Ankara’da Huzurun Adresi: Kuğulu Park

Kuğulu Park’ın hikayesini merak edenler, bu yazı tam size göre. Keyifli okumalar.

II. Dünya Savaşı döneminde Alman Büyükelçiliği, Ankara’da Tunalı Hilmi Caddesi’yle İran Caddesi arasında bulunan Polonya Büyükelçiliği’nin olduğu yerin kendilerine verilmesini ister. Zamanın cumhurbaşkanı İsmet İnönü ise Almanların bu isteğini kabul etmez. Polonyalılar kendilerine yapılan bu jeste karşılık 1960 yılında kendilerine ait olan bahçeyi, park yapılması için Ankara Belediyesi’ne bağışlarlar.

Kuğulu Parkı

I. Derece sit alanı olarak kontrol altına alınan bölge Çin’den hediye gelen kuğulara istinaden “Kuğulu Park” olarak adlandırılır. Parktaki derenin suyundan yararlanılarak oluşturulan gölde yüzen kuğuların olduğu park günümüzde Ankara’nın sembol yerlerinden biri.

Yıllar içerisinde birçok değişime uğrayan parkın bir kısmı yollar için ayrılıp park alan daralsa da Kuğulupark’ın Ankaralılar için yeri çok ayrıdır. Birçok aşığın ilk buluşmasında bu parkın izi vardır mesela. Ya da birçok aile çocuğunu bu parkta büyütmüştür. Daha nice hatıralar bu parkta yaşanmış ve şimdilerde hafızalardaki tazeliğini koruyor.

Ankara Kuğulu Parkı

Parkın hemen yanındaki caddeye ismi verilen “Tunalı Hilmi” heykeli 2006 yılında Çankaya Belediyesi tarafından parka eklenmiştir. Aynı zamanda “Öpüşenler” isimli heykelin de bulunduğu park, günümüzde asırlık ağaçlarıyla Ankaralıların ve Ankara’yı ziyaret edenlerin temiz bir nefes alıp, dinlenmek için kaçış rotası olarak gördüğü bir destinasyon.

Kuğulupark’a Nasıl Gidilir?

Başkent Ankara’ya gelmek için Ankara uçak bileti sayfamızı ziyaret ederek en uygun bilet seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Hava alanından dilerseniz servislerle dilerseniz araç kiralayarak bu güzel parkı ziyaret edebilirsiniz. Ankara’ya geldikten sonra Kızılay’a ulaşırsanız keyifli bir yürüyüşün ardından kolaylıkla parka ulaşabilirsiniz. Eğer yürümeyle pek aranız yoksa Kızılay’dan toplu taşıma araçlarıyla veya taksiyle kolaylıkla parka ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin