Bratislava’da Nerede Kalınır? 5 Muhteşem Otel Tavsiyesi

Avrupa’nın tam göbeğinde bulunan Slovakya’nın başkenti Bratislava, Avrupa turuna çıkanların mutlaka uğradığı yerlerin başında geliyor.

Şehir, Slovakya’nın kültürel, ticari ve turizm anlamındaki merkezi konumunda bulunmaktadır.  Bratislava’ya eğer ilk defa gidiyorsanız kuşkusuz siz de ” Bratislava’da nerede kalınır ?” sorusunun cevabını arayacaksınız. Hazırlamış olduğumuz yazıda bu sorunun cevabına ve şehirde konaklayabileceğiniz otel önerilerine yer verdik.

Bratislava’ya geldiğinizde nereleri görmeniz gerektiği konusunda bir liste yapmayı düşünüyorsanız Bratislava gezilecek yerler başlıklı yazımız incelemenizi öneriyoruz.

1- Bratislava’da Nerede Kalınır?

Bratislava

Bratislava şehri çok büyük olmasa da şehirde tercih edebileceğiniz bazı konaklama bölgeleri bulunmaktadır;

Stare Mestro: Şehrin tarihi merkezi olan bölge, kendinizi Orta Çağ’da hissetmenizi sağlayacak meydanlara ve yapılara ev sahipliği yapıyor. Eğer şehrin tarihini yakından tanımak isterseniz otellerin genellikle tarihi yapılardan oluştuğu bu bölgeyi konaklamak için tercih edebilirsiniz.

Ruzinov Bölgesi: Tarihi merkeze toplu taşıma kullanarak 10 dakika gibi bir sürede ulaşabileceğiniz bu bölge, şehrin ticari anlamdaki kalbi konumunda bulunuyor. Burayı özellikle Bratislava’ya iş için gelen ziyaretçiler tercih etmektedir.

Nova Mestro: Şehrin kuzeyinde kalan bölge “Yeni Şehir” anlamına gelmektedir. Burada modern binalarla kurulmuş şehrin modern yüzünü görme şansına sahip olabilirsiniz. Tarihi bölgeye de yakın olan Nova Mestro, sakin ve keyifli bir konaklama için tercih edebileceğiniz noktalardan.

Petrzalka Bölgesi: Danube Nehri’nin sağ tarafında bulunan bölge, şehrin en büyük semtlerinden biri. Buradaki etkileyici yapılar günümüzde konaklama alternatifi olarak değerlendiriliyor.

2- Bratislava Otel Tavsiyeleri

#1 DREAM Hostel Bratislava

DREAM Hostel Bratislava

Bratislava’da nerede kalınır sorusuna cevap veren merkezi bir noktada bulunan hostel, Michalska Kulesi’ne 1,1 km, Bratislava Kalesi’ne 1,5 km mesafede bulunuyor. Böylece ziyaretçiler hostelden çıktıktan sonra kısa 10-15 dakikalık kısa bir yürüyüşle şehrin önemli ziyaret noktalarına kolay bir şekilde ulaşabilmektedir.

Şehrin en ekonomik konaklama seçeneklerinden biri olan tesis, ziyaretçilerden oldukça yüksek olumlu yorum alarak şehrin en iddialı konaklama seçenekleri arasına girmeyi başarıyor. Bu hostelde konaklama ve hostelle ilgili diğer detayları incelemek isterseniz bu link üzerinden rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

#2 Hotel Dunajský Pivovar 3*

Hotel Dunajský Pivovar

Petrzalka bölgesinde, Tuna Nehri üzerinde kamara şeklinde dizayn edilmiş odalarda konaklama imkanı sunan otel, Tuna Nehri ve Bratislava Kalesi manzarasında romantik ve huzur dolu bir gece geçirmek isteyenler için şehirdeki en keyifli seçeneklerden biri. Otelin fotoğraflarına ve rezervasyon bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

#3 Radisson Blu Carlton Hotel, Bratislava 4*

Radisson Blu Carlton Hotel

13. yüzyıldan kalma bir binada hizmet veren bu zincir otel, ziyaretçilerin bütün konfor ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte bir tesis. Eğer lüks ve uygun fiyatlı bir otel arıyorsanız çok fazla kafanızı karıştırmadan şehir merkezindeki bu oteli tercih edebilirsiniz. Bu işletmede konaklamak isterseniz rezervasyonunuzu için burayı tıklayabilirsiniz.

#4 Lindner Hotel Gallery Central 4*

Lindner Hotel Gallery Central

Nove Mestro bölgesinde bulunan otel, 2013 yılında hizmete girmesine rağmen bölgenin en çok tercih edilen otellerinden biri olmayı başarıyor. Otelin 13. katında bulunan Bratislava Kalesi manzaralı bar ise ziyaretçilerin çok keyifli zamanlar geçirmesine imkan tanıyor. Otel Eski Şehir bölgesine 2,5 km. mesafede bulunuyor. Detaylar ve rezervasyon için tıklayınız.

#5 Apollo Hotel Bratislava 4*

Apollo Hotel Bratislava

Otel, Ruzinov bölgesinde bulunuyor ve otelden yürüyerek Tuna Nehri’ne 15 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Otel özellikle iş için gelen ziyaretçiler için iyi bir seçim olabilir ancak otelin otoparkının ücretli olması ve kahvaltısının zayıf bulunması otelin eksileri arasında bulunuyor. Otelle ilgili detaylar ve rezervasyon için burayı tıklayabilirsiniz.

*Sizin de Bratislava otelleri ile ilgili önerileriniz veya tecrübeleriniz varsa bize yorum kısmından yazmayı ihmal etmeyin…

Yorum yapın

Bizi Takip Edin