsler her 10-15 dakikada bir, bölgesel hatlar yoğun saatlerde 25-30 dakikada bir hareket etmektedir.

Cenevre Havalimanı’na varışta, gelen yolcu salonunun bagaj talep alanında yer alan toplu taşıma otomatlarından ücretsiz ‘Tour Geneve’ biletinizi almayı unutmayın. Bu bilet ile toplu taşıma araçlarına 80 dakika boyunca ücretsiz binebilirsiniz. Tüm otobüsler İsviçre terminalinden hareket etmektedir. Havalimanı gelen yolcu salonunda yer alan yönlendirme tabelalarını takip ederek ulaşabilir veya danışma masalarından yardım isteyebilirsiniz.

Cenevre şehir merkezinde ise tramvay, otobüs (TPG) ve trenler birbirine bağlı bir şekilde kusursuz bir ulaşım hizmeti sunmaktadır. Tüm ulaşım araçları aynı biletleri kullanıyor. Belediye otobüsleri ve tramvaylar şehrin tamamına yakınını kapsayan oldukça verimli bir ulaşım ağına sahip. Biletler çoğu duraktaki makinelerde ve büfelerde satın alınabilir. Bilet fiyatları, seyahat edilen bölge sayısı ve geçerlilik süresine göre değişiyor. Bilet makinelerinin sadece bozuk para aldığını ve değişiklik yapmadığını unutmayın.

Ayrıca havalimanına varışta bir yerel sim kart satın almayı düşünürseniz, kısa mesaj yoluyla da biletinizi satın alabilirsiniz. Kısa mesaj yoluyla alınan bilet çoğunlukla 60 dakika süreli tek kullanımlık olanıdır. Telefonunuzun mesaj bölümüne ‘tpg1’ yazıp 788’e kısa mesaj göndererek 3 Frang (3,5 Dolar) karşılığında biletinizi satın alabilirsiniz. Gelen kodu otobüs içerisinde sürücüye onaylatarak seyahatinizi yapabilirsiniz.

Cenevre Toplu Taşıma Ulaşım Kartı

‘Geneva Pass’ ulaşım kartı ile Cenevre’de kalacağınız süre boyunca tüm toplu taşıma ile yapacağınız seyahatler dâhil, 40’tan fazla müze ve diğer turistik yerleri ücretsiz ve indirimli olarak keşfedebilirsiniz.  1, 2 ve 3 gün süreli kullanım için geçerli olan ‘Geneva Pass’ ulaşım kartı özellikle şehir için ulaşımınızı toplu taşıma ile yapmayı düşünüyorsanız hem kullanışlı hem de tasarruf etmeniz açısından oldukça iyi olacaktır.

‘Geneva Pass’ ulaşım kartı hakkında daha fazla bilgi ve çevrimiçi satın almak için tıklayınız.

Fransa Aerobus Servisleri

Fransa’nın Cenevre Havalimanı’na yakın şehirlerinde ikamet eden kişiler, Fransa’nın bu bölgelerine seyahat gerçekleştirecek olanlar ve dönüş için Cenevre Havalimanı’nı kullanacak olan yolcular için Aerobus adında yalnızca gece saatlerinde çalışan bir otobüs bulunuyor. 6 farklı servis hattı haftanın tüm günü 06.00’dan önce tüm yolcular için ücretsiz olarak ulaşım hizmeti vermektedir.

Aerobus servis otobüs hatlarının kalkış noktaları ve hareket saatleri aşağıdaki gibidir;

  • A1 Fret (Carouge-Rondeau) – Cenevre Havalimanı: İlk otobüs 03.10, son otobüs 05.18’de hareket etmektedir.
  • A2 Fret (College Sismondi) – Cenevre Havalimanı: İlk otobüs 03.17, son otobüs 05.27’de hareket etmektedir.
  • A3 Fret (Hopital de La Tour) – Cenevre Havalimanı: İlk otobüs 03.53, son otobüs 04.56’da hareket etmektedir.
  • A4 Fret (Les Esserts ve P+R Bernex) – Cenevre Havalimanı: İlk otobüs Les Esserts’ten 03.54’te, son otobüs ise P+R Bernex’den 04.42’de hareket etmektedir.
  • A5 Grand Hangar (Ferney-Mairie) – Cenevre Havalimanı: İlk otobüs 03.34, son otobüs 05.34’te hareket etmektedir.
  • A6 Fret (Crets de Champel) – Cenevre Havalimanı: İlk otobüs 03.42, son otobüs 04.42’de hareket etmektedir.

Aerobus otobüslerinin güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

Bölgesel Otobüsler

Cenevre Havalimanı’ndan Annecy, Bonneville, Chambery, Lyon Perrache ve St. Gervais gibi birçok Fransa şehirlerine de doğrudan otobüsle gidebilirsiniz.

Cenevre Havalimanı’ndan Fransa şehirlerine giden otobüsler hakkında daha fazla bilgi için Cenevre Otobüs Terminali İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

OTPG Havalimanı Servis Otobüsü

OTPG otobüsleri Cenevre Havalimanı çalışanları ve yolcuları için ücretsiz ulaşım hizmeti vermektedir. Bu otobüs ile Cenevre’de Carouge-Rondeau, College Sismondi, De la Tour Hastanesi, Les Esserts ve Crets-de-Champel bölgelerine ücretsiz olarak seyahat edebilirsiniz. Otobüsler, havalimanı gelen yolcu salonu katı çıkışından hareket etmektedir.

Otel Servis Otobüsleri

Cenevre ve havalimanına yakın Fransa şehirlerinde yer alan bazı oteller konukları için ücretsiz servis hizmeti vermektedir. Aşağıda yazılı olan otellerden birine rezervasyon yapmanız durumunda Cenevre Havalimanı’na varışta ilgili otelin servis otobüsleri ile ücretsiz olarak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Tüm otel servis otobüsleri gelen yolcu katının dışından hareket etmektedir.

İsviçre Otelleri

Fransa Otelleri

FlixBus – BlaBlaBus – EasyBus Otobüsleri

Cenevre Havalimanı’ndan İsviçre ve Fransa’nın farklı bölgelerine giden özel otobüs işletmeleri de bulunuyor. Henüz havalimanına varmadan çevrimiçi yapabileceğiniz rezervasyon ile biletinizi satın alabilir ve varışta doğrudan otobüse binerek ulaşımınızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

  • FlixBus: FlixBus otobüsleri ile Grenoble ve Zürih gibi şehirlere ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. FlixBus ile seyahatinizi planlamak ve bilet satın almak için tıklayınız.
  • BlaBlaBus: BlaBlaBus otobüsleri Fransa ve İsviçre’de pek çok şehre doğrudan ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahatinizi planlamak ve bilet satın almak için tıklayınız.
  • easyBus: Bu otobüs ile Fransa’nın Chamonix bölgesinde kış sporlarının önemli yerlerinden biri olan Mont Black’a doğrudan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Seyahatinizi planlamak ve bilet satın almak için tıklayınız.

Havalimanı/Şehir Merkezi Tren ile Ulaşım

Cenevre havalimanına raylı sistemle gitmek

Cenevre Havalimanı ile şehir merkezi Ana Tren İstasyonu (Gare Cornavin) arası ulaşımın en hızlı yollarından biri trenlerdir. Otobüsle ulaşıma kıyasla daha hızlı ve daha konforlu bir yolculuk deneyimi sunan trenler ile şehir merkezine ulaşmak yalnızda altı dakika sürmektedir. Ana Tren İstasyonu, toplu taşıma otobüsleri ve tramvaylarıyla mükemmel bir bağlantıya sahiptir. Şehir içi çalışan çoğu otobüs ve tramvay tren istasyonu durağından geçmektedir.

Saatte yaklaşık 5 defa hareket eden trenler sabah 05.00’dan gece yarısında kadar her iki yönde çalışmaktadır. Cenevre Havalimanı ile şehir merkezi Ana Tren İstasyonu (Gare Cornavin) arasında çalışan trenlerin hareket saatleri aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanından şehir merkezine günün ilk tren seferleri 05.07, 05.33, 06.10, 06.23, 06.36 ve 06.53’de yapılmaktadır.
  • 00 ila 09.00 saatleri arasında her 02, 05, 23, 36 ve 53 geçe hareket etmektedir.
  • 00 ila 22.00 saatleri arasında 06, 09, 23, 36 ve 53 geçe hareket etmektedir.
  • 00’dan sonra ise 22.09, 22.24, 22.38, 22.47, 23.12, 23.50, 00.28 ve 00.51’de hareket etmektedir. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise saat 01.10’da ek bir tren havalimanından hareketle şehir merkezi ana tren istasyonuna gitmektedir.

Tüm trenler için herhangi bir rezervasyon yapmanıza gerek yok. Yalnızca normal bir toplu taşıma bileti (5 İsviçre Frangı) veya 80 dakika geçerli olan ücretsiz bilet alarak dilediğiniz trene binebilirsiniz.

Cenevre Havalimanı’nın zemin katındaki ‘Geneve-Aeroport’ istasyonundan hareket eden çok sayıda tren ile direkt şehir merkezine gitmenin yanı sıra, Fransa’nın güneyine giden TGV trenleri ve Avrupa demiryolları dâhil olmak üzere pek çok destinasyona doğrudan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Cenevre şehir merkezi ve İsviçre’nin diğer bölgelerine giden trenler için biletinizi bagaj alım noktasında veya gelen yolcu salonunda bulunan otomatlardan, SBB internet sitesi veya mobil uygulama (Android/IOS) üzerinden çevrimiçi satın alabilirsiniz.

Cenevre Havalimanı’ndan şehir merkezi ana tren istasyonuna giden trenlerin güzergâh ve günce hareket saatlerini kontrol edin.

Fransa yönüne giden trenlere ise biletinizi yine aynı şekilde bagaj alım noktasında bulunan otomatlardan veya SNCF İnternet sitesi üzerinden satın alabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Çok fazla bagaja sahip olup otobüs veya trenleri beklemek istemiyorsanız taksiye binerek daha konforlu bir ulaşımla doğrudan konaklama yerinize ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Cenevre Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Bilet ücreti ortalama 35 ila 45 Frang arasında değişmektedir.

Cenevre Havalimanı’nda birden fazla taksi şirketi hizmet vermektedir. Tüm taksi şirketlerinin ücret tarifesi günün saatine ve gideceğiniz mesafeye göre değişiklik göstermektedir. Cenevre Havalimanı’nda hizmet veren taksi şirketleri aşağıdaki gibidir;

Tüm taksiler havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışında yer almakta ve haftanın tüm günü 24 saat hizmet vermektedir.

Ayrıca UBER benzeri bir uygulama olan ve tüm İsviçre genelinde kullanılan ‘Mobility’ ulaşım uygulamasını kullanarak da bir araç talep edebilir ve şehir merkezine veya Fransa bölgesinde dilediğiniz yere ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bu ulaşım türü özellikle Yaz dönemi gibi yoğun turist sezonu ve gece varışlı uçuşlarda ulaşımınızı sorunsuzca yapabilmeniz adına oldukça kullanışlıdır. Uygulamayı kullanmak basittir. Başlangıç noktası ve varış yerinizi uygulamaya girdikten sonra sistem otomatik olarak mesafeye göre bir ücret tarifesi oluşturur ve onaylamanızı ister. Onayınız sonrası talebinizi kabul eden size en yakın sürücü dakikalar içerisinde havalimanında gelen yolcu salonu çıkışına gelecektir. Talebinizi kabul eden aracı havalimanında görebilmek için plakasını not almayı unutmayınız.

Mobility uygulamasının Android ve IOS sürümlerini aşağıdaki bağlantılardan telefonunuza indirebilirsiniz.

ANDROID / IOS

Mobility uygulaması hakkında daha fazla bilgi almak için resmi İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Cenevre’ye olan seyahatinizde doğrudan otel yerine şehrin farklı bölgelerine, tatil köyüne veya Fransa’nın havalimanına yakın Güney bölgelerine gitmek gibi bir planınız olabilir. Özel transfer hizmetleri, seyahatiniz için konfor, hız ve güvenlik gibi ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayan bir ulaşım alternatifidir.

Ayrıca çevrimiçi rezervasyon sayesinde havalimanına varışta sürücü tarafından karşılanabilir ve doğrudan aracınıza binerek varış yerinize gidebilirsiniz. Bu sayede zamandan tasarruf etmekle kalmaz, bagajlarınızla havalimanı yolcu kalabalığında stresin de önüne geçmiş olursunuz.

Cenevre Havalimanı’ndan şehir merkezine, İsviçre ve Fransa’nın diğer bölgelerine ve özellikle kış sporları ile ünlü Chamonix bölgesine transfer hizmeti veren şirketler arasında Ski Lifts, Bens Bus, See Verbier, GAT ve Geneva Airport Transfer bulunmaktadır. İlgili transfer şirketlerinin İnternet siteleri üzerinden araç türlerine, verdikleri hizmet ve ücretlerine göz atabilir, çevrimiçi rezervasyon yapabilirsiniz.

Ayrıca Cenevre Havalimanı’nda GMC şirketi tarafından özel limuzinlerle de transfer hizmeti verilmektedir. Bu araçlar İsviçre ve Fransa’da dilediğiniz her yere ulaşım hizmeti vermektedir. Daha fazla bilgi almak ve çevrimiçi rezervasyon yapmak için GMC İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Cenevre Havalimanı pek çok açıdan önemli bir varış noktasıdır. Avrupa’da kış sporlarının önemli doruk noktası Mont Blanc için ve yazın tarihi ve kültürel geziler yapmak için yüz binlerce terli ve yabancı turist bu havalimanını kullanıyor. Üstelik Fransa sınırına da yakın bir konumda bulunmaktadır. Dolayısıyla tatil ve gezme amaçlı gelinen Cenevre’de çevre yerleri de görmek için araba kiralamak kaçınılmaz oluyor. Henüz seyahate çıkmadan önce veya havalimanına varışta bir araç kiralaması yaparak tatil süreniz boyunca ulaşımınızı sorun yaşamadan keyifli hale dönüştürebilir, görmeyi arzuladığınız tüm her yeri kendi hız ve konforunuzda keşfedebilirsiniz.

Cenevre Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz tanınmış birden fazla tedarikçi bulunmaktadır. İlgili kiralama acenteleri İsviçre ve Fransa terminalleri olmak üzere iki ayrı terminal binasında hizmet vermektedir.

İsviçre tarafında bulunan araç kiralama şirketleri; Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, National/Alamo, Sixt ve Dollar/Thrifty’dir.

Fransa tarafında bulunan araç kiralama şirketleri ise Avis France, Budget, Enterprise, Europcar France, Hertz France ve Sixt.

Tüm araç kiralama acenteleri Pazartesi – Cuma günleri 07.30 – 23.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Ayrıca araç çağırma uygulaması olan Mobility, kullanıcılarına Europcar ve Hertz üzerinden yapacakları kiralama rezervasyonuna imkân tanımaktadır. Uygulama hakkında daha fazla bilgiyi ‘’taksi ile ulaşım’ başlığından okuyabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin