Bingöl Kamp Yerleri – Bingöl’de Kamp Yapılacak En İyi 18 Yer!

Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Bingöl dağları, yaylaları, ovaları ve daha birçok güzelliği ile ülkemizin keşfedilmeyi bekleyen önemli şehirlerinden biridir. Doğaseverlerin kampçılık, dağcılık, kayak ve daha birçok doğa faaliyetleri yapabilmesine olanak sağlayan şehir tarihi ve kültürel birikimiyle de ön plana çıkıyor. Etrafını Muş, Erzurum, Tunceli, Elâzığ ve Diyarbakır’ın çevrelediği şehir Doğu Anadolu bölgesinde yer alıyor.

Sert karasal iklimin hâkim olduğu ilde yöre halkı genellikle hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Bununla birlikte büyük bir turizm potansiyeline de sahip olan Bingöl’de bu potansiyelin öne çıkarılması için ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu çerçevede Bingöl ve etrafında bulunan Kös Kaplıcaları, Hesarek Kayak Merkezi, Kurucadağ Kayak Merkezi, Kale Tepesi, Çır Şelalesi, Sülbüs Dağı, Şerafettin Dağları, Buban Bacaları, Bingöl Ovası, Yüzen Adalar, Zağ Mağarası ve daha birçok gezilip görülecek noktanın tanıtımı yapılarak gezginlerin ilgisi çekilmeye çalışılıyor.

Turizm açısından zenginliğin yanında yöresel lezzetleri de oldukça fazla olan Bingöl’de gömme, ayran çorbası, tutmaç çorbası, mastuva, keldoş ve sorina pel gibi oldukça lezzetli tatlar bölgeyi gezenler tarafından tercih ediliyor.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Kös Kaplıcaları Mevkii Kamp Alanı

Kös Kaplıcaları Mevkii Kamp Alanı

Bingöl kös kaplıcaları şehir merkezine 20 km mesafede yer alıyor. Karlıova güzergâhının 20. kilometresinde yer alan kaplıcalara minibüslerle ve özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor. Yaz ve kış boyunca birçok ziyaretçi ağırlayan kaplıca bölgesi kamp yapmak isteyenlerin de tercihi oluyor.

Kös kaplıcaları çeşitli sağlık problemleri sebebiyle kaplıca tedavisi görmesi gerekenler tarafından tercih ediliyor. Kaplıca çevresinde hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Bununla birlikte kaplıca suyu sodalı olup hem içilebiliyor hem de duş ihtiyacında kullanılarak romatizmalı hastalıklar ve eklem ağrılarına iyi geldiği düşünülüyor. Bu çerçevede bölgede kamp yapanlar doğal güzelliklerin yanında sağlık açısından da kaplıca suyunu kullanabiliyorlar.

Kös kaplıcası bölgesinde çadır kampının haricinde birçok otel ve pansiyon kaplıca turizmi açısından misafirlere konaklama imkânı sunuyor. Günübirlik ziyaretlerin haricinde bölgede daha uzun kalmak isteyenler buraları da tercih edebilir.

Kös kaplıcaları çevresinde kamp kuranlar için ihtiyaçlarını karşılayacağı tesisler mevcut. Bölgede bulunan otel, pansiyon, küçük market gibi işletmelerden temel ihtiyaçlar karşılanabilir. Bu yüzden bölgede rahat bir kamp dönemi geçirilebiliyor.

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanları, yürüyüş parkurları, kaplıcalar. WC, elektrik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kaplıca çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yüzen Ada Kamp Alanı

Yüzen Ada Kamp Alanı

Bingöl’ün en popüler gezi rotalarından olan yüzen adalar şehir merkezine 52 km mesafede yer alıyor. Solhan ilçesinde yer alan adalara ulaşım şehir merkezinden Solhan minibüsleriyle veya özel araçlarla sağlanabilir. Hazarşah köyünde bulunan yüzen adalar ilk defa bölgedeki köylüler tarafından keşfedilmiş.

Yüzen adalar bölgesi özellikle nisan ayı itibariyle yemyeşil ve harika bir doğaya sahip oluyor. Bu yüzden bölgeye yerli ve yabancı birçok turist akın ediyor. Kimileri bölgeyi doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık ve adaları görmek için tercih ederken kimileri de bölgede çadır veya karavan kampı kurup doğanın canlanmasına şahit oluyor.

Bununla birlikte bölgede çadır kurmak isteyenler daha çok yüzen adalar noktasını tercih ediyorlar. Hem bu doğa harikası yeri görmek hem de diğer noktalara ulaşım sağlamak ve doğanın içinde kafa dinlemek büyük rahatlık sağlıyor.

Yüzen adaların bulunduğu gölet oldukça küçük olsa da çevrenin su kaynağı olarak belirtiliyor. Üzerinde yüzen küçük adacıklarda fotoğraf çektirmek ve bölgenin havasını teneffüs etmek isteyen insana keyif veriyor.

Yüzen adalar noktasında ihtiyaçların karşılanabileceği küçük bir tesis mevcut olsa da bu yeterli olmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıkları tamamlayarak gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çir Şelalesi Kamp Alanı

Çir Şelalesi Kamp Alanı
Fotoğraf: Aydın Batur

Bingöl’ün en meşhur şelalesi olan Çır şelalesi şehir merkezine 33 km mesafede yer alıyor. Ilıca bucağı mevkiinde yer alan şelaleye özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor. Yaklaşık 50 metre yüksekten dökülen şelale görüntüsü ve doğasıyla birçok gezginin uğrak noktası oluyor.

Çir şelalesi bölgede sıkça görülen büyük bir çir taşının içinden akıyor. O yüzden bu isimle anılıyor. Eşsiz bir doğa manzarasına sahip olan şelale ulaşım rahatlığı sebebiyle çadır kampının yanında karavan kampı kurmak isteyenlerin de tercih noktası oluyor. Yöre halkı tarafından da piknik alanı olarak tercih edilen bölge doğa içinde keyifli vakitler geçirmek isteyenlerin adresi oluyor.

Çir şelalesi yaz aylarında yüksek buharlaşmaya ve su kaynaklarını azalmasına bağlı olarak kuruyabiliyor. Şelalenin tadının en güzel çıkarıldığı zamanlar ise kış sonu ve ilkbahar ayları oluyor. Eriyen kar sularının ve bahar aylarındaki yağmur sularının da etkisiyle coşkuyla akan şelalenin çevresinde kamp kurmak oldukça keyifli oluyor.

Çir şelalesinin etrafında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin hazırlıklarını tamamlayarak bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yayladere Mevkii Kamp Alanı

Yayladere Kamp Alanı
Fotoğraf: Aydın Batur

Yayladere mevkii Bingöl şehir merkezine 95 km mesafede yer alıyor. Yayladere ilçesinde bulunan bölgeye ulaşım Yayladere minibüsleriyle ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Kampçılar için oldukça ideal bir nokta olan Yayladere doğası ve havasıyla gezginlerin de uğrak noktası oluyor.

Çetin kış şartlarından sonra havaların ısınmaya başladığı bahar aylarında muazzam bir doğaya kavuşan Yayladere mevkii yemyeşil doğası ve akan dereleriyle kampçıların uğrak noktası oluyor. Çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındıran bölge doğaseverlerin doğa yürüyüşleri yaptığı ve günü birlik piknikler için de tercih edilen noktalardan.

Yayladere ilçesine yakın olması bununla birlikte Doğu Anadolu turuna çıkanların mutlaka uğradığı noktalardan olan bölge özellikle doğanın yeşillendiği bahar aylarında harika doğa fotoğraflarının çekilebilmesine olanak sağlıyor. Yine yöre halkı da bölgeyi hem piknik hem de hayvanların otlatıldığı mera olarak kullanıyor. Bu çerçevede oldukça doğal bir ortamda kamp yapmak isteyenler için güzel fırsatlar sunuyor.

Yayladere mevkiinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak bölgenin ilçe merkezine yakın olması ihtiyaçların kolayca temin edilebilmesini sağlıyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Boğlan Mevkii Kamp Alanı

Boğlan Kamp Alanı
Fotoğraf: Yusuf Can Çelikel

Bingöl’ün Solhan ilçesinde yer alan Boğlan mevkii şehir merkezine 60 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım Solhan ilçe merkezinden ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Boğlan köyü yakınlarında yer alan Boğlan mevkii Bingöl çevresinde kamp severlerin kamp için tercih ettiği noktalardan biridir.

Boğlan mevkii Yüzen adalara yakın bir konumda yer alıyor. Bölgeyi gezmeye gelenler konaklama amaçlı kamp kurmayı tercih edebiliyorlar. Bu yüzden çadır ve karavan kampı için oldukça uygun noktalar barındıran Boğlan mevkii tercih ediliyor. Geniş bir arazi ve ferah ortamıyla doğa yürüyüşleri için de elverişli olan bölge Bingöl’de doğaseverlerin tercih ettiği noktalardan.

Kış aylarında bembeyaz bir görüntüye bürünen Boğlan bölgesi baharın gelmesiyle birlikte canlanıp hareketleniyor. Ortamın yeşillenmesi, büyük ve küçükbaş hayvanların otlamaya çıkarılmasıyla eşsiz doğal manzaralara sahne oluyor. Bütün bunlara tanık olmak isteyenler ve bölgede konaklama yapmak isteyenler çadır kurarak bu güzel doğanın keyfini çıkarıyorlar.

Boğlan mevkiinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgede çadır kampı kuracakların ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çevrimpınar Çayı Kamp Alanı

Çevrimpınar Çayı Kamp Alanı
Fotoğraf: Hatice Akçad

Çevrimpınar çayı merkeze bağılı Çevrimpınar köyü yakınlarında yer alıyor. Bingöl şehir merkezine 18 km mesafede bulunan çaya ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Bölgenin en önemli akarsularından sayılan Çevrimpınar çayı aktığı bölge boyunca kampçılar için güzel alternatifler sağlıyor.

Bingöl Ovası’nın büyük bölümünü sulayarak akan Çevrimpınar çayı doğal güzellikleri ve buz gibi suyuyla ilgi çekiyor. Bu çerçevede bölgede kamp kurmak isteyenler gürül gürül akan çayın hemen yanı başında kamp kurarak bu güzel doğanın tadını çıkarabiliyorlar. Çevrimpınar çayı hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygun alanlar sunuyor.

Bol oksijenli temiz havasıyla ilgi gören Çevrimpınar çayında yer yer balık da avlanabiliyor. Bununla birlikte özellikle yaz mevsiminde sıcaktan bunalanlar için serinleme ve ferahlama fırsatı sunan çay etrafında piknik, doğa yürüyüşü gibi aktiviteler yapılabiliyor. Ayrıca özellikle gün batımı manzaralarını fotoğraflamak oldukça keyifli oluyor.

Tamamen doğa içinde sakin bir kamp imkânı sunan Çevrimpınar çayında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye hazırlıkları tamamlayarak gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Korlu Gölü Kamp Alanı

Korlu Gölü Kamp Alanı

Korlu gölü Elâzığ sınırına yakın bir noktada Yayladere ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezine 107 km mesafede yer alan Korlu göle ulaşım Yayladere ilçesinden özel araçlarla sağlanabiliyor. Aynı ismi taşıyan bir köye de yakın olan bölge Bingöl çevresinde kamp severlerin tercih ettiği noktalardan biridir.

Yeşil ve ormanlarla kaplı bir bölgede yer alan göl doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor. Bölgede sulama amaçlı da kullanılan Korlu gölü çadır kampı ve karavan kampı için de güzel fırsatlar sunuyor. Gezginler Bingöl merkezden başlayarak Yayladere güzergâhından Korlu gölü gezerek rotalarını tamamlayabiliyorlar. Yöre halkıyla da tanışma ve sohbet etme imkânı sunan göl çevresi günübirlik piknikler için de tercih ediliyor.

Bingöl’ün henüz yeni yeni keşfedilen güzelliklerinden olan gölde olta balıkçılığı da yapılabiliyor. Hemen göl kenarında sakin doğada kurulan çadırlarla birlikte şehrin sıkıntısından ve gürültüsünden uzak harika vakitler geçirilebiliyor.

Korlu gölü etrafında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Yöre halkı gayet misafirperver olsa da yine de bölgeye bütün ihtiyaçları temin ettikten sonra gitmekte fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Gayt Barajı Kamp Alanı

Gayt Barajı Kamp Alanı
Fotoğraf: Tolga İncesu

Bingöl’ün içme suyu ihtiyacını karşılamak ve tarım alanlarının sulanmasını sağlamak amacıyla inşa edilen Gayt barajı şehir merkezine 35 km mesafede yer alıyor. Yöre halkının mesire alanı olarak kullanıldığı Gayt barajı ve çevresine özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor.

Gayt barajı harika doğasıyla ön plana çıkıyor. Bingöl’de maviyle yeşilin buluştuğu nadir noktalardan olan baraj ve çevresi kampçılar için oldukça uygun. Hem çadır kampı hem de karavan kampı için tercih edilen bölge barajda balık avlama, doğa yürüyüşü yapma gibi olanaklar da sağlıyor. Özellikle hafta sonları günübirlik piknik yapmak isteyenler baraja akın ediyor.

Gayt barajı özellikle hafta içleri oldukça sessiz ve sakin oluyor. Kamp kurup doğada vakit geçirmek isteyenler yaz mevsiminde hafta içleri bölgeyi tercih edebilir. Bunun yanında bahar aylarından itibaren suların çoğalmasıyla baraj ve çevresi oldukça harika manzaralara bürünüyor. Bu yüzden bu vakitlerde burada olmak ve bu anlara şahit olmak oldukça keyifli olabiliyor.

Gayt barajında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye giderken Bingöl şehir merkezinden veya daha önceden hazırlıkları tamamlayarak gütmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Cayit Barajı Kamp Alanı

Bingöl merkeze 35 km mesafede yer alan Cayit barajı bölgeyi sulayan diğer bir baraj. Baraja ulaşım özel araçlarla sağlanırken baraj ve etrafı doğal güzelliğiyle ön plana çıkıyor. Özellikle kampçıların ilgi gösterdiği Cayit barajı farklı doğal aktivitelere de ev sahipliği yapıyor.

Cayit barajı bölgede mesire alanı olarak kullanılan diğer bir baraj. Günübirlik pikniklerin yanı sıra bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Kamp severlerin sıklıkla tercih ettiği bölge doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık, balıkçılık gibi aktiviteler için de gayet uygun. Bunun yanında baraj gölünde tekneyle gezinti de yapılabiliyor.

Doğası ve havasıyla çevre illerden de ziyaretçi çeken Cayit barajı masmavi görüntüsüyle doğaya renk katıyor. Özellikle doğanın yemyeşil bir hal aldığı bahar mevsiminde harika doğa fotoğraflarının çekilebildiği bölge fotoğrafçıların da ilgi noktası oluyor. Doğa harikası baraj muhteşem manzaralarla fotoğraflanabiliyor.

Cayit barajında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeyi gezmeye gideceklerin veya bölgede kamp yapacakların hazırlıklarını tamamlayarak bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Balpınar Mevkii Kamp Alanı

Balpınar Köyü Kamp Alanı
Fotoğraf: Bingöl Haber Ajansı

Balpınar mevkii Bingöl şehir merkezine 21 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Balpınar mevkii kampçıların yoğun olarak tercih ettiği noktalardan biridir. Geniş arazisi ve temiz havasıyla oldukça ilgi görüyor.

Balpınar mevkii oldukça sert geçen kış mevsiminin ardından bahar aylarının gelmesiyle birlikte harika doğa manzaralarına sahne oluyor. Bu anları kaçırmak istemeyen doğaseverler de gerek piknik gerek kampçılık gerekse doğa gezileri için bölgeyi tercih ediyor. Çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındıran bölge yöre halkının da sık sık kullandığı meralardan biri. Havaların ısınmasıyla hayvanlarını otlatmaya çıkan yerel halkta bölgeye akın ediyor.

Balpınar mevkiinde kamp kurup harika doğanın tadını çıkarmak mümkün olduğu gibi yöre halkından yerel lezzetler ve doğal yiyecekler de temin edilebiliyor. Bu sayede tamamen doğa içinde vakit geçirme imkânı sunan Balpınar mevkii çevre illerden de doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin akınına uğruyor.

Balpınar mevkiinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yolçatı Karacadağ Kamp Alanı

Yolçatı Kamp Alanı
Fotoğraf: Aydın Batur

Yolçatı Karacadağ bölgesi şehir merkezine 27 km mesafede yer alıyor. Şehir merkezinden toplu taşımayla ulaşım sağlanabilen bölgeye özel araçlarla da ulaşmak mümkündür. Kış aylarında kayak merkezi olarak tercih edilen bölge yaz aylarında ise kampçıların uğrak noktası oluyor.

Yolçatı Karacadağ bölgesi şehir merkezine yakın olması sebebiyle Bingöl’ün en önemli turistik mekânları arasında yer alıyor. Kış mevsiminde kayak yapmak isteyenlerin akınına uğrayan bölgede çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Kamp konaklamasının yanında otel ve pansiyonlarda da konaklama imkânı sunan bölgeye yerli ve yabancı birçok turist akın ediyor. Bununla birlikte kayak merkezinde 1 km uzunluğunda bir teleferik de kayak severlere hizmet veriyor.

Yaz aylarında ise serin havasıyla sıcaktan bunalanların uğrak noktası olan Yolçatı bölgesi en çok da kampçıların ilgisini çekiyor. Çadır kurup güzel manzarayı izlemek ve kafa dinlemek için birçok kampçı bölgeyi tercih edebiliyor.

Yolçatı Karacadağ bölgesinde kampçıların ihtiyaçlarını giderecekleri tesisler mevcut. Bölgede bulunan restoran, otel, pansiyon gibi noktalardan temel ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanabilir.

Kamp Olanakları: Kamp alanı çevresinde WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kale Tepesi Kamp Alanı

Doğu Anadolu’da güneşin doğuşunun en güzel şekilde izlendiği noktalardan olan Kale tepesi Karlıova Bingöl dağlarında yer alıyor. Şehir merkezine 110 km mesafede yer alan bölgeye ulaşım Bingöl merkezden otobüslerle ve özel araçlarla sağlanırken bir noktadan sonra tepeye yaya çıkmak gerekiyor.

Bingöl bölgesini gezmek isteyenlerin en popüler aktivitelerinden biri de güneşin doğuşunu izlemek oluyor. Kale tepesi noktasından enfes bir manzaraya şahit olan gezginler bölgeye kamp kurarak kamp süresince güneşin doğuşuna tanıklık ediyorlar. Bu güzel manzara Karlıova ilçesinde farklı festivallere dahi konu olmuş durumda. Çadır kampı kurmak için güzel alternatifler sunan Kale tepesi her yıl yaz mevsiminde bu manzarayı izlemek isteyenlerin akınına uğruyor. Ülkemizin farklı noktalarından ve çevre illerden birçok insan bu noktaya gelerek bu güzel ana şahit oluyorlar.

3200 metre yüksekte yer alan Kale tepesinden izlenen manzara fotoğrafçıların da oldukça ilgisini çekiyor. Doğayla güneşin birleştiği anda çekilen enfes fotoğraflar arşivlerin en vazgeçilmezleri arasına girebiliyor.

Kale tepesinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin bütün ihtiyaçlarını temin ettikten sonra bölgeye gitmesinde fayda var.

Kamp Olanakları: Kamp alanı çevresinde WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kanireş Barajı Kamp Alanı

Kanireş Barajı Kamp Alanı
Fotoğraf: Muharrem Altun

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yer alan Kanireş barajı şehir merkezine 72 km mesafede yer alıyor. Karlıova ilçe merkezine ise 15 km mesafede bulunan baraja ilçe merkezinden kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca özel araçlarla da ulaşım sağlamak mümkündür.

Kanireş barajı çevresi birçok barajda olduğu gibi yöre halkı tarafından mesire alanı olarak kullanılıyor. Sessiz ve sakin kamp noktası arayanlar için de doğru bir nokta olan Kanireş barajı çadır kampı ve karavan kampı için güzel alternatifler sunuyor. Baraj gölünde amatör olarak olta balıkçılığı da yapılabilir. Çevresinde doğa yürüyüşlerine de fırsat tanıyan barajın harika doğası insanı etkileyecek türden. Karlıova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan baraj tarım alanlarının sulanmasında da kullanılıyor.

Özellikle yaz aylarında serin ve ferah olan bölge serinlemek isteyenlerin adresi oluyor. Kampçıların yanı sıra hafta sonları piknik için birçok kimse Kanireş barajını tercih ediyor. Kalabalıktan uzak kalmak isteyen kamp severler hafta içlerini tercih edebilirler.

Kanireş barajında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden kampçılar temel ihtiyaçları dâhil bütün ihtiyaçlarını önceden temin ederek bölgeye gidiyorlar.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sülbüs Dağı Kamp Alanı

Sülbüs Dağı Kamp Alanı
Fotoğraf: Muharrem Altun

Bingöl’ün en önemli yer şekillerinden ve doğal güzelliklerinden olan Sülbüs dağı Yayladere ilçesinde şehir merkezine 95 km mesafede yer alıyor. Şehir merkezinden Yayladere ilçesine giden otobüslerle ve özel araçlarla kolaylıkla ulaşım sağlanan Sülbüs dağı manzarasıyla gezginlerin ve kampçıların uğrak noktası oluyor.

Efsanelerin yoğurduğu topraklara ev sahipliği yapan Sülbüs dağı rivayetlere göre birbirini seven ama kavuşamayan iki gencin hikâyesinin geçtiği topraklar olarak biliniyor. Bölgedeki volkanik oluşumlu dağlardan olan Sülbüs dağı çadır kampı ve bazı noktalarda karavan kampı için de oldukça elverişli. Bereketli topraklara da ev sahipliği yapan dağın eteklerinde tarım arazileri yer alıyor.

Sülbüs dağı etekleri yöre halkının piknikler için sıkça tercih ettiği noktalardan. Kampçılığın ve pikniğin haricinde doğal yürüyüş rotalarına da ev sahipliği yapan bölge dağcılık meraklılarının da akınına uğruyor. Tırmanış sporu için Sülbüs dağını tercih eden dağcılar bölgede kamp kurup tırmanışlarını gerçekleştirebiliyorlar. Zirve noktasında Bingöl ovasının harika manzarasını seyretmek bütün yorgunluğu alıp götürüyor.

Sülbüs dağında hem kampçılar hem piknikçiler hem de dağcılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye hangi amaçla gidilirse gidilsin mutlaka hazırlıklı olmak gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Şerafettin Dağları Kamp Alanı

Şerafettin Dağları Kamp Alanı
Fotoğraf: TRT Haber

Benzersiz doğası ve birçok yaylasıyla bölgenin oksijen merkezi konumunda olan Şerafettin dağları Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 70 km mesafede yer alan dağlara ulaşım bir yere kadar araçlarla sağlanırken bir noktadan sonra ise yaya olarak sağlanıyor.

2 500 metre rakımda yer alan Şerafettin dağları Bingöl çevresinde birçok güzelliğe ev sahipliği yapan ve buna bağlı olarak da doğaseverlerin mutlaka uğradığı noktalardan biri. Çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun fırsatlar sunan dağ doğa yürüyüşü meraklıları için de oldukça güzel rotalar barındırıyor.

Şerafettin dağının olduğu nokta büyük bir yayla ve yaz mevsiminde yöre halkı bu yaylaya göçerek yaz mevsimini burada geçiriyor. Eteklerinde koyunların otladığı, kuzuların koşuşturduğu oldukça doğal bir ortama sahip olan Şerafettin dağları bu harika manzarayı fotoğraflamak isteyen gezginlerin ve fotoğraf meraklılarının da akınına uğruyor. Bölgede kamp yapanlar doğal yapılmış süt, peynir, tereyağı gibi ürünlerden tadarak Bingöl’ün bu eşsiz doğasının tadını çıkarabiliyorlar.

Şerafettin dağlarında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bölgedeki yöre halkından ihtiyaçlar kısmen temin edilirken diğer ihtiyaçlar için bölgeye mutlaka hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Buban Bacaları Mevkii Kamp Alanı

Buban Bacaları Kamp Alanı

Bingöl merkeze bağlı Oğuldere mevkiinde bulunan Buban bacaları şehir merkezine 28 km mesafede yer alıyor. Bingöl’ün peri bacaları olarak adlandırılan bölgeye ulaşım özel araçlarla ve Oğuldere köyünden kalkan araçlarla sağlanabiliyor.

Kapadokya bölgesindeki peri bacalarını andıran Buban bacaları aşınma sayesinde oluşmuş ve enteresan görüntüler oluşturan bir bölge. Turistik amaçlı sıkça ziyaret edilen bölge çadır kampı ve karavan kampı için de tercih ediliyor. Yaz mevsimlerinde Buban bacalarını görmek için ülkemizin her noktasından bölgeye ziyaretçi akını yaşanıyor.

Yeni yeni keşfedilen bölge turizme kazandırılarak Bingöl’ün turizm potansiyeline büyük katkı yapması bekleniyor. Geniş bir araziye yayılmış olan Buban bacaları çevresinde yürüyüş yaparak bölgede çok daha farklı yer şekilleriyle karşılaşmak ve bunları fotoğraflamak mümkün. Ayrıca Oğuldere köy halkı da bölgeye gelen misafirlere oldukça yardımcı oluyor. Bölgenin tanınması ve turizme kazandırılması için ciddi katkı sunuyorlar.

Buban bacaları mevkiinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Sakin bir ortamda kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği bölgeye bütün ihtiyaçlar temin edildikten sonra gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bingöl Ovası Kamp Alanı

Bingöl Ovası Kamp Alanı
Fotoğraf: Aydın Batur

Bingöl şehir merkezine bağlı Gözeler köyünde bulunan Bingöl ovası geniş arazisi ve eşsiz doğasıyla dikkat çekiyor. Şehir merkezine 25 km mesafede bulunan bölgeye ulaşım toplu taşımayla ve özel araçlarla kolaylıkla sağlanabiliyor.

Bingöl ovası özellikle bahar aylarında yemyeşil ve rengârenk çiçeklerle dolarak bahar havasının yaşandığı nadir noktalardan biri oluyor. Ovada yetişen lale ve daha birçok çiçek geniş bir alanı adeta farklı renklere boyuyor. Bu bölgede çadır ve karavan kampı yapmak ve bu manzaraya şahit olmak insanı mutlu ediyor. Özellikle yöre halkının sık sık uğradığı noktalardan olan Bingöl ovasında harika doğa fotoğrafları çekilebiliyor. Günübirlik piknikler için de tercih edilen bölge Bingöl’ün en geniş arazisi durumunda.

Karlı dağlarla kaplı manzarası ve rengârenk çiçeklerle dolu ortamıyla Bingöl ovası gezginlerin de uğrak noktası oluyor. Özellikle bahar aylarında bölgeyi tercih edenler mutlaka Bingöl ovasındaki bu renk cümbüşüne şahit olmadan bölgeden ayrılmıyorlar.

Bingöl ovasında herhangi bir tesis bulunmuyor. Gözeler köyünün yakında olmasıyla bazı ihtiyaçlar buradan karşılanabilirken yine de bölgeye mutlaka hazırlıklı ve ihtiyaçları temin etmiş bir şekilde gelmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çiçektepe Köyü Kamp Alanı

Çiçektepe Köyü Kamp Alanı

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde yer alan Çiçektepe köyü şehir merkezine 85 km mesafede yer alıyor. Kiğı ilçe merkezinden kolaylıkla ulaşım sağlanan köye özel araçlarla da ulaşım sağlanabiliyor. Köy çevresinde kamp kurulabildiği gibi doğaseverlerin ilgisini çeken mağaralar da bulunuyor.

Çiçektepe köyü Bingöl’e gelen birçok gezginin ve kampçının uğradığı noktalardan. Köy çevresindeki doğal güzellikler ve enteresan yer şekilleri doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Özellikle bölgede Sivri dağının eteklerinde bulunan mağara doğa bilimciler tarafından ziyaret ediliyor. Köy çevresinde ve mağaranın etrafında hem çadır kampı için hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut.

Çiçektepe köyü ve çevresi Bingöl’ün tarihinin ve kültürel dokusunun en güzel bir şekilde hissedildiği noktalardan. Burayı gezmeye gelenler çok eskilerden kalma bir medeniyeti görüyorlarmış gibi etkilenebiliyorlar. Bu yüzden Bingöl gezisinde planların arasına mutlaka Çiçektepe köyü de eklenmeli.

Çiçektepe köyünde herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak ihtiyaçların büyük bir bölümü köyden karşılanabiliyor. Ancak yine de kamp için bölgeyi tercih edenlerin hazırlıklı olmasında fayda var.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı köy merkezindeki bakkal, fırın ve mescit türü yerlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin