Çanakkale Plajları – Çanakkale’de Denize Girilecek En İyi 82 Yer!

Çanakkale Asya ve Avrupa kıtalarının her ikisinde de toprağı bulunan ve İstanbul’la birlikte boğaza sahip olan iki ilden biridir. Edirne, Tekirdağ ve Balıkesir illeriyle komşu olan Çanakkale, tarih boyunca birçok değişken kültüre ev sahipliği yapmıştır ve bu kültürlerin izlerini, mimarisini ve yaşam kültürlerini günümüzde de en güzel haliyle yansıtır. Türkiye’nin kuruluş tarihinde önemli bir yeri olan Çanakkale, Çanakkale Savaşı’ndaki muhteşem kahramanlık öykülerine tanıklık etmiştir. Çanakkale’nin her köşesinde savaşın ve Kahramanların izlerinin yer aldığı anıtsal yapılar günümüzde binlerce yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilir.

İki kıta üzerine kurulu olan şehir coğrafya nedeniyle çoğunlukla Akdeniz İklimi özellikleri gösterse de farklı iklimlerin etkisi de görülür. Türkiye’nin en batı noktasının yer aldığı Gökçeada’daki İncir Burnu, Çanakkale sınırları içindedir. Tarihi ve coğrafi öneminin yanında yemyeşil ormanları, şifalı kaynak suları, adaları, el değmemiş koyları ve birbirinden güzel plajlarıyla tarih ve doğa turizminin en önemli kentlerinden biri olan Çanakkale’nin Biga ve Gelibolu Yarımadalarının yanın sıra, Ayvacık ilçesi de kıyı güzellikleriyle deniz turizmi için oldukça uygundur.  Yüzmek, güneşlenmek, doğa yürüyüşleri yapmak, kamp yapmanın yanı sıra su sporları açısından da gelişme gösteren Çanakkale, hem eğlenceli, hem de huzur dolu bir tatil için ülkemizin önemli kentlerinden biridir.

Ücretli Plaj Yerleri

Habbele Beach

Bozcaada’nın güney batısında yer alan Habbele Beach, muhteşem kumsalı, tertemiz doğası ve akvaryum gibi denizi ile görenleri kendine hayran bırakır. Bozcaada’nın en popüler plajı Ayazma Plajı’na göre daha sakin olan plaj, daha çok kalabalıktan kaçmak isteyen yerli halk tarafından tercih edilir. Ancak tatil sezonunda adanın tatilcilerle dolup taştığı göz önünde bulundurulmalı ve özellikle hafta sonları gidilecekse mutlaka iki gün önceden rezervasyon yapılmalıdır.

Bozcada merkezden 15 dakikalık bir yolculuğun ardından ulaşabileceğiniz Habbele Beach, gün boyu ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi size sunar. Yiyecek ve içecek çeşitliliğiyle beğeni toplayan restoran ve kafeterya, cankurtaran, Wi-Fi, otopark, WC, duş ve soyunma kabini işletmenin sunmuş olduğu imkânları arasındadır. Özel bir işletmeye ait olduğu için de giriş ücretlidir ve giriş ücretine şezlong, şemsiye ve otopark dâhildir. Plajı kumlu, denizi sığdır. Çocuklar için uygun olsa da rüzgârlı havalarda dalgalı olduğu için dikkatli olmak gerekir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 80 TL (1 şemsiye + 2 şezlong ve otopark dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, gözetleme kulesi, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/habbelebeach/

Haritada Görüntüle >

Ataol Beach & Bungalows

Bozcaada’nın doğusunda, denizi ve doğasıyla kendine hayran bırakan Tuzburnu Koyu’nda yer alan Ataol Beach & Bungalows, deniz ve doğa ile iç içe konumlanmış 19 adet bungalov odası ile misafirlerini 4 yıldızlı otel konseptinde ağırlar. Yemyeşil ağaçların arasında kurulu olan tesis, çim alanları, yüzme havuzu, muhteşem plajı ve tertemiz denizi ile tatilcilerin unutulmaz anlar biriktirmesini sağlar. Bozcaada’nın en güzel yerinde konforlu bir tatil geçirmek için en ideal yerlerden biri olan tesis, günübirlik tatilciler tarafından da sıklıkla tercih edilir.

Akvaryum gibi denizin tadını çıkardıktan sonra ister çim alanlarda ister incecik kumlu kumsalda güneşlenebilir, tuzlu sudan hoşlanmıyorsanız havuz keyfi yapabilirsiniz. Tüm bu imkânlarda otelde konaklayan misafirler ücretsiz yararlanabilirken, günübirlik misafirler için giriş ücretlidir; şezlong ve şemsiye giriş ücretine dâhildir. Tesisin imkânları arasında WC, duş, soyunma kabini, iskele, restoran, cankurtaran ve otopark bulunmaktadır. Ailece yapılacak tatiller için Bozcaada’da tercih edebileceğiniz en ideal yerlerden biri olan Ataol Beach & Bungalows, kumlu plajı, çim alanları ve sığ denizi ile çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için uygundur.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için lütfen tesis ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, restoran, bungalov konaklama, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/ataolbeachbozcaada/

Haritada Görüntüle >

Pelagos Beach & Hotel

Yeşilin ve mavinin muhteşem buluşmasını gözler önüne seren Bozcaada’nın doğusundaki İğdelik mevkiinde yer alan Pelagos Beach & Hotel, tarihi Bozcaada Kalesi’ne ve Bozcaada Feribot İskelesi’ne yakın mesafededir. Yeşiliyle, mavisiyle ve rengârenk çiçekleriyle Bozcaada’nın tüm güzelliklerini yansıtan tesis, Bozcaada’nın en sakin yerinde doğa ile baş başa huzurlu bir tatil geçirmek için en ideal yerlerden biridir. Doğal güzellikleriyle göz dolduran özel bir koyda yer alan tesis, sunmuş olduğu imkânlarla misafirlerine ayrıcalıklı bir tatil yaşatır.

Özel bir plaja sahip olan tesis, günübirlik misafir kabul etmektedir. Giriş ücreti bölgedeki tesislere göre yüksek olsa da alınan hizmet karşılığında buna fazlasıyla değerdir. Bar hizmeti, restoranı, çocuk ve yetişkin yüzme havuzu, WC, duş, soyunma kabini imkânı ve çok daha fazlasıyla tatilinize renk katar. Kumsal alanı bulunmayan tesiste şezlonglar platformlar üzerine yerleştirilmiştir ve denize bu platformlardan girilir. Deniz tabanı kumlu, deniz seviyesi sığdır. Hem çocuklar hem de yetişkinler turkuaz rengi denizde keyifli vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaja giriş ücreti kişi başı 100 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için lütfen tesis ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, oda konaklama, restoran, havuz, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pelagosbeachotel/

Haritada Görüntüle >

Yıldız Koy Arkadia

Gökçeada’nın kuzey sahillerinde Sualtı Milli Parkı sınırları içerisindeki Yıldız Koy’un en güzel noktasında yer alan Arkadia kamp alanı, muhteşem denizi ve doğasıyla kamp tatili yapmak için Gökçeada’nın en gözde yerlerinden biridir. Denize sadece birkaç adım uzaklıkta otel konforunda kamp tatili yapabileceğiniz Arkadia, sunmuş olduğu hizmetler ve doğal güzellikleriyle doğa ile baş başa huzurlu bir tatil için mükemmel bir kaçış noktasıdır.

Tesiste misafirlerin rahat etmesi için her türlü ayrıntı düşünülmüştür. İsterseniz yataklı çadırları tercih edebilir, isterseniz kendi çadırınızda konaklayabilirsiniz. Konakladığınız süre boyunca şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabinleri gibi tesisin imkânlarından ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Sadece konaklamak için değil, denize karşı kurulmuş barda bir şeyler içmek, akvaryum gibi denizin tadını çıkarmak için de tercih edebilirsiniz. Dışarıdan gelen günübirlik misafirlerden şezlong ve şemsiye kiralama ücreti talep edilir. Çim alanları, geniş sahili ve sığ denizi ile çocuklu ailelerin keyifli vakit geçirmesi için oldukça idealdir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti 50 TL. Araçla giriş ve otopark ücreti 7 TL. Kendi çadırıyla gelenler Mayıs-Haziran dönemi 70, Haziran-Temmuz dönemi 85, Temmuz-Eylül dönemi 100 ve 1 Eylül sonrası 70 TL’dir. Yatak ve nevresimle kamp çadırında konaklama Mayıs-Haziran dönemi 100 (kahvaltılı 135), Haziran-Temmuz dönemi 115 (kahvaltılı 155), Temmuz-Eylül dönemi tek fiyat kahvaltılı 165 ve 1 Eylül sonrası 100 TL’dir (kahvaltılı 140 TL). 2-6 yaş arası ücretsiz olup, 7-12 yaş arası fiyatlar %50 indirimlidir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, restoran, bar, çadır kamp alanı, sıcak su, bulaşıkhane, çamaşır makinaları, Wi-Fi, mangal yakılabilir alan, buzdolabı, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/YildizKoyArkadia/

Haritada Görüntüle >

Şen Kamping

Gökçeada’nın güney sahillerinde Aydıncık Plajı’nda denize sıfır konumlanmış olan Şen Kamping, geniş alanıyla çadır ve karavan kampları için son derece uygundur. Kendine ait plajı, cafe ve restoranı, bungalov evleri ve çadır kamp alanlarıyla 40 yılı aşkın süredir hizmet veren işletme, hem doğa ile baş başa kalmak hem de yüzme keyfi yapmak için tercih edilebilir. Kamp olanaklarının arasında elektrik, Wi-Fi, ortak WC, ortak duş, ortak kullanım mutfak, çocuk oyun alanları, bar, restoran, yürüyüş parkurları bulunmaktadır.

Yaz aylarının tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir tatil için tercih edebileceğiniz Şen Kamping, önünde küçük bir verandası bulunan bungalov evleri, karavanları ve çadırları ile misafirlerine farklı seçenekler sunar. Tesise ait olan alanlarda konaklayabileceğiniz gibi kendi çadır ve karavanında da konaklamayı tercih edebilirsiniz. Konaklama ücreti tercihinize göre farklılık gösterir. Çanakkale’nin genelinden farklı olarak kumlu bir plaja sahip sığ denizi ile çocuklu aileler için uygundur.

Giriş Ücreti: Çadır konaklama gecelik kişi başı 40 TL, karavan konaklama gecelik 100 TL, bungalov konaklama gecelik 150 TL. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için lütfen işletme ile iletişime geçiniz. Konaklama yapanlar plajdaki şemsiye ve şezlongdan ücretsiz yararlanabilirler.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve hasır şemsiye, restoran, çadır ve karavan kamp alanı, bungalov konaklama, sıcak su, bulaşıkhane, çamaşır makinaları, Wi-Fi, buzdolabı, ortak kullanım mutfak alanı, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://sen-kamping.business.site/

Haritada Görüntüle >

Saros Karavan Kamping & Plaj

Saros Karavan Kamping & Plaj

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde yer alan Saros karavan ve çadır kamp alanı, Çanakkale merkezine ortalama 70 kilometre uzaklıkta yer alır. Kamping işletmesi Edirne yolu üzerinde, Gelibolu bölgesinde ise Koruköy ile Kavakköy mevkilerinin tam ortasında yer alır. Çanakkale’den çıkıp Gelibolu’ya doğru yol alan misafirler, Edirne yolunu takip etmesi durumunda, Koruköy bölgesini geçip yolun sol tarafında işletme ile karşılaşabilir. Plaj alanına toplu taşıma ile ulaşım yoktur. Fakat Gelibolu – Edirne güzergâhında yolcu taşıyan servis ya da otobüsler ile bölgeye ulaşım sağlanması mümkündür.

Denize sıfır olarak yerleşim alanına sahip olan bu tesis, 30 karavan alabilecek bir kapasiteye sahiptir. Tesis içerisinde misafirlerin yararlanabileceği elektrik, su, duş, sıcak su, atık tesisi ve çamaşır makinesi gibi hizmetler yer almaktadır. Tesis içerisinde yer alan karavan kamp alanı içerisinde kişi sayısından bağımsız olarak konaklamak isteyenler 100 TL ücret vermek zorundadır. Su ve elektrik hizmetleri ücrete tabi değildir. Dışarıdan gelen misafirler kendi şezlong ve şemsiyesini getirebilir ancak tesis içerisindeki şezlong ve şemsiyeden yararlanmak isteyenler ekstra 30 TL ödemek zorundadır.

Tesis içerisinde çadır kiralama ve karavan kiralama hizmetleri bulunmamaktadır. Çadır kampı yapmak isteyenlere ise 1-2 gece konaklama izni verilmektedir. Çadır kamp yeri kullanımını tercih edenler elektrik, tuvalet ve sıcak duş imkânlarından yararlanmaktadır. Günlük çadır kamp alanı konaklama ücreti ise 90 TL’dir. Tesise ilk girişte ücret alınmamaktadır.

Şehir merkezinin gürültüsünden ve iş stresinden kaçarak deniz kenarına sıfır olan Saros Karavan Kamping & Plaj alanına gelen ziyaretçiler çeşitli aktiviteler de yaparak eğlenceli zamanlar geçirebilir. Ateş yakılabilecek alanların olması mangal keyfini yaşamanız için en önemli fırsatlardan biridir. Ayrıca yüzmeyi çok sevenler için denize girilebilecek yüzme ve dalış alanları da mevcuttur. Bunun yanı sıra doğa yürüyüşleri, plaj oyunları, su oyunları, bisiklet turları, çadır ve karavan kampı ve çeşitli sportif faaliyetleri gerçekleştirmek de burada mümkündür.

Giriş Ücreti: Plaj, konaklama yapanlar için kullanılmaktadır. Çadır konaklama tek kişi 90 TL, 2 yetişkin için 140 TL. 2 yetişkin üzeri ekstra her yetişkin için 30 TL fark ücreti ödenmektedir. Karavan konaklama ücreti 180 TL. Plaj bölümünde şezlong kullanım ücreti ise 30 TL’dir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, kafeterya, ortak kullanım buzdolabı, bulaşık yıkama yeri ve barbekü alanı, çadır kamp alanı, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/saros_caravan_beachclub/

Haritada Görüntüle >

Kömür Limanı Beach

Kömür Limanı Beach

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin batı yakasında yer alan Kömür Limanı, Çanakkale şehir merkezine yaklaşık 53 km, Gelibolu ilçe merkezine ise 21 km uzaklıktadır. Yemyeşil tepelerle çevreli saklı kalmış bir cenneti andıran Kömür Limanı Beach, turkuazın en güzel tonlarını yansıtan denizi ile görenleri kendine hayran bırakır. Saros Körfezi’nde yer alan Kömür Limanı Beach, yerleşim yerlerinden uzak, doğa ile baş başa kalmak için harika bir kaçış noktasıdır. Burada geçirdiğiniz süre boyunca duyabileceğiniz tek şey dalgaların ve kuşların sesi olacaktır.

Hem günübirlik yüzmek için, hem dalış yapmak için hem de kamp tatilleri için tercih edebileceğiniz Kömür Liman Plajı’na giriş ücretlidir. Plaj içerisinde bulunan tesiste şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş ve WC olanakları bulunmaktadır. Aynı zamanda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir büfe yeri de mevcuttur. Su altı canlı çeşitliliğinin zengin olması nedeniyle dalış için oldukça elverişli akvaryum gibi denizde dalış yapabilir, sandal kiralayarak balık tutabilirsiniz. Son olarak şunu da belirtelim; deniz birkaç metre sonra derinleşmeye başlar ve öğleden sonraları aşırı dalgalı olur. Çocuklu ailelerin dikkatli olması gerekir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 30 TL. Çadır konaklama kişi başı 40 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, tahta şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, çadır kamp alanı ve araç otopark yeri.

Uygunluk: Aşırı Dalga Nedeniyle Çocuklu Aileler Dikkatli Olmalıdır

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/komurcamping/

Haritada Görüntüle >

Cafe Du Port Güzelyalı Beach

Cafe du Port Güzelyalı Beach

Çanakkale merkeze bağlı Güzelyalı Mahallesi’nde yer alan Cafe Du Port, yazları tertemiz bir plajda denize girip eğlenceli vakit geçirebileceğiniz, kışları ise keyifli bir ortamda lezzetli yemekler yiyip, içkinizi yudumlayabileceğiniz keyifli bir yerdir. Çanakkale’nin en çok tercih edilen mekânlarından biridir. Merkezden yürüyerek kısa sürede ulaşabileceğiniz mekân, yaz kış fark etmeksizin her zaman kalabalıktır. Özellikle akşam yemekleri için gidilecekse mutlaka önceden rezervasyon yapılmalıdır.

Geniş kapalı alanı, keyifli terası, zengin yemek ve içecek menüsü, plajdaki minderleri ve rahat şezlonglarıyla tatillerinize unutulmaz anlar eklemeniz için gereken her şeyi sunan mekân, turkuaz rengi denizin üzerinden batan güneşin oluşturduğu manzarasıyla da görenleri kendine hayran bırakır. Girişin ücretli olduğu mekânda şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, WC, otopark ve cankurtaran gibi imkânlar bulunmaktadır. Plaj kumlu, deniz sığ ve hafif dalgalıdır. Denizin kıyısında kurulan salıncakta hem eğlenebilir, hem de harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Giriş Ücreti: 2 şezlong + 1 şemsiye ile birlikte kişi başı 100 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, plaj bar, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cafeduportbeach/

Haritada Görüntüle >

Papaz Plajı

Papaz Plajı

Çanakkale Ezine’ye bağlı olan Papaz Plajı Yeniköy bölgesi içerisinde yer almaktadır. Uzun sahili ve sığ deniziyle dikkat çeken Papaz Plajı, tatilcilerin ve gezmeyi sevenlerin bölgede tercih ettiği en güzel plaj alanlarından birisidir. Çadır kampına müsait alanında çadır kampı yapabilecek olan kişiler en eğlenceli deniz tatilinin keyfini de burada çıkarabilirler. İnce kuma sahip olan bu plaj alanında yürüyüşler de yapılarak yine huzur bulunabilir. Papaz Plajı bölgesine tatil için gelen ziyaretçiler konaklamak için bölgedeki pansiyon ya da butik otelleri tercih edebilir. Ekonomik fiyatlara sahip olan oteller her bütçeye de bu sayede hitap eder.

Ateş yakılabilir alanların olmasıyla birlikte piknik ve mangal keyfi de yapılabilir. Çanakkale merkez bölgesine 65 kilometre uzaklıkta yer alan Papaz Plajı, Yeniköy bölgesine ise 2 kilometre mesafede bulunmaktadır. Plaja girişte araç başına veya kişi başına 24 TL ücret alınmaktadır. Çadır alanlarının da olduğu Papaz Plajı’nda çadır kiralama hizmeti 24 TL, şezlong kiralama 30 TL, şemsiye kiralama ise 10 TL ücrete tabidir. Ayrıca ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz duş, WC ve soyunma kabin alanları da mevcuttur.

Papaz Plajı’nı tercih eden tatilciler eğlenceli aktiviteler de gerçekleştirebilir. Yüzme alanlarının olduğu Papaz Plajı’nda ayrıca çadır kampı ve karavan kampı deneyimini de en güzel şekilde yaşayabilirsiniz. Ailesiyle gelenlerin çocuklarını eğlendirmesi için çocuk oyun parkları da mevcuttur. Plaj tesisi içerisinde yeme içme ihtiyaçlarının giderilmesi adına kafeterya alanı da ayrıca bulunmamaktadır.

Giriş Ücreti: 2 şezlong ve 1 şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 40 TL, araç giriş ve otopark ücreti 24 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/papazplaji/

Haritada Görüntüle >

Geyikli Trio Beach

Geyikli Trio Beach
Fotoğraf: Metozade

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli Sahilinde yer alan Trio Beach, bölgedeki halk plajlarına alternatif olarak tercih edilen en popüler plaj işletmelerinden biridir. Geyikli Feribot İskelesi’ne yakın bir konumda olan plajda iskeleye yanaşan feribotları seyrederek denizin tadını çıkarabilir, ağaçların altında huzurlu bir ortamda kitabınızı okuyup dinlenebilirsiniz. Keyifli bir dekorasyona sahip kapalı alanda akşamları dalga sesleri eşliğinde akşam yemeğinizi yiyebilir, gündüzleri şezlonglarda güneşlenebileceğiniz terasta, akşamları ise denize sıfır kurulan masalarda içeceğinizi içebilirsiniz.

Eşsiz lezzetleri tadabileceğiniz restoranı, cam gibi denizin tadını çıkarabileceğiniz plajı ve çok daha fazlasıyla yaz tatillerinize unutulmaz anlar ekleyebileceğiniz Geyikli Trio Beach bölgenin en çok tercih edilen mekânlarından biridir. Giriş ücretleri bölge ortalamasına göre son derece uygundur ve işletmede ihtiyaç duyabileceğiniz her şey mevcuttur. Şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücretine dâhildir. Kumlu geniş plajı ve sığ deniz ile çocuklar için uygun olan plaj genellikle aileler tarafından tercih edilir.

Giriş Ücreti: 100 TL harcama limiti ile şezlong, şemsiye, duş ve soyunma kabini kullanımı ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/geyiklitrio/

Haritada Görüntüle >

Dolunay Bungalow & Beach

Dolunay Bungalow, Beach & Hotel

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Tavaklı Köyü sınırları içerisinde bulunan Dolunay Bungalow & Beach, Tavaklı İskelesi’nin hemen yanı başında yer almaktadır. Çanakkale şehir merkezine 77 km uzaklıkta bulunan denize sıfır konumdaki tesis, oda kahvaltı ve yarım pansiyon konseptinde hizmet vermektedir. Tesiste tatiliniz boyunca açık büfe kahvaltı ile güne başlayabileceğiniz, lezzetli yemeklerin tadına bakabileceğiniz alakart restoran ve açık restoran bunmaktadır. Aynı zamanda tesisin plaj alanında bulunan barı sıcak ve soğuk içecek servisi yapmaktadır.

Yeşillikler içerisinde konumlanan konforlu bungalovlarda misafirlerini ağırlayan tesis, beach alanına günübirlik misafir kabul etmektedir. Tesiste konaklayan misafirler plajı ücretsiz kullanabilirken dışarıdan gelen misafirler ise ücret karşılığı tesise giriş yapabilir. Geniş bir plaj alanı bulunmayan tesiste şezlonglar çimlerin üzerine yerleştirilmiştir. Denizin sığ olması çocuklar için güvenli bir ortam oluşturur. Hem konaklamak için hem de günübirlik tatiller için genellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen tesis, bölgede gün batımının en güzel seyredildiği yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Plaj, konaklama yapan kişiler tarafından ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermekte olup, güncel konaklama ücretleri için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, bungalov konaklama ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dolunaybungalowotel/

Haritada Görüntüle >

Kafadar Beach Club

Kafadar Beach Club

Zeytin ağaçları ve yöresel mimarinin en güzel örneklerinin sergilendiği Sokakağzı’nda yer alan Kafadar Beach, samimi ve sıcak ortamı, akvaryum gibi denizi, uygun fiyatları, lezzetli yemekleri ve Midilli Adası’nı gözler önüne seren manzarasıyla keyifli bir gün geçirmek için son derece ideal bir yerdir. Şehir merkezinin kalabalık plajlarından hoşlanmayanlar için şahane bir kaçış noktası olan plajda Ege’nin muhteşem denizinin tadını çıkarabilir, kıyıya vuran dalga sesleri eşliğinde lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

Çok geniş bir kumsal alanı bulunmayan işletmede şezlonglar geniş bir iskele üzerine yerleştirilmiştir. Kıyıda az da olsa şezlong ve rengârenk rahat minderler yer alır. Ağaçların arasına kurulan hamaklarda dinlenip kitabınızı okumak sizi günlük hayatın stresinden uzaklaştırır. Çanakkale’nin çoğu plajı gibi sahil taşlıktır. Sığ ve sakin deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenlerin vakit geçirmesi için idealdir. Plaja girişlerde belli bir harcama limiti varır. Bu limit ve üzerinde harcama yapıldığında şezlong ve şemsiye ücreti alınmaz.

Giriş Ücreti: 2 şezlong + 1 şemsiye ile birlikte kişi başı 70 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kafadarbeachclub/

Haritada Görüntüle >

AssosPlus Beach

Çanakkale’nin güney sahillerinde Behramkale Köyü Antik Liman mevkiinde yer alan Assos Plus Beach, Assos tatillerinde konaklayabileceğiniz bir aile işletmesi olan Assos Plus pansiyona ait özel bir plajdır. Beach hizmetinin yanı sıra kamp yapma imkânı da sunan işletmede lezzetli yemekler sunan ve zengin menüsüyle hizmet veren bir restoranı mevcuttur. Kahvaltıdan akşam yemeğine varıncaya kadar lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoranın yanı sıra, cafede çeşit çeşit kahve içebilir, snack barda plaj keyfi yaparken farklı kokteyller deneyebilirsiniz.

Güvenli bir aile ortamında tatilinizin tadını çıkarabileceğiniz Assos Pus Beach, girişin ücretli olduğu özel bir plaj işletmesidir. Pansiyonda konaklayan misafirler plajı ücretsiz kullanabilirken, dışarıdan gelen misafirler ücret karşılığı plaja giriş yapabilirler. Giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabinlerinin kullanımı dâhildir. Kumsal alanı bulunmayan plajda denize sıfır platformlar üzerindeki merdivenlerden girilir. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilmez.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte giriş ücreti kişi başı 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, gözetleme kulesi, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, cafe & bar, snack bar, kamping, pansiyon, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/assosplus/

Haritada Görüntüle >

Çakır Beach

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı bir sahil beldesi olan Küçükkuyu’da yer alan Çakır Beach, Assos Antik Limanı’na yakın bir konumdadır. Maviyle yeşilin buluştuğu, Ege’nin başladığı yer olarak bilinen, doğal güzellikleri ile turistleri kendine hayran bırakan Küçükkuyu’nun en popüler plaj işletmelerinden biri olan Çakır Beach, doğa ile iç içe konaklama imkânı sunan Çakır Bungalov Evleri’ne ait olan özel bir plajdır. Akvaryum gibi bir denize sahip olan plajın zemini taşlıktır. Denizin içerisinde bir süre ilerledikten sonra ise yerini yumuşacık kumlara bırakır.

Geniş bir plaj alanı bulunmayan işletmeye girişler ücretlidir. Taşlık plajın yanı sıra üzerinde şezlongların yer aldığı geniş bir iskele bulunur. Giriş ücreti sahil ve iskele olmak üzere farklı ücretlendirilir. Yeme içme alanında 50 TL ve üzeri harcandığı takdirde şezlong ve şemsiye ücreti talep edilmez. Plaj içerisinde duş, soyunma kabinleri ve WC bulunmaktadır. Deniz sıcaklığı yaz aylarında serinlemek için oldukça idealdir. Ancak hızlı derinleştiği için çocuklar için uygun değildir.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, pansiyon, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/cakirpansiyonrestaurant

Haritada Görüntüle >

Assos Yelken Kamp

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale Köyü iskele mevkiinde yer alan Assos Yelken Kamp, Assos Antik Limanı’na yakın bir konumdadır. Assos civarında denize girilecek en güzel plajlardan biri olan Yelken Kamp Plajı, görkemli kayalıkların eteklerinde tertemiz bir doğa içerisinde kurulmuştur. Midilli Adası manzarasına karşı akvaryum gibi denizde yüzüp, güneşlenebileceğiniz plajda, günbatımı manzarasıyla da kartpostallık görüntülere şahit olabilirsiniz.

Konforlu odaları, lezzetli yemekleri ve sunduğu imkânlarla misafirlerinin memnuniyetini ön planda tutan Assos Yelken Kamp tesisine ait olan plaja giriş ücretlidir. Zemini taşlık olan plajda rahat yürüyebilmek için deniz ayakkabısı kullanmalısınız. Aniden derinleşmeyen sakin deniz çocuklu aileler için uygundur. Üzerinde şezlong bulunan geniş bir iskele yer almaktadır. İster iskelede isterseniz sahildeki şezlongları tercih edebilirsiniz. Ancak fiyat farklılık gösterir. 50 TL ve üzeri harcamalarda şezlong ve şemsiye ücreti alınmaz. Plaj içerisinde duş, soyunma kabinleri ve WC bulunmaktadır. Tesis içerisinde gün batımı manzarasına karşı lezzetli yemekler yiyebileceğiniz bir restoran bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır. Kişi başı yarım pansiyon oda konaklama 250 TL (sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dâhil). Fiyatlar sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, pansiyon, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yelkenkamp/

Haritada Görüntüle >

Assos Batık İskele Beach & Hotel

Çanakkale’nin en güney ucunda küçük bir aile işletmesi olarak hizmet veren Batık İskele Beach & Hotel, Assos civarında kafa dinlemek ve huzurlu bir tatil yapmak için tercih edilebilecek en ideal yerlerden biridir. Yemyeşil bahçesi, tertemiz odaları, güler yüzlü hizmeti, lezzetli yemekleri ve Çanakkale’nin muhteşem denizini bir arada sunan işletme keyifli bir tatil için gereken her şeye sahiptir. Özel araçla ve toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşılabilen işletmede hem konaklayarak çevredeki tarihi yapıları gezebilir hem de denizin tadını çıkarmak için günübirlik tercih edebilirsiniz.

Aile dostu bir işletme olan Assos Batık İskele Beach & Hotel’de yaz aylarında doğa ve denizle baş başa kalıp günlük hayatın stresinden kısa da olsa uzaklaşabilirsiniz. Otelde konaklayan misafirler plajı ücretsiz kullanabilirken, günübirlik tatilciler ücret karşılığı plaja giriş yapabilir. Giriş ücretine şezlong ve şemsiye kiralama ücreti dâhildir. Plaj kum ve çakıl karışımı; deniz tabanı ise kumludur. Aniden derinleşmeyen deniz seviyesi çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Giriş Ücreti: Günübirlik kişi başı giriş ücreti 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama yapan kişiler plaj, şezlong ve şemsiyeden ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, oda konaklama, plaj cafe & bar ve Wi-Fi.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/batikiskelebeach/

Haritada Görüntüle >

Tuluum Beach & Hotel

Çanakkale’nin güney sahillerinde, Ayvacık ilçesinde bulunan küçük ama konforlu bir otel olan Tuluum Beach & Hotel, tatiliniz boyunca misafirlerine kendilerini evindeymiş gibi hissettirir. Kaliteyi, konforu ve huzuru aynı anda sunan işletme sunmuş olduğu tüm imkânlarla, doğal güzellikleriyle ve muhteşem denizi ile bölgenin en çok tercih edilen konaklama yerlerinden biridir. Ailenizle birlikte rahat bir tatil geçirebileceğiniz otelin konforlu odalarının her birinin kendine ait verandası ve balkonu bulunur. İçeceğinizi alarak yeşillikler içinde ve kuş sesleri eşliğinde günlük hayatın tüm yorgunluğunu üzerinizden atabilmeniz mümkündür.

Tertemiz ve düzenli plajında denizin ve güneşin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz işletmede denizden uzaklaşabileceğiniz bir yüzme havuzu ve spa gibi olanaklar bulunmaktadır. Otel misafirlerinin ücretsiz kullanabileceği plaja ücret karşılığı günübirlik tatilciler de kabul edilmektedir. Giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabinlerinin kullanımı dâhildir.  Güneşlenebileceğiniz kumlu plajın yanı sıra geniş bir iskele alanı bulunmaktadır. İster iskelede ister kumsalda güneşlenebilirsiniz. Deniz seviyesi çocukların güvenle vakit geçirebileceği seviyededir.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır. Konaklama yapan kişiler plaj, şezlong ve şemsiyeden ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, oda konaklama, snack bar, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/assostuluumotel/

Haritada Görüntüle >

Neverland Camping & Beach

Yeşilin ve mavinin muhteşem buluşmasını en güzel şekilde gözler önüne seren bir noktada konumlanan Neverland Camping & Beach, Assos’a bağlı Bademli Köyü sahilindedir. Etrafınıza baktığınızda sadece doğa ve denizi görebileceğiniz, korna sesleri değil sadece kuş ve dalga seslerini duyabileceğiniz tesis doğa ile baş başa kalıp kamp tatili yapmak istenler için mükemmel bir alternatiftir. Şehir merkezine sadece 3 km uzaklıkta bulunan tesiste şehirden uzaklaşmadan kısacık bir tatil için bile olsa kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Tesiste konaklayan müşteriler dışında plaja giriş yapmak isteyen günübirlik tatilcilerden belli bir ücret talep edilir. Konaklayan misafirler şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz kullanabilirken, günübirlik tatilcilerin ekstra ücret ödemesi gerekir. Tesiste yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir kafeterya, duş, WC ve soyunma kabini bulunmaktadır. Plaj ve deniz tabanı taşlıktır. Aniden derinleşmeyen deniz çocuklar için idealdir. Taşların üzerinde çok fazla yürümek istemeyenler uzun iskeleyi kullanarak denize girebilir.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaja giriş ücreti 20 TL (Şezlong + hasır şemsiye 35 TL). Konaklama yapan kişiler plaj, şezlong ve şemsiyeden ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, cankurtaran, kafeterya, çadır kamp alanı, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/neverlandcamping/

Haritada Görüntüle >

Gülpembe Camping & Beach

Gülpembe Camping & Beach
Fotoğraf: Taner Yavuz

Assos merkeze 2 km uzaklıkta doğal güzellikleriyle ünlü Ayvacık ilçesindeki Kadırga Koyu’nda yer alan Gülpembe Camping & Beach, yemyeşil bir doğanın içinde misafirlerini ağırlar. Arkası yeşilin her tonunu görebileceğiniz ağaçlarla, önü masmavi Ege Denizi ile çevrili olan tesis, kamp ve doğa tutkunları adına harika bir destinasyondur. Kamp alanında konaklamanın yanı sıra günübirlik deniz tatilleri için de tercih edilen tesis, kalabalıktan uzak huzurlu bir gün geçirmek ve doğa içerisinde yürüyüşler yapmak için tercih edilebilir.

Geniş bir alanda konumlanmış olan tesis geniş çim alanıyla dikkat çeker. Çimlerin üzerine hoşça vakit geçirebilmeniz için piknik masaları, hamaklar, rengârenk minderler yerleştirilmiştir. Kamp alnında yer alan çadırlarda konaklayabileceğiniz gibi kendi çadırınızı da kullanabilirsiniz. Tesiste konaklayan misafirlerin ücretsiz kullanabileceği plaja gelen günübirlik tatilcilerin giriş ücreti ödemesi gerekir. Aynı zamanda şezlong ve şemsiyeler de ekstra ücrete tabidir. Tesis içerisinde WC, duş, soyunma kabini, kafeterya gibi imkânlar bulunmaktadır. Tesis hem sığ denizi hem de sosyal imkânları nedeniyle çocuklu aileler için gayet uygundur.

Giriş Ücreti: Kişi başı giriş ücreti 20 TL (Şezlong + şemsiye 30 TL). Konaklama yapan kişiler plaj, şezlong ve şemsiyeden ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, cankurtaran, kafeterya, çadır kamp alanı, piknik ve dinlenebilir bahçe alanı, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/ASOSS-Gülpembe-Kamping-387337785002309/

Haritada Görüntüle >

Özgür Plaj & Kamp

Özgür Plaj & Kamping

Deniz kenarı plaj alanlarında tatil yapmak isteyen ve hafta sonunu bu sayede keyifli geçirmek isteyenler için Özgür Plaj ve Kamp Alanı en ideal tercihlerden biri olacaktır. Edremit Havalimanı‘na 30 dakika mesafede, Çanakkale Havalimanı‘na ise 1,5 saat mesafede yer alan Özgür Plaj & Kamp Alanına ulaşım sağlamak isteyenler ilçe minibüslerini tercih edebilir. Denizin temiz, berrak olması ve aynı zamanda zeytin ağaçlarının altında kamp deneyimi yaşama imkânı ziyaretçileri başka diyarlara götürmektedir. Kamp alanı içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılamak için lokanta, kafe ve bar gibi alanlar mevcuttur. Çok güzel biçimde hizmetlerden yararlanabileceğiniz Özgür Plaj & Kamp Alanında birbirinden güzel aktiviteler de yaparak eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

Denize girilebilir alanlarda yüzme keyfini yaşayabileceğiniz bu kamp alanında 2 yataklı bungalov ve çadır konaklama imkânları da bulunmaktadır. Sıcak su, WC, çeşme gibi temel ihtiyaçların karşılanabileceği alanlar da mevcuttur. Ayrıca günlük yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kafe, büfe gibi işletmelerin de olması bölgenin avantajlarından biridir.

Özgür Plaj & Kamp alanına girişlerde 10 TL ücret alınmaktadır. Çadır alanı kiralama ücreti 50 TL olup 2 yataklı Bungalov kiralama ücreti ise 150 TL’dir. İşletme tarafından yemeklerin çok iyi yapıldığı, hijyenik ve temiz bir ortamın oluşturularak ziyaretçilere en iyi hizmetin sağlandığı bu tesis içerisinde ziyaretçiler kendilerini yabancı hissetmeyecek olup çok eğlenceli vakitler de geçirebileceklerdir.

Giriş Ücreti: Plaj, konaklama yapanlar tarafından ücretsiz olarak kullanılmaktadır. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermekte olup, güncel konaklama ücretleri için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, restoran & bar, çadır, bungalov ve karavan konaklama alanı, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/ozgurkampplaj/

Haritada Görüntüle >

Zeus Beach & Camping

Zeus Beach & Camping

Deniz ve doğa manzarasını havadaki temiz oksijeni ile birlikte yaşamak isteyenler için Zeus Beach & Camping Çanakkale’nin en iyi kamp ve plaj alanlarından biridir. 1.5 kilometre uzunluğuna sahip plajıyla denize sıfır konumda yer alan bu bölgede ziyaretçiler asırlık zeytin ağaçlarının gölgesinde tatil keyfini çıkarabilir. Gün batımını ve gün doğuşunu izleyerek serinleyebileceğiniz bir alan olan bu kamp bölgesinde tarihi de iliklerinize kadar yaşayabileceksiniz.

Kamp alanı içerisinde ziyaretçilerin ihtiyaçlarını giderebileceği restoran, kafe, market, iskele ve plaj hizmetleri de yer almaktadır. Ayrıca sıcak su, duş ve WC imkânı da olan bu kamp alanında çeşitli yemek servislerinden de yararlanabilmek mümkündür. İster kendin pişir kendir ye tercihini seçebilir isterse de restoran ve lokantalardan yemek siparişi vererek yeme içme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Denize girilebilir alanların olduğu plaj bölgesinde ayrıca adalara tekne turu, disko, deniz bisikleti, dağ yürüyüşleri, su sporları, jeep safarileri ve doğa yürüyüşleri gibi çeşitli aktivitelere de katılarak eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaja giriş ücreti kişi başı 60 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Plaj, konaklama yapanlar tarafından ücretsiz olarak kullanılmaktadır. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermekte olup, güncel konaklama ücretleri için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, çadır, bungalov ve karavan konaklama alanı, ortak kullanım mutfak alanı, bulaşık yıkama yeri, Wi-Fi, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zeusbeachcamping/

Haritada Görüntüle >

Poseidon Beach & Camping

Zeytin ağaçlarıyla süslenmiş, denizin eşsiz mavisinin kuş ve dalga sesleri ile birleştiği bir doğada konumlanan Poseidon Beach & Camping, Ayvacık’ta kamp denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biridir. Assos sahil yolu üzerinde yer alan tesis, konaklamanın yanı sıra günübirlik deniz tatilleri için de tercih edilir. Hem çadır hem de karavan kampı yapabileceğiniz; kendi çadırınızda konaklayabileceğiniz gibi işletmeden de çadır kiralayabileceğiniz tesis, kamp tatiliniz boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü imkânı sunar.

Tatil anlayışı doğa ile baş başa kalmak, sakinlik ve huzurun tadını çıkarmak olanlara hitap eden Poseidon Beach & Camping, Ege Denizi’nin muhteşem güzelliği ve Ayvacık’ın muhteşem doğasını gözler önüne serer. Tüm bu güzelliklerin tadını çıkarabilmek için çadır, karavan ya da glamping konaklama seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Tercihinize göre konaklama seçeneği farklılık gösterir. Kamp alanında yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için bir kafe yeri bulunmaktadır. Muhteşem doğasının yanı sıra tertemiz bir denize sahip olan işletmede sabah uyandığınızda birkaç adım atarak denize ulaşabilir, akvaryum gibi denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 60 TL, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dâhil 110 TL, karavan yeri 50 TL, glamping konaklama 150 TL. 0-3 yaş ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, çadır, karavan ve glamping konaklama, cafe, Wi-Fi, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/poseidoncamping/

Haritada Görüntüle >

Safir Beach & Garden

Safir Beach & Garden
Fotoğraf: Emre Eti

İzmirÇanakkale yolu üzerinde, Ege’nin başladığı yer olarak bilinen Küçükkuyu’da yer alan Safir Beach & Garden, Ege’nin yeşilinin ve mavisinin en güzel şekilde gözler önüne serildiği yerlerden biridir. Çanakkale’nin şirin tatil beldesi Küçükkuyu’ya bağlı Mıhlı mevkiindeki mekân, yemyeşil bahçesi, çimlerin üzerinde güneşlenme imkânı ve asırlık zeytin ağaçlarının gölgesindeki hamaklarda dinlenebilme imkânı sunması ile dikkat çeker. Sunmuş olduğu tüm imkânlarla ailece konforlu vakit geçirmek için oldukça ideal olan işletme, Küçükkuyu’nun en popüler plaj işletmeleri arasındadır.

Denizin, doğanın ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Safir Beach & Garden, girişin ücretli olduğu bir plaj işletmesidir. Şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücreti dâhilindedir. Plajda zeytin ağaçlarının gölgesinde yemeğinizi yiyip, bir şeyler içebileceğiniz bir kafe ve restoran vardır. Gün boyunca akvaryum gibi denizde dilediğiniz gibi yüzüp, ister çimlerde ister sahildeki şezlonglarda güneşlenebilirsiniz. Sığ denizde çocuklarınızla eğlenebilir, oturma alanlarında keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 35 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, cafe, restoran, Wi-Fi, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Safir-Beach-Garden-275969449263513/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Ayazma Plajı

Bozcaada merkeze yaklaşık 7 km uzaklıkta bulunan Ayazma Plajı, turkuaz rengi denizi, incecik kumları ve Yunan Adaları manzarasıyla bölgenin en çok tercih edilen plajları arasındadır. İlçe merkezinden kalkan minibüslerle kolaylıkla ulaşım sağlanan plaj, tatil sezonu boyunca son derece kalabalık olmaktadır. Bir tarafı yemyeşil ormanların, bir tarafında masmavi tertemiz bir denizin yer aldığı plaj, Bozcaada’nın doğal güzelliklerini gözler önüne serer.

Girişin ücretsiz olduğu plajın çevresinde marketler, kafeler, restoranlar ve su sporları merkezi gibi alanlar bulunmaktadır. Aynı zamanda duş, WC ve soyunma kabinleri de mevcuttur. Akvaryumu andıran denizde yüzüp incecik kumlu plajda güneşlenmenin yanı sıra deniz bisikleti, banana, jet ski gibi aktiviteler yapabilir, plaj voleybolu oynayabilirsiniz. Güneşlenmek için isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizi kullanabilirsiniz. Plaj çoğunlukla kumlu olsa da denize giriş kısımları taşlıktır. Deniz aniden derinleşmediği için çocuklar güvenli bir şekilde suyun tadını çıkarabilir.

Giriş Ücreti: Plaja giriş ücretsizdir. Otomobil park ücreti 10 TL. Şezlong ve şemsiye 60 TL. Şezlong ve şemsiye istemeyenler halk için ayrılmış boş alanlara kendi havlularını serebilirler.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sulubahçe Plajı

Bozcaada’nın güney kıyısında yer alan Sulubahçe Plajı, Ayazma Plajı’nın hemen yanında konumlanmakta. Sulubahçe Burnu’nun batısında geniş ve doğal bir koyda yer alan plaj, genellikle Ayazma Plajı’nın kalabalığından kaçmak isteyenler tarafından tercih edilir. Adanın merkezinden düzenli olarak kalkan dolmuşlarla ulaşım sağlanan plaj, günübirlik deniz keyfi yapmak için Bozcaada’nın en güzel yerlerinden biridir. Bakir bir doğada keyifli bir gün geçirebileceğiniz plaj, Bozcaada tatillerinde sakin ve rahat bir yer arayanlara hitap eder.

Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı; duş, soyunma kabini ve WC gibi olanaklar plaj çevresindeki ücretli işletme yerlerinden karşılanabilir. Doğal gölgelik alanlar bulunmadığı için plajı ücretsiz kullanacak olanların yanlarında mutlaka şemsiye getirmeleri gerekir. Kamp sandalyenizi, havlunuzu, yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alarak akvaryum gibi denizin tadını çıkarabilir, gün batımı manzarasına karşı piknik yapabilirsiniz. Kızıl kumlardan oluşan plaj, turkuaz rengi denizle birleştiğinde ortaya çıkan manzara görenleri büyüleyecek güzelliktedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 şemsiye 40 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plajda bulunan ücretli işletme yerinden karşılayabilirsiniz. Plaj çevresinde ücretsiz araç otopark yeri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tuzburnu Plajı (Batıda)

Bozcaada’nın en batı ucunda yer alan Tuzburnu Plajı, adanın en doğal plajlarından biridir. Tuzburnu Feneri’ne ve Bozcaada Yel Değirmenlerine yakın olan plaj, hem muhteşem denizi hem de çevresindeki görülmeye değer yerlerin fazlalığıyla Bozcaada’ya gelen tatilcilerin uğramadan ayrılmadığı yerlerin başında gelir. İki yanı kayalıklarla çevrili olan plaj, yüzmenin yanı sıra balık tutmak için de tercih edilir. Doğal güzelliklerinin yanına bir de eşsiz gün batımı manzarası eklendiğinde ortaya büyüleyici bir doğa çıkar.

Yerleşim yerlerinden uzak bir noktada bulunan plaja özel araçla kolaylıkla ulaşım sağlanır. Plajda herhangi bir işletme yeri yoktur ve girişler de ücretsizdir. Plaja giderken yanınıza şemsiyenizi, kamp sandalyenizi, yiyecek ve içeceklerinizi alarak dalga sesleri eşliğinde piknik yapabilir, akvaryum gibi denizde yüzmenin ve incecik kumlu kumsalda güneşlenmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Plaj genellikle sakin bir denize sahip olsa da poyraz estiği dönemlerde yoğun dalga görüldüğü için dikkatli olmak gerekir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Plaj çevresinde araç park edilebilecek yerler bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Tuzburnu Koyu (Doğuda)

Tuzburnu Koyu
Fotoğraf: Sevgi Keskin

Bozcaada’nın en doğu ucunda Tuzburnu Feneri’nin hemen yanı başında yer alan Tuzburnu Koyu tertemiz doğası, turkuaz rengi ışıl ışıl denizi ve yumuşacık kumlu plajıyla adanın en güzel yüzme noktalarından biridir. Plajın yakınlarına kadar araçla gidilse de yolun son birkaç kilometrelik kısmı bozuk olduğu için dikkatli gitmek gerekir. Doğal güzelliklerini bilenlerin vazgeçemediği koy, özellikle hafta sonları çok kalabalık olur. Ancak daha çok aileler tarafından tercih edildiği için rahatsız edici bir kalabalık olmaz.

Turkuaz rengi denizde yüzerken bir yandan da balıkları seyretme şansını elde edebileceğiniz plaj, el eğmemiş doğası ile beğeni toplar. Koyun doğallığını korumasındaki en önemli etken içerisinde herhangi bir tesisin olmamasıdır. Koyun sonunda küçük bir tesis vardır ancak fiyatlar yüksektir. Giderken yanınıza şemsiyenizi, havlunuzu, kamp sandalyenizi, yiyecek ve içeceklerinizi alarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Kumlu plajda ve sığ denize çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Plaj çevresinde araç park edilebilecek yerler bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akvaryum Koyu (Mermer Burnu)

Son zamanların en popüler tatil beldelerinden biri olan Bozcaada’nın bakir kalmış cennet köşelerinden Akvaryum Koyu, Bozcaada merkeze yaklaşık 7 km uzaklıktadır. Kayalıklarla çevrili çok küçük bir plaj alanına sahip olmasına rağmen doğal güzellikleri ve denizinin temizliği nedeniyle çok fazla tercih edilir ve yaz boyunca her zaman kalabalık olur. Deniz öylesine berraktır ki suyun yüzeyinden bile balıkları görebilirsiniz. Su altı güzelliklerini keşfetmek isterseniz de şnorkel ve deniz gözlükleriyle yüzebilirsiniz.

Çoğu tatilci için sorun teşkil etse de koyun bakir kalmasındaki en büyük neden çevrede herhangi bir tesisin bulunmamasıdır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alıp, şemsiyenizi ve kamp sandalyenizi de kurarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz. İsterseniz çadırınızı kurup kamp da atabilirsiniz. Bozcaada’nın görülmeye değer güzelliklerinin başında gelen Akvaryum Plajı diğer adıyla Mermer Burnu, tatilinden sessizlik, sakinlik ve huzur arayanlara hitap etmektedir.

Nasıl Gidilir: Bozcaada merkezden Akvaryum Koyu’na ulaşmak için, iki ayrı yolu kullanabilirsiniz. İlk yol Tuzburnu yolu üzerinden gitmenizdir. Bu yol 7,5 kilometre mesafede ve özel aracınızla 15 dakika sürer. İkinci yol ise Ayazma yoludur. Bu yol ise 10 kilometre mesafede ve özel aracınızla 20 dakika sürmektedir. Dolmuş sayısı sınırlı olduğundan ulaşım nispeten zordur. Bu nedenle özel aracınızı tercih etmeniz, sizin için en iyi tercih olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Plaj çevresinde araç park edilebilecek yerler bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akvaryum Plajı

Akvaryum Plajı
Fotoğraf: Özkan Keskin

Bozcaada’nın güney sahillerinde yer alan Akvaryum Plajı, Mermer Burnu’nun batısında doğa harikası bir koyda yer alır. Adanın merkezine uzak olan plaja ulaşım özel araçlarla sağlanır ancak yolun yaklaşık 200-300 metrelik son kısmı oldukça bozuktur. Eğer aracınız uygun eğilse bu yolu yürümeniz gerekir. Tertemiz doğası, kumlu plajı, adı gibi akvaryumu andıran pırıl pırıl denizi ve su altı canlı çeşitliliğiyle dikkat çeken plaj çadır ve karavan kampı için de oldukça idealdir.

Suyunun berraklığıyla görenleri büyüleyen plaj, su altının büyülü dünyasını keşfetmek isteyenleri de kendine çeker. Buraya gelirken yanınıza paletlerinizi, deniz gözlüğünü ve şnorkelinizi alarak en az su üstü kadar büyüleyici olan su altı güzelliklerini de yakından görebilirsiniz. İçerisinde şezlong ve şemsiye kiralama imkânı olmayan plajda sadece bir adet yüzer büfe bulunur. Fiyatlar yüksek olduğu için ihtiyaç duyacağınız şeyleri yanınıza almanızda fayda var. Rüzgârlara karşı korunaklı olan koyun denizi biraz soğuk olsa da sığ ve çarşaf gibi dümdüzdür. Kumlu plajda ve sığ denizde özellikle çocuklar keyifli vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Dileyen plaja yanaşan tekne marketten de alışverişlerini yapabilir. Plaj çevresinde araç park edilebilecek yerler bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Poyraz Limanı Koyu

Bozcaada’nın doğusunda yer alan ve doğal bir liman olma özelliği gösteren Poyraz Liman Koyu, Bozcaada merkeze en yakın koylardan biridir. Özel araçla Tuzburnu Yolunu kullanarak ya da 15 – 20 dakikalık bir yürüyüşün ardından ulaşılabilir. Adanın en bakir koylarından biri olan Poyraz Liman, doğa ile baş başa günübirlik deniz keyif yapmak isteyenler ya da çadır ve karavan kampı yapmak isteyenlere hitap eder. Sessizliği, sakinliği ve turkuaz rengi muhteşem denizi ile adanın en güzel koylarından biridir.

Hilal şeklindeki Poyraz Liman Koyu, en sert rüzgârlardan bile korunarak sakin bir denize sahiptir. Adanın çoğu koyu rüzgârlıyken burada deniz dümdüz ve sıcaktır. Ayrıca sığ olduğu için özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Plaj çakıl taşlarıyla kaplıdır ve denizin giriş kısımlarında denizkestaneleri vardır. Bu nedenle mutlaka deniz ayakkabısı giyilmelidir. Etrafında herhangi bir tesis bulunmayan koya giderken yanınıza şemsiyenizi, havlunuzu, yiyecek ve içeceklerinizi alarak doğa ile baş başa,  kalabalıklardan uzak keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Bozcaada merkeze yaklaşık 6-7 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Poyraz Limanı Koyu’na Tuzburnu yolunu kullanarak kolayca gelebilirsiniz. Merkezden çıktıktan sonra Poyraz Bağ Evleri’ne gelmeden hemen önce sola dönerek toprak ve dar bir yolu inerek koya varabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çayır Plajı

Bozcaada’nın kuzey sahillerinde yer alan Çayır Plajı, kuzey rüzgârlarına açık olduğu için genellikle rüzgâr sörfü yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilir. Etrafı yüksek tepelerle çevrili olan ve içeriye doğru uzunca bir vadi gibi uzanan bir koyda yer alan plaj, tamamen kumlarla kaplıdır. Lodos estiği günler sakin ve yüzmek için son derece elverişli olan plaj, poyraz estiğinde ise sörfçülerin uğrak noktasıdır.

Çayır Koyu’nda sörf dersleri almak için bir tesis bulunmaktadır. Bu tesiste hem sörf ekipmanlarına ulaşabilir, hem de sörf dersi alarak siz de sörf heyecanını tadabilirsiniz. Plaj içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Doğal gölgelik alanlar bulunmadığı için yanınıza mutlaka şemsiye almalısınız. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alarak Ege Denizi ve Adalar manzarasına karşı piknik yapabilirsiniz. Deniz hem çoğunlukla dalgalı olduğu için hem de hızlı derinleştiği için çocuklar için tehlikeli olabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Tekirbahçe Koyu

Bozcaada merkeze yaklaşık 1,5 km uzaklıkta bulunan Tekirbahçe Koyu, adanın birbirinden güzel koylarından sadece bir tanesidir. Tuzburnu Yolu’nu takip edip koya yaklaştıktan sonra ana yoldan ayrılan toprak yoldan ilerleyip ya da Poyraz Limanı Koyu’ndan kıyı boyunca yürüyerek ulaşabileceğiniz koy, merkeze yakın olsa da her zaman sakin ve huzur doludur. Çevresinde birçok konaklama tesisi bulunan koy, adanın yerlileri kadar yerli ve yabancı turistler tarafından da tercih edilir.

Bakir doğası ve pırıl pırıl denizi ile kendine hayran bırakan Tekirbahçe Koyu, upuzun bir kumsala sahiptir. Sakin ve sığ deniz çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için gayet uygundur. Koy içerisinde herhangi bir tesis bulunmadığı için uzun süre kalmak için uygun değildir. Yiyecek ve içeceklerinizi, kamp sandalyeniz ve şemsiyenizi alarak akvaryum gibi denizin, yumuşacık kumsalın ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Upuzun kumsalda yürüyüş yapabilir, kartpostal gibi manzarayı arkanıza alarak harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Ada merkezine 3,5 km mesafede yaklaşık 10 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Tekirbahçe Koyu’na Tuzburnu yolunu kullanarak gelebilirsiniz. Poyraz Limanı’nı geçtikten sonra Çapraz Resort’a gelebilir ve buradan toprak yola saparak koya inebilirsiniz. Koy çevresinde araç park yerleri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Koy çevresinde otel ve pansiyon gibi konaklama yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Beylik Koyu (Batık Gemi Koyu)

Ayazma Plajı’nın doğusunda yer alan Beylik Koyu, Bozcaada’nın saklı kalmış cennet köşelerinden biridir. Ayazma Plajı’ndan Manastır yönünde merkeze doğru asfalt yoldan yaklaşık 1 km gittikten sonra sağa dönüp 300 metrelik toprak yoldan ilerlediğinizde karşınıza muhteşem doğal güzellikleriyle Beylik Koyu ve karaya oturmuş bir gemi çıkar. Batık Gemi Koyu olarak da bilinen bu koyda en büyük eğlence dev gemiden sarkıtılan halatlarla yapılan dev salıncaklarda sallanmaktır.

Uzun bir sahil şeridine sahip olan Beylik Koyu, altın sarısı incecik kum taneleriyle kaplıdır. Berrak, dalgasız ve sığ deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için son derece idealdir. İçerisinde herhangi bir tesis bulunmayan koy, sessizliği, sakinliği ve doğal güzellikleriyle daha çok kamp tatili yapmaktan hoşlananların ilgisini çeker. Ancak yakınlarda herhangi bir tesis bulunmadığı için ihtiyaç duyacağınız şeyleri giderken yanınıza almalısınız. Doğal gölgelik alanlar ve şemsiye kiralama imkânı bulunmadığı için yanınıza mutlaka şemsiye almalısınız.

Nasıl Gidilir: Beylik Koyu’na ulaşım için, ada merkezinden Ayazma Plajı’na doğru gelmelisiniz. Yol boyu ilerlediğinizde Ayazma Manastırı’na gelmeden önce ilk yoldan sol yöne dönerek 1 kilometre daha gittikten sonra karşınıza koya inen toprak yolu göreceksiniz. Buradan yaklaşık 100 metre daha yol gittikten sonra koya varabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ayana Koyu

Ayana Koyu
Fotoğraf: İsmail Öksüzoğlu

Akvaryum Koyu’nun batısında yer alan doğal bir koy olan Ayana Koyu, adanın merkezine 7 km uzaklıktadır. Tuzburnu Yolunu kullanarak tabelaları takip edip ulaşabileceğiniz koy, berrak denizi, altın sarısı kumsalı, tertemiz doğası ve sakinliği ile kalabalık şehirlerden adaya huzur bulmaya giden tatilcilere hitap eder. Aynı zamanda doğallık ve sakinlik arayan, geceleri dalga sesleri eşliğinde uyumak isteyen kamp tutkunları tarafından da tercih edilir. Plaj genel olarak kumlu olsa da ara ara çakıl taşları vardır. Sakin ve sığ denizde çocuklar güvenle eğlenebilir.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra eşsiz gün batımı manzarasıyla da dikkat çeken koy, günbatımı manzarasını seyretmek için harika bir seyir noktasıdır. Gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra kamp sandalyenize oturarak denizin üzerinden batan güneşi seyredebilir, kartpostallık görüntülere şahit olabilirsiniz. Sunmuş olduğu saymakla bitmeyen koyun en kötü özelliği ise ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesisin bulunmamasıdır. Ancak hazırlıklı giderseniz sorun yaşamadan keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Bozcaada merkeze 7 km mesafede yer alan Ayana Koyu’na Tuzburnu yolunu kullanarak kolayca gelebilirsiniz. Sırasıyla ilk olarak Denizhan Pansiyon, ardından Adara Bağ Evi’ni geçtikten yaklaşık 1 km sonra karşınıza çıkacak “Ayala” tabelası yardımıyla koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Katranbolu Koyu

Bozcaada’nın merkezine en yakın koy olma özelliğini gösteren Katranbolu Koyu, merkeze yakın olmasına rağmen zorlu bir yola sahiptir. Bu nedenle de çok fazla tercih edilmez. Adanın merkezinden gidecek olanlar Poyraz Liman Koyu yolundan bir süre ilerledikten sonra Poyraz Liman Koyu’na inmeden 100-200 metre öncesinde sola dönerek zorlu bir toprak yoldan koya ulaşabilir. Issız bir noktada bulunan ve adanın yerlileri tarafından bile adı çok duyulmayan koy, yaz aylarının en kalabalık günlerinde bile oldukça sakindir.

Şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyen tatilciler için harika bir kaçış noktası olan koy, muhteşem denizi, tertemiz doğası ve sakinliğiyle tam anlamıyla huzurun adresidir. Çevrede bu huzuru bozacak hiçbir yerleşim yeri ve tesis bulunmaz. Koyun iki tarafı çoğunlukla kayalıklarla çevrilidir, ortada da küçük bir kumsal alanı vardır. Hem kayalıklar hem de denizin dibinde çok sayıda denizkestanesi bulunur. Rahat yürüyebilmek için mutlaka deniz ayakkabısı kullanılmalıdır.

Nasıl Gidilir: Ada merkezine en yakın koy olan Katranbolu Koyu’na, Poyraz Limanı’nı takip ederek gelinebilir. Merkezden çıkıp Poyraz Limanı Koyu’na inmeden hemen önce sola dönerek toprak yoldan Katranbolu Koyu’na ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Laz Koyu

Gökçeada merkezden Şahinkaya Köyü Yolu üzerinden yaklaşık 20 km asfalt yol gittikten sonra sola dönüp 300 metre ilerleyince bakir doğası ve muhteşem deniziyle Laz Koyu karşınıza çıkar. Yolu oldukça meşakkatli olsa da yolun sonunda sizleri bekleyen ortam uğraştığınıza fazlasıyla değer. Rüzgârlardan etkilenmeyen sakin ve sığ denizi, kumlu plajıyla çocuklu aileler için son derece uygun olan plaj, huzurlu bir ortamda sakin bir gün geçirmek isteyenlere hitap eder.

Küçük ve şirin bir görünüme sahip olan koy, halk plajı olarak kullanılır ve giriş ücretsizdir. Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme bulunmaktadır. Bu işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. İsterseniz kendi şemsiyenizi, yiyeceklerinizi alarak plajın imkânlarından yararlanabilirsiniz. Duş, WC ve soyunma kabini ihtiyaçlarınızı ücretsiz bir şekilde giderebilirsiniz. Gökçeada tatillerinizde görülmesi gereken yerlerin başında gelen Laz Koyu, hem çevrede konaklayan turistler hem de yerli tatilciler tarafından tercih edilir.

Nasıl Gidilir: Şahinkaya Köyü’ne geldikten sonra Dereköy’e devam etmeden önce ilk sola Laz Koyu Konuk Evi’nin olduğu yöne dönerek tabelalar yardımıyla koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Koyun son 300 metresi toprak ve dik yokuş aşağıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: Şemsiye ve şezlong ile birlikte kişi başı 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kefalos Plajı

Gökçeada’nın güneyinde yer alan Kefalos Plajı, diğer adıyla Aydıncık Plajı, 1200 metre uzunluğuyla Gökçeada’nın en uzun plajlarından biridir. Altın sarısı incecik kumuyla, turkuaz rengi muhteşem deniziyle ve tertemiz doğasıyla mükemmel bir yüzme noktası olan plaj, Türkiye’nin popüler sörf merkezlerinden biri olmaya aday niteliktedir. Ülkemizin sörf merkezi her ne kadar Çeşme ve Alaçatı olarak bilinse de sezonda o bölgelerin çok kalabalık olmasından dolayı sörfçüler yavaş yavaş Gökçeada’ya yönelmektedir. Kefalos Plajı’nda özel sörf dersi alabileceğiniz alanlar bulunması plajın önemini arttırmaktadır.

Plajın çevresinde birçok konaklama merkezinin ve kamp alanının bulunması, yeme içme alanlarının olması ve merkeze yakın olması nedeniyle yaz boyunca oldukça kalabalıktır. Geniş sahil alanı sayesinde kimse kimseden rahatsız olmaz. Plaj çevresinde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler mevcuttur. Yine bu işletmelerden WC, duş ve soyunma kabini ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Gökçeada’nın çoğu plajı gibi kumlu olan plajın sığ ve sakin denizi çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong ve 1 şemsiye 40, ahşap kamelya 150 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, çadır ve karavan kamp alanı, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Gizli Liman

Gökçeada’nın en güney ucunda yer alan Gizli Liman Koyu, Uğurlu Köyü’nde yer alan bakir bir koydur. Uğurlu Köyü’nden geçtikten sonra Balıkçı Limanı’ndan sağa döndüğünüzde karşınıza çıkan koy, tertemiz doğası ve turkuaz rengi denizi ile görenleri büyüler. Gökçeada merkeze yaklaşık 25 km uzaklıkta buluna koy, kalabalıktan uzak sessiz, sakin huzurlu bir gün geçirmek, kamp tatili yapmak ve çevredeki otellerde konaklayanlar tarafından denizin tadını çıkarmak için tercih edilir.

750 metrelik uzunluğuyla Gökçeada’nın en büyük sahil şeridine sahip olan Gizli Liman Koyu, masmavi denizin ve çam ormanlarının buluşmasıyla mükemmel bir manzara oluşturur. Girişin ücretsiz olduğu koyda köylüler tarafından şezlong, şemsiye, duş, WC gibi hizmetler sunulmaktadır. Plaj çoğunlukla taşlıktır. Rahat yürüyebilmek için mutlaka deniz ayakkabısı kullanmalısınız. Kayalılarla çevrelenmiş koy sakin ve aniden derinleşmeyen denizi ile çocuklu aileler için uygundur. Masmavi denizi, yemyeşil doğası ve eşsiz günbatımı manzarasıyla görenleri büyüleyen plaj, Gökçeada’nın görülmeye değer cennet köşelerinden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı buradaki tesisten karşılayabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yıldız Koyu

Gökçeada’nın kuzeyinde denize girilecek neredeyse tek koy olan Yıldız koyu, Kaleköy merkeze yaklaşık 1,5 km uzaklıktadır. Adanın merkezinden kalkan minibüslerle Kaleköy’e gittikten sonra kısa bir yürüyüşün ardından ya da özel araçla koya ulaşım sağlanır. Gökçeada Su Altı Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan koyun faunası ve florası koruma altına alınmıştır. Üç tarafı tektonik kayalarla çevrili bir yarımay şeklinde olan koy, gösterişli tesislerden uzak doğa ile baş başa kalabileceğiniz mükemmel bir noktadır.

Adanın kuzeyinde kalan koy kuzey rüzgârlarına açıktır. Bu nedenle de deniz genellikle dalgalıdır. Hava rüzgârlı olmadığında ya da rüzgâr güneyden estiğinde ise deniz çarşaf gibi sakindir. 6-7 metreden sonra deniz derinleştiği için çocuklu ailelerin dikkatli olması gerekir. Zemini kayalık ve taşlık olan plajda rahat yürüyebilmek için deniz ayakkabısı kullanabilirsiniz. Koyda yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz mütevazı bir işletme bulunmaktadır. Koydaki çadır kamp alanı şezlong ve şemsiye hizmeti vermektedir.

Nasıl Gidilir: Yıldız Koyu, Kaleköy merkeze yaklaşık 1.5 km mesafede bulunuyor. Ada merkez ve Kaleköy arası minibüsler çalışmaktadır. Aracıyla gelecek olanlar Kaleköy’e geldikten sonra buradan tabelaları takip ederek koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 20 TL. Araç giriş ve otopark ücreti 7 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye ve kafeterya.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Marmaros Koyu

Gökçeada’nın kuzeybatısında yer alan Marmaros Koyu adanın merkezine yaklaşık 7 km uzaklıktadır. Dereköy’ü geçtikten sonra hemen sağa dönüp çam ormanlarının içinden geçen bozuk bir yoldan 2-3 km kadar gittikten sonra muhteşem doğası ve maviliğiyle Marmaros Koyu karşınıza çıkar. Son birkaç yıldır orman yangınlarını önlemek adına yol araç trafiğine kapalı olduğu için Zeytinli Köyü’ne giderek oradan yürüyebilirsiniz. Son derece bakir bir doğaya sahip olan koyda kalabalıktan uzak sakin ve huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Etrafı çam ormanlarıyla çevrili upuzun bir sahile sahip olan koy taşlık bir plaja sahiptir. Deniz kuzey rüzgârlarına açık olduğu için çoğunlukla dalgalıdır ve birkaç metre sonra derinleştiği için çocuklu aileler için uygun değildir. Yakınlarında herhangi bir işletme bulunmayan koy yüzmekten çok, piknik yapmak ve çadır kurup kamp atmak için tercih edilebilir. Burada geçirdiğiniz süre boyunca sadece dalga ve kuş sesleri duyabilir, huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Dereköy’ü geçtikten hemen sonra sağ yöne saparak koya ulaşım sağlayabilirsiniz. Yolun son 2-3 km’si taşlı ve bozuktur. Altı alçak arabayla gelecek olanların çok dikkatli ilerlemesi gerekir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz. Burası çadır kampı atmak için uygundur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sualtı Milli Park Koyu

Gökçeada’nın kuzeydoğusunda Mavi Koy ile Yıldız Koyu arasında yer alan Sualtı Milli Parkı Koyu, denize girmek için çok uygun olmasa da dalış için oldukça elverişlidir. Türkiye’nin ilk Su Altı Milli Parkı olma özelliğini taşıyan, su altı mağaraları ve su altı canlıları bakımından da zengin olan koy, Deniz Altı Müzesi olarak anılır. Milli park ilan edilen 200 metre genişliğindeki bölgede vatoz, su kaplumbağası, Akdeniz foku, triton, pina, yunus ve ispermeçet gibi birçok canlı vardır. Bölgede dalış yaparak bu canlıların su altı mağaralarına giriş çıkışını seyretmek dalış tutkunları için oldukça önemlidir.

Çevresinde herhangi bir yerleşim yeri ve tesis bulunmayan koy kısa süreli yüzme molaları ve dalış için tercih edilir. Gökçeada’nın çeşitli noktalarında bulunan dalış okullarında dalış dersleri alarak rehber eşliğinde dalış yaparak Sualtı Milli Park Koyu’nda suyun altını keşfedebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Kuzu Limanı’na yaklaşık 1,5 km mesafede yer alan koya Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın arkasında kalan patika yoldan yürüyerek ulaşabilirsiniz. Aynı yoldan arazi aracıyla sahile yakın yere kadar gelinebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: : WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Mavi Koy

Gökçeada feribotlarının kalktığı Kuzu Limanı ve Yıldız Koyu arasında kalan Mavi Koy, Bademli Köyü sınırları içerisindedir. Belli bir noktaya kadar araçla gittikten sonra yaklaşık 20-30 dakikalık bir yürüyüşün ardından ulaşabileceğiniz koy, ulaşımın zor olması nedeniyle son derece sakindir. Dev kayalıkların arasında kalan küçük ve sevimli bir koy olan Mavi Koy, el değmemiş doğası ve muhteşem deniziyle adanın doğal güzelliklerini tam anlamıyla yansıtır. Günde sadece birkaç kişinin gitmeye cesaret edebildiği koy, kayalıkların oluşturduğu doğal gölgelikleriyle tam bir kafa dinleme yeridir.

Yerleşim yerlerinden uzakta olan ve yakınlarda herhangi bir işletme yeri bulunmayan koya giderken yanınıza mutlaka su ve atıştırmalık bir şeyler almalısınız. Duş, WC gibi imkânlar olmaması nedeniyle uzun süre kalmak için uygun değildir. Birkaç saatliğine buraya giderek etrafınızda kimse olmadan doğa ile baş başa yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Kuzey rüzgârlarına açık olan koy çoğunlukla dalgalı olduğunda ve birkaç metreden sonra derinleştiğinden dolayı çocuklar için uygun değildir.

Nasıl Gidilir: Mavi Koy, Kaleköy’de yer alan Yıldız Koyu Plajı’na yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüş mesafesinde yer alıyor. Yürüyerek gelinmesi oldukça güç olan patika bir yol ile koya ulaşım sağlanabilir. Araçla ulaşım imkânı ne yazık ki yok.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Uğurlu Plajı

Türkiye’nin en batısındaki koy olma özelliği taşıyan Gizli Liman Koyu’ndan hemen önce gelen Uğurlu Plajı, Gökçeada’nın merkezine yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Yemyeşil doğanın ve masmavi Ege Denizi’nin tüm güzellikleriyle buluştuğu bir noktada bulunan plaj, adanın en sakin plajlarından biridir. Adanın doğal mimarisini yansıtan evleri ile dikkat çeken Uğurlu Köyü’nde konaklayabileceğiniz günlük kiralık evler ve pansiyonlar bulunur. Köy evlerinde konaklayan tatilciler Uğurlu Plajı’nda kendilerini Ege’nin serin sularına bırakıp yazın tadını çıkarabilir.

Plaj çevresinde yerli halk tarafından işletilen sezonluk işletmeler bulunmaktadır. Bu işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi kendi eşyalarınızı kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Yine bu işletmelerden yiyecek ve içecek satın alabilir, WC, duş ve soyunma kabini ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Plaj ince çakıl taşlarıyla kaplı olduğu için yürürken ayaklarınızı acıtabilir. Özellikle çocukların mutlaka deniz ayakkabısı giymesi gerekir. Akvaryumu andıran deniz sığ ve dalgasızdır. Siz şnorkelle yüzerek suyun altını keşfederken, çocuklarınız güvenle denizin tadını çıkarabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong ve şemsiye plajdaki işletmelerde farklı ücretlerde kiralanabiliyor).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birkaç işletme yeri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kapıkaya Plajı

Kapıkaya Plajı
Fotoğraf: Baran S.

Gökçeada’nın güneyinde yer alan Kapıkaya Plajı, Laz Koyu’ndan hemen önce gelir. Adanın merkezine yaklaşık 18 km uzaklıkta olan plaj, daha çok yerli halk tarafından tercih edilir. Yakınlardaki yerleşim yerlerinde konaklayan ada sakinleri piknik yapmak için bu noktayı tercih eder. Adaya dışarıdan gelen tatilcilerin çok fazla bilmediği plaj her zaman sessiz ve sakindir. Kalabalık plajlardan hoşlanmayıp ailece gözlerden uzak deniz keyfi yapmak isteyenler Kapıkaya Plajı’nda tertemiz denizin ve muhteşem doğanın tadını çıkarabilir.

Kapıkaya Plajı’nda herhangi bir tesis bulunmamaktadır ve giriş ücretsizdir. Şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabini gibi olanaklar bulunmamaktadır. Giderken yanınıza su ve atıştırmalık bir şeyler almalısınız.  Plaj kum ve küçük çakıl taşı karışımıdır. Denize giriş kısımları da taşlıktır. Deniz genellikle hafif dalgalı olsa da sığ olduğu için çocuklar için uygundur.  Sessizliği, sakinliği ve huzurlu ortamıyla çadır kampı yapmak isteyenlere de hitap eder.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İncekum Plajı

İncekum Plajı
Fotoğraf: Ahmet Sadık Yüceengin

İncekum Plajı Gökçeada’nın güney batısında Tuz Gölü’ne yakın bir konumda bulunmaktadır. Gökçeada merkezine yaklaşık 12 km uzaklıkta olan plaja Anafartalar Yolu üzerinden ulaşılabilir ancak yolun son 2 kilometresi oldukça zorludur. Aracının altı alçak olanlar çok dikkatli olmalı ya da yürüyerek gitmelidir. Gökçeada’nın en bakir plajlarından biri olan İncekum Plajı’nın doğasının bozulmadan kalmasındaki en büyük neden yolun bozuk olmasından dolayı çok fazla kalabalık olmamasıdır.

Upuzun bir kumsala sahip olan plaj adının hakkını verecek şekilde incecik kumlarla kaplıdır. Kuzey rüzgârlarına kapalı olan deniz oldukça sakin ve sığdır. Siz akvaryum gibi denizde balıkları seyrederek yüzerken, çocuklar kumsalda ve denizde keyifli vakit geçirir.  Plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesis bulunmamaktadır. Doğal gölgelik alanlar az olduğu için yanınıza mutlaka şemsiye almalısınız. Yiyecek ve içeceklerinizi de yanınıza alarak tüm günü İncekum Plajı’nda geçirebilir, Gökçeada’nın muhteşem denizinde tatilinize keyifli anlar katabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bolayır Plajı

Bolayır Plajı

Gelibolu merkeze yaklaşık 18 km uzaklıkta bulunan Bolayır Plajı, Gelibolu’nun kuzey sahillerindedir. Poyraz rüzgârlarına açık olan bir koyda bulunan plaj, Çanakkale’de Kitesurf yapmak için en uygun yerlerden biridir. İlçe merkezinden Bolayır minibüslerine binerek ya da özel araçla Çanakkale-Edirne yolunu takip ederek ulaşabileceğiniz plaj, ulaşımın kolay olması nedeniyle çok fazla tercih edilir ve genellikle kalabalıktır. Ancak upuzun sahil şeridinde kimse kimseden rahatsız olmadan kendine yer bulabilir.

Girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz birçok işletme bulunmaktadır. Bu işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi kendi plaj malzemelerinizle de plajın keyfini çıkarabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da bu işletmelerden karşılayabilir, WC ve duş gibi imkânlardan ücret karşılığı yararlanabilirsiniz. Gelibolu’nun genelini yansıtan kumlu plajda; sığ, sakin ve ılık denizde Saros Körfezi manzarasına karşı keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 şemsiye 25 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Güneyli Plajı

Güneyli Plajı
Fotoğraf: Aydın Maraş

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Güneyli Köyü sınırları içerisinde bulunan Güneyli Plajı, bağlı bulunduğu ilçenin merkezine yaklaşık 12 km uzaklıktadır. Bakir doğası, tertemiz denizi ve eşsiz manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan plaj, şehrin kalabalık plajlarından oldukça farklıdır. Burada müzik ve insan sesleri yerine sadece dalgaların ve kuşların sesini duyabilir, günlük hayatın stresinden uzaklaşıp hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

Yaklaşık 400 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki plaj, taşlık bir yapıdadır. Denizin dibi yukarıdaki tepelerden bile görülecek kadar berraktır. Ulaşımın kolay olmaması nedeniyle çok fazla tercih edilmeyen plaj her zaman oldukça sakindir. Upuzun sahilde kendinize uygun bir yer bularak gözlerden uzak keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Küçük bir işletmenin bulunduğu plajda dilerseniz çok uygun fiyata şezlong ve şemsiye kiralayabilir, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Sığ bir denize sahip olan Güneyli Sahili, çocuklar ve yüzme bilmeyenler için gayet uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Fatma Kadın Plajı

Fatma Kadın Plajı
Fotoğraf: Yaşar Alkan

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Güneyli Köyü sahilinde yer alan Fatma Kadın Plajı, ilçe merkezine yaklaşık 13 km uzaklıktadır. İrili ufaklı birçok koy ve plaja ev sahipliği yapan Saros Körfezi’nde yer alan plaj, ilçe merkezinden kalkan otobüslerle, Güneyli minibüsleriyle ya da özel araçla ulaşılabilir. Turkuaz rengi denizi, doğal gölge oluşturan sahile kadar inen ağaçları, muhteşem doğası ve büyüleyici günbatımı manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan plaj, sunmuş olduğu imkânlarla da bölgenin en çok tercih edilen plajları arasındadır. Plajın kumlu, denizin sığ ve sakin olması çocuklu aileler için tercih sebebi olmaktadır.

Halk plajı olarak hizmet veren Fatma Kadın Plajı’na girişler ücretsizdir. Kendi eşyalarınızla plajın tadını çıkarabileceğiniz gibi, şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Kahvaltıdan ızgaraya, meze çeşitlerinden fastfood çeşitlerine, alkollü içeceklerden alkolsüz içeceklere kadar birçok çeşit bulabileceğiniz cafede gün boyu yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. WC ve duş gibi ihtiyaçlarınız için ücretsiz kabinleri kullanabilirsiniz. Bu doğa harikası yerden ayrılmak istemezseniz plajın hemen arkasındaki ormanlık alana çadırınızı kurabilir, huzurun ve sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 40 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Mavi Saroz Plajı

Mavi Saroz Beach

Gelibolu’nun kuzeyinde Ocaklı Köyü sınırları içerisinde bulunan Mavi Saroz Plajı, Baklaburnu Deniz Feneri’nin soluna doğru uzanan upuzun bir kumsaldır. Gelibolu ilçe merkezine yaklaşık 13 km uzaklıktaki plaja ilçe merkezinden kalkan Ocaklı minibüsleriyle ya da özel aracınızla Ocaklı Köyü yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Kuzey rüzgârlarına açık olan bir koyda bulunan plaj Kitesurf yapmak için de elverişlidir. Sahilde bulunan Kitesurf kulüplerinde Kitesurf ekipmanlarına ulaşabilir, ders alarak Kitesurf yapabilirsiniz.

Plaj genel olarak taşlık olsa da taşlar yürürken rahatsız edecek düzeyde değildir. Tertemiz, cam gibi deniz genellikle soğuk ve dalgalıdır. Ancak oldukça sığ olduğu için çocuklar için tehlike arz etmez. Ailece denizin tadını çıkararak keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Girişin ücretsiz olduğu Mavi Saroz Plajı’nda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok işletme mevcuttur. Bu işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi kendi hasırınızı, şemsiyenizi de kullanabilirsiniz. Plajdaki işletmelerde yiyecek ve içecek satışı yapılsa da fiyatlar biraz yüksek olduğu için yanınızda götürebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Gelibolu ilçesinin Bolayır mevkiine 10 dakikalık sürüş mesafesinde olan Mavi Saroz Plajı’na dolmuşlarla veya tabelalar yardımıyla araçla ulaşım mümkündür. Araçla gelecek olanlar için plaja inen yol toprak ve tozlu ancak binek araçla ilerlemede sıkıntı yaratmıyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + hasır şemsiye 30 TL, WC ve duş 1’er TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, plaj voleybolu, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://mavi-saroz-beach.business.site/

Haritada Görüntüle >

Despot Koyu (İncir Ağacı)

Despot Koyu
Fotoğraf: Orhan Güneş

Gelibolu Yarımadası’nın kuzey sahillerinde yer alan Despot Koyu, Yeniköy mevkii sınırları içerisindedir. Gelibolu merkeze yaklaşık 45 km uzaklıkta olan koya ulaşım toprak yolla sağlanır ancak yol çok bozuk değildir. Deniz kıyısında bulunan asırlık incir ağacı nedeniyle İncir Ağacı Koyu olarak da adlandırılan koy, bakir doğası, tertemiz denizi ve eşsiz gün batımı manzarasıyla doğa tutkunlarını kendine hayran bırakıyor.

İçerisinde herhangi bir tesis bulunmayan koya girişler ücretsizdir. Koyda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, soyunma kabini ve WC bulunmamaktadır. Ağaçların gölgesini şemsiye olarak kullanabilir, havlunuzu yumuşacık kumlara serip güneşlenebilirsiniz. Yakınlarda yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunmadığı için giderken yanınıza ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri almalısınız. Çok fazla kimse tarafından bilinmeyen koy, sessizliği, sakinliği huzurlu ortamıyla kamp tatilleri için de oldukça idealdir. Akvaryum özelliği gösteren deniz, balıkçıların da çok fazla ziyaretine uğrar.

Nasıl Gidilir: Yeniköy’den Kömür Limanı yoluna saptıktan sonra yolun 3. kilometresinde sağ yöne giden yola girerek bir süre ilerleyin. Karşınıza çıkacak olan yol ayrımından sola dönerek doğruca koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Koya inen yol toprak ve yer yer çukur. Binek araçla ilerlemek zor olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Armankaya Koyu

Armankaya Koyu
Fotoğraf: Süleyman Dağ

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Fındıklı Köyü sınırları içerisinde bulunan Armankaya Koyu, toplu taşıma ile ulaşımın olmadığı bakir kalmış cennet köşelerden biridir. Fındıklı Köyü’ne ulaştıktan sonra Kömür Limanı’na giden yolu takip ederek gideceğiniz toprak yoldan koya ulaşabilirsiniz. Koyun yolu toprak olsa da gayet düzgündür. Çam ağaçların arasından giden yolda muhteşem manzaraya karşı yapacağınız yolculuğun sonunda yeşillikler arasında saklı kalmış bir cenneti andıran Armankaya Koyu’na ulaşabilirsiniz.

Yemyeşil doğası, tertemiz denizi ve büyüleyici günbatımı manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan koy, Ege Denizi’nin tüm güzelliklerini yansıtmaktadır. Yüksek tepelerin arasında küçük taşlık bir plaja sahip olan koy akvaryum gibi sığ denizi ile çocuklar için uygundur. Deniz keyfinin yanı sıra kamp ve piknik için de tercih edilebilen Armankaya Koyu, kalabalık plajlara mükemmel bir alternatiftir. Herhangi bir işletmenin bunmadığı koya giderken gün boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi yanınıza almalısınız. Kayalıkların arasından akan kaynak suyunu içebilir, ağaçları gölge olarak kullanabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Fındıklı Köy sınırları içerisinde kalan Armankaya Koyu’na Fındıklı Köyü’nü geride bırakıp Kömür Limanı’na doğru giden yolu takip ederek son sapaktan önce sağa ve ardından sol yöne dönüp burada dik bir yokuş aşağı yaklaşık 2 km kadar yol gittikten sonra varabilirsiniz. Ancak yol altı alçak binek araçlar için uygun değildir. Mutlaka bir 4×4 arazi aracı olması şart. Bununla birlikte yol bozuk ve taşlıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Değirmendüzü Koyu

Değirmendüzü Koyu
Fotoğraf: Mustafa Sarı

Gelibolu’nun en bakir ve sakin koylarından biri olan Değirmendüzü Koyu, Değirmendüzü Köyü sınırları içerisinde yer alır. Gelibolu ilçe merkezine yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan koy yemyeşil doğası ve turkuazın bin bir tonunu barındıran denizi ile tropik sahilleri andırır. Merkezden kalkan Değirmendüzü minibüsleriyle ve özel araçla Edirne-Çanakkale yolunu takip ederek ulaşabileceğiniz koyun yolunun son 100-200 metrelik kısmı biraz bozuktur. Onun dışında kolaylıkla ulaşılabilir.

Yemyeşil tepelerle çevrili koy, oldukça bakir bir doğaya sahiptir. Sakin bir ortamda doğa ile iç içe kalabileceğiniz Değirmendüzü Koyu, şehrin kalabalığından sıkılanlar için tam bir kaçış noktasıdır. Herhangi bir işletmenin bulunmadığı koyda sadece WC imkânı bulunmaktadır. Koyda bulunan dalış merkezi hem profesyonel hem de amatör dalgıçlara ev sahipliği yapar. Eğer dalış merakınız varsa dalış dersleri alarak eğitmenler eşliğinde dalabilir, su altının büyüleyici dünyasını keşfedebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Değirmendüzü Köyü’nden Kömür Limanı’na giden yolu takip ederek karşınıza çıkacak ilk yol ayrımında sağ yöne ardından sol yöne girdikten sonra doğruca koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Koya inen yol düzgün olup binek araçla da gelinebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz. Koyda WC yeri ve çadır kampı için müsait alanlar bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Karaağaç Koyu Plajı

Karaağaç Koyu
Fotoğraf: Murat Var

Çanakkale ve Gelibolu sınırları içerisinde bulunan ücretsiz plajlardan biri olan Karaağaç Koyu Plajı, ilçe merkezine 38 kilometre uzaklıkta yer alır. Karaağaç Koyu Plajı içerisinde ziyaretçilerin yararlanabileceği herhangi bir tesis yoktur. Kamp tatili yapmak isteyenlerin daha çok tercih edebileceği bu bölgede balıkçı barınakları mevcuttur. Ayrıca cüzi bir fiyat karşılığında ziyaretçilerin yararlanabileceği duş, WC gibi imkânlar da mevcuttur.

Bölgeye kamp yapmaya gelen ziyaretçiler aktivite olarak balık avlama turlarına çıkabilir. Kamp alanı içerisinde herhangi bir tesis olmadığı için yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının kamp bölgesine gelmeden önce temin edilmesinde yarar vardır. Kırsal bölge özelliği taşıdığından dolayı sineklerin sayısı oldukça çoktur. Sinek kovucu ile gelmekte de yarar vardır. Herkesin ücretsiz olarak girebileceği Karaağaç Koyu Plajı’nda ziyaretçiler, kendilerine ait çadır ve karavanlar ile konaklama deneyimini yaşayabilir.

Denizin altı kaygan çakıl taşları ile dolu olduğundan dolayı yüzme sırasında oldukça dikkatli olunması gerekmektedir. Plajda gezerken de yine deniz ayakkabısı önerilir. Ulaşım yolu ise topraklı olduğu için kayma riskine karşı araç sürücülerinin fazlasıyla dikkat etmesi gerekmektedir. Bölgeyi ziyarete gelenler çevrede inek, koyun gibi hayvanların sesini duyabilir.

Nasıl Gidilir: Tayfur Köyü’ne 7 km mesafede bulunan Karaağaç Koyu’na ulaşım için köy merkezinden mutlaka yön bilgisi almanızı tavsiye ederiz. Yolun son 5 km’si bozuk olup binek araçla gelecek olanlar bu yolu çok yavaş ilerlemek durumundadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kemikli Plajı

Kemikli Plajı
Fotoğraf: İsmail Ay

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Küçükanafarta mevkiinde yer alan Kemikli Plajı, hiç şüphesiz bölgenin en güzel denizine sahip yerlerden biridir. Metrelerce gittikten sonra bile derinleşmeyen deniz yüzmek isteyenlere çok hitap etmese de çocuklu aileler için oldukça idealdir. Bu nedenle de plajda daha çok çocuklu aileler karşınıza çıkar. Önceki yıllarda yolu bozuk olan ve bu nedenle çok fazla tercih edilmeyen plajın yolu düzenlenmiştir ve son yıllarda kalabalıklaşmaya başlamıştır. Ancak yine de tertemiz doğasından ve denizinden hiçbir şey kaybetmemiştir.

Etrafında yer alan ilginç kaya oluşumları, arkasında boylu boyunca uzanan yeşil alanları, çarşaf gibi dümdüz, pırıl pırıl denizi, kumlu sahili ve çok daha fazlasıyla deniz keyfinizi kat kat arttıran plaj, gün batımı manzarasıyla da görenleri büyülemektedir. Girişin ücretsiz olduğu plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler bulunmamaktadır. Doğal gölgelik alanlar bulunmadığı için yanınıza mutlaka şemsiye almalısınız. Yiyecek ve içeceklerinizi de yanınıza alarak piknik yapabilir, ailenizle keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Suvla Koyu

Suvla Koyu
Fotoğraf: Bülent Bayraktaroğlu

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Küçükanafarta mevkiinde yer alan Suvla Koyu, Saroz Körfezi’ne doğru hilal biçiminde uzanan doğa harikası bir koydur. Çanakkale Savaşı’nda önemli bir yere sahip olan koy, tarihi öneminin yanı sıra görülmeye değer güzellikleriyle de dikkat çeker. Ülkemizin en büyük ve doğal havuzu olarak bilinen koy, Çanakkale’de gezip görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Denizinin ve kumsalının güzelliğinin yanı sıra büyüleyici gün batımı manzarasıyla da dikkat çeker.

Kimsenin dokunmadığı ve yapılaşmanın olmadığı Suvla Koyu, incecik beyaz kumu ve berrak deniziyle cennetten bir köşedir. Upuzun bir kumsala sahip olan koyun iki yanında ilginç şekilli kayalıklar vardır. Koyun orta kısımlarında turkuaz rengi sığ deniz çocuklar için idealken, kayalık kısımlar daha çok şnorkelle dalış yapmak isteyenlere hitap eder. Akvaryum gibi berrak denizin dibi de en az üstü kadar mükemmel bir manzaraya sahiptir. Suvla Koyu’nun yakınlarında herhangi bir tesis yoktur. Gölgelik alanlar olmadığı için giderken yanınıza mutlaka şemsiye almalısınız.

Nasıl Gidilir: Eceabat Küçük Anafarta mevkiinden Tuz Gölü yönünde ilerleyip Büyük Kemikli Burnu bölgesine gelmeden hemen önce yolun solundan içerike 100 metre kadar daha yol gittikten sonra koya ulaşabilirsiniz. Koya inen yol toprak ve tozlu ancak binek araçla sorun yaşamadan ilerlenebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Küçük Kemikli Koyu

Küçük Kemikli Koyu
Fotoğraf: Serhan Genç

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde yer alan Küçük Kemikli Koyu, Büyükanafarta Yolu üzerinden ilçe merkezine 19 km uzaklıktadır. Asfalt yoldan ayrıldıktan sonra 10 kilometrelik bir toprak yolun ardından ulaşılabilen koy, ulaşımın zor ve merkeze uzak olması nedeniyle oldukça sakindir. Eceabat Şehitliğine yakın bir konumda olduğu için koruma altına alınmış olan bölge yerleşim yerlerinden oldukça uzaktır. Tam anlamıyla sessizliğin, sakinliğin ve huzurun adresidir.

Doğal güzellikleriyle, denizin mavisiyle ve manzarasıyla görenleri büyüleyen koyda ateş ve mangal yakmak ve kamp atmak yasaktır. Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Birkaç saatliğine de olsa kalabalıktan ve gürültüden kaçıp, doğa ile baş başa kalabileceğiniz Küçük Kemikli Koyu, denizin berraklığı ve su altı canlı çeşitliliği nedeniyle dalış yapmak için de elverişli bir bölgedir. Ailenizle birlikte gözlerden uzak bir gün geçirebileceğiniz koy, eşsiz gün batımı manzarasıyla gününüzü güzelleştirir.

Nasıl Gidilir: Küçük Anafarta Köyü’nden çıkıp asfalt yolu bitirdikten sonra Tuz Gölü yönüne giden toprak yola saparak koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Altı alçak binek araç ve çekme karavanla sorunsuz gelinebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kocadere Plajı

Kocadere Plajı

Kocadere Plajı, Eceabat bölgesi içerisinde yer alan bir ücretsiz plaj ve kamp alanıdır. Plaj bölgesinde konaklamak için birçok otel yer almakta olup kamp için uygun alanlar da ayrıca bulunmaktadır. Kocadere Plajı’na gelmek isteyen ziyaretçiler bölgedeki çam ağaçlarının altına kamplarını atabilirler. Ayrıca çadır ve karavan konaklama için tercih edilebilecek bu alan içerisinde duş, WC ve restoran gibi ihtiyaçların karşılanması için alanlar da yer almaktadır.

Yaz aylarında çok kalabalık bir görüntü çizen Kocadere Plajı, daha çok Mayıs ve Ekim ayları arasında tercih edilmelidir. Ziyaretçilerin bu bölgede kamp yaparken çevredeki şehitlik başta olmak üzere birçok tarihi yeri de ziyaret etmesi mümkündür.

Günübirlik ziyaretler için çok daha uygun olan Kocadere Plajı, denize girilecek alanlara da sahiptir. Yüzmeyi sevenler için dalış alanları mevcuttur. Ayrıca doğayı gezebileceğiniz çeşitli yürüyüş alanları da yine plajdaki ormanlık alan içerisinde yer almaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için işletme bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kabatepe Plajı

Kabatepe Plajı
Fotoğraf: Burak Uygun

Çanakkale’nin her yanı tarih kokan ilçesi Eceabat sınırları içerisinde bulunan Kabatepe Plajı, Kabatepe Milli Parkı sınırları içerisindedir. Bir tarafı masmavi deniz bir tarafı da yemyeşil ormanlarla çevrili olan plajın çevresinde piknik alanları ve kamp alanları bulunmaktadır. 57. Alay Şehitliği ve Gökçeada Kilisesi gibi tarihi yapılara oldukça yakın olan plaj, yaz ayları boyunca hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğramaktadır.

Milli park sınırları içerisinde bulunan plaja giriş ücretsizdir. Ancak milli parka araç girişlerinde belli bir miktar ücret alınır. Plaj içerisinde büfe, restoran, soyunma kabini, duş ve WC bulunmakta; aynı zamanda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Plaj kumludur ve deniz aniden derinleşmez. Bu özelliğiyle çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilir. Tarih, deniz ve doğayı içerisinde barındıran nadir plajlardan biri olan Kabatepe Plajı’nda gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, plajın arkasındaki ormanlık alandaki masalarda piknik ve doğa yürüyüşleri yapabilir; tüm bunları yaparken harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Yaya 7, motosiklet 10, otomobil 25, minibüs 70 ve midibüs 100 TL. 0-12 yai, 65 yaş üstü ve 1. derece şehit yakını ve engellilere ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, piknik alanı, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Cennet Koyu

Cennet Koyu
Fotoğraf: Oytun Güventürk

Çanakkale Şehitliği’ne ev sahipliği yapan Eceabat ilçesi tarih turizmi ile öne çıksa da birbirinden güzel koylara ve plajlar da ev sahipliği yapar. Etrafını çevreleyen çam ormanlarının arasında saklı kalmış cenneti anıran Eceabat koylarından biri olan Cennet Koyu, Behramlı mevkiinde yer alır. Kıyıya kadar inen çam ormanlarıyla, bembeyaz kumları, pırıl pırıl denizi ve büyüleyici günbatımı manzarasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakan koy, sessiz sakin bir gün geçirmek için harika bir kaçış noktasıdır.

Cennet Koyu’na girişler ücretsizdir. Özel araçla koya yaklaştıktan sonra 4-5 dakikalık bir yürüyüşün ardından muhteşem güzelliğiyle adı gibi Cennet Koyu sizleri karşılar. Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler yoktur. Denizden çıktıktan sonra kendinizi hemen kıyıdaki ağaçların gölgesine atabilirsiniz. Yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi alarak kumsalın hemen arkasındaki ormanlık alanda piknik yapabilirsiniz. Tıpkı havuz gibi sakin denizde balıklarla birlikte yüzmenin keyfini çıkarabilir, ailece keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Eceabat’tan Kabatepe’ye gelip buradan sola Alçıtepe yönüne dönerek yaklaşık 1 km gittikten sonra sağa ormanlık patika yola sapıp koya ulaşım sağlanabilir. Koya inen yol toprak ve tozlu ancak binek araçla gelirken pek sorun yaşanmıyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tekke Koyu

Tekke Koyu
Fotoğraf: Oytun Güventürk

Gelibolu Yarımadası’nın en uç noktasında yer alan Tekke Koyu, Çanakkale Savaşı Seddülbahir çıkarma noktası olduğu için tarihi öneme sahiptir. Savaş sırasında birçok olaya sahne olmuş olan koy, çevresindeki tarihi yapılar nedeniyle tarih turizmi açısından önemli bir nokta olsa da doğal güzellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. El değmemiş doğal güzelliklerin başında ise pırıl pırıl denizi ile göz dolduran Tekke Koyu Plajı gelir.

Birkaç yıl öncesine kadar askeri eğitim alanı olarak kullanılan koy günümüzde halkın kullanımına açık olsa da; ulaşımın toprak yolla sağlanması ve eski askeri bölgenin arkasında kalması nedeniyle çok fazla keşfedilmemiştir. Bu sayede doğal güzellikleri korunmuştur. Koyun bir kısmı taşlık bir kısmı kumludur. Sahilde savaş zamanından kalma kıyıya vurmuş tekne kalıntıları vardır. Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmadığı için mutlaka hazırlıklı gitmelisiniz. Hem tarihi kalıntıları, hem muhteşem denizi hem de büyüleyici gün batımı manzarası sunan koy, Çanakkale’nin görülmeye değer doğal güzelliklerinin başında gelir.

Nasıl Gidilir: Seddülbahir Köyü’ne 4 km mesafede köyün kuzeyinde Tekke Koyu Kadiri Şehitliği’ne giderken sol yol ayrımına girerek toprak yoldan koya inebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Saray Limanı

Saray Limanı
Fotoğraf: Oytun Güventürk

Gelibolu Yarımadası’nın uç noktasında yer alan Seddülbahir, Çanakkale Savaşı’nın en önemli noktalarından biri olması açısından tarihi öneme sahiptir. Günümüzde bu tarihin izlerini taşıyan birçok yapıya ev sahipliği yapan bölge tarihi öneminin yanı sıra, birbirinden güzel ve doğal koyları ve limanlarıyla da ilgi çekmektedir. Tarihi Osmanlı dönemine dayanan Mehmetçik Feneri’nin gölgesinde yer alan Saray Limanı, tertemiz denizi ve doğasıyla Eceabat ilçesinin birbirinden güzel koylarından biridir.

Yüksek tepelerin arasında kalan ve birkaç yıl öncesine kadar sadece tekne ile ulaşım sağlanabilen bölgeye günümüzde Mehmetçik Feneri’nin yanından başlayan ve sahile kadar inen merdiven ve platformlardan ulaşım sağlanır. Yüzmeden çok iskeleden balık tutmak için tercih edilen Saray Limanı, bölgenin en sakin noktalarından biridir. Deniz sığ ve sakin; plaj taşlıktır. Eğer yüzmek için gidecekseniz mutlaka deniz ayakkabısı kullanmalısınız. Ayrıca yakınlarda herhangi bir tesis bulunmadığı için yanınıza ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri almalısınız.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Hamzaköy Plajı

Hamzaköy Plajı
Fotoğraf: Suat Özdoğan

Gelibolu ilçe merkezinde yer alan Hamzaköy Plajı, merkezden yürüyerek gidilebilecek mesafededir. 12 Eylül döneminde Bülent Ecevit ve Süleyman Demirel’in misafir edildiği plaj bu özelliği ile o dönemde ün kazanmıştır. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki plajda yakın zamanda belediye tarafından çevre düzenlemeleri yapılmış ve plaj halkın kullanımına açılmıştır. Gelibolu’nun mavi bayraklı plajlarından biri olan Hamzaköy Plajı, hem merkezde olması, hem denizin güzelliği hem de sunmuş olduğu imkânlar nedeniyle bölgenin en kalabalık plajlarından biridir.

Haftanın her günü saat 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet veren plaja giriş ücretsizdir. Plajda yer alan şemsiyeler, duşlar ve tuvaletler ücretsiz kullanılabilirken, dileyenler şezlong kiralayabilir. Merkezi bir konumda bulunan plajın çevresinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için birçok seçenek bulunur. Plaj baştan sona kumla kapıdır. Deniz suyu ılık, sığ ve berraktır. Siz plajın keyfini çıkarırken çocuklar hem kumsalda hem de denizde keyifli vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, restoran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Gelibolu Belediyesi Halk Plajı

Gelibolu Belediyesi Halk Plajı
Fotoğraf: Nalan Şanlıman

Gelibolu ilçe merkezine yürüme mesafesinde Hoca Hamza mevkiinde yer alan Gelibolu Belediyesi Halk Plajı, Gelibolu Belediyesi tarafından işletilen ücretsiz bir halk plajıdır. Merkeze yakın olması nedeniyle çok fazla tercih edilen plaj, yaz ayları boyunca gece-gündüz kalabalık olmaktadır. Gündüzleri tertemiz ılık suların tadını çıkarmak, akşamları ise sahil boyunca yürüyüş yapmak, ay ışığının altında oturup dalgaların sesini dinlemek için tercih edilir.

Özel beach işletmelerine yakın hizmet veren Gelibolu Belediyesi Halk Plajı’na girişler ücretsizdir. Belediye tarafından plaja yerleştirilen şemsiyeler ücretsiz kullanılabilir. İsterseniz şezlong kiralayabilir, isterseniz kendi plaj malzemelerinizi kullanabilirsiniz. Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetlerden ücretsiz bir şekilde faydalanabilir, plajdaki büfeden makul fiyatlarla yiyecek ve içecek satın alabilirsiniz. Kumlu plajı, ılık, berrak ve sığ denizi ile daha çok aileler tarafından tercih edilen plajda ailece keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kadınlar Hamamı Plajı

Kadınlar Hamamı Plajı
Fotoğraf: Ferhat Safran

Çanakkale’nin Biga ilçesi, Karabiga Beldesi’nde yer alan Kadınlar Hamamı Plajı, Çanakkale şehir merkezine 110 km, ilçe merkezine ise 1 km uzaklıktadır. İlçe merkezinden yürüyerek kısa sürede ulaşabileceğiniz plaj, bölgenin en popüler plajlarından biridir. Bölgenin mavi bayraklı plajlarından biri olan Kadınlar hamamı Plajı, sunmuş olduğu imkânlarla, denizinin güzelliğiyle, plajın temizliği ve çok daha fazlasıyla hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilir.

Çanakkale’nin Marmara Denizi’ne kıyısı olan plajlarından biri olan Kadınlar Hamamı Plajı, ismini yakınlarındaki eski bir hamam kalıntısından almıştır. Bu özelliğiyle tarih meraklılarının da ilgisini çeker. 600 metre uzunluğundaki plaj kumludur. Deniz suyu dalgasız ve ılık, deniz seviyesi sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler tehlikesiz bir ortamda keyifli vakit geçirebilir. Girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, soyunma kabini, WC, cankurtaran gibi hizmetler mevcuttur. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz belediyeye ait bir işletme mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + hasır şemsiye 40 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Söğütlüyalı Koyu

Söğütlüyalı Koyu
Fotoğraf: İlhan Altın

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde yer alan Söğütyalı Plajı, Biga yarımadasının en uç noktasında yer alır. Marmara Adası, Avşa Adası ve Ekinlik Adası manzaralı plaj ilçe merkezine yaklaşık 27 km uzaklıktadır. Özel araçla Karabiga merkezine geldikten sonra yaklaşık 5 km daha devam ederek topraklı yoldan plaja ulaşılır. Yüksek kayalıkların ve çam ağaçlarının arasında kalmış turkuaz rengi deniziyle saklı kalmış cenneti andıran plaj, sessiz ve sakin bir ortamda denize girmek isteyenlerin popüler sahillerinden biridir.

İçerisinde herhangi bir tesis bulunmadığı için girişin ücretsiz olduğu plaja giderken ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri alarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Doğal gölgelik alanlar bulunmadığı için yanınıza mutlaka şemsiye almalısınız. Yumuşacık kumların üzerine havlunuzu veya hasırınızı serip güneşlenebilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alarak kamp masanızda sandalyenizde piknik yapabilirsiniz. İsterseniz çadırınızla gelip geceyi plajda geçirebilir, dalga sesleri eşliğinde yıldızların altında huzurlu saatler geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Karabiga’dan çıkıp Söğütlüyalı istikametinde ilerleyerek toprak yoldan yaklaşık 15 dakikalık bir sürüş sonrası ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Koya inen yol toprak ancak altı alçak binek araçla sorunsuz gelinebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Şahmelek Plajı

Şahmelek Plajı
Fotoğraf: Ahmet Alper

Çanakkale’nin Biga ilçesi Aksaz bölgesinde yer alan Şahmelek Koyu, Çanakkale şehir merkezine 112 km uzaklıktadır. Çanakkale şehir merkezinden yarım saatte bir hareket eden dolmuşlarla ulaşım sağlanan plaja özel araçla Çanakkale-Çan yolu kuzey istikametinde ilerleyip tabelaları takip ederek ulaşılabilir. Yolun son kısmı biraz bozuk olsa da plaja ulaştıktan sonraki manzara görenleri adeta kendine hayran bırakır. Doğal güzellikleri ve pırıl pırıl denizi ile doğa tutkunlarını kendine çeken plaj, tarihi noktalara yakın olması nedeniyle de tarih meraklılarının ilgisini çeker.

Marmara Denizi kıyılarında yer alan Şahmelek Plajı, kumlu ve sığ bir denize sahiptir. Bu nedenle özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Plajda kafeterya, duş, WC ve soyunma kabini bulunmaktadır. Aynı zamanda cüzi bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Gün boyu Marmara Denizi’nin ılık sularının tadını çıkarıp sonrasında dinlenebileceğiniz plajda çadırınızı kurup kamp yapabilir, gün batımının büyüleyici manzarasını seyrederek günü noktalayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL, WC ve duş 1 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek için bir büfe yeri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Aksaz Plajı

Aksaz Plajı

Çanakkale’nin Marmara Denizi’ne kıyısı olan tek ilçesi Biga’da yer alan Aksaz Plajı, bağlı bulunduğu ilçenin merkezine 35 km, Çanakkale il merkezine ise 100 km uzaklıktadır. Deniz kıyısında kurulmuş masallardaki gibi bir köy olan Aksaz Köyü sahili boyunca uzanan plaj, bölge sakinleri dışında da çok fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. Tertemiz denizi, kumlu plajı, yeşil doğası ve sunmuş olduğu imkânlarla denizin keyfini doyasıya çıkarmanızı sağlar.

Biga Belediyesi tarafından düzenlenerek halkın kullanımına açılan plajın çevresinde birçok sosyal imkân bulunmaktadır. Çocuk oyun parkları, piknik masaları, kamelyalar, ortak kullanım mangal yerleri ve çok daha fazları ücretsiz girebileceğiniz Aksaz Plajı’nda mevcuttur. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, WC, soyunma kabini, restoran ve büfe bulunmaktadır. Kıyıdan itibaren derinleşmeye başlayan ve genellikle dalgalı olan deniz çocuklar için uygun değildir. Çocuklar oyun alanlarında arkadaşlarıyla eğlenirken siz denizin keyfini çıkarabilir, sakin bir ortamda şezlongunuza uzanıp dinlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, mescit, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Güzelyalı Halk Plajı

Güzelyalı Halk Plajı
Fotoğraf: Yücel Bilge

Çanakkale şehir merkezine yaklaşık 12 km uzaklıkta bulunan Güzelyalı Halk Plajı, şehir merkezine en yakın plajlardan biri olması ve toplu taşımayla kolayca ulaşılması nedeniyle çok fazla tercih ediliyor. Çanakkale Boğazı’nın Ege Denizi’ne açıldığı noktayı gözler önüne seren bir noktada bulunan plaj, tertemiz denizi, yemyeşil doğası ve doğal güzelliklerinin yanı sıra eşsiz günbatımı manzarasıyla da tatilcileri büyülüyor.

Belediye tarafından işletilen plaja giriş ücretsizdir. Çim alanları, geniş kumsalı ve piknik alanları ile aynı anda birçok tatilciyi ağırlayan plajda yaz sezonu boyunca keyifli vakit geçirilebilir. Oturma alanları, çocuk oyun alanları, kafeteryası ve dinlenme üniteleriyle sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar halkın kullanımına açık olan plaj; sığ, sakin ve ılık deniziyle çocuklu ailelere hitap eder. Duş, soyunma kabini ve WC kabinlerinin bulunduğu plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı da bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong 10 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kumburnu Plajı

Kumburnu Plajı
Fotoğraf: Filiz Ömeroğlu

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Kumburnu Köyü’nde yer alan Kumburnu Plajı, çok fazla kimse tarafından bilinmeyen, bu nedenle de doğası bozulmadan kalmış yerlerden biridir. Yol üstünde olmadığı için çok fazla tercih edilmeyen plaja, Kumburnu Köyü’ne ulaştıktan sonra sola dönerek çam ağaçlarının arasında yapacağınız yaklaşık 10 dakikalık bir yolculuğun ardından ulaşabilirsiniz. Yol boyunca size eşlik eden manzaranın kat be kat fazlası plaja ulaştığınızda karşınıza çıkar.

Çevresi çam ormanlarıyla çevrili, pırıl pırıl bir denize ve tertemiz, kumlu bir sahile sahip olan plaj, Ezine’de deniz ve doğanın en güzel şekilde iç içe olduğu noktalardan biridir. Çevresinde herhangi bir işletme bulunmaması, plajın bakir kalmasındaki en büyük etkendir. Çadır ve karavan kampı için son derece uygun olan plaj, denizin güzelliğiyle, manzarasıyla ve tertemiz doğasıyla şehir hayatından harika bir kaçış noktasıdır. Denizin sığ ve ideal ısıda olması sayesinde çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Hafif rüzgârlı olduğu ünler ise Kitesurf için oldukça idealdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çamoba Köyü Halk Plajı

Çamoba Köyü Halk Plajı

Çanakkale’nin Ezine İlçesinde, doğal güzellikleriyle ünlü Çamoba Köyü sınırları içerisinde yer alan Çamoba Köyü Halk Plajı, ilçe merkezine 20 km, Geyikli Feribot İskelesi’ne 300 metre uzaklıktadır. İlçe merkezinden Çamoba Köyü minibüsleriyle ya da özel araçla Çamoba Köyü’ne geldikten sonra güneybatı yönünde ilerleyip kısa sürede ulaşabilirsiniz. Yol üstünde olmadığı için genellikle sakin olan plaj, sessizlik ve huzur arayanlara hitap eder.

Yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki uçsuz bucaksız plaj, alabildiğinde kumludur. Yumuşacık kumlarda yürüyüş yapmak, uzanıp güneşlenmek, oturup gün batımını izlemek ve çok daha fazlası için Ezine ziyaretlerinde gidilmesi gereken yerlerden biridir. Deniz ısısı biraz soğuk olsa da bir süre sonra alışılacak düzeydedir. Deniz sığ olduğu için plaj daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edilir. El değmemiş doğası ve muhteşem denizi ile göz dolduran plajda herhangi bir tesis yoktur. Doğal gölgelik alanlar olmadığı için mutlaka yanınıza şemsiye almalısınız. Yiyecek ve içeceklerinizi de yanınıza alarak ailenizle birlikte keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Geyikli Plajı

Geyikli Plajı
Fotoğraf: Semra Bulut

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde, Geyikli İskelesi’nin hemen yanında yer alan Geyikli Plajı, Çanakkale-Bozcaada arasındaki ulaşımın sağlandığı yer olması açısından önemlidir. Bozcaada’ya giden feribotların hareket ettiği iskeleye yakın olan plaj, yazın çok sıcak günlerinde feribot bekleyen yolcular tarafından bile serinlemek için tercih edilir. Bağlı bulunduğu ilçenin merkezine 20 km uzaklıkta bulunan plaja, ilçe merkezinden kalkan minibüslerle ve özel araçla ulaşılabilir. Ulaşımın kolay olması ve sunmuş olduğu imkânlar nedeniyle de genellikle kalabalıktır.

Her ne kadar kalabalık olsa da bakir kalmayı başarmış plajlardan biri olan Geyikli Plajı’na giriş ücretsizdir. WC, duş ve soyunma kabini imkânı bulunan plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler mevcuttur. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plajda bulunan işletmelerden karşılayabilirsiniz. Plaj ince kumlu; su ısısı biraz soğuktur. Sığ denizde çocuklarınızla birlikte rahat bir şekilde denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Dilerseniz kamp tatili yapabilir, dalgaların sesi eşliğinde gün batımı manzarasını seyredebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 şemsiye 40 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Geyikli Belediyesi Halk Plajı

Geyikli Belediyesi Halk Plajı
Fotoğraf: Tino Votangi

Çanakkale il merkezine 54 km, Ezine ilçesine ise 12 km uzaklıktaki Geyikli Belediyesi Halk Plajı, Kuzey Ege’nin saklı cenneti olarak adlandırılan küçük sahil kasabası Geyikli kıyılarında yer alır. Kaz Dağları’nın denize açılan penceresi olan Geyikli, sahil boyunca Bozcaada’nın manzarasına eşlik eden güneşin batışını en güzel şekilde seyredebileceğiniz yerlerden biridir. Her ne kadar popüler olsa da bakir kalmayı başarmış nadir sahillerden birinde yer alan plaj, yaz ayları boyunca birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.

100 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki plaj halk plajı statüsündedir ve girişler ücretsizdir. Kendi malzemelerinizle plajın imkânlarından yararlanabileceğiniz gibi, sahil boyunca sıralanmış işletmeleri de tercih edebilir, şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plaj çevresinde ücretsiz duş, WC ve soyunma kabinleri, çay bahçeleri, cafeler ve market gibi işletmeler bulunmaktadır. İhtiyaç duyacağınız her şeyin elinizin altında olduğu plajda keyifli bir gün geçirebilir, gün batımı manzarasını seyrederek günü noktalayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kumbağlar Plajı

Kumbağlar Plajı
Fotoğraf: Ferhat Safran

Kumbağlar Plajı, günübirlik olarak tercih edilebilecek, denizi çok temiz olan ve aynı zamanda doğası da insanlara ilham veren bir bölgedir. Özellikle hafta sonu kafasını dinlemek isteyenler için Kumbağlar Plajı son derece ideal kamp alanlarından biridir. Kumbağlar Plajı, çok geniş bir plaja sahip olup doğal plaj arayanlar için harika bir bölgedir. Temiz denizi ve doğal manzarasıyla ziyaretçilerinin memnuniyetini kazanan bu plaj alanında birçok farklı aktivite de yapılarak eğlenceli zamanlar geçirilebilir.

Çadırla kamp konaklaması için uygun bir alan olan bu plaj içerisinde ATV sürme, olta balıkçılığı yapmak, denize girilebilir alanlarda dalış yapmak, yelkencilik ve yüzme, ateş yakılabilir alanlarda mangal ve piknik yapmak gibi çeşitli aktiviteler yapılabilir. Günübirlik turlar için ideal olan bu plaj alanında doğa yürüyüşü de yaparak kendinizi huzurlu hissedebilirsiniz. Ayrıca macera severler için yamaç paraşütü de yine bölge içerisindeki en eğlenceli aktivitelerden biridir.

24 saat giriş yapılabilen bu alan içerisinde arabalarınızı park edebileceğiniz otopark ve yiyecek, içecek ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere büfe alanları mevcuttur. Çadır ve karavan alanlarının da olması ile dışarıdan çadırını ve çekme karavanını getiren ziyaretçilerin kamp deneyimine sahip olabilmesi için en iyi fırsatlardan biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Apollon Plajı

Apollon Plajı
Fotoğraf: Ahmet Eray Ergin

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar mevkiinde yer alan Apollon Plajı, bölgenin en bakir plajlarından biridir. Gülpınar merkezinden Ayvacık-Gülpınar yolu üzerinden ilerleyip, Babakale yoluna saptığınızda birkaç km sonra kayalıklar arasında saklı kalmış plaj karşınıza çıkar. Daha çok Apollon Sitesi sakinleri tarafından tercih edilen plaj, genellikle son derece sakindir. Özellikle geceleri hiç kimsenin olmadığı plaj, sadece dalga seslerini duyarak kamp yapmak isteyenlere hitap eder. Akşamları oluşan gün batımı manzarası görülmeye değer güzelliktedir.

Denizin altında birçok tarihi kalıntı barındıran plaja giderken deniz gözlüklerinizi ve şnorkellerinizi mutlaka yanınıza almalısınız. Hem tarihi kalıntıları yakından görme şansını elde edebilir, hem de su altı canlılarını yakından görebilirsiniz. Kenarlardaki kayalıklardan olta ile balık tutabilir, akvaryum gibi denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Çevrede herhangi bir işletme bulunmadığı için yanınıza mutlaka ihtiyaç duyacağınız malzemeleri almalısınız. Plajın taşlık olması ve çok sığ olmaması nedeniyle çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilmez.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akliman

Çanakkale Akliman
Fotoğraf: Nevzat Kip

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Babakale mevkiinde yer alan Akliman, bölgenin en popüler plajları arasındadır. Gülpınar merkezden Babakale yolu istikametinde ilerleyerek kısa sürede ulaşabileceğiniz plaj, Babakale’ye 6 km kadar uzaklıktadır. Koya giden yol biraz virajlı ve bozuk olsa da karşılaşılan doğal güzellikler karşısında bu zahmete fazlasıyla değer. Denizi ve doğasıyla gizli kalmış bir doğa harikası olan Akliman Koyu, özellikle sessizlik ve sakinlik arayanlara hitap eder.

Daha çok çevredeki site sakinleri tarafından tercih edilen plaja girişler ücretsizdir. Her sitenin kendine ait şezlong alanı vardır. Aynı zamanda günübirlik ziyaretçiler için şezlong ve şemsiye kiralama imkânı da vardır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler, duş, WC ve soyunma kabini imkânı bulunmaktadır. İnce kumlu plaj çocukların eğlenmesi için elverişlidir. Deniz ısısı biraz soğuk, deniz dalgasız ve sığdır. Siz şezlongunuza uzanıp güneşlenirken çocuklar güvenli bir şekilde suyun tadını çıkarabilir. Sunmuş olduğu tüm imkânlarla keyifli bir gün geçirmenizi sağlayan plajın gün batımı manzarası ise görülmeye değerdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sokak Ağzı Plajı

Sokak Ağzı Plajı
Fotoğraf: Servet Ertükel

Assos’un hemen yanı başında Ayvacık ilçesine bağlı tertemiz bakir bir koyda bulunan plaj, yeşilin ve mavinin buluşmasıyla mükemmel bir manzaraya ev sahipliği yapan yerlerden biridir. Çanakkale’nin 84 km güneyinde yer alan plaj Yunan Adaları’nın üzerinden batan güneşin oluşturduğu günbatımı manzarasıyla tatilcilere kartpostallık görüntüler sunmaktadır. Çanakkale’ye yakın olan kalabalık plajların yanında son derece sakin olan plaj, huzurlu bir ortamda denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyenlere hitap etmektedir.

Çevresinde birçok konaklama seçeneği bulunan plaj hem günübirlik tatilciler hem de çevredeki otellerde konaklayan misafirler tarafından tercih edilmektedir. Zeytin ağaçları ve köy evleri arasında kalmış bu şirin plaja girişler ücretsizdir. İçeride şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi kendi malzemelerinizi de kullanabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı çevredeki kafe ve büfelerden karşılayabilirsiniz. Plajın zemini kum ve çakıl karışımıdır. Deniz hızlı derinleştiği için çocuklar için uygun değildir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 şemsiye 40 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, restoran, deniz güvenlik şeridi, iskele, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sivrice Plajı

Sivrice Plajı
Fotoğraf: Mustafa Turan Aktaş

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesindeki Sivrice Plajı, Assos merkeze yaklaşık 12 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bölgenin doğallığını koruyan nadir yerlerinden biri olan plaj, çok fazla keşfedilmediği için sessiz, sakin, huzurlu bir ortama sahiptir. Şehir merkezinin kalabalık plajlarından hoşlanmayanlar kafa dinlemek, çevresinde kimse olmadan denizin ve güneşin tadını çıkarmak için tercih edebilir. Aynı zamanda yakınlarda tarih meraklılarının ilgisini çekecek yapılar da bulunmaktadır. İçerisinde görülmeye değer birçok ayrıntının bulunduğu Sivrice Feneri, bölgenin en önemli tarihi yapılarından biridir.

Tertemiz akvaryum gibi bir denize sahip olan Sivrice plajı, taşlık ve dardır. Plajda rahat yürüyebilmek için deniz ayakkabısı ya da terlik giymek gerekir. Deniz sıcaklığı soğuktur ve deniz seviyesi aniden derinleştiği için çocuklu aileler için pek uygun değildir. Halkın kullanımına açık olan plaja girişler ücretsizdir. Çevrede şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler, yerli halkın işlettiği balık restoranları ve kafeler bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kadırga Koyu

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı şirin bir sahil kasabası olan Assos’a 2 km uzaklıktaki Kadırga Koyu, upuzun plajı, turkuaz rengi denizi ve tertemiz doğasıyla Assos’taki tatilcilerin gözde noktalarından biridir. Çevresinde birçok pansiyon ve kamp alanı bulunan koy, hem turistler hem de günübirlik tatilciler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Bu nedenle de yaz sezonu boyunca çoğunlukla kalabalık olmaktadır. Zeytin ağaçlarıyla dolu yemyeşil tepelerin, karşısındaki Yunan Adaları’nın ve masmavi denizin ortaya çıkardığı manzara ile Assos’ta görülmeye değer yerlerin başında gelir.

Assos’un en popüler halk plajlarından biri olan Kadırga Koyu’na girişler ücretsizdir. Kendi imkânlarınızla denizin tadını çıkardıktan sonra güneşlenebileceğiniz gibi, çevredeki işletmelerden şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Koyda bulunan kafeteryada yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, WC, duş ve soyunma kabini imkânlarından yararlanabilirsiniz. Plaj ve deniz tabanı taşlıktır ancak denizde biraz ilerledikten sonra incecik kumlar başlar. Çoğunlukla dalgalı olan ve aniden derinleşen deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir.

Nasıl Gidilir: Behram’dan Kadırga Koyu yakınlarına kadar dolmuşla ulaşım sağlanabilir. Araçla gelecek olanlar Behram’dan çıkar çıkmaz sağ yöne saparak yaklaşık 10 dakikalık bir sürüş sonrası koya ulaşımlarını sağlayabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 50 TL, otopark ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kuruoba Koyu

Kuruoba Koyu
Fotoğraf: Assos Rehberi

Kuruoba Koyu, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos bölgesine yaklaşık 9 km uzaklıktadır. Babakale istikametinde ilerleyip ulaşabileceğiniz Kuruoba Köyü’nü geçtikten sonra kısa bir yolun ardından tüm doğallığı ve manzarasıyla Kuruoba Koyu karşınıza çıkar. Bölgenin en bakir koylarından biri olan Kuruoba Koyu, sessiz sakin bir ortamda dinlenmek ve akvaryum gibi tertemiz berrak denize girmek için tercih edilebilir. Yemyeşil doğanın içerisinde, Midilli Adası’nın tam karşısında yer alan koyda konaklamak için pansiyon ve kamping gibi birçok seçenek bulunur.

Tek başınıza denize girme şansını elde edebileceğiniz en sakin yerlerden biri olan Kuruoba Koyu günlük hayatın stresinden ve şehrin kalabalığından uzaklaşmak için harika bir kaçış noktasıdır. Giriş ücretsizdir ve koy içerisinde yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, şezlong ve şemsiyse kiralayabileceğiniz bir kamping bulunmaktadır. Aynı zamanda WC, duş, soyunma kabini gibi imkânlar da bulunmaktadır. Çanakkale’nin çoğu plajı gibi taşlık olan plaj, çocukların güvenle vakit geçirebileceği sığ bir denize sahiptir.

Nasıl Gidilir: Behram’dan Babakale istikameti yönüne ilerleyip, Yeşil Liman tabelasını geçtikten sonra sahile doğru inen 2. Yol takip edilerek koya ulaşım sağlanabilir. Kuruoba köyünü geçtikten sonra kısa bir sürüş sonrası koya varılmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için koyda bir kamp alanı bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yeşil Liman Koyu

Yeşil Liman Koyu
Fotoğraf: Cengiz Gökoğlu

Behram Kale’den sola dönüp Ayvacık-Gürpınar yolu üzerinden birkaç km gittikten sonra sol taraftaki toprak yoldan aşağı indiğinizde muhteşem doğası ve cam gibi berrak denizi ile Yeşil Liman Koyu sizleri karşılar. Adı gibi yemyeşil doğal bir limanı andıran koy, bölgenin en bakir yerlerinden biridir. Çok az kişinin bildiği ve merkeze de biraz uzak kaldığı için her zaman son derece sakindir. Eğer şanslı gününüzdeyseniz etrafınızda hiç kimse olmadan denize girme şansını elde edebilirsiniz.

Koyun bakir kalmasındaki en büyük nedenlerden biri de etrafında herhangi bir işletme yerinin bulunmamasıdır. Kalabalıktan sıkılan tatilciler ve yerli halk kafa dinlemek ve huzur bulmak için birkaç saatlik yüzme molaları için burayı tercih edebilir. Yanınıza çadırınızı, kamp sandalyenizi, şemsiyenizi alarak sahile yerleşebilir, akvaryum gibi denizde balıklarla yüzebilirsiniz. Uzun ve kısmen taşlık bir sahile sahip olan koyda çok fazla denizkestanesi bulunduğu için mutlaka deniz ayakkabısı kullanmalısınız. Yiyeceklerinizle birlikte hazırlıklı gittiğinizde doğa ile baş başa keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Behram’dan Korubaşı istikametinde ilerleyip Doseluna Şarap Fabrikası tabelasını görür görmez sola sapıp yaklaşık 10 dakikalık bir sürüşten sonra koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Karadiken Koyu

Karadiken Koyu
Fotoğraf: Emel Kökçelik Çoklu

Çanakkale’nin doğal güzellikleriyle ünlü beldesi Assos’un batısındaki Bademli Köyü sahilinde yer alan Karadiken Koyu, tatilinde huzur, sessizlik ve sakinlik arayanların ilk adresidir. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzakta yeşilin ve mavinin bir araya geldiği bakir bir doğa içerisinde yer alan koy, herkes tarafından henüz keşfedilmediği için son derece sakindir. Sakin olmasındaki bir diğer etken de ulaşımın biraz zor olmasıdır. Bazı günler etrafınızda hiç kimse olmadan denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Girişin ücretsiz olduğu koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz sadece bir adet işletme bulunmaktadır. İsterseniz bu işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, ücret ödemek istemezseniz kendi malzemelerinizi kullanabilirsiniz. Duş, WC ve soyunma kabini ihtiyaçlarınızı bu işletmeden karşılayabilir, kafeteryada yemeğinizi yiyebilirsiniz. Plaj taşlık olduğu için rahat yürüyebilmek adına deniz ayakkabısı kullanmalısınız. Denizde bir süre ilerledikten sonra yumuşacık kumlarla karşılaşırsınız. Denizin içinde taşların üzerinde yürümek istemiyorum derseniz iskeleden denize girebilirsiniz. Aniden derinleşmeyen sığ denizde çocuklarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Behram’dan Korubaşı ve Balabanlı istikametinde ilerleyip Bademli’ye gelmeden hemen önce Sokakağzı yönüne dönerek Sokakağzı Plajı’na kadar gelebilir ve burada aracınızı park edip koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + hasır şemsiye 25 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, tahta şezlong ve hasır şemsiye ve kafeterya.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/karadiken/

Haritada Görüntüle >

Mıhlı Halk Plajı

Mıhlı Halk Plajı
Fotoğraf: Şeyda Memil

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, Çanakkale-Balıkesir sınırına yakın bir sahil kasabası olan Mıhlı Kasabasında yer alan Mıhlı Halk Plajı, Küçükkuyu merkeze yaklaşık 5 km uzaklıktadır. Merkeze yakın olması ve toplu taşıma ile ulaşım sağlanması nedeniyle çok fazla tercih edilen plaj, yaz ayları boyunca genellikle kalabalıktır. 100 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki plaj temizliği nedeniyle 5 yıl üst üste mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür.

Yemyeşil bir doğaya ve tertemiz berrak bir denize sahip olan halk plajına giriş ücretsizdir. Yeterli olmasa da plajda belediye tarafından yerleştirilen şemsiyeler vardır. Boş şemsiye bulabilmek için sabah erken saatlerde gitmek gerekir. Eğer boş şemsiye bulamazsanız şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Duş, WC ve soyunma kabinleri belediye tarafından sağlana ücretsiz imkânlar arasındadır. Plaj zemini taşlıktır ve deniz aniden derinleşmez. Sığ ve berrak denizde çocuklar güvenle vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için koy çevresinde işletme bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bir sonraki tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Çanakkale hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin