Belgrad’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Yöresel Yemek

Belgrad’da, Sırpların geleneksel lezzetlerinin tadına bakabilir, Balkanlar’ın birbirinden lezzetli yemekleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz..

‘’ Belgrad’da Ne Yenir, Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?‘’

Belgrad geziniz boyunca aç kalmayacağınızdan eminiz.. Bizans, Akdeniz, Avusturya, Macar ve Türk mutfaklarının muhteşem bir sentezini göreceğiniz Sırbistan sokakları sizlere muhteşem bir ziyafet sunuyor..

Listenin ilk sırasında;

1- Becka Snicla

Becka Snicla

Avusturya’dan, Belgrad’a kadar gelen ve artık ülkenin yöresel lezzetlerinden biri haline gelmiş Becka Snicla, kentteki hemen her restoranda sipariş verebileceğiniz yemeklerden biri. *”Avusturya’da Ne Yenir, Ne İçilir” yazısı için. Kemiksiz tavuk eti ile yapılan bu yemek, ‘’Viyana Şnitzeli’’ olarak anılıyor.. Müdavimi ise oldukça fazla..

2- Cevapcici Kebabı

Cevapcici

Bizdeki Tekirdağ köftesi ile çok benzeyen bu yemeğin Belgrad’da ne yenir endişesini ortadan kaldırdığını söyleyebiliriz. Yemeğe Cevapcici Kebabı ismi veriliyor.. Oldukça lezzetli bu akşam yemeği bol soğan ve pideyle birlikte tüketiliyor. Belgrad’da yiyebileceğiniz yöresel lezzetler arasında ise ilk sırada.

3- Kajmak

Kajmak

Sırplıların en sevdiği yemekler genellikle etli yemekler oluyor. Ülkede sık sık tüketilen et ürünlerinden yapılan yemekler arasında Kajmak’ın ayrı bir önemi var. Belgrad’da kolaylıkla bulabileceğiniz bu yemeğin en önemli özelliği kaymağa benzer bir krema ile birlikte sunulması.. Denemenizi tavsiye ederiz!

4- Sırp Salatası

Sırp Salatası

Sırp Salatası’nın, bizdeki çoban salatadan tek farkı içerisine eklenen rendelenmiş kaşar peyniri… Sırp salatası, kentte hemen her akşam yemeğinde hazırlanan yan yemeklerden biri. Lezzeti ise parmak ısırtan cinsten. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Pljeskavica

Pljeskavica

Sırbistan’ın en ünlü yemeklerinden biri olarak gösterebileceğimiz Pljeskavıca, içerisinde domuz et veya sığır etine rastlayacağınız yoğun baharatlı ve soğanlı lezzetli mi lezzetli bir yemek. *Sırbistan’da Ne Yenir, Ne İçilir? yazısı için.. Etin en önemli özelliği kaşar peyniri ile doldurularak farklı bir şekilde çeşnilendirilmesi. Lezzeti ise on puanı hakkediyor. Belgrad’daki çoğu restoranda bulabilirsiniz.

6- Riblja Çorbası

Riblja

Balığı çok mu seviyorsunuz? Belgrad’da bir akşam yemeğine Riblja çorbası ile başlayabilir;
hem ülkenin yöresel bir lezzetini denemiş olup hem de sevdiğiniz ürünlerden yapılmış lezzetli bir çorba içebilirsiniz. Mutlaka deneyin! 🙂

7- Ustipci

Ustipci

Krofneye benzeyen donut toplarından biri de Ustıpcı.. Restoranların birinde sipariş vermek isterseniz yanına reçel, kajmak veya peynir eklenerek geldiğini görebilirsiniz. Genellikle Belgrad kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biridir. Bizdeki hamur kızartmasına da çok benzediğini söyleyebiliriz. Denemenizi tavsiye ederiz.

8- Palacinke

Palacinke

Önceden hazırlanan incecik krep hamurlarının pişirilmesi ve isteğe bağlı olarak çeşitlendirilen çikolatalı krema, öğütülmüş ceviz, bisküvi ve bal gibi birbirinden lezzetli ürünlerle birleşiminden oluşan bu lezzetin adı Palacinke.. 

Belgrad’da bu anlamda hemen her sokakta karşılaşacağınız Palacinkarnice (krep dükkanı ) zaten var. Bir dükkanın içine girip isteğinize göre şekillendirdiğiniz kreplerden satın almanızı tavsiye ederiz.

9- Krofne

Krofne

Marmelat, reçel, çikolata ve Krofne jöle ile doldurulan çöreklerden oluşan bu tatlının ismi Krofne… Belgrad geziniz sırasında çok yoruldunuz ve biraz da kan şekeriniz düştü. Hemen şirin kafelerden birine oturup bir kahve eşliğinde söyleyebileceğiniz tatlılardan biri. Doyurucu olduğunu da belirtelim. Denemeye değer..

10- Sırbistan Şarapları

Belgrad Şarapları

Sırbistan üzüm bağları bakımından da oldukça verimli topraklara sahip bir ülke. Toplamda beş büyük şarap bölgesi yer alıyor. Bunlar; Fruska Gora, Vrsac, Oplenac, Smederevo ve Zupa..

Bu bölgeler üretilen yerli şaraplara ise farklı farklı isimler verilmiş. Bizim duyduklarımız arasında en ünlüleri Bermet, Riesling, Merlot, Pinot, Chardonnay, Cabernet Sauvignon..

*Belgrad Gezilecek Yerler için.. 🙂

Belgrad’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin