Belçika’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Yemek

Belçika, mutfağının lezzeti ve zenginliğiyle ünü dünyaya yayılmış küçük bir ülke.

Damak tadınıza uyan yemekler bulacağınız Belçika’da ne yenir , ne içilir öğrenmek için hazırladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

Çevresinde ülkelerden esintiler taşıdığı kadar onları da etkileyen Belçika, kültürünü ve mutfağını koruyup paylaşmayı başarmış. Ülke mutfağı, deniz ürünlerinden hafif tatlılara, nefis ana yemeklerinden sokak lezzetlerine geniş bir yelpaze sunuyor.

#1 Belçika’da Ne Yenir?

1- Boulettes

boulettes

Ülkenin ana yemekleri başlığı altında ilk akla gelen lezzetlerden olan Boulettes, bir çeşit köfte yemeği. Belçika’ya özgü bir domates sosuyla hazırlanan bu yemek, hemen hemen her restoranda karşınıza çıkabilir. Enerji depolamak ve güzel bir öğün denemek istiyorsanız Belçika’da ne yenir diye düşünmenize gerek yok. Hemen bir boulettes sipariş edin!

2- Caricoles

los caracolles

Caricoles, Brüksel ya da Brugge’de, keyifli bir gezinti sırasında deneyebileceğiniz sokak lezzetlerinden biri olabilir. Belçika’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veren bu atıştırmalık deniz salyangozundan yapılıyor ve baharatlı bir sosla servis ediliyor. Genelde sandviç ekmekleri arasında tüketiliyor ama farklı şekillerde de hazırlatabilirsiniz.

3- Choux de Bruxelles (Brüksel Lahanası)brüksel lahana

Belçika’da ne yenir sorusuna verilebilecek en basit yanıtlardan biri Brüksel lahanası.. Belçika’ya gidip de Brüksel lahanası tatmadan dönülmez. Özellikle kaz yağında pişirilerek hazırlanan lahanayı mutlaka deneyin. Bu yemeği Choux de Bruxelles şeklinde sipariş verebilirsiniz.

4- Çikolata

belçika çikolatası

Ülkenin simgeleşmiş tatlarından biri olarak çikolatayı söyleyebiliriz. Belçika’da ne yenir sorusuna verilebilecek ilk yanıt olan ve tüm dünyaca lezzeti bilinen Belçika çikolataları, farklı aromalarda ve formlarda her markette ya da büfelerde satılıyor.

Seyahatinizi daha neşeli ve renkli kılacak çikolata çeşitleri arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Ancak yine de dostlarınıza ve kendiniz birkaç kutu almayı unutmayın.

5- Eel

Eel
Eel, yılan balığından yapılan bölgesel bir yemektir

Daha çok Brüksel’e özgü bir tat olsa da ülkenin öne çıkan yemeklerinden bir diğeri de Eel. Her damak zevkine uyan bir yemek değil, çünkü yılan balığından yapılıyor. Farklı içeriklerle ve pişirme teknikleriyle hazırlanan türleri var. Eğer ilginç yemeklere ilginiz varsa ve Belçika’da ne yenir diye düşünenlerdenseniz mutlaka deneyin deriz…

6- Moules Frites

moules frites

Midye seveni kadar sevmeyeni de olan bir yiyecek. Eğer sevenlerdenseniz Belçika’da mutlaka Moules Frites’i denemelisiniz. Patates kızartmasıyla beraber servis edilen midyeleri, hem sokak satıcılarından hem de restoranlardan temin edebilirsiniz. Özellikle Eylül ve Şubat ayları arasında Belçika’da ne yenir diye düşünenler için birebir…

7- Stoemp

stoemp

Tarihi bir yemek sayılacak kadar eski olan Stoemp, Belçika’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bir lezzet. Patates püresine havuç ve pırasa eklenerek yapılıyor. Bazı restoranlarda domuz eti eklenerek yapılan versiyonları da var. Patatesin her halini sevenlerdenseniz mutlaka bir porsiyon Stoemp sipariş verin.

8- Waffle

belçika waffle

Waffle’nin doğduğu ülke olan Belçika’dan bu nefis atıştırmalığı yemeden dönmeyin. Kuzey Amerika’da yapılanın aksine daha zengin ve yoğun olduğunu göreceksiniz. Ülkede de en çok tüketilen yiyeceklerin başında gelen waffle, Belçika’da ne yenir sorusuna muhteşem bir cevap veriyor.

9- Belçika Birası

belçika birası

Pek çok simgesel lezzetlere sahip ülkede içecek bir şeyler ararsanız, biralarına yönelebilirsiniz. Araştırmalara göre 1000’e yakın bira çeşidini üreten ülkede daha önce tatmadığınız aromada biraları deneyebilirsiniz.

Belçika’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin