Ayvalık Kamp Yerleri – Ayvalık’da Kamp Yapılacak En İyi 18 Yer!

Ülkemizin en çok tercih edilen tatil beldelerinden biri olan Ayvalık, Balıkesir’in en popüler destinasyonlarından biridir. Ege Denizi’ne olan kıyısı sebebiyle özellikle deniz turizmi açısından oldukça rağbet gören bir yerdir. Balıkesir’in Ege bölgesinde kalan kısmında yer alan Ayvalık, şehir merkezine 125 km mesafede bulunuyor.

Özellikle yaz aylarında mevcut nüfusuna ek olarak turizm amaçlı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin kalabalıklığı nüfusunun bir hayli artmasına neden oluyor. Bu şirin tatil beldesine bağlı birçok ada bulunmakta. Bu adaların içerisinde ise en meşhuru tarihi, yöresel lezzetleri ve turizm imkânlarıyla Cunda Adası’dır.

Sahilleriyle ve ormanlık alanlarıyla tatilciler için nadide ortamlar sunan Ayvalık’ta hem tarih turizmi hem de deniz turizmi yapılabiliyor. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler tarafından da oldukça tercih edilen Ayvalık, yöresel lezzetleri, tarihi zenginliği, sahilleri, tostu ve yeşil alanlarıyla ünlüdür. Ayvalık’ta gezilecek yerler arasında Şeytan sofrası, Kozak Yaylası, Badavut Sahili gibi yerler ise burayı ziyaret eden turistler tarafından bir hayli ilgi görüyor.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Cennet Tepesi Kamp Alanı

Ayvalık Cennet Tepesi Kamp Alanı
Fotoğraf: Serdar Takan

Ayvalık ilçe merkezinde bulunan Cennet tepesi, hem seyirlik hem de panoramik manzarasıyla Ayvalık’ın en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. Kamp kurmak isteyenler için de uygun alanları bulunan tepe, deniz manzarasını kuş bakışı görebileceğiniz bir konumda bulunuyor. Kamp severlerin çadır ile kamp kurabildikleri alanda temiz deniz havası alarak sakinliğin ve huzurun tadını çıkarabilirsiniz.

Kamp alanının şehir merkezinde olması her türlü ihtiyacın karşılanmasına da olanak sağlıyor. Ancak bu ihtiyaçları kamp alanının bulunduğu bölgeden değil de ilçe merkezinden karşılayarak gelmeniz gerekiyor. Günübirlik piknikçiler tarafından da sıkça gelinen Cennet Tepesi’nde WC dışında herhangi bir imkân bulunmuyor. Hem doğanın tadını çıkarmak hem de ilçe merkezinden uzaklaşmak istemeyen kamp severlerin uğrak noktası Cennet tepesi, kamp atmak için değerlendirebileceğiniz yerlerden biridir.

Ayvalık ilçe merkezine 5 dakikalık sürüş mesafesinde bulunan Cennet Tepesi’ne Ayvalık Devlet Hastanesi yönünde ilerleyip hafif bir yokuş çıkarak ulaşabilirsiniz. Alanda aracınızı park edebileceğiniz yerler mevcuttur. Toplu taşıma araçları ise buraya ne yazık ki çıkmıyor.

Kamp Olanakları: Piknik masaları ve WC yeri mevcuttur. Elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ayvalık Adaları Kamp Alanı

Cunda’nın en güzel yerlerini oluşturan Ayvalık Adaları’na ulaşım yalnızca deniz yoluyla yapılıyor. Ayvalık Adaları, içerisinde en büyüğü olan Alibey Adası’nda kamp severlere oldukça uygun birbirinden güzel koy ve doğal yerler sunuyor.

Her köşesi denize sıfır bir konumda olan adalar topluluğu sahip olduğu doğal ortamlarıyla da geniş ağaçlık bir ortamda hem karavan hem de çadır kampı için uygun yerlere sahip. Ayvalık’ın huzur veren bölgesinde yer alan kamp alanları tamamıyla bir tarafı deniz diğer tarafı ormanlarla çevrilidir. Bu sayede sakin ve huzurlu bir ortamda doğanın içinde kafa dinleme ve kamp yapma imkânı bulabiliyorsunuz.

Kamp alanları WC, duş, elektrik, mangal yakılabilir alanlar ve İnternet gibi olanaklara kısmen sahip. Adada bütçenize uygun sunduğu olanakları değerlendirebileceğiniz birden fazla kap yeri bulunuyor. Ayrıca tekne gezisi ve dalış sporu gibi etkinliklere de katılma fırsatınız oluyor.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Ücreti: Ücretli ve ücretsiz kamp alanları bulunmaktadır.

Web Sitesi: http://ayvalikadalari.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Sarımsaklı Tabiat Parkı Kamp Alanı

Sarımsaklı Tabiat Parkı Kamp Alanı

Sarımsaklı Tabiat Parkı Ayvalık’a 10 km mesafede bulunan ve sene içerisinde yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilen Sarımsaklı beldesinde yer almaktadır. Upuzun plajı ve hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanlarıyla denize sıfır kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktasıdır.

Sarımsaklı kamp alanında uzun sahilin, denizin ve güneşin tadını çıkararak çadır veya karavanınızda kamp yapabilirsiniz. Tatil beldesi olması dolayısıyla birçok olanaktan da faydalanabilirsiniz. Ayrıca uzun sahilinde avlanarak yemeklerinizi taze deniz ürünleriyle zenginleştirebilirsiniz. Zaman zaman ormanlık alanda trekking yapabilir ve temiz havayı ciğerlerinize doldurup vücudunuzu yenileyebilirsiniz.

Kamp alanında yiyecek ve farklı ihtiyaçlar için market bulunuyor. WC, duş ve elektrik gibi temel ihtiyaçlar ise işletmelerden karşılanabiliyor. Ayrıca yiyecek ihtiyaçları için bir restoran da kamp alanına yakın bir konumda bulunmaktadır.

Sarımsaklı Tabiat Parkı’na Balıkesir yönünden gelecek olanlar Edremit-Burhaniye istikametinde ilerleyerek Ayvalık’a gelebilir ve buradan sahil yolunu takip ederek ulaşımlarını sağlayabilirler. İzmir yönünden gelenler ise Menemen ve Aliağa’yı geçtikten sonra Dikili yönüne dönüp Altınova’yı geçtikten sonra Sarımsaklı tabelasından sola dönerek gelebilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Ayvalık’tan Sarımsaklı’ya düzenli olarak dolmuşlar kalkmaktadır. Ayvalık’a ise İstanbul, Bursa, İzmir ve Manisa gibi şehirlerden düzenli olarak otobüs seferleri yapılmaktadır. Araç sahipleri için tabiat parkının otopark yeri bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, büfe, plaj, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, otomobil 10 TL, midibüs 105 TL, 2 yataklı kır evi 135 TL, 3 yataklı kır evi 180 TL, 4 yataklı kır evi 240 TL, 5 yataklı kır evi 310 TL ve 6 yataklı kır evi 350 TL. 2 şezlong 30 TL.

Web Sitesi: http://sarimsakli.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

 

Saklı Cennet Ayvalık Camping

Saklı Cennet Ayvalık Camping

Ayvalık ilçe merkezine 5 km mesafede bulunan Saklı Cennet Ayvalık Camping, Ayvalık’ın en sakin ve gözde koylarından birinde yer alıyor. Önü deniz arka tarafı ise ormana yaslı olan kamp alanına ulaşım hem özel araçlarla hem de Ayvalık’tan toplu taşımalar ile sağlanabiliyor.

Denizin ve ormanın buluştuğu noktada yer alan Saklı Cennet Ayvalık Camping hem çadır kampı hem de karavan kampına müsait olmasının yanı sıra tesis içindeki çadırlardan da faydalanılması bakımından kamp severler tarafından tercih ediliyor. Güneşin, mavinin ve yeşilin tam ortasında yer alan kamp alanına giriş ücretlidir. Bununla birlikte kamp alanında kamp severlere elektrik, şarj, mangal, duş, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi imkânlar ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Kamp alanı çevresinde yürüyüş parkurları, uzunca bir sahil ve deniz sporları gibi imkânlar ile güvenlik ve araçlar için ücretsiz bir de otopark alanı bulunmaktadır.

Ayvalık’tan yola çıkarak hiçbir yöne sapmadan sahil yolunu takip ederseniz Sefa Çamlık’a geleceksiniz. Kamp alanı Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde yer almaktadır. Toplu taşıma araçları da bu iki güzergâh arasında düzenli olarak çalışmaktadır. Tesisin araçlı misafirleri için otopark alanı bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, restoran, Wi-Fi, özel mutfak tezgâhları, lavabolar, büyük buzdolabı alanları, deniz manzaralı masa ve sandalye takımları, mangal yakılabilir alan, plaj, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 65 TL, resmi tatillerde 85 TL. Tesisin kıl çadır, bez çadır ve mantar çadırlarında 2 kişilik konaklama ücretleri için 0532 352 71 79 numaralı telefonu arayarak Hülya Hanım’dan bilgi alabilirsiniz.

Telefon: 0532 352 71 79

Web Sitesi: http://www.ayvalikcamping.com/

Instagram: https://www.instagram.com/ayvalikcampingbungalow/

Haritada Görüntüle >

Murat Reis Çamlık Kamp Alanı

Murat Reis Çamlık Kamping

Murat Reis Çamlık Kamp Alanı Ayvalık ilçe merkeze 8 km mesafede bulunuyor. Denize sıfır konumuyla Ayvalık’ın en popüler kamp alanlarından biridir. Çadır kampı ve karavan kampı için uygun olan kamp alanında ayrıca bir turistik tesis de bulunuyor. Çadır ve karavan haricinde bu tesisten de kamp severler faydalanabiliyor.

Ayvalık’ın en güzel yerlerinden birinde olan kamp alanı deniz ve ormanın buluştuğu noktada kamp severler ve doğa severler için enfes olanaklar sunuyor. Yazın sıcağında Ege’de serinlerken bir yandan da kuşların cıvıltısıyla güne başlamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Kamp alanında WC, duş, elektrik, Wi-Fi, restoran, otopark ve spa gibi birçok imkân kamp severlerin kullanımına sunulmuştur. Çadır ve karavanların haricinde kamp alanındaki tesis ve alanda bulunan bungalovlarda tercih edilebilir. Ancak bunların fiyat tarifeleri sezona göre farklılık gösteriyor.

Tesis, Sarımsaklı kavşağında 200 metre içeride sahil kenarında yer almaktadır. Ayvalık istikametinden gelip Sefa Çamlık’ı geçtikten sonra Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde ilerleyip Sarımsaklı’ya gelmeden hemen önce sağa dönüp sahil yolunu takip ederseniz yaklaşık 3 dakikalık bir sürüş sonrası tesise varabilirsiniz. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Ayvalık’tan Sarımsaklı’ya giden minibüslere binebilir ve Sarımsaklı kavşağında inerek 10 dakikalık bir yürüme sonrası kamp alanına ulaşabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, ortak kullanım mutfak alanı ve buzdolabı, çamaşırhane, çadır konaklama yerleri plaj, şemsiye ve şezlong, mangal yakılabilir alanlar, çadırlara priz ve lamba ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 60 TL. Bungalov konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillere göre değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarası üzerinden tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisini alabilir ve rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.

Telefon: 0544 892 43 60

Haritada Görüntüle >

Çamlık Kamping

Ayvalık Çamlık Kamping

Ayvalık merkeze 4 km mesafede bulunan Çamlık kamp alanı denize kıyısının olmasının yanı sıra ormanlık alanları ve tarihi özellikleriyle de biliniyor. Yeşil alanları kamp yapmak isteyenler için güzel alternatifler sunuyor. Bölge hem karavan hem de çadır kampı için kamp severler tarafından tercih edilmektedir.

Çamlık kamping, büyük bir alan üzerine kurulu olduğundan dolayı kamp yapanların belirli bir alanda toplanması mümkün olmuyor. Herkes müsait bulduğu yere çadırıyla veya karavanıyla gelerek kamp yapabiliyor. Bir yandan denizin tadını çıkarırken diğer yandan doğa içerisinde sakin ve huzurlu bir kamp deneyimi yaşamış oluyorsunuz. Denize yakın olan kısım daha kalabalık ve işlek olabiliyor. Daha sakin bir yer arzu edenler ise ağaçlık bölgeleri tercih edebilir.

Çamlık Kamping, Ayvalık ve Sarımsaklı’nın orta yerinde, Sefa Çamlık’a yürüme mesafesinde bulunuyor. Ayvalık yönünden gelenler sahil yolunu takip ederek Sefa Çakmak’a gelebilir ve Atatürk Büstü’nün olduğu kavşaktan Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı’na (Sarımsaklı yönü) dönerek yaklaşık 2 dakikalık bir sürüş sonrası tesise ulaşabilirler. Kamp alanının araçlı misafirleri için otopark alanı bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için her gün düzenli olarak Ayvalık ve Sarımsaklı arası minibüsler çalışmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik duş, restoran, Wi-Fi, plaj, şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, çadır ve bungalov konaklama yerleri, çadır kiralama, mangal yakılabilir alan, çocuk oyun alanı, dinlenme alanları, masa ve sandalye, ortak kullanım mutfak alanı ve otopark yeri.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler kişi başı 50 TL. Tesisin kendi çadırları ve bungalov konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarasından tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisini alabilirsiniz.

Telefon: 0266 312 22 86 – 0533 559 95 08

Web Sitesi: http://www.camlikkamping.com/

Instagram: https://www.instagram.com/camlikamping/

Haritada Görüntüle >

Badavut Plajı Kamp Alanı

Ayvalık ilçe merkezine 11 km mesafede Badavut Tabiat Parkı içerisinde bulunan plaj ve kamp alanı, kamp süresi boyunca denize de girmek isteyenler için oldukça uygun bir yer. Badavut Plajı masmavi denizi ve doğasıyla kafa dinleyip doğanın tadını çıkarmak isteyenler tarafından oldukça tercih ediliyor. Ayvalık merkezden özel araçlarla ulaşılabileceği gibi toplu taşımalarla da ulaşım sağlanabilir.

Ayvalık’ta gezilecek yerlere de yakın bir konumda olan Badavut plajında hem çadır hem de karavan ile kamp yapılabilir. Plaja yakın bir konumda kurulan kamp alanında denizin tadını çıkarıp doğayla baş başa vakit geçirebilirsiniz. Bu dingin havada ruhunuzu dinlendirip tatilin ve kampın tadını çıkarabilmeniz mümkün. Kamp alanı yerleşim yerlerine yakın olması ve tabiat parkı içerisinde yer alması sebebiyle birçok ihtiyaca da eksiksiz bir şekilde cevap veriyor. Akla gelecek her türlü ihtiyacınızı burada kolaylıkla karşılayabilirsiniz.

Badavut Plajı, Sarımsaklı’da Sarımsaklı Tabiat Parkı’na 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Sarımsaklı merkezden Badavut Plajı’na her gün düzenli olarak minibüsler çalışmaktadır. Ayvalık’tan gelecek olanlar Sarımsaklı yönüne giden minibüslere binerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş, büfe ve restoran, plaj, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: 2 şezlong ve 1 şemsiye 40 TL, WC ve duş 1 TL.

Haritada Görüntüle >

Körfez Kamping

Körfez Pansiyon & Camping

Ayvalık’a yaklaşık 10 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Körfez kamping ilçe merkezine bu denli yakın olması nedeniyle hem tercih ediliyor hem de birçok olanakları kamp severlere kusursuz bir şekilde sunuyor. Tesis, konuklarına deniz kenarında ve doğanın içinde kamp yapma imkânı sunuyor.

Tesisin ilçe merkezine yakın olması ve duyarlı işletmeciler tarafından işletilmesi kamp severler açısından oldukça önem taşıyor. Her türlü ihtiyacın karşılandığı kamp alanında WC, duş, yemek masası, mangal ve buzdolabı gibi olanaklar mevcut. Ulaşım kolaylığı da bulanan kamp alanından günübirlik piknik yapmak için gelenler de faydalanabiliyor.

Ayvalık ilçe merkezine 3 km mesafede bulunan Körfez Kamping’e sahil yolunu takip ederek ulaşım sağlayabilirsiniz. Tesis, Abdi İpekçi Caddesi üzerinde kalıyor. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için şehir içi sık aralıklarla minibüsler çalışmaktadır.

Konumu: Sahile Yürüme mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, ortak kullanım mutfak alanı, buzdolabı, kahvaltı ve diğer öğün yemek hizmeti, bahçe alanı, masa-sandalye, mangal yakılabilir alan ve otopark alanı.

Web Sitesi: http://www.korfezpansiyon.com/

İletişim : 0266 331 42 38

Haritada Görüntüle >

Kamping Ayvalık

Camping Ayvalık

Ayvalık ilçe merkezine 5 km mesafede bulunan Ayvalık kamping muazzam deniz manzarası ve çam ağaçlarıyla çevrili etrafı ile kamp severlerin uğrak noktalarından biridir. Ulaşım kolaylığı sayesinde çadır ve karavan kampı yapılabilen bölgede yeşilin ve mavinin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Tesis, düz bir alan üzerine kurulu ve çadır mesafeleri yeterince geniş.

Deniz kenarında yer alan kamp alanında birçok ihtiyacınızı görebiliyorsunuz. Yiyecek, elektrik, duş ve WC gibi temel ihtiyaçlarınızı tesisten ücretsiz olarak karşılayabiliyorsunuz. Ayrıca aperatif yiyecekler için küçük bir de kafesi bulunuyor.

Kamping Ayvalık denizin kenarında doğayla baş başa kalıp güneşin tadını sonuna kadar çıkarmak isteyen, şehrin gürültü ve stresinden bir nebze olsun uzak kalmak isteyenlerin kamp yapmak için tercih edebileceği nadide mekânlardan biridir.

Burası Sarımsaklı kavşağına yaklaşık 300 metre mesafede bulunuyor. Ayvalık yönünden gelip Sefa Çamlık’ı geçtikten sonra Sarımsaklı kavşağından sağa dönüp sahil yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz. Tesis, Murat Reis Çamlık Camping’e 50 metre mesafede yolun sağında kalıyor. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Ayvalık-Sarımsaklı arası çalışan minibüslere binerek kavşakta inip buradan ulaşımlarını sağlayabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, ortak kullanım mutfak alanı ve buzdolabı, Wi-Fi, bahçe ve dinlenme alanları, mangal yakılabilir alan, çadır konaklama yerleri, denize girilebilir alan, şemsiye ve şezlong, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL.

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşamadık.

Haritada Görüntüle >

Çevresindeki Kamp Yerleri

Barbaros Beach & Camping

Barbaros Beach & Camping

Balıkesir’in en güzel tatil yerlerinden biri olan Edremit’te denize sıfır konumda yer alan Barbaros Plaj ve Kamp Alanı, uzunca bir kumdan sahili ve geniş çadır ve karavan alanı ile bölgede hem denize girip yüzebileceğiniz hem de doğa içerisinde kamp atabileceğiniz harika yerlerden biridir. Deniz ve kamp bir arada olunca uygun fiyatlı bir tatil deneyimi yaşayabiliyor, dilediğinizce denizin tadını çıkarıp gün sonunda konaklayabiliyorsunuz. Kamp alanına Edremit, Ayvalık ve Balıkesir gibi noktalardan doğrudan erişebilmek mümkündür. Bu bölgede kamp atmayı düşünenler için tercih edilmeye değer bir yerdir. Özellikle güvenlikli plajı ve denizinin fazla derin olmaması burayı çocuklu aileler için de ideal kılmaktadır.

Tesis tüm ortak kullanımlı alanlara ek olarak plajında soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar da sunmaktadır. Bahçe alanı zeytin ağaçlarının olduğu geniş bir yer. Dileyen gün ışığından korunmak için zeytin ağaçlarının gölgesine çadırlarını kurabiliyor. Kamp alanına yakın marketlerden yeme-içme alışverişinizi yapabilir, tesisin ortak kullanımlı mutfak alanında yemeklerinizi pişirebilirsiniz. Gün içerisinde denizden çıkıp bir kamp alanının kafeteryasına gelebilir ve burada kendinize soğuk içecekler alıp dinlenmeye çekilebilirsiniz. Tesis, konaklama yapan misafirlerin mangal yakmasına müsaade etmektedir. Bahçe alanında piknik masaları da mevcuttur.

Konumu ve sunduğu olanaklar bakımından bölgedeki iyi kamp alanlarından biri olan Barbaros Plaj ve Kamp Alanı’na Edremit-Akçay yolu üzerinden ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir. Ayvalık’a mesafesi yaklaşık 80 km olup, araçlı misafirleri için otopark alanı mevcuttur.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, Wi-Fi, yeme-içme yeri, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, mangal yakılabilir alanlar, bahçe ve dinlenme alanı, çardak, plaj, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong, otopark alanı ve kafeterya.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 70 TL.

Telefon: 0534 356 88 57

Web Sitesi: http://www.barbarosbeachandcamping.com/

Instagram: https://www.instagram.com/barbaros_camping/

Haritada Görüntüle >

Askar Camping Güre

Askar Camping Güre

Akçay’a 2 km uzaklıkta bulunan Askar Kamp Alanı, Güre iskelesi Adrina Otel yanında denize sıfır bir konumda bulunmaktadır. Burası için tam bir aile yeri diyebiliriz. Tesisi işletenler de aile olunca her şey kusursuza yakın bir şekilde sunuluyor. Kamp alanı, içerisinde çam ağaçlarının olduğu genişçe bir yerdir. Çadırlar belirli aralıklarda kurulabiliyor. Bu da kampçıların alanda rahat hareket edebilmesine olanak sağlıyor. Dışarıya bağımlı kalmadan tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz. Tesisin kendine ait bir kafeteryası mevcuttur. Buradan gözleme, tost ve meşrubat içecekler alınabilir. Kendi malzemelerini getirenler ortak kullanımlı mutfak alanında yemeklerini hazırlayabiliyor.

Denize girmek için de ideal bir yerdir. Kamp alanından 50 metre ileride bulunan plajında şemsiye ve şezlong gibi olanakları bulabilmek mümkün. Sahil yeri kumdan ve denizi de temizdir. Denizden çıkıp bahçe alanındaki kafeteryada sıcak soğuk meşrubat alarak dinlenebilir veya hamakta biraz şekerleme yapabilirsiniz. Alanda bulunan ağaçlar buraya inanılmaz bir sakinlik ve doğallık katıyor. Çok fazla gürültünün de olmaması iyi bir kamp dönemi geçirmenize olanak tanıyor. Ortak kullanımlı alanların tamamı temizdir. Eğer yanınızda uzatma kablosu getirirseniz çadırınıza elektrik çekebiliyorsunuz. Cüzi bir ücretle tesisin çamaşır makinelerini kullanıp elbiselerinizi yıkayabiliyor, yiyeceklerinizi de buzdolabında saklayabiliyorsunuz.

Daha çok çocuklu ailelerin geldiği Askar Kamping, güvenli, temiz ve misafir memnuniyetini gözeten bir kamp yeridir. Konuklarının tamamına yakını yıllardır gelen insanlardan oluşuyor. Kendi aracıyla gelecek olanlar Edremit-Akçay yolu üzerinden ulaşımlarını sağlayabilirler. Tesiste otopark alanı bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ise Akçay’dan minibüslere binerek kamp alanına 1 dakika uzaklıktaki Adrina Otel durağında inerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, ortak kullanım mutfak alanı ve buzdolabı, masa ve sandalye, 7/24 güvenlik hizmeti, piknik alanı ve piknik masaları, market, çay bahçesi, Wi-Fi, denize girilebilir alan ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: 4 kişilik çadır konaklama günlük 120 TL, 3 günlük konaklamalarda 110 TL, 10 gün ve üzeri konaklamalarda 100 TL.

Telefon: 0542 254 82 21

Web Sitesi: http://www.askarcamping.net/

Haritada Görüntüle >

Ağlayan Şelale Kamping

Ağlayan Şelale Kamping

Ayvalık ve çevresi yürüyüş yapıp kamp atabileceğiniz ve denize girebileceğiniz birbirinden güzel koylar ve doğal tabiat alanlarına ev sahipliği yapıyor. Kaz Dağları’nın ne kadar doğal ve muhteşem bir tabiat örtüsüne sahip olduğunu neredeyse hepimiz biliyoruz. Göz alabildiğine yemyeşil bir doğal manzara, etrafı keşfedebileceğiniz patika yollar ve bolca temiz hava. İşte tüm bu özellikleri bir arada barındıran Ağlayan Şelale Kamp Alanı, Kaz Dağları’nın eteklerinde hemen yanı başında buz gibi suyuyla akan bir deresi, etrafta susmak bilmeyen kuş cıvıltıları ve seyir zevki yüksek manzaraların olduğu sessiz sakin bit yer. Kamp alanı yediden yetmişe her yaştan insanın kalabileceği bir kamp ve konaklama yeri. Çocuklu ailelerin de tercih ettiği yerlerden biri olan tesis, muhteşem manzarası, sunduğu olanaklar ve aktiviteleri ile konuklarına tüm stres ve yorgunluğu üzerinden atabilecekleri bir ortam sunuyor.

Kamp alanı, konum itibariyle olduğu kadar çadır kurabileceğiniz geniş alanıyla da insana özgür bir ortam sunuyor. Tamamıyla ağaçlıkların arasında kamp atabiliyorsunuz. Şöyle çıkıp bir etrafı gezeyim dediğinizde Kaz Dağları’nın derinliklerine giden patika yolları takip edip, kuş cıvıltıları eşliğinde yürüyüşünüzü yapabiliyor, yorulduğunuzda ise geri dönüp tesisin kafeteryasında lezzetli gözleme ve sıcak-soğuk meşrubatlarından faydalanabiliyorsunuz. Ortak kullanımlı tüm yerler oldukça temiz. Çadırınızı bahçe alanındaki zeytinliklerin gölgesine kurabiliyorsunuz. İstanbul’a da yakın olması nedeniyle bir kamp serüveniniz için buraya şans verebilirsiniz.

Ağlayan Şelale Kamp Alanı’na, Akçay’ı geçtikten hemen sonra Edremit Caddesi yönüne saparak Güre’ye gelmeden önceki son yol ayrımından ulaşımınızı sağlayabiliyorsunuz. Kamp alanında araçlar için otopark alanı mevcuttur.

Kamp Olanakları: Çadır konaklama yerleri, WC, elektrik, duş, ateş alanı, çöp konteynerleri, yürüyüş parkurları, piknik masaları, mangal ve barbekü, restoran ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk değişiklik göstermektedir. Ayrıca tesis rezervasyonsuz müşteri kabul etmemektedir. Aşağıdaki numaradan tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisini alabilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Telefon: 0266 387 33 61 – 0542 595 67 15

Web Sitesi: http://www.aglayanselale.com/

Haritada Görüntüle >

İnek Obası Çadır Kamp Alanı

İnek Obası Çadır Camping

Kaz Dağları çevresinde dolaşmaya devam… Burası Hasan Boğuldu Göleti’ne gelmeden hemen önceki ilk yol ayrımında bulunuyor. Kamp alanı zeytin ve çam ağaçlarının olduğu geniş bir düzlükte kuruludur. Tesis hem piknik hem de çadır kampı atabileceğiniz yerlerden biridir. Yaz aylarında hafta sonları daha çok çocuklu aileler burayı piknik aktiviteleri için tercih ediyor. Çadır konaklamanın yanında sınırlı sayıda da olsa karavan girişlerine izin veriliyor.

Konaklama yapacaklar için bir kamp yerinde olması gereken hemen her şey var. Ortak kullanımlı WC ve duş alanları gibi yerler temiz, mutfak alanında dışarıdan malzemelerinizi getirerek yemeklerinizi yapabiliyorsunuz. Etrafı keşfedebileceğiniz yürüyüş yolları da cabası. Yüksek bir noktada olması ve kamp alanının çevresi çam ağaçlarının bulunması ile havası oldukça temiz. Yerleşim yerlerine uzak kalıyor ve bu da kamp alanı ve çevresini inanılmaz bir sessizliğe bürüyor.

Kamp alanına Akçay üzerinden Kızılkeçili Köyü yolunu takip ederek Hasan Boğuldu Göleti’ne gelmeden önceki ilk yol ayrımına saparak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Tesisin araçlı misafirleri için otopark alanı bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan konaklama yerleri, WC, elektrik, duş, ateş alanı, çöp konteynerleri, çocuk atölyesi, yürüyüş parkurları, nefes terapisi, meditasyon yoga, hamak ve sedirler, mangal ve barbekü, restoran ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler Nisan-Ağustos dönemi konaklama 50 TL (kahvaltı dâhil 75 TL). Bayram süresi boyunca çadır konaklama 60 TL (kahvaltı dâhil 80 TL). Tesis çadırlarında 2 veya 3 kişi kahvaltı dâhil konaklama ücreti Haziran ayında 90 TL, Temmuz-Ağustos dönemi boyunca 100 TL’dir. Bayram süresinde 110 TL. 0-6 yaş ücretsiz, 7-12 yaş arası %50 indirimlidir. Tesis rezervasyonuz müşteri kabul etmemektedir.

Telefon: 0533 360 85 03 – 0507 871 77 75

Web Sitesi: http://www.inekobasikamp.com/

Instagram: https://www.instagram.com/inekobasicadirkamp/

Haritada Görüntüle >

Troltunga Camping

Troltunga Camping

Bir önceki kamp alanı olan İnek Obası Çadır Kamping yolu üzerinde bulunan Troltunga Kamping, Kaz Dağları’nın tüm doğal güzelliklerinden nasibini almış yerlerden biridir. Sütüven Şelalesi’nden gelen suyun geçtiği, doğal bir havuzu ve etrafının tamamıyla ağaçlarla çevrili olduğu kamp alanı doğayla baş başa kalıp birkaç gün kafa dinlemek isteyenler için ideal yerlerden biridir. Sakinlik arayanlar için biçilmiş bir kaftan. Hemen yanı başından akan derenin etrafa yaydığı huzur veren sesi burada alacağınız uykunun kalitesini de inanılmaz arttıracaktır. Kamp alanını sarmalayan ağaçlar nedeniyle gökyüzünü görmek bile neredeyse imkânsız.

Dere kenarında oturup dinlenebileceğiniz yerler mevcut. Etrafı keşfedebilmeniz için patika yollara ek olarak tesis içerisinde ihtiyacınız olan her şey bulunmaktadır. Çadırlara uzatmalı kablo yardımıyla elektrik verilmekte. Dışarıdan getireceğiniz malzemeler ile ortak kullanımlı mutfakta yemeklerinizi yapabiliyorsunuz. Gün ortası dereye girip serinleyenler bile var. Böylesine muhteşem bir doğanın içerisinde bulunan kamp alanı Kaz Dağları’na yapacağınız bir yürüyüş sonrası konaklamak için tercih edebileceğiniz ideal yerlerden biridir. Kamp süresinde buraya yakın Hasan Boğuldu Göleti ve Sütüven Şelalesi’ni de ziyaret etmeyi unutmayın!

Kamp Alanına Akçay ilçesine gelmeden hemen önce Kızılkeçili Köyü yoluna saparak Sütüven Şelalesi tabelalarını takip edip ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Tesise giden yol biraz köyü ancak binek araçla ilerlemeyi güç kılmıyor. Kamp alanının araçlar için otopark alanı bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, çadır konaklama yerleri, ortak kullanımlı mutfak alanı, bahçe ve dinlenme alanları, buzdolabı, yürüyüş parkurları, doğal havuz, dere ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL.

Telefon: 0539 871 70 10

Instagram: https://www.instagram.com/troltungacamping/

Haritada Görüntüle >

Arden Kamping

Arden Camping

Kaz Dağları eteklerinde bulunan bir başka kamp alanı ise Arden Kamping’dir. Mehmetalanı Köyü sınırlarında, zeytin ve çınar ağaçlarının olduğu, yanı başından bir derenin aktığı sessiz ve sakin yerlerden biridir. Kamp alanı geniş bir arazi üzerine kuruludur. Çadır atacaklar için geniş bir yer ve alanda bulunan ağaçlar sayesinde bolca gölgelik yerler bulunmaktadır. Köy yerine yakın olması nedeniyle burada bulunan market, kasap, manav ve fırından tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor ve tesisin ortak kullanımlı mutfak alanında yemeklerinizi yapabiliyorsunuz.

WC ve duş yerleri oldukça temiz. Elektrik ihtiyacınızı ise uzatmalı kablolar sayesinde çadırınızdan çıkmadan karşılayabiliyorsunuz. Gelen konuklar arasında çocuklu aileleri de görebilmek mümkün. Doğayla baş başa kalıp çok uygun fiyatlara konaklama deneyimi yaşamak istiyorsanız burayı tavsiye edebiliriz. Mehmetalanı Köyü’ne olan yakınlığı nedeniyle de köye doğru yürüyüş yapabilir, köy hayatını yerinde deneyimleyebilirsiniz.

Kamp alanında internet yok. Yalnızca doğayla bütünleşip anın keyfini çıkarabileceğiniz tesis tüm stres ve yorgunluğunuzu bir çırpıda üzerinizden atabileceğiniz Balıkesir’in nadide yerlerinden biridir. Edremit ve Akçay yolu üzerinden ulaşılabilen kamp alanına Balıkesir yönünden gelenler Edremit’ten devam edip Akçay’a giden yol üzerinde Zeytinli Köyü yönüne saparak buradan Mehmetalanı Köyü’ne gelebilir ve ardından Ortaoba Köyü yoluna devam ederek ilk yol ayrımına girmeden 200 metre kadar daha ilerledikten sonra tesise varabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Edremit ve Akçay ilçe otogarlarından Mehmetalanı ve Ortaoba köylerine minibüsler gitmektedir. Ancak her iki köyden de kamp alanına herhangi bir dolmuş yok. Bu nedenle yaklaşık 3 km kadar yol yürümeniz gerekecektir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, çadır konaklama yerleri, ortak kullanımlı mutfak alanı, bahçe ve dinlenme alanları, buzdolabı, yürüyüş parkurları, dere ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama45 TL.

Telefon: 0507 243 77 22

Instagram: https://www.instagram.com/arden_kamp/

Haritada Görüntüle >

Akaleos Kamping

Burası Arden Kamping’e yaklaşık 700 metre mesafede kalıyor. Diğer kamp yerlerinden farklı olarak çadırla konaklamanın yanı sıra tesisin taş evlerinde de konaklama yapabiliyorsunuz. Kamp alanı Kaz Dağları’nın tüm doğal güzelliklerini içerisinde barındıran, doğanın içinde sessiz ve sakin bir yer. Kamp alanı Zeytinli Deresi’nin hemen yanın yer almakta. Dereden akan su ve kuşların sesi ile deliksiz bir uyku uyuyabilmek mümkün.

Tesisin çadır kiralama hizmeti bulunmuyor. Dileyen taş evlerde de konaklayabilir. Oda konaklamalarda çift kişilik yatak, klima, özel WC ve banyo ile TV ünitesi bulunmaktadır. Konaklama süreniz boyunca tesisin ücretsiz olarak düzenlediği kano turlarına katılarak etrafı dolaşabilir güzel bir gün geçirebilirsiniz. Kamp alanına ulaşımlar Zeytinli Köyü üzerinden yapılmaktadır. Edremit ve Akçay yolu üzerinde bulunan Zeytinli Köyü yol ayrımına gelerek buradan Mehmetalanı Köyü’ne gelebilir ve Arden Kamp yol ayrımına girerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ilçe minibüsleriyle Mehmetalanı Köyü’ne gelebilir ve buradan kalan yolu yürüyerek tesise ulaşımlarını sağlayabilirler.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, üç öğün yemek servisi, temiz içme suyu, ortak kullanım buzdolabı, gölet, iskele, kano turu, çadır ve ağaç ev konaklama, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 40 TL.

Telefon: 0537 418 35 68

Facebook: https://www.facebook.com/akaleoskamp/

Haritada Görüntüle >

Endemik Camping

Endemik Kamping

İzmir-Çanakkale yolu üzerinde Akçay’a 10 km mesafede bulunan Endemik Camping, denize sıfır konumuyla hem deniz tatili yapabileceğiniz hem de çadır kampı atabileceğiniz yerlerden biridir. Kamp alanı ilk olarak 2004 yılında bir çay bahçesi olarak açılmış ancak konumunun iyi olması nedeniyle artan müşteri potansiyelinin talepleri burayı aynı zamanda bir kamp alanına dönüşmesine vesile olmuştur. Kamp alanı geniş bir arazi üzerinde yer alıyor. Tesis içerisinde deniz manzaralı kafeteryası ve çay bahçesi bulunuyor. Kalan diğer yerler ise çadır konaklama ve 8 adet bungalovun olduğu yerlerden oluşuyor. Endemik Camping bir aile işletmesi olarak hizmet veriyor. Alkol satışı yok. Bu nedenle çocuklu aileler için de tercih edilen bir yerdir.

Denize girilebilecek yeri olması burayı çok uygun fiyatlarda tatil yapmak için oldukça cazip kılıyor. Çadırla konaklayacaklar için ortak kullanımlı WC, duş yeri ve mutfak alanı bulunmaktadır. Dileyen dışarıdan kendi yiyeceklerini getirerek mutfakta yemeklerini yapabiliyor. Bungalov odalarda çift kişilik yatak, klima, TV ünitesi, özel WC ve banyo gibi olanaklar bulunmaktadır. Plajında ise şemsiye ve şezlong hizmeti verilmektedir. Kamp alanının içerisi ağaçlık bir yer. Çadırlarınızı bu ağaçların gölge yerlerine kurabiliyorsunuz. Tesis, konuklarına mangal yakabilme fırsatı da sunmaktadır.

Araçlarıyla gelecek olanlar Akçay’dan Altınoluk yönüne devam ederek Ulusoy Botanik Parkı’nı geçtikten yaklaşık 500 metre sonra yolun solunda kalan Sır Motel’in oradan sola dönerek kamp alanına ulaşabilirler. Tesisin araçlı konukları için otopark alanı bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Akçay-Altınoluk arası her gün sık aralıklarla çalışan minibüslere binerek ulaşımlarını kolayca sağlayabilir.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, lokanta, çadır ve bungalov konaklama, çay bahçesi, serpme kahvaltı, Wi-Fi, bahçe alanı, semaver ve mangal yakılabilir alan, teras ve balkon kafe, yürüyüş parkurları, otopark alanı, plaj, şezlong, şemsiye ve soyunma kabinleri.

Kamp Ücreti: Çadır ve bungalov konaklama ücretleri sezonluk değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki numaradan tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Telefon: 0532 431 00 67

Web Sitesi: https://www.endemikcamping.com/

Instagram: https://www.instagram.com/endemik_club/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin