Bartın ülkemizin yerli ve yabancı turistlerini çeken ve birçokları tarafından çok sevilen şehirlerinden biridir. Türkiye’nin Batı Karadeniz bölgesinde yer alan şehir, 59 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir. Komşuları ise Kastamonu, Karabük ve Zonguldak. Şehirde yazlar sıcak kışlar ise serin geçmektedir. Genellikle ılıman deniz iklimi şehre hâkimdir. İklimsel şartlar gereği bölgede nemin fazla olduğu da söylenebilir. Şehrin tarihi geçmişi, doğal güzellikleri ve yemyeşil coğrafyası ile büyülü bir yapısı bulunmakta.
Bartın gezilecek yerleri, tarihi güzellikleri, yöresel lezzetleri, doğal köyleri, kamp alanları ile insanları sürekli kendisine çekiyor. Özellikle kamp severlerin en çok tercih ettiği kamp alanlarının birçoğu Bartın’da bulunuyor. İster ücretli kamp alanları olsun ister ücretsiz kamp alanları olsun her birine kolay ve hızlı ulaşım sağlanabilen Bartın kamp alanları arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Harika doğa manzaraları, şelale kenarında kamp yapma imkânları, ormanın ortasında doğa ile baş başa kalma şansı ve daha birçok avantajı ile Bartın kamp alanlarından faydalanmanız mümkün.
Bartın’da bulunan kamp alanlarını bu yazımızda sizler için derledik. Bartın Kamp alanları, kamp alanlarında bulunan imkânlar, WC ve duş imkânları, yiyecek içecek temini, kamp alanlarının konumu ve daha birçok merak edilen bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz. Bartın kamp alanlarında doğanın, sahilin, denizin ve sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Kamp alanları hakkında detaylı bilgi ve merak edilenler için okumaya devam edin.
Kapısuyu plajı kamp alanı Bartın’da adını en sık duyduğumuz kamp alanlarından biridir. Özellikle tamamı ile doğal coğrafyası, sakinliği ve huzuru ile kamp severlerin uğrak noktalarından biridir. Bartın’da kamp yaparken ihtiyacınız olabilecek bazı temel gereksinimleri her kamp alanında bulmak mümkün değildir. Bazı kamp alanlarında tesisler ve kişisel ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz mekânlar bulunuyorken bazılarında bulunmayabilir.
Kapısuyu plajı kamp alanı insanlar arasında hala tam olarak keşfedilmemiş olan yerlerden biri. Yeşil bir kamp alanı arıyorsanız doğanın içinden olan bu yerde kamp yapmak sizde bağımlılık haline gelebilir. Hem deniz hem de orman ile iç içe olmanın bir başka yolu da Kapısuyu plajı içerisinde kamp yapmak olacaktır. Kamp alanının deniz tarafında kamp yapmayı tercih ederseniz resmi olarak Bartın sınırları içerisinde kalırsınız. Ormanlık tarafta kamp yapmayı tercih ederseniz de Kastamonu sınırları içerisinde kamp yapmış olacaksınız. Her iki bölge arasında tatlı su geçiş hattı bulunuyor. Kamp yaparken denize yakın olmak isteyenlerin de ormana yakın olmak isteyenlerin de tercihi bu plajdan yana olabilir.
Kapısuyu plajında yaz aylarında kamp yaparken geceleri bir miktar soğuk geçebileceğini söylemekte fayda var. Bu nedenle öncesinde hazırlıklı olarak kamp alanına gitmek gerekir. Kamp alanına ulaşım için araç kullanmak gereklidir. Alanın Bartın-Kurucaşile merkez bölgesine uzaklığı 3 km iken adını aldığı Kapısuyu köyünün merkez bölümüne uzaklığı da aynı şekilde 3 km civarındadır. Burada kamp kurmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Denize girmek mümkündür. Bölgede bazı bölgelerde telefon çekerken bazı bölgelerde çekmeyebilir. Plaj civarında birçok işletme bulunuyor. Elektronik cihazlarınızın şarjını doldurmak için bu mekânlardan faydalanabilirsiniz. Ayrıca WC ihtiyaçlarınız için ayrılmış bir tesis de bulunmuyor. İşletmelerden rica ederek bu ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Güzelcehisar kamp alanı Bartın’a yaklaşık 17 km uzaklıkta bulunan doğaseverlerin uğrak mekânlarından biridir. Kamp alanına ulaşmak için Bartın toplu taşıma araçları ile İnkum’a ulaşabilir oradan da Güzelcehisar istikametinde bulunan toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Ancak şahsi araç ile yolculuk etmeyecekseniz toplu taşıma aracından Güzelcehisar yol ayrımında inmeli ve sonrasında yaklaşık 1,8 km kadar yürüyüş yapmalısınız. Yürüyüş sonunda harika bir doğa manzarası ile karşı karşıya kalacaksınız. Kamp alanına ulaştıktan sonra denize nazır herhangi bir bölgede çadırlarınızı kurabilirsiniz.
Güzelcehisar kamp alanı içerisinde WC, telefon şarjı gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunuyor. Bu bir hizmet olarak verilmese de kamp yapanlara karşı hoşgörü duyulmakta. Yanınızda fazlaca içme suyu getirmenize gerek yok. Civar işletmelerden satın alarak ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Ayrıca duş almanıza izin veren işletmeler de mevcut. Burada kamp yapmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Ayrıca araç park etmek için de ücret alınmıyor. Temel ihtiyaç malzemelerinizi yanınızda getirerek Güzelcehisar kamp alanında kamp yapabilir, doğanın ve denizin tadını çıkarabilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Uluyayla kamp alanı kelimenin tam anlamı ile saf bir ormanda kamp yapmayı olanaklı hale getirmektedir. Bununla birlikte Uluyayla ülkemizin en uzun yaylasıdır. Uluyayla’ya en yakın ilçe Ulus’tur. Yaklaşık 27 km uzaklıkta bulunan ilçe kamp severlerin ihtiyaçlarını karşılamak için gidebilecekleri en yakın yerleşkelerden biridir. Kamp alanı genel olarak ani yağmurlara yakalanabileceğiniz yerlerden biridir. Bu nedenle de kamp yapmaya giderken yağmura ve zor hava şartlarına karşı tedbirli olmak gerekir.
Uluyayla kamp alanı içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz WC ya da duş almak için uygun yerler bulunmuyor. Bununla birlikte yayla üzerinde kamp yapmak da ücretsizdir. Bölgede hiçbir tesisin bulunmaması beraberinde aklınıza gelebilecek her türlü ihtiyacı mutlaka yanınızda getirmenizi zorunlu kılmakta. Bölgeye kamp yapmaya gitmeden önce temel ihtiyaç malzemelerini yanınıza almanız önerilir. Ayrıca bölgede telefonların büyük oranda çekmediği de söylenebilir.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kokurdan yaylası kamp alanı, sakinlik ve huzur arayanların sıkça tercih ettiği kamp alanlarından biridir. Özellikle fotoğraf çekmeyi seven, doğanın manzaralarını ölümsüzleştirmek için el değmemiş yerler arayanların sıkça ziyaret ettiği Kokurdan yaylası üzerinde ücretsiz olarak kamp yapabilirsiniz.
Kokurdan yaylasının yaklaşık 1500 metre yüksekliğe sahip olduğu biliniyor. Kendisine en yakın yerleşim yerlerinden biri Kumluca’dır. Ortalama olarak 45 km mesafe bulunmakta. Ayrıca çok bilinen Gezen yaylası ile de Kokurdan yaylası arasında 7 km kadar mesafe bulunuyor.
Kokurdan yaylası üzerinde hiçbir tesis bulunmadığını da söylemek gerekir. Bölgede herhangi bir tesis olmadığından tüm ihtiyaçlarınızı önceden karşılayarak kamp kurmaya gelmeniz önerilir. Kokurdan yaylası üzerinde WC ya da duş gibi ihtiyaçları karşılamak için de uygun tesisler bulunmuyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Zoni yaylası kamp alanı Arıt dağı üzerinde bulunmaktadır. Yaylanın yüksekliği ise 1100 metre civarında. Arıt Belediyesi ile arasında yaklaşık 10 km bulunan kamp alanı safari, kamp ya da tırmanış gibi birçok sporu yapabileceğiniz kamp alanlarından biridir. Bu nedenle de sıkça tercih ediliyor.
Zoni yaylası üzerinde kamp yapan kampçıların en çok dillendirdikleri şey de Küre Dağları’nın temiz havası olmakta. Burada ateş yakabilir, çadırlarınızı istediğiniz yere kurabilirsiniz. Bölgede hiçbir tesis bulunmadığından temel ihtiyaçlarınızı karşılamış olarak kamp alanına gelmeniz gerekir. Bununla birlikte WC ya da duş gibi ihtiyaçlar için de uygun yerler bulunmuyor. Kamp alanı ücretsizdir. Yaylanın etrafında bulunan bazı köylerden doğal besinler temin edebilir ve bazı ihtiyaçlarınızı karşılamak için köylere gidebilirsiniz.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Göldere şelalesi kamp alanı Kanatlı köyü içerisinde bulunuyor. Kurucaşile ilçesine bağlı olarak bilinen Kanatlı köyünün en güzel yerlerinden biri olan Göldere şelalesi kelimenin tam anlamı ile bir doğa harikası. Sessiz bir kamp alanı arayan kampçılar tarafından pek tercih edilmez çünkü şelalenin gürültüsü hiçbir zaman kesilmiyor. Bununla birlikte cennetten bir köşe misali insanları büyüleyen şelalenin civarında kamp yapmak da mümkün. Bu bölgenin coğrafyası gereği taşlık ve engebeli bir yolu bulunuyor. Kamp yapmak için gelirken zorlu bir yürüyüşe uygun ayakkabılar giymeniz önerilir. Şelalenin suyu da bir hayli soğuktur.
Göldere şelalesi kamp alanı içerisinde temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler bulunmuyor. Bu nedenle ihtiyaçlarınızın her birini önceden temin ederek kamp alanına gelmeniz gerekir. Göldere şelalesi kamp alanında kamp yapmak ücretli değil. Herhangi bir tesis bulunmaması nedeni ile WC ve duş ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar da bulunmuyor. İhtiyaçlarınızı karşılamak için 33 km uzakta bulunan Amasra’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Ardıç yaylası kamp alanı oldukça yüksekte bulunan kamp yerlerinden biridir. Genel olarak 1500 metre yükseklik civarında bulunan ve oldukça yoğun bir bitki örtüsüne sahip olan kamp alanında doğa ve orman ile iç içe vakit geçirebilirsiniz.
Kamp alanı Kumluca yaşam alanına yaklaşık 32 km uzaklıkta bulunuyor. Gerçek anlamda yaban hayatının ortasında kamp yapmayı sevenlerin sıkça tercih ettiği bu kamp alanı genellikle yazları kampçılar için daha uygun olmakta. Kış aylarında zor hava şartları kampçıları bu tarz yüksek kamp alanlarına gitmekten alıkoyabilir. Şehir hayatından uzaklaşmak ve doğanın içinde dinlenmek için kamp yapmayı tercih edenlerdenseniz Ardıç yaylası harika bir seçenek olabilir.
Ardıç Yaylası üzerinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle bölgeye kamp için gelirken tüm ihtiyaçlarınızı eksiksiz bir şekilde getirmeniz gerekir. Aynı şekilde bölgede WC ya da duş ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz işletmeler de bulunuyor. Tamamen doğanın içinde, doğa ile baş başa bir kamp için Ardıç yaylası kamp alanını tercih edebilirsiniz.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Gergece şelalesi kamp alanı Yeşilkaya köyü içerisinde yer alan Gergece Şelalesi yakınında bulunmaktadır. Bölgeye ulaşım şahsi araç ile sağlanmaktadır. Köye ulaşım imkânları olsa da şelale yakınlarına doğrudan araçla ulaşım daha koladır. Gergece Şelalesi’nin Bartın merkez ile arasında 9 km, Amasra ile arasında 11 km bulunmaktadır.
Köyün etrafında istediğiniz yerde ücretsiz kamp yapabilirsiniz. Civarda hiçbir işletme bulunmuyor. Bu nedenle tamamen ihtiyaçlarınızı temin ettikten sonra kamp bölgesine ulaşım sağlamanız önerilir. Bölgede yakınlarda köy olduğu için doğal ürünlere ulaşım imkânı da mevcuttur. Yine de kişisel ihtiyaçları karşılamak için uygun işletmeler bulunmadığından tam anlamı ile doğa hayatı içeren bir kamp aktivitesi gerçekleştirebilirsiniz.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Bozköy sahili kamp alanı, Amasra içerisinde kamp yapılabilecek alanlardan biridir. Bozköy plajına gitmek için Amasra-Çakraz köyü istikametinde yol almanız gerekir. Çakraz girişi adı verilen yere yaklaştığınızda sola dönüş göreceksiniz. Bu dönüşten saparak doğrudan kamp alanına ulaşabilirsiniz.
Bölgede kamp yapmak için temel ihtiyaçlarınızı önceden temin etmeniz gerekir. Yine de bölgede bir adet büfe kampçılar için hizmet vermektedir. Yaz aylarında ufak işletmeler bulunmakla birlikte kış aylarında kamp alanında ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız bir yer bulamayabilirsiniz.
Plaj kumsalında kamp atabileceğiniz gibi daha içlere doğru ormanlık alanda da yazın güneşinden korunmak için çam ağaçlarının gölgesinde çadırınızı kurabilirsiniz. Plaj suyu temiz ve ilk 2 metrelik kısmı çocukların da yüzebileceği derinliktedir. Plajda şemsiye, şezlong ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz. Yaz aylarında plajda bir adet büfe yeri hizmet vermektedir.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Yardibi koyu kamp alanı ücretsiz olarak kamp yapabileceğiniz alanlardan biridir. Bartın-Kurucaşile karayolu üzerinde bulunan kamp alanında denize girebilir, sahilin tadını çıkarabilir ve yeşilin ortasında kamp yapabilirsiniz.
Bölgede çadır kurulabilecek alanlar, kamp için ayrılmış masalar ve benzeri araçları ile kamp severlerin uğrak noktalarından biridir. Yardibi Koyu kamp alanı üzerinde kamp yapmak için tüm ihtiyaçlarınızı önceden hazırlayarak bölgeye ulaşım sağlamanız önerilir. Ulaşım için şahsi araçlarınızı kullanabilirsiniz.
Koy ve çevresi yemyeşil doğal bir alana sahip. Kıyı yerlerde yükselen tepelerde yürüyüş yapabilir, birbirinden harika deniz ve doğa manzaraları fotoğraflar çekebilirsiniz. Ücretsiz kamp alanları arasında önerdiğimiz Yardibi Koyu kamp alanı özellikle sonbahar mevsiminde kalabalığın çekilmesinden sonra sessiz bir yer haline dönüşüyor ve kamp için elverişli bir ortam oluşuyor.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Akkonak plajı kamp alanı Amasra merkeze 25 km uzaklıkta bulunan bir kamp alanıdır. Bu bölgeye toplu taşıma araçları ile ulaşım imkânları olmadığından şahsi araç ile ulaşım sağlanıyor. Akkonak köyü içerisinde yer alan kamp alanına köye ulaşım ile varmanız mümkün.
Bu kamp alanında kendi çadırınız ile ücretsiz olarak kamp yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra bölgede ücretli kamp yapabileceğiniz, ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler de bulunuyor. Tuvalet, duş ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabileceğiniz plajda kamp yaparken denizin tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik bu bölgede sıkça balıkçı teknelerine rastlandığından çok daha doğal ve sakin bir havası olduğu da söylenebilir.
Trekking yapmak için de bölgeyi tercih edebilirsiniz. Bölgede çadır ile ya da farklı konaklama imkânları ile konaklama yapabiliyorsunuz. Plaja yakın olan birkaç işletme bulunuyor. Yiyecek içecek teminini yapabileceğiniz bu yerler ile çok büyük hazırlıklar yapmadan kamp yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: Çadır ve pansiyon konaklama yerleri, denize girilebilir alan ve yürüyüş parkurları mevcuttur. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın yerlerde bulunan market ve büfelerden temin edebilirsiniz.
Kamp Ücreti: Plaj ve çevresinde ücretli ve ücretsiz kamp yerleri bulunmaktadır.
Çötlük plajı kamp alanı günümüzde kampçılar tarafından da fazlaca bilinmeyen sahil merkezli kamp alanlarından biridir. Amasra merkeze yaklaşık 35 km uzaklıkta bulunan kamp alanında birçok avantajdan faydalanabilirsiniz.
Bölge genellikle sakin olmasının yanı sıra tertemiz bir suya da sahiptir. Burada kamp yapmak için hazırlık yaparken tüm ihtiyaçlarınızı önceden hazırlamanız gerekir. Kamp alanında hiçbir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle temel ihtiyaçlardan tutun da WC ya da duş gibi ihtiyaçlara kadar her birini kendi imkânlarınız ile halletmeniz gerekir.
Bölgeye ulaşım için toplu taşıma araçlarını kullanmak mümkün değildir. Şahsi aracınız ile Çötlük plajı kamp alanında kamp yapabilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Gezen yaylası kamp alanı Ulus ilçesine bağlı bulunan Kumluca’da yer almaktadır. Bu yayla ile Ardıç yaylası komşu olarak nitelendirilmektedir. Ardıç yaylasının coğrafi durumu ve nitelikleri ile benzer nitelikleri bulunan yaylada kamp yaparak sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Ateş yakmak için kuru dallardan faydalanabilir tamamen doğal bir ortamda kamp yapabilirsiniz.
Kamp yaparken ihtiyaç duyacağınız birçok şey için herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu nedenle tuvalet ve duş gibi ihtiyaçlarınızı kendi imkânlarınız ile halletmeniz gerekirken yiyecek içecek temini için en yakın köye ulaşım sağlamanız şarttır. Bu nedenle kamp alanına ulaşmadan önce mutlaka kamp sırasında ihtiyaç duyacağınız gereksinimleri yanınızda getirmeniz önerilmektedir. Böylece kamp sırasında olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalmadan rahatlıkla kampınızı yapabilirsiniz. Gezen yaylası kamp alanı civarında büyük çoğunlukla telefon çekmediğinden kamp yapmaya giderken bir yakınınıza lokasyon ve dönüş bilgilerinizi bildirmeyi unutmayın.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Mugada kamping alanı Mugada tali yolunun yaklaşık 13 Km kadar ilerisinde bulunan kamp alanlarından biri. Yolculuk boyunca ücra ve fazla insan görmeden yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. Bu durum sizi yoldan alıkoymasın. Yolun sonunda harika bir manzara ile karşılaşacaksınız.
Mugada kamp alanında sahil şeridinde kamp yapmak için ücret ödemeniz gerekir. Ancak tesis içerisinde yapılacak olan kamplar ücrete tabidir.. Kamp alanı içerisinde ateş yakmak da olanaklı ancak emniyet kuralları mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Kamp alanına vardığınızda denizin bir hayli sakin olduğunu görebilirsiniz. Sahil boyunca kıyı şeridi oldukça sakindir. Ayrıca sahil şeridi boyunca ilerlediğinizde tatlı su ve tuzlu suyun karıştığı sulara da ulaşabilirsiniz. Hem orman hem de deniz ile iç içe kamp yapmak için tercih edilen Mugada kamp alanında hemen hemen her ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz olanaklar mevcuttur.
Kamp alanı içerisinde çok fazla alışveriş imkânı bulunmuyor ancak bölgede bulunan bir marketten tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanız mümkün. İçme suyu temin etmek için mutlaka markete gitmek gerektiğinden temel ihtiyaçların tedarik edilerek kamp alanına gidilmesi önerilir. WC ve duş gibi ihtiyaçlar için kamp alanında bulunan yerlerden faydalanabilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik (ücretli), duş, Wi-Fi, çadır, karavan ve bungalov konaklama yerleri, otopark alanı, bahçe ve dinlenme alanları, mangal yakılabilir alan, güvenlik, kameriyeler, yürüyüş parkurları ve çocuk oyun alanları. Bungalov odalarda çift kişilik 1 adet yatak, 1 adet çekyat, televizyon ünitesi, mini buzdolabı ve klima bulunmaktadır.
Kamp Ücreti: Bungalov odalarda 1 gecelik konaklama ücreti kamu personeli için 180 TL, sivil 225 TL. 1 gecelik karavan park alanı kamu personeli için 40 TL, sivil 45 TL, 1 gecelik çadır alanı kamu personeli için 30 TL, sivil 40 TL. Elektrik kullanımı gecelik 10 TL’dir.
Telefon: 378 238 51 59
Web Sitesi: http://www.bartinozelidare.gov.tr/il-ozel-idaresi-mugada-karavanpark-tesisi
Akarsu kamping, Amasra’nın harika coğrafyasının tüm nimetlerinden faydalanabileceğiniz kamp alanlarından biridir. Bu kamp alanının sahiplerinin Barış Akarsu’nun akrabaları olduğu biliniyor. Burada hem pansiyon hem de kamp alanlarında vakit geçirebilirsiniz.
Ücretli bir kamp alanı olması nedeni ile birçok hizmete kolayca ulaşım mümkün. Kamp çadırlarında konaklama tercih edilse bile konaklama için bir miktar ücret ödemeniz gerekebilir. Kamp alanında tesislerin bulunması nedeni ile WC, duş gibi ihtiyaçlarınızın yanı sıra elektrik ihtiyacınızı da karşılayabilmeniz mümkün. Daha çok aile ile yapılan kamp turlarında sakinliğin yanı sıra stressiz hizmetlere kolay ulaşım imkânı arayanların tercih ettiği sakin kamp alanlarından biridir. Kamp alanında düzenlenen ATV turları ile kamp aktivitenize farklı bir boyut da katabilirsiniz.
Kamp alanına ulaşım Akkonak köyü üzerinden yapılıyor. Amasra’ya uzaklığı yaklaşık 20 km. Araçlarıyla gelecek olanlar Kurucaşile istikametinde ilerlerlerse Çakrazşeyhler köyüne gelecekler. Buradan İl Özel İdare Müd. Çakraz Bakım Evi’nin olduğu yol ayrımına girilerek kamp alanına ulaşılabilir. Yol ayrımından sonraki güzergâhta sizi kamp alanına götürecek tabelalar mevcuttur.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, bahçe ve dinlenme alanı, çadır, bungalov ve çatı katı daire konaklama yerleri, yeme içme yeri, ATV ve kano turları, yürüyüş parkurları, dalış dersleri ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki numaradan tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.
Telefon: 0378 335 80 80 – 0536 069 18 98
Web Sitesi: http://www.akarsucamping.com/
Instagram: https://www.instagram.com/akarsucamping/
Resif Kamping ücretli kamp alanları arasında yer alan doğanın harika havasından faydalanmanızı sağlayan güzel kamp alanlarından biridir. Kamp alanı Güzelcehisar köyü içerisinde bulunuyor. Kamp alanı boyunca sahil tamamen kumla kaplı ve denizi de bir hayli sakin. İster kendi çadırlarınız ile isterseniz çadır kiralayarak konaklamanız mümkün. Tesiste bulunan tuvalet ve banyoları kullanabilir, elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Mangal yakmaktan tutun da şezlong kiralamaya kadar birçok hizmet mevcut.
Kamp yapmaya yanınızda çok az eşya ile gelseniz bile ihtiyaçlarınızı karşılamanız için uygun tesislerden faydalanabilirsiniz. Kamp alanının Amasra’ya uzaklığı 35 km’dir. Resif kamp alanından Bartın’a ulaşım için 19 km mesafe gitmeniz gerekiyor. Burada her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunduğundan aile ile rahat bir kamp yapmak için tercih edilebilir.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, çadır konaklama yerleri, market ve büfe, denize girilebilir alan, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong, bahçe ve dinlenme alanı, mangal yakılabilir alanlar ve piknik masaları, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 60 TL, çadır kiralama 90 TL.
Telefon: 0532 690 64 73
Küre Dağları Milli Parkı konum olarak Kastamonu ile Bartın arasında bulunan doğa güzelliklerinden biridir. Burada bozkırı ve yeşili aynı anda görürken dağın müthiş havasını soluyabilir ve kendinizi doğanın huzuruna bırakabilirsiniz. Doğal bir ortamda kamp yapmanın etkilerini çok net görebileceğiniz kamp alanında zaman zaman ormandan hayvan sesleri dahi duyabilirsiniz.
Milli park içerisinde birçok kanyon bulunmaktadır. Bununla birlikte de kamp yapabileceğiniz onlarca farklı yer de ulunuyor. Tarihi kalıntılardan tutun da doğa harikalarına kadar hareketli bir kamp turu yapmak için en ideal kamp alanlarından birinin Küre Dağları olduğunu söylemek yanlış olmaz. Kamp yapacağınız yeri kendiniz seçebilir, birçok doğal güzelliğin yakınında barınabilirsiniz.
Kamp yaparken bölgede işletme ve tesislerin olması ihtiyaçlarınızı giderme noktasında büyük kolaylık sağlıyor. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz genişlikte restoran ve büfe türü yerler bulunmaktadır. Ayrıca WC, çeşme yerleri ve mescit türü yerler de bulunmaktadır.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, kır evi, seyir terası, yürüyüş yolu, yöresel ürün satış noktaları, otopark alanı, büfe, mescit, kamp alanı, gezi rotası, tırmanma parkuru, bisiklet yolu, lokanta, konaklama tesisi, piknik alanları, dere, orman yolları, sosyal tesisler, seyir noktası, olta balıkçılığı, dağcılık, oryantiring ve mağara araştırma.
Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 7,5 TL, otomobil ve kamyonet 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 75 TL, otobüs 135 TL. 1 ünite çadır (günlük) 25 TL, 1 ünite karavan (günlük) 33 TL.
Web Sitesi: http://kuredaglari.tabiat.gov.tr/
İnkumu kamp alanı, İnkum plajı içerisinde kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği kamp alanlarından biridir. Burada kendi kamp çadırınızla kamp yapabilir ya da kamp çadırı kiralayabilirsiniz. Bölge civarında market ve işletmelerin bulunması beraberinde kamp yaparken temel ihtiyaçların da kolayca karşılanabilmesine olanak tanımaktadır.
İnkumu kamp alanı civarında kendi çadırınız ile ücretsiz kamp yapabilirsiniz. Bu bölgede deniz bir hayli temiz ve berrak niteliklere sahip olduğundan kamp severler sıkça bölgeyi tercih etmektedir. Bu plaja Bartın’dan 14 km, Amasra’dan yaklaşık 30 km yol alarak ulaşmanız mümkün.
Kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar sahil bölümünde bulunduğu için rahatlıkla kamp yapmanın keyfini sürebilirsiniz. Ücretsiz kamp alanından faydalanmak isterseniz yiyecek içecek gibi gereksinimleri yanınızda getirmeniz gerekir.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: Ücretli plaj yerinde büfe, kafeterya, şemsiye, şezlong, WC, duş yeri, soyunma kabinleri ve otopark alanı mevcuttur. Ücretsiz yerlerde çadır kampı atacak olanlar yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını kamp alanına gelmeden önce temin etmeliler.
Kamp Ücreti: Plaj çevresinde ücretsiz kamp yerleri bulunmaktadır. Ücretli plajda 1 şemsiye + 2 şezlong kiralama 80 TL, 1 şemsiye + 3 şezlong kiralama 100 TL, soyunma kabini kullanım ücreti 3 TL, WC 2 TL, küçük şemsiye 20 TL, büyük şemsiye 40 TL ve otopark ücreti 10 TL.
Dolunay Kamping, Amasra içerisinde bulunan Cakrazşeyhler köyü civarında hizmet veren bir işletmedir. Köy sahile çok yakın olması, aynı zamanda yemyeşil doğası ile harika bir kamp deneyimi yaşatabilecek potansiyele sahip. Burada hem ücretli hem de ücretsiz kamp yapabileceğiniz alanlar bulunmakta.
Dolunay kamping bünyesinde kamp yapmak için ücret ödemeniz gerekir. Çadır kiralayabilir ya da sadece çadır yeri de kiralayabilirsiniz. Tuvalet ve duş gibi ihtiyaçlarınız için ortak kullanım alanları bulunuyor. Bu alanın sevilmeyen tek yönü bir hayli sinek olmasıdır. Yanınıza sinek ilacı alarak bu sorunla baş edebilirsiniz.
Dolunay Kamping bünyesinde faaliyet gösteren işletmelerden temel ihtiyaçlarınızı da karşılamanız mümkün. Yakınlarda bulunan büfeden su temin edebilir, mangal yakmak için işletmeden hizmet alabilirsiniz. Aile ile kamp yaparken denizin tadını çıkarmak için tercih edilebilen doğanın tam ortasında bir kamp alanı. Köyün Amasra merkeze uzaklığı 15 km kadardır. Köye gelmek için Kurucaşile- Cide yolunu kullanmanız gerekir.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, mangal yakılabilir alan, büfe, bahçe ve dinlenme alanları, piknik masaları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 50 TL, çadır kiralama ücreti 80 TL.
Telefon: 0378 335 65 35 – 0542 279 95 66
Facebook: https://www.facebook.com/Çakraz-Dolunay-Camping-125750890796327/
Yakamoz Camping, Çakraz sahili içerisinde bulunan bir kamp alanıdır. Buraya kendi çadırınız ile gelebilir ya da tesisten çadır kiralama hizmetinden faydalanabilirsiniz. Yakamoz Camping bünyesinde hizmet veren tesislerden ihtiyaçlarınızı karşılamanız da mümkün. Temel ihtiyaçlarınızı karşılamak için işletmelere başvurmanız yeterli olacaktır.
Sürekli temiz ve düzenli bir yapısı olması nedeni ile aileler tarafından sıkça tercih ediliyor. Birçok imkân işletmeler tarafından sağlanıyor. Sadece duş ve tuvalet ihtiyacı değil aynı zamanda elektrik, internet ve sıcak su ulaşımı da bulunuyor.
Yakamoz Camping bünyesinde bulunan restoranda yemek yiyebilir, farklı bir kamp deneyimi de yaşayabilirsiniz. Çevrede birçok market bulunuyor. Bu marketlerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kamp alanı denize sıfır olduğu için denize girebilir, yeşil ve denizi aynı anda deneyimleyebilirsiniz. Kamp alanında birçok imkânın bulunması insanların tercih nedenleri arasında olmasına olanak tanımaktadır.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, ortak kullanımlı mutfak alanı, 3 adet bulaşık yıkama yeri ve buzdolabı, çadır konaklama yerleri, denize girilebilir alan, bahçe ve dinlenme alanları, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 75 TL, çadır kiralama 125 TL.
Telefon: 0545 415 48 99
Çeşmi Çakraz Yörük Otel ve Kamping bünyesinde hem konaklama hem de kamp hizmetleri verilmektedir. Alanın yeşilliği, doğayla içi içe yapısı ve sahile sıfır konumu ile kamp severler için harika bir yer olduğu söylenebilir. Burada kamp yapmak için işletmeye ait olan çadırları daha öncesinde rezerve etmeniz gerekir. Ayrıca birçok tesis evcil hayvanlar ile kamp yapılmasına izin vermezse bile burada evcil hayvanınızı yanınızda getirmenize izin verilmektedir.
Tesiste bulunan restoranda yemek yiyebilir ya da hizmet dâhilinde olan yemek servislerinden faydalanabilirsiniz. Daha çok aile ile kamp yapmak isteyen, konforuna önem veren ve kamp boyunca fazla sorumluluk istemeyen kişiler tarafından tercih edilen bu kamp alanında sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Kıl çadırlarda televizyonun dahi olduğunu söylemek gerekir. Temel ihtiyaçlarınızı ve aklınıza gelebilecek birçok gereksinimi işletme karşıladığından fazla büyük bir hazırlık yapmanız gerekmez.
Kamp alanı Amasra merkez bölgesinde 15 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bölgede çadır konaklama hizmeti için ücret talep edilmektedir.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, plaj, şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, bahçe ve dinlenme alanları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL. Kıl çadır konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki numaradan tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.
Telefon: 0544 290 71 99
Web Sitesi: http://www.cesmicakraz.com/
Facebook: https://www.facebook.com/cesmicakraz/
Güzelcehisar’da bulunan Doğa Kamping kamp yaparken başka hiçbir şeyi dert etmeden daha çok aileler tarafından tercih edilen lüks kamp alanlarından biridir. Bungalow oda ya da çadır konaklama tercihi yaparak istediğiniz şekilde konaklama gerçekleştirebilirsiniz. Kamp çadırı kiralayabilir ya da kendi çadırınız ile kamp yapabilirsiniz.
Bunun yanı sıra kamp boyunca sürekli olarak ihtiyaç duyduğunuz her şeye alanda ulaşmanız mümkün. Bölgede doğallığı ve sakinliği gözle görebilmeniz mümkün. Her türlü ihtiyacınız için uygun alanlar bulunmaktadır. Doğa Kamping tarafından verilen hizmetlerden faydalanırken kamp yapmanın eğlencesini de keşfedebilirsiniz. Sahili, temiz denizi ve sakinliği ile kamp yapmak için tercih edilebilecek yerlerden biridir.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, çadır ve pansiyon konaklama yerleri, denize girilebilir alan, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong, bahçe ve dinlenme alanları, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 100 TL, çadır kiralama 150 TL. Pansiyon oda konaklama gecelik ücreti 300 TL.
Telefon: 0532 465 75 66
Instagram: https://www.instagram.com/dogacamping_bartin/
Yüksel Pansiyon kamping Amasra’ya bağlı Akkonak köyü içerisinde faaliyet gösteren bir kamp tesisidir. Denize sıfır, yemyeşil bahçesi ile size huzurlu zamanlar geçirme imkânı sağlayan bu kamp alanında çadır kiralayarak kamp yapabilirsiniz. Fazla büyük olmayan kamp alanı tam olarak aileye hitap eden bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kamp yaparken aileniz ile güzel vakit geçirebilir ve rahat bir şekilde kamp yapabilirsiniz. Hatta çadırınıza elektrik çekmeniz bile olanaklı.
Yüksel Pansiyon kamping bünyesinde temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler bulunuyor. Kamp yaparken mangal yakabilir ve benzeri faaliyetleri gerçekleştirebilirsiniz. Bu kamp alanının daha önce bahsi geçen Akarsu Kamping ile yan yana bulunduğunu da söylemek gerekir. Gerekli tüm ihtiyaçlar için uygun tesisler bulunması nedeni ile daha konforlu bir çadır keyfi için tercih edilebilir. Üstelik Wi-Fi gibi hizmetler de sağlanmaktadır. Bölgede çadır konaklama ile birlikte pansiyon konaklama hizmeti de verilmektedir.
Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, çadır konaklama yeri, pansiyon oda konaklama, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, denize girilebilir alan, mangal yakılabilir alan, bahçe ve dinlenme alanları, masa ve sandalye ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 70 TL, pansiyon oda konaklama 150 TL.
Telefon: 0378 335 80 28
Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…
İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…
Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…
Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…
Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…
Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…