Antalya’da Denize Girilecek Yerler – En Güzel 93 Antalya Plajı

Antalya, dünya turizm endüstrisinde kendine sıkça yer edinen ve seyahat edilebilir en iyi destinasyonlar arasında gösterilen popüler bir cazibe merkezidir. Başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden hatırı sayılır bir oranda doğrudan veya aktarmalı olarak milyonlarca turist tatillerini geçirmek için Antalya’ya geliyor. Bu muhteşem şehir, Akdeniz kıyısında, altın sarısı kumsallara sahip plajları, muhteşem doğal manzaraları, gece hayatı, gezilecek yerleri, zengin mutfağı ve alışveriş noktaları ile bir insanın tatilden bekleyebileceği pek çok şeyden daha fazlasını sunan potansiyele sahip bir yerdir.

İstanbul, Ankara, Trabzon, İzmir ve Adana gibi büyükşehirlerden Antalya’ya doğrudan uçuş seferleri olduğu gibi neredeyse tüm şehirlerden otobüsle gelebilmek de mümkün. Bununla birlikte Avrupa, Asya ve Afrika’da bazı büyük şehirlerden Antalya’ya doğrudan uçak seferleri de yapılmaktadır. Her yıl 10 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği Antalya bu rakamı korumakla birlikte her geçen sene daha da arttırmaktadır.

Çoğunlukla yaz ayları deniz tatili için tercih edilen Antalya’da tekne turlarıyla ulaşılabilen eşsiz koylar, mavi bayraklı plajlar, yeşil ile mavinin buluştuğu benzersiz yerler bulunmaktadır. Listemizde yer verdiğimiz plajlar ise Antalya’da denize girebileceğiniz en iyi yerleri kapsamaktadır. Bir sonraki yaz tatilinizi olur da Antalya’da geçirmek isterseniz burada denizin ve doğanın keyfini çıkarabileceğiniz onlarca plaj yeri bulunuyor. Listemizde ücretli ve ücretsiz plaj yerlerini bulabilir, sunduğu olanaklar ve ulaşım gibi pratik bilgileri okuyabilirsiniz. Elbette Antalya’da geçireceğiniz süre boyunca bu şehri daha da fazla keşfetmek isteyebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantılar üzerinden Antalya hakkında yazdığımız diğer içerikleri de okuyabilir tatilinizi planlayabilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

Patara Plajı

Kaş merkeze 45 km uzaklıkta bulunan Patara plajı, Patara Antik Kenti içerisinde yer alır. Adını da bu antik kentten almıştır. Efsaneye göre Apollon’un oğlu ile su perisi Lykia tarafından kurulduğuna inanılan plaj, tarihi açıdan büyük önem taşımaktadır. 12 kilometrelik sahil uzunluğu ve 1500 metreye varan genişliği ile ülkemizin en geniş plajı olma özelliğini taşır. İnce kumlarla kaplı plajı, sığ ve berrak denizi yüzmek için ideal bir nokta olmasını sağlamıştır. Akdeniz’in en temiz plajlarından biri olan Patara Plajı sürekli rüzgâr olan bir yer olmasından dolayı rüzgâr sörfü için de uygun bir ortam sağlar.

Caretta Carettaların yumurtlama alanlarından biri olan Patara Plajı, Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilmiştir. Kaplumbağaları yumurtlama dönemlerinde rahatsız etmemek için plaj sabah saat 8 ile akşam saat 8 arası dışında kullanıma kapalıdır. Plaj doğal sit alanı konumundadır ve bu nedenle de bakirliğini korumuştur. Plajda tek bir işletme bulunmaktadır ve giriş ücretlidir. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye için de belli bir ücret ödemek gerekir. Plajda bulunan işletmede yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, duş ve WC hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 7,5 TL (Patara Antik Kenti’ne giriş için bilet ödemesi yaparlar, plaj girişinde ücret ödemiyorlar.)

Plaj Özellikleri: Şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti ve yeme içme için Kaş Belediyesi’nin işlettiği bir kafeterya mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pataraplaji/

Haritada Görüntüle >

Red & White

Red & White Beach

Antalya merkezde Lara Caddesi üzerinde bulunan Red & White Beach Club merkezi konumundan dolayı en çok tercih edilen plajlardan biridir. Sunmuş olduğu hizmetlerle Lara’da bulunan beach clublardan ayrılan Red & White 5 yıldızlı otel kalitesinde hizmet vermektedir. Geniş bir bahçeye sahip olan mekân, hem bahçe hem de deniz konsepti olmak üzere iki farklı konseptle hizmet vermektedir. Zaman zaman düzenlenen DJ performans konserleri ile eşsiz bir eğlence anlayışı sunan mekân, meraklıları için nargile servisi de yapmaktadır.

Geniş alanı ve farklı tasarımıyla düğünlere de ev sahipliği yapan Red & White, zengin yemek menüsü ile de dikkat çekmektedir. Mekâna giriş ücretinin bulunmaması tercih sebeplerinden biri olurken, şezlong, plaj yatakları ve localardan belli bir ücret karşılığında yararlanılabilir.

Giriş Ücreti: 150 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, restoran, bar, bahçe ve dinlenme alanı, Wi-Fi, mangal yakılabilir alanlar, cankurtaran, havuz ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/redandwhitebeachclub/

Haritada Görüntüle >

Bilal’in Yeri (Limanağzı)

Limanağzı Koyu üzerinde yer alan Limanağzı Plajı, Kaş’ın mavi bayraklı plajlarından biridir. Karadan ulaşımın biraz zor olduğu plaj, bu nedenle doğal güzelliğini korumuştur. Doğa ile iç içe huzurlu bir gün geçirilebilecek en güzel noktalardan biri olan Limanağzı Plajı tekne turlarının da uğrak noktasıdır. Tertemiz berrak denizi, Kaş’ta mutlaka yüzülmesi gereken noktalardan biridir. Suyun dibindeki balıklarla yüzmek için yanınıza deniz gözlüklerinizi ve şnorkellerinizi mutlaka almalısınız.

Ilık, dalgasız ve sığ denizi çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için uygun bir ortam oluşturur. Farklı bir aktivite yapmak isterseniz de Limanağzı Plajı’nda kano yapabilirsiniz. Bozulmamış doğası ile görenleri kendine hayran bırakan plaj, tatilciler dışında Caretta Carettalara da ev sahipliği yapar. Limanağzı Plajı içerisinde bulunan en eski işletmelerden biri olan Bilal’in Yeri, bölgenin tadını en güzel şekilde çıkarabileceğiniz mekânlardan biridir. Burada iskeleden denize girebilir, rahat şezlonglarda güneşlenebilir, ev yapımı hamburgeri deneyebilirsiniz. Bilal’in Yeri’ne giriş ücretlidir ancak yemek vs. alırsanız şezlong ücreti ödemeniz gerekmez.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, müzikli yayın, bahçe ve dinlenme alanı, Wi-Fi, cankurtaran, mini iskele ve kano.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Nuri Beach Bungalow

Kaş Limanağzı mevkiinde bulunan Nuri Beach Bungalow, Akdeniz’in en güzel yerinde bulunuyor. Sessiz, sakin, huzurlu ve konforlu bir tatil deneyimi yaşamak isteyenlerin uğrak mekânı olan Nuri Beach Bungalow, yılın her döneminde doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenlere hizmet vermektedir. Kendi plaj alanı olan Nuri Beach Bungalow, konforlu bir konaklama için gereken her türlü hizmeti sunar.

Kaş merkezin en eski işletmelerinden biri olan Nuri Beach restoranında öğle ve akşam yemekleri veriliyor. Kaş’taki diğer beachlerin aksine kumsal alanı bulunan mekânda deniz kenarındaki şezlonglarda güneşlenebilir, ailenizle özel localarda vakit geçirebilirsiniz. Bungalovlarda konaklayanlar için plaj ücretsiz olsa da dışarıdan gelenler belli bir ücret karşılığında girebilir. Şezlong ve şemsiye de giriş ücretine dâhildir.

Giriş Ücreti: Giriş ve konaklama ücretleri sezonluk, resmi ve bayram tatillerinde değişiklik göstermektedir.

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, çamaşırhane, restoran, büfe, kafeterya, soyunma kabinleri, hasır şemsiye, şezlong ve minder, bar, bungalov ve oda konaklama yerleri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nurisbeachbungalow/

Haritada Görüntüle >

Kaş Camping Beach

Kaş ilçe merkezine 1 kilometreden daha az uzaklıkta bulunan Kaş Camping Beach, ilçe merkezine bu kadar yakın olmasına rağmen kalabalıktan tamamen izole olmuş, huzurlu bir ortama sahiptir. Etrafı yemyeşil alanlarla çevrili beach, şehrin gürültüsünden uzak, doğa ve denizle iç içe bir gün geçirmek isteyenler için oldukça ideal bir yerdir. Yüzmenin büyük keyif verdiği akvaryumu andıran tertemiz denizi bölgenin en güzel yüzme alanlarından biridir.

Son derece nezih bir ortama sahip olan mekânın çevre düzenlemesi ve bakımlı olması gelen ziyaretçilerin dikkatini çeker. Eşsiz bir manzaraya sahip olan Kaş Camping Beach, daha çok kampçılar tarafından tercih edilir. Plaj alanının arka kısmında Kaş’ın en güzel kamp alanlarından biri yer alır ve Kamp için gerekli olan bütün imkânlar mevcuttur. Kaş Kamping Beach’e giriş ücretsizdir. Kafeterya bölümü biraz pahalı olsa da kişisel ihtiyaçların karşılandığı bütün imkânlar ücretsizdir. Tatilcilere eşsiz bir kamp olanağı sunan beach, doğa ile iç içe tatilinizi geçirebilir, denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Giriş ve konaklama ücretleri sezonluk, resmi ve bayram tatillerinde değişiklik göstermektedir.

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı, kafe, şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, çadır, karavan, bungalov ve kulüp odası konaklama birimleri, klima, saç kurutma makinesi, kahvaltı, öğlen ve akşam yemek hizmeti ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/kaskamping/

Haritada Görüntüle >

Blanche Beach

Blanche Beach

Çukurbağ Yarımadası’nda Hidayet’in Koyu’nda yer alana Blanche Beach, Kaş’ın en güzel koylarından birinde yer alıyor. Akvaryumu andıran denizi ile yemyeşil doğa içinde çevrilmiş gizli bir cenneti andırıyor. Zeytin ağaçlarının gölgesinde doğa ile iç içe bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olan Blanche Beach, sunmuş olduğu hizmetlerle yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Çok büyük bir kumsal alanı olmayan beachte denize kayalıklardan giriliyor. Kaştaki çoğu plajda olduğu gibi burada da Caretta Carettalarla karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek.

Blanche Beach’e giriş ücreti hafta içi ve hafta sonu farklılık göstermektedir. Şezlong ve şemsiye için ayrıca bir ücret ödemek gerekiyor. Bunun dışında duş ve tuvalet gibi hizmetler ve yeme içme ihtiyaçlarınız için alanlar da vardır. Ayrıca beachin hemen arkasında da konaklamak için Blanche Beach Otel bulunur. Geniş bir alanda kurulu olan beachde müzik eşliğinde denizin, güneşin, doğanın tadını doyasıya çıkarabilir, bu cennet gibi yerde daha çok vakit geçirmek isterseniz otelde konaklayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı hafta içi 40, hafta sonu 75 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, müzikli yayın, bahçe ve dinlenme alanı, Wi-Fi, cankurtaran, konaklama birimleri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/blancabeachhotel/

Haritada Görüntüle >

Lara Port Beach

Lara Port Beach

Antalya’nın en iyi beach clubları denince akıllara şüphesiz Lara beachleri gelir. Aynı zamanda bölgenin en temiz ve berrak suları da bu beachlerde bulunur. Bölgenin en kaliteli ve güzel beach clublarından biri olan Lara Beach Club, bir tarafı Konyaaltı, bir tarafı da Lara manzarasına karşı falezlerin üzerine kurulmuştur. Dik bir merdivenden inilen mekâna ulaştığınızda dalgaların ve doğal şelalenin sesi eşliğinde huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Akıntıdan dolayı her zaman soğuk olan denizde yüzmek kavurucu sıcaklarda ilaç gibi gelir.

Çevredeki beach clublara göre giriş ücretinin uygun olduğu mekân içerisinde sınırsız eğlence bulunuyor. Denize girmek isteyen ve deniz kenarında eğlenmek isteyenler için her gün farklı bir eğlence konsepti düzenleniyor. Bu sayede tatil sezonu boyunca eğlencenin tadına varılıyor. Antalya’nın en güzel balıklarını yiyebileceğiniz Lara Port Beach, Antalya tatillerinizde gitmeniz gereken yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 30 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, restoran, kafeterya, bahçe ve dinlenme alanı, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/laraportbeach/

Haritada Görüntüle >

Leymona Beach & Restaurant

Kaş’ın Beymelek Mahallesi’nde yer alan Leymona Beach & Restaurant, sabahın erken saatlerinde başlayıp akşam geç saatlere kadar devam eden hizmetleriyle özellikle yabancı turistler tarafından çok fazla tercih ediliyor. Özel dekorasyonuyla da dikkat çeken mekân, limon ağaçlarının altında bir platform üzerine kurulmuştur. Temiz ve yüzmek için ideal bir denizi olsa da plaj alanı yoktur. Platformdan denize uzanan merdivenden denize ulaşım sağlanır.

Çevre beachlerdeki yüksek sesli müziklerden sıkılıp sakin ve nezih bir ortam arayanlar için oldukça ideal olan mekânın restoran hizmeti de oldukça popülerdir. Akdeniz manzarası eşliğinde yiyebileceğiniz yemekler son derece lezzetlidir. Leymona Beach’in en önemli özelliği de haftanın belirli günleri farklı etkinliklerin düzenlenmesidir. Serbest dalış, can kurtarma eğitimi, su altı fotoğrafçılığı, konserler gibi etkinliklerin düzenlendiği mekân eğlenmeniz için gereken bütün fırsatları sunar.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, kafeterya, bahçe ve dinlenme alanı, Wi-Fi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/leymonabeach/

Haritada Görüntüle >

Zuğa Beach

Zuğa Beach Lara

Antalya’nın en geniş alana sahip beach clublarından biri olan Zuğa Beach’i çevresindeki beachlerden bir adım öne çıkaran uçsuz bucaksız kumsal alanına sahip olmasıdır. Girişin ücretsiz olduğu plajda kiralamak için şezlong, çift kişilik plaj yatakları ve VIP localar vardır. Mavi bayraklı tertemiz denizde yüzdükten sonra ister şezlonglarda güneşlenebilir ister localarda ailenizle vakit geçirebilirsiniz.

Zaman zaman düğün organizasyonları için de kullanılan mekân, zengin menüsü ile restoran hizmeti de vermektedir. Lara’da su sporları denince akla gelen ilk yerlerden biri olan Lara Beach, parasailing ve kiteboarding yapma imkânı sunar. Bir tatilden beklenilen her şeyi sizlere sunan Zuğa Beach, eşsiz gün batımı manzarasına karşı unutulmaz bir gün geçirmeniz için en ideal mekânlardan biridir

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong 20, çift kişilik yatak 50 TL, iskeledeki yataklar 60 TL, Loca 120 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, restoran, cafe, beach bar, bahçe ve dinlenme alanı, iskele, cankurtaran, su sporları, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zugabeachcafe/

Haritada Görüntüle >

Mermerli Plajı

Mermerli Plajı

Antalya Kaleiçi’nde yer alan Mermerli Plajı, küçük mavi bayraklı bir plajdır. Kayalıkların hemen altında platform üzerinde kurulu olan işletmeden doğrudan denize atlanarak ya da kayalıklar arasında kalmış küçük sevimli bir kumsaldan denize girilerek serinlenebilir. Temiz ve düzenli olmasıyla dikkat çeken plaj, tarihi kalenin yanında tarih ile iç içe, denizde vakit geçirmek için tercih edilebilecek en güzel plajlardan biridir.

Özellikle yerli halk tarafından tercih edilen plaj, hafta içi son derece sakindir. Ancak hafta sonları yer bulamayabilirsiniz. Tarihi kalenin eteklerinde, yat limanının yakınında olan plaj eşsiz manzarasıyla da görenleri hayran bırakır. Küçük bir körfezin içinde bulunduğu için deniz son derece dalgasızdır. Çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için güvenli bir ortam sağlar. Plaj devlete aittir ancak uzun yıllardan beri plaj girişinde bulunan Mermerli restoran tarafından işletilir. Girişte şezlong ve şemsiye için beli bir ücret ödemek gerekir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong ve restoran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çakıl Beach

Çakıl Beach

Antalya merkezde Konyaaltı sahilinde bulunan Çakıl Beach, bölgenin en popüler beach clublarından biridir. Tıpkı adı gibi çakıllardan oluşan bir plaj alanına sahip olan beach clubın denizi tertemiz ve son derece berraktır. Deniz sığdır ve çabuk derinleşmez. Bu nedenle de çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler tarafından çok fazla tercih edilir. Son derece modern bir şekilde dekore edilmiş mekânın romantik locaları, kıyıdaki sevimli salıncakları ve eşsiz gün batımı manzarası turistlerin buraya gelme sebeplerinden biridir.

Nezih, sakin ve huzurlu bir ortama sahip olan Çakıl Beach, içerisinde bulunan bar ve cafe gibi işletmelerle gün boyu ihtiyacınız olan her şeyi temin etmenizi sağlar. Bu sayede bir yandan denizin ve güneşin tadını çıkarıp dinlenirken, bir yandan da yemeğinizi sipariş verebilirsiniz. İçeceğinizi alarak da şezlongunuzda dinlenebilirsiniz. Sunduğu imkânlarla benzerlerinden bir adım öne çıkan Çakıl Beach Antalya tatillerinizde tercih edebileceğiniz yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, restoran, cafe, cankurtaran, canlı müzik, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cakil_beach/

Haritada Görüntüle >

Çınarlar Beach

Kaş merkezde liman yakınlarında yer alan Çınarlar Beach, Derya Beach’in hemen karşısında Küçükçakıl Koyu’nun diğer tarafında bulunuyor. Kaş’ın en popüler beachlerinden biri olan Çınarlar Beach, olukça geniş alana kurulu bir işletme. Dilerseniz şezlonglarda güneşlenebilir, dilerseniz ağaçların altında uzanıp serinleyebilirsiniz. Merkezde olduğu için genelde kalabalık olan işletmede şezlong için rezervasyon yapılmıyor. Bu nedenle de özellikle hafta sonları erken saatlerde gitmekte fayda var.

Dünyanın en küçük koyu Küçükçakıl’ın yanında bulunan Çınarlar Beach’te ister bu sevimli plajda yüzebilir, ister platformlardan denize atlayıp yüzebilirsiniz. Beach ortamı kadar restoranıyla da dikkat çeken mekân zengin bir kokteyl ve yemek menüsüne sahiptir. Aynın zamanda beachin içerisinde çeşitli masaj tekniklerini uygulayan masaj terapistleri de bulunuyor. Tüm yılın yorgunluğunu atıp rahatlayabileceğiniz tüm imkânları sunan Çınarlar Beach, Kaş tatillerinizde mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biridir. Plaja giriş ücretlidir ancak sunmuş olduğu hizmetle ödenen ücretin karşılığı fazlasıyla alınır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 80 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, müzikli yayın, bahçe ve dinlenebilir alan, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değil

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cinarlarplaji/

Haritada Görüntüle >

Kalamar Beach Club

Kaş’ın en ünlü tatil beldesi Kalkan bölgesinde yer alan plaj, Kaş tatillerine ayrı bir önem katmaktadır. Nezih ortamı ve sunmuş olduğu imkânlarla yerli ve yabancı turistler tarafından çok fazla tercih edilen Kalamar Beach Club, konforlu bir şekilde deniz ve güneşin tadını çıkarmanız için en ideal yerlerden biridir. Kaş’ın hareketli beachleri ile kıyaslandığında sakin ve huzurlu bir ortama sahip olan Kalamar Beach, tertemiz ılık denizi ile dikkat çekiyor.

Plajın kumsal alanı yoktur. Denize iskeleden atlayarak ya da merdivenlerden inerek ulaşılır. Platformların üzerine yerleştirilen şezlonglar ve aileler için oluşturulan localarda dinlenmek ayrı bir keyif verir. Girişin ücretli olduğu plajda otopark hizmeti ve kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar mevcuttur. Tertemiz akvaryumu andıran denizi dalış için uygun bir ortam sağlar. Su altı canlılarını yakından görmek için dalış eğitimleri alabilir, kano veya deniz bisikletine binebilir, eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 25 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, müzikli yayın, bahçe ve dinlenebilir alan, Wi-Fi, cankurtaran, mini iskele, dalış turları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://kalamarbeachclub.business.site/

Haritada Görüntüle >

Yalı Beach Club

Kaş-Kalkan arasında yer alan Yalı Beach Club, kayalıkların üzerinde, Körfez manzarasına karşı konuşlanmış dinlenmek ve aynı zamanda da eğlenmek için ideal bir yerdir. Platformlar üzerine kurulu olan mekânda denize doğrudan bir merdivenle inilerek ya da platformlardan atlayarak ulaşılabilir. Tertemiz berrak deniz yüzmek için ideal bir ortam sağlar. Denizin tadını çıkardıktan sonra konforlu şezlonglarda ve gölgelik alanlarda dalga seslerini dinleyerek dinlenmek büyük keyif verir.

Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar hizmet veren restoran, son derece lezzetli yemekleri mükemmel manzaraya karşı kurulmuş masalarda sunar. Canlı müzik eşliğinde zengin menüden dilediğiniz yemeği seçerek mükemmel bir yemek yiyebilirsiniz. Çeşit çeşit kokteyller ve yiyecekler sunan Yalı Beach Club’a giriş ücretlidir. Kulüpte çeşitli su sporları yapma imkânı da vardır. Son olarak; bu popüler mekâna gittiğinizde yüzerken Caretta Carettalarla karşılaşabileceğiniz aklınızda bulunsun.

Giriş Ücreti: Kişi başı 80 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, müzikli yayın, bahçe ve dinlenebilir alan, Wi-Fi, güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/yalibeachkalkan/

Haritada Görüntüle >

Derya Beach & Restaurant

Kemer merkezde bulunan Derya Beach, Kaş Limanı’nın yakınlarında liman manzarasına karşı kayalıkların üzerinde kurulmuş büyük bir alandır. Kaş’ın en eski beachlerinden biri olan Derya Beach, kurulduğu günden beri popülerliğini korumuştur. Beach, Küçükçakıl Koyu’nun hemen sağ tarafında yer alır. Denize girmek için ister platformlardaki merdivenleri kullanabilir, ister Küçükçakıl Plajı’nı kullanabilirsiniz.

Deniz genelde dalgalı olsa da her zaman temiz ve berraktır. Yüzerken denizin dibini rahatlıkla görebilirsiniz. Hem kokteyl hem de yemek açısından oldukça zengin bir menüye sahip olan Derya restoranda gün batımına karşı Akdeniz esintisi eşliğinde yemek yemek büyük bir keyif veriyor. Plaja giriş ücretli. Şezlong ve şemsiye de bu ücrete dâhildir.

Giriş Ücreti: 80 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, bar, bahçe ve dinlenebilir alan, Wi-Fi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/deryabeach/

Haritada Görüntüle >

Goya Beach Club

Alanya tatillerinizde kendinizi şımartmak istiyorsanız lüks hizmetiyle çevresinde bulunan beach kulüplerden bir adım öne çıkan Goya Beach Club sizin için en doğru adres. Antalya’nın en popüler beach kulübü olan Goya Beach özellikle de yabancı turistlerin uğrak mekânıdır. Özellikle 25-35 yaş arası gençlerin bulunduğu mekân, lüks bir tatilden beklenilen her şeyi sunar. Goya Beach Club’ta gün boyu hem denizin hem de güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Kulüp içerisinde bulunan ve adeta denizle birleşmiş gibi görünen havuzda yüzmek büyük keyif verir. Havuzun etrafında ve denize sıfır konumda güneşlenmek için şezlong ve hangoutlar aynı zamanda özel localar göze çarpar. Mavi beyaz uyumunun en güzel şekilde kullanıldığı kulüpte köpük partilerinde gün boyu Rnb ve hiphop müzik eşliğinde eğlenebilirsiniz. Denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilir, İtalyan mutfağı ağırlıklı menüye sahip olan mekânda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Kulübe giriş ücretsiz olsa da ayrılırken yüksek miktarlar ödemeniz gerekebilir.

Giriş Ücreti: 150 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, kafeterya, bar, bahçe ve dinlenebilir alan, havuz, Wi-Fi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/goyabeachclub/

Haritada Görüntüle >

Indigo Beach Club & Restaurant

Kaş’ın popüler tatil beldesi Kalkan’da bulunan beach clublardan biri olan Indigo Beach Club & Restaurant, limanın hemen yanında yer almaktadır. İşlek bir yerde olmasından dolayı da genellikle oldukça kalabalıktır. İki katlı olan mekânın alt kısmı plaj alanına, üst kısmı da restorana aittir. Plaj alanı olmayan kulüp, platformlar üzerine kurulmuştur ve denize merdivenlerden inerek ulaşılır. Tertemiz berrak denizi yüzmek için davet eder.

Oldukça modern bir işletme olan Indigo Beach Club’da zaman zaman DJ’ler sahne alır. Pop ve Rnb müzik eşliğinde eğlence doruklarda yaşanır. Hem dans edip eğlenmek hem de denizin tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için en ideal mekânlardan biri olan club, su sporlarından hoşlananların da uğrak noktasıdır. Özellikle de jet skiye binmek isteyenler burayı tercih etmelidir. Girişin ücretli olduğu plajda şezlong ve şemsiyeye ücret ödemeniz gerekmez. Su sporları ve restoran ücretlendirmesi ayrı yapılır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 35 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, müzikli yayın, bahçe ve dinlenebilir alan, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Ailelere Uygun Değil

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/indigo_beach_kalkan/

Haritada Görüntüle >

Palm Beach Club

Antalya’nın Kaş ilçesinin en popüler tatil beldelerinden biri olan Kalkan’da bölgenin en iyi beach clubları yer alır. Bu beach clublar arasında en popüler olanı ise Palm Beach Club. Kaş limanının hemen karşısında bulunan Palm Beach Club’a gün boyu limandan hareket eden ücretsiz su taksileri ile ulaşılabilir. Aileler için uygun son derece nezih bir ortama sahip olan kulüp, hem denizin ve güneşin tadını çıkarmak hem de restoran kısmında dinlenip yemek yemek için tercih edilebilir.

Kaş’ta su sporları denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan mekânda adrenalini sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Haftanın belli günlerinde düzenlenen barbekü partilerine katılabilirsiniz, restoran kısmında gün batımına karşı romantik bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Kısacası dolu dolu bir gün geçirmek için aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz. Özel bir işletmeye ait olan mekâna giriş için ücret ödemek gerekir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 30 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, müzikli yayın, barbekü partileri, ücretsiz tekne turları, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/palmbeachclubkalkan/

Haritada Görüntüle >

BLM Beach

Antalya’nın en popüler plajlarından biri olan BLM Beach, Muratpaşa’da eski Lara yolu üzerinde yer alıyor. Büyüleyici falez manzarası eşliğinde falezlerden akan buz gibi suyun aktığı denizde Akdeniz’in kavurucu sıcaklarında yüzmek büyük keyif veriyor. Plaj alanı bulunmayan BLM Beach’de iskeleden havuza girer gibi denize giriliyor. Mekâna giriş ücretlidir. Hafta içi ve hafta sonu farklı ücret tarifesi uygulanır.

Serin suları ile ve Happy Hour partileri ile ünlü olan mekânda tüm gün hiç sıkılmadan vakit geçirebilirsiniz. Müzik eşliğinde denizin, güneşin ve Akdeniz’in eşsiz manzarasının tadını çıkarabileceğiniz, şezlongunuzda ya da özel locanızda sevdiklerinizle bir şeyler içip eğlenebileceğiniz BLM Beach Antalya tatillerinizde mutlaka gitmeniz gereken mekânlardan biridir.

Giriş Ücreti: Kişi başı hafta içi 30, hafta sonu 35 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, restoran, cafe, happy hour partileri, Wi-Fi, güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/blmbeachofficial/

Haritada Görüntüle >

Seven Beach

Seven Beach

Antalya’nın en çok tercih edilen beachlerinden biri olan Seven Beach, incecik kumlarla kaplı geniş kumsal alanı, tertemiz masmavi denizi ve sunmuş olduğu diğer hizmetlerle bir tatilden beklenilen her şeyi sunuyor. Antalya’nın en popüler turizm bölgesi Lara’da bulunan beach, sazlıklarla kaplı çardakları, altın rengi yumuşacık kumu ve dalga sesleri eşliğinde huzurlu ve keyifli bir gün geçirmenizi sağlıyor.

Gündüz denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz, kumsalda içeceğinizi yudumlayarak dinlenebileceğiniz, yeşillik alanlarda piknik yapabileceğiniz plajda akşamları da mangal partilerine katılabilir ya da zengin bir menüye sahip olan restoranda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Gündüzleri plaj hizmeti veren Seven Beach akşamları da düğün ve davet mekânı olarak kullanılmaktadır. Bu özelliğiyle Lara’nın en popüler plajlarından biri olma özelliğini taşımaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (Şezlong şemsiye dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, restoran, cafe, bahçe ve dinlenme alanı, piknik ve mangal yakılabilir alan, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Seaside Beach Lounge

Seaside Beach Lounge
Fotoğraf: Erdinç Taşel

Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile Antalya’nın en çok turist ağırlayan yerlerinden biri olan Side’de bulunan Seaside Beach Lounge, bölgenin en gözde tatil noktalarından biridir. Yaz aylarında hem gece hem de gündüz oldukça hareketli olan plaj, deniz, kum ve güneşin yanı sıra, geceleri de sunduğu eğlence ile tatilcileri büyüler. Side Büyük Plaj mevkiinde bulunan plaja ulaşım oldukça kolaydır. Bölgede bulunan çoğu plajdan farklı olarak girişte belli bir ücret ödenir. Bu ücret dâhilinde plajdaki şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve WC kullanılabilir.

Küçük bir alana konuşlanmış olan plajın bir kısmı çakıllarla bir kısmı da yumuşak kumlarla kaplıdır. Tertemiz masmavi denizi biraz dalgalıdır ama yüzmek büyük keyif verir. Nezih ve sakin bir ortamı bulunan plajda fiyatların oldukça uygun olduğu bir işletme bulunur. Gün boyu müzik eşliğinde restoranda yemeğinizi yiyebilir, bir yandan denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Yerli ve yabancı tüm turistler tarafından tercih edilen plajın özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olduğunu da belirtelim.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, müzikli yayın, Wi-Fi, cankurtaran, güvenlik şeridi, gözetleme yeri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/seasidebeachlounge/

Haritada Görüntüle >

Phaselis Antik Kenti Plajı

Phaselis Koyu
Fotoğraf: Tolga Demir

Beydağları Milli Parkı’nda Phaselis Antik Kenti sınırları içerisinde bulunur. Kültürel açıdan büyük önem taşıyan antik kent içerisinde birbirinden güzel koylarda bulunan 3 adet plaj vardır. Kuzey, merkez ve güney liman olarak adlandırılan plajlar, Antalya’nın el değmemiş doğasını ve tarihini gözler önüne seriyor. Yaz aylarında binlerce turiste ev sahipliği yapan eşsiz koylar, Antalya’da denize girilecek en güzel yerlerden biridir.

Plajların her birine antik kent sınırlarından geçerek ulaşılır. Bu yüzden de giriş ücretlidir. Antik kente girdikten sonra tarihi kalıntılar gezilerek plajlara ulaşılabilir sırasıyla kuzey liman, merkez limanı ve güney limanı ziyaretçilerini karşılar. Her plajın kendine has artı ve eksileri vardır. Kiminin kumsalı, kiminin denizi kiminin de yeşil alanları göz doldurur. Sit alanı olduğu için betonlaşmanın yasak olduğu plajda herhangi bir işletme bulunmuyor. Duş, soyunma kabini, tuvalet gibi imkânlar da bulunmuyor. Kendi havlunuzla, şemsiyenizle gidebileceğiniz, havuzu andıran sularda yüzebileceğiniz doğanın ve huzurun tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Phaselis Antik Kenti Plajı, görülmeye değer özellikleriyle Antalya’nın cennet köşelerinden biridir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 45 TL. Müzekart ile ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC yerleri mevcuttur. Soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkânları mevcut değildir. Yiyecek ve içecekleri antik kent girişindeki büfeden temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Örnekköy Sahili

Örnekköy Sahili

Antalya’nın en ünlü tatil beldelerinden biri olan Muratpaşa’da yer alan Örnekköy Sahili, merkeze yakınlığı nedeniyle çok fazla tercih edilir. Genellikle yazlıkların olduğu bir bölgede bulunan plajın sakin bir havası vardır. İnce kumlarla ve çakıl taşlarıyla kaplı olan plaj, son derece sıcak ve sığ bir denize sahiptir. Bu nedenle de bölgede yaşayan çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenler Örnekköy sahilini tercih eder.

Geniş bir alana sahip olan sahilin bir kısmı tekneler için ayrılıp kapatılırmış. Ona rağmen geniş bir alana sahip olan plaj tek başınıza gidip kafa dinleyebilecek bir ortama sahiptir. Plaja giriş ücretsizdir. Dilerseniz sahildeki işletmeden şezlong kiralayabilir, dilerseniz havlunuzu sererek güneşlenebilirsiniz. Plajın hemen yanında yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir işletme, duş ve WC ihtiyaçlarınız için de alanlar mevcuttur. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak huzurlu bir gün geçirmek için Örnekköy sahilini tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş ve soyunma kabinleri mevcuttur. Şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki büfelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Lara Halk Plajı

Lara Halk Plajı

Antalya şehir merkezine 10 km uzaklıkta bulunan plaj, Lara mevkiine bağlı Güzeloba Mahallesi üzerinde yer alır. Kumlarının renginden dolayı Altınkum Plajı olarak da bilinen plaj, 200 metre uzunluğa ve 50 metre genişliğe sahiptir. Antalya’nın mavi bayraklı plajlarından biri olan Lara Halk Plajı, tamamen ince kumlu bir sahil şeridi ve tertemiz denizi ile ünlüdür. Denizi derin olmasına rağmen dibi kumlu olduğu için kalabalık günlerde bulanık görülebilir. Ancak biraz açıldıktan sonra suyun dibi görülecek şekilde berraklaşır.

Plaja giriş ücretsizdir. Kişisel ihtiyaçlar için plajda duş, soyunma kabini, tuvalet, engelli tuvaleti bulunur. Şezlong ve şemsiye için belli bir ücret ödemeniz gerekir. Ancak isterseniz havlunuzu yumuşacık kumlara sererek de güneşlenebilirsiniz. Plajda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe tarzı işletmeler, aynı zamanda da plajın hemen yanında hazırlanan yeşillikler arasında bir piknik alanı vardır. İsterseniz gün boyu denizin tadını çıkarabilir, ister piknik yapabilir, ister Lara sahili boyunca yürüyüş yaparak dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, piknik alanı ve deniz güvenlik şeridi mevcuttur. Şemsiye, şezlong ve soyunma kabini imkânları mevcut değildir. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki büfelerden temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/lara_halk_plaji/

Haritada Görüntüle >

İnciraltı Plajı

İnciraltı Plajı
Fotoğraf: Furkan Eker

Antalya merkeze 6 km uzaklıkta Muratpaşa’ya bağlı Şirinyar Mahallesi’nde yer alan plaj, falezlerin üzerinden denize girmenin keyfini yaşayabileceğiniz bir halk plajıdır. 1. derece doğal sit alanı olan plaj, Antalya’nın mavi bayraklı plajları arasında yer alır. Falezlerin denizle buluştuğu yerde kurulan platformlar plajın alanını oluşturmaktadır. Tamamen kayalıklar üzerinde bulunan plaja ulaşım için merdiven ya da asansör kullanılır. Ülkemizde asansörle inilen tek plaj omla özelliğiyle de özel bir yere sahiptir.

Zemini kayalıklarla kaplı olduğu için deniz oldukça berraktır. Platformlardan bakıldığında bile denizin dibi net bir şekilde görülebilir. Hatta yanınıza deniz gözlüklerinizi ve şnorkellerinizi alırsanız balıklarla bile yüzebilirsiniz. Denizin derin olması ve kumsal alanı olmaması buranın çocuklar için uygun olmamasına neden olmaktadır. Antalya’da denize girilebilecek en sakin yerlerden biri olan İnciraltı Plajı’na giriş ücretsizdir. Plajda duş, WC ve soyunma kabinleri aynı zamanda yiyecek içecek temin edebileceğiniz işletmeler vardır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong (ücretli), büfe, deniz güvenlik şeridi, kafe, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Konyaaltı Halk Plajı

Konyaaltı Halk Plajı

Antalya’nın en merkezi plajlarından biri olan Konyaaltı Halk Plajı, Altınkum mevkiinde bulunur. Antalya’nın en ünlü plajlarından biri olan Konyaaltı Plajı’nın toplam uzunluğu 7,5 kilometre iken sadece 1,5 kilometresi halk plajı olarak hizmet verir. Plajın bir kısmı ince çalık taşlarıyla kaplıyken bir kısmı da kumludur. Denizin derinliği sabit değildir. Kimi yerler çok sığken kimi yerler de aniden derinleşir. Bu nedenle de çocukların gözetim altında olması gerekir.

Mavi bayraklı plajlar arasına girerek temizliği tescillenmiş olan plaj, yol kenarında olmasından dolayı ulaşım kolaydır. Plaja giriş ücretsizdir. Dilerseniz plaj etrafında bulunan işletmelerden şezlong kiralayabilir, dilerseniz havlunuzu sererek ücretsiz bir şekilde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark, engelli erişimi, cankurtaran, yiyecek içecek gibi bir plajda olması gereken tüm özelliklere sahiptir. Merkezi konumda bulunan Konyaaltı Plajı, tatil sezonu boyunca Antalya’nın en kalabalık plajlarından biri olma özelliğini taşır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong (ücretli), restoran, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Olimpos Plajı

Olimpos Plajı

Antalya’nın Kumluca ilçesi sınırları içerisinde yer alan Olimpos Plajı, Antalya merkeze 87 km uzaklıkta yer alır. Likya Antik Kenti’nin sahilinde bulunan plaj, yemyeşil ormanların içerisinde kalan turkuaz rengi denizi ile görenleri büyülüyor. Plaj Caretta Carettalerın yumurtlama bölgesi olduğu için 1. derece sit alanı olarak koruma altına alınmıştır ve bu nedenle doğası bozulmadan kalmıştır.

Bölgenin en popüler plajı olan Olimpos Plajı, deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Uzun sahil şeridine, harika koylara, el değmemiş doğal güzelliklere sahip olan Olimpos, yılın her döneminde turistleri ağırlayan nadir yerlerden biridir. Özellikle de tekne turu ve yamaç paraşütü etkinlikleri yılın her döneminde ilgi görmektedir.

Diğer plajların aksine içerisinde herhangi bir tesis bulunmayan plajda şezlong ve şemsiye koymak yasak! Çünkü Caretta Carettaların yumurtalarına zarar verilebilir. Her köşesi doğanın izlerini taşıyan, insanların elinin değdiği hiçbir şey bulunmayan plaj öylesine temiz ki, suyu akvaryum gibi berrak.

Sakinliğin ve huzurun adresi olan Olimpos Plajı’na ulaşım Olimpos Antik Kenti’nden geçilerek sağlanıyor. Bu nedenle de girişte belli bir ücret ödemek gerekiyor. Kamp tatili yapmayı seviyorsanız Olimpos Antik Kenti içerisinde bulunan kamp alanlarını kullanmanızı tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Kamp alanı içerisinde kalan yerler ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme bulunmamaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Adrasan Plajı

Adrasan Plajı

Olimpos’a 8 km uzaklıkta bulunan Adrasan, 2 km uzunluğundaki sahil şeridi ve berrak denizi ile muhteşem güzellikte bir manzara sunuyor. Helenistik dönemin izlerini taşıyan Adrasan, yemyeşil çam ormanlarının içinde kalmış bir cenneti andırıyor.

Doğal sit alanı olarak yıllardır koruma altına olan Adrasan Plajı, el değmemiş doğası ile sessiz, sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenleri en güzel şekilde ağırlıyor. Akvaryumu andıran tertemiz, dalgasız denizin sığ olması nedeniyle çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler burayı çok fazla tercih ediyor.

Girişin ücretsiz olduğu plaja ister kendi havlunuzu şemsiyenizi alıp gidebilir, ister plajda bulunan işletmeden cüzi bir ücretle şezlong kiralayabilirsiniz. İster karayolu ile ister deniz yolu ile ulaşabileceğiz plajda su kayağı, sörf ve dalış gibi aktivitelere katılabilir, çevre koyları görebileceğiniz tekne turlarına katılabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki marketlerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Papaz Koyu

Papaz Koyu

Mavikent Mahallesi, Karagöz mevkiinde bulunan Papaz Koyu, daha çok piknik ve kamp alanı olarak kullanılan bir yerdir. Koy Kumluca Belediyesi tarafından piknik ve kamp alanı olarak düzenlenmiştir ve son zamanlarda doğa ve kamp severlerin ilgi odağı olmuştur. Papaz Koyu’nun dünyanın en iyi 10 yürüyüş rotasından biri olan Likya yolu güzergâhı üzerinde bulunması da buranın popülerliğini arttırmıştır.

Küçük bir plaj alanına sahip olan koyun zemini çakıl taşlarıyla kaplıdır. Denizi oldukça dalgasız ve sakindir. Plaj alanında duş, soyunma kabini ve tuvalet mevcuttur. Yeşillikler içerisindeki piknik ve kamp alanlarında ise masalar, mangallar, çeşmeler ve çevrenin temiz tutulması için çöp konteynerleri vardır.

Nasıl Gidilir: Papaz Koyu’na Finike üzerinden gelecek olanlar Mavikent sahil yolunu takip ederek yolun 26. km’sinde ulaşabilirler. Adrasan tarafından gelecek olanlar Karagöz yolundan sola dönerek yolun 12. km’sinde koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Adrasan-Kumluca arası çalışan minibüslere binilebilir. Ancak bu şekilde yaklaşık 30 dakika yürümek gerekiyor. En iyi ve en hızlı yol araçla gelmektir. Koya giden yol düzgün ve altı alçak araçla da gelinebiliyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Korsan Koyu

Korsan Koyu

Tarihi Likya yolu güzergâhı üzerine bulunan Korsan Koyu, Mavikent Mahallesi Karagöz mevkii ile Gelidonya Feneri arasında yer alır. Eski zamanlarda korsanların saklanmak için kullandığı Korsan Koyu günümüzde kamp, piknik ve yüzmek için kullanılmaktadır. Denizle ormanın kucaklaşması ve el değmemiş doğal güzelliklerin sunduğu manzara görenleri büyülemektedir.

Büyük kayalıklarla çevrili koy, küçük, çakıl ve kum karışımı bir plaj alanına sahiptir. 90 metre uzunluğunda 25 metre genişliğindedir. Denizi korunaklıdır ve çarşaf gibi dalgasızdır. Berrak denizde su altı canlılarıyla yüzmek büyük keyif verir.

Daha çok kampçılar tarafından kullanılan koyun arka kısmında aynı zamanda konaklamak için de bir tesis vardır. Girişin ücretsiz olduğu plajda, duş, WC ve soyunma kabini gibi ihtiyaçlar bu tesisten karşılanabilir. Çevrede yiyecek, içecek ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir yer yoktur. Yiyeceklerinizi yanınıza alarak eşsiz doğanın içerisinde piknik yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Koya ulaşım Adrasan yönünden sağlanıyor. Adrasan merkezden Mavikent yönüne yaklaşık 2 km yol gittikten sonra Çavuşköy yönüne saparak buradan ortalama 5 km daha yol gidilmesi gerekiyor. Karaöz sahiline geldikten sonra buradaki marketin önünden ormanlık yola sapılarak yaklaşık 10 dakika daha yol gittikten sonra koya ulaşım sağlanabilir. Orman yolu çok fazla bozuk değil ve altı alçak binek araçlarla da gelinebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kleopatra Plajı

Güzelliğiyle ünlü Mısır kraliçesi Kleopatra’nın denize girdiği yer olarak bilinen Kleoparta Plajı sadece Alanya’nın değil Antalya’nın da en özel plajlarından biridir. Yıllardır popülerliğinden hiç bir şey kaybetmeyen plajın en büyük özelliği civardaki plajlarda çok rastlanmayan incecik altın sarısı kumlara sahip olmasıdır. Mavi bayraklı tertemiz denizi ile göz dolduran plaj, 2 km uzunluğunda bir kumsal alanına sahiptir. Denizi zaman zaman dalgalı olsa da oldukça sığdır ve yüzmek büyük keyif verir. Turkuaz rengi denizi son derece berraktır. Hatta gözlük kullanmadan bile denizin dibindeki balıkları görebilirsiniz. Balıkları daha yakından görmek isterseniz de yanınızda deniz gözlüklerinizi almayı unutmayın.

Girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye için belli bir ücret ödemek gerekir. Plajda ayrıca duş, tuvalet ve soyunma kabini mevcuttur. 2 kilometrelik sahil boyunca birçok kafe, büfe ve fast food mekânları bulunur. Yeme içme ihtiyaçlarınızı da buralardan karşılayabilirsiniz. Sadece yüzme ile yetinmeyip biraz da eğlence istiyorsanız deniz bisikleti, jet ski, tekne turları ve yamaç paraşütü gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Kleopatra Plajı’na gitmişken Alanya Kalesi’nde eşsiz gün batımı manzarasını seyretmeden ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz. Ayrıca plaj boyunca tekne turu, paraşüt, jet ski ve deniz bisikleti gibi aktivitelerden de yararlanabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/alanyacleopatrabeach/

Haritada Görüntüle >

Damlataş Plajı

Alanya Kalesi’nin eteklerinde yer alan Damlataş Plajı, Kleopatra Plajı’nın Damlataş Mağarası önünde kalan kısmıdır. Tarihi yarımadanın batı kısmında yer alan plajda, efsaneye göre Mısır kraliçesi Kleopatra denize girmiştir. Suyunun berraklığı ve eşsiz rengi ile dikkat çeken plaj, Alanya’nın çoğu plajı gibi mavi bayraklıdır. Bir tarafı kayalıklarla bir tarafı da yeşil alanlarla çevrili olan Damlataş Plajı, halk plajıdır ve girişi ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralamak için belli bir ücret ödemek gerekir.

Geniş kumsalı, tertemiz havası, cam gibi denizi ile Alanya plajları arasında mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Tatil sezonunda binlerce turiste ev sahipliği yapan plaj özellikle uzun yüzme parkuru arayanlar için oldukça idealdir. Kumsalın tadını çıkardıktan sonra öncelikle plajın hemen arkasında yer alan büyüleyici atmosfere sahip Damlataş Mağarası’nı gezebilir, sonrasında kıyı boyunca yüzerek Fosforlu Mağara’ya gidebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İncekum Belediyesi Halk Plajı

Alanya’ya 25 km uzaklıkta Avşallar beldesinde bulunan İncekum Belediyesi Halk Plajı, adından da anlaşılacağı gibi incecik kumlarıyla ünlüdür. Yumuşacık ince kumlar denizden çıktıktan sonra vücuda yapışmaz. Bu nedenle de güneşlenmek ayrı bir keyif verir. Altın sarısı kumları, tertemiz, dalgasız sığ denizi çocuklar için güvenli bir ortam sağlar. Çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler suyun keyfini doyasıya çıkarabilir.

Yaklaşık 1 km uzunluğundaki plaja giriş, duş ve tuvalet gibi hizmetler ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye belli bir ücret karşılığında plajda bulunan işletmeden karşılanabilir. Ayrıca plaj çevresinde yeme içme ihtiyaçları için büfe tarzı birçok işletme bulunur. Plajın bir diğer özelliği de etrafında kamp alanlarının olmasıdır. Orman içerisinde yer alan kamp tesislerinde kamp kurabilir, yeşilliklerin içerisinde piknik yapabilirsiniz. Doğanın, denizin ve kumsalın tadını doyasıya çıkarmak için Alanya tatillerinize gidilecek yerler listenizin ilk sıralarına İncekum Belediyesi Halk Plajı’nı ekleyin.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kiriş Koyu

Kiriş Koyu
Fotoğraf: Yaşar Koçkesen

Kemer merkeze yaklaşık 5 km mesafedeki Kiriş Koyu, eşsiz plajları ve deniziyle Kemer’de denize girilebilecek yerlerin başında gelir. Koyda denize girilecek en güzel yer, girişin ücretsiz olduğu Kiriş Halk Plajı’dır. Plaja ücretsiz bir şekilde giriş yaptıktan sonra cüzi bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralanabilir. Ayrıca plajda bulunan duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkânlardan ücretsiz faydalanılabilir. Koy yerinde ise ne yazık ki ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz herhangi bir olanak bulunmuyor.

Kiriş Koyu, rüzgâra karşı oldukça korunaklı ve dalgasızdır. Geniş bir plaj alanı olmayan koy daha çok dalış aktiviteleri için kullanılır. Etrafı kayalıklarla çevrili olan koyda hem suyun üstünde hem de suyun altında görülmeye değer mağaralar vardır. Su üstü ne kadar güzelse suyun altı da aynı şekilde güzeldir. Onlarca balık çeşidine ve birçok farklı deniz canlısına ev sahipliği yapan Kiriş Koyu, fotoğraf karelerine sığmayacak sualtı doğal güzelliğine sahiptir. Hem profesyonel hem de amatör dalgıçlar için oldukça uygun bir dalış noktası olan Kiriş Koyu, Kemer tatillerinde görülmesi gereken yerlerden biridir.

Nasıl Gidilir: Kemer ilçe merkezine 5 km mesafede yer alan Kiriş Koyu’na Antalya otobüs terminalinden ve Kemer merkezden kalkan dolmuşlarla doğrudan gelinebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Alacasu Cennet Koyu

Alacasu Cennet Koyu

Kemer’e 10 km uzaklıkta bulunan Alacasu Cennet Koyu, etrafı Beydağları Milli Parkı ve çam ormanlarıyla kaplı, Kemer’in bakir kalmış koylarından biridir. Çamyuva Mahallesi sınırları çerisinde yer alan koya ulaşım hem karadan hem de denizden sağlanabilir. İnce çakıl ve kum karışımı plajı yaklaşık 180 metre uzunluğundadır. Denizi oldukça sakindir ancak çabuk derinleşir. Bu nedenle de çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için tehlikeli olabilir.

Etrafında herhangi bir yerleşim yeri ve tesisin bulunmadığı koyda kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yer de bulunmamaktadır. Koyun arka tarafları, kamp ve piknik alanları ile çevrilidir. Genellikle ailelerin tercih ettiği Cennet Koyu’nda piknik yapabilir, kamp kurabilir, denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Tekne turlarının da uğrak noktası olan koy, yeşilin ve mavinin en güzel şekilde buluştuğu ve eşsiz bir manzara ortaya çıkardığı Kemer’in en özel noktalarından biridir.

Nasıl Gidilir: Alacasu Cennet Koyu Phaselis ile Çamyuva arasında kalıyor. Kemer ilçe merkezine 10 mesafede yer almakta. Araçla gelecek olanlar Kumluca-Kemer yolu üzerindeki sapaktan orman yoluna girerek yaklaşık 1 km yol gittikten sonra ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar yol ağzında inebilir ve ve 10 dakikalık bir yürüyüş sonrası koya gelebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Maden Koyu (Atbükü Koyu)

Maden (Atbükü) Koyu
Fotoğraf: Melike Azboz

Kemer merkeze yaklaşık 30 km uzaklıkta yer alan Maden Koyu, Kemer’in el değmemiş, gözden uzak kalmış noktalarından biridir. Bir zamanlar bölgede madencilik yapıldığı için Maden Koyu adını alan koyun diğer adı da Atbükü Koyu’dur. Maden Koyu daha çok günübirlik tekne turlarının uğradığı bir yerdir. Karadan ulaşım oldukça zordur. Tekirova’da yaklaşık 15 kilometrelik bir patikadan inerek ya da 4×4 araçlarla buraya ulaşılabilir. Zorlu bir yolculuğun ardından karşılaşılan manzara ise görenleri büyüler.

Saklı bir cennet olarak adlandırılan koy, ince çakıllı plajı, berrak denizi arkasında uzanan yemyeşil ormanlar ile eşsiz bir manzara sunar ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenleri kendine hayran bırakır. Korunaklı bir yapıda olan koyun denizi oldukça sığ ve dalgasız. Koyun arkasındaki ormanlık alan kamp ve piknik alanlarıyla dolu. Ancak ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmuyor. Daha çok doğa ile iç içe olmak isteyenlerin tercih ettiği Maden koyu, Kemer’de görülmesi gereken yerlerden biri.

Nasıl Gidilir: Koya ulaşım için öncelikle 4×4 tipi bir arazi araca sahip olmanız gerektiğini hatırlatalım. Tekirova Mahallesi’nden geçerek Maden yolu üzerinden yaklaşık 10 km’lik bir orman yolunu takip ederek koya ulaşım sağlanmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Evrenseki Halk Plajı

Evrenseki Halk Plajı

Manavgat Belediyesi tarafından yaptırılan Evrenseki Halk Plajı, mavi bayraklı plajları, kafeleri, soyunma odaları, duşları, plaj voleybolu ve plaj futbolu alanlarıyla bir tatilden beklenen her şeyi ücretsiz bir şekilde vatandaşlarına sunuyor. Bu özelliğiyle de ülkemizde bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bölgedeki en iyi ve en temiz plaj olma özelliğini taşıyan plajın, bir tarafı ağaçlarla bir tarafı da masmavi deniz ile çevrilidir.

Mavi bayraklı tertemiz plaj, 150 metre uzunluğunda, 50 metre enindedir. Plaj bembeyaz ince kumlarla kaplıdır ve denizi de oldukça sığdır. Çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler Manavgat ve çevresinde en çok bu plajı tercih eder. Girişin tamamen ücretsiz olduğu plajda aynı zamanda su ve meyve suyu gibi içecekler de ücretsiz bir şekilde ikram edilir. Plajda bulunan kafeteryada da hamburger, tost, patates kızartması ve köfte gibi yiyecekler vatandaşlara uygun fiyatlarda temin edilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong (ücretli), deniz güvenlik şeridi, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kekova Plajı

Kekova Plajı

Kaş’a giden herkesin mutlaka görmesi gereken koylara ev sahipliği yapan Kekova, Kaleköy ve Üçağız açıklarında kayalık bir adadır. Doğal güzellikleri ve tarihi kalıntılarıyla oldukça ilgi çeken Kekova’ya ulaşım sadece tekne turları ile sağlanır. Maldivlerin denizini andıran bir renge sahip olan Kekova Plajı’nın en önemli özelliği ülkemizin tek batık kentine ev sahipliği yapmasıdır. Bu nedenle de doğal sit alanı olarak koruma altına alınmıştır.

Eşsiz su altı zenginliklerinden dolayı ülkemizin en güzel dalış noktalarından biri olan Kekova yıl boyunca birçok dalış tutkununa da ev sahipliği yapmaktadır. Kekova’ya gittiğinizde ilk yapmanız gereken başka bir yerde aynısını bulamayacağınız denizin ve güneşin tadını çıkarmaktır. Sonrasında dalış yaparak tarihi batık şehri görebilir. Plajın tepelerinde yer alan tarihi kalıntıları görebilirsiniz. Tarihin ve doğal güzelliklerin en eşsiz şekilde bir araya geldiği yerlerden biri olan Kekova, Kaş tatillerinizde görmeniz gereken yerlerin başında gelir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi tekne turu kapsamında temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur Değildir

Haritada Görüntüle >

Kaputaş Plajı

Kaş merkeze 20 km uzaklıkta yer alan Kaputaş Plajı, Kaş’ın en meşhur plajlarından biridir. Türkiye’nin Maldivleri olarak adlandırılan plaj, muhteşem renkleri ile bu benzetmeyi sonuna karda hak eder. Etrafı sarp kayalıklarla çevrili olan plaj, vadinin koyla birleştiği yerde yer almasından dolayı Kanyon Ağzı Plajı olarak da adlandırılır. Yol kenarında bulunan plaja uzun merdivenlerden indikten sonra ulaşılır. Zorlu yolculuğun ardından plaja ulaşıldığında mavinin her tonunu barındıran denizi, ince kumlu ve çakıl taşları ile kaplı plajını görünce büyüleyici manzara karşısında gittiğinize değecek.

Plajda yer altından çıkan kaynak suyu vardır, bu yüzden deniz suyu her zaman soğuktur. Ancak bu soğukluk Akdeniz’in kavurucu sıcaklarında ilaç gibi gelir. Denizin rengini görenler yüzmek için sabırsızlansa da çabuk derinleşen denizi çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için pek uygun değildir. Sit alanı içerisinde bulunan plaj, mavi bayrak özelliğine sahiptir. Tekne turlarının da uğrak noktası olan plajda WC, duş, cafe, restoran hizmetleri veren işletmeler vardır. Büyüleyici atmosferiyle özellikle yabancı turistlerin ilgisini çeken Kaputaş Plajı Kaş’ta mutlaka yüzülmesi gereken noktalardan biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (07:00 – 20:00)

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye, şezlong, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir büfe yeri ve otopark alanı mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kadriye Plajı

Kadriye Plajı

Antalya’nın Serik ilçesinde yer alan Kadriye Plajı bölgenin en uzun plajlarından biridir. Kadriye Plajı yaklaşık 300 metre uzunluğundadır. Bu sebeple yaz aylarında oldukça yoğun olabilmektedir. Kadriye Plajı’na şehir merkezinden ulaşım yalnızca 10 dakikalık bir sürede gerçekleşmektedir. Aynı zamanda toplu taşıma ile de Kadriye Plajı’na ulaşmak mümkündür. Yıllardır mavi bayrak sahibi olan Kadriye Plajı, tertemiz doğası, berrak denizi ve deniz kaplumbağaların yuvalama alanı olmasının özelliği ile yıl boyunca binlerce insanın uğrak noktalarından biridir.

Kadriye Plajı’nda duş ve şezlong imkânı bulunmaktadır. Aynı zamanda plaj içerisinde ihtiyaçların karşılanması adına işletmeler de yer almaktadır. Yaz aylarında Kadriye Plajı’nda çeşitli su sporları etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu özelliğinden dolayı yalnızca yerli değil, yabancı turistler de plaja yoğun ilgi göstermektedir. Kumlu ve çakıllı bir sahile sahip olan Kadriye Plajı, çocuklu aileler için de son derece uygundur. Kadriye Plajı bölgedeki ücretsiz plajların en sık tercih edilenidir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong ihtiyaçlarınızı ücretli plaj yerinden karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek için plaj çevresinde büfe ve market yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Belek Halk Plajı

Belek Halk Plajı
Fotoğraf: Ali Aydemir

Antalya’nın Serik ilçesinde yer alan Belek Halk plajı, Akdeniz’in benzersiz sahillerinde bulunan plajlar arasında en çok tercih edilenlerin başında gelmektedir. 5 yıldızlı otel kalitesinde hizmet veren plaj, yaz boyunca gece-gündüz sürekli hareketlidir. Deniz ve güneşin tadını doyasıya çıkarmanın yanında, plajda sürekli konserler, turnuvalar, yarışmalar düzenlenir. İnce kumlu sahil şeridine ve sığ bir denize sahip olan plaj çocuklar için ve yüzmeyi yeni öğrenenler için oldukça uygundur. Aynı zamanda çocuklar için plaj alanında oyun parkı da bulunmaktadır.

Girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong kiralamak için oldukça cüzi bir ücret ödemek gerekir. Ancak sabah erken gitmekte fayda var yoksa şezlong bulmanız imkânsız olur. Gün boyunca ihtiyacınız olan her şeyi karşılayabileceğiniz plaj içerisinde market, restoran, cafe, WC, duş, engelli rampası, ilk yardım ve cankurtaran hizmeti, spor salonu, go-kart pisti gibi hizmetler bulunuyor. Belek halk plajında görebileceğiniz doğal güzellikler arasında ise Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında yetişen kum zambağı vardır. Çiçeklerin nesli tükenmekte olduğu için yoğun koruma altındadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong 5 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong (ücretli) büfe, çay bahçesi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Side Halk Plajı

Side Halk Plajı

Side’ye bağlı Çolaklı Mahallesi’nde bulunan Side Halk Plajı, daha çok yerli halk tarafından tercih edilen ücretsiz plajlardan biridir. Oldukça sığ sulara sahip olan plaj, daha çok çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler tarafından tercih ediliyor ve güvenilir bir ortam sunuyor. Sığ sularda yüzmek istemeyenler için ise plajda bir iskele bulunuyor. İskeleden derin sulara atlayarak yüzmek ayrı bir keyif veriyor.

Girişin tamamen ücretsiz olduğu Side Halk Plajı’nda belediyeye ait bir tesis bulunuyor. Plaja giden tatilcilerin ihtiyaçları belediye tarafından en iyi şekilde karşılanıyor, şezlong ve şemsiye gibi hizmetler kullanıma sunuluyor. Yeme içme ihtiyaçları için ise plaj çevresinde market, büfe, kafe tarzı birçok işletme bulunuyor. Geniş kumsalda boylu boyunca uzanarak güneşlenmek, Akdeniz’in ılık sularının tadını çıkarmak için Side Halk Plajı’nı tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 10 TL)

Plaj Özellikleri: WC, büfe ve otopark alanı mevcuttur. Duş yeri ve soyunma kabinleri mevcut değildir. Şemsiye ve şezlong ücretlidir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sorgun Plajı

Sorgun Plajı

Manavgat ilçe merkezine 6 km uzaklıkta bulunan Sorgun Plajı, berrak sularıyla, çevre düzenlemeleriyle bölgenin en çok tercih edilen plajları arasındadır. Aynı zamanda da temizliğiyle de ünlü olan plaj, Side’nin mavi bayraklı plajlarından biridir. Çevrenin doğallığının korunduğu ve daha az tahrip edildiği plaj, kum ve çakıllarla kaplıdır. Denizi oldukça sığ ve dalgasız olduğu için çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için uygundur.

Manavgat Belediyesi’ne ait olan plaja giriş tamamen ücretsizdir. Aynı zamanda ücretsiz otopark hizmeti de mevcuttur. Plajda bulunan belediyeye ait küçük işletmede kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Aynı zamanda tatilinize heyecan katabileceğiniz su kayağı, jet-ski gibi aktiviteler yapabilir, günübirlik tekne turlarına da katılabilirsiniz. Sorgun Halk Plajı size hem denizin, kumun, güneşin tadını doyasıya çıkarmayı vadediyor hem de çeşitli aktivitelerle tatilinizi zenginleştirme imkânı sunuyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong ihtiyaçlarınızı ücretli plaj yerinden karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek için plaj çevresinde büfe ve market yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kumköy Plajı

Kumköy Plajı

Side merkeze 6 km uzaklıkta bulunan Kumköy Plajı, Side beldesinin Kumköy Mahallesi’nde bulunur. Plaj, bölgedeki en sığ denize sahip olan plaj olma özelliğiyle öne çıkar. Deniz öylesine sığdır ki ancak 100 metre açıldıktan sonra derinleşmeye başlar. Bu nedenle de çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için oldukça güvenlidir ve sığ denizde yüzmek isteyenler en çok Kumköy Plajı’nı tercih eder.

Side’de bulunan diğer plajlarla karşılaştırıldığında en geniş kumsal alanına sahip olan plaj temizliğiyle de çok dikkat çekmektedir.  Denizi bölgenin en berrak denizidir. Çok fazla dalgalı değildir ancak dalga olsa bile denizi bulanıklaşmaz. İnce kumlarla kaplı olan plaj, temizliğiyle, sığ denizi ile güvenilir olmasıyla aynı zamanda ücretsiz bir halk plajı olmasıyla Side içerisinde en çok tercih edilen plaj olma özelliğini taşır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong ihtiyaçlarınızı ücretli plaj yerinden karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek için plaj çevresinde büfe ve market yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çolaklı Plajı

Çolaklı Halk Plajı
Fotoğraf: Bekir Işık

Manavgat ilçe merkezine 10 km uzaklıkla bulunan Çolaklı Plajı, Manavgat’ın batı sahillerinde yer almaktadır. Yol kenarında yer alan plaja, ilçe merkezinden kalkan toplu taşıma araçlarıyla ya da özel araçlarla MersinAntalya karayolunu kullanarak ulaşılabilir. Tertemiz denizi ve kumsalıyla mavi bayraklı plajlar arasına girmeye hak kazanan plajın berrak sularında balıkları seyretmenin keyfine varabilirsiniz. Deniz oldukça sığdır ve çok dalgalı değildir. Bu nedenle de çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için uygundur.

100 metre uzunluğunda 80 metre genişliğinde olan plajın altın sarısı, ince kumları, güneşlenmek ve dinlenmek için oldukça idealdir. Plaj hafta sonları kalabalık olsa da hafta içi nispeten daha sakindir. Plaja giriş ücretsiz olsa da şezlong için cüzi bir ücret ödemeniz gerekir. Plajda bulunan duş, WC ve soyunma kabinlerinden ücretsiz faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda plajda cankurtaran hizmeti ve çocuklar için oyun parkı da mevcuttur. Plajın çevresinde bulunan restoran ve kafe tarzı işletmelerde de yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong 10 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong ihtiyaçlarınızı ücretli plaj yerinden karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek için plaj çevresinde büfe ve market yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Titreyen Göl Plajı

Titreyen Göl
Fotoğraf: Kenan Yüzgeç

Manavgat ilçesine bağlı Sorgun Beldesi’nde yer alan Titreyen Göl, Manavgat merkeze 10 km uzaklıktadır. İlçe merkezinden kalkan minibüslerle bölgeye 10 dakikada ulaşılabilir. Yaklaşık 3000 metrekarelik yapay bir oluşum olan göl, en ufak bir rüzgârda bile dalgalı olmasından dolayı bu adı almıştır. 1994 yılında mavi bayraklı plajlar listesine girmiş olan plaj yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği yerlerden biridir. Titreyen Göl Plajı 100 metre uzunluğa ve 50 metre genişliğe sahiptir. Plaj ince kum ve çakıl karışımıdır. Deniz neredeyse Side’nin tüm plajları gibi oldukça sığdır. Çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için güvenlidir.

Titreyen Göl Plajı, tatilciler dışında birçok canlı türüne de ev sahipliği yapar. Göl içerisinde karabatak, pekin ördeği gibi birçok farklı kuş türleri vardır. Bu nedenle plaj kuş gözlemcilerinin de uğrak noktası olmuştur. Antalya sınırları içerisindeki ilk yapay göl olma özelliğini taşıyan Titreyen Göl, çevresinde bulunan plaj alanları, yeşil alanları, sakin, huzurlu bir yer olması ile kamp tatilleri için de elverişli bir yerdir. Hem günübirlik ziyaretlerinizde hem de kamp tatillerinizde plajda bulunan tesiste kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çıralı Plajı

Çıralı Plajı

Eşine dünyada az rastlanır bir güzelliğe sahip olan Çıralı Plajı, sevimli deniz kaplumbağaları Caretta Carettaların yumurtalarını bıraktığı yerlerden biridir. Bu yüzden de birinci derece sit alanı olarak koruma altına alınmıştır ve doğası el değmeden kalmıştır. Plaja, ancak tarihi kalıntıların içerisinden geçerek ulaşabilirsiniz. Tarihte yapılan yolculuğun ardından plaja gittikten sonra Akdeniz’in eşsiz manzarası ile karşılaşırsınız.

Kum, çakıl karışımı altın sarısı kumsalda dilediğiniz gibi güneşlenebilir, turkuaz rengi denizde yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Plaj çevresinde bulunan işletmelerde nefes kesici gün batımı manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sarısu Plajı

Sarısu Plajı

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yer alan Sarısu Plajı, bölgenin işlek plajlarından bir tanesidir. Aynı zamanda Kadınlar Plajı olarak da adlandırılan bu plaj, şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Oldukça uzun bir plaj olan Sarısu Plajı, yaklaşık olarak 500 metre uzunluğundadır.  Plaj tamamıyla kumlar ve çakıllar ile oluşmuştur. Oldukça temiz bir denize ve çevreye sahip olan Sarısu Plajı aynı zamanda mavi bayrak ödülüne de sahiptir. Sarısu Plajı’nda eşsiz doğa ile iç içe berrak denizin tadını çıkarabileceğiniz gibi, kamp yapma imkânından da faydalanabilir, şehrin stresinden ve gürültüsünden uzakta farklı bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Sarısu Plajı’nda birçok imkân bulunmaktadır. Plaj içerisinden her türlü ihtiyacı karşılamaya yönelik işletmeler, duş imkânları, soyunma kabinleri yer almaktadır. Sarısu Plajı’nda engellilere yönelik her türlü hizmet de plaj içerisinde sağlanmaktadır. Aynı zamanda plaj içerisinde, şezlong ve şemsiyeler de kiralanabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong 10, şemsiye 5 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong (ücretli), büfe, mescit ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Beldibi Halk Plajı

Beldibi Halk Plajı

Antalya merkeze 22 km uzaklıkta yer alan Beldibi, Kemer’in en popüler tatil beldelerinden biridir. 5 kilometrelik kumsalı, muhteşem doğası, masmavi denizi ve lüks otelleriyle harika bir tatil geçirmeniz için gerekli olan her şeyi sunan Beldibi’nde sahil şeridindeki her otelin plaj alanı olsa da halk plajı özelliği taşıyan Beldibi Plajı oldukça popülerdir. Mavi bayrağa sahip Beldibi Plajı, arkasındaki yemyeşil doğa ve masmavi denizi ile eşsiz bir manzara sunmaktadır.

Yol kenarında bulunan plaj, genellikle yerel halk tarafından tercih edilmektedir ve zaman zaman kalabalık olabilmektedir. Girişin ücretsiz olduğu plaj, uzun bir sahil şeridine ve geniş bir kumsal alanına sahiptir. Zemini çakıl taşlarıyla kaplıdır ve bu yüzden yanınıza deniz ayakkabınızı almanızda fayda var. Plajda; yeme içme, duş ve tuvalet gibi kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler de mevcut. Denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra farklı bir aktivite arıyorsanız deniz paraşütü ve çeşitli su sporları yapabileceğiniz Beldibi Plajı tam size göre.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmeden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Göynük Plajı

Göynük Plajı
Fotoğraf: Doğan Evy

Antalya şehir merkezine 40 km, Kemer merkeze de 6 km uzaklıkta bulunan Göynük Plajı, bölgenin en popüler halk plajlarından biridir. Arkasında heybetli Beydağları önünde de uçsuz bucaksız Akdeniz manzarasına sahip olan plaj, Kemer’in çoğu plajı gibi mavi bayraklıdır. Tertemiz masmavi bir denize sahip olan Göynük Plajı, Kemer’de bulunan diğer plajlardan farklı olarak kum zeminle kaplıdır. Bu özelliğiyle de diğer halk plajlarından bir adım öne çıkmaktadır.

Girişin ücretsiz olduğu plajın çevresi birbirinden lüks otellerle kuşatılmıştır. Plajın bitiş noktasında bulunan park burayı otellerden ayırmış ve özel kılmıştır. Denizin tadını çıkardıktan sonra yemyeşil ağaçların arasında dinlenmek ayrı bir keyif verir. Plajda bulunan küçük işletmede alkollü ve alkolsüz içecekler servis edilmektedir. Aynı zamanda plajda duş ve WC hizmeti de sunulmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye, şezlong ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmeden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ayışığı Plajı

Ayışığı Plajı
Fotoğraf: Erçin Çorbacıoğlu

Kemer yat limanının yanında bulunan Ayışığı Plajı, adını hilal şeklindeki koyda bulunmasından alır. Plaj, Kemer ilçe merkezinde bulunmasından dolayı çok fazla tercih edilir ve genellikle çok kalabalıktır. Arkası yemyeşil çam ve palmiye ağaçlarıyla çevrili olan plajın bir tarafında dalga kıran özelliği olan bir çıkıntı vardır. Bu nedenle de deniz son derece korunaklı ve dalgasızdır. Plaj açıklarında sürekli yatları ve günübirlik tur teknelerini görmek mümkündür.

300 metre uzunluğundaki mavi bayraklı plaj, altın sarısı kumsalı, turkuaz rengi berrak denizi ve yeşil alanlarıyla göz doldurmaktadır. Dalgasız ve sığ denizi özellikle çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için oldukça idealdir. Plaja giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı plajda bulunan işletmeden karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar da mevcuttur. Ayışığı Plajı’na gitmişken koyun sınırları içerisinde bulunan Folklorik Yörük Parkı Açıkhava Müzesi’ni de görmenizi tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş soyunma kabini, şemsiye, şezlong ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çamyuva Plajı

Çamyuva Plajı

Kemer’e 7,5 kilometre uzaklıkta yer alan Çamyuva Plajı, adını içerisinde bulunan yemyeşil çam ormanlarından alır. Yeşilin ve mavinin bir araya geldiği büyüleyici atmosferi ile görenleri kendine hayran bırakan plaj, deniz keyfini en güzel şekilde çıkarmanızı sağlar. Yaklaşık 3 km uzunluğunda olan Çamyuva Plajı’nın büyük bölümü otellerin kendi plaj alanları için ayrılmıştır. Bir kısmı da Çamyuva Halk Plajı olarak halka açık konumdadır.

Çakıl taşları ile kaplı plajda çıplak ayaklarla yürümek biraz zor olabilir. Yanınıza mutlaka deniz ayakkabılarınızı almalısınız. Deniz sığ ve dalgasızdır. Çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler güvenle denizin tadını çıkarabilir. Plaja giriş ücretsizdir ancak şezlong ve şemsiye için belli bir ücret ödemeniz gerekir. Plajda duş ve WC gibi kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar aynı zamanda da yeme içme ihtiyaçları için bir tesis vardır. Akdeniz’in güzelliklerini en iyi şekilde gözler önüne seren plaj su sporları için de elverişli bir ortam sunar.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş ve soyunma kabini imkânları mevcut değil. WC yeri, şemsiye ve şezlong kiralama ve yeme içme ihtiyaçları için plaj çevresinde büfeler bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tekirova Plajı

Tekirova Plajı

Akdeniz’in Kızılçam ormanlarının eşsiz doğası içerisinde konuşlanmış olan Tekirova Plajı, Kemer merkeze yaklaşık 20 km uzaklıktadır. Masmavi denizi, yemyeşil doğası ve uzun kumsalı ile Kemer’in ilgi çeken plajlarından biridir. Plaj, Kemer’de yer alan çoğu plaj gibi ince ve küçük çakıl taşlarıyla kaplıdır. Deniz tertemiz ve son derece berraktır. Yüzerken suyun dibindeki balıkları rahatlıkla görebilirsiniz.

Yemyeşil alanlarla çevrili plajın etrafı kamp yapmak için de oldukça idealdir. Etrafta kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme bulunmaktadır. Plaja giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye plajda bulunan işletmeden karşılanabilir. Denizin, güneşin, huzurun tadını en güzel şekilde çıkardıktan sonra ister ormanlık alanlarda dinlenebilir, ister su sporları yaparak adrenalini doruklarda yaşayabilirsiniz. Tekirova Plajı civarında su kayağı, deniz paraşütü, muz, jet ski, dalış gibi su sporları yapabilirsiniz. Çevre koyları ve plajları gezebileceğiniz tekne turlarına da katılabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş soyunma kabini, şemsiye, şezlong ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Adalar Plajı

Adalar Plajı
Fotoğraf: Gezi Antalya

Antalya’nın en gözde parklarından biri olan Karaalioğlu parkının içerisinde yer alan Adalar Plajı, bölgedeki doğal oluşum plajlardan bir tanesidir. Adalar Plajı yıl boyunca binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Adalar Plajı’nda kumsal ya da çakıllar bulunmamaktadır. Plaj tamamen kayalıklardan oluşmaktadır. Kayaların üzerinde kurulan platform üzerinden denize girilebilir ve güneşlenebilir.

Adalar plajı bölgedeki diğer plajların aksine son derece el değmemiş, doğal kalmayı başarabilmiş ve bakir bir plaj olarak dikkat çekmektedir. Adalar Plajı içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği küçük işletmeler bulunmaktadır. Aynı zamanda soyunma kabinleri ve tuvaletler de plaj içerisinde yer almaktadır. Adalar plajına toplu taşıma ve özel araçlar ile ulaşabilmek mümkündür. Ücretsiz bir plaj olan Adalar Plajı özellikle yaz mevsiminde eşsiz manzarası ile beraber ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabini, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfeler mevcuttur. Şezlong ve şemsiye imkânı bulunmamaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Gökliman Plajı

Gökliman Plajı
Fotoğraf: Ilgın Özgül

Finike’ye 6 km uzaklıkta bulunan Gökliman Plajı, Andrea Doria Koyu’ndan bir yarımada ile ayrılan, antik dönemde liman olarak kullanılan bir plajdır. Mavi ve turkuaz rengi karışımı tertemiz denizi Antalya’nın neredeyse bütün plajları gibi mavi bayraklıdır. Yeşillikler içerisinde konuşlanmış, nezih bir ortama sahip olan plaj, sessiz, sakin, doğa ile iç içe bir gün geçirmek isteyen ailelerin uğrak yeridir. Plajı küçük çakıl taşlarıyla kaplıdır. Bu nedenle de yanınızda deniz ayakkabısı getirmenizi tavsiye ederiz. Çakıl taşlarında yürüyerek denize girmek istemezseniz plajda bulunan iskeleden kendinizi denize bırakabilirsiniz.

Karayolunun hemen yanında bulunan plaja Finike merkezden ulaşım oldukça kolaydır. Özel araçla 5 dakika gibi kısa bir sürede ulaşılabilir. Özel aracı olmayanlar ise Finike Belediyesi önünden günün belli saatlerinde kalkan servisleri kullanabilir. Girişin ücretsiz olduğu plajda belediyeye ait bir tesis mevcut. Şezlong, şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı belli bir ücret karşılığında bu tesisten karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda gün boyunca yeme, içme, tuvalet ve soyunma kabini gibi ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. Tarihi kalıntıların içerisinde yüzme şansını size sunan Gökliman Plajı Finike’de görülmeye değer plajlar arasında yer alır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkânları için ücretli plaj yerini tercih edebilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da yine ücretli plaj yerindeki büfeden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Atatürk Parkı Halk Plajı

Atatürk Parkı Halk Plajı

Atatürk Parkı Halk Plajı, Antalya il merkezine yaklaşık olarak 26 kilometre mesafede yer almaktadır.  Bölgenin en özel plajlarından biri olan Atatürk Parkı Halk Plajı’na il merkezinden ya da çevre ilçelerden toplu taşıma ile ulaşabilmek mümkündür. Bu plaj gerek temizliği, gerekse güvenilir olmasından dolayı yıllardır mavi bayrak taşıyıcısı unvanını korumaktadır. Atatürk Parkı Plajı, tertemiz berrak denizi ve altın sarısını andıran kumsalı ile birlikte yıl boyunca binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Plaj, bölgedeki otellere oldukça yakın olmasından dolayı otel misafirleri de plaja yoğun ilgi göstermektedir.

Plajın uzunluğu yaklaşık olarak 210 metredir. Atatürk Parkı Halk Plajı, misafirlerine birçok imkân sağlamaktadır. Duş, tuvalet, kabinler gibi imkânlar bu plajda mevcuttur. Aynı zamanda engelliler içinde bu imkânlar plajda bulunmaktadır. Gıda ihtiyacını karşılamak içinde plaj içerisinde işletmeler yer almaktadır. Atatürk Parkı Halk Plajı’na giriş ise tamamen ücretsizdir. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamalarda cüzi miktarda ücretler alınmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC ve duş yeri mevcuttur. Şezlong ve şemsiye ücretli, soyunma kabini bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki marketlerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Asmaaltı Plajı

Kaş yat limanının hemen yanında bulunan Asmaaltı Plajı, merkeze yakınlığı nedeniyle en çok tercih edilen plajlardan biridir. Kaş merkezde kısa bir yürüyüşün ardından ulaşabileceğiniz plaj, genellikle yerli halkın uğrak mekânıdır. Plaja ulaşım iskele üzerinde yer alan tesislerden sağlanır. Kumsal alanı olmayan plajda denize girmek için iskeleden atlamak ya da merdivenlerden inmek gerekir. Denizin dibi tamamen kayalıklarla kaplıdır ve derindir. Bu yüzden çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için pek uygun değildir.

Plaj alanına giriş ve şezlonglar ücretsizdir. Kişisel ihtiyaçlarınızı iskele üzerinde kurulu olan tesislerden karşılayabilirsiniz. Tertemiz denizde yüzmenin keyfini çıkarmak, iskeledeki şezlonglarda uzanıp güneşlenmek için tercih edebileceğiniz en güzel plajlardan biri olan Asmaaltı Plajı Kaş’ta günbatımını izleyebileceğiniz en güzel noktalardan biridir. Zengin bir menüye sahip olan ve güler yüzlü hizmet sunan bu tesislerde günbatımına karşı akşam yemeği yemek ayrı bir keyiftir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, kafe, şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, kahvaltı, öğlen ve akşam yemek hizmeti ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/kasasma6/

Haritada Görüntüle >

Seyrek Çakıl Plajı

Kaş ilçe merkezine 14 km uzaklıkta olan Seyrek Çakıl Plajı, Kaş’ın Gökçeören Mahallesi’nde yer alır. Hemen yol kenarında bulunan plaja Kaputaş Plajı’ndan 400 metrelik bir mesafede yürüyerek ulaşılabilir. Yaklaşık 200 metre uzunluğunda olan plaj, daha çok yerli halk tarafından tercih edilir. Doğa ile iç içe olmak isteyenlerin uğrak noktası olan koy, özellikle hafta sonları oldukça kalabalıktır. Doğal yapısı bozulmadan kalmış çevresi ve turkuaz mavisi denizi, yoldan geçenleri bile kendine çekecek güzelliktedir.

Yüzmenin büyük keyif olduğu plaj, öylesine berraktır ki yüzerken denizin dibini izleyebilirsiniz. Zaman zaman dalgalı olan deniz çabuk derinleşen bir yapıya sahiptir, bu nedenle de çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için pek güvenli değildir. Çevrede ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir büfe yeri ve otopark alanının olduğu Seyrek Çakıl Plajı, sakin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin ilk adresi olmalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye, şezlong, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir büfe yeri ve otopark alanı mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Akçagerme Plajı

Kaş merkeze 4 km uzaklıkta olan Akçagerme Plajı, Antalya-Fethiye karayolu üzerindeki Yeniköy Mahallesi’nde yer alır. Kaş’ın mavi bayraklı plajlarından biri olan Akçagerme, 200 metrelik bir plaj alanına sahiptir ve zemin küçük çakıl taşlarıyla kaplıdır. Korunaklı bir alanda konuşlanmış olan plajın denizi her zaman ılıktır. Aynı zamanda sığ ve dalgasız olması yüzmek için elverişli bir ortam sağlar. Özellikle de çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için son derece güvenlidir.

Girişin ücretsiz olduğu plaj, Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından işletilmektedir. Staj yapan öğrencilerin çalıştığı plaj nezih bir ortama sahiptir. Aileler burada huzurlu bir şekilde yüzmenin ve güneşlenmenin tadını çıkarabilirler. Plajda yemek yiyebileceğiniz bir kafe, spor yapabileceğiniz tenis kortu, basketbol sahası ve voleybol sahası bulunmaktadır. Aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmeniz için su kaydırağı da mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong kiralama, kır lokantası, kafe, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kaş Belediyesi Halk Plajı

Şehir merkezinden 1,5 km uzaklıkta olan Kaş Belediyesi Halk Plajı, Çukurbağ Yarımadasında Hidayet Koyu ve İnceboğaz arasında yer alır. Belediye tarafından işletilen plaja giriş ücretsizdir. Dilerseniz küçük bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilir, dilerseniz havlunuzu sererek güneşlenebilir, plajın tadını çıkarabilirsiniz. Plaj küçük çakıl taşları ve kumlarla kaplıdır. Deniz son derece dalgasız ve sığdır. Mavinin birçok tonunu barındıran denizde yüzmek büyük keyif verir.

Oldukça nezih bir ortama sahip olan plajda, kafe, restoran, çocuk parkı bulunuyor. Fiyatların son derece uygun olduğu restoran zengin menüsü ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda dileyenler için kadınlar plajı bölümü bulunuyor. Merkezden yarım saatte bir kalkan dolmuşlarla ulaşabileceğiniz plajda tertemiz denize girebilir, çimlerin üzerinde güneşlenebilir, ağaçlık alanlarda piknik yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye ve şezlong kiralama ücreti 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong kiralama, restoran, kafe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Büyük Çakıl Plajı

Kaş merkeze en yakın plaj olan Büyük Çakıl Plajı’na şehir merkezinden yürüyerek bile ulaşılabilir. Bu yüzden Kaş’ta bulunan en kalabalık plajlardan biridir. İsminden de anlaşıldığı gibi iri çakıl taşlarıyla kaplı olan plaj, berrak, turkuaz rengi denizi ile oldukça popülerdir. Dağlardan akan suyun denize karıştığı yerlerden biri olduğundan deniz suyu son derece soğuktur. Ancak yaz aylarında Akdeniz’in kavurucu sıcağından bunalanlar için iyi bir alternatiftir.

Çakıl taşlarıyla kaplı olan plajdan denize doğru gidildiğinde çakıl taşları yerini incecik kumlara bırakır. Aniden derinleşmeyen sığ ve dalgasız denizi yüzme bilmeyenler ve çocuklar için oldukça uygundur. Girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye için de ücret ödemek gerekmez. Bu özelliğiyle civardaki tek plajdır. Çevrede bulunan restoranlarda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Akşamları bazı işletmeler masalarını denizin kenarına kurarlar. Burada gün batımına karşı dalga sesleri eşliğinde yemek yemek büyük bir keyiftir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye, şezlong, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir restoran yeri ve otopark alanı mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Küçük Çakıl Plajı

Kaş merkezde bulunan Küçük Çakıl Plajı, çok küçük bir alanda yer alır. Herhangi bir tabela bulunmadığı için de plajı bulmak biraz zordur. Kayalıkların arasında 10 metrelik bir alanda konuşlanmış olan plaja, kayalıklarda bulunan yokuştan inilebilir. Küçük sevimli bir koyu andıran plaj, küçük çakıl taşlarıyla kaplıdır. Tertemiz sığ deniz, kaynak sularından dolayı son derece soğuktur.

Etrafında kalabalık işletmeler bulunmasına rağmen denizi en az bakir koylardaki kadar temiz ve berraktır. Bu nedenle de burada yüzmek ayrı bir keyif verir. Hatta zaman zaman kocaman deniz kaplumbağaları da karşınıza çıkabilir. Plaja giriş ücretsizdir. Kişisel ihtiyaçlarınızı ise plajın iki yanında bulunan işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Plajda bulunan işletmelerin restoranını kullandığınız takdirde WC, şemsiye, şezlong ve soyunma kabini üniteler için ücret ödemezsiniz.)

Plaj Özellikleri: WC, şemsiye, şezlong, soyunma kabinleri ve restoran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

İnceboğaz Plajı

Kaş merkeze 1,6 km uzaklıkta olan İnceboğaz Plajı, Çukurbağ Yarımadası üzerinde, yarımadanın en ince noktasında yer alır. Adını da buradan almıştır. Yol boyunca doğal güzellikler içerisinde ada ve deniz manzarasını seyredebileceğiniz kısa bir yürüyüşün ardından plaja ulaşılabilir. İnceboğaz Plajı biri açık denize biri de koya bakan iki plajdan oluşur. Denize bakan plaj biraz dalgalıyken, koya bakan kısmı son derece sakindir. Plaj alanı taşlı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle de yanınıza deniz ayakkabınızı almanızda fayda var.

Zaman zaman rüzgâr alan plaj dalgalı olsa da deniz oldukça sığdır ve son derece berraktır. Sığ ve aniden derinleşmeyen deniz yüzmeyi yeni öğrenenler ve çocuklar için güvenli bir yüzme alanı sağlar. Yakınlarda kaynak suyu olmadığı için deniz diğer Kaş Plajlarına nazaran daha sıcaktır. Plaja giriş ücretsizdir ve sadece bir tesis bulunur. Tesisin sağladığı imkânlar içerisinde duş, WC ve restoran vardır. Şezlong ve şemsiye bu tesisten belli bir ücret karşılığında temin edilir. Ancak yiyecek veya içecek gibi herhangi bir şey alırsanız ücret ödemeniz gerekmez.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şemsiye, şezlong, soyunma kabinleri ve kafeterya.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Acısu Halk Plajı

Kaş Yat Limanı’nın devamındaki sahil şeridinde yer alan Acısu Halk Plajı, Kaş’ın tertemiz mavi bayraklı plajlarından biridir. Belediye Halk Plajı olarak da bilinen plaj, daha çok yerli halk tarafında tercih edilir. Küçük bir alanda yer alan plajın zemini küçük çakıl taşlarıyla kaplıdır. Akvaryum gibi berrak, sığ ve dalgasızdır. Bu yüzden çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için uygun bir ortam sağlar.

Turistik tesislerin yoğun olduğu bir noktada bulunan plaj çoğu zaman kalabalıktır. Özellikle de çocuklu aileler burayı tercih eder. Oldukça temiz ve bakımlı olan plaja giriş ücretsizdir. İsterseniz belli bir ücret karşılığı şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plajda belediyeye ait bir işletme vardır. Burada kişisel ihtiyaçlarınızı ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, rahat bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye ve şezlong ücreti 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, şemsiye, şezlong, soyunma kabinleri ve kafeterya.

Uygunluk: Çocuklu Ailelere İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Hidayet’in Koyu Plajı

Kaş merkeze 2,5 km uzaklıkta bulunan Hidayet’in Koyu, Andifli Mahallesi sınırları içerisinde, Çukurbağ Yarımadası üzerinde yer alır. Kaş’ta denize girilebilecek en güzel noktalardan biri olan koy, mavinin her tonunu barındıran denizi ile görenleri kendine hayran bırakır. Koy genellikle kayalıklardan oluşur ve plaj alanı çok küçük bir yerle sınırlı kalmıştır. Tertemiz denizi oldukça dalgasızdır. Dibi kayalıklarla kaplı olduğu için çocuklar için pek uygun değildir.

Yeşilin ve mavinin bir araya geldiği bir cenneti andıran koya giriş ücretsizdir. Plajda kişisel ihtiyaçlar için bir tesis bulunur. Şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlar da bu tesisten karşılanabilir. Akvaryumu andıran deniz dalış yapmak için oldukça ideal bir yerdir. Hatta şanslı gününüzdeyseniz Caretta Carettalarla da karşılaşabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Hidayet’in Koyu’na, Kaş merkezden hareket eden minibüslerle 10 dakikalık bir yolculuk sonrası ulaşılabilmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, bar, güvenlik şeridi ve cankurtaran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/explore/tags/hidayetkoyu

Haritada Görüntüle >

Ufakdere (Fakdere) Koyu

Kaş merkeze 14 km uzaklıkta olan Ufakdere Koyu, Çoban Burnu ile Uluburun arasında yer alır. Karadan ulaşımın zor olduğu koy, günübirlik tekne turlarının uğrak noktasıdır. Denizin dibi kumludur. Bu özelliği nedeniyle deniz temizdir ve güvenli olduğundan dolayı mavi tur tekneleri ve özel yatlar burada mola verir. Koyun plaj alanı kumludur, denizi turkuaz rengi ve çarşaf gibi dümdüzdür. Derinlik ise değişkenlik gösterir. Bu nedenle de açılırken dikkatli olmak gerekir.

Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak, turkuaz rengi Akdeniz’e ve koyun karşısındaki ada manzarasına karşı huzurlu bir geçirmek için en ideal noktalardan biri olan Fakdere Koyu’na giriş ücretsizdir. Denize akan su kaynağı nedeniyle su son derece soğuktur. Koyda kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir de işletme mevcuttur. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı ise yoktur. Yanınıza havlunuzu ve hasırınızı alarak doğanın içerisinde unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Likya Yolu’nu kullanarak koya ulaşım sağlanmaktadır. Ancak yolun eğimli olması nedeniyle dikkatli olmak gerekiyor. Özel araçlarıyla gelecek olanlar ise mutlaka altı yüksek bir araçla gelmeleri gerekiyor. Koya, Kaş yönünden Okçuöldüğü Köyü istikametini takip ederek gelebilirsiniz. En zahmetsiz ulaşım alternatifi ise tekneyle gelmek olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Koya yakın işletmelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Fırnaz Koyu

Kaş ilçe merkezine 34 km uzaklıkta olan Fırnaz Koyu, çamur banyosunun yapıldığı plajları ile oldukça popülerdir. Karadan ulaşımın zor olduğu koya ulaşım sadece tekne turları ile sağlanır.  Zeytin ağaçları ile dolu dağlarla çevrili Fırnaz Koyu, korunaklı yapısından dolayı mavi yolculuk yapan teknelerin uğrak noktasıdır. Yemyeşil doğası ve turkuaz rengi suları ile görsel şölen sunan koyda küçük bir plaj alanı vardır. Plajı çevredeki plajlardan ayıran en önemli özellik ince kumlarla kaplı olmasıdır.

Yukarıdan baktığınızda denizin dibini görebileceğiniz kadar berrak, sığ ve dalgasız denizi ile Kaş’ta yüzülebilecek en güzel plajlardan biridir. Kaş’ın bakir kalmış koylarından biri olan Fırnaz Koyu’nda herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Bu nedenle de yanınıza kişisel ihtiyaçlarınızı almanızda fayda var. Gözlerden ve insan kalabalığından uzak, huzur içinde bir gün geçirmek için Kaş tatillerinizde gezilecek yerler listesine Fırnaz Koyu’nu eklemeyi unutmayın.

Nasıl Gidilir: Ulaşımın yalnızca teknelerle sağlandığı Fırnaz Koyu’na gelmek için Kalkan’dan hareket eden tekne turlarına rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Koya teknelerle ulaşım sağlanmaktadır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı tur kapsamında teknelerde verilen yiyecek ve içecekler ile karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Andrea Doria Koyu

Andrea Doria Koyu

Finike ilçe merkezine 3.2 km uzaklıkta olan koy, Finike–Demre karayolunun üstündedir. Tarihte Korsan Yatağı olarak bilinen koy, adını bölgeyi bu korsanlardan kurtaran Cenevizli Amiral, Andrea Doria’dan almıştır. Çevresi kayalıklarla, makilerle ve zeytin ağaçlarıyla çevrili olan koy, korunaklı yapısından dolayı günümüzde gezi teknelerinin uğrak noktası olmuştur. Aynı zamanda nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarının uğrak yeri ve sevimli deniz kaplumbağaları Caretta Carettaların da yumurtalarını bıraktığı yerdir.

Andrea Doria Koyu Antalya’nın en bakir kalmış koylarından biridir. Çevrede yeme, içme, duş ve tuvalet ihtiyaçlarının karşılanabileceği herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu nedenle de bölge çok fazla keşfedilmemiş ve tertemiz kalmıştır. Denizi dalgasız ve oldukça berraktır. Kayalıkların arasında çocukların güvenle yüzebileceği doğal havuz alanı vardır. Bu nedenle de çocuklu aileler burayı çok fazla tercih eder. Doğanın içerisinde saklı kalmış cenneti andıran koyda dilediğiniz gibi yüzebilir, tertemiz kayalıklarda güneşlenebilir, sevdiklerinizle ağaçların altında piknik yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Demre yönünden Finike’ye gelerek buradan yaklaşık 3 km yol gittikten sonra koyu gösteren tabela yönünde dönüp ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ayrıca Kekova tekne turlarına katılarak da koya ulaşım sağlanabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Suluada

Suluada
Fotoğraf: Atilla Yıldırım

Türkiye’nin Maldivleri olarak adlandırılan Suluada’ya ulaşım sadece tekne turları ile sağlanır. Üzerinde yerleşim yerinin olmadığı ada, sadece turizm amaçlı ziyaretler için kullanılır ve günü birlik tekneler buraya uğramadan geçmez.

Ada, adını üzerinde bulunan tatlı su kaynağından almıştır. Bu lezzetli suyun şifalı olduğuna inanılmakta ve böbrek taşı ve kum düşürmede oldukça etkili olduğu düşünülmektedir.

Suluada’da iki adet birbirinden göz kamaştırıcı kumsal bulunmaktadır. Kumsallar, tropikal adaları aratmayacak güzellikte bembeyaz ince kumlarla kaplıdır. Denizi sığ ve dalgasızdır. Su öylesine berraktır ki yanınıza deniz gözlüklerinizi alırsanız balıklarla birlikte yüzebilirsiniz.

Girişin ücretsiz olduğu Suluada’da herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Adanın bu kadar güzel kalmasının nedeni belki de budur!

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kalkan Halk Plajı

Kalkan Halk Plajı

Kalkan ilçe merkezinde bulunan Kalkan Halk Plajı, Kaş limanının hemen yanındadır. Kaş’ta bulunan çoğu plaj gibi mavi bayrak özelliğine sahip olan tertemiz bir denize sahip olan plaj, Kaş’ın en sıcak denizine sahiptir. Öyle ki yılın 9 ayında burada denize girebilmek mümkündür. Halk plajı özelliğinde olan Kalkan Plajı’na giriş ücretsizdir. Az bir miktar ödeyerek şezlong ve şemsiye kiralanabilir. Belediyeye ait duş ve WC gibi hizmetler de ücretsiz kullanılabilir.

Küçük çakıl taşları ile kaplı olan plaja giderken rahat yürüyebilmeniz için yanınıza deniz ayakkabılarınızın almanızda fayda var. Çakıllı olmasının önemli bir avantajı da deniz dalgalı olsa bile berraklığından hiçbir şey kaybetmemesidir. Kalkanın en güzel plajlarından biri olan Kalkan Halk Plajı’nın denizi çok çabuk derinleşmeyen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle de çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için uygun bir yüzme alanı sunar.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC ve restoran imkânı bulunmaktadır. Şemsiye ve şezlongu belediye görevlilerinden kiralayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çayağzı Plajı

Çayağzı Plajı

Demre ilçe merkezine 2 km uzaklıkta olan Çayağzı Plajı, Myra Antik Kenti’nde liman konumunda olan Andriake Antik Kenti’nde yer alır. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki plaj, incecik tertemiz kumlarla kaplıdır. Denizi oldukça sığdır ve dalgasızdır. Bu nedenle de çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler burayı tercih ederler. Restoran ve kafe tarzı işletmenin bulunmadığı plaj el değmemiş, tertemiz doğasıyla görenleri kendine hayran bırakır. Demre tatillerinizde sessiz, sakin, huzurlu bir gün geçirmek istiyorsanız Çayağzı Plajı tercihleriniz arasında olmalı.

Plaja giriş ücretsizdir. Yeme, içme, şezlong, şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme de yoktur. Bu nedenle de ihtiyaç duyacağınız şeyleri yanınızda götürmelisiniz. Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen kampçıların yaz aylarında akın ettiği plajda doğal güzellikler oldukça fazladır. Kumsala akan derenin kenarında yumurtalarını bırakan Caretta Carettaları gözlemleyebilir, antik liman kalıntılarını inceleyebilirsiniz. Çayağzı plajından düzenlenen tekne turlarına katılarak Demre ve çevresindeki görülmesi gereken yerleri görebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sülüklü Plajı

Sülüklü Plajı
Fotoğraf: Hasan Tunç Gülek

Demre ilçesine yaklaşık 3.5 km uzaklıkta olan Sülüklü Plajı’na, anayoldan itibaren seraların arasında 1.5 km’lik bir yürüyüş yolunun ardından ulaşılır. Ulaşımın kolay olmaması nedeniyle bu bölge oldukça sakin kalmıştır. Büyükkum Mahallesi üzerinde bulunan plajın 5 km’lik bir sahil şeridi vardır. Plajın sonunda tarihi Likya Yolu ile bağlantısı bulunur. Tarih içerisinde sessiz sakin bir gün geçirmek isteyenler ulaşım zor olsa da yaz boyunca burayı tercih eder.

Plaj tamamen çakıl taşlarıyla kaplıdır. Denizi oldukça sığdır ve yüzerken keyif veren hafif bir dalgaya sahiptir. Sahilin tam ortasından volkanik depremler sonucu oluşan bir nehir vardır. Nehre yakın yerler, Caretta Carettaların yumurtalarını bıraktığı yerlerden biridir.  Yerleşim yerinin olmadığı plajda yemek yiyebileceğiniz iki adet restoran ve şezlong, şemsiye, duş, WC gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme mevcuttur. Aynı zamanda dalgaların ve kuşların sesi ile yıldızların altında tatilinizi geçirebileceğiniz kamp alanları da vardır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli), restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Mağaralı Koy

Mağaralı Koy
Fotoğraf: Sefa Merve Güzel

Finike-Demre karayolu üzerinde bulunan Mağaralı Koy, doğal olaylar sonucunda oluşmuş, içerisinde küçük bir kumsalın bulundu, el değmemiş doğal güzellikleri bulunan göz kamaştıran bir koydur. Kayalıkların arasında kalmış bir cenneti andıran koy, yerliler dışında çok bilinmese de son zamanlarda popülerliği gittikçe artmaktadır. Hatta teknelerin uğrak noktası olmaya bile başlamıştır. Hem karadan hem de denizden ulaşımın olduğu koya, aracınızı anayola park ettikten sonra 5 dakikalık bir yürüyüşün ardından ulaşabilirsiniz.

Turkuaz renkte denizi ve bembeyaz kumlarla kaplı kumsalının sunduğu eşsiz manzara ile gören herkesi kendine hayran bırakan koyun en önemli özelliği içinde barındırdığı ilgi çekici mağaradır. Koya ulaştıktan sonra kıyıdan itibaren 10 dakika yüzerek açık turkuaz rengi denizi ve bembeyaz rengi kayalıklarıyla büyüleyen mağaraya ulaşabilirsiniz. Mağaralı koyda herhangi bir işletme bulunmuyor. Kendi havlunuzu, yiyeceğinizi alarak hiçbir ücret ödemeden girebilir, gün boyu suyun tadını çıkarabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Demre-Finike karayolu üzerinde bulunan Mağaralı Koy’a hem karadan hem de denizden ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir. Araçlarıyla gelecek olanlar Demre istikametinde ilerleyerek yolun sağında kalan koya ulaşım gelebilirler. Ayrıca Kekova tekne turlarına katılım sağlanarak da koya ulaşım sağlanmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Karaöz

Karaöz, Kumluca

Antalya’nın Kumluca ilçesinin Mavikent Mahallesi’nde bulunan Karaöz sahili, Antalya’nın doğa harikası koylarından biridir. Her iki tarafında da birçok ünlü koy bulunan Karaöz sahili, Kumluca koylarının merkezi durumundadır. Bu nedenle de tekne turlarının da geçiş güzergâhında yer alır. Kumluca ilçe merkezine 20, Adrasan’a 10 km uzaklıkta bulunan koy, aynı zamanda tarihi Likya Yolu yürüyüş güzergâhında bulunur. Hem karadan hem de denizden ulaşım vardır ve bu nedenle de tatil sezonunda oldukça kalabalık olur.

Arkası yemyeşil ormanlarla çevrili olan, masmavi denizi ve altın sarısı kumsalı ile görenleri büyüleyen Karaöz sahili, sığ denizi ile çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için oldukça uygundur. Karaöz’ün sağ tarafında yer alan piknik alanları bölgenin en güzel piknik alanlarından biridir. Karaöz turizm açısından son zamanlarda keşfedilmeye başlanmış zamanla da gelişme göstermiştir. Sahilde çadır kamp alanları, bungalovlar, pansiyonlar ve apart oteller mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Balıkçı Koyu

Balıkçı Koyu
Fotoğraf: Gökhan Barutçu

Antalya denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Adrasan bölgesinde birbirinden güzel, el değmemiş, adeta doğa harikası koylar vardır. Hayran kalınacak bir güzelliğe sahip olan Balıkçı Koyu, doğal liman olma özelliğine sahiptir ve halk arasında Adrasan Liman Koyu olarak da adlandırılır. Çevresinde bulunan doğal güzellikler nedeniyle koy eşsiz bir kamp alanı sunuyor. Yılın her dönemi gezginler ve kampçılar buraya akın ediyor. Kamp alanının hem sahil kenarında olması hem korunaklı olması hem de yemyeşil ağaçlarla çevrili olması buranın kampçıların ilk tercihi olmasını sağlamıştır.

Turkuaz rengi denizi ile göz kamaştıran plaj yer yer çakıl taşları ve ince kumlarla kaplı. Denizi öylesine berrak ki suyun altını kolaylıkla görebiliyorsunuz. Buraya gelirken yanınıza deniz gözlüklerinizi mutlaka alarak, en az suyun üstü kadar büyüleyici olan suyun altını da keşfedebilirsiniz. Deniz oldukça sığ olsa da yer yer su altında kayalıklar vardır. Bu nedenle çocuklar için çok güvenli değildir.

Nasıl Gidilir: Balıkçı Koyu’na yürüyerek veya araçla Adrasan sahil yolu takip edilerek ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca Adrasan sahilinde kano kiralayarak veya buradan tekne turlarına katılarak da koya gelinebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Akseki Koyu

Akseki Koyu
Fotoğraf: Mustafa Ciğer

Adrasan Mahallesi üzerinde yer alan Akseki Koyu, Kumluca’nın en büyük koyudur. Aynı zamanda da çevrenin en bakir kalmış koylarından biridir. Ulaşım sadece tekne turları ile gerçekleştirilir. Etrafta hiçbir tesis bulunmaması doğanın bozulmadan tertemiz kalmasını sağlamıştır. Etrafı, Akdeniz ikliminde yetişen kızılçam ormanlarıyla çevrili koy, tertemiz bol oksijenli havası ile başınızı döndürebilir.

Görenlerin hayran olacağı doğal güzelliğe sahip olan koyun plajı, çevre koylarda pek rastlanmayan ince kumlarla kaplıdır. Hatta bu kumun peeling etkisi yaparak cildi güzelleştirdiğine inanılır. Tertemiz berrak denizinde yüzmek ayrı bir keyif verir. Denizin üstü ne kadar güzelse altı da bir o kadar güzeldir. Yolunuz Akseki koyuna düşerse mutlaka dalış yapın. Çevrede herhangi bir tesisin bulunmadığı plaja kendi havlunuzu alarak gidebilir, sessizliğin ve huzurun içinde unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Akseki Koyu’na ne yazık ki yürüyerek ve araçla ulaşım mümkün değil. Koya ulaşım için Adrasan’dan kalkan tekne turlarına katılarak gelinebilir. Dönüşü de yine aynı şekilde tekneler aracılığıyla yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sazak Koyu

Sazak Koyu
Fotoğraf: VoyagerDoc

Sırtını Musa Dağı’na dayayan Sazak Koyu, ormanın içerisine uzanan geniş kumsalı ile görenleri büyülüyor. Adrasan’dan ormanın içerisinden geçen bir yolla koya ulaşmak mümkün olsa da genelde tekne turları burayı tercih ediyor. Beydağları Milli Parkı’nın batı kısmında bulunan Sazak Koyu, yaz aylarında doğa ile iç içe kamp tatili yapmak isteyenlerin akınına uğruyor. Ancak dikkatli olmakta fayda var; koy öylesine medeniyetten uzak ki geceleri ziyaretinize yaban domuzları gelebilir!

Yer yer çakıl taşları ve ince kumlarla kaplı olan plaj, görenlerin yüzmek için sabırsızlandığı, masmavi, berrak, dalgasız ve sığ denize sahiptir. Çarşaf gibi denizde yüzerken aynı zamanda su altındaki canlıların çeşitliliğine de şahit olabilirsiniz. Tekne turlarının ilk durağı olan Koyda, deniz kaplumbağaları ve balıklarla yüzebilir, kumsalda güneşlenebilir, ormanların içerisindeki yürüyüş yollarında yürüyüş yapabilirsiniz. Girişin ücretsiz olduğu plajda herhangi bir işletme bulunmadığı için havlunuzu, hasırınızı, yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almanızı tavsiye ederiz.

Nasıl Gidilir: Sazak Koyu’na araçla Adrasan üzerinden ormanlık yolu kullanarak gelinebilir. Ancak yolun bozuk olduğunu ve gelinecek aracın 4×4 tipi bir arazi araç olması gerektiğini hatırlatalım. Bir diğer ulaşım alternatifi ise tekne turlarıdır. Adrasan’dan kalkan teknelere bilerek Sazak Koyu’na ulaşım sağlanabilmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Porto Ceneviz Koyu

Porto Ceneviz Koyu
Fotoğraf: Osman Afşar

Adrasan ve Olimpos arasında bulunan Porto Ceneviz Koyu, Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde olmasından dolayı 1. derece sit alanıdır. Karadan ulaşımın olmadığı koy, bu yüzden oldukça bakir kalmıştır. El değmemiş doğası, tertemiz berrak denizi ile görenleri kendine hayran bırakan koy özellikle tekne turlarının uğrak noktasıdır. Akdeniz fokları ve Caretta Carettaların geçiş noktalarında bulunan koyda yüzerken şanslı gününüzdeyseniz bu sevimli canlılarla karşılaşabilirsiniz.

Mavi ile yeşilin buluştuğu en güzel noktalardan biri olan Porto Ceneviz Koyu, incecik kumlarla kaplı, dalgasız denizi ile ruhunuzu dinlendiren bir güzelliğe sahiptir. Denizi biraz derindir bu yüzden de çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için çok uygun değildir. Girişin ücretsiz olduğu koyun etrafında herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Yanınıza ihtiyaç duyacağınız şeyleri almanızda fayda var. Eğer imkânınız varsa koya gece gitmenizi tavsiye ederiz. Çevrede hiç ışıklandırma olmadığı için hayatınız boyunca görebileceğiniz en güzel gökyüzü manzarası ile karşılaşabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Porto Ceneviz Koyu’na Adrasan’dan kalkan günübirlik tekne turları ile ulaşım sağlanmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Beycik Bükü

Beycik Bükü

Kemer merkeze 25 km uzaklıkta yer alan Beycik Bükü, ıssız ve kendine has doğası ile kamp severlerin uğrak noktalarından biridir. Tekirova Mahallesi’nden Maden yoluna çıkıldıktan sonra ormanın içerisinden 3,5 kilometre gittikten sonra koya ulaşılır. Ve ortaya çıkan manzara görenleri adeta büyüler. Tarihi Likya Yolu yürüyüş güzergâhında bulunan koy çevresinde yürüyüş yapan insanları sıklıkla görmek mümkün. Kampçılar ve yürüyüş yapanların dışında tekne turları ile de buraya çok sık gidilir. Kemer koylarını gezen günübirlik tur tekneleri buraya uğramadan geçmez.

Küçük bir plaj alanına sahip olan koy, kıyıda küçük çakıl taşlarıyla kaplıdır. Denize doğru açıldıktan sonra çakıl taşları yerini incecik kumlara bırakır. Ulaşımın zor olması nedeniyle sakin olan koyun denizi berrak ve tertemiz. Kalabalığın olmaması da burada yüzmenin ayrı bir keyif olmasını sağlıyor. Yerleşim yerinden oldukça uzak olan koyun çevresinde kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmuyor. Zor durumda kalmamak için ihtiyacınızın olabileceği her şeyi yanınıza almalısınız.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Teke Koyu

Teke Koyu

Tekirova yakınlarında bulunan Teke Koyu, Kemer merkeze 7 km uzaklıktadır. Tekirova merkezinden zorlu bir yolculuğun ardından ulaşabileceğiniz koya normal araçla gitmek oldukça zor. Koyun yanına kadar ancak 4×4 aracınız varsa ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda tekne turlarının uğrak noktası olan koya denizden de ulaşmak mümkün. Kemer’in keşfedilmemiş noktalarından biri olan Teke Koyu genellikle sakinlik ve huzur arayanlar tarafından tercih edilmektedir. Koyun plaj alanı kum ve çakıl karışımıdır. Çarşaf gibi tertemiz denizi görenlerin yüzmek için sabırsızlanmasına neden olur.

Caretta Carettaların yumurtlama alanlarından biri olan plajın bir kısmının şeritlerle çevrelenmiş olduğunu görürsünüz. Sınırı aşmadan sevimli deniz kaplumbağalarını seyredebilirsiniz. Koy, olta balıkçılığı için de uygun bir ortama sahip, oltanızı alarak kayalıkların üzerinde balık tutabilirsiniz. Kamp yapmayı seviyorsanız doğa ile iç içe harika bir kamp yapabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde girebileceğiniz koyda yeme içme ihtiyaçları için herhangi bir işletme yok ancak tuvalet imkânı var. Koyda aynı zamanda buz gibi su içebileceğiniz bir de kaynak suyu var.

Nasıl Gidilir: Antalya-Kemer-Kumluca istikametini takip edip Tekirova beldesi yönüne dönerek buradan Amara Dolce Otel’e gelmeden hemen önce toprak yola girdikten sonra yaklaşık 5 km yol giderek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Gizli Koy (Çöplük Koyu) Beldibi

Gizli Koy (Çöplük Koyu) Beldibi
Fotoğraf: Hakan Uzun

Gizli Koy, Antalya’nın güzide tatil beldesi Beldibi’nde adı gibi gizli kalmış bir cennet. Ziyaretçilerine eşsiz bir doğanın kapılarını açan Gizli Koy’a ulaşım nispeten biraz zordur. Beldibi tatil köyüne girdikten sonra belli bir noktaya kadar araçla gittikten sonra uzun bir yürüyüş yolunun ardından koya ulaşılır. Belki de bu yüzden bu adı almıştır. Ancak son zamanlarda koy keşfedilmiş hem karadan hem denizden ulaşım sağlanmış; bu nedenle de oldukça kalabalık olmaya başlamıştır. Gizli koya gitmek isterseniz ya hafta içi gitmelisiniz ya da hafta sonu erken saatlerde gitmelisiniz.

Koy küçücük kumlarla kaplı bir plaj alanına sahiptir. Kayalıklarla ve yemyeşil ormanlarla çevrilidir. Ormanlık alanda manzaraya karşı piknik yapılabilecek düz alanlar mevcuttur. Doğa ve denizle iç içe kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktası olan Gizli Koy’da herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir alan ve kaynak suyu yoktur. Şehre gitmek de oldukça zahmetli olacağı için giderken tedbirli olmanızda fayda var.

Nasıl Gidilir: Kemer-Kargıcak yolunu takip edip Beldibi tatil beldesini geçtikten yaklaşık 500 metre sonra eski Antalya yoluna saparak buradan Çamdağ Tüneli’ni geçer geçmez sağ yönde patika bir yol beliriyor. Araçla gelecek olanlar burada araçlarını park edip kalan yolu yürüyerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Muratpaşa Belediye Plajı

Muratpaşa Belediye Plajı
Fotoğraf: Ufuk Tan

Bölgenin ücretsiz plajlarından bir tanesi olan Muratpaşa Belediye Plajı denize girmek için en uygun plajlardan biridir. Kumlu plaj olmasından dolayı bölge halkı tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir. Muratpaşa Belediye Plajı konumundan dolayı belli zamanlarda dalgalı olabilmektedir. Şehir merkezine oldukça yakın olan bu plaja toplu taşıma ile de kolaylıkla ulaşılabilir. Muratpaşa Belediye Plajı’nda atlayış için platformlar bulunmaktadır. Bu platformlar aynı zamanda güneşlenmek ve dinlenmek için de kullanılabilir. Plaj, doğal bitki örtüsünün yer aldığı falezlerin hemen üzerinde konumlanmaktadır. Şehrin yoğunluğundan ve gürültüsünden uzakta, dinlenmek ve serinlemek için Muratpaşa Belediye Plajı sık sık ziyaret edilmektedir.

Muratpaşa Belediye Plajı’na giriş tamamen ücretsizdir. Ancak plaj içerisinde şemsiye ya da şezlong kiralamak belirli bir ücrete tabidir. Plajda aynı zamanda tuvalet ve soyunma kabini gibi alanlar da bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerin temin edilebilmesi için de plaj içerisinde bir işletme bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong (ücretli), büfe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, kafe, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Konserve Koyu Halk Plajı

Konserve Koyu Halk Plajı
Fotoğraf: Ali Alper Kalın

Bölgenin en yoğun aile plajlarından biri de Konserve Koyu Halk Plajı’dır. Plaj, Antalya Havalimanı’na 15, şehir merkezine ise 8 kilometre mesafede yer almaktadır. Doğa ile iç içe bir konumda yer alan Konserve Koyu Plajı, masmavi berrak denizi ile birlikte yalnızca yerli halkın değil, yabancı turistlerin de ilgisini çekmektedir. Bu sayede sık sık ziyaret edilen uğrak noktalardan bir tanesi olmaktadır.

Konserve Koyu Halk Plajı’nın en özel avantajlarından bir tanesi de denizin hemen yanı başında ahşap bir platformun bulunmasıdır. Bu platformun üzerindeki şezlonglarda güneşlenebilir, dinlenebilir ve aynı zamanda eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Konserve Koyu Plajı’nın uzunluğu 65 metre kadardır. Bölgenin en uzun plajlarından biri olan Konserve Koyu’nda soyunma kabinleri, tuvaletler ve şezlong gibi hizmetler sunulmaktadır. Aynı zamanda plaja gelecek olan ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamaları için tesisler de bu plajda mevcuttur. Konserve Koyu Halk plajına giriş ücretsizdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 10 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli), restoran ve kafe.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Fener Plajı (Kayalıklar)

Fener Plajı
Fotoğraf: Sevgi Akkaya

Antalya Körfezi’nin batısında, Teke Yarımadası olarak adlandırılan Akdeniz’e uzanan çıkıntı üzerinde yer alan Fener Plajı, Antalya’nın mavi bayraklı plajlarından biridir. Girişin ücretsiz olduğu plajda belediye tarafından sağlanan birçok imkân bulunmaktadır. Plajda cankurtaran hizmeti, duş, soyunma kabini, tuvalet gibi imkânlar bulunurken, şezlong ve şemsiye için cüzi bir ücret ödemek gerekir.

200 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğindeki plaj yeşil alanlarla çevrilidir. Yer yer küçük çakıl taşları yer yer kumlarla kaplı olan plaj doğal, sade görüntüsüyle, sessiz, sakin, huzurlu bir ortam sunmaktadır. Denizin, güneşin, kumun tadını doyasıya çıkarabileceğiniz plaj sadece tatilcilerin değil, Caretta Carettaların da uğrak noktasıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Tersane Plajı

1228 yılında Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat Tarafından yaptırılan ve günümüze kadar bozulmadan gelen Alanya Tersanesi ile Kızılkule arasında kalan tarihle iç içe küçük bir plajdır Tersane Plajı… Halk arasında bilinen diğer adı da Soğuk Kapı Plajı’dır. Oldukça küçük bir kumsal alanına sahip olan plaj bu yüzden çok fazla bilinmez ve tercih edilmez. Sessiz, sakin bir ortamda denizle baş başa kalmak isteyenler burayı çok fazla tercih eder. Tarih ve denizin bir arada olduğu plaj tekne turlarının da yüzme molası verdiği plajlardan biridir.

Tersane plajına tekne ile ya da tarihin içinde yolculuk yapılarak ulaşılabilir. Kızılkule’nin ön kısmında yer alan tarihi kapıdan geçtikten sonra merdivenlerden inerek tarihi plaja ulaşılabilir. Tekne turlarının favori yüzme alanı olan plaj çakıllarla kaplıdır ve tertemiz masmavi denizi ile dikkat çekmektedir. Plaja giriş ücretsizdir ve etrafta herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Havlunuzu, içeceğinizi alarak gün boyu yüzebilir, güneşlenebilir, tarihi kalıntıları inceleyebilirsiniz. Surların arka tarafında yer alan portakal bahçeleri içindeki kafeteryada yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, bir yandan da eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar yoktur. Yeme içme ihtiyaçlarınızı tersane arkasında kalan kafeteryalardan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Delikdeniz Kral Koyu

Delikdeniz Kral Koyu

Antalya’nın en doğusunda yer alan Gazipaşa ilçesi, koyları, sahilleri ve plajları ile son derece özgün ve ilgi çekici bir bölgedir. Bu bölgede yer alan Delikdeniz Kral Koyu da bölgenin en bakir koylarından bir tanesidir. Kral Koyu Antalya il merkezine yaklaşık olarak 66 kilometre, ilçe merkezine ise 24 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Delikdeniz Kral Koyu’na ulaşım için toplu taşıma seçenekleri yok denecek kadar kısıtlı. Ancak bölgeye şahsi araçlar ile ulaşım son derece mümkündür.  Delikdeniz Kral Koyu eşsiz doğası, muhteşem manzarası ve yemyeşil arazisi ile ziyaretçilerini adeta büyüler niteliktedir.  Kral Koyu ismini Kral Antiochos’tan almaktadır. Rivayete göre Antiochos bu koyda denize girmekteydi.

Kral Koyu deniz rengi son derece berraktır. Denizin dibinde yer alan su altı bitki örtüsünü görmek mümkündür. Delikdeniz Kral Koyu’nun plajı bulunmamaktadır. Bu sebeple herhangi bir çakıllı ya da kumlu bir alanı yoktur. Bölge tamamen kayalıklar ve taşlar ile oluşmuştur. Bu sebeple çocuklu ailelerin bölgeyi pek tercih etmediğini söyleyebiliriz. Kral koyu bölgenin bakir kalmayı başarmış nadir koylarından biridir. Bu sebeple koyda herhangi bir tuvalet ya da duş imkânı da ne yazık ki yoktur. Aynı zamanda yiyecek ve içecek temin edilebilecek herhangi bir tesis de koyda yer almaz. Koya gelecek olanların temel ihtiyaçlarını yanında getirmeleri gerekir.  Delikdeniz Kral koyu tamamen ücretsizdir.

Nasıl Gidilir: Antalya-Mersin karayolu üzerinde Güneyköy’e gelmeden önce “Antiochia Ad Cragum” tabelasından sağa saparak buradan 3 km’lik yol gittikten sonra sahile gelebilir, aracı burada park ederek patika yolu ile koya ulaşım sağlanabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Bostanlık Koyu

Bostanlık Koyu

Kemer’e 15 km uzaklıkta bulunan Bostanlık Koyu, Phaselis Antik Kenti’nin güney limanının hemen yanında yer alır. Tarihin ve doğanın en güzel şekilde bir arada bulunduğu noktalardan olan koy, civarın en bakir kalmış koylarından biridir. Koyun bakir kalmasının ve çok fazla keşfedilmemesinin en büyük nedeni araçla ulaşımın olmamasıdır. Koya ulaşım belli bir noktaya kadar ulaştıktan sonra yürüyerek ya da tekne turları ile gerçekleştirilir. Zorlu bir yolculuğun ardından koya ulaşıldığında ise karşılaşılan manzara gösterilen tüm zahmete değer güzelliktedir.

Doğa ve tarih ile iç içe sessiz, sakin, huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olan koy piknik ve kamp yapmak için de ideal bir noktadır. Masmavi sığ denizde yüzdükten sonran ormanlık arazide yürüyüş yaparak antik kenti görebilir, ağaçların altında piknik yapabilirsiniz. Girişin ücretsiz olduğu koyda kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme yok. Gitmeden önce bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Nasıl Gidilir: Kemer ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Bostanlık Koyu’na en yakın ulaşım yeri Tekirova-Cumayeri bölgesinde bulunan Sundance Kamping’dir. Buradan Phaselis Antik Kenti’ne gelebilir ve güneyinde kalan liman bölgesinden ulaşım sağlanabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Boncuk Koyu

Boncuk Koyu
Fotoğraf: Visit Kemer

Çıralı sahilinden 4 km uzaklıkta bulunan Boncuk Koyu, Kızılçam ormanları içinde kalmış saklı bir cenneti andırıyor. Araç ile ulaşımın olmadığı koy, Tarihi Likya Yolu üzerinde bulunan en bakir koylardan biridir. Etrafında araç yolu olmaması, sadece trekking ve yürüyüş amaçlı tercih edilmesi koyun havasının temiz kalmasını, doğasının bozulmamasını sağlamıştır. Likya Yolu patikasını takip ederek yeşillikler arasındaki koya ulaştığınızda sizi tertemiz berrak bir deniz ve çakıllarla kaplı bir plaj karşılar.

Etrafında yerleşim yeri ve herhangi bir tesisin bulunmadığı koy, tamamen doğa ile iç içe huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin uğrak noktasıdır. Hemen derinleşmeyen dalgasız denizi ideal bir yüzme noktası olmasını sağlar. Daha çok Likya yolunda yürüyüş yapanların uğradığı ve görünce hayran kaldığı koy, uzun bir yürüyüşün ardından manzara eşliğinde dinlenme imkânı sunar. Küçük bir su kaynağı da bulunan koy, hem doğanı hem de denizin tadını çıkarmak için mükemmel bir alternatif.

Nasıl Gidilir: Boncuk Koyu’na araç ile ulaşım ne yazık ki mümkün değil. Çıralı Sahili’ne yaklaşık 4 km mesafede bulunan koya tarihi Likya yolunu takip ederek ulaşım sağlanmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Erenkuş Pınarı Halk Plajı

Erenkuş Plajı
Fotoğraf: Emrecan Ürküt

Antalya’nın en gözde halk plajlarından bir tanesi olan Erenkuş Pınarı Halk Plajı, şehir merkezine yalnızca 20 dakikalık bir mesafede yer almaktadır. Şehir merkezine yakın olmasından dolayı plaja şehrin farklı bölgelerinden kalkan toplu taşıma araçları ile ulaşmak mümkündür.  Erenkuş Pınarı Halk Plajı’nın çevresi kayalıklar ile çevrilmiştir. Yaz aylarında ailelerin sık olarak tercih ettiği bu bölge, temiz doğası, berrak denizi ile misafirlerini kendine hayran bırakacak bir konumdadır.

Erenkuş Pınarı Halk Plajı, 30 metre gibi bir uzunluğa sahiptir. Plaj ilçe belediyesi tarafından işletilmektedir. Plaja giriş ücretsizdir. Şehre yakınlığından dolayı çocuklu ailelerin de sık uğrak noktalarından bir tanesidir. 1. derece doğal sit alanı olan bu bölge, aynı zamanda 3 yıl üst üste mavi bayrak ödülü de almıştır. Erenkuş Pınarı Halk Plajı’nda ihtiyaçların karşılanması için tesisler bulunmaktadır.  Aynı zamanda plajda şezlong ve tuvalet hizmeti almak da mümkündür.  Plaj, belediye işletmesi altında olduğundan dolayı fiyatlar oldukça makul düzeydedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 10 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli), restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Gerenlik Plajı

Gerenlik Plajı
Fotoğraf: Nizamettin Saka

Kaş’ın en güzel plajlarından biri olan Gerenlik Plajı, karadan ulaşımın olmadığı sadece tekne turları ile gidilebilecek bir noktada yer alır. Bu yüzden de doğası bozulmadan kalmıştır ve Kaş’ın en doğal kumsalına sahiptir. Plajın en önemli özelliği de çamur banyosu yapılabilecek alanları olmasıdır. Doğal killi toprağının birçok cilt hastalığına iyi geldiği düşünülür ve şifa arayanlar buraya akın akın gelir.

Kalkan’dan kalkan tekne turlarının uğrak noktası olan plaj, muhteşem bir plaj alanına ve tertemiz berrak bir denize sahiptir. Tekneler genellikle Gerenlik Koyu’nda yüzme ve çamur banyosu için mola verir. Doğa ile iç içe akvaryumu andıran bir denize sahip olan plajda önce çamur banyosu yapabilir sonra turkuaz rengi denizde balıklarla birlikte yüzebilirsiniz. Girişin ücretsiz olduğu plajda dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Mehmetali Bükü Koyu

Mehmetali Bükü Koyu
Fotoğraf: Visit Kemer

Kemer ilçe merkezi ile arasında 24 km uzaklık olan Mehmetali Bükü koyu, Tekirova Mahallesi üzerinde yer almaktadır. Tekirova sahilinde bulunan irili ufaklı koylardan biri olan Mehmetali Bükü Koyu, civardaki en bakir kalmış koylardan biridir. Akvaryumu andıran berrak denizi eşsiz bir yüzme deneyimi sunar. Bu nedenle de tur tekneleri burada mutlaka yüzme molası verir. Doğa ile iç içe huzurlu bir gün geçirip yüzerek vakit geçirebileceğiniz koy, eşsiz günbatımı manzarası ile dikkat çeker.

Koyun denize girilen kısımları küçük çakıl taşları ve kayalıklarla kaplıdır. Çıplak ayakla yürümek biraz zor olsa da deniz ayakkabısı ile sorun çözülmüş olur. Berrak denizi tüplü dalış yapmak için son derece uygun bir ortama sahiptir. Zaman zaman dalış yapmak için açıklara demirleyen teknelerle karşılaşabilirsiniz. Yemyeşil Kızılçam ormanları ile çevrili koy, kampçıların da uğrak noktalarından biridir. Gün boyu huzur içinde denizin ve doğanın tadını çıkarabileceğiniz koya giderken herhangi bir tesis olmadığını göz önünde bulundurup, ihtiyacınız olan her şeyi yanınıza almanızı tavsiye ederiz.

Nasıl Gidilir: Tekirova Mahallesi’ne girdikten sonra Maden Yolu üzerinden 2 km daha yol giderek ulaşılabilir. Koya giden yol stabilize ancak normal binek araçla da ulaşım sağlanabiliyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Portakal Plajı

Alanya şehir merkezinin doğu kıyısında yer alan Portakal Plajı, Oba Çayı’nın denize döküldüğü yerden başlayıp, Dim Çayı’nın denize döküldüğü yerde biter. Görkemli Torosları arkasına alan plaj, 1 kilometreye varan uzunluğu ve 60-70 metreyi bulan genişliği ile göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahiptir. Çayların denize döküldüğü yerlerdeki serin sular Akdeniz’in kavurucu sıcaklarında adeta ilaç gibi gelir.

Alanya’da denize girmek için en çok tercih edilen plajlardan biri olan Portakal Plajı, ince kumlarla kaplıdır. Denizin dibi de kumludur ve yer yer sert kum kayaları vardır. Denizi oldukça sığdır. Çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için oldukça idealdir. Rüzgârlı havalarda deniz dalgalı olsa da genelde sakindir. Alanya’da rüzgâr sörfü eğitimi verilen plajlardan biridir. Plaja giriş ücretsizdir ve belli bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler vardır. Aynı zamanda plaj kıyısında yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfeler bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong ve yeme içme ihtiyaçlarınızı ücretli plaj yerindeki işletmeden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Keykubat Plajı

Alanya Kalesi’nin doğu kısmında yer alan Keykubat Plajı, Alanya Limanı’ndan başlayıp 3 km boyunca Oba Çayı’nın döküldüğü yere kadar devam eder. Etrafındaki yeşil alanlarda bulunan rengârenk begonviller nedeniyle Begonvil Plajı olarak da adlandırılır. Alanya’nın çoğu plajı gibi mavi bayraklı olan plaj, ince kumlarla kaplıdır ve çakıllı alanlara pek rastlanmaz. Denize dökülen akarsular nedeniyle genellikle koyu renkli olan denizi tertemizdir. Aynı zamanda da sığ ve dalgasızdır. Bu nedenle de çocuklu aileler güvenle denizde vakit geçirebilir.

Plaj çevresinde düzenlenmiş olan yeşil alanlar ve parklar buraya ayrı bir hava katar. Plaja giriş ücretsizdir. Plajda bulunan işletmelerden hem yeme içme ihtiyacınızı hem de şezlong ve şemsiye ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda duş, tuvalet ve soyunma kabinleri yer alır. Sadece yüzmek ve güneşlenmekle yetinmeyip farklı alternatifler istiyorsanız, zengin su sporları seçenekleri bulunan Keykubat Plajı’nı tercih etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin tatillerini geçirmek için tercih ettiği Antalya, sayısız gezilecek yerlerden yeme içmeye, alışverişten gece hayatına, onlarca gizli kalmış cennet gibi koy ve altın sarısı kumsallara sahip mavi bayraklı plajları ile ülkemizin turizm açısından cazibe merkezlerinden biridir. Bu harika şehirde yapılacak bir dolu şey var! Antalya’yı daha fazla keşfetmek ve bir sonraki tatilinizi planlamanız için yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin