Akyaka

Akyaka’da Gezilecek Yerler | 18 Görülesi Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında; Muğla’nın Ula ilçesine bağlı bir yer olan Akyaka, küçük ama bir o kadar da şirin bir tatil beldesidir. Marmaris ve Muğla’nın ortasında, Gökova Körfezi’nin arasında yer alan bu balıkçı kasabası, son yıllarda en popüler tatil yerlerinden biri haline geldi. Doğallığı, yeşilliği ve bol rüzgarıyla, kitesurf noktalarından biri olmasının payı çok yüksek… Özellikle yaz aylarında dolup taşan Akyaka, kafa dinlemek ve huzur bulmak için birebir. Tarihi yapıları, denizi ve güneşi, doğası ve eşsiz manzarası, balık restoranları, samimi insanları ile bambaşka bir yer. Plajları, koyları, nehirleri ve daha pek çok yeri, Akyaka’da gezilecek yerler listesinde, sizler için naçizane değindik.

Kaç Günde Gezilir; Akyaka’yı ortalama 2 günde gezebilmeniz mümkün.

Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Neredeyse her mevsim ziyaret edilebilen bir yer olan Akyaka’ya, tabii ki yaz aylarında ziyaret etmek daha uygundur. Bununla birlikte yaz aylarının yılın en sıcak zamanları olması nedeniyle biraz rahatsız olabilirsiniz. Bu şekilde düşünenler kalabalıktan ve sıcaktan kaçmak için eylül ve ekim aylarını da ziyaret etmek için değerlendirebilir.

Müze Kartları; Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor.

Havalimanı Merkez Ulaşım; Akyaka’ya en yakın havalimanı, Dalaman Havalimanı’dır ve Akyaka’ya, Havaş ve Muttaş servisleri ya da taksi ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Dilerseniz, Ulaşım Rehberi yazımızdan daha kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ne Yenir; Akyaka, deniz mahsülleri, mezeleri, zeytinyağlıları ve salataları ile oldukça meşhurdur. Gelin, bu lezzetli yemekleri Akyaka’nın yöresel yemekleri yazımızda daha detaylı keşfedin!

*Akyaka’da Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Sembolik Yapılar

1. Akyaka Evleri

Burası neresi? Akyaka, iki katlı evleri ve cephelerindeki ahşap işçiliği ile mimari bakımından oldukça özelliklidir. Kendine has bir havası olan Akyaka evleri, aynı zamanda Güney Batı Anadolu’da yaşamış çeşitli uygarlıkların izlerini de taşıyor. Tek tip mimari zorunluluğu olan bu evler, bitişik yapılaşmadan uzaktır ve Ula’nın eski evleri örnek alınarak günümüze uyarlanmış şeklidir. Tarihi izleri ve mimarisi ile ön plana çıkan Akyaka evleri, adeta doğayla uyum içindedir. İçinde ve dışında ahşap işlemeleri olan bu şirin evler, yöreye ait Muğla bacaları ve çiçekli bahçeleriyle resmen göz dolduruyor. Begonvillerin sarmaladığı bu evlerin mimarisi, Ulalı ressam ve sanatçı Nail Çakırhan’a aittir. Hatta Akyaka’daki bu mimari özellikteki ilk evi kendine yaparak, birçok ödüle de layık görülmüş.

-Müzeler, Galeriler

2. Nail Çakırhan ve Halet Çambel Kültür ve Sanat Evi

Burası neresi? 1971 senesinde ülkemizin önemli gazetecilerinden olan Nail Çakırhan tarafından yerel yöntemlere sadık kalınarak yöresel malzemelerle inşa edilmiş olan bu konak, bölgenin yerel mimarisini en iyi yansıtan yapıların başında gelmektedir.

Konağın inşasında bölge halkı arasından seçilen ustalar görev almıştır. Herhangi bir mimarlık eğitimi olmayan Nail Çakırhan tarafından ortaya çıkarılan bu muhteşem eser, 1983 senesinde Ağa Han Mimarlık Ödülü’ne layık görülmüştür. Çakırhan Konağı olarak anılan yapı, o kadar ünlenmiştir ki sonraki yapılan sivil yapılarda bu konak örnek alınmıştır.

Neden gitmeliyim? Günümüzde sanat galerisine dönüştürülen bu yapı, hem sergilerle hem de mimari yapısının incelenebiliyor olması nedeniyle ziyaretçiler tarafından Akyaka’da büyük ilgi gören yerler arasında bulunmaktadır. Her zaman açık olmaması ise konağı ziyaret etmenizi biraz şansa bırakmanıza neden olmaktadır.

-Seyir ve Manzara Noktaları

3. Sakartepe Seyir Terası

Burası neresi? Genellikle yolculuk yapıldığı sırada mola vermek isteyenlerin uğrak noktası olan Sakartepe Seyir Terası, 900 metre yükseklikte Gökova Körfezi’nin ve çevresinin panoramik manzarasını gözler önüne seriyor. Bu noktaya gelmek için; Muğla – Marmaris yolu üzerinde, Kızılağaç Köyü’nü geçip, Sakar Geçidi’ne ulaşmanız gerekiyor. Yaklaşık 500 metre sonra orman içine bir yol uzanıyor ve bu yolu takip ederek Sakartepe’ye ulaşmış oluyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Sakar Geçidi’nin üzerinde seyir alanları ve park alanları yer aldığı için, dilerseniz bu alanları da değerlendirebilirsiniz. Ayriyeten tepede bir cafe bulunuyor ve burada yörenin lezzetli yemeklerini, manzara eşliğinde, tatabilme imkanı yakalayabilirsiniz. Yerli ve yabancı pek çok turist, hatta yöre halkı tarafından da sıklıkla ziyaret edilen bu yeri, kesinlikte Akyaka’da gezilecek yerler listesine eklemelisiniz. Çam ormanları ile çevrelenmiş Sakartepe Seyir Terası’nda; Gökova, Akyaka, Akçapınar ve Azmak Nehri gibi birçok noktanın manzarasını seyredebilirsiniz.

-Plajlar

4. Akyaka Halk Plajı

Burası neresi? Akyaka Halk Plajı, bir diğer adıyla da bilinen Akyaka Sahili, Akyaka’da en çok tercih edilen plajlardan biridir. Muğla’nın mavi bayrak çevre ödülüne sahip plajları arasında yer alan Akyaka Plajı, 250 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindedir. Bedensel engelliler için kolay erişilebilir olması ve sahilin arkasında cafe ve restoranların yer alması, sizi fazlasıyla etkileyecek türden.

Neden gitmeliyim? Denizinin sığ oluşu, hem çocuklu aileler hem de yüzme bilmeyenler için biçilmiş kaftan! Palmiye ve çam ağaçlarıyla çevrelenmiş olan plajın bir ucunda uçurtma sörfü tesisleri yer alıyor. Dilediğiniz takdirde, bu alana giderek de farklı aktiviteler yapabilirsiniz. Ayrıca Akçapınar Plajı’nın bulunduğu ikinci sahile, Kadın Azmağı üzerindeki tahta köprüden geçerek ulaşabilirsiniz. Kadın Azmağı ve denizin birleştiği bu nokta, aynı şekilde sığ olmasıyla dikkat çekiyor.

5. Çınar Plajı

Burası neresi? Akyaka’ya 3 km mesafede yer alan Çınar Plajı, minik çakıl taşlarından oluşuyor ve bu nedenle kumsal sevmeyenlerin tercih ettiği bir adres oluyor. Ancak çocuklu aileler tarafından daha az tercih edildiği de bir gerçek. Kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bir yerde konumlanan plaj, yerli ve yabancı pek çok turistin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Neden mi? Bugüne kadar güzelliğinden hiçbir şey kaybetmediği için tabii ki!

Neden gitmeliyim? Denizi hemen derinleşmediğinden dolayı, yüzmek için oldukça elverişlidir. Bakir kalmış nadir güzelliklerden biri olan Çınar Plajı, aynı zamanda tekne turlarının da uğrak noktalarından biridir. Denize karışan Azmak Nehri’nin su sıcaklığını düşürmesi ve sizlere serin sularda yüzme olanağı sağlaması… Dahası zakkum ağaçlarının altında keyif yapabileceğiniz gibi, piknik alanlarında da doya doya vakit geçirebilirsiniz. Plajın içerisinde şezlong, şemsiye ve yeme-içme gibi hizmetlerin yer aldığı işletmeler yer alıyor ve istediğiniz gibi yararlanabiliyorsunuz.

  • Adres: Akyaka, Atatürk Cd. No:86, 48640 Ula/Muğla
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Telefon: 0532 453 48 08
  • Yol tarifi al >

-Diğer

6. Gökova Aşıklar Yolu

Burası neresi? Bol yeşillik içerisinden size merhaba diyen Gökova Aşıklar Yolu, okaliptüs ağaçlarıyla çevrelenmiş ve bu nedenle asıl adı Okaliptüs Yolu’dur. Yeşilçam filmlerinin unutulmaz birçok sahnesinin çekildiği yer olan Aşıklar Yolu, aynı zamanda bisikletlilerin mola noktasıdır. Bisiklet sürmek için harika bir alana sahip olan yol, çevre yürüyüşleri yapmak için de oldukça ideal. Bol bol oksijen depolayacağınız ve doya doya fotoğraf çekileceğiniz bir yer olmasıyla, sizi hayal kırıklığına uğratmayacağından emin olabilirsiniz. Yapacağınız tüm bu şeyler, bir Akyaka klasiğidir. 🙂 Yalnız gün içerisinde çok kalabalık olduğu için, sabahın erken saatlerinde yola koyulsanız iyi ederseniz. Hem sabah sporu yapmış olursunuz!

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Yeşil Alanlar/Parklar

7. Akyaka Orman Kampı

Burası neresi? Türkiye’nin en güzel orman kamplarından biri olan Akyaka Orman Kampı, merkeze oldukça yakın bir mesafede konumlanıyor ve sizlere hem deniz hem de kamp keyfini yaşatıyor. Denize sıfır olan kamp, 300 çadır ve 70 karavan kapasiteli olup, içerisinde 8 koya ev sahipliği yapıyor. Koyların her biri birbirlerine yakın yürüyüş mesafesindedir ve bütün koylardan istediğiniz gibi denize girebilirsiniz. Bu koylar arasında en meşhur olanları ise, 72 merdivenli koy ve Albay Koyu’dur. Gelelim kampı biraz daha tanıtmaya… Tekne turu yaparken, çadırları göremeyecek kadar çok ağaçlarla kaplı burası. 🙂

Neden gitmeliyim? İlk olarak, girişte görevlilerin yardımıyla istediğiniz bir yeri seçiyor ve kaç gün kalacağınızı söyleyerek belirli bir miktar ücret ödüyorsunuz. Size verdikleri kartı çadırınıza asmanız gerekiyor, kaçak çadır kuranları ayırt etmek adına. Eğer uzun süre kalacaksınız, çadırınıza elektrik çekebiliyorsunuz. Ayrıca içerisindeki, otopark, bulaşıkhane, çamaşırhane, banyo, tuvalet, restoran ve cafe gibi hizmetlerden de yararlanabiliyorsunuz. Üstelik buzdolabı bile kiralayabiliyorsunuz. Akyaka merkeze ve sahiline 150 metre uzaklıkta olduğu için, aynı zamanda yakınınızda mevcut olan -hastane, eczane, market, ATM vb- imkanlardan da faydalanabilirsiniz.

-Koylar

8. Akbük Koyu

Burası neresi? Sessiz, sakin ve tertemiz sularıyla oldukça huzurlu bir yer olan Akbük Koyu, Gökova Körfezi’nin kuzeyinde yer alıyor. Körfezin vazgeçilmez bölgelerinden biri olan koy, merkeze yakın bir mesafede konumlanıyor. Küçük bir iskele ve birkaç lokanta bulunan Akbük Koyu’nda; isterseniz Karia Antik Kenti’ni ve Keramos kalıntılarını da gezebilirsiniz. Koya, Akyaka’dan sahil boyunca 25 km’lik bir yolu kullanarak ya da Ören’den 20 km’lik asfalt bir yolu kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda Akyaka’dan kalkan tekne turlarıyla da ulaşmanız mümkün.

Neden gitmeliyim? Birinci derece doğal sit alanı içerisinde yer alan koy, koruma altına alınmış olup, tekne turlarının vazgeçilmez durak noktasıdır. Doğal sit alanı olduğu için, betonlaşmaya izin verilmemiş ve bu yüzden mavi ve yeşilin her tonunu bu koyda görebilme şansı elde ediyorsunuz. Sakız ağaçlarıyla çevrelenmiş Akbük Koyu, berrak denizi ve küçük taşlı kumsalıyla sıklıkla tercih ediliyor. Yerli ve yabancı pek çok turist tarafından ayırt etmeksizin ziyaret edildiğini söyleyebiliriz. Eğer koyun tadını uzun süreli çıkarmak isterseniz, çevresindeki kamp alanlarında, pansiyonlarda, bungalov evlerde ve butik otellerde konaklayabilirsiniz.

  • Adres: Kultak, 48220 Milas/Muğla
  • Telefon: 0506 900 09 76
  • Yol tarifi al >

9. 72 Merdiven Koyu

Burası neresi? 72 adet dar ve dik merdivenle inildiği için bu isimle anılan koy, Akyaka Orman Kampı sınırları içinde yer almaktadır. Koyun en önemli özelliği ise Gökova Körfezi’nin muhteşem manzarasını ziyaretçilerine bonkör bir şekilde sunuyor olmasıdır. Suyun üst kısmı akıntılıdır ve bu nedenle serin olmaktadır. Alt kısımlar ise yüzeye göre daha ılıktır.

Neden gitmeliyim? Küçük bir alan olan 72 Merdiven Koyu, muhteşem bir manzaraya nazır yüzmek ya da sadece sandalyeye oturarak manzaranın keyfini çıkarmak isteyenler için bulunmaz noktaların başında gelmektedir.

10. Albay Koyu

Burası neresi? 72 Merdiven Koyu’yla hemen hemen yan yana olan Albay Koyu da sakin bir ortamda denizin tadını çıkarmak isteyenler için tavsiye edebileceğimiz yerler arasında bulunmaktadır. Burası da tıpkı 72 Merdiven Koyu gibi oldukça küçük bir alana sahiptir ve bu nedenle burada yer kapmak istiyorsanız erken davranmalısınız.

Dalgalı bir suya sahip olmasından dolayı Albay Koyu’nda denize girmeyi düşünüyorsanız iyi bir yüzücü olmanız faydalı olacaktır. Koyun küçük olması ise ziyaretçilerin kendisini çok daha özel hissetmesini sağlamaktadır.

Neden gitmeliyim? Adeta cennetten bir köşe olan Albay Koyu, sakinliği ve huzur dolu iklimi ile yalnız kalmayı sevenler için Akyaka’da denize girilebilecek yerler arasında bulunmaktadır.

Albay Koyu’nun efsanesi! Albay Koyu’nun niye b ismi aldığıyla ilgili çeşitli hikayeler bulunuyor. Bunlardan biri zamanında çok kıskanç bir albayın karısının sadece bu koyda yüzmesine izin verdiği yönündedir. Hatta albay o kadar kıskançmış ki, karısı denize gireceği zaman askerleri sırtını denize dönmek zorundaymış. Bir diğer hikayede ise bir albayın sevdiği oğlununun hayata gözlerini yummasının ardından bu koyda yaşamaya başlamasıyla ilgilidir. Toplum içinde en kabul gören hikayede ise bir albayın 1950’lı yıllarda bu koyda oğluyla birlikte sık sık kamp yaptığı şeklindedir.

11. Küfre Koyu

Burası neresi? Akyaka çevresinde denize girebileceğiniz bir diğer koy da Küfre Koyu’dur. Yedi Adalar Körfezi’nin kuzey doğusunda yer alan Küfre Koyu, yat ve tur teknelerinin uğrak noktasıdır. Doğal yapısı nedeniyle, lodos hariç, bütün rüzgarlardan korunaklıdır ancak denizi oldukça derindir. Koyun, Azmak Nehri ile birleştiği kısımın ise sığ olduğunu söyleyebiliriz. Gün batımını izleyebileceğiniz muhteşem manzaraya sahip olan Küfre Koyu, masmavi deniziyle sizi fazlasıyla mest edecek. Özellikle gün batımı ile oldukça ünlü olduğunu bilmenizde fayda var! Toprak bir yoldan gidildiği için, arabayla ulaşımı zordur. Bu yüzden tekne ile gitmeniz hem daha keyifli hem de daha kolay olacak.

12. Turnalı Boncuk Koyu

Burası neresi? Akyaka – Akbük yolu üzerinde, Kıran Mahallesi’nde yer alan Turnalı Boncuk Koyu, gezip görebileceğiniz bir diğer alternatif olarak listede bulunuyor. El değmemiş doğası ve masmavi deniziyle sizleri büyüleyecek olan bu yer, sessiz, sakin, şirin ve mütevazi bir koydur. Berrak ve masmavi deniziyle mavinin her tonunu, ağaç ve çimenliklerle yeşilin her tonunu görebileceğiniz koyda, dilediğiniz gibi kamp yapabiliyorsunuz. Doğayla iç içe olacağınız Turnalı Boncuk Koyu’nda, ihtiyaç duyacağınız her şey mevcut.

  • Adres: Akyaka-Akbük yolu üzeri, Turnalı Mevkii, Kıran Mahallesi, Turnalı Boncuk Camping, 48000 Menteşe/Muğla
  • Telefon: 0554 250 36 31
  • Yol tarifi al >

13. Değirmenbükü Koyu

Burası neresi? Gökova’nın en büyük koyu olan Değirmenbükü Koyu, bir diğer adıyla bilinen İngiliz Koyu, el değmemiş bir doğal güzelliğe sahip. Özel arabanızla yarım saatte gidebileceğiniz koya, ulaşım oldukça kolay. Yemyeşil ağaçlarla çevrelenmiş Değirmenbükü Koyu, denizi ve yeşilliği ile resmen içimize su serpiyor. Birçok turist tarafından ziyaret edilen koy, herkesin dikkatini çekiyor ve epey bir beğeni topluyor.

Neden gitmeliyim? Eğer özel aracınızla gelirseniz, koyun hemen yanında yer alan Yazı Köyü’ne de uğrayabilir ve doğaya karışarak güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. İçerisindeki eski evlerin önünde fotoğraf çektirebilir ya da daha sanatsal fotoğraflar çekebilirsiniz. Sadece yaz aylarında değil, aynı zamanda bahar aylarında da ziyaret edilebilen bir yerdir. Burada; ağaçların altında piknik yapabilir, balık tutabilir ve doğayla iç içe olmanın tadını çıkarabilirsiniz.

14. Maden Koyu

Burası neresi? Maden İskelesi olarak da adlandırılan Maden Koyu, Halk Plajı ve Azmak Nehri’ne çok yakın bir konumda yer almaktadır. Yerleşim yeri içinde bulunsa da Maden Koyu, kısmen bakirliğini korumayı başarmış doğal güzelliklerden biridir.

Koyun çevresinde konaklamak isterseniz çeşitli konaklama seçenekleri mevcuttur. Koyun ismi ise gazlı maden sularının deniz suyunu beslemesidir. Bu da deniz suyunun cilde faydalı olmasını sağlamaktadır. Bu aynı zamanda deniz suyunun serin olmasını sağlamaktadır.

Neden gitmeliyim? Hem şifa kaynağı olması hem de serin olması nedeniyle özellikle yaz aylarında Maden Koyu, Akyaka’da denize girmek için tercih edilebilecek yerler arasında bulunmaktadır. Akyaka merkeze yakın bir konumda olması da burasını tatilciler için cazip kılmaktadır.

  • Adres: Akyaka, Liman Sk., 48650 Ula/Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

-Nehirler

15. Azmak Nehri

Burası neresi? Akyaka’nın doğal güzelliklerinden biri olan Azmak Nehri, sazlıkları ve ördekleri ile adeta cennet gibi bir yerdir. Sakar Tepesi’nden çıkan kaynak suları, nehrin çıkış noktasıdır ve su deniz seviyesinden sadece birkaç metre yüksekliktedir. Ancak hala berraklığını korumayı başarıyor! Akyaka’nın doğusundan başlayıp, 2 km’lik bir yol giderek Gökova Körfezi’ne dökülen nehrin derinliği, zaman zaman 8 metreyi buluyor. Her mevsim su sıcaklığının 8 dereceyi geçmediği nehirde, suyun sodalı olmasıyla cilde iyi geldiği biliniyor.

Neden gitmeliyim? Buz gibi serin suyuyla, yazın bunaltıcı sıcaklarından kurtulacağınız Azmak Nehri’nde, tekne turlarına katılabilir, kano kiralayabilir ve çevresinde yürüyüşler yapabilirsiniz. Doğayla baş başa olacağınız bu yerde, tertemiz bir havayı soluyacak, bol bol oksijen depolayacak ve huzur dolu bir gün geçireceksiniz. Ayrıca Azmak Nehri kıyısında birçok restoran bulunuyor ve sevdiklerinizle ister günün erken saatlerinde gelin ve kuş sesleri eşliğinde güzel bir kahvaltı yapın, ister akşam saatlerinde gelin ve gün batımı manzarasını seyrederek akşam yemeği yiyin. Azmak Nehri’ni, Akyaka’da gezilecek yerler listesine ekleyin ve tercihinizi yapın!

16. Kadın Azmağı Deresi

Burası neresi? Doğal güzellikleri ile ünlü su kaynağı olan Kazın Azmağı Deresi, huzur bulacağınız bir diğer alternatiftir. Su sporları ile öne çıkan derede, sörf, kano ve dağ bisikleti gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Ağaçlar ve sazlıkların arasından, Gökova Körfezi’ne dökülen Kadın Azmağı Deresi, birinci derece sit alanı olarak korunuyor. Akvaryumu andıran bu derede, su samurlarını görebileceğiniz gibi su altı bitki örtüsüne, balıklarına, kaplumbağalarına ve üzerinde yüzen ördeklerine de hayran kalacaksınız. Burada tekne turlarına katılarak, doğal akvaryum görünümündeki nehrin tadını çıkarabilirsiniz.

-Adalar

17. Sedir Adası

Burası neresi? Gökova Körfezi’nde yer alan Sedir Adası, Marmaris’e yakınlığı ile biliniyor. Akyaka’dan kalkan tekne turlarıyla ulaşım sağlayacağınız Sedir Adası’nda, Kleopatra Plajı ve Kedrai Antik Kenti’ni de ziyaret edebilirsiniz. Böylece bir taşta iki kuş vurmuş olursunuz. 🙂 Altın rengi kumuyla ünlü olan ada, birçok farklı -Gülen, Kleopatra, Şiir, Aşk, Balayı- isimle anılıyor. Eşi benzeri olmayan bu altın rengindeki kumlar, koruma altına alınmış ve yerli-yabancı birçok turist tarafından yoğun ilgi görmesinin nedeni olmuş.

Neden gitmeliyim? Maki, çam, sedir ve zeytin ağaçlarıyla çevrelenen Sedir Adası, içerisinde yer alan tarihi yapıları, altın rengi kumu ve masmavi denizi ile görenleri büyülüyor. Geçmişte Cedrea olarak anılan ada, antik çağdan beri önemini koruyor ve bünyesinde antik bir kente ait olan şehir duvarlarına ve antik tiyatro kalıntılarına yer veriyor. Bunlar arasında; antik kesme taştan yapılmış kule, Apollon Tapınağı, kilise, agora ve antik liman kalıntıları bulunuyor.

  • Çalışma saatleri: Yaz: 08.30 – 19.00 / Kış: 08.30 – 17.30

*Akyaka’ya Yakın Gezi ve Tatil Yerleri

18. Akçapınar Köyü

Burası neresi? Kitesurf yapanların ve kano kiralamak isteyenlerin mekanı olan Akçapınar Köyü, fazlasıyla rağbet görüyor. Özellikle Akçapınar Plajı’nda kitesurf eğitimi veren okulların yer aldığını ve Nisan-Eylül ayları arasında uçurtma sörfünün en güzel zamanları olduğunu da belirtelim. Sabah 11.00’de başlayan bu eğitimler, yaklaşık 19.00’a kadar sürüyor. Ayrıca plajda sörf dışında, yüzüp güneşlenebilirsiniz. Denizi oldukça sığ ve kumludur, bizden söylemesi! Tek bu da değil, Akçapınar Azmağı’nda kano kiralayarak güzel bir aktiviteye de imza atabilirsiniz. Unutmadan, köyün meşhur Akçapınar tostunu yemeden sakın dönmeyin!

**Akyaka’ya yakın tatil beldeleri o kadar çok ki… Hepsini bir çatı altında topladık ve Muğla çevresi ve yakınlarında gezilecek yerler listesinde bir araya getirdik. Dalyan, Fethiye, Dalaman, Datça, Marmaris, Gökova, Bozburun, Oren, Selimiye, Orhaniye, Milas ve daha pek çok tatil beldesine buradan ulaşabilirsiniz. Her birinin ayrı ayrı gezilecek yerlerini keşfetmeli ve yeni rotalar oluşturmalısınız.

*Alışveriş

Akyaka’da alışveriş yaparken, yöresel ve doğal ürünlere sıklıkla rastlayacaksınız. Ege bölgesinde yetişen meşhur otların arasında yer alan; cibes otu, deniz börülcesi, arapsaçı, hardal otu, turp otu, radika ve su teresini Akyaka’dan satın alabilirsiniz. Bu otları, dükkanlardan ya da köy pazarlarından ister taze ister kurutulmuş olarak alın, size kalmış! Bir diğer doğal ürün olan çam balını da sakın unutmayın! Her çarşamba kurulan Akyaka pazarından; taze sebze ve meyve, yöresel ürünler, kıyafetler, ev eşyaları, köy peyniri, zeytinyağı ve salça gibi yöresel ürünleri satın alabilirsiniz. Dahası Akyaka Çarşısı’ndaki hediyelik eşya dükkanlarından, magnet, çerçeve ve biblo gibi hatıraları sevdikleriniz ya da kendiniz için alabilirsiniz. Bu arada, Akyaka pazarını dolaşırken köy kadınlarının yaptığı gözlemelerin tadına bakmadan sakın dönmeyin!

*Gece Hayatı

Sakinliği ile öne çıkan Akyaka, diğer turizm beldelerine nazaran daha sakin bir gece hayatına sahiptir. Ancak yine de eğlenebileceğiniz mekanlar vardır ve bunlardan sizin için kısaca bahsedelim. Öncelikle, Akyaka gece hayatı denilince akla ilk olarak No 22 Riders geliyor. Canlı müzik ve DJ performanslarıyla yaz akşamlarının vazgeçilmesi olan bu mekan, daha çok kitesurf yapanların adresidir diyebiliriz. İçki içip kaliteli müzik dinleyebileceğiniz mekan Poison Pub, lezzetli kokteylleri ile ön plana çıkan Deli Memet, samimi bir mekan olan Kum Cafe&Bar, açık hava barı olan Meyland Pub, bisiklet konseptli barı Cycle Bar, kesinlikle uğramanız gereken yerlerden. Bunların dışında; İnceden Meyhane, Rahat Meyhane, Mev Restaurant, Şef Balık ve Meze gibi birçok restoranda balık-rakı sefası yapabilirsiniz.

*Tarihi Yerler

Akyaka’ya geldiğinizde; Idyma Antik Kenti ve Azmak Kaya Mezarlarını’da ziyaret etmeyi unutmamalısınız! Dilerseniz Akyaka tarihi yerler yazımıza tıklayarak, bu yerleri daha iyi tanıyabilirsiniz.

*Yapılacak Şeyler

-Turlar ve Geziler

-Yapmadan Dönme

  • Konak Dondurma‘da Dondurma ye! , Limonatasını keşfet!
  • Olmazsa olmazı kitesurf yap!
  • Gökova Aşıklar Yolu’nda fotoğraf çekil!
  • Akçapınar Köyü’nün meşhur tostunu ye ve Akçapınar Azmağı’nda kano turuna katıl!
  • Kadın Azmağı Deresi’nde tekne turuna katıl!
  • Azmak Nehri kıyısındaki restoranlardan birine git ve rakı-balık yap!
  • Koylarını ve plajlarını ayrı ayrı gez!
  • Akyaka’da bisiklet kirala ve beldeyi keşfet!
  • Tekne turlarına katıl ve Sedir Adası, Ziraatçılar Koyu, Lacivert Koy, Fener Koyu ve Akvaryum Koyu’na uğra!
  • Çınar Plajı’nın üst tarafında yer alan kayalıklara tırman!
  • Kitesurf yapmak istemezsin, windsurf yap!

*Şehir İçi Ulaşım

Akyaka küçük bir tatil beldesi olduğu için, çoğu yere yürüyerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra toplu taşıma aracı olarak minibüsler çok sık kullanılmakta. Akyaka – Muğla arası ulaşımı sağlayan bu minibüsler, haftanın her günü çalışıyor ve yarım saat aralıklarla kalkıyor. Yürümek dışında, sık sık kullanılan bisiklet kiralama seçeneğini de tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda, özellikle yaz aylarında, tekne turlarına katılarak da birçok yeri gezebilirsiniz.

Akyaka’da gezilecek yerler listemiz son olarak 22.05.2023 tarihinde editörlerimiz tarafından güncellenmiştir. Eğer siz de yazımızla ilgili görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak isterseniz, bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Paylaş
Özkan

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce