Ayvalık Plajları – Ayvalık’ta Denize Girilecek En İyi 38 Yer!

Ülkemizin Ege bölgesinde yer alan Balıkesir ilçesine bağlı şirin bir ilçe olan Ayvalık, turizm açısından oldukça önemli bir potansiyele sahiptir. Özellikle yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turisti misafir eden bu eşsiz bölge, mavi bayraklı plajlarıyla, yemyeşil doğasıyla ve kendine özgü mimari taş yapısıyla ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmaktadır. İl merkezine yaklaşık olarak 2 saatlik bir mesafede yer alan Ayvalık, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollere de fazla uzak olmamasından dolayı yaz ayı boyunca yerel nüfusunu 2 katına çıkmaktadır.

Ayvalık, tarih boyunca birçok farklı uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Antik çağda Kidonia adı ile bilinen bu kent, o dönemde ismini ayva meyvesinden almaktaydı. Ayvalık bölgesinde gerçekleştirilen antik kazılarda bu bölgede yer almış olan farklı medeniyetlerden kalma birçok eşya ve antika malzeme bulunmuştur.

Ayvalık ilçesi hemen denizin kıyısında yer almaktadır. İçinde bulunmuş olduğu coğrafi koşullardan dolayı Ayvalık çevresinde konuşlanmış ve bu beldeye bağlı 22 tane ada bulunmaktadır. Bu adalar içerisinde en yoğun olanı ve büyük olanı Cunda Adası’dır. Cunda Adası bölgenin turizm açısından el gelişmiş adasıdır. İçerisinde birçok otel ve işletme yer almaktadır. Cunda Adası’nın dışında kalan diğer adalar daha küçük adalardır. Bu adalar Milli Park statüsünde yer aldıkları için herhangi bir işletmeye ve yerleşime izin verilmemektedir. Bu sebeple bölgenin coğrafyası tamamen doğal, özgün ve bakir olabilmeyi başarmaktadır. Tüm bu olanakların yanı sıra Ayvalık verimli tarım arazilerine de sahiptir. Zeytin yetiştiriciliği ve bal üretimi gibi tarımsal uğraşlar bölge halkı tarafından önemli faaliyetlerdir.

Balıkesir’in şirin tatil beldesi Ayvalık’ta yer alan plajlardan bahsettiğimiz bu yazımızda ücretli ve ücretsiz Ayvalık plajlarını bulabilir, ulaşım, ücret ve olanaklar hakkında pratik bilgileri okuyabilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

Sobe Plajı

Cunda Adası’nın en sakin bölgesinde bulunan Sobe Plajı, Sobe Otele aittir, ancak otel müşterisi dışında da misafir kabul etmektedir. Müşteri kapasitesi az olan plaja gitmeden önce rezervasyon yaptırmak gerekir. Aksi takdirde yaz aylarında yer bulmak çok zor olur. Plaja ulaşım Cunda Adası’ndan sağlanır. Cunda Adası’ndan Patriça Koyu’na doğru ilerlediğinizde devam eden yoldan plaja ulaşabilirsiniz.

Son derece sessiz sakin ve huzurlu bir ortama sahip olan plaja 12 yaşından küçük çocuklar alınmamaktadır. Bangır bangır müzik sesi ve çocuk sesleri olmadan rahat bir gün geçirebilirsiniz. Yemyeşil bir bahçe içerisinde bulunan Sobe Plajı, tertemiz, sığ ve sakin bir denize sahiptir. Plaj alanı kumludur. Sığ denizde yüzmek istemeyenler iskeleden atlayarak cam gibi denizde yüzebilir. Otel tarafından işletilen plaja giriş ücretlidir. Giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet gibi hizmetler dâhildir. Plajda oldukça lezzetli yemeklerin servis edildiği bir adet restoran vardır.

Giriş Ücreti: Kişi başı hafta içi 60, hafta sonu 70 TL. (12+ yaş)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, restoran, kafe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ada Camping

Cunda Adası’nda Ortunç Koyu’nda yer alan Ada Camping, bölgedeki en iyi kamp alanı olarak bilinir ve son derece güzel bir plaj alanı vardır. Doğallığı, temizliği ve düzenli olması ile dikkat çeken Ada Camping, kamp tatili yapmayı sevenlere her türlü imkânı sunmaktadır. Yeşillikler içinde doğa ile iç içe bir konumda bulunan işletme Cunda merkeze sadece 5 km uzaklıktadır. Özel kumsalı ve plajıyla hem kamp hem de deniz tatilini bir arada sunan Ada Camping, trekking, bisiklet, şnorkelle yüzme, dalış ve olta balıkçılığı için de ideal bir noktada bulunmaktadır.

Ada Camping’in plajı burada konaklayanlar için ücretsizdir. Ancak dışarıdan gelen misafirler için giriş ücretlidir. Deniz son derece sığ ve temizdir. Plaj alanı kum ve çakıl karışımıdır. Deniz sıcaklığının yüksek olması nedeniyle çocuklu aileler için de oldukça idealdir. Sığ deniz sevmeyenler için plajda iki adet iskele bulunmaktadır. Misafirlerin konforu için her türlü imkânın bulunduğu plajda duş, tuvalet ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj girişi kişi başı 70 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, Wi-Fi, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, iskele, çadır ve karavan kamp yeri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/adacampcunda/

Haritada Görüntüle >

Sandık Beach Club

Sandık Beach Club
Fotoğraf: Hurşit İlbeyi

Ayvalık bölgesinde yer alan Sandık Beach Club bölgenin en öne çıkan plajlarından bir tanesidir. Özel bir işletme olan Sandık Beach Club ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim yaşatmaktadır. Yaz aylarında birbirinden eğlenceli partilerin düzenlendiği, çeşitli sosyal etkinliklerin yapıldığı bu plaja giriş ücretlidir. Sandık Beach Club içerisinde birbirinden lezzetli yiyecekler, özel meyve kokteylleri ve her türlü ihtiyaçlara yönelik bir hizmet bulabilmek mümkündür.

Sandık Beach Club kumlu bir sahil şeridine sahip olabilmesine rağmen deniz içerisinde bazı kayalık alanlara rastlamak mümkündür. Plaj çevresinde yer alan otopark sayesinde araçları ile plaja gelen misafirler bu konuda bir park sorunu yaşamayacaklardır. Plaj içerisinde şezlong, şemsiye, duş ve internet gibi hizmetler de misafirlere sunulmaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafe, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sandikbeach/

Haritada Görüntüle >

Muzo Beach Club

Muzo Beach Club
Fotoğraf: Serkan Doğanay

Ayvalık bölgesinin özel işletme plajlarından bir tanesi de Muzo Beach Club’dır. İlçede denize girmek için en sık tercih edilen plajlardan biri olan Muzo Beach Club sağlamış olduğu avantajların yanı sıra coğrafi olarak kolay bulunabilirlik özelliğinden dolayı yıl boyunca binlerce misafirini bünyesinde ağırlamaktadır. Muzo Beach Club güler yüzlü hizmet anlayışı ile birlikte müşterilerini ağırlamaktadır. Plajın denizi oldukça berrak ve temizdir. Aynı zamanda akıntılardan dolayı Muzo Beach Club en sıcak günlerde bile soğuk bir denize sahiptir.

Plaj özel bir işletme olduğu için, plaja giriş ücretlidir. Aynı zamanda plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralamak da ücretlidir. Plajın sağlamış olduğu bir diğer avantaj ise duş imkânıdır. Aynı zamanda plajın içerisinde her türlü yiyecek ve içecek servisi de yapılmaktadır. Cüzi bir ücret ile şezlong ve şemsiye kiralaması da yapmanıza gerek kalmaz. Plaja araçla gelmek isteyen misafirlere vale hizmeti sunulması da Muzo Beach Club’ın sunmuş olduğu ayrıcalıklardan bir tanesidir.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yaz Evi Beach

Yazevi Beach
Fotoğraf: Çağatay İşten

Ayvalık ilçesinin en özgün plajlarından bir tanesi olan Yaz Evi Beach tertemiz sahilinin yanı sıra işletme içerisinde yer alan, denizin hemen yanı başında bulunan çimleri ile birlikte bölgede bu alanda tek olmak özelliğine sahip özel bir plajdır. Yaz Evi Beach’in bir diğer önemli özelliği de şezlong ve şemsiyelerinin tamamen mor renkte olmasıdır. İşletmenin temel hizmet anlayışı güler yüzlü, ilgili ve özenli olma izlenimini müşterilerine aktarmaktır.

Yaz Evi Beach Ayvalık ilçesinin Küçükköy beldesinde bulunmaktadır. Plaja araçla ulaşım son derece basittir. Aynı zamanda plaj çevresinde otoparkta bulunmaktadır. Yaz Evi Beach içerisinde her türlü yiyecek ve içecek hizmeti sunulmaktadır. Bölgenin diğer plajlarına göre daha uygun bir fiyat politikası ile Yaz Evi Beach, şezlong, şemsiye, duş, internet ve otopark hizmetlerini de ziyaretçilerine sunmaktadır.

Giriş Ücreti: 40 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Copacabana Sarımsaklı

Copacabana Sarımsaklı Plajı
Fotoğraf: Oğuzhan Taşdemir

Ayvalık ilçesinde Küçükköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Copacabana Sarımsaklı Plajı, bölgede hizmet veren özel plajlar içerisinde en geniş alana sahip plaj olma özelliği taşımaktadır. Copacabana Sarımsaklı Plajı upuzun bir sahile sahiptir. Sahil tamamen altın sarısı kumlarla kaplıdır. Plajın denizi ise son derece berraktır ve dalışlarda deniz altı bitki örtüsünü görmek mümkündür. Plajın denizi hemen derinleşmemesinden dolayı çocukların da aileleri ile birlikte güzel vakit geçirebilmesine olanak ve imkân tanır.

Copacabana Sarımsaklı’da her türlü gıda hizmeti ve soğuk içecek servisi yapılmaktadır. Son derece zengin bir menü anlayışı ile her türlü ihtiyaca yönelik imkânlar misafirlere sunulmaktadır. Plaj içerisinde şezlong, duş, şemsiye, WC ve internet hizmeti sunulmaktadır. Plaj girişinde hizmet veren vale ise araçla plaja gelenler için otopark hizmeti sunmaktadır.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, masa ve sandalye, restoran, kafe, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Long Beach

Long Beach Sarımsaklı

Ayvalık bölgesinde yer alan Long Beach ilçenin en özel plajlarından bir tanesidir. Long Beach Plajı hem kumlu hem de çimli alanlara sahip geniş bir plajdır. Plaj içerisinde soyunma kabinlerinden duş alanlarına, yiyecek içecek alanlarından şezlonglara, şemsiyelerden tuvaletlere birçok alanda çok yönlü hizmet sunulmaktadır. Long Beach bölgenin özel plajlarından bir tanesidir.

Plaja giriş, plaj içerisinde yenilen yiyecekler ve şezlong kiralamaya kadar birçok kalem ücrete tabidir. Bunun yanı sıra oldukça temiz bir kumsala sahip olan plajın denizi de son derece berraktır. Deniz suyu sıcaklığı normal derecelerde seyretmektedir. Plajın derinleşme seviyesi de yavaş olduğundan, çocukların da bu plajda güzel vakit geçirebilmesi son derece mümkündür. Long Beach’e ulaşım konusu da bölgenin merkez bir mahallede bulunması sebebiyle oldukça basittir.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye kiralama ile 25 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/longbeach.sarimsakli/

Haritada Görüntüle >

Enderin Beach

Enderin Beach Club
Fotoğraf: Evren Özalpman

Sarımsaklı Plajı’nın tam girişinde bulunan Enderin Beach keyifli bir aile işletmesidir. Sahil kısmı kumlu sahilin arka tarafı da çimenliklerle kaplıdır. Geniş bir alanda kimse kimseyi rahatsız etmeden dilediklerince vakit geçirebilir. Giriş ücretlidir ve giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş tuvalet gibi hizmetler dâhildir. Fiyatlar çevredeki beachlere göre gayet makuldür.

Sessiz, sakin, huzurlu bir aile ortamı olan mekân çocuklar için de oldukça uygundur. Denizin sığ ve dalgasız olması, sahilin kumlu olması burayı çocuklu aileler için cazip kılar. Sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar vakit geçirebileceğiniz mekânın yemekleri ve içecekleri de çok beğenilmektedir. Fast food yiyeceklerden balığa, gözlemeden böreğe kadar aradığınız her şeyi bulabilir, buz gibi içeceklerinizi içebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye kiralama ile 30 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/enderinbeach/

Haritada Görüntüle >

More Beach & Cafe

More Beach Cafe
Fotoğraf: Özer Akbıyık

Ayvalık Sarımsaklı sahilinde merkeze yakın ancak merkezin kalabalığından uzak bir plaj arıyorsanız doğru adrestesiniz. Geniş bir alana konuşlanmış olan More Beach & Cafe, incecik kumlu plajı ve pırıl pırıl denizi ile mükemmel bir deniz keyfi yaşamanızı sağlar. Deniz biraz soğuk olsa da tertemiz ve sığdır. Çocuklar hem denizde hem de kumsalda eğlenceli vakit geçirebilir.

Plaja giriş ücretlidir. Giriş ücreti soldukça uygundur. Şezlong için de ücret ödemek gerekir. Aynı zamanda denize sıfır konforlu localar da bulunmaktadır. Loca ücretleri de civardaki beachlere göre çok uygundur. Mekânın en büyük sorunu duş ve tuvaletlerin kumsala uzak olmasıdır. Beach hizmetinin yanında kafe hizmeti de veren mekân alkolsüz içecekler sunar. Bu özelliğiyle tam bir aile ortamıdır. Yemekleri de oldukça lezzetlidir.

Giriş Ücreti: 2 şezlong + şemsiye 1 şemsiye 50 TL, çardak 200 TL (şezlong, şemsiye, 2 koltuk ve 1 yatak)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

El Turco Beach

El Turco Beach
Fotoğraf: Cüneyd Ekmekçi

Ayvalık Sarımsaklı sahilinin en güzel yerlerinden birinde bulunan El Turco Beach, mavinin ve yeşilin buluştuğu bir aile ortamında temiz, konforlu ve huzurlu bir gün geçirmeniz için en ideal yerlerden biridir. Oldukça mütevazı bir işletme olan El Turco bekleneni fazlasıyla karşılar. Fiyatlar Ayvalık ortalamasına göre makuldür. Giriş ücretine şezlong, minder, şemiyse, kabin, duş ve WC dâhildir. Büyük bir kısmı çimlerle kaplıdır, kumsal ve plaj ayrı ayrı ücretlendirilir. Aynı zamanda 12 yaş altı çocuklardan ücret alınmaz.

Tertemiz bir kumsala ve plaja sahip olan mekânın çimlerde güneşlenme imkânı sunması bir adım öne çıkarıyor. Deniz ve sahil ince kumludur. Sığ ve ılık deniz çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için ideal bir ortam sunar. Fazla lüks beklemeden kalabalıktan uzak sessiz sakin bir gün geçirmek isteyenler için doğru mekândır. Yemeklerin lezzetli olması ve seçeneklerin fazla olması misafirleri memnun etmektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı kum alan 15, çim alanı 17 TL. (Şezlong ve şemsiye dâhil), (0-12 yas arası ücretsiz).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Elma Beach Club

Elma Beach Club

Ayvalık Küçükköy mevkiinde bulunan Elma Beach & Club, Sarımsaklı Plajı’nın saklı kalmış cennetidir. Palmiye ağaçlarının altında dinlenip mavi bayraklı masmavi denizde yüzebileceğiniz Elma Beach, üstün hizmet ve eğlence anlayışıyla Ayvalık’ın en gözde mekânlarından biridir. Gündüz hafif müzik eşliğinde yüzebilir, güneşlenebilir, dinlenebilir; akşamüstü canlı DJ performansları eşliğinde zaman zaman düzenlenen köpük partilerinde eğlencenin dozunu arttırabilirsiniz.

Kahvaltıdan itibaren gece geç saatlere kadar hizmet veren mekâna giriş ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler giriş ücreti dâhilindeyken özel localar için ekstra ücret ödemek gerekir. Mekânın kumsal alanı yoktur. Direkt merdivenlerden inerek ya da iskeleyi kullanarak denize girilebilir. Bu özelliğiyle kum sevmeyenler için oldukça idealdir. İskelede güneşlenebilir ve restorandan sipariş verilebilme imkânı bulunmaktadır. Tamamen doğal ürünler kullanılan restoran, zengin bir menüye sahiptir. Haftanın belirli günlerinde mangal partileri de yapılmaktadır. Sarımsaklı sahilinde kalabalıktan uzak sakin bir yer arayanlar için en doğru adrestir.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye kiralama ile 50 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafeterya, canlı müzik, kahvaltı servisi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/elmabeachclub/

Haritada Görüntüle >

Onu Beach & Cafe

Onu Beach Cafe
Fotoğraf: Babür Kağan Saydan

Onur Beach & Cafe Ayvalık Küçükköy beldesinde yer alır ve daha çok yazlıkçılar ve günübirlik yerli tatilciler tarafından tercih edilir. Çevresinde yazlık siteler bulunan plaj site sakinleri tarafından da kullanılır. Bu yüzden yazın oldukça kalabalık olur. Fiyatların Ayvalık ortalamasının altında olması da kalabalık olmasının bir diğer nedenidir. Plajda şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, tuvalet gibi hizmetler mevcuttur.

Mekânın plaj alanı dardır. Ancak son derece güzel halı gibi kumlarla kaplıdır. Çocuklar yumuşacık kumlarda eğlenceli vakit geçirebilirler. Deniz tertemiz, sığ ve dalgasızdır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için son derece idealdir. Onur Beach’in kafe kısmında uygun fiyata çok iyi yemekler ve içecekler bulabilir, tüm gününüzü burada geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye kiralama ile 45 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, çardak, plaj kafe, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kum Ada Beach & Otel

Kum Ada Otel, Beach & Cafe
Fotoğraf: Semra O.

Ayvalık merkeze 17 km uzaklıkta bulunan Kum Ada Beach & Otel, Altınova beldesi, Kum Ada mevkiinde yer alır. Merkezi konumda bulunan tesis mavi bayraklı özel bir plaja sahiptir. Otel müşterileri dışında dışarıdan gelen misafirlere de hizmet verir. Otel müşterileri plajı ücretsiz kullanabilirken, dışarıdan gelen misafirler giriş ücreti ödemek zorundadır. Otelin beach kısmında kafe, şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve tuvalet hizmeti vardır. Otele ait olan kafe yeme içme hizmeti vermektedir.

Altınova tatillerinde konaklayabileceğiniz en iyi otellerden biri olan Kum Ada, gezilecek yerlere olan yakınlığı ile de dikkat çekmektedir. Dünyanın nadir oluşumlarından biri olan kum adası, plajın çok yakınlarındadır. 450 metrelik bir köprüyle karaya bağlı olan doğal oluşum otele yürüme mesafesindedir. Aynı zamanda buraya kadar gelmişken Şeytan Sofrası’na çıkıp etkileyici manzarayı setretmelisiniz.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye kiralama ile 50 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, çardak, restoran, kafeterya, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bayraktar Beach & Cafe

Bayraktar Beach & Cafe
Fotoğraf: Ertuğrul Suyabatmaz

Bayraktar Beach & Cafe geniş alanı,  muhteşem denizi ve zengin yemek menüsü ile hem plaj hem de kafe hizmetini en iyi şekilde vermektedir. Ayvalık beach clublarına göre giriş ücretinin uygun olduğu Bayraktar Beach’de ister şezlonglarda, ister armut koltuklarda, isterseniz localarda dinlenebilirsiniz. Şezlong ve şemsiye giriş ücretine dâhildir ancak loca kiralama bedeli farklıdır. Duş, tuvalet ve soyunma kabini hizmeti vardır ve oldukça temizdir.

Geniş kumlu plajı hem güneşlenmek hem de çocukların vakit geçirmesi için oldukça idealdir. Deniz, ılık, sakin ve sığdır. Özellikle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Geniş kumsalda plaj voleybolu sahası vardır. Arkadaş grupları burada eğlenceli vakit geçirebilir. Denizi ve kumsalı ne kadar güzelse yemekleri de aynı şekilde güzeldir. Ayvalık’ta en güzel gün batımı manzarasına sahip olan yerlerden birinde bulunan Bayraktar Beach’de gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra akşam zengin balık menüsünden tadabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye kiralama ile 50 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafeterya, plaj büfe, plaj voleybolu, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Şımarık Beach

Şımarık Beach

Ayvalık Altınova sahillerinde bulunan Şımarık Beach, Altınova’nın en güzel denizine sahiptir. Geniş plaj alanı ince yumuşak kumlarla kaplıdır. Aileler rahat şezlonglarda güneşlenirken çocuklar kumlarda eğlenceli vakit geçirir. Sabahtan akşama kadar güzel müziklerin çaldığı, lezzetli yiyeceklerin içeceklerin bulunduğu işletme plaj ve deniz keyfi yapmak isteyenler için en iyi tercihtir.

Altınova’nın en ünlü beach clublarından biri olan Şımarık Beach fiyat olarak diğer beachlere göre pahalıdır. Ancak verdiği hizmetle ücretin karşılığını fazlasıyla verir. Yemek fiyatları ise giriş ücretine göre daha uygundur. Duş, tuvalet ve soyunma kabini imkânı da mevcuttur. Denizinin temizliği ve berraklığı ile göz dolduran plajın suyu Ayvalık’ın plajlarına oranla sıcaktır. Denizin bazı yerleri sığdır bazı yerleri de çabuk derinleşir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler dikkatli olmalıdır.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/simarikbeach/

Haritada Görüntüle >

Belmot Beach & Cafe

Belmot Beach Cafe
Fotoğraf: Öztunç Ünal

Ayvalık Altınova beldesinde bulunan Belmot Beach & Cafe, İzmir ve Balıkesir’i birbirinden ayıran Madra Çayı’nın denize döküldüğü yerde yer alır. Yazın turist yoğunluğunun en fazla olduğu günlerde bile son derece sakin olan beach daha çok aileler tarafından tercih edilir. Kendine ait küçük bir koyda bulunan beachde hem denizde hem de akarsuda yüzmenin tadına varılabilir.

Plaja giriş ücretlidir. Giriş ücreti Ayvalık standartlarındadır. Beache giriş yapıldıktan sonra şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi hizmetlerden yararlanılabilir. Küçük plaj alanı ve deniz tabanı kumludur. Akarsu ile denizin birleştiği yerde bulunduğu halde deniz sıcaklığı ılıktır. Deniz sakindir ve çabuk derinleşmez. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için idealdir. Ortamın doğallığını çok fazla bozmayacak şekilde dekore edilen Beach & Cafe hafif bir müzik eşliğinde deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz, eşsiz gün batımı manzarasına karşı akşam yemeğini yiyebileceğiniz ideal noktalardan biridir.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye kiralama ile 35 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi:

Haritada Görüntüle >

Sedef Plajı

Ayvalık’ın en gözde noktalarından biri olan Cunda Adası’nda bulunan Sedef Plajı, sakinliğiyle ve nezih ortamı ile misafirlerine huzur veriyor. Ulaşımın kolay olduğu plaja Ayvalık’tan kalkan Cunda minibüsleri ile ulaşılabiliyor. Ayvalık tatillerinizle ailenizle gidebileceğiniz rahat bir ortam arıyorsanız Sedef Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Küçük bir alanda bulunan plajın sahil şeridi kumludur. Deniz tertemiz ve sığdır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için idealdir.

Farklı dekorasyonuyla dikkat çeken plaja giriş ücretlidir. Cunda Adası’nda bulunan diğer plajlara göre fiyatlar oldukça uygundur. Giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler dâhildir. Plajın kafesinde yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Oldukça lezzetli yemeklerin bulunduğu kafede özellikle meşhur Ayvalık tostunu yemeniz tavsiye edilir. Gündüzleri sakin bir ortamda denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz, akşamları da gün batımı manzarasına karşı yemek yiyebileceğiniz plaj, Ayvalık tatil rotanızda mutlaka bulunmalıdır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL (Şezlong + şemsiye 35, loca 200 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, kafe, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kesebir Beach

Kesebir Beach
Fotoğraf: İlkay Tatlıtuğ

Balıkesir’in popüler tatil beldesi Cunda Adası’nda yer alan Kesebir Beach, Cunda merkeze yakın olması, fiyatların uygun olması, masalsı atmosferi ve komik levhalarıyla Cunda’nın en popüler beach clubları arasında yer alır. Cunda’da gidilebilecek en güzel plajlardan biri olan Kesebir, tertemiz çarşaf gibi denizinde harika bir yüzme deneyimi yaşatır. Deniz biraz ilerledikten sonra derinleşir ve deniz girişi taşlıktır. Deniz ayakkabısı giyerek çocuklar kıyıda vakit geçirebilir. Taşlıktan hoşlanmayanlar için atlama iskelesi bulunmaktadır.

Kesebir Beach işletmesi misafirlerini her zaman güler yüzle karşılar ve en iyi şekilde hizmet eder. Gün boyu hafif bir müzik eşliğinde deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarabilirsiniz. Denizin ortasında yer alan hamakta sallanabilir, localarda ailenizle vakit geçirebilirsiniz. Özel bir işletmeye ait olan plaja giriş ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini gibi hizmetler giriş ücretine dâhildir. Plajın kafesinde oldukça lezzetli yemekler, içecekler ve kokteyller bulunur. Denizin içine yerleştirilmiş masalarda ayaklarınız suyun içindeyken yemeğinizi yiyebilir, sakin bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye kiralama ile 50 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, kafe, cankurtaran, iskele, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cundakesebirbeach/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Şirinkent Plajı

Ayvalık merkeze sadece 5 dakika uzaklıkta bulunan Şirinkent Plajı, zeytinliklerle çevrili masmavi deniz, düzenli evler ve her yolun denize çıktığı masalsı bir yerde yer almaktadır. Etrafında genellikle yazlık evlerin bulunduğu Şirinkent Plajı, Ayvalık’ın diğer plajlarına göre son derece sakindir. Ayvalık’tan kalkan minibüslerle kısa bir yolculuğun ardından ulaşılabilen plaj, genellikle yazlık sitelere ve özel mülklere ayrılmıştır. Ancak halk plajı kısmı ve özel beachler de yer almaktadır.

Ayvalık’ta bulunan diğer plajlara göre suyunun sıcak olmasıyla bilinen plaj, denizinin sığ ve sakin olması nedeniyle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilir. Plajın bazı kısımlarına giriş ücretsizdir. Çevredeki işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralanabilir. Plajda duş, tuvalet ve soyunma kabini hizmeti de mevcuttur. Yeme içme yerleri açısından son derece zengin olan Şirinkent Plajı’nda cafe, restoran, market ve alkol satışı yapan işletmeler de vardır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sarımsaklı Plajı

Ayvalık ilçe merkezine 8 km uzaklıktaki Sarımsaklı Plajı, Ayvalık’ın Küçükköy Beldesi’nde yer alır. 7 km uzunluğunda ve 100 metre genişliğindeki Sarımsaklı Plajı, Ayvalık’a tatile gidenlerin en çok tercih ettiği plajlardan biridir. Sarımsaklı Yarımadası’nın güneye bakan tarafında bulunan uçsuz bucaksız plajda onlarca özel beach ve halk plajı bulunmaktadır ve bu plajların çoğu mavi bayraklıdır. Ayvalık’ta hem denizin tadını çıkarabileceğiniz hem de adrenalin ve eğlence dolu su sporları yapabileceğiniz Sarımsaklı Plajı’nda parasailing, jet ski, kano, banana ve deniz bisikleti gibi aktivitelere de katılabilirsiniz.

Ayvalık merkezden sürekli kalkan dolmuşlarla ulaşım sağlanan plaj yaz aylarında son derece kalabalık olmaktadır. Kalabalığı tercih etmiyorsanız sabah erken saatlerde gitmelisiniz. Vücuda yapışmayan, incecik altın sarısı kumlu plajın deniz sıcaklığı biraz soğuktur. Ancak deniz sığ ve dalgasızdır. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Plaja giriş ücretsizdir. İsterseniz kendi havlunuzla şemsiyenizle plaja girebilir, isterseniz plajda bulunan işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Yine plajda bulunan işletmelerde tuvalet, duş gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Sahil şeridinde buluna kafe, restoran ve büfelerde keyifli yemekler yiyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, restoran, kafe, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Badavut Plajı

Sarımsaklı Yarımadası’nda bulunan Badavut Plajı Ayvalık’a bağlı Küçükköy Mahallesi’nde yer almaktadır. Sarımsaklı Plajı’nın biraz ilerisinde bulunan Badavut Plajı 2 km uzunluğunda ve 60 metre genişliğindedir. Ayvalık’ın popüler yerlerinden Şeytan Sofrası’nın eteklerinde bulunan plaj, Sarımsaklı Plajı’na göre son derece sakindir. Temizliğiyle, sakinliğiyle ve denizinin güzelliğiyle Ayvalık’ın gözde plajlarından biridir. Badavut Plajı Sarımsaklı Plajı’na göre biraz taşlıdır. Denizi son derece temizdir. Hem sığ olması hem de Sarımsaklı Plajı’na göre daha sıcak olması nedeniyle çocuklu aileler tarafından daha çok tercih edilir.

Badavut Plajı’nın girişinde beach clublar yer alırken batı tarafına doğru sessiz, sakin yerler bulabilmek mümkündür. Sakin bir gün geçirmek isterseniz ihtiyacınız olan şeyleri yanınıza alarak burada vakit geçirebilir; denizin tadını çıkarıp sevdiklerinizle piknik yapabilirsiniz. Ancak plajın bu kısmında herhangi bir işletme bulunmamaktadır. İsterseniz beach clubların bulunduğu kısma giderek şezlong ve şemsiye kiralayabilir, buradaki duş, WC gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 50 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ücretsiz halk plajının yakınındaki ücretli beach yerlerinden karşılayabilirsiniz. Ücretsiz halk plajında kamp atılabiliyor. Araç sahipleri için plaj çevresinde otopark alanı bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Duba Plajı (Belediye Plajı)

Ayvalık ve Cunda Adası arasında kalan Lale Adası’nda yer alan Duba Plajı, Ayvalık Belediyesi tarafından işletiliyor. Ayvalık merkeze oldukça yakın olan plaja minibüslerle gidilebileceği gibi yürüyerek de gidilebiliyor. Daha çok günübirlik tatilciler tarafından kullanılan plaj belediye tarafından işletildiği için fiyatlar gayet makuldür. Plaja giriş ücretsizdir. İsterseniz belli bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilir, ister havlunuzu sererek güneşlenebilirsiniz.

Plaj yaklaşık 100 metre uzunluğundadır. Merkeze yakın olmasından dolayı çok fazla tercih edilen plajın alanı da dar olduğu için öğle saatlerine doğru kalabalık olabilmektedir. Bu nedenle sabah erken saatlerde gitmekte fayda var. Mavi bayraklı plaj tertemiz bir denize sahiptir. Aynı zamanda deniz sığ ve kumludur. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için son derece idealdir. Plajda belediyeye ait küçük bir büfe mevcuttur. Yeme içme ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kapri Plajı

Ayvalık merkezde Çamlık Mahallesi’nde bulunan Kapri Plajı, bir tarafı Cunda Adası’na bir tarafı Ayvalık merkeze bakan oldukça merkezi bir konumdadır. Merkezden kalkan minibüslerde 5 dakikada ya da yürüyerek 20-25 dakikada ulaşılabilir. Ayvalık’ın en eski ve nostaljik plajlarından biri olan Kapri Plajı, çimenlerin üzerine kurulan şezlonglarıyla dikkat çekmektedir. Ortam son derece nezihtir ve aileler burada rahat bir gün geçirebilir.

Kapri Plajı günümüzde Ayvalık Belediyesi tarafından işletilmektedir. Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti diğer plajlara göre oldukça uygundur. Gün boyu müzik çalan plajda belediyeye ait bir büfe vardır. Buradan yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Duş, soyunma kabini ve tuvaletleri kullanabilirsiniz. Oldukça temiz olan deniz çok derin değildir ve genellikle hafif dalgalıdır. Berrak denizde yüzerken kıyıda küçük balıklarla karşılaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong +  şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çataltepe Plajı

Cunda’nın en popüler plajlarından biri olan Çataltepe Plajı, ismini hemen yanındaki kayalıklı tepeden alıyor. Adanın doğu kısmında yer alan plaj Hasır Adası ve eşsiz bir gün doğumu manzarasına sahiptir. Turistler tarafından çok bilinmediğinden daha çok yerli halk tarafından tercih ediliyor. Ayvalık merkezden kalkan Çataltepe minibüsleri ile plaja ulaşım sağlanıyor. Özel araçla gitmek için ise yol oldukça kötü…

Halk plajı olarak hizmet veren plaja giriş ücretsizdir. Plajda belediye tarafından sağlanan şemsiyeler bulunmaktadır. İsterseniz şezlong kiralayabilir, isterseniz şemsiyelerin altına havlunuzu serip sakin bir gün geçirebilirsiniz. Plaj son derece sığ ve sakin bir denize sahiptir. Denize giriş kısmı kayalıktır ancak biraz ilerledikten sonra yerini kumlara bırakır. Kayalıklara basmadan denize girmek istiyorsanız iskeleden denize girebilirsiniz. Plajda duş, soyunma kabini hizmetleri de bulunmaktadır. Ayrıca işletmenin kafesinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL, duş 1 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Altınova Plajı

Ayvalık merkeze 15 km uzaklıktaki Altınova Plajı, Ayvalık’a bağlı Altınova Mahallesi’nde yer almaktadır. Ayvalık’ın en güneyinde İzmir sınırında bulunan plaj, genellikle yazlıkların bulunduğu bir bölgededir. Ve Ayvalık’ın diğer plajları gibi kalabalık değildir. Her ne kadar sakin olsa da etrafta bulunan yazlıklar nedeniyle denize girilebilecek alan kısıtlıdır. Turistlerin değil daha çok yazlıkçıların tercih ettiği plaj, temizliğiyle dikkat çekmektedir ve mavi bayraklıdır.

Uzun bir sahil şeridine sahip olan plaj, kumludur. Denizi sığ ve ılıktır. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Plaja giriş ücreti yoktur. Havlunuzu alarak belediyenin temin ettiği şemsiyelerin altında dinlenebilirsiniz. Dilerseniz beachlerden ücretli olarak şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Uzun sahil şeridinde kafe ve büfe gibi birçok işletme vardır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı da buradan karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İğdeli Plajı

Ayvalık merkezde bulunan plaj, Ayvalık’ın Edremit Körfezi’ne bakan kısmında Ali Çetinkaya Mahallesi’nde yer alır. Plaj çevresinde iğde ağaçları olduğundan dolayı bu adı alan plaj, küçük bir alana sahip olmasına rağmen Ayvalık’ın en sevilen plajlarından biridir. Turistler tarafından çok bilinmeyen ve daha çok yerli halk tarafından tercih edilen plaj, Ayvalık’ın diğer plajlarına göre daha sakindir.

Plaja giriş ücretsizdir. Sahilde bulunan işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralanabilir. Duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi hizmetler mevcuttur. Aynı zamanda kafe, restoran gibi yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler de vardır. Kumsal alanı küçük ancak temizdir. Deniz sığ ve ılıktır. Denizin girişi kayalıklarla kaplıdır. Bu yüzden deniz ayakkabısı giymekte faya var. Denizin yosunlu olduğunu belirtmekte de fayda var.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Altınkum Plajı

Şeytan Sofrası’nın hemen alt kısmında bulunan Altınkum Plajı, Sarımsaklı Yarımadası’nın kuzey tarafında yer alır. Etrafı yeşilliklerle çevrili plaj doğa ile iç içe sakin, sessiz bir tatil geçirmek isteyenlerin ilk tercihidir. Hem doğanın tadını çıkarabileceğiniz, hem sevdiklerinizle piknik yapabileceğiniz hem de deniz keyfi yapabileceğiniz plaj, cam gibi berrak denizi ve adını aldığı altın rengi kumları ile dikkat çekmektedir.

Korunaklı bir koyda bulunan plaj, Ayvalık’ın diğer plajlarına göre sıcak bir denize sahiptir. Deniz son derece sığdır. Yaklaşık 200 metre uzunluğundaki plajın zemini yumuşacık kumlarla kaplıdır. Tüm bu özellikleri ile plaj özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Halk plajı olan Altınkum Plajı’na giriş ücretsizdir. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için bir kafeterya alanı bulunmaktadır. Altınkum Plajı’nda kuş sesleri eşliğinde huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Aya Yorgi Beach

Cunda Adası’nın Patriça Plajı mevkiinde bulunan Aya Yorgi Beach, muhteşem denizi ve etrafını çevreleyen yemyeşil ormanlarıyla huzur veren bir atmosfere sahiptir. Aya Yorgi Beach, Aya Yorgi Beach Bungalov tarafından işletilmektedir. Plaja giriş ücretsizdir. Ücret karşılığı şezlong ve şemsiye kiralayabilir ya da denize sıfır localardan kiralayarak kalabalıktan uzak kendinize özel bir alan oluşturabilirsiniz.

Ayvalık’ın en konforlu bungalovlarının bulunduğu Aya Yorgi Beach, unutulmaz bir tatil geçirmeniz için gereken her şeye sahiptir. Denizden sıkıldıysanız kamp alanındaki havuzda yüzebilir, kafede dinlenerek yemeğinizi yiyebilirsiniz. Tertemiz sığ deniz ve küçük kumsal alanı çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için oldukça idealdir. Deniz ve doğa ile iç içe bir gün geçirmeniz için Ayvalık’taki en iyi alternatiflerden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Rainbow Plajı

Ayvalık merkeze 6 km, Cunda Adası’nın merkezine ise 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Rainbow Plajı, turistlerin çok bilmediği daha çok yerli halk ve çevredeki yazlıkçılar tarafından tercih edilen bir plajdır. Cunda Adası’nın arka kısmında kalan adaya, Ayvalık’tan kalkan Cunda Rainbow minibüsleri ile ulaşım sağlanır. Rainbow Tatil Köyü tarafından işletilen plaja giriş ücretsizdir. Ücret karşılığı şezlong ve şemsiye kiralanabilir.

Merkeze yakın olmasına rağmen çok fazla kalabalık olmayan plaj; sessiz, sakin ve kalabalıktan uzak vakit geçirmek isteyenler için son derece idealdir. Plajın denizi ve sahili kumlarla kaplıdır. Deniz tertemiz, berrak ve son derece sığdır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler Rainbow Plajı’nda eğlenceli vakit geçirebilir. Gün boyu müzik eşliğinde denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, kafeterya da yemek yiyip bir şeyler içebilir, duş ve tuvalet gibi imkânlardan da faydalanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ortunç Koyu

Alibey Adası’nın batı kıyılarında Pınar Adası yakınlarında bulunan Ortunç Koyu, Ayvalık Adaları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunur. Çam ormanları ile çevrili koy ada manzarası ve eşsiz bir gün batımı manzarasına sahiptir. Keşfedilmemiş doğal güzellikleri çok fazla kişi bilmese de Ortunç Koyu’nun müdavimi çok fazladır. Koy milli park sınırları içerisinde olduğundan plaj alanı ve herhangi bir işletme yoktur. Tatilciler ormanın içinden denize girerler ve hem ormanın hem de denizin tadını aynı anda çıkarırlar.

Koya giriş ücretsizdir! Etrafta şezlong, şemsiye, yeme içme, tuvalet, duş gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler mevcut değildir. Fiyatlar biraz yüksek olsa da bazı tatilciler Ortunç Otel bünyesindeki mavi bayraklı plajı tercih etmektedir. Ayvalık’taki çoğu plaj gibi Ortunç Koyu’nun da denizi serindir. Diğer plajlardan ayıran en önemli özellik ise denizin hemen derinleşmesidir. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından çok tercih edilmez. Daha çok derin sularda yüzmek isteyenler için idealdir.

Nasıl Gidilir: Cunda Adası’nda Kırmızıkuyu Caddesi üzerinde yer alan Ortunç Koyu’na araçla ve günübirlik tekne turlarıyla gelebilmek mümkündür. Araçla gelecek olanlar için yolun son 500 metresi toprak yol, dar ve virajlıdır. Koya yakın mesafede araç park yeri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur Değildir

Haritada Görüntüle >

Patriça Koyu

Cunda Adası’nda Patriça Yarımadası’nın başlangıç bölümünde yer alan Partiça Koyu, adanın en sessiz sakin yerlerinden biridir. Koya ulaşım oldukça zordur. Ancak 4×4 aracınız varsa zeytin ağaçlarının içerisinden muhteşem bir manzara eşliğinde koya ulaşabilirsiniz ya da yaklaşık 1 km’lik yolu yürümeniz gerekebilir. Ulaşımın zor olması nedeniyle koy son derece bakir kalmıştır. Tertemiz denize ve muhteşem bir doğaya sahip olan koy, huzurlu bir gün geçirmek isteyen tatilcilerin uğrak noktasıdır.

Koya giriş ücretsizdir. Birkaç tane beach bulunmaktadır. İsterseniz kendi imkânlarınızla denizin tadını çıkarabilir, isterseniz beach clublara giriş yaparak imkânlarından faydalanabilirsiniz. Patriça Koyu denizi çok temiz ve sığdır. Plajın büyük kısmı kumludur. Bu özellikleri ile çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilir. Ailece eğlenceli vakit geçirebileceğiniz, hem denizin tadını çıkarıp hem de kıyıda mangal yapıp piknik yapabileceğiniz Patriça Koyu, Ayvalık tatil listenizde mutlaka bulunmalıdır.

Nasıl Gidilir: Patriçya Koyu, Cunda Adası’nın doğu ucunda Sobe Plajı’nı geçtikten yaklaşık 1 km sonra yolun sonunda kalıyor. Yolun bir kısmı asfalt bir kısmı ise stabil toprak yol. Altı yüksek arazi tipi bir araçla gelmenizi tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Paşa Koyu

Ayvalık’ın en güzel koylarından biri olan Paşa Koyu, çam ağaçlarıyla çevrili masmavi denizi ve muhteşem gün batımı manzarası ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Etrafında balık tutabileceğiniz, tekne turlarına katılabileceğiniz, çam ağaçlarının içerisinde kamp kurup piknik yapabileceğiniz koy, doğa ve denizle iç içe bir tatil yapmak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Koyda konaklayabileceğiniz işletmeler de mevcuttur.

Paşa Koyu’nda birçok plaj bulunmaktadır. Giriş ücretsizdir. Ücret karşılığı şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plaj çevresinde kahvaltı edebileceğiniz, öğle ve akşam yemeği yiyebileceğiniz işletmeler mevcuttur. Doğal güzellikleri ile göz kamaştıran Ayvalık tatillerinizde Paşa Koyu’nda unutulmaz saatler geçirebilirsiniz. Kafa dinlemek için oldukça ideal olan koyda, ister denize girip güneşlenebilir, ister kafede oturup manzaraya karşı bir şeyler içebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Ayvalık-Sarımsaklı yolu üzerinde Sefa Çamlık’a gelmeden hemen önce yolun solunda kalan Paşa Koyu’na Şeytan Sofrası’na çıkılan yolu takip ederek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Ayvalık merkezden Sefa Çamlık’a her gün sık aralıklarla minibüsler hareket etmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz. Araçla gelecek olanlar için koy çevresinde park yeri bulunmaktadır. Ayrıca otel ve ücretli kamping alanında konaklama ihtiyacınızı da giderebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Pınar Adası

Ayvalık ilçesine bağlı irili ufaklı adalar topluluğundan biri olan Pınar Adası, Cunda Adası’nda bulunan Ortunç Koyu’nun tam karşısında bulunur. Denizin sakin olduğu zamanlarda Ortunç Koyu’ndan yüzülerek bile gidilebilir. Sadece tekne turları ile ulaşım sağlanan ada, balta girmemiş orman gibi son derece bakir kalmıştır. Adada hiçbir yerleşim yeri yoktur. İnsan eli değmemiş ada, yemyeşil çam ağaçlarıyla kaplı, eşsiz doğal bir güzelliğe sahiptir.

Adını adada bulunan tatlı su kaynağından alan Pınar Adası, doğal güzellikleri bozulmadan kalmış, akvaryum gibi bir denizle çevrili, gidip görülmesi gereken tam bir doğa harikasıdır. İçerisinde görülmeye değer çok fazla yer olmasa da doğal güzellikleri ve muhteşem denizi nedeniyle tekne turlarının uğrak noktasıdır.

Nasıl Gidilir: Pınar Adası’na Ayvalık’tan kalkan günübirlik tekne turlarıyla ulaşabilmek mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çıplak Ada

Çıplak Ada

Ayvalık’a 800 metre uzaklıkta bulunan Çıplak Ada, 230 hektarlık yüz ölçümü ile Balıkesir adalarının en büyüklerinden biridir. Sarımsaklı Yarımadası’nın batısında kalan ada, üzerinde ağaç yetişmediği için bu adı almıştır. Adanın güneyinde yer alan korunaklı koy, hem gezi teknelerinin hem de mavi tur yatlarının uğrak noktasıdır. Bu koyda yüzmek için son derece güzel plajlar vardır.

Plajda sadece bir ailenin yaşadığı bir kulübe vardır. Onun dışında adanın yerlileri tavşanlardır. Karaya çıktığınızda tavşan sürüleri ile karşılaşabilirsiniz. Sadece tekne turları ile ulaşım sağlanan adada ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz hiçbir işletme yoktur. Gündüzleri martı sesleri eşliğinde deniz kum güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabileceğiniz, geceleri de teknenizi demirleyip yıldızların altında Midilli Adası manzarasını seyredebileceğiniz Çıplak Ada, Ayvalık tatil rotanızda mutlaka bulunmalıdır.

Nasıl Gidilir: Çıplak Ada’ya Sarımsaklı veya Cunda Adası’ndan kalkan günübirlik tekne turlarıyla ulaşabilmek mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kumru Koyu

Kumru Koyu
Fotoğraf: Yüksel Kurt

Cunda Adası’nın en güzel yerlerinden biri olan Kumru Koyu, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla göz doldurmaktadır. Çok fazla kişinin bilmediği ancak görenlerin bir daha vazgeçemediği koyun diğer adı da Cennet Koyu’dur. Yuvarlak bir gölü andıran Kumru Koyu, berrak, sakin ve dalgasız denizinde yüzerken gölde yüzüyormuş hissi verir. Korunaklı yapısından dolayı rüzgârlara karşı kapalı olan Kumru Koyu, sert havalarda teknelerin sığınması için son derece uygundur.

Adı gibi cenneti andıran koyda huzurlu bir tatil geçirmeniz için muhteşem bir yerdir. Hem Ayvalık’tan tekne turları ile gidebileceğiniz hem de karadan ulaşabileceğiniz koyda gezilecek birçok yer vardır. Koya ulaşım sağlandıktan sonra ister kendi imkânlarınızla denizin tadını çıkarabilir, ister özel beachlerde şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Deniz ve tarihin iç içe bulunduğu bölgede küçük bir gezintiye çıkarak tarihi ve doğal güzelliklere tanıklık edebilirsiniz. Gündüzleri plajda ve denizde vakit geçirdikten sonra akşamları da gün batımı manzarasına karşı akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Şeytan Sofrası’nın altında Sarımsaklı Yarımadası’nın iç kısımlarında kalan Kumru Koyu’na Altınkum Plajı yolunu takip ederek ulaşım sağlanabilir. Ancak yol toprak ve bazı yerleri çok bozuk. Altı yüksek arazi tipi bir araçla gelmeniz gerekiyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kleopatra Plajı (Badavut)

Badavut Kleopatra Plajı
Fotoğraf: Naci Tetik

Sarımsaklı Yarımadası’nda Badavut sahil şeridinde yer alan Kleopatra Plajı, bakir kalmış doğal güzellikleri, berrak suyu ve sıra dışı kayalıkları ile görenleri büyülemektedir. Sarımsaklı Plajı’nın bitiminde başlayan Badavut Plajı, Peynir kayalılarında son bulur. Peynir kayalıklarının bulunduğu yer Kleopatra Plajı olarak adlandırılır. Elle çizilmiş gibi duran kayalıkların altındaki plaj yer yer çakıl yer yer kumlarla kaplıdır. Cam gibi deniz Ayvalık’ın en güzel denizidir.

Kleopatra Plajı halka açıktır ve giriş ücretsizdir. Yakınlarda hiçbir yerleşim yeri ve işletme yoktur. Dolayısıyla şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş tuvalet gibi hizmetler de yoktur. Kavurucu sıcaklarda yanınızda şemsiye yoksa zorlanabilirsiniz. Ayvalık’ın en berrak denizine sahip olan Kleopatra Plajı, suyun üstü kadar su altı güzellikleri ile de ünlüdür. Mükemmel bir dalış noktası olan plajda onlarca farklı deniz canlısı ile karşılaşabilirsiniz. Su biraz soğuktur ama son derece sakin ve sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler eğlenceli vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Burası çadır kampı atmak için uygun bir yerdir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bilentur Sahili

Bilentur Sahili
Fotoğraf: Sönmez Yanardağ

Sarımsaklı Plajı’nın doğu ucundan başlayıp doğuya doğru devam eden Bilentur Sahili Ayvalık’ın en sakin plajlarından biridir. Çok kalabalık olmayan bölge genellikle yazlıkçıların yaşadığı bir yerdir. Turistler tarafından çok fazla bilinmeyen plaj daha çok günübirlik yerli tatilciler tarafından tercih edilir. Çevresi yeşilliklerle çevrili plaj sessiz, sakin, huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktasıdır.

Bilentur sahili halka açıktır. İsteyen herkes girerek deniz ve doğa ile iç içe huzurlu bir geçirebilir. Kumlu tertemiz sahili ve yüzmek için ideal olan denizinde suyun, kumun ve güneşin tadı doyasıya çıkarılabilir. Deniz son derece soğuktur. Çocuklar girmekte zorlanabilir. Buna rağmen kavurucu sıcaklarda serinlemek isteyenler için oldukça idealdir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir kafe de mevcuttur. Gündüz denizin ve kumun tadını çıkardıktan sonra akşam gün batımı manzarasına karşı bir şeyler içebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ücretsiz halk plajının yakınındaki ücretli alandan karşılayabilirsiniz. Ücretsiz halk plajında kamp atılabiliyor. Araç sahipleri için sahil çevresinde otopark alanı bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Enguru Plajı

Enguru Plajı
Fotoğraf: Ömer Aydemir

Ayvalık ilçe merkezine sadece 5 km uzaklıkta olan plaja Ayvalık’tan kalkan minibüslerle ulaşılabilir. Sahilken Mahallesi’nde bulunan Enguru tatil sitesine ait olan plaj, site sakinleri dışında dışarıdan da misafir kabul etmektedir. Yaklaşık 3 km uzunluğundaki plaj, Ayvalık’ın en uzun site plajlarından biridir. Temizliğinden dolayı mavi bayrak ile ödüllendirilen plaj, körfezdeki tek mavi bayraklı plajdır.

Enguru Plajı’na giriş ücretsizdir. İsterseniz işletmelere ait olan yerlere girerek şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Para vermek istemezseniz yanınıza havlunuzu ve şemsiyenizi alarak ücretsiz alana girebilirsiniz. Nereyi tercih ederseniz edin deniz aynı güzelliktedir. Ayvalık’ın en güzel denizlerinden bir olarak tabir edilen Enguru Plajı’nın denizi bazı günler dalgalı olsa da tertemiz denizde yüzme büyük keyif verir. Plajda özel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme mevcuttur. Denizde ve sahilde vakit geçirirken aynı zamanda kafede lezzetli yemekler yiyebilir, bir şeyler içebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ayvalık ilçesinin ülkemiz turizmine yapmış olduğu katkı azımsanmayacak kadar fazladır. Özellikle bölgede yer alan plajlar hem içerisinde barındırmış olduğu imkânlarla hem de masmavi berrak denizinin getirmiş olduğu doğallıkla binlerce kişi tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin