Amasra Kamp Yerleri – Amasra’da Kamp Yapılacak En İyi 17 Yer!

Batı Karadeniz bölgesinde bulunan Amasra temiz havası ve doğal güzellikleriyle şehir hayatından bunalan insanların adeta bir kaçış noktasıdır. Bartın’a 17 km uzaklıkta olmasıyla da büyük bir avantaj sağlayan Amasra’da gezilecek birçok yer mevcut. Örneğin, Kuşkayası Anıtı, Bakacak Tepesi, Direkli Kaya, Amasra Kalesi, Fatih Camii ve Çekiciler Çarşısı görülmeye değer popüler turistik yerler arasındadır. Amasra’ya gitmişken ‘’Ne yesem?’’ sorusuna cevap vermesek olmaz, yöreye özgü pumpum çorbası içebilir, pirinçli mantı yiyebilir ve üzerine de leziz mi leziz incir dondurmasını afiyetle tadabilirsiniz.

Amasra, tüm bu zenginliğinin yanında tertemiz bir deniz ve çevresi itibariyle doğal harikalara ev sahipliği yapıyor. Hem denize girip hem de kamp atabileceğiniz yerlerden en beğendiklerimizi sizler için bu yazıda derledik. Amasra’da kamp atmayı düşünenler için hazırladığımız bu yazıda kamp yerlerinin sunduğu olanaklar, ulaşım kolaylığı ve fiyatları hakkında detaylı bilgileri okuyabilirsiniz.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Akkonak Plajı Kamp Alanı

Fotoğraf: Tamer Özmaden

Amasra’ya yaklaşık 35 dakika uzaklıkta bulunan Akkonak’a ne yazık ki ulaşım için toplu taşıma aracı bulunmamaktadır. Bu nedenle yalnızca özel araçla gitmeniz gerekecek. Aracıyla gelecek olanlar Çakrazşeyhler Köyü istikametinde ilerleyip Çakraz Köprüsü’nü geçtikten sonra İl Özel İdare Müd. Çakraz Bakım Evi yönüne saparak buradan Akkonak Köyü doğru gidip köye gelmeden önceki ilk sola dönerlerse plaja ulaşımlarını sağlayabilirler.

Plaj çevresinde ücretsiz olarak çadırınızı kurulacak alanlara ek olarak kiralama yapabileceğiniz ücretli tesisler ve oda konaklama hizmeti veren birkaç pansiyon yeri bulunmaktadır. Konaklama alternatifinin olması, bölgede geçireceğiniz süreyi de arttırdığından dolayı genelde kamp severler Akkonak Plajı’nı sıklıkla tercih etmektedirler. Plaj çevresinde yer alan tesislerde sıcak su, tuvalet, elektrik, kafe ve duş gibi imkânlar bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için de büfe yerleri mevcuttur. Sahil kısmı taşlık olup denizi kısa mesafede derinleşiyor. Etrafta balıkçı teknelerini de görebilmek mümkün. Plaj, çevresi itibariyle oldukça sessiz ve bu da iyi bir kamp deneyimi yaşamak için oldukça ideal. Manzara itibariyle de güzel gün batımlarını izleyebileceğiniz yerlere sahip. Ayrıca yemyeşil tepeli dağlık yerlere çıkıp etrafı keşfedebilir, panoramik fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve pansiyon konaklama yerleri, denize girilebilir alan ve yürüyüş parkurları. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın yerlerde bulunan market veya büfelerden temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Plaj ve çevresinde ücretli ve ücretsiz kamp atabileceğiniz yerler bulunmaktadır.

Haritada Görüntüle >

Çötlük Plajı Kamp Alanı

 

Türkiye’nin henüz pek fazla keşfedilmemiş güzelliklerinden biri olan Çötlük Plajı, Amasra ilçe merkezine yaklaşık 45 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunuyor. Kum yerine taşlardan oluşan Akkonak Plajı’nın suyu berrak ve temizliği ile göze hitap eden bir güzelliğe sahip. İnsanlar tarafından pek bilinmediğinden dolayı genelde sessiz ve sakindir. Bu nedenle ‘kamp’ kavramını zihninde ve ruhunda hisseden gerçek kamp severler tarafından tercih ediliyor.

Çadırınızı ve kamp süresi boyunca gerekli tüm ihtiyaçlarınızı eksiksiz bir şekilde yanınıza alıp buraya öyle gelmenizi tavsiye ederiz. Plaj çevresinde herhangi bir tesis bulunmadığından dolayı tuvalet ve duş gibi olanaklar da bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ise gelirken temin edip yanınızda bulundurmanız gerekir.

Atık ürünlerinizi yanınızdan ayırmamanız ve doğaya bırakmamanızı tavsiye ederiz. Burası pek bilinmeyen doğal güzelliklerden biri ve neredeyse el değmemiş bir doğallığa sahiptir. Ulaşım yalnızca özel araçlarla sağlanabiliyor. Plaja doğrudan gelen herhangi bir toplu taşıma aracı ne yazık ki yok.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Göçkün Kamp Alanı

Çötlük Plajı Kamp Alanı

Amasra dışında çoğu kişinin pek fazla bilmediği bölgenin nadide koylarından biri olan Göçkün, ilçe merkezine 30 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunuyor. Yaz aylarında haftanın neredeyse tüm günü buraya gelen onlarca kişi oluyor. Bu koyu ilginç kılan önemli bir özellik ise; 2017 yılında yıkılan Avara Köprüsü nedeniyle kumsalının ikiye ayrılmış olması ve dere ile denizin buluşarak ortaya ender güzellikte doğal bir güzelliğin çıkmasıdır.

Kumsalı oldukça temiz ve düz olduğu için çadırınızı kurarken sorun yaşamazsınız ancak çevredeki tekneler ara sıra turlarla birlikte buradan geçtiği için bazen yüksek sesli müzik sizi rahatsız edebilir. Bu doğa harikası yerin henüz çevresinde bir yapılaşma bulunmuyor. Bu sayede koyda müthiş bir sessizlik hâkim olup harika bir kamp deneyimi yaşamak için pek çok insan için inanılmaz bir fırsat doğuruyor. Herhangi bir tesisin olmaması nedeniyle kamp için geldiğinizde konaklama yapacağınız süre boyunca size yetecek yiyecek ve içeceklerinizi alıp öyle gelmekte fayda var.

Göçkün koyuna Kurucaşile istikametinde ilerleyip Çakrazşeyhler köyünü geçtikten sonra Göçkün Köyü yol ayrımına girerek ulaşabilirsiniz. Aracınızı koya yaklaşık 200 metre mesafede bırakıp kalan yolu yürümeniz gerekiyor.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yalı Kapısı Kamp Alanı

Yalı Kapısı Kamp Alanı

Amasra’nın sessiz ve sakin kamp alanlarından birisi olan Yalı Kapısı genelde farklı şehirlerden insanlar yerine sadece yerli halktan bilenlerin geldiği yerlerden biridir. Denize sıfır konumda özgürce çadırınızı kurabilir ve maviyle yeşilin en güzel halini izlerken dalgaların sesiyle kuşların cıvıltılarını birlikte dinleyebilirsiniz. Burada sizi rahatsız edecek hiçbir şeyle karşılaşmazsınız.

Çevresinde Ceneviz döneminden kalma tarihi yapıları içerisinde barındıran kayalıkları dikkatle inceleyebilirsiniz. Çevrede herhangi bir tesis bulunmadığından dolayı ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz gerekiyor. 200 metre mesafede birkaç ufak bakkal dışında duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz herhangi bir alan ya da kafe hizmeti bulunmamaktadır.

Kamp alanına Amasra ilçe merkezinden Deniz Feneri istikametinde ilerleyip aracınızı burada bırakarak patika yollar ile gidebilirsiniz. Tam konum için bölgedeki insanlardan mutlaka yol bilgisi almayı unutmayın.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Çeşmi Çakraz Yörük Otel ve Kamping

Çeşmi Çakraz Yörük Otel ve Kamping

4 dönüm arazi üzerine kurulu olan Çeşmi Çakraz Yörük Otel ve Kamping, denize sıfır konumuyla oldukça tercih edilen bir konaklama yeridir. Kendi çadırınızla konaklamanın dışında işletmeye ait olan 10 adet kıl çadır için de rezervasyon yaptırıp kalabilirsiniz ancak size ayrı bir çadır kiralama hizmeti sunmuyorlar.

Kamp alanı Karadeniz bölgesinin taşlık alanlarına nazaran daha temiz ve taşsız olduğu için çadırda konaklama konusunda sorun yaşamayacağınız bir yer. Evcil hayvan konusunda da tesisin izin verdiğini hatırlatmak isteriz. Verilen hizmetlere baktığımızda ise her kamp alanında olduğu gibi tuvalet, duş, kafe, otopark ve internet gibi hizmetler mevcut. Ayrıca bazı günler düzenlenen canlı müzik ve akşam eğlenceleri ile çok keyifli zaman geçirebilmeniz mümkün. Tesisin kendi 10 adet kıl çadırında çift kişilik yataklara ek olarak televizyon ünitesi de bulunmakta. Sabah kahvaltısı dâhil ancak akşam yemeği ve öğle yemeği için dilerseniz tesisin kendi restoranında yiyebilir veya çevre bölgelere gidebilirsiniz.

Kamp alanı Amasra merkezine 15 km mesafede bulunuyor. Araçlarıyla gelecek olanlar Kuruçeşme Sinop yolu üzerinden Ahatlar istikametinde ilerleyerek Ankara-Bartın yoluna çıkabilir ve buradan hiçbir yöne sapmadan Çakrazşeyhler Köyü’ne gelerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Kamp alanının otopark alanı mevcuttur. Ayrıca Amasra ilçe otogarından köy minibüslerine veya Kurucaşile-Cide yönüne giden ilçe minibüslerine binerek yol üzerinde inip ulaşımlarını sağlayabilir.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, plaj, şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, bahçe ve dinlenme alanları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL. Kıl çadır konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki numaradan tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Telefon: 0544 290 71 99

Web Sitesi: http://www.cesmicakraz.com/

Facebook: https://www.facebook.com/cesmicakraz

Haritada Görüntüle >

İnkumu Plajı Kamp Alanı

Amasra İnkumu Plajı Kamp Alanı

İnkumu Plajı’nda kamp yapmak için ücretli ve ücretsiz yerler bulunmaktadır. İster kendi çadırınızla gelip çadır alanı kiralayabilir, isterseniz de bölgedeki tesislerden çadır kiralaması yapabilirsiniz. Plaj çevresinde ücretsiz çadır atabileceğiniz yerler de mevcuttur.

İnkumu Plajı’nın Karadeniz bölgesinde bulunması nedeniyle suyunun soğuk olacağını düşünüyorsanız bu düşünceyi hemen aklınızdan silin deriz. Çünkü buranın Ege bölgesinde bulunan plajlardan bile daha sıcak bir suya sahip olduğu bilinir. Aynı zamanda plajları oldukça temiz ve suyu da berraktır. Fazlasıyla geniş bir plaj yeridir. Sırtı yemyeşil dağlara yaslı deniz ve doğa ile iç içe harika bir kamp deneyimi yaşamanıza olanak tanıyor. Yaz aylarında Amasra ve Bartın dışında çevre şehirlerden de buraya yoğun bir yerli turist akını olmakta. Hafta sonları kimi zaman yer bulabilmek bile imkânsız oluyor.

İhtiyaçlarınızı giderme noktasında plajda tesisler bulunmaktadır. Dileyen ücret karşılığında şemsiye ve şezlong kiralayabilir, günün sonunda tesisten ayrılarak ücretsiz alanlarda çadır konaklaması yapabilirler. Ayrıca yeme içme ihtiyaçlarınız için de plajdan çok fazla uzaklaşmadan etraftaki büfelerden veya marketlerden alışverişinizi yapabilirsiniz.

İnkumu Plajı’na Amasra ve Bartın’dan kolayca gelebilirsiniz. Plaj, Bartın’a 14, Amasra’ya 30 k mesafede yer almaktadır. Amasra yönünden gelecek olanlar Bartın şehir merkezinden Boğaz Caddesi yönüne saparak İnkumu Yolu kavşağına geldikten sonra plaj tabelalarını takip ederek ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için de Bartın’dan İnkumu Plajı’na giden minibüsler bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Ücretli plaj yerlerinde büfe, kafeterya, şemsiye, şezlong, WC, duş yeri, soyunma kabinleri ve otopark alanı mevcuttur. Ücretsiz yerlerde çadır kampı atacak olanlar yiyecek ve içeceklerini henüz kamp alanına gelmeden temin etmeliler.

Kamp Ücreti: Plaj çevresinde ücretsiz kamp yerleri bulunmaktadır. Ücretli plajlarda 1 şemsiye + 2 şezlong 80 TL, 1 şemsiye + 3 şezlong 100 TL, soyunma kabini kullanımı 3 TL, WC 2TL, küçük şemsiye 20 TL, büyük şemsiye 40 TL ve plaj otopark ücreti 10 TL.

Haritada Görüntüle >

Akarsu Kamping

Denize sıfır bir konumda bulunan Akarsu Kamping, 1,5 dönümlük arazi üzerine kurulu bölgenin en iyi kamp alanlarından biridir. Tesiste 1 adet çatı katı pansiyon, 4 adet bungalov ev, karavan ve çadır kurulumu için müsait düz ve çimden oluşan geniş bir alan bulunuyor. Kamp alanı yalnızca Nisan ve Kasım ayları arasında hizmet vermektedir. Kamp için tercih edecek misafirlere ayrılmış 3 adet tuvalet/duş ve 1 adet mutfak bulunmakta. Aynı zamanda elektrik, 24 saat kesintisiz sıcak su hizmeti ve isteğe bağlı olarak kahvaltı ve akşam yemeği de faydalanabileceğiniz hizmetler arasındadır.

İşletmede, olur da canınız sıkılırsa diye düşünülmüş etkinlikler arasında tur rehberi ile birlikte düzenlenen ATV turları ve çevre koyları gezebilmeniz için kano turların bulunuyor. Bu tür aktivitelere katılabilir ve farklı deneyimler edinebilirsiniz. Ayrıca işletme evcil hayvan dostu olduğu için hiç çekinmeden yavrularınızı da yanınıza alabilirsiniz.

Çadır kurulan yerlerde yeterince ağaç mevcut ve güneşin olduğu zamanlarda çadırlarınızı bu ağaçların altlarına kurabiliyorsunuz. Kamp alanı denizi kuşbakışı görebileceğiniz bir noktada bulunduğu için sabah uyandığınızda karşınızda muazzam bir manzara beliriyor. Gün ortası sağınıza bu manzarayı alıp yürüyüşe çıkabilir veya tesisin profesyonel ekipmanları sayesinde dalış yapabilirsiniz.

Akarsu Camping’e Akkonak Köyü üzerinden ulaşabilmek mümkün. Amasra’ya yaklaşık 20 km mesafede bulunuyor. Kurucaşile istikametinde ilerleyerek Çakrazşeyhler Köyü’nü geçtikten hemen sonra İl Özel İdare Müd. Çakraz Bakım Evi’nin olduğu yol ayrımına girerek buradan hiçbir yöne sapmadan doğrudan tesise gelebilirsiniz. Kamp Alanı Akkonak Köyü’ne girmeden ilk solda kalıyor. Yol kenarında tabelası mevcut olup, araç sahibi konuklar için otopark alanı da bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ise Amasra ilçe terminalinden Akkonak Köyü’ne giden dolmuşlara binerek kamp alanına gelebilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, bahçe ve dinlenme alanı, çadır, bungalov ve çatı katı daire konaklama yerleri, yeme içme yeri, ATV ve kano turları, yürüyüş parkurları ve dalış dersleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki numaradan tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Telefon: 0378 335 80 80 – 0536 069 18 98

Web Sitesi: http://www.akarsucamping.com/

Instagram: https://www.instagram.com/akarsucamping/

Haritada Görüntüle >

Yakamoz Kamping

Yakamoz Camping

Çakraz sahilinde denize sıfır konumda bulunan Yakamoz Camping, geniş bir düzlük alanda ve ağaçların gölgesi altına kurulmuş bir kamp alanıdır. Kendi çadırınızla gidebilir veya tesisten çadır kiralayabilirsiniz. Aynı zamanda karavanlar ve kişisel araçlarınız için otoparka da sahip olan Yakamoz Camping, temizliği ve düzeniyle özellikle aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

İşletmenin konuklarına sunduğu imkânlar oldukça çeşitli: duş, sıcak su, internet ve elektrik gibi temel ihtiyaçların yanı sıra buzdolabı kullanımına da izin vermekteler ve ufak birde restorana sahipler. Ayrıca 3 adet ortak bulaşık yıkama yeri bulunmaktadır. Çevrede bulunan marketlerin yakınlığı da diğer ihtiyaçlarınızı giderebilmeniz açısından işinizi oldukça kolaylaştırıyor.

Tesis, denize 15-20 adım mesafede bulunuyor. Sahilde denize girilebilecek yerler mevcut. Ancak kamp alanının şemsiye ve şezlong gibi hizmetleri bulunmuyor. Etrafı dolaşabilmeniz için deniz manzaralı yürüyüş parkurları da bulunmaktadır.

Yakamoz Kamping, Dolunay ve Gürpınar kamp alanları ile aynı yol üzerinde bulunuyor. Amasra’dan yola çıkıp Kurucaşile istikametinde ilerleyerek Çakrazşeyhler Köyü’ne gelebilir ve buradan Yakamoz Balık Evi tabelasını takip ederek kamp alanına ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ayrıca Amasra ilçe otogarından Çakrazşeyhler Köyü’ne minibüsler de gitmektedir. Köy merkezinde indikten sonra yaklaşık 5 dakikalık bir yürüme sonrası tesise ulaşabilmek mümkün.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, ortak kullanım mutfak alanı, 3 adet bulaşık yıkama yeri ve buzdolabı, çadır konaklama yerleri, denize girilebilir alan, bahçe ve dinlenme alanı, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 75 TL, çadır kiralama 125 TL.

Telefon: 0545 415 48 99

Haritada Görüntüle >

Resif Kamping

Resif Camping

Bartın’ın merkez ilçesine bağlı Güzelcehisar köyünde bulunan Resif Camping, tamamen kumdan oluşan dalgasız ve sakin deniziyle muhteşem bir alana kurulu konaklama ve deniz tatili için güzel yerlerden biridir. Kamp alanı oldukça geniş bir yerden oluşuyor. Kendi çadırınızla konaklayabildiğiniz gibi, işletmenin çadırlarını da kiralayarak konaklama yapabiliyorsunuz.

Tesis, konuklarına kamp süresi boyunca ortak kullanımlı tuvalet, duş ve mutfak gibi yerler dışında sahilde soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları da sunmaktadır. Ayrıca market ve büfeye de sahip olan kamp alanında ihtiyaçlarınızı giderebilir, mangalınızı da yakarak etlerinizi piknik için düşünülen masalar da afiyetle yiyebilirsiniz.

Kamp alanı Amasra’ya 35, Bartın’a ise 19 km mesafede bulunuyor. Her iki noktadan da ilçe minibüsleriyle Güzelcehisar’a gelebilmek mümkün. Buradan kalan yolu köy merkezinden kalkan dolmuşlara binerek gidebilirsiniz. Aracıyla gelecek olanlar İnkumu istikametinde ilerleyip buradan Güzelcehisar tabelasını takip ederek ulaşımlarını sağlayabilirler. Kamp alanı Güzelcehisar Plajı’na 50 metre mesafede bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, ortak kullanım mutfak alanı ve buzdolabı, çadır konaklama yerleri, market ve büfe, denize girilebilir alan, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong, bahçe ve dinlenme alanı, mangal yakılabilir yerler ve piknik masaları, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 60 TL, çadır kiralama 90 TL.

Telefon: 0532 690 64 73

Haritada Görüntüle >

Doğa Kamping

Amasra Doğa Camping

Güzelcehisar Plajı’na 50 metre mesafede bulunan Doğa Kamping, muhteşem bir doğa içerisinde, göz alıcı gün batımlarının izlenebildiği, denizinin berrak, yürüyüş yapılacak doğal yerlerinin ise insana huzur veren bir sadelikte olması burayı çok özel kılıyor. Kamp alanının kısmen koy içerisinde bulunduğundan dolayı dalga neredeyse yok denecek kadar az meydana gelmektedir. Bu nedenle çocuklu aileler de deniz ve kamp tatili için burayı tercih etmektedir.

Bölge, 1. derece sit alanı olduğundan dolayı herhangi bir beton yapılaşma bulunmamaktadır. Çevrede Cenevizlilerden kalma tarihi yapıların bulunduğu kayalıklar ve bazı volkanik sütunlar bulunmaktadır. Söylenene göre ilk volkanik patlama da burada meydana gelmiş.

Tesiste kendi çadırınızla konaklayabileceğiniz gibi işletmeden de çadır kiralayabiliyorsunuz. Çadırla konaklamaya ek olarak 4 yataklı odaları olan pansiyonlarında da konaklama yapabilmek mümkün. Kamp alanında duş, tuvalet, mutfak, 7/24 açık olan büfe, buzdolabı, beach voleybol sahası, masa/sandalyeler ve sıcak su gibi olanaklar bulunmaktadır.

Karadeniz’in en güzel noktalarından biri olan Güzelcehisar’da bulunan kamp alanına Amasra yönünden gelenler Batın’ı geçtikten sonra İnkumu yönünde ilerleyerek buradan Güzelcehisar’a gelebilir ve plaj yolunu takip ederek ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Bartın otogarından Güzelcehisar’a düzenli olarak minibüsler çalışmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, ortak kullanım mutfak alanı ve buzdolabı, çadır ve pansiyon konaklama yerleri, denize girilebilir alan, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong, bahçe ve dinlenme alanı, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 100 TL, çadır kiralama 150 TL. Pansiyon oda konaklama gecelik 300 TL.

Telefon: 0532 465 75 66

Facebook: https://www.instagram.com/dogacamping_bartin/

Haritada Görüntüle >

Kemerspor Çadır Kamping

Kemerspor Çadır Camping

İnkum iskele mevkiinde bulunan Kemerspor Çadır Kamping, kendi çadırınız veya işletmeden kiralayacağınız çadırlarla birlikte konaklama yapabileceğiniz yerlerden biridir. Yerli halkın sık sık gelmesi ve genelde günübirlik olarak tercih etmesi nedeniyle gün içinde biraz kalabalık olan ancak akşam saatlerinde sakinleşen bir işletme burası. Bölgede yaşayan ve doğa ile yeni haşır neşir olanların ilk kamp deneyimlerini yaşadıkları yerdir. 7/24 güvenli olması ve yaban hayattan uzakta kalması burayı tercih sebebi olmaktadır.

Denizi genelde sakin ve berrak ancak nadiren aşırı soğuk ve dalgalı olabiliyor. Plajı ise oldukça temiz ve kumlardan oluşuyor. Tesiste ise tuvalet, sıcak su, duş ve elektrik gibi olanaklar bulunmaktadır. Doğa ile baş başa kalıp hem denize girebileceğiniz hem de kamp atabileceğiniz keyifli yerlerden biri olan kamp alanı Bartın’a 13, Amasra’ya 30 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Kendi aracıyla gelecek olanlar Bartın’dan yola çıkıp İnkumu istikametinde ilerleyerek İskele Caddesi’ne çıkabilir ve buradan Hacettepe Üniversitesi Bartın Kampüsü’nü geçtikten yaklaşık 50 metre sonra ulaşımlarını sağlayabilirler. Tesis yolun solunda kalıyor. Ayrıca ataçlar için otopark alanı bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Bartın’dan her gün düzenli aralıklarla İnkumu’na minibüsler çalışmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, bahçe ve dinlenme alanı, yeme içme yeri, ortak kullanımlı mutfak alanı, güvenlik, denize girilebilir alan, mangal yakılabilir alan, yürüyüş parkuru ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 70 TL, çadır kiralama 100 TL.

Telefon: 0534 746 02 02

Web Sitesi: https://kemerspor-cadr-camping.business.site/

Haritada Görüntüle >

Çevresindeki Kamp Yerleri

Göldere Şelalesi Kamp Alanı

Göldere Şelalesi Kamp Alanı
Fotoğraf: Engin Demirci

Kurucaşile ilçesine bağlı Kanatlı sınırlarında bulunan Göldere, Amasra’ya 33 km uzaklıkta yer almaktadır. Burası Göldere Şelalesi’nin olması nedeniyle Amasra’nın en çok merak edilen ve ziyaret edilen yerlerinden biridir. Henüz bir yapılaşma olmadığı için ziyaretçiler genelde gün içinde gelip giderler ancak kamp için muhteşem bir güzelliğe sahiptir ve burada kamp yapmak serbesttir.

Elbette henüz herhangi bir tesisin bulunmaması nedeniyle tuvalet ve duş gibi imkânlar da ne yazık ki yok. Ayrıca kamp süreniz boyunca çevrede yabani hayatın devam ettiğini unutmamalı ve bu nedenle kamp yaparken dikkati elden bırakmamalısınız. Kamp alanında ateş yakmak yasak değil ancak kontrollü yakmakta fayda var. Ateş yakacak kuru budanmış odunları alanda biraz gezinerek bulabilirsiniz. Şelale suyu soğuk olmakla birlikte kayalar kaygan olacağı için yüzmenizi tavsiye etmeyiz. İhtiyaçlarınızı ise kamp öncesi temin etmeli ve öyle gelmelisiniz.

Göldere Şelalesi’ne Amasra yönünden gelecek olanlar Kurucaşile istikametinde ilerleyip görecekleri ilk Küre Dağları Milli Parkı tabelasını birkaç kilometre geçtikten sonra yolun sağında Göldere Şelalesi tabelasını görecekler. Bu yöne saparak yaklaşık 5 km yol gittikten sonra şelaleye gelebilirler. 5 km’lik yolun tamamı yer yer çukurların olduğu toprak ve taştandır. Binek araçla gelinebilir fakat altı alçak araç sahiplerinin yolu yavaş gitmesi iyi olacaktır. Şelaleye toplu taşıma ile ulaşım ise ne yazık ki mümkün değil.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Mugada Kamp Alanı

Mugada Kamp Alanı

Bartın İl Özel İdaresi bünyesinde hizmet veren Mugada Tesisi çadır, karavan ve bungalov konaklaması yapabileceğiniz yerlerden biridir. Kamp alanında sahil kısmında kiralık çadırlarda konaklayabileceğiniz gibi eğer kendi çadırınız var ise çadır alanı da kiralayabiliyorsunuz. Dilerseniz konaklamanız için ayrılmış bungalov evler ve karavanlar için alanlar da bulunmaktadır. Ancak ‘’Yok ben ücret ödemek istemiyorum’’ derseniz ve kendi çadırınız var ise denizden birazcık uzaklaşıp ormanlık alana doğru ilerlediğinizde ücretsiz bir şekilde çadırınızı kurabileceğiniz düzlük ve taşsız alanlar da görebilirsiniz.

Kamp alanı, emekli veya halen çalışmakta olan kamu personellerine, il genel meclis üyeleri ve ailelerine farklı fiyat tarifesi ile hizmet vermektedir. Kamu dışı sivil olarak da gelebiliyorsunuz. Tesiste WC, duş, sıcak su ve elektrik gibi imkânlar mevcut. Ayrıca mangal yakmaya da izin verilmektedir. Tesise yakın yerlerde yeme içme ihtiyaçlarınız için marketler de bulunmaktadır.

Mugada Tesisi Bartın’a 19, Amasra ilçe merkezine ise 38 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kendi aracıyla gelecek olanlar Bartın’ı geçtikten sonra Çakırdemirci Köyü istikametinde ilerleyerek hiçbir yöne sapmadan kamp alanına ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Bartın otogarından köy minibüsleri buraya çalışmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik (ücretli), duş, Wi-Fi, çadır, karavan ve bungalov konaklama yerleri, otopark alanı, bahçe ve dinlenme alanları, mangal yakılabilir alan, güvenlik, kameriyeler, yürüyüş parkurları ve çocuk oyun alanı. Bungalov odalarda çift kişilik 1 adet yatak, 1 adet çekyat, televizyon, mini buzdolabı ve klima bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Bungalov odalarda 1 gecelik konaklama ücreti kamu personeli için 180 TL, sivil 225 TL. 1 gecelik karavan park alanı kamu personeli 40 TL, sivil 45 TL, çadır alanı 1 gecelik kamu personeline 30 TL, sivil konuklara 40 TL, elektrik kullanımı gecelik 10 TL.

Telefon: 0378 238 51 69

Web Sitesi: http://www.bartinozelidare.gov.tr/il-ozel-idaresi-mugada-karavanpark-tesisi

Haritada Görüntüle >

Dolunay Kamping

Dolunay Camping

Amasra’nın Çakrazşeyhler Köyü, Karadeniz’in en güzel noktalarından biridir. Listemizde burada bulunan birkaç kamp alanını daha sizler için yazmıştık. Sahile sıfır konumda, sırtını yemyeşil tepelere yaslı olan bu şirin köy hem denize girebileceğiniz hem de doğayla baş başa kalıp kamp atabileceğiniz ücretli ve ücretsiz yerlere ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de Dolunay Kamping işletmesidir. Gürpınar Kamping ile aynı yol üzerinde birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Dolunay Camping, etrafını saran ağaçların ortasında yemyeşil bir çimenlik üzerine kurulu sessiz, sakin bir yerdir. Kamp alanının içerisinden pek temiz olmasa da bir dere geçiyor. Derenin ayırdığı her iki alanda da çadırlarınızı kurabiliyorsunuz. Tesis, çadırı olmayan konukları için çadır kiralaması da yapıyor. Mangal yakılmasına müsaade ediliyor. Uzatmalı kablolarla çadırlara elektrik sağlanabiliyor. Ortak kullanımlı yerler temiz ve yoğunluğu kaldırabilecek yeterlilikte.

Denize girmek isteyenlerler yaklaşık 50 metre yürüyerek denize ulaşabiliyor. Burada ücretsiz plaj yeri bulunmaktadır. Araçlarıyla gelecek olanlara şemsiyelerini yanlarında getirmelerini hatırlatmak isteriz. Dileyen sahildeki teknelerden taze balıklarınızı alıp sahilde mangal da yapabiliyorsunuz. Yaz aylarında kamp yerinin kalabalık olduğunu ve alandan geçen dere yüzünden sineklerin bol olduğunu da bilmenizi isteriz.

Bartın ve Amasra yönünden gelecek olanlar Çakrazşeyhler Köyü’ne Kurucaşile-Cide yolunu kullanarak gelebilirler. Amasra ilçe merkezine uzaklığı 15 km’dir. Araçlarıyla gelecek olanlar için kamp alanının otopark yeri mevcuttur. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ise Amasra ilçe otogarından köye giden minibüslere binerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, ortak kullanım mutfak alanı ve buzdolabı, mangal yakılabilir alan, büfe, bahçe ve dinlenme alanları, piknik masaları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 50 TL, çadır kiralama 80 TL.

Telefon: 0378 335 65 35 – 0542 279 95 66

Facebook: https://www.facebook.com/%C3%87akraz-Dolunay-Camping-125750890796327/

Haritada Görüntüle >

Yüksel Pansiyon Kamping

Amasra’nın Akkonak Köyü’nde, denize birkaç adımlık yürüme mesafesinde bulunan Yüksel Pansiyon, yemyeşil bir bahçe içerisinde, orta büyüklükteki çadır alanı ve oda konaklama hizmeti veren pansiyonu ile bölgede tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Burası için tam bir aile yeri diyebiliriz. Çadır kapasitesi az olmakla birlikte kurulan çadırların arası belirli mesafeye sahiptir. Çocuklu aileler ise pansiyonda konaklayabiliyor. İster yol üzeri dinlenmek için gelin, ister birkaç gün olacak şekilde. Çadır konaklaması yapacaklar için ortak kullanımlı tüm yerler temiz ve günün her saati sıcak su bulabilmek mümkün. Çadırlara uzatma kabloları ile elektrik çekebilmek mümkün. Yemeğinizi tesisten yiyebileceğiniz gibi, mutfağında kendi yiyecekleriniz ile yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.

Çadır kurulan bahçe alanı tamamıyla çim ve etrafı çitlerle çevrili. Tesisin ön tarafı Karadeniz’in maviliklerine bakıyor. Mangal yakabiliyorsunuz. Bahçede yeterince masa ve sandalye mevcuttur. Gün ortası denize girmek istediğinizde birkaç adım atarak plaja gelebiliyorsunuz. Plajı taşlı, denizi temiz ve ilk girişte hemen derinleşmiyor.

Yüksel Pansiyon, listemizde yer alan bir diğer kamp alanı Akarsu Kamping ile yan yana bulunuyor. Tesise ulaşımınızı Çakrazşeyhler Köyü istikametinde ilerleyip Akkonak Köyü tabelasını takip ederek sağlayabilirsiniz. Pansiyon, köye gelmeden önceki ilk sol yol ayrımında kalıyor. Araçlar için otopark alanı mevcuttur. Toplu taşımayı kullanacak olanlar hızlı gelmeleri adına ilk olarak Çakrazşeyhler Köyü’ne gelebilir ve daha sonra buradan Akkonak Köyü’ne giden dolmuşlara binebilirler.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, çadır konaklama yeri, pansiyon, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, denize girilebilir alan, mangal yakılabilir alan, bahçe ve dinlenme alanı, masa ve sandalye ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 70 TL, pansiyon konaklama 150 TL.

Telefon: 0378 335 80 28

Haritada Görüntüle >

Gideros Koyu Kamp Alanı

Gideros Koyu Kamp Alanı

Karadeniz’in hiç şüphesiz en şahane yerlerinden biri de Gideros Koyu’dur. Bu muhteşem koy, el değmemiş doğal bir tabiata ev sahipliği yapıyor. Kıyı yerleri başta olmak üzere etrafını sarmalayan dağlar tamamıyla doygun bir yeşile hâkim. Etrafında birkaç yapı dışında hiçbir şeyin olmadığı fakat farklı kuş türlerinin mesken edindiği harikulade bir yer. Burası için sayfalarca betimleme yapabiliriz. Bu muhteşemliği bir de Karadeniz’in masmavi uçsuz bucaksız suları tamamlıyor ve ortaya şahane bir görüntü çıkıyor. Bu manzaraya karşı kamp atmak gerçekten unutulmaz bir deneyim olacaktır.

Gideros Koyu’na iki farklı yerden ücretsiz olarak giriş yapılabiliyor. Koy çevresinde ücretli ve ücretsiz çadır kampı atabileceğiniz yerler mevcut. Eğer kamp için herhangi bir ödeme yapmak istemiyorsanız Gideros Köyü merkezinde yer alan camiyi 100 metre kadar geçtikten sonra müsait alanlar göreceksiniz. Ancak WC, elektrik ve duş gibi imkanların olmadığını unutmamalısınız. Eğer ki bu tür ihtiyaçlarınızı karşılamak istiyorsanız koy çevresinde birkaç pansiyon ve kamp alanı bulunuyor. Yine aynı şekilde yeme içme ihtiyaçlarınızı da köy merkezinde karşılayabilirsiniz.

Bu doğa harikası yer Kastamonu’nun Cide ilçesi sınırlarında kalıyor. Amasra çevresinde değerlendirebileceğiniz kamp alanı Bartın’a 70 km mesafede bulunuyo. Amasra’ya ise yaklaşık 60 km uzaklıkta. Bartın ve Amasra yönünden geliyorsanız Çakrazşeyhler Köyü istikametinde ilerleyerek Kurucaşile’yi geçtikten sonra Cide’ya doğru devam edin. Yolun sağında Yenice Köyü’nü göreceksiniz. Köyü geçtikten yaklaşık 1 km sonra Gideros Koyu tabelasını görüyorsunuz. Tabelayı takip ederek köy yerine gelebilir ve aracınızı buraya park ettikten sonra koyun derinliklerine doğru yürüyüşe geçerek çadırınızı kurabilirsiniz. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ise Bartın ve Amasra otogarlarından Cide’ye hareket eden minibüslere binerek yol üzerinde inip koya gelebilirler.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: Ücretsiz kamp yerlerinde WC, elektrik ve duş gibi imkanlar bulunmuyor. Bu ve yeme-içme ihtiyaçlarınızı Gideros Köyü merkezinden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Koy ve çevresinde ücretli ve ücretsiz kamp yerleri mevcuttur.

Haritada Görüntüle >

Gürpınar Kamping

Gürpınar Camping

Çakrazova Köyü’nde, denize sıfır bir konumda, muhteşem bir gün batımının yaşandığı, doğal manzarası ve sakinliği ile hafta sonu için değerlendirebileceğiniz Gürpınar Kamping tesisi sırt çantalı gezginler ve çocuklu aileler için ideal yerlerden biridir. Kamp alanı geniş bir bahçe içerisinde kuruludur. Etrafı fotoğraflanmaya değer güzellikte doğal bir manzaradan oluşuyor. Önü ise Karadeniz’in uçsuz bucaksız maviliklerine bakıyor. Çadırınızı kuracağınız bahçe alan düz ve çimenlik alandan oluşuyor. Zemini temiz ve tüm taşlardan arındırılmış. Konaklama süreniz boyunca ortak kullanımlı WC, duş ve mutfak alanına ek olarak Wi-Fi ile İnternet erişimine sahip oluyorsunuz.

Kamp atılan yer bol ağaçlık alandan oluşuyor. Bu temiz hava ise denizin tatlı esintisi ile birleştiğinde insana fazlasıyla dingin bir atmosfer sağlıyor. Tesise yakın birkaç büfe ve market bulunuyor. Ayrıca yürüme mesafesinde bir de taze balık yiyebileceğiniz restoran mevcut. Kamp alanının denize mesafesi ise yalnızca 50 metre. Bu sayede plaja inip güneş tam tepedeyken kendinizi Karadeniz’in serin sularına bırakabiliyorsunuz. Plajı tamamıyla kumdan oluşuyor. Denizi ise ilk girişte taşlık, sonra kuma dönüşüyor. Suyu berrak ve hemen derinleşmiyor.

Dolunay Camping’e 2 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Bartın ve Amasra yönünden gelenler Çakrazşeyhler Köyü istikametinde ilerleyip köy merkezini geçtikten sonra Çakrazova Köyü’ne girmeden sahil yolundan ilerleyerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşıma ile gelmeyi düşünenler ise Amasra ilçe otogarından Çakrazşeyhler Köyü’ne giden minibüslere binerek gelebilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, bahçe ve dinlenme alanı, denize girilebilir alan, ortak kullanımlı mutfak alanı, buzdolabı, bulaşık yıkama yeri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 75 TL, çadır kiralama 125 TL. Masa kiralama 10 TL.

Telefon: 0532 465 49 55 – 0530 600 09 40

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin