Boston’da Gezilecek Yerler | En İyi 40 Yer

Boston nerede? & Hangi ülkede? Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzey doğu kısmındaki Boston, Massachusetts eyaletinin başkenti konumunda bulunmaktadır.

Boston hakkında; New England’daki en büyük şehir olan Boston, 124 km²’lik bir alanı kaplamaktadır. Şehir adını, İngiltere’deki bir kasabadan almıştır. 1630’da dolambaçlı sokaklarda kurulan Boston, Amerikan Devrimi, köleliğin kaldırılması ve ülkenin ilk üniversitesinin kurulmasına kadar pek çok anlara şahitlik etmesi nedeniyle Amerika’nın en önemli ve özel şehirlerinden biridir.

Boston kayda değer geçmişinin yanı sıra eğitim ve kültürel açıdan da ülkenin önde gelen şehirlerinden biridir. Şehrin küçük bir alana sahip olması ise turistlerin burayı yürüyerek ya da toplu taşıma araçlarını kullanarak kolay bir şekilde gezmesine olanak tanımaktadır.

Boston ortalama gezi süresi; Boston’u ziyaret etmek için ortalama 3 günlük bir gezi planı yeterli olacaktır. Eğer bütçeniz müsaitse 4 günlük bir gezi planı şehri daha yakından tanımanızı sağlayacaktır.

Boston pahalı mı? Boston ülkemize göre pahalı bir şehirdir ve Boston ziyareti sırasında gerek indirim kartlarını kullanarak gerekse uygun fiyatlı zincir marketlerden alışveriş yaparak bütçenizi düşünmeniz menfaatinize olacaktır.

Boston nasıl bir yer? Güvenli mi? Boston ziyareti esnasında herhangi büyük bir suçla karşılaşma olasılığınız düşüktür. Bununla birlikte kalabalık ve turistik yerlerden uzaklaşmaya karar verirseniz, gideceğiniz yerle ilgili bilgi sahibi olmanız güvenliğiniz için önemlidir.

Diğer büyük şehirlerde yaptığınız gibi Boston’da da eşyalarınızı güvende tutmanız, geceleri aydınlık ve kalabalık yerlerden uzaklaşmamanız, akşamlar boş toplu taşıma araçlarına binmemeniz güvenlik açısından kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Boston’u ziyaret etmek için en iyi zaman; Boston’a gitmek için en iyi zaman Mayıs ile Kasım arasında kalan zaman dilimidir. Özellikle ilkbaharın sonları ve yaz ayları Boston oldukça hareketli ve eğlenceli bir yer haline gelmektedir. Yaz ayları çok sıcak olmadığı için şehri keşfetmek de oldukça keyiflidir. Kasım ile Nisan ayları arasında kalan zaman dilimi ise şehrin en soğuk ve gri zamanları olduğundan seyahat için bu dönemden kaçınmanızı öneririz.

Yardımcı uygulamalar;

-Gezi için;

  • ParkBoston (Boston’deki çoğu yerde otopark ücreti ödemeye yardımcı olur) – Android / IOS

-Ulaşım için;

  • MBTA (Otobüs, metro ve banliyö tren tarifeleri – Android / IOS
  • Uber (Taksi uygulaması) – Android / IOS
  • Lyft (Araç paylaşım hizmeti) – Android / IOS

Şehir içi ulaşım; Boston’da şehri keşfetmenin en güzel yolu yürümektir. Uber ve Lyft gibi popüler araç çağırma uygulamaları da ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bunlar dışında “T” ismi verilen metro sistemini, otobüs, su taksisi ya da taksi seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Şehirdeki yolların dar ve tek yönlü olması, yüksek otopark ücretleri nedeniyle araç kullanmak hayli zorlu olabildiği için araç kiralama seçeneğini ise çok fazla önermiyoruz.

Tasarruf kartları;

Boston-İstanbul arası saat farkı; İstanbul, Boston şehrinden zaman olarak 7 saat ileridedir. Yani şu anda İstanbul’da saat 12.37 iken Boston’da saatler 05.37’yi göstermektedir.

Boston’da ne yenir? Ne içilir? Boston’a geldiğinizde farklı yönlere hareket eden birçok yenilikçi şefle birlikte değişim gösteren Boston mutfağı ile tanışmanın yanı sıra taze deniz ürünlerine yoğunlaşan geleneksel yemeklerin tadına da bakabilirsiniz. Boston’a geldiğinizde tatmanız gereken lezzetler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz Boston yeme içme rehberi başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Restoran bahşiş oranları; Boston’da restoranlarda %15 oranında bir bahşiş bırakmak yaygın olarak kabul gören bir durumdur. Bahşiş vermemek hoş karşılanmayabilir. Eğer çok memnun kaldığınız bir hizmet olursa bu oranın üstünde de bahşiş bırakabilirsiniz.

Boston’un en ünlüleri; Freedom Trail, Fenway Park, New England Aquarium ve Boston Limanı gibi noktalar Boston’un en ünlü görülecek yerleri arasında bulunmaktadır.

Boston gezi önerileri;

  • Boston gezilecek yerler ve şehirle ilgili diğer öneriler için mutlaka mobil uygulamalardan faydalanmanızı öneriyoruz.
  • Boston’da musluklardan su içilebildiği için yanınızda sağlam bir şişe ya da matara bulundurmanız sizi su satın alma masrafından kurtaracaktır.
  • Boston’un ünlü deniz ürünlerinden yapılmış “Clam Chowder” isimli çorbasını mutlaka deneyin. Çorba ekmekten yapılmış bir kase içinde, oldukça farklı bir biçimde servis edilmektedir.

Boston Gezilecek Yerler Videosu

Boston Gezilecek Yerler Listesi

-Simgesel Yapılar

1. Fenway Park

Fenway Park

Burası neresi? Amerika’nın beysbol tarihine tanıklık etmek isteyenler için Fenway Park çok isabetli bir nokta olacaktır. 1912 yılında inşa edilen stat ülkenin en eski beysbol stadı unvanına sahiptir ve Boston Sox’a ev sahipliği yapmaktadır.

Stadyumun en meşhur noktalarından biri, sol tarafta bulunan 37 metrelik bir yeşil duvar olan Yeşil Canavar’dır ve kompleks elle çalıştırılan skorboard gibi “eski zaman” beyzbolunun bazı simgesel kalıntılarını hala korumaktadır. Stadyum aynı zamanda 33.871 seyirci kapasitesi ile Major League’teki en düşük oturma kapasitesine sahip stat olma özelliğine sahiptir.

Neden gitmeliyim? Amerika’nın en sevilen spor komplekslerinden biri olarak kabul edilen stadyum, spor hayranı olmasanız bile gezmesi oldukça eğlenceli ve ilginç olan yerlerden biridir. Burası aynı zamanda 18 defa “World Series’e” ev sahipliği yapması nedeniyle de beyzbol tarihi açısından çok özel bir yere sahiptir.

Ne yapılır? Günümüzde aktif olarak maçlara ev sahipliği yapan stadyumda, maçların oynanmadığı zamanlarda gerçekleştirilen turlara katılarak çok keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Parktaki turlar yıl boyunca gerçekleştirilmektedir. Dilerseniz kışın iki haftalık hokey ve buz pateni etkinlikleri için Frozen Fenway’e göz atabilirsiniz. Stadyum aynı zamanda büyük yaz konserlerine de ev sahipliği yapmaktadır ve bu da gerçekleştirebileceğiniz keyifli etkinlikler arasında yer almaktadır.

  • Adres: 4 Jersey St, Boston, MA 02215, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 877-733-7699
  • Ziyaret saatleri: 09.00-17.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 25$, 3-12 yaş arası 17$ ve 3 yaş altı ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

2. Paul Revere Evi

Paul Revere Evi

Burası neresi? 1700’lerde şehirdeki ev yaşamının nasıl olduğuna bir bakış atmak için şehrin Kuzey Yakası’ndaki tarihi Paul Revere Evi’ne mutlaka uğramanız gerekiyor. Ev, Freedom Trail üzerinde bulunmaktadır ve geçmiş dönemdeki insanların yaşantılarına meraklı olan kişiler için önemli bir cazibe merkezidir.

İçeride tarih meraklıları tarafından ilgiyle izlenen geniş kirişler dikkat çekmektedir. Geniş şömineler ve Revere ailesine ait bazı orijinal mobilyalar da buraya hayran olmak için geçerli sebepler arasında bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Amerikan tarihi ilginizi çekiyorsa, Paul Revere Evi sizin için Boston’da görülmesi gereken yerlerden biri olacaktır. Ev küçük olsa da incelenecek bir hayli şey olduğundan ortalama 1 saatlik bir zaman ayırmanızı öneriyoruz.

  • Adres: 19 N Square, Boston, MA 02113, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-523-2338
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.15
  • Giriş ücreti: Yetişkin 6$, Yaşlılar ve öğrenciler 5,5$, 5-17 yaş arası 1$
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

3. Senfoni Salonu (Symphony Hall)

Boston Senfoni Salonu

Burası neresi? Senfoni Salonu, muazzam akustiği nedeniyle dünyadaki en özel konser salonlarından biri olarak kabul edilmektedir. Salonda Boston Senfoni Orkestrası ve Boston Pops konserler vermektedir. Senfoni Salonu mimar McKim, Mead ve White ile Harvard Üniversitesi’nde fizik bölümünde görevli olan Wallace Clement Sabine tarafından 1900 senesinde tasarlanmıştır.

Salonun duvarlarında on altı Yunan ve Roma heykelinin replikası sıralanmaktadır ve sahne üzerinde ise Beethoven’ın ismi görülebilmektedir. Salonun 4.800 borulu Aeolian-Skinner organı da dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul edilmektedir ve 1949 senesinde kurulmuştur. Salon 2.625 seyirci kapasitesine sahiptir.

Neden gitmeliyim? Harika bir canlı gösteri izlemek istiyorsanız Boston’da öncelikli uğramanız gereken yer Senfoni Salonu olmalıdır. Burayı ziyaret ederek Boston Senfoni Orkestrası’nın hayranlık uyandıran performanslarını, klasik konçertoları, koroları, konserleri ve daha fazlasını izleyebilirsiniz.

  • Adres: 301 Massachusetts Ave, Boston, MA 02115, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 888-266-1200
  • Ziyaret saatleri: Etkinlik saatleri için web sitesini ziyaret edebilirsiniz
  • Giriş ücreti: Etkinliğe göre değişmektedir.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

4. Eski Devlet Evi (Old State House)

Boston Eski Devlet Evi

Burası neresi? Burası Amerikan Devrimi, Boston Katliamı ve 1776 Bağımsızlık Bildirgesi gibi Amerikan tarihi açısından çok önemli olan olaylara bir bakış sunuyor. Bina, Boston şehrinde ayakta kalmayı başarabilen en eski kamu binası olması nedeniyle de mimari açıdan çok değerli bir pozisyondadır.

Kamu binası olarak kullanılmaya devam eden binada Oda Konseyi ve Massachussets Meclisi gibi kuruluşlar bulunmaktadır. Bina günümüzde restore edilerek müze haline getirilmiştir. İki katlı bir sergi olarak ziyaret edilebilen yapıda, şehri, devleti ve ulusu şekillendirmedeki önemli rolü üzerinde durulmaktadır.

Neden gitmeliyim? Burası Freedom Trail boyunca mola vermek için en meşhur yerlerden biridir. Ailedeki her yaştan kişi için özel olarak düzenlenmiş sergilerle etkileşime gireceğiniz bu tarihi binayı ziyaret ederek daha yakından tanıma fırsatına sahip olabilirsiniz.

  • Adres: 206 Washington St, Boston, MA 02109, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-720-1713
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 15$, Yaşlılar ve öğrenciler 14$, 12 yaş altı 8$
  • Yol tarifi al >

5. Prudential Tower

Prudential Towers

Burası neresi? 1964 yılında açılan Prudential Tower, halk arasında “The Pru” olarak adlandırılmaktadır. Pek çok sosyal etkinliğe ve alışveriş olanağına imkan sunan yapı, hem yerli halk hem de şehre gelen turistler için Boston’un cazibe merkezlerinden biri olarak sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Boston’un en ünlü gökdelenlerinden biri olan Prudential Tower alışveriş yapmak ve şehrin muhteşem manzarasını seyretmek için şehirdeki en önemli noktalardan biridir. Gökdelenin 50. katında bulunan Skywalk Gözlemevi’ne uğrayarak hem gündüz hem de gece Boston’un nefes kesen manzarasını seyredebilirsiniz.

  • Adres: 800 Boylston St, Boston, MA 02199, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: 1-973-802-6675
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-21.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

6. Harvard Üniversitesi ve Meydanı

Harvard Üniversitesi

Burası neresi? İçinde mimari açıdan muhteşem binalara sahip olan Harvard Üniversitesi, bu yönüyle Boston gezilecek yerler listesine girmeyi başarıyor. Üniversite 1636 yılında kurulmuştur ve Amerika’daki en eski yüksek öğrenim kurumu olması nedeniyle Boston için çok değerli bir yapıdır.

Üniversitenin de bulunduğu Harvard Meydanı, dillerin, çağların ve kültürlerin karışımıyla meydana gelmiş entelektüel ve sıra dışı bir meydandır. Meydan çevresinde kafeler, kitapçılar, sinemalar ve müzik dükkanları bulunmaktadır. Böylelikle ziyaretçiler için bambaşka bir deneyim sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Harvard Kampüsü çeşitli tarihi binaları ile kolay bir şekilde ayırt edilebilmektedir. Aynı zamanda çok beğenilen Harvard Üniversitesi Müzesi de geniş bir koleksiyon ile turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Ne yapılır? Harvard Üniversitesi’ne gelerek bu tarihi bölgede ve meydanda ücretsiz yürüyüş turlarına katılabilirsiniz.

  • Adres: Brattle St, Cambridge, MA 02138, Amerika Birleşik Devletleri
  • Ziyaret saatleri: 24 saat
  • Yol tarifi al >

-Doğal Güzellikler

7. Charles Nehri

Burası neresi? Charles Nehri Esplanade, Boston’daki en güzel ve keyifli yürüyüş yerlerinden biridir. Yaklaşık 5 kilometre boyunca uzanan ve muhteşem manzaralar eşliğinde sakinleşmenizi sağlayan bu yapraklı yol, Charles Nehri’nin Boston tarafından Cambridge manzaraları sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Şehrin huzur mekanlarından olan Charles Nehri fotoğraf çekmek ve dinlenmek için en ideal noktalardan biri. Yaz aylarında Hatch Shell’de ücretsiz olarak dahil olabileceğiniz konserler de Charles Nehri’nin Boston’da mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında gösterilmesini sağlamaktadır.

Ne yapılır? Buraya gelerek yerlilerle birlikte patikalarda yürüyebilir, koşabilir ya da bisiklete binebilirsiniz. Nehri yakından görmek isterseniz de kano veya kürekli tekne kiralayabilirsiniz. Ayrıca burada düzenlenen çeşitli etkinliklere de katılabilirsiniz.

  • Adres: Charles River, Esplanade, Boston, MA 02116, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

-Müzeler

8. Güzel Sanatlar Müzesi

boston güzel sanatlar müzesi

Burası neresi? Amerika’nın en kapsamlı müzelerinden biri olan Güzel Sanatlar Müzesi‘nde ziyaretçiler 450 binin üzerinde eseri inceleme fırsatını yakalıyor. Müze ülkenin en büyük müzeleri arasında bulunuyor ve Boston’un en önemli turistik yerlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Müzenin kuruluşu 1870 yılına dek uzanmaktadır ve şu anda Fenway-Kenmore semtinde, Back Bay Fens parkının muhteşem manzarasına ve doğasına bakan devasa bir Neoklasik binada bulunmaktadır. Müzenin içinde ise Kolomb öncesi ve sömürge döneminde üretilmiş sanat eserlerinden çağdaş eserlere kadar güzel sanatlara dair her şeyi bulabilirsiniz.

Müzede ayrıca devasa galerilerde muhteşem Asya ve İran bölgesine ait güzel sanat eserlerini, eski Mısır mumyalarını, Avrupalı sanatçıların yapmış olduğu etkileyici eserleri ve çok daha fazlasını da görme şansına sahip olabilirsiniz. Müzede toplamda 450.000’in üzerinde sanat eseri sergilenmektedir.

Neden gitmeliyim? Goya, Rembrandt ve Monet gibi çok değerli sanatçıların eserlerini barındıran Boston Museum of Fine Arts, dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olması nedeniyle Boston’a gelen her sanat meraklısının uğraması gereken yerlerin başında gelmektedir.

Ne yapılır? Müzeye geldiğinizde sadece galerideki muhteşem koleksiyonları incelemekle kalmayın; Müzenin dışında tenha bir noktada yer alan Japon Düşünce Bahçesi’ne gelerek huzurlu dinlenme anları ile gezinizi sonlandırın.

  • Adres: 465 Huntington Ave, Boston, MA 02115, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-267-9300
  • Ziyaret saatleri: Perşembe-Pazartesi 10.00-17.00, Cuma 10.00-22.00, Salı ve Çarşamba kapalı
  • Giriş ücreti: Yetişkin 27$, 7-17 yaş arası 10$, 0-6 yaş arası ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

9. Bilim Müzesi

Bilim Müzesi

Burası neresi? Boston’dayken aile ile gezilecek yerler arıyorsanız Bilim Müzesi, sizin için ziyaret edilmesi zorunlu bir yer olacaktır. Etkileşimli bir müze olan Bilim Müzesi, birçok kalıcı serginin yanı sıra sıklıkla değişen muhteşem geçici sergilere de ev sahipliği yapmaktadır.

Bilim Müzesi içinde fosillerin ve birebir boyutlardaki gerçekçi maketlerin arasında dolaşabilir ve dinozorların devasa boyutlarına hayran kalabilirsiniz. Müze içinde 120’den fazla hayvanın maket ve fosilini inceleyebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Bilime meraklı ziyaretçiler için Bilim Müzesi, ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. Müzede birçok interaktif gösterilerin yanında birbirinden ilginç bilimsel nesneleri görme şanına da sahip olabiliyorsunuz. Bilim Merkezi ve Canlı Hayvan Bakım Merkezi’ni ziyaret ederek hem geçmişteki hem de günümüzdeki hayvanları görebilirsiniz.

  • Adres: 1 Museum Of Science Driveway, Boston, MA 02114, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-723-2500
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-17.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 29$, 3-11 yaş arası 24$, 60 yaş üzeri 25$, 3 yaş altı ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

10. John F. Kennedy Başkanlık Kütüphanesi ve Müzesi

John F. Kennedy Müzesi ve Kütüphanesi

Burası neresi? Kütüphane ve müzeden oluşan müze Amerika’nın 35. başkanı John F. Kennedy’e ithafen yapılmıştır. Yapı içinde Kennedy döneminden kalma özel eşyalar ve çeşitli nesneler sergilenmektedir. Müze binası 1979’da açılmıştır ve mimar IM Pei tarafından tasarlanmıştır.

Sergiler, başkanlık kampanyası izni, Oval Ofis, First Lady Jacqueline Bouvier Kennedy ve Kennedy ailesini kapsamaktadır. Müze ve kütüphane binası Boston Sahili’nde 10 dönümlük bir park içinde ziyaretçilerini beklemektedir.

Neden gitmeliyim? John F. Kennedy’nin hayatına odaklanmak ve ona ait şahsi eşyaları, belgeleri incelemek için bu etkileyici müzeye mutlaka zaman ayırmalısınız.

  • Adres: Columbia Point, Boston, MA 02125, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-514-1600
  • Ziyaret saatleri: Perşembe-Pazar 10.00-16.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 18$, Yaşlılar ve öğrenciler 12$, 13-17 yaş arası 10$, 12 yaş altı ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Meydanlar, Caddeler, Sokaklar

11. Back Bay

back bay

Burası neresi? Charles Nehri tarafından sınırlanan Back Bay Mahallesi, geçmişte durgun sular üzerinde inşa edildiğinden bu isimle anılmıştır. 19. yüzyıldan kalma bu mahalle, günümüzde Viktorya dönemine ait evlerin sıralandığı, keşfedilmeyi bekleyen restoranları ve şık butikleri ile gezmek için en uygun semtlerin başında gelmektedir.

Mahalle aynı zamanda ülkenin en eski ve en büyük botanik parkı olan Boston Public Garden’a ev sahipliği yapmaktadır. Copley’deki Eski Kilise de görülmeye değer yerler arasında bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Mahalledeki birçok eski ev, kafe ve restoranlar, butikler ve mağazalar burayı turistler için Boston’un en önemli yerlerinden biri haline getirmektedir.

12. Copley Meydanı ve Boston Halk Kütüphanesi

Copley Meydanı

Burası neresi? Back Bay bölgesinin ana meydanı olarak kabul edilen Copley Meydanı, hem eski hem de ultra modern binalarla çevrili tam bir sentez bölgesidir. Burada bulunan Boston Halk Kütüphanesi, 1848 yılında kurulmasına karar verilmiştir ve Amerika’daki kamu tarafından finanse edilerek kurulan ilk kütüphane olma özelliğini taşımaktadır. 1895 yılında açılan kütüphane binası 218 fit uzunluğunda ve 50 fit yüksekliğindedir. Binada son olarak 2003 yılında temizlik ve restorasyon çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Meydanın diğer noktalarında ise kırmızı kumtaşıyla mimar Henry Hobson Richardson tarafından tasarlanmış Trinity Kilisesi, diğer tarafında ise saygıdeğer bir Boston kurumu olan Fairmont Copley Plaza yer almaktadır. Hemen ilerisinde ise 52 katlı bir kule kompleksi olan Prudential Center bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Copley Meydanı’na dinlenmek ve kafa dinlemek için mutlaka gelin ve Boston Halk Kütüphanesi’nin içine binanın Rönesans Revival mimarisini yakından görmek için girin. İçeri girdiğinizde ise John Singer Sargent ve Edwin Abbey’in etkileyici duvar resimlerini incelemeyi unutmayın.

Ne yapılır? Meydanın ve çevresindeki muhteşem binaların tadını çıkarmanın yanı sıra Boston ve çevresinin 360 derecelik manzarasını sunan Skywalk gözlem güvertesi de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

  • Adres: Boston, Massachusetts 02116, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

13. North End (Boston’un Kuzey Yakası)

north end

Burası neresi? İtalyan kültürünün hakim olduğu ve şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri olan North End, Boston’un Küçük İtalya’sı olarak tanımlanmaktadır. Burası günümüzde otantik ortamıyla ve birçok keyifli mekanıyla ziyaretçilerin eğlenceli vakit geçirdiği yerlerin başında geliyor. Özellikle Freedom Trail gibi muhteşem yerler North End’i ilgi çekici kılmaktadır.

Neden gitmeliyim? 1630’dan beri Avrupalılara ev sahipliği yapan North End, sayısız tarihi yerler ve turistik noktalara ev sahipliği yapması nedeniyle şehrin özel yerlerinden biridir. İtalyan havasını Boston’da hissetmek isteyenler için şehirdeki en eski yerleşim yerlerinden biri olan North End, Boston’da mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Ne yapılır? North End’in dar sokaklarında dolaşın ve bölgeyi yakından tanıma fırsatına sahip olun. Hanover Caddesi’nde bulunan birçok İtalyan restoranından birine uğrayarak leziz İtalyan yemeklerinin tadına baktığınızdan da emin olun. Özellikle büyük bir rekabet içinde olan Mike’s Pastry ve Modern Pastry isimli pastaneleri deneyerek sizde hangisinin daha iyi olduğuna karar verin.

14. Beacon Hill ve Black Heritage Trail

Beacon Hill

Burası neresi? Beacon Hill’in güney tarafı Boston’un merkezinde yer almaktadır ve şehrin en güzel mahallelerinden biridir. Ağaçların gölge yaptığı sokaklarda Federal ve Yunan Revival tarzında inşa edilmiş bakımlı tuğla evler sıralanmaktadır. Bu evler ise yeşilliklerle kaplanmış Louisburg Meydanı’na bakmaktadır.

Bacon Hill’in kuzey kısmı daha mütevazı bir ortama sahiptir ve 19. yüzyılın başlarından bu yana Afro-Amerikalılara ev sahipliği yapmaktadır. 2,5 mil boyunca uzanan Kara Miras Yolu, kuzey kısmın en ilgi çekici noktalarından biridir ve yol boyunca sağlı sollu etkileyici evler sıralanmaktadır. Bu yola yıl boyunca ücretsiz rehberli turlar düzenlenmektedir.

Neden gitmeliyim? Beacon Hill’i ziyaretçiler için cazip kılan birçok nokta bulunuyor. Bunların başında mimar Charles Bulfinch’in Federal tarzda inşa ettiği bir ev olan Nicholas House Müzesi geliyor. Bu eve gelenler bölgenin elit kısmının nasıl yaşadığı hakkında fikir sahibi oluyor. Charles Street ise geleneksel bir mahallede alışveriş yapma deneyimi sunuyor. Bu gibi daha birçok ilgi çekici nokta Beacon Hill’de ziyaretçilerini bekliyor.

Aklınızda bulunsun! Bu bölge, Boston’un en pahalı semtlerinden biri olarak biliniyor. Bu nedenle de yeme içmeden, alışverişe kadar her şey burada, Boston’un geneline göre daha pahalıdır ve burada para harcarken daha dikkatli olmanızda fayda var.

  • Adres: 46 Joy St, Boston, MA 02114, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

15. Özgürlük Yolu (Freedom Trail)

Freedom Trail

Burası neresi? Üç millik Özgürlük Yolu, sizi Boston’un en önemli tarihi anıtları ve alanlarından 16’sına götürmektedir. Bu 16 simge, Amerika Birleşik Devletleri’nin kuruluşu için çok önemli bir yere sahiptir. Caddeyi en iyi şekilde gezebilmek için kaldırımdaki kırmızı tuğlaları ve geçitlerdeki ayak izlerini takip etmeniz faydalı olacaktır. Burası yaklaşık 4 kilometrelik bir parkurdur ve Amerika’nın en eski parklarından biri olan Boston Common’dan başlar.

Patika boyunca Paul Revere, Samuel Adams ve John Hancock gibi önemli isimlerin gömülü olduğu Old Granary Burying Ground başta olmak üzere King’s Chapel Burying Ground, Old South Meeting House ve Old State House gibi çok önemli noktaları görme şansına sahip olabileceksiniz.

Neden gitmeliyim? Boston’un tarihi yerlerinin bulunduğu bölgeyi ziyaret ederek tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Biraz karışık gelebilecek bu yolu cüzi bir ücret karşılığında alacağınız haritadan daha kolay bir şekilde gezebilirsiniz.

16. Chinatown (Çin Mahallesi)

Çin Mahallesi

Burası neresi? Boston’daki Chinatown, New England’daki tek Çin mahallesidir. Bölge, ilk olarak 1800’lü yılların sonlarında Çinli göçmenler tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Çinlilerden önce de bölgede Anglo-Sakson Protestanlar yerleşmişti. İlerleyen yıllarda da konut ve iş fırsatlarının burada yoğun olması nedeniyle Suriyeli, Yahudi ve İtalyan göçmenler burada yaşamıştır.

Neden gitmeliyim? Çin kültürünü yakından tanımak ve özellikle de restoranlarda Uzak Doğu yemeklerini denemek ve alışveriş yapmak için gelebileceğiniz yerlerden biridir.

17. Boston Tiyatro Bölgesi

Boston Tiyatro Bölgesi

Burası neresi? Boston’un heyecan verici şehir merkezinde bulunan Tiyatro Bölgesi, teknolojik unsurlarla donatılmış performans alanlarına ve koltuklara sahip, güzel bir şekilde restore edilmiş tarihi tiyatrolarla dolu bir bölgedir.

Neden gitmeliyim? Broadway gösterileri ve Boston Bale gösterileri başta olmak üzere, avangard yapımlar, komedi ve çocuk gösterileri ve daha birçok seçenek arasından seçim yapabilir ve gezinizi daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Bölge aynı zamanda çeşitli konaklama seçenekleri nedeniyle Boston’da nerede kalınır? sorusunun cevabını arayanlar için de uğranması gereken bölgelerden biridir.

18. Boston Sahili

Boston Sahili

Burası neresi? Boston Sahili, Boston’un muhteşem manzarasını ücretsiz olarak sunan ve Boston’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan keyifli bir noktadır.

Neden gitmeliyim? New England Akvaryumu’nun yakınlarından başlayarak John Joseph Moakley Adliye Sarayı’na kadar olan yürüyüşü takip ederek şehrin en muazzam manzaralarını görebilirsiniz.

-Kiliseler, Katedraller

19. Eski Kuzey Kilisesi

eski kuzey kilisesi

Burası neresi? Boston’da ziyaret edilecek en popüler yerler arasında bulunan Eski Kuzey Kilisesi, şehrin tarihi North End semtinde yer almaktadır. Kilisenin yapımı 1723 yılında gerçekleşmiştir ve şu anda Boston kiliseleri içinde ayakta durmayı başaran en eski kilise olma özelliğini taşımaktadır. Kilisenin özellikle uzun çan kulesi ile bölgenin en zarif mimari yapılarından biri olarak kabul edilmektedir.

Günümüzde Ulusal Tarihi Dönüm Noktası olarak kabul edilen kilise, şehrin geçmişinde önemli roller oynamış olan Binbaşı John Pitcairn ve Kaptan Samuel Nicholson’ın mezarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra George Washington’un güzel bir büstüne de ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Boston’un simgesel yapılarından biri olan Eski Kuzey Kilisesi, ilgi çekici tarihi, mimari ve muhteşem ambiyansı nedeniyle kesinlikle görülmeye değer.

  • Adres: 193 Salem St, Boston, MA 02113, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-858-8231
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi günleri dışında her gün 10.00-17.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Parklar, Bahçeler

20. Boston Public Garden

Boston Public Garden

Burası neresi? Birçok farklı bitki türünün bulunduğu Boston Public Garden ülke için tarihi bir öneme sahiptir. Bu nedenle park içinde insanların daha dikkatli ve özenli davranması beklenir. Şehrin kalbinde yer alan bu bahçe, Amerika’nın en eski parkıdır ve Freedom Trail’in başlangıcıdır.

Yerliler tarafından özellikle yaz aylarında sıklıkla kullanılan bu geniş yeşil alanda 1756 tarihli Merkezi Mezarlık alanı da bulunmaktadır. Parkın geçmişi ise 1837 yılına uzanmaktadır ve geçmişte bataklık olan bir alanda kurulmuştur.

Neden gitmeliyim? Boston Public Garden, dinlenmek, ördekleri izlemek ve yürüyüş yapmak isteyenler için Boston gezi planına mutlaka dahil edilmesi geren keyifli ve yeşil noktalardan biridir.

Ne yapılır? Buraya gelenler için George Washington’un atlı bir heykeli de görülmesi gereken şeyler arasında bulunuyor. Bunlar dışında Viktorya tarzı anıtlar ve heykeller de incelenebilir. Dilerseniz park içindeki gölde kuğu teknelerine binebilir ve çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

  • Adres: 4 Charles St, Boston, MA 02116, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-635-4505
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

21. Arnold Arboretumu

Boston Arnold Arboretumu

Burası  neresi? Yılın 12 ayı boyunca bambaşka desenlere bürünen Arnold Arboretumu, 300 dönüme yakın bir alana yayılmıştır ve ülkenin çeşitli bölgelerinden 16.000’den fazla bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. Bitkiler 14 ana koleksiyonda kategorileşmiştir. 1872 senesinde kurulan Arnold Arboretumu, eyaletteki en eski arboretum olma özelliğine sahiptir.

Bir peyzaj mimarı olan Frederick Law Olmstead tarafından tasarlanan arboretum ulusal bir tarihi dönüm noktası olarak kabul edilmektedir ve burayı bir eğitim sahası olarak kullanan Harvard Üniversitesi olarak korunmaktadır. Özellikle bonsai koleksiyonu oldukça ilgi çekicidir.

Neden gitmeliyim? Adeta bir “ağaç müzesi” olarak nitelendirebileceğimiz Arnold Arboretumu, özellikle doğaya ve bitkilere meraklı olan kişiler için Boston’da gezilecek görülecek yerler arasında bulunmaktadır.

Aklınızda bulunsun! Arboretum özellikle sonbaharda, akçaağaçların kırmızı ve sarı renkte parladığı ve ilkbaharda ağaçların çiçek açtığı zamanlarda muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yaptığından ziyaretinizi bu mevsimlere denk getirmeniz daha keyifli bir gezi yapmanıza olanak sağlayacaktır.

  • Adres: 125 Arborway, Boston, MA 02130, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-524-1718
  • Ziyaret saatleri: Her gün 07.00-19.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

22. Kennedy Yeşil Yol (Rose Kennedy Greenway)

Rose Kennedy Greenway

Burası neresi? Bir mil boyunca uzanan Rose Kennedy Greenway içinde bahçeler, anıtlar, heykeller, çocuk oyun alanları ve yeme içme alanları bulunuyor. Burası aynı zamanda festivaller için de standart yerlerden biridir. Bölgede aynı zamanda frisbi atmak için bolca yeşil alan, eski tip bir atlıkarınca ve kocaman bir fıskiye gibi farklı şeyler de bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Halka açık pazarlardan ücretsiz konserlere kadar her yıl ortalama 300 etkinliğe ev sahipliği yapan bu alan, Boston’da keyifli zamanlar geçirmek isteyenler için Boston’un önemli duraklarından biridir. 2008 yılında açılan yeşil alan hem yetişkinler hem de çocuklar için güzel bir cazibe merkezi konumunda bulunuyor.

23. Boston Common

boston common

Burası neresi? Amerika’nın en eski halka açık parkı olarak bilinen Boston Common, 1634’de şehrin kurucuları tarafından satın alınmıştır. Park ilk olarak bir mera olarak kullanılmıştır ve birçok tarihi olaya tanıklık etmiş bir meydandır. İngilizler de 1775 senesinde burayı kamp alanı olarak kullanmıştır.

Parkta geçmişte halka açık bir şekilde gerçekleştirilen idamların yapıldığı yeri gösteren bir plaket bulunmaktadır. Boston Freedom Trail Vakfı tarafından kurulan bir stanttaki görevliler, ziyaretçilere parktaki anıtlarla ilgili bilgiler sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Gölge sağlayan ağaçları, tarihi anıtları, fıskiyeleri ve çevreleyen gölet ile Boston Common, Boston gezi planı yapanlar için mola vermek amacıyla durulacak oldukça hoş bir duraktır. Burası aynı zamanda çocukların eğlenceli vakitler geçirebileceği oyun seçenekleriyle çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilen bir yerdir.

Ne yapılır? Bu tarihi parkı bir dinlenme yeri olarak değerlendirebileceğiniz gibi burada gerçekleştirilen tiyatro ve müzik konserleri gibi çeşitli etkinlikler için de değerlendirebilirsiniz.

  • Adres: 115 Boylston St, Boston, MA 02116, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-635-4505
  • Ziyaret saatleri: Her gün 06.00-23.30
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Anıtlar, Heykeller

24. New England Soykırım Anıtı

New England Soykırım Anıtı

Burası neresi? Boston Belediye Binası önünde bulunan New England Holokost Anıtı, şehrin önemli anıtlarından biridir. 6 adet cam kule olarak tasarlanan anıt, 1995 senesinde inşa edilmiştir. Kulelerden her biri farklı bir imha kampını simgelemektedir ve etkileyici bir manzara oluşturmaktadır. Anıt sanatçı ve mimar Stanley Saitowitz tarafından hayata geçirilmiştir.

Anıtın dış cephesinde soykırımda kurban edilen 6 milyon Yahudi’yi temsil eden sayılar yer almaktadır. Kulelerin iç kısımlarında ise kamplardan sağ kurtulanlara ait alıntılar bulunuyor. Ayrıca içlerden yükselen buhar bulutları ve Martin Niemoller’in yakındaki bir levhaya kazınmış olan kasvetli “İlk Geldiler…” şiiriyle Nazi Almanyası’nın işlemiş olduğu soykırımın akıldan çıkmayan bir hatırlatıcısıdır.

Neden gitmeliyim? Toplam 6 cam kuleden oluşan bu anıt, Boston tarihinin önemli bir bölümünü temsil etmektedir ve herkes için önemli bir öğrenme ve anma deneyimi sunmaktadır.

  • Adres: 98 Union St, Boston, MA 02129, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-457-8755
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

25. Bunker Hill Anıtı

bunker hill aniti

Burası neresi? Devasa Bunker Hill Anıtı’nı görmek için nehrin karşı tarafına, Eski Kuzey Kilisesi’nin karşısına gitmelisiniz. Ünlü Breed’s Hill’in tepesinde bulunan Bunker Hill Anıtı, Amerikan Bağımsızlık Savaşı esnasında 17 Haziran 1775 tarihinde İngiliz ve Vatansever kuvvetleri arasında gerçekleşmiş olan Bunker Hill çatışmasını anmak için dikilmiştir. Anıtın yapımı 1827 ile 1843 yılları arasında, Mimar Solomon Willard tarafından gerçekleştirilmiştir ve granit Quincy’den getirilmiştir. Anıtın yapımı için 6.700 ton granit kullanılmıştır.

Anıt, Boston Ulusal Tarih Parkı’nın bir parçasıdır ve Özgürlük Yolu üzerindeki önemli duraklardan biridir. Caddenin karşısında bulunan Bunker Hill Müzesi’nde ise Bunker Hill Savaşı’na dair detaylar, anıtım yapımı ve Charlestown’un tarihi ile ilgili bilgiler sunulmaktadır.

Neden gitmeliyim? Yaklaşık 60 metre yüksekliğindeki anıt, şehrin en eski yerleşim noktalarından olan Charlestown’da yeşil alanlar üzerinde yükselmektedir. 294 basamakla çıkılan zirvede hem Boston silueti hem de Charles Nehri üzerindeki nefes kesen manzara seyredilebiliyor.

  • Adres: Monument Sq, Charlestown, MA 02129, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-242-5641
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Çocukla Gidilebilecek Yerler

26. New England Akvaryumu

New England Aquarium

Burası neresi? New England Akvaryumu, aileler v hayvan severler için şehirdeki önemli cazibe merkezlerinden biridir. Egzotik deniz yaşamını keşfetmenizi sağlayan akvaryum içinde penguenler, deniz anaları, foklar ve vatozlar başta olmak üzere birçok farklı türden deniz canlısını görmek mümkün olmaktadır.

1969 senesinde açılan akvaryumun en önemli özelliği, ana binanın atriyumunda yer alan ve bir mercan kayalığını taklit eden 200.000 galonluk dev okyanus tankıdır. Tankın etrafında sarmal bir yürüyüş yolu bulunmaktadır ve izleyiciler birçok farklı ve etkileyici deniz canlısını muhteşem bir deneyimle yakından görebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Sınırsız balık türünü görebileceğiniz ve birçok ilgi çekici gösteriyi izleyebileceğiniz New England Akvaryumu, bölgenin en büyük akvaryumlarından biridir. Akvaryum, hem çocuklar için hem de yetişkinler için Boston’da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Ne yapılır? Akvaryum ayrıca su temalı film gösterimleri yapan bir IMAX sinemasına da ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda balina izleme turları da mevcuttur v ziyaretçiler bir gemi biletiyle akvaryum biletini birleştirerek bu turlara katılabilmektedir.

  • Adres: 1 Central Wharf, Boston, MA 02110, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-973-5200
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-17.00; Cumartesi-Pazar 09.00-18.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 10$, 3-11 yaş arası ve 60 yaş üstü 8$ (Balina izlemek için ekstra ücret ödenmesi gerekir)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Boston Çevresinde Gezilecek Yerler

-Çevredeki Kasabalar

27. Boston Liman Adaları

Boston Liman Adaları

Boston kıyılarında uzanan 34 ada, ziyaretçilerin güneşin ve denizin sonsuz eğlencesinin tadını çıkarmalarına olanak tanıyor. Adalardan on üç tanesi Boston Harbour Islands Ulusal Rekreasyon alanına dahildir. Bu adalardan mutlaka görülmesi gereken yerler arasında George Adası’ndaki Civil War Fort Warren ve Long Wharf’tan sadece 15 dakikalık kısa bir feribot yolculuğu ile ulaşılan Spectacle Adası’ndaki halk plajını sayabiliriz.

28. Portland

portland

Maine’nin en büyük şehri olan Portland, Boston’dan yaklaşık 2 saatlik bir araba yolculuğu mesafesinde bulunmaktadır. Burası, Arnavut kaldırımlı sokakları ile özellikle yemek severleri kendisine çekmeyi başarıyor. Portland’da ayrıca aklınıza gelebilecek her türlü butiğin satış yaptığı Liman bölgesi ile de meşhurdur. Pek çok ilginç pub ve bar da özellikle gece hayatını sevenler için burayı oldukça cazip bir yer haline getirmektedir.

29. Provincetown

provincetown

Boston’dan sadece 90 dakikalık bir feribot yolculuğuyla gidilen bu yaratıcı bölge, özellikle LGBT’nin sanat dolu bir buluşma noktası olarak ziyaretçilerini karşılıyor. Burada ziyaretçileri galeriler, restoranlar ve gece hayatının harika bir karışımı bekliyor. Bölge aynı zamanda gelişen sanat ortamını besleyen birçok etkinlik ve festivale de ev sahipliği yapmaktadır.

30. Plymouth Kasabası

Plymouth Kasabası

Boston şehrine yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunan Plymouth Kasabası, 1620 senesinde Mayflower isimli gemi ile Avrupa’dan gelenlerin karaya ilk ayak bastığı yerdir ve bu koloniyi kuranlar “Pilgrims” şeklinde anılmaktadır. Sürekli olarak gelişen kasaba, kendisine kalıcı bir yer bulmuş ve sürekli bir yerleşim yeri olarak değerlendirilmiştir.

Boston’da Alışveriş Yapılacak Yerler

-Caddeler, Sokaklar

31. Newbury Caddesi

Newbury Caddesi

Burası neresi? Boston’un en özel caddelerinden biri olan Newbury, tarihi binalar arasında birçok ünlü markanın mağazalarını barındırır. Ünlü markaların dükkanlarının yanı sıra burada modaya uygun küçük dükkanlar ve butikler, sanat galerileri de yer almaktadır. Kaldırımlardaki keyifli kafeler ise alışveriş esnasında minik bir mola vermenize olanak tanıyor.

Cadde geçmişte Boston Limanı’nın bir parçasıyken, 1850’li yıllarda toprakla doldurularak Black Bay olarak bağımsız bir bölge haline gelmiştir. Günümüzde burada The Boston Baked Bean, So Good Jewelry, Niketown, Hempest başta olmak üzere çok önemli markaların mağazaları kendisine yer edinmiştir ve 1,6 kilometrelik uzunluğu ile muhteşem bir gezinti bölgesidir.

Neden gitmeliyim? Neewbury, farklı bir alışveriş deneyimi yaşamak isteyenler için Boston gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken yerlerden biridir. Mahalle aynı zamanda mimari, dekoratif pişmiş toprak ve tuğla işçiliğinin bazı güzel örneklerini görmek için de önemli bir noktadır.

Ne yapılır? Alışveriş sonrasında dinlenmek ve yenilenmek isterseniz Bella Sante‘yi ziyaret etmenizi öneriyoruz. Burada tam vücut masajı başta olmak üzere yüz bakımı, manikür ve pedikür gibi kişisel bakım ihtiyaçlarınızı da giderebilirsiniz.

  • Adres: Boston, Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

-Marketler, Pazarlar

32. Quincy Market ve Faneuil Hall

Quincy Market

Burası neresi? Faneuil Hall, 3 tarihi pazar binası ve 1 koridordan oluşan yüzlerce yıllık bir pazar yeri ve insanlar için bir toplanma yeri olmuştur. Bu turistik ve tarihi alışveriş noktasına gelerek birçok restorandan birinde yemek yiyebilirsiniz. Alternatif olarak Quincy Market’e uğrayabilir ve satıcıların yüzlerce yıl önce aynı yerde nasıl satış yaptıklarını hayal edebilirsiniz.

Faneuil Binası’nın geçmişi 1742 senesine kadar uzanmaktadır ve bağışçı Peter Faneuil, burayı köle ticaretinden elde ettiği fonlarla bir pazar yeri olması amacıyla yaptırmıştır. Binanın ikinci katı ise özgürlük özlemi çeken yurtseverler tarafından bir buluşma noktası olarak kullanılmıştır. Binada günümüzde 130 civarında yemek tezgahı hizmet vermektedir.

Neden gitmeliyim? Şehrin en eski alışveriş ve eğlence yerlerinden biri olan mekanda çok farklı lezzetleri deneme ve alışveriş yapma şansına sahip olabilirsiniz. Hala bir pazar yeri ve tartışmalar için toplanma yeri olarak kullanılan bina, Boston’daki en popüler turistik yerler arasında bulunmaktadır. Burasını önemli kılan bir diğer önemli nokta da James Otis ve Samuel Adams gibi tarihe damgasını vurmuş kişilerin konuşmalarını yaptıkları yerleri görme ve hayal etme imkanı sunmasıdır.

  • Adres: 1 S Market St, Boston, MA 02109, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-523-1300
  • Ziyaret saatleri: 10.00-21.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

33. SoWa Vintage Pazarı

sowa vintage market

Burası neresi? South End bölgesi oldukça popüler bir alışveriş ortamı sunan SoWa Vintage Market ile tanınmaktadır. Ziyaretçiler burada eski kıyafetler, mobilyalar, eski deri eşyalar ve özellikle eski tarz plaklar bulabilmektedir.

Neden gitmeliyim? Kullanılmış ve eski eşyalar ilginizi çekiyorsa SoWa Vintage Pazarı, sizin için Boston’da kesinlikle uğranması gereken yerlerden biridir.

  • Adres: 450 Harrison Ave, Boston, MA 02118, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-286-6750
  • Ziyaret saatleri: Pazar 11.00-16.00 ve Her ayın ilk cuma günü 17.00-21.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Alışveriş Merkezleri

34. Prudential Center

prudential center

Burası neresi? Prudential Center sayesinde çoğu kişi Boston’un tam bir alışveriş cenneti olduğunu düşünüyor. Saks Fifth Avenue ve Canada Goose gibi temel mağazalar başta olmak üzere 75’ten fazla mağaza ve çok sayıda restoran ile burası soğuk bir günde öğleden sonranızı keyifli bir şekilde geçirmeniz için oldukça idealdir.

  • Adres: 105,800 Boylston St, Boston, MA 02199, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-236-3100
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cumartesi 11.00-21.00, Pazar 11.00-18.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

35. CambridgeSide

cambrideside

Burası neresi? AVM gezmeyi ve buradan alışveriş yapmayı sevenler için Boston’daki en meşhur ve bilinen AVM’nin burası olduğunu söyleyebiliriz. Buraya gelerek dünyaca ünlü birçok farklı markaya ait mağazayı gezebilir ve gönlünüzce alışveriş yapabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Şehrin merkezi ve ulaşılabilir bir konumunda bulunması CambridgeSide’ı cazip kılmaktadır ancak burası özellikle lüks ve pahalı bir alışveriş deneyimi yapmak isteyenlere hitap ediyor. Buna karşın birkaç uygun fiyatlı mağaza da hizmet veriyor. Merkez aynı zamanda yeme içme konusunda da ziyaretçilerine alternatifler sunmaktadır.

  • Adres: 100 Cambridgeside Pl, Cambridge, MA 02141, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-621-8668
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Perşembe 11.00-19.00, Cuma-Cumartesi 11.00-20.00, Pazar 12.00-18.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Dükkanlar, Mağazalar

36. Brattle Kitap Dükkanı

brattle bookshop

Burası neresi? Boston’un ünlü bağımsız kitapçılarından biri olan Brattle Kitap Dükkanı, Boston Common civarındaki g Caddesi’nin hemen yanında yer almaktadır. İlk olarak 1825 yılında açılan dükkan, Amerika’daki en eski ve en büyük antika kitapçılarından biridir. Kitapçıda 250.000’den fazla kitap, kartpostal, harita ve daha birçok basılı ürünü bulmak mümkün olmaktadır.

Kitapçının ilk iki katı çoğunlukla kullanılmış antika kitaplara ayrılmış durumdadır. Birbirine çok yakın olduğu için alan size çok dar gelebilir. Üçüncü katta ise çeşitli türlere yayılan koleksiyonlarla ve içlerinde farklı notların alındığı ilk baskı antika kitaplarla doludur.

Neden gitmeliyim? Kitap aşığı biri buraya gelerek günlerce çıkmadan zaman geçirebilir. Kitaplara ve bilhassa antika ve eski kitaplara meraklı olanlar için Brattle Book Shop kesinlikle alışveriş yapmak için uğranması gereken yerlerden biridir.

  • Adres: 9 West St, Boston, MA 02111, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-542-0210
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cumartesi 09.00-17.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Boston’da Gece Gezilecek Yerler

Bir üniversite şehri olmasının da etkisiyle Boston, akşam yemeklerinin ardından hareketli bir gece yaşamı sunuyor. Boston’daki en iyi barlar, canlı müzik mekanları ve gece kulüpleri bütün parti müdavimlerine hitap etmektedir.

-Barlar

  • The Sinclair
  • The Burren
  • Trina’s Starlite Lounge
  • Midway
  • Drink
  • Club Cafe
  • The Bleacher Bar

-Gece Kulüpleri

  • Middle East Club
  • Royale
  • The Grand Boston
  • Middlesex
  • Tunnel

-Canlı Müzik

  • Cantab Lounge
  • Yard House
  • Paradise Rock Club
  • The Red Room

Boston’da Yapılacak Şeyler

-Turlar, Geziler

37. Whale Watch Cruise

Whale Watch Cruise

Balinaların göç mevsimi olan nisan-ekim ayları arasında gerçekleştirilen balina gözlem gezileri New England Akvaryumu tarafından gerçekleştiriliyor. Siz de bu dev deniz memelilerini daha yakından görmek istiyorsanız bu özel turlara katılabilirsiniz.

38. Samuel Adams Boston Bira Fabrikası Turu

samuel adams boston bira fabrikası

Burası neresi? Akıllı, bilgili ve esprili tur rehberleri ile gerçekleştirilen Samuel Adams Boston Brewery turu, bira üretim sürecini ilk elden görme şansı sunuyor. Tur sonrasında sunulan özel maltları deneyebilir ve ayrıca Başkan John Adams’ın kuzeni olan Sam Adams hakkında bilgi sahibi olma fırsatını yakalayabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Oldukça keyifli bir gezi sunan bira fabrikası önünde rehberli turlar için uzun kuyruklar oluşabilmektedir ve müsaitlik durumu için gitmeden önce iletişime geçmeniz ve web sitesini incelemeniz faydalı olacaktır.

  • Adres: 30 Germania St, Boston, MA 02130, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 617-368-5080
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 14.00-20.00; Cumartesi 12.00-20.00 ve Pazar 12.00-18.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

39. Hop On Hop Off Otobüs Turları

boston otobüs turları

Boston’daki indi bindi otobüsleri şehrin en tarihi ve turistik bölgelerini görmek isteyenler için biçilmiş bir kaftandır. Bu otobüsler kısmen ulaşım ve kısmen gezmek isteyenler için oldukça idealdir. Otobüs turu esnasında şehrin en önemli yerlerini dolaşırken şefler, ünlü yerler ve yerel kahramanlar hakkında birçok hikaye eğlenmenizi sağlayacaktır. Tur bileti için burayı inceleyebilirsiniz.

40. Charles Nehri Kıyısında Bisiklet Gezisi

boston bisiklet turu

Cambridge’den Bedford’a, Massachusetts ve Cambridge’s Fresh Pond’a kadar uzanan Minuteman Bisiklet Yolu da dahil olmak üzere Boston’da bisiklet sürebileceğiniz birçok bisiklet yolu bulunuyor. Bununla birlikte en iyi bisiklet yollarından biri şehrin hemen dışındaki Boston Bilim Müzesi’nden başlayarak Watertown Meydanı’na kadar uzanan 24 mil uzunluğundaki Charles River Bisiklet Yolu’dur. Bu yolu takip ederek Boston’un en güzel manzaraları eşliğinde bisiklet sürmenin tadını çıkarabilirsiniz.

-Boston’da Gece Yapılacak Şeyler

Boston’da geceleri de yapabileceğiniz birçok şey sizi bekliyor. Bu şeyleri şu şekilde listelememiz mümkün;

  • Parklarda gezin: Boston Common ve Boston Public Garden başta olmak üzere akşam saatlerinde keyifli vakit geçirebileceğiniz birçok park sizi bekliyor.
  • Gün batımı gezisine yelken açın: Boston Harbour Cruises’a katılarak şehrin muhteşem manzaralarının keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Konsere gidin: Boston’da canlı müzik dinleyebileceğiniz pek çok mekan bulunuyor.
  • Gösteri sanatları merkezlerini ziyaret edin: Capital Center of Arts, Boston Opera House, Boch Center gibi birçok önemli sanat merkezi sizi bekliyor.
  • Komedi gösterilerini seyredin: Laugh Boston, Improv Asylum, Improv Boston

Boston’a Yakın Havalimanları

  • Boston (BOS) – 5 dakika
  • Providence (PVD) – 1 saat 50 dakika
  • Manchester (MHT) – 1 saat 12 dakika
  • Provincetown (PVC) – 1 saat 45 dakika
  • Worchester (ORH) – 2 saat 52 dakika

Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

  • Adres: 31 St James Ave #840, Boston, MA 02116, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 857-250-4700
  • Çalışma saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-14.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Acil Durum Numaraları

  • Polis, itfaiye ve acil sağlık hizmetleri: 911
  • Acil olmayan durumlar: 311

-Turistler İçin Telefon Kullanımı

Yurt dışında arama nasıl yapılır?

Yurt dışına çıkanların kafasını en çok kurcalayan şeylerin başında da telefon görüşmelerinin nasıl yapılacağı gelmektedir. Bu iş karmaşık gibi görünse de aslında sadece telefon numarasının başına bulunduğunuz ülkenin alan kodunu girerek gerçekleştirilen basit bir eylemdir.

Siz Boston’da iken sizi arayan biri mevcut numaranızın başına Amerika’nın alan kodu olan +1 ve hemen yanına Boston şehrinin alan kodu olan 617 sayısını girerek sizinle telefondan görüşme gerçekleştirebilir. Eğer siz örneğin Türkiye’deki dostlarınız görüşmek istiyorsanız arayacağınız kişinin numarasının başına Türkiye’nin alan kodu olan +90’ı eklemeniz yeterli olacaktır.

Hattımı yurt dışında nasıl kullanırım?

Eğer hattınıza tanımlı yurt dışı paketiniz varsa normalde pahalı bir eylem olan yurt dışında telefon kullanımı konusunu daha ekonomik bir  şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Hatta günümüzde artık bütün telefon operatörleri yurt dışı kullanımına uygun ekonomik paketler sunmaktadır.

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, paketlerine sahipseniz hattınızı yurt dışı kullanımına açmak için firmanızın müşteri hizmetlerini arayabilir ya da mobil uygulamasına girebilirsiniz. “Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık” şeklindeki yönergeyi takip etmeniz yeterli olacaktır.

Siz de Boston’da görülmesi gereken ve listemizde bulunmayan yerleri bizlerle paylaşarak Boston gezilecek yerler listemize katkıda bulunabilirsiniz. Eğer Boston için güzel bir gezi planlamak istiyorsanız en ucuz Boston uçak bileti seçenekleri bir tık uzağınızda.

Not: Yazımız son olarak 29.06.2022 tarihinde editörlerimiz tarafından genişletilerek güncellenmiştir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin