Akyaka

Muğla’nın en büyük ilçelerinden biri olan Ula’ya bağlı Akyaka esasında tam bir uçurtma sörfü cenneti. Tabi sadece bu da değil, kamp ve çeşitli doğa aktiviteleri için de inanılmaz uygun bir yer olan Akyaka, Ege Bölgesi’nin en şahane, en bütçe dostu tatil beldeleri arasında bulunuyor. Marmaris’ten 31 km ve Muğla merkezden 18 km uzaklıkta bulunan Akyaka el değmemiş koyları, ahşap evleri ve şirin ara sokakları ile her görende hayranlık duygusu uyandırıyor.

Türkiye’nin uçurtma sörfü der demez akla ilk gelen yerlerinden biri olan Akyaka’da tekne turu yapabilir, tek tip inşa edilmiş ahşap evlerden birinde konaklayabilir ve Ege mutfağına özgü yöresel lezzetler ile gününüzü güzelleştirebilirsiniz. Yıl boyu tertemiz ve cam gibi görünümü ile dikkat çeken Azmak Nehri’ni tekne turu ile keşfe çıkmayı da es geçmemelisiniz. Akyaka’nın en turistik yeri olan Azmak Nehri’ni gördükten sonra yönünüzü, deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarmak üzere Akyaka Plajı’na çevirebilirsiniz. 200 metreye kadar sığ olması nedeni ile çocuklu aileler için de gayet ideal olan Akyaka Plajı’na alternatif olarak merkeze 3 km mesafede yer alan Çınar Plajı’nı da gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Şezlong ve şemsiye kiralayarak gün boyu Çınar Plajı’nın tertemiz sularında gönlünüzce dinlenebilirsiniz.

Muğla merkezden 18 km uzaklıktaki Akyaka, Türkiye’nin turizm cennetleri arasında ilk sıralarda gelen Bodrum’dan ise 130 km uzaklıkta bulunuyor. Güneyinde Gökova Ovası, kuzeyinde Sakartepe Dağı, doğusunda Akçapınar Azmağı ve Kadın Azmağı ile sınırlarını paylaşan Akyaka’nın genelinde Akdeniz ikliminin etkileri görülüyor. En sıcak ve en kalabalık ay temmuz – ağustos iken mayıs, haziran ve eylül ya da ekim ayları biraz daha sakin geçiyor. Sadece uçurtma sörfü değil, aynı zamanda rüzgar sörfü yapma imkanı da sunan Akyaka’nın konaklama tesislerinin genelini ise oda kahvaltı hizmeti veren butik oteller oluşturuyor. Kadın Azmağı’na yolunuz düşerse eğer bisiklet kiralayarak keyifli bir turun kapılarını aralayabilirsiniz.

Çam ağaçlarının arasında bir vaha olan Akyaka’nın diğer bir yüzünü keşfetmek için yapmanız gereken tek şey, akşam Azmak Nehri’nin yanı başındaki balık restoranlarından birine oturmak ve mükellef sofranın tadını çıkarmak.

Bodrum Milas Havalimanı ya da Dalaman Havalimanı varışlı uçuş seferlerini araştırabilir ve hava yolu ile rahatlıkla Akyaka’ya ulaşabilirsiniz. Dalaman Havalimanı’ndan 1 saatte; Milas Bodrum Havalimanı’ndan ise 1,5 saatte Akyaka merkeze varmanız muhtemel. Her iki havalimanından da toplu taşıma servislerinin olduğunu hatırlatalım. Tabi tercihinize göre havalimanından araç da kiralayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Muğla Şehirlerarası Otogarı’ndan Akyaka minibüslerine binerek 30 – 35 dakika gibi kısa bir sürede Akyaka’ya ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’a 800 km, Antalya’ya 800 km ve Marmaris’e de 31 km mesafedeki Akyaka’ya Türkiye’nin hemen hemen her ilinden otobüsle ulaşım sağlamanız mümkün.