Slovakya Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 16 Yer

Tuna Nehri ve Karpat Dağları’nın eşlik ettiği Slovakya, pek çok farklı kültürün egemenliğine girmişse de geleneklerini bırakmamış.

Ziyaretinizde, hem Gotik ve Barok tarzda yükselen eserleriyle hem de modern çağa ayak uydurmuş binalarıyla vahşi doğayla iç içe, genç, özgür bir ülke bulacaksınız. Mağaraları, şelaleleri, kaleleri, müzeleri ve köprüleriyle Slovakya gezilecek yerler listesi uzayıp giden küçük ama etkileyici bir yer.

Andy Warhol Modern Sanat Müzesi

Andy Warhol Modern Sanat Müzesi

Modern sanatın en önemli temsilcisi sayılan Andy Warhol ve kardeşinin eserlerinin, anılarının sergilendiği müze, Kültür Bakanlığı ve sanatçının işbirliğiyle kurulmuş. Medzilaborce’deki müze, Pittsburg’da açılan ilk müzeden sonra, ikinci büyük koleksiyona sahip.

Ziyaret saatleri:
Hafta içi: 10.00-18.00
Hafta sonu:13.00-18.00

Apollo Köprüsü

Apollo Köprüsü

Adını eski bir petrol rafinerisinden alan köprü 2005 yılında açılmış. Tuna Nehri üzerine kurulan ve şehrin iki yakasını birbirine bağlayan köprülerden en göz alıcı olan Apollo Köprüsü’nün uzunluğu neredeyse 1 km. Oldukça modern ve farklı bir yapısı olan köprüde yayalar ve taşıtlar için iki ayrı bölüm oluşturulmuş.

Aziz Elizabeth Katedrali

Aziz Elizabeth Katedrali

Gotik tarza sahip, Slovakya’nın en büyük kilisesi olan Aziz Elizabeth Katedrali, tarihi ve sanatsal açıdan oldukça etkileyici bir eser. Kosice şehrinin kalbi olan kilisenin içinde bir taş olduğu ve bu taş kaldırıldığında tüm binanın çökeceği efsanesi de katedrali daha gizemli hale getirmiş.

Bojnice Kalesi

Bojnice Kalesi

Bojnice’de bulunan Gotik ve Rönesans etkilerinin görüldüğü Orta Çağ kalesi 12.yy’da yapılmış. Ülkenin en çok ziyaret edilen kalesi tıpkı fantastik bir filmden fırlamış gibi görünüyor. Mayıs ayının başında uğrarsanız her yıl düzenlenen Ghosts and Spooks Festivali’ne de katılabilirsiniz.

Ziyaret saatleri:
Mayıs-Eylül: 9.00-17.00 (Her gün)
Ekim-Nisan: 10.00-15.00 (Pazartesi hariç)

Bratislava Kalesi

Bratislava Kalesi

Tuna Nehri’ni kuş bakışı izleyeceğiniz Bratislava‘daki kale, 9.yy’da yapılmış ve 1811’de yangın sonucu büyük zarar görmüş. Sonrasında aslı bozulmadan restore edilen kale, günümüzde arkeoloji ve tarih müzesi olarak kullanılıyor.

Cicmany Köyü

Cicmany Köyü

Dünyanın ilk halk mimarisi rezervi sayılan köy, koyu renk kütük üzerine işlenmiş beyaz geometrik desenlerin olduğu evleriyle ünlü. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan köyde meydana gelen büyük bir yangında evler zarar görmüş ancak eski haline getirilmiş. Şuan, hala köyde yaşayan şanslı insanlar var.

Danubiana Meulensteen Sanat Müzesi

Danubiana Meulensteen Sanat Müzesi

Uluslararası ünlü ve yerel sanatçıların eserleri yanında küçük ölçekli sergilere yer veren müze 2000 yılında açılmış. Konferans salonunda çeşitli etkinlikler de düzenlenen müzenin bahçesinde modern sanat akımını yansıtan sayısız heykel de sergileniyor.

Ziyaret saatleri:
Her gün(Pazartesi hariç): 10.00-18.00

Demanovska Özgürlük Mağarası

Demanovska Özgürlük Mağarası

Low Tatras’ta bulunan mağarada sıcaklık bir hayli düşük; bu yüzden iyi giyinmenizi öneririz. Ülkenin en çok ziyaret edilen mağaralarından biri olan Demanovska Özgürlük Mağarası’nı 2 çeşit turla gezebilirsiniz. Geleneksel tur biraz daha kısa sürüyor ve 913 merdiven tırmanıyorsunuz. Uzun turu ise 1118 merdivenle tamamlıyorsunuz.

Ziyaret saatleri:
Ocak-Şubat: 9.30-14.30
Mart-Mayıs/ Eylül-Aralık: 9.30-14.00
Haziran-Ağustos: 9.00-16.00

Eski Şehir

Bratislava’da görebileceğiniz, gezebileceğiniz her yeri bulabileceğiniz tarihi şehir merkezinde şehrin yaşadığını hissedeceksiniz. Size önerimiz, yöresel lezzetleri tadabileceğiniz restoranlara uğrayın, şehrin tarihine dokunun, Cumil(Gözcü) ve Hubert(Napolyon Askeri) gibi keyifli heykellere selam verin.

Grassalkovich Sarayı

Grassalkovich Sarayı

Slovakya’nın “Beyaz Sarayı” olarak anılan Hodzovo Meydanı’ndaki saray, Macar aristokrat Antal Grassalkovich için yaptırılmış. Bahçesindeki yeşil alanlar ve modern sanat eserleri ile sıra dışı bir saray olduğunu göreceksiniz.

Orava Kalesi

Orava Kalesi

Orava Nehri’nde yükselen bir kaya üzerine kurulan Orava Kalesi, Slovakya’nın en güzel kalelerinden biri. Macaristan Krallığı tarafından inşa edilen kale II. Dünya Savaşı sonunda ulusal anıt haline getirilmiş. 1922 yılı yapımı Nosferatu adlı korku filminin de pek çok sahnesi bu kale içinde çekilmiş.

Primate Sarayı

Primate Sarayı

Bratislava’nın tarihi bölgesinin merkezindeki sarayda Avusturya ve Fransa arasında yapılan Pressburg Barış Antlaşması’nın imzalandığı Aynalar Odası yer alıyor. Ancak saray içinde, bu oda dışında fotoğraf çekimine izin yok.

Ziyaret saatleri:
Her gün (Pazartesi hariç): 10.00-17.00

Şarkı Çeşmesi

Şarkı Çeşmesi

Kosice’de, trafiğe kapalı bir sokakta yer alan park içindeki Şarkı Çeşmesi, şehirde turist çeken yerlerin başında geliyor. Havuzdan yükselen suların ışıkla dansını izlerken kulağınıza gelen naif ezgilerle huzurlu bir ortam yaratıyor.

Slavin

Slavin

II. Dünya Savaşı sırasında, Nazi askerlerine karşı mücadele veren Rusya‘dan gelen askerlerin adına yapılan anıt, Bratislava’nın en yüksek tepesinde yer alıyor. Şehri ayaklarınızın altına seren Slavin de görülmesi gereken bir Slovakya durağı.

Spis Kalesi

Spis Kalesi

Avrupa’nın en büyük kalelerinden sayılan Spis Kalesi, 13.yy yapılmış. Poprad kasabası içinde bulunan kalede zırhlar, toplar ve eski eşyalar sergileniyor. Bazı bölümlerinde canlandırmaların yapıldığı kalenin içi de en az dışı kadar iz bırakan türden.

Ulusal Ayaklanma Müzesi

Ulusal Ayaklanma Müzesi

Köprü ile birbirine bağlanan iki parçadan oluşan binasıyla ilginç bir mimariye sahip, Slovak tarihini sembolize eden arşiv müzesi. Müze içinde silahlar, üniformalar ve ülkenin tarihini öğrenebileceğiniz belgeler sergileniyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin