Assos

Assos’ta Denize Girilecek Yerler – En Güzel 16 Assos Plajı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinin 17 km güneyinde Behramkale Köyü’nde bir antik kent olan Assos, muhteşem doğası, masmavi denizi, tarihi kalıntıları ve bol oksijenli havasıyla en doğal tatil destinasyonlarından biridir. Midilli Adası’nın karşısında volkanik bir tepenin zirvesi ve yamaçlarında kurulan Assos, tarih boyunca Lidya, Pers, Pergamon ve Roma egemenliği altına girmiştir. Aktif olduğu dönemde bölgedeki tek büyük limana sahip olan Assos, zamanla zenginleşmiş ve birçok yerde adını duyurmuştur. Yapılan arkeolojik kazılar sonucunda tarihinin Tunç Çağı’na kadar dayandığı tahmin edilen Assos’un en göz alıcı yeri ise bölgenin zirvesinde yer alan Athena Tapınağı’dır.

Akdeniz ikliminin hâkim olduğu Assos, dört mevsim ziyaret edilebilen hem deniz tatili hem de kültür turizminin gözde noktalarından biridir. Denize girmek için birbirinden güzel koylara ve plajlara sahip olan Assos’ta konaklamak için de birçok seçenek mevcuttur. Kentin tam merkezinde bulunan Assos Limanı denize girmek için en çok tercih edilen yerlerden biridir. Birçok özel beach ve halk plajının bulunduğu liman bölgesi plajları büyük taşlardan oluşur ve denize iskelelerden girilir. Assos’un en popüler yerlerinden biri de çok sayıda konaklama tesisleri ve plajların bulunduğu Kadırga Koyu’dur. Bununla birlikte Yeşil Liman Koyu, Kuruoba Sahili, Sokakağzı mevkii ve elbette yemyeşil bir doğa ve muhteşem bir deniz Assos tatillerini unutulmaz kılar. Zeytin ağaçlarıyla dolu tepeleri seyrederek yüzmenin keyfini çıkarabileceğiniz Assos’ta hem tarihe tanıklık edebilir, hem de doğanın içerisinde huzurun tadını çıkarabilirsiniz.

Tatiliniz için Assos’a gelmek ufkunuzu genişletecektir. Ailecek Assos’a yapacağınız bir kültür turu ve deniz tatili için burası oldukça uygun bir tatil mekânıdır. Çocuklu aileler, arkadaş grupları hatta sırt çantalı gezginlere hitap eden Assos’ta aranılan her şey mevcuttur.

Sizlere bu yazımızda, Çanakkale’nin antik liman kenti Assos’ta denize girebileceğiniz ücretli ve ücretsiz yerlerden bahsediyoruz. Assos plaj yerleri hakkında detaylı bilgileri okuyabilir, ulaşım ve sunulan olanaklar hakkında pratik bilgileri detaylarıyla birlikte bulabilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

AssosPlus Beach

Assos antik liman içerisinde bulunan Assos Plus Beach, Assos’un en nezih mekânlarından biridir. Ağaçlardan oluşan doğal bir gölgeliğin altında kurulmuş olan mekân hem huzurlu ve sakin hem de konforlu bir tatil geçirmek isteyenler için oldukça idealdir. Hafif müzik eşliğinde gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz plajda ister sahildeki şezlonglarda, ister iskeledeki minderlerde, isterseniz de localarda vakit geçirebilirsiniz.

Assos civarında bulunan en berrak denize sahip olan plaj, balıklarla birlikte yüzme deneyimini yaşatır. Plaja giriş ücretlidir. Loca veya normal giriş olmak üzere fiyatlar değişiklik gösterir. Aynı zamanda otel ve restoran olarak hizmet veren Assos Plus Beach, bir tatilden beklenen her şeyi sunar. Biri loca olmak üzere plajın iki adet iskelesi vardır. Kayalıklı bir konumda bulunan plajın kumsalı bulunmaz ve denize genellikle iskeleden girilir. Çocuklar için uygun olmayan plaj oldukça sessiz ve huzurlu bir ortama sahiptir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte giriş ücreti kişi başı 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, gözetleme kulesi, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, cafe & bar, snack bar, kamping, pansiyon, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/assosplus/

Haritada Görüntüle >

Çakır Beach

Assos antik limana yakın bir konumda bulunan Çakır Beach tam olarak Küçükkuyu’da yer alır. Küçükkuyu’nun tertemiz denizi ve muhteşem doğasının tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Çakır Bungalov Evleri’ne ait olan plaj, akvaryumu andıran denizi ile görenleri kendine hayran bırakır. Kayalık bir alanda bulunan plajın denizi kayalık ve yosunlarla başlar, biraz ilerledikten sonra yerini ince kumlara bırakır. Kıyıda ve denizde rahat yürümek için deniz ayakkabısı kullanmanızda fayda var.

Özel bir işletmeye ait olan plaja giriş ücretlidir. Giriş ücreti normal ve iskele olarak ikiye ayrılır. Bungalovlarda konaklayanlar plajı ücretsiz kullanabilir. Muhteşem dağ manzarasına karşı akvaryumu andıran denizde balıklarla birlikte yüzmenin keyfini çıkarabileceğiniz Çakır Beach, zengin ve lezzetli yemek menüsü ile de misafirlerin beğenisini toplar. Çakır Beach oldukça sakin ancak buz gibi bir denize sahiptir. Deniz hızlı derinleştiği için çocuklar için pek uygun değildir. Plajda duş, tuvalet ve soyunma kabini hizmeti bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, pansiyon, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/cakirpansiyonrestaurant

Haritada Görüntüle >

Assos Yelken Kamp

Antik limanın yakınlarında bulunan Assos Yelken Kamp, görkemli kayalıkların eteklerinde tertemiz bir doğa içerisinde kurulmuştur. Kalabalık plajların aksine son derece sakin ve nezih bir ortama sahip olan plaj, Assos civarında denize girebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Gün boyunca hafif bir müzik eşliğinde denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz Assos Yelken Kamp, konforlu odaları ve lezzetli yemekleri ile de misafirlerini memnun eder.

Assos Yelken Kamp alanına girişler ücretlidir. İskele veya sahil tercihlerinize göre fiyatlar değişiklik gösterir. Deniz öylesine berraktır ki iskeleden baktığınızda suyun içerisindeki balıkları dahi görebilirsiniz. Daha yakından görmek isterseniz işletmeden şnorkel kiralayarak da yüzebilirsiniz. Assos genelinde olduğu gibi buranın da plajı taşlıktır. Denizi hızla derinleşmez bu nedenle de çocuklar için uygundur. Sığ denizden hoşlanmayanlar ise iskeleyi kullanarak denize girebilir. Gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra akşamları da eşsiz gün batımı manzarası eşliğinde akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır. Kişi başı yarım pansiyon oda konaklama 250 TL (sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dâhil). Fiyatlar sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, pansiyon, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yelkenkamp/

Haritada Görüntüle >

Assos Batık İskele Beach & Hotel

Altı odalı minik bir otele sahip olan bu işletme, aileler için oldukça uygun bir tercih olabilir. Kafa dinleyebileceğiniz ve huzura kavuşabileceğiniz bahçeleri, kat hizmetleri, açık büfe kahvaltısı ve Çanakkale’nin kendine has berrak denizine paralel olan kumsalıyla birlikte ideal bir tatil dönemi burada geçirilebilir.

Tatilinizi keyifli hale getirmeye yardımcı olacak tüm olanaklar bir arada sunulmaktadır. Odalarında bulunan klimalar, sıcaklarda olmazsa olmaz ihtiyaçlardan sayılabilecek bir konfor olarak konuklarını rahat ettirmektedir. Ayvacık bölgesinde bulunan ve bölgedeki tarihi birçok yapıya da oldukça yakın olan bu otel, size bir deniz tatili yanında turistik bir kültür gezisi imkânı da sunar. Hüdavendigar Camisi, Athena Tapınağı, Antik Tiyatro ve Assos Limanı gibi tarihi yerlere yakın bir konumda bulunmaktadır. Çıkabileceğiniz bu gezilerden sonra yorgun döndüğünüz otelde yemeklerdeki çeşitlilik tüm günün yorgunluğuna değecek lezzettedir.

İşletme sahiplerinin tutumları müşteri yorumlarına göre oldukça iyidir. Arabayla gidilmesi tavsiyelerimiz arasındadır. Ancak mekânda bir otopark hizmeti olmamasına karşın mekân çevresinde aracınızı rahatlıkla park edebilirsiniz. İşletme sahiplerini direkt olarak arayıp, odanızı ayırtmanız gerekmektedir.  Aile dostu bir işletme olması tatilinize ayrı bir güven ve keyif katacaktır. Plajı ve denizin dibi kumludur. Şezlong ve şemsiyeler belli aralıklarla yerleştirilmiştir. Ortak kullanım alanları temizdir. Deniz seviyesi çocukların ve yüzmeyi yeni öğrenenlerin yüzebileceği seviyededir.

Giriş Ücreti: Günübirlik kişi başı giriş ücreti 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama yapan kişiler plaj, şezlong ve şemsiyeden ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, oda konaklama, plaj cafe & bar ve Wi-Fi.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/batikiskelebeach/

Haritada Görüntüle >

Tuluum Beach & Hotel

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde küçük ama gayet donanımlı bir yer olan Tuluum Beach & Hotel, konaklama süresince sizi evinizde hissettirecek aynı zamanda civar otellere göre biraz daha fazla imkân sunabilecek bir mekândır. Ailenizle keyifli vakit geçirebileceğiniz verandalar ve oda sayılarının fazlalığı ile rezervasyon sürecinde sorun yaşamazsınız.

Denizden biraz uzaklaşmak için iki adet yüzme havuzu, biraz rahatlamak ve tüm yılın yorgunluğunu iyice üzerinizden atmanıza yardımcı olacak spa gibi olanaklar ayrıca bulunmaktadır. Plajı ise gayet temiz ve düzenli. Şezlong ve şemsiyeler pandemi koşulları da göz önünde bulundurularak belli aralıklarla yerleştirilmiş. Sahili ve denizinin dibi kumludur. Bu da daha rahat bir yürüme ve yüzme imkânı sunuyor. Kıyı yerler ise çocukların ve yüzmeyi yeni öğrenenlerin yüzebileceği seviyededir.

Bu bölgede geçireceğiniz süre boyunca hem konaklama hem de yüzme deneyimini uygun fiyatlara Tuluum Beach & Hotel’de yaşayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır. Konaklama yapan kişiler plaj, şezlong ve şemsiyeden ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, oda konaklama, snack bar, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/assostuluumotel/

Haritada Görüntüle >

Kafadar Beach Club

Assos’un cennet koyu Sokakağzı’nda bulunan Kafadar Beach, tüm yılın yorgunluğunu ve stresini geride bırakıp dinlenebileceğiniz, Midilli manzarası eşliğinde Ege’nin muhteşem sularının tadını doyasıya çıkarabileceğiniz en güzel noktalardan biridir. Gündüzleri hafif bir müzik eşliğinde dinlenebileceğiniz, balıklarla birlikte yüzebileceğiniz plajda akşamları da kıyıya vuran dalga sesleri eşliğinde yemeğinizi yiyebilir, sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz.

Kafadar Beach Club’a giriş ücretlidir. İskelede bulunan rahat şezlongları, sahildeki minderleri, ağaçların altındaki hamaklarıyla dinlenmeniz için gereken her şeyi sunan mekân lezzetli yemekleri ile de misafirlerini memnun eder. Assos genelinde olduğu gibi Kafadar Beach’in plaj alanı taşlıktır. Deniz seviyesi sığ ve deniz sakindir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler eğlenceli vakit geçirebilir. Derinlerde yüzmek isteyenler ise iskeleyi kullanarak denize girebilir.

Giriş Ücreti: 75 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kafadarbeachclub/

Haritada Görüntüle >

Neverland Camping & Beach

Assos sahil yolunda, Bademli Köyü’nde bulunan Neverland Camping & Beach, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yer almaktadır. Kamp tatilinden hoşlananların doğa ile iç içe konaklayabileceği Çanakkale’deki en güzel noktalardan biri olan mekân şehir merkezine 3 km uzaklıktadır. Hem şehre yakın olup hem de doğa ile bu denli iç içe bulunan nadir yerlerden biri olan Neverland Camping & Beach, huzurlu bir tatil için en ideal noktalardan biridir.

Konaklayan müşterilerin ücretsiz bir şekilde kullanabildiği plaja dışarıdan da ücret karşılığı günübirlik misafir kabul edilmektedir. Bir tarafı yemyeşil doğa bir tarafında da masmavi denizin bulunduğu plajda ister sahilde güneşlenebilir, ister ağaçların altındaki hamaklarda uzanıp dinlenebilirsiniz. Berrak denizde balıklarla birlikte yüzebilir, mükemmel manzaranın tadını çıkararak akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaja giriş ücreti 20 TL (Şezlong + hasır şemsiye 35 TL). Konaklama yapan kişiler plaj, şezlong ve şemsiyeden ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, cankurtaran, kafeterya, çadır kamp alanı, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/neverlandcamping/

Haritada Görüntüle >

Gülpembe Camping & Beach

Fotoğraf: Taner Yavuz

Gülpembe Camping & Beach, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Kadırga Koyu mevkiinde bulunur. Yemyeşil doğanın içinde ağaçların altında kurulan çadırlarda konaklayabileceğiniz Gülpembe Camping & Beach denize sıfır konumu, tertemiz denizi, muhteşem doğası ve yemekleri ile misafirlerini en güzel şekilde ağırlıyor. Kalabalıktan uzak yeşillikler içerisinde harika bir kamp tatili geçirebileceğiniz mekânda akvaryum gibi denizde yüzebilir, doğa içerisinde yürüyüşler yapabilirsiniz.

Kamp alanına giriş ücretlidir. İster işletmeden çadır kiralayabilir, isterseniz kendi çadırınızda konaklayabilirsiniz. Konaklayan misafirlerin ücretsiz kullanabildiği plaja dışarıdan da ücret karşılığı günübirlik misafir kabul edilir. Plaj taşlıktır ve küçük de bir iskelesi bulunmaktadır. Sığ ve berrak denizi çocuklar için son derece uygundur. Sığ denizden hoşlanmayanlar ise iskeleden denize atlayarak Ege’nin serin sularının tadını çıkarabilir. Plajda duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi hizmetler bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı giriş ücreti 20 TL (Şezlong + şemsiye 30 TL). Konaklama yapan kişiler plaj, şezlong ve şemsiyeden ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, cankurtaran, kafeterya, çadır kamp alanı, piknik ve dinlenebilir bahçe alanı, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/ASOSS-Gülpembe-Kamping-387337785002309/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Assos Liman Plajı

Fotoğraf: Tatile Doyamayanlar

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos beldesinin  merkezinde bulunan Assos Liman Plajı, merkezde denize girilebilecek en uygun yerlerden biridir. Merkezden uzaklaşmadan denize girmek isteyenlerin tercih ettiği plajın çevresinde denize sıfır konumda bulunan birçok butik işletme ve otel bulunmaktadır. Liman çevresinde bulunan plajlar genellikle bu işletmelere aitken bazı kısımlardan ücretsiz denize girilebilmektedir.

Assos’ta bulunan diğer plajlar gibi geniş kumsal alanına sahip olmayan Assos Liman Plajı taşlardan oluşmaktadır. Denize ise toprak alandan girilebilmektedir. Denizdeki taşlar ayağı kesebilecek şekilde olduğu için girmeden önce deniz ayakkabısı giymenizde fayda var.  Merkeze yakın konumda bulunan plaj çevresinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler de bulunmaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz plajda bulunan özel İşletmeleri tercih edebilir, bu işletmelere ait olan duş, tuvalet ve soyunma kabinlerini kullanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sivrice Plajı

Fotoğraf: Mustafa Turan Aktaş

Assos merkeze yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan Sivrice Plajı, Babakale yolunun 9. kilometresinden sonra Bektaş Köyü içerisinden geçerek 3 kilometre da ilerledikten sonra karşınıza çıkar. Yeni yeni keşfedilmeye başlanan bir koy içerisinde bulunan plaj sessiz, sakin, huzurlu ortamıyla tam kafa dinlenilecek bir yerdir. Çevrede konaklamak için birçok seçeneğin bulunduğu plaj hem yerli halk hem de tatilciler tarafından tercih edilir. Mükemmel berraklıktaki bir denize sahip olan plajın kumsal alanı dar ve taşlıktır. Denize genellikle tahta iskeleden girilir. Bu nedenle plaj çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için çok da uygun değildir.

Çevrede yerli halkın açmış olduğu balık restoranları, kafe tarzı işletmeler mevcuttur. Gün boyunca buralardan yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Deniz tutkunları kadar tarihi meraklılarının da ilgisini çeken Sivrice Plajı’nın en uç noktasında restore edilmiş Sivrice Feneri yer almaktadır. Fenerin içinde dünyanın farklı yerlerinden getirilmiş kitapların bulunduğu bir kütüphanede bulunmaktadır. Buraya kadar gelmişken denizin ve güneşin tadını çıkarmanın yanında kütüphaneyi gezmenizi, hem farklı kitaplar görüp hem de Deniz Feneri’nin tarihini öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kadırga Koyu

Assos-Küçükkuyu arasında yer alan Kadırga Koyu, Assos merkeze 2 kilometre mesafededir. Hem şehre yakın olmak hem de doğa ile baş başa kalıp denize girmek isteyenlerin tercih ettiği koy zeytin ağaçlarıyla dolu tepeleri seyrederek denize girme imkânı sunar. Assos civarında tatilciler tarafından en çok tercih edilen koylardan biri olan Kadırga Koyu’nda konaklama için birçok seçenek mevcuttur. Çevrede bulunan oteller doğa ile uyumlu bir mimari kullanılarak inşa edilmiştir ve bölgenin doğal görüntüsünü bozmamaktadır.

Kadırga Koyu’na girişler ücretsizdir. Sonrasında ise her bütçeye uygun seçenekler bulunmaktadır. İsterseniz kendi imkânlarımızla güneşlenebilir, isterseniz koyda bulunan tesislerden yararlanabilirsiniz. Koyun plajı taşlıktır ancak denize girdikten birkaç adım sonra yerini ince kumlara bırakır. Zeytin ağaçlarıyla çevrelenmiş bir yoldan geçerek ulaşılan koy bölgede ilk mavi bayrak statüsüne sahip olan bir yerdir. Hem şehre bu kadar yakın olup hem de bu kadar sakin olan bir yer arıyorsanız Kadırga Koyu’ndaki tesisleri tercih edebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Behram’dan Kadırga Koyu yakınlarına kadar dolmuşla ulaşım sağlanabilir. Araçla gelecek olanlar Behram’dan çıkar çıkmaz sağ yöne saparak yaklaşık 10 dakikalık bir sürüş sonrası koya ulaşımlarını sağlayabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 50 TL, otopark ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kuruoba Koyu

Fotoğraf: Assos Rehberi

Assos’a yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta bulunan Kuruoba Köyü içerisinde ilerledikten sonra dolambaçlı bir yoldan geçerek ulaşacağınız koy eşsiz manzarasıyla görenleri büyülüyor. Bölgenin en bakir koylarından biri olan Kuruoba’da iki tane küçük koy bulunuyor. Midilli Adası’nın tam karşısında yer alan bu koy yüzerken eşsiz bir manzara seyretme imkânı sunuyor. Sessiz, sakin, huzurlu bir ortamda dinlenmek, hatta bazen tek başınıza denize girmek istiyorsanız Kuruoba Koyu’nu tercih edebilirsiniz. Burada uzun zaman geçirmek isterseniz de koyda bulunan tesislerde konaklayabilirsiniz.

Yemyeşil doğanın içerisinde saklı kalmış bir cenneti andıran koyda konaklama ve yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılamak için birkaç işletme ve bir de kamp alanı bulunuyor. Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilir, dilerseniz şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Koyda bulunan iki adet plajın zemini taşlıktır. Deniz hızla derinleşmediği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Sığ denizden hoşlanmayanlar ise iskeleyi kullanarak denize girebilir.

Nasıl Gidilir: Behram’dan Babakale istikameti yönüne ilerleyip, Yeşil Liman tabelasını geçtikten sonra sahile doğru inen 2. Yol takip edilerek koya ulaşım sağlanabilir. Kuruoba Köyü’nü geçtikten sonra kısa bir sürüş sonrası koya varılmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sokak Ağzı Plajı

Fotoğraf: Servet Ertükel

Assos’a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Sokak Ağzı Koyu Sivrice Koyu’nun biraz ilerisinde yer alır. Genellikle çocuklu ailelerin ve kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği koy geniş ve uzun bir kumsala sahiptir. Geniş sahilinde çok sayıda kafe, restoran, butik otel ve kamp alanı yer alır. Midilli Adası’nın tam karşısında bulunan Sokak Ağzı Koyu yarım ay şeklinde uzanır. Plaj kumluk ve oldukça geniştir. Deniz sığ, sakin ve dalgasızdır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tercih edebilir.

Koya giriş ücretsizdir. Dilerseniz kendi malzemelerinizle girerek plajı kullanabilir, dilerseniz özel işletmeleri tercih ederek şezlong ve şemsiye kiralayabilir ve diğer imkânlarından yararlanabilirsiniz. Konaklama seçeneklerinin sınırlı olduğu koyda birkaç motel ve pansiyonlar bulunur. Aynı zamanda doğanın kalbinde kuş sesleri eşliğinde konaklayabileceğiniz kamp alanları da mevcuttur. Birçok kişi tarafından henüz keşfedilmemiş ancak sadece müdavimlerinin ve sakinliği sevenlerin uğradığı koy samimi huzurlu bir tatil yaşayabileceğiniz harika bir atmosfere sahiptir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, restoran, market ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yeşil Liman Koyu

Fotoğraf: Cengiz Gökoğlu

Assos Babakale yönüne doğru ilerlerken 4 kilometre sonra soldaki sapaktan girdiğinizde bakir doğası ile sizleri karşılayan Yeşil Liman Koyu bu bölgede kalabalıktan uzakta denize girebileceğiniz bir başka yerdir. Assos’un en az bilinen koylarından biri olan Yeşil Liman Koyu tıpkı adı gibi yemyeşil bir doğaya sahiptir. Turkuaz rengi denizi ile görenleri büyüleyen koyun bakir kalmasındaki en büyük sebep etrafında herhangi bir işletmenin bulunmamasıdır. Şemsiyenizle, kamp sandalyenizle gidebilir, yiyecek içeceklerinizi de yanınıza alarak piknik yapabilirsiniz.

Yeşil Liman Koyu, etrafında yazlıkların olduğu bir koydur. Bu yüzden konaklamak için çok seçenek bulunmaz. Çevredeki koylarda konaklayıp huzur ve sessizlik arayanlar günübirlik geziler için tercih edebilir. Geniş bir alana sahip olan koyun plajı taşlıktır. Deniz sığ ve sakindir. Ancak çok fazla denizkestanesi bulunur. Bu nedenle denize girerken deniz ayakkabısı giymekte fayda var. Gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarıp dinlenebileceğiniz, sevdiklerinizle birlikte piknik yapıp doğanın tadını çıkarabileceğiniz Yeşil Liman Koyu’nda akşamları da denizin üzerinden batan güneşin eşsiz manzarasını seyredebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Behram’dan Korubaşı istikametinde ilerleyip Doseluna Şarap Fabrikası tabelasını görür görmez sola sapıp yaklaşık 10 dakikalık bir sürüşten sonra koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İskele Koyu

Fotoğraf: Assos Rehberi

Sivrice’nin hemen sonlarına doğru ilerlediğiniz zaman sol tarafınızda gizli cennet İskele Koyu ile karşılaşacaksınız. Buraya ulaşmak için öncelikle Sivrice’ye ulaşmanız gerekmektedir. Ardından toprak bir yolu takip ederek doğal güzelliğini yitirmemiş koya ulaşmış olacaksınız.

Sivrice yakınında olduğu için çevredeki diğer koy alanlarından da kopmamış olacaksınız. Koylar boyunca yürüyüş, koşu vb. aktiviteleri yapmak için uygun parkurlar bulunmaktadır. Koy ve çevresinin ideal sessizlikte olması meditasyon severleri de memnun kılacaktır. İskele Koyu’nun sahil kısmı çevredeki diğer koylara kıyasla daha geniştir. Bu da, rahat hareket edebilmeyi mümkün kılıyor.

Meşe ağaçlarının altında kitap okumak bütün yorgunluğunuzu alacaktır. İskele Koyu, kalabalıktan hoşlanmayanların tercih edebileceği nadide yerlerden biridir. Denizi ve doğal tüm güzelliği ile çadır kampı atmaya da son derece elverişlidir.

Nasıl Gidilir: Behram’dan Korubaşı istikametinde ilerleyip Bademli yönüne giderken karşılaşacağınız Bektaş Köyü’ne giriş yaparak buradan denize (oteller bölgesi) inen yolu takip edip Sivrice Koyu’na gelebilir ve aracınızı burada park ettikten sonra yaklaşık 10 dakikalık bir yürüme sonrası koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + hasır şemsiye 30 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plajdaki işletme yerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Karadiken Koyu

Fotoğraf: Emel Kökçelik Çoklu

Tatilden beklentisi sakinlik ve huzur olanların ilk tercihleri arasında yerini alan Assos, keşfedilmemiş birçok koya sahiptir. Assos’un batısında yer alan Karadiken Koyu, Assos’un gözde tatil yeri Sokakağzı Plajı’na komşudur. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak, tertemiz bir doğa içerisinde keyifli saatler geçirebileceğiniz koy, berrak denizi ile de görenleri kendine hayran bırakıyor.

Uzun bir sahil şeridine sahip olan koy gözlerden uzak, yeşillikler içerisinde bir noktada bulunuyor. Koy üzerinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz sadece bir işletme bulunuyor. Bu işletmeden isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Ücret ödemek istemezseniz kendi malzemelerinizle de plajı ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Koyun plajı taşlıktır ancak denizde biraz ilerledikten sonra taşlar yerini kumlara bırakır. Deniz hızlı derinleşmediği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için de uygundur.

Nasıl Gidilir: Behram’dan Korubaşı ve Balabanlı istikametinde ilerleyip Bademli’ye gelmeden hemen önce Sokakağzı yönüne dönerek Sokakağzı Plajı’na kadar gelebilir ve burada aracınızı park edip koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + hasır şemsiye 25 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye ve kafeterya.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/karadiken/

Haritada Görüntüle >

Daha fazla bilgi almak ve bir sonraki tatilinizi planlamak için Assos hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Selanik’in En Kapsamlı 24 Gezilecek Yerini Sizler için Listeledik Şimdi Keşfet!

Selanik gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Selanik, uzun yıllar Osmanlı topraklarında bulunan, günümüzde…

4 saat önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

5 gün önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

6 gün önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

7 gün önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

1 hafta önce

İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Şüphesiz İstanbul Türkiye'nin en güzel şehri... Bu şehirde birkaç saate sığdırılamayacak birçok önemli nokta bulunuyor…

1 hafta önce