Fotoğraflarıyla Birlikte Linz’de Gezilecek 12 Yer

linz

Avusturya’nın kuzey kesiminin başkenti Linz; Viyana ve Graz’dan sonra ülkenin en büyük üçüncü şehridir. Tuna Nehri’nin ikiye böldüğü kenti turizm gözünden inceleyeceğiz.

Yazıyı okumaya devam ederseniz Linz gezilecek yerler hakkında ipuçları toplayacaksınız.

Kiliseler, müzeler, kültürel etkinlikleri ile ünlü olan Linz birçok bilim adamının ve sanatçının da evidir. Adalbert Stifter, Wolfgang Mozart ve Anton Bruckner, Johannes Kepler’i örnek verebiliriz. Tuna Nehri’nin konumu da etkileyici olunca Linz’de keyifli bir tatil yapmamak için bahane kalmıyor.

#1 Linz Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1-Schlossmuseum Linz 

Schlossmuseum Linz

Tuna Nehri’ne bakan heybetli Linz Kalesi, yüzyıllar boyu şehre egemen olmuştur. Kayıtlar, 9. yüzyılın başlarından bu yana kalenin var olduğunu gösteriyor. Eski yapının duvarları ve Friedrich Kapısı halen görülmektedir. Günümüzde sergi amaçlı kullanılan yerde resim, heykel, zırh, Roma ve Orta Çağ dönemlerinden kalan ürünler bulunuyor. Güney kanadında teknoloji ve doğa ilgili sergiler göze çarpar.

2-Aziz Martin Kilisesi 

Aziz Martin Kilisesi

Römerstrasse’de, Linz Kalesi’nin hemen altında, orjinal biçimde korunması için büyük çaba sarf edilen Aziz Martin Kilisesi var. Roma duvar kalıntıları üzerine inşa edilmiş olan 8. yüzyıl kilisesi, en eski Carolingen mimarisinin özelliklerini taşıyor. 15. yüzyılda yapılan freskleri, eski kapıları, pencere taslaklarını, Roma yazıtlarını görebilirsiniz.

3-Ars Electronica Center 

Ars Electronica Center

“Geleceğin Müzesi” olarak adlandırılan Ars Elecktronica, 1996 yılında kuruldu. 2009 yılında ise Tuna Nehri üzerindeki ultra modern yere taşındı. Dinamik bir teknoloji merkezi olarak tasarlanan merkezde; iklim değişikliği ve kirlilik, uzay keşfi, biyoteknoloji ve robotlar gibi konular işleniyor. Yani, modern dünyayı ilgilendiren bilimsel konuları Ars Elecktronica’da irdeleyebiliyorsunuz.

Ayrıca her yıl Ars Electronica Festival organize edilerek bilgisayar müziği, animasyon, interaktif sanat, web tasarım liderleri tanıtılıyor. Gün batımından sonra bu taraflarda olursanız Tuna Nehri kıyısında yürüyüş yapmayı unutmayın.

4- Lentos Sanat Müzesi

Lentos Sanat Müzesi

Linz’in Tuna kıyısındaki son derece modern müzelerinden olan Lentos, 2003 yılında Yen Galeri’nin halefi olarak kapılarını açtı. O zaman beri Avusturya’nın en önemli sanat galerileri arasında yer almıştır. Klasik modernizmin başyapıtları ve 19. yüzyıl örnekleri olmak üzere 1,500’den fazla eser sergileniyor. Eskizler ve fotoğraf koleksiyonları da tarihi olayları aydınlatacak cinsten.

5-Yeni Katedral 

yeni katedral

Üç koridorlu, Neo-Gotik anlayışla donatılmış, şapeliyle de kendinden söz ettiren turistik katedraldir. 1862-1924 arası üzerinde çalışılan katedralin mimari planı Vinzenz Statz’a ait. Viyana‘daki Aziz Stephen Katedrali’nden daha geniş alana sahip olması farkını belli ediyor.

6- St. Florian Augustinian Abbey

St. Florian Augustinian Abbey

Linz’e sadece 20 dakikalık mesafede olan güney bölgesinde 800’lü yıllarda inşa edilen manastır bulunuyor. Hristiyanlara göre kutsal görev sırasında şehit olan Florian’ın mezarı üzerine kurulmuştur. Günümüzde gördüğümüz barok yapı ise 1686-1751 arası eklenmiş. Manastırda bazen koro konserleri olduğu için gezinizi bu tarihlere denk getirmemeye çalışın. Etkinlik zamanlarında gezilere pek izin verilmiyor.

7- Botanik Bahçeleri

botanik bahçe

Freinberg’in doğu eteklerinde, şehir merkezine 30 dakikalık yürüme mesafesinde olan çok güzel bir botanik bahçesi var. Linz’deki botanik bahçeleri Avrupa’nın en etkileyici botanik bahçeleri arasında gösterilir. 10 binden fazla bitkiye ev sahipliği yapan yerde egzotik çiçekler çok dikkat çekiyor. Konserler ve festival zamanlarında daha fazla keyif almanız mümkün.

8- Wilhering Manastırı

Wilhering Manastırı

Linz’in yaklaşık 8 kilometre batısındaki küçük bir kasaba olan Wilhering, 12. yüzyıldan kalma bir Sistercian Manastırı ile ünlüdür. 1146’da kurulan manastır, yangın sonrası 18. yüzyılda tekrar tekrar inşa edildi. Avusturya’nın en iyi Rokoko iç mekanı olarak gösterilir. Wilhering’e tekne ile gelebiliyorsanız çok keyif verici bir yolculuk sizi bekliyor.

9- Çelik Dünyası

çelik dünyası

Linz, Avusturya’nın çelik endüstrisine yön veren bir şehir. Ülkenin en büyük çelik üreticisi Voestalpine AG, geziniz sırasında uğramak isteyeceğiniz bir yer. Çeliğin üretim sürecini başından sonuna kadar izleme şansını değerlendirmek fena olmayacaktır.

10- Hauptplatz ve Landstrasse

1,200 metre uzunluğundaki Landstrasse, Promenade’den ana tren istasyonuna doğru uzanır ve Linz’in tarihi şehir merkezini keşfetmek için en iyi yerlerdendir. Doğu tarafında 1772’de yapılan Ursuline Kilisesi ve 1674-1726 arasında inşa edilen Carmelite Kilisesi bulunur. Çevresi tarihi binalarla çevrili olan bölgede Linz’in sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?

11- Pöstlingberg

Pöstlingberg

Linz’in Urfahr bölgesinin üstünde, Pöstlingberg olarak bilinen tepe bulunur. Bu tepede Hac Kilisesi yer alıyor ve yerli yabancı turistlerin ziyaretleriyle hareketli saatler geçiriyor.

12- Eski Katedral

eski katedral

Genellikle “Linz’in Eski Katedrali” (Alter Dom) olarak anılan ikiz kuleli Cizvit St. Ignatius Kilisesi, zengin İtalyan süslemeleri ile meşhurdur. Yüzyıllarda boyu çeşitli sanatçıların elinden bir şeyler kazanan katedral çoklu sergi alanı gibidir. Bundan dolayı turistlerin merak ettiği yerler arasındadır.

*Linz gezilecek yerler fazlasıyla ilginizi çekmiş olmalı. Avrupa’ya bir seyahat düşünüyorsanız Linz ve Avusturya şehirlerini mutlaka tavsiye ediyoruz. Kültürel miraslarını iyi koruyan yerel halk, turizm faaliyetleri ile geçmişini, bugününü ve geleceğini gelenlere anlatıyor.

Linz gezilecek yerler hakkında bildiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz.

Linz’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 12 Enfes Lezzet

Linz'de ne yenir? Ne içilir?

Tuna Nehri kıyısında bulunan Linz’in birbirinden lezzetli yemeklerini sizler için derledik. ” Linz’de ne yenir, ne içilir? ‘’ yazımızı inceleyerek, Linz’in ve Avusturya’nın geleneksel yemeklerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında; 1- Brettljause Avusturya’da soğuk tabak olarak bilinene brettljause, yumurtadan peynire birçok ürünü içerisinde barındırıyor. İçki menülerinizin yanında tercih edebileceğiniz bu lezzet tabağını denemenizi öneriyoruz. 2- Grießnockerlsuppe … Devamını oku…

Bizi Takip Edin