Amerika’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Amerikan Usulü 20 Lezzet

Fast food’un anavatanı Amerika Birleşik Devletleri çok özel bir yemek kültürüne sahip değil ancak dünya geneline yaydığı bu hızlı yemek kültürü ile adından sıklıkla söz ettirmeyi başarıyor. Birçok mutfak kültüründen de etkilenen Amerika’da ne yenir? Ne içilir? gibi soruları masaya yatırdık ve sizin için okuması keyifli bir liste ortaya çıkardık.

Amerika’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Amerika “yaşamak için yemek” mantığıyla kendisine zahmetsizce hazırlanan yemekler bulma konusunda oldukça uzman. Bu nedenle bu ülkeye geldiğinizde muhteşem yemekler beklemeniz sizi biraz hayal kırıklığına uğratabilir. Tabi gene de şehirdeki fast food tarzı yiyeceklerin de çok lezzeti olduğunu belirterek haklarını da yemeyelim.

Malumunuz domuz eti Amerika yemekleri içinde sıklıkla tüketiliyor. Bu da Müslüman ziyaretçiler için helal gıda bulmanın zorluk derecesini hayli arttırıyor. Bu nedenle yemek için mekan araştırırken çeşitli uygulamalardan ve yorum sitelerinden faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.

Birçok fast food restoranı “self servis” çalışıyor. Bu da olayın bahşiş boyutunu biraz değiştiriyor. Eğer “self servis” bir mekanda karnınızı doyurmak isterseniz bahşiş konusunda rahat edersiniz; ancak garson çalıştırılan bir mekanda bir miktar bahşiş bırakmamanız mekandan güleryüz görmeden ayrılmanızı garanti etmeniz anlamına gelecektir.

Neyse efenim, lafı çok uzattık galiba… İyisi mi hazırladığımız listemize geçelim biz;

1. Hamburger

Hamburger
Hamburger

Amerika deyince kesinlikle ilk sıraya konması gereken yemeklerin başında fast food yemek kültürünün en önemli simgelerinden birini koymamız gerekti. İşte biz de çok demode olmasına karşın “Amerika’da ne yenir?” sorusunun ilk akla gelen cevaplarından biri olan hamburgeri listemize ilk sıradan aldık.

Ha bu arada ülke sınırları içinde oldukça büyük porsiyonlarda hamburgerler yapılıyor. Siparişinizi verirken bu unsuru dikkate almanızı öneriyoruz.

2. Hot Dog

Hot Dog
Hot Dog

ABD’nin yiyecek üzerine dünyaya armağan ettiği en etkili şeylerin başında şüphesiz hot dog geliyor. Bu sosisli sandviç aslında öyle aman aman bir lezzete sahip olmasa da yemesinin kolay olması ve ülkenin gerçekleştirdiği muhteşem reklam çalışmaları ile dünya genelinde kendine yer bulmayı başarmıştır.

3. Pretzel

Pretzel
Pretzel

Kelime anlamı “çubuk kraker” olan bu atıştırmalıkları açlığınızı yatıştırmak istediğiniz zamanlarda hızlı bir şekilde tüketebilirsiniz. Ülke genelinde bu hamur işinin de çok sevildiğini ve Amerikan yemek kültürü içinde özel bir yere sahip olduğunu belirtelim.

4. Cheesecake

Cheesecake
Cheesecake

Amerika’nın dünyaya armağan ettiği ve şu anda neredeyse dünyanın neresine giderseniz gidin bulabileceğiniz bir lezzet cheesecake. Ülkede tatlı deyince ilk akla gelen şey kesinlikle “cheesecake” oluyor. Görüntü olarak oldukça cazip gelen bu tatlıyı ülkenin her pastanesinde ve restoranında görmeniz mümkün olabiliyor.

5. Clam Chowder

Clam Chowder
Clam Chowder

Deniz tarağı çorbası Amerika’da içebileceğiniz en keyifli çorbalardan biridir. Özellikle ekmeğin içi oyularak bunun içinde hazırlanan sunum zaten aç bir mideyi görüntüsü ile bile sarhoş edebiliyor. Lezzetine gelinde çok yoğun bir aroması olmadığı için hemen herkesin bu çorbayı sevebileceğini düşünüyoruz.

6. Bagel

Bagel
Bagel

Ülkenin bütün eyaletlerine yansımış olan bu hamur işi kahvaltı olarak belki de bulabileceğiniz en keyifli yiyeceklerden biri. Ülkemizden bir yiyeceğe benzetmek gerekirse açmayı andıran bu yuvarlak lokmaların arasında dilediğiniz şeyleri koyarak kendinize güzel bir kahvaltı ziyafeti çekebilirsiniz.

7. Donut

Donut
Donut

Donut da gene Amerika yemek kültürü deyince ilk akla gelen şeylerden biri. Zihnimizde filmlerden dolayı polislerin kahve eşliğinde tükettiği bir atıştırmalık olarak canlanan donut elbette sadece polisler tarafından yenilmiyor. Ülkede bu yiyeceği yiyen birçok insan görebilirsiniz. Tavsiyemiz ülke sınırlarından çıkmadan önce bu lezzeti denemeniz yönünde olacaktır.

8. Izgara

Izgara
Izgara ABD yemek kültüründe çok önemli bir yere sahip

ABD hızlı yemek hazırlama konusunda uzman bir ülke. Tavuk, balık, kırmızı et, deniz kabukluları gibi çok geniş bir yelpazede hazırlanan ızgaralar bol kepçe porsiyonlarda ve güzel bir sunum eşliğinde ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır. Hal böyle olunca ülkenin en önemli pişirme tekniği olan ızgarada hazırlanan yiyecekleri “Amerika’da ne yenir?” listemize mutlaka eklememiz gerekti.

9. Pizza

Deep Dish Pizza
Deep Dish Pizza

Şunu açık bir şekilde belirtelim ki Amerika ziyaretiniz esnasında enfes pizzalar yiyeceksiniz. Özellikle kalın hamurlu ve bol domates soslu, bol malzemeleri “deep-dish” diye adlandırılan muhteşem pizzaların lezzeti sizi kendisine aşık edecek kadar güzel.

10. Filtre Kahve

Kahve
Kahve Amerika için vazgeçilmez içeceklerden biri

Kahve “Amerika’da ne yenir? Ne içilir?” sorusunun en popüler cevaplarından biri. Burada insanlar güne kahvesiz başlayınca tam uyanamıyor. Her Amerikan evinde bir filtre kahve makinesinin olması da bundan dolayı. Dünyanın en önemli zincir kahve dükkanlarından biri olan Starbucks’ın da bu ülkede kurulmuş olması bunu ispatlıyor. Bu nedenle Amerika sokaklarını dolaşırken yorulduğunuzda kendinizi en yakın kahve dükkanına atın ve bir fincan kahvenin tadını çıkarın.

11. Buffalo Wings

Buffalo Wings
Buffalo Wings

Çeşitli acı soslarla tatlandırılan bu tavuk kanatları güzelce pişirilerek yanında açılan lezzetli bir bira ile tadına doyum olmaz bir menüye dönüşüyor. Ülkede bu lezzeti tadabileceğiniz yüzlerce farklı mekan bulabilirsiniz.

12. Coleslaw

Coleslaw
Coleslaw

Başta lahana ve havuç olmak üzere açık renkli ve tat olarak diğer yiyeceklere göre biraz “nötr” kalan yiyeceklerle hazırlanıyor bu salata. Ülkemizde dolu malzemelerle hazırlanmış renkli salata tabaklarından sonra bu salata size biraz zayıf görünebilir. Özellikle fast food yemek hizmeti veren mekanlarda sunulan bu salata türü genellikle mayonez ile harmanlanarak servis edilmektedir.

13. Pancake

Pancake
Pancake

ABD deyince ilk akla gelen hamur işi ürün kuşkusuz pancake oluyor. Bilhassa kahvaltılarda tüketilen pancake üzerine bal, reçel gibi tatlı gıdalar da sürülünce tadına doyum olmaz bir lezzete dönüşüveriyor.

14. Barbekü Soslu Kaburga

Barbekü Soslu Kaburga
Barbekü Soslu Kaburga

Oldukça kolay bir şekilde hazırlanan ve barbeküde hızlı bir şekilde pişirilen barbekü soslu kaburga Amerika’nın olmazsa olmaz yiyeceklerinden biri. Zaten ülke genelinde barbeküde pişirilen etler Amerikan mutfağı için olmazsa olmaz unsurlardan biridir.

15. Bamya Çorbası

Bamya
Bamya

Ülkemizde de çok sevilen bamya çorbası Amerikan mutfağı içinde de kendisine önemli bir yer bulmuş durumda.

16. Meksika Mutfağı

Meksika mutfağı
Meksika mutfağı ülkede çok yaygın

Meksika’nın ABD ile komşu olması bu iki ülkeyi sadece diplomatik olarak değil yemek kültürü olarak da etkileyen bir durum. ABD eyaletlerini gezdiğinizde pek çok Meksikalı ile karşılaşabileceğiniz gibi bu ülkeye ait yemekleri yiyebileceğiniz çok fazla restoran da görebilirsiniz. Özellikle burrito her yerde bulabileceğiniz çok keyifli bir Meksika yemeği olarak tatmanız gereken bir lezzet.

17. Dondurma

Dondurma
Dondurma

Ülkemizde artık el yapımı gerçek süt kokusu alabileceğiniz dondurmalar pek mümkün olmasa da Amerika’da birçok mekanda leziz ve hakiki dondurma tadabilirsiniz. Hele bir de mevsim yaz ve hava sıcaksa serinlemek için tercih edebileceğiniz en önemli yol bu büyüleyici dondurmalar olacaktır.

18. Bira

Bira
Birasız bir Amerika mutfağı düşünelemez

Amerika’da en çok tüketilen içecekler arasında kuşkusuz bira geliyor. Ülkede bulunan çok özel bira üretimhanelerinde üretilen birbirinden lezzetli biralar geliyor. Bu ülkede günün her saati bira içen birilerini görebilirsiniz. Bira içmek için ülkede bulunan birbirinden farklı konseptlere sahip barları da tercih edebilir yanında eşsiz patates cipsi ve “buffalo wings” ile biranızın tadını çıkarabilirsiniz.

19. Cupcake

Cupcake
Cupcake

Amerika’dan dünyaya yayılan bu minik leziz pastalar ülkenin dört bir yanında her türlü çeşidiyle bulunuyor. Bunun için de sizleri ülkedeki pastaneleri keşfetmeye davet ediyoruz.

20. Elmalı Turta

Elmalı Turta
Elmalı Turta

Amerika’da ne yenir? diye merak eden bünyeler için, içinde muhteşem elma lezzetini gizleyen bu muhteşem turtadan bahsetmemek olmazdı di mi 🙂 O halde hemen bu muhteşem turtayı da “Amerika’da denenmesi gereken lezzetler” listenize dahil etmelisiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin