Tüm Fotoğraflarıyla Washington DC Gezilecek Yerler Listesi

Washington DC, federal devletin yönetim merkezi olarak değerlendirilen bir bölge. Bu nedenle burada birçok idari bina ve devlete ait çeşitli yapılar görmek mümkün olabilmektedir.

Oldukça kalabalık olmasına rağmen Washington DC, huzur dolu ve yeşillikler içinde bir şehir. Bu da burayı daha yaşanılır kılan özelliklerinden biri. Şehir Amerika tarihini öğrenmek ve keyifli bir gezi için oldukça ideal bir tercih olacaktır. Sizler için hazırladığımız Washington DC gezilecek yerler listesini inceleyerek şehirdeki görmeniz gereken yerler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Washington DC Gezilecek Yerler

1. Beyaz Saray

Beyaz Saray

1800 yılında yapımı tamamlanan ve sade bir tasarıma sahip olan Beyaz Saray, ABD başkanlarının resmi olarak ikamet ettiği yer. İçini görmek için en az 6 ay öncesinden konsolosluktan gerekli izinleri almanız gerekiyor. Ancak en azından dışından bu sarayı görme şansına sahip olabilirsiniz.

2. Amerikan Kongre Binası

Amerikan Kongre Binası

Beyaz Saray’la aynı yıl yapımı tamamlanan Amerikan Kongre Binası Capitol Hill bölgesinde yer alıyor. Binaya düzenlenen turlarla içini gezmek mümkün olabiliyor.

3. National Mall ve Memorial Park

National Mall ve Memorial Park

Geçmişi 18. yüzyıla kadar uzanan National Mall ve Memorial Park, içinde Lincoln ve Washington Anıtı, Jefferson Memorial gibi önemli yapıları barındırıyor. Şehrin en önemli parklarından biri olması nedeniyle burası Washington DC gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken bir yer.

5. Ulusal Havacılık ve Uzay Müzesi

Ulusal Havacılık ve Uzay Müzesi

National Mall içinde bulunan ve uzay ve havacılığa dair birçok ilginç eşyayı inceleyebileceğiniz Ulusal Havacılık ve Uzay Müzesi, şehirdeki görülmesi gereken müzelerden biri. Müzede simülasyonlarla uzay deneyimi yaşayabilir, uzayla ilgili ilginç şeyler satın alabilir ve çok farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

6. Washington Ulusal Katedrali

Washington Ulusal Katedrali

Kendinizi bir Orta Çağ kalesinde hissetmenize neden olacak şekilde bir mimariye sahip olan Washington Ulusal Katedrali, dünyanın en büyük katedralleri arasında gösteriliyor.

7. Georgetown

Georgetown

Otantik binalar arasında oldukça nezih bir bölge olan olan Georgetown için Amerika’daki Nişantaşı diyebiliriz. Oldukça lüks bir bölge olan Georgetown şehrin en zengin ve güvenli bölgelerinden biri konumunda bulunuyor.

8. Amerikan Ulusal Tarih Müzesi

Amerikan Ulusal Tarih Müzesi

Amerikan kültürü ve tarihini ziyaretçilerine aktarmayı amaçlayan Amerikan Ulusal Tarih Müzesi, Smithsonian Enstitüsü’nün bir parçası olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

9. Smithsonian Enstitüsü

Smithsonian Enstitüsü

Tam bir şato görünümünde bulunan ve Smithsonian’a bağlı müzelerin idari ofisi olarak kullanılan enstitü muhteşem görünümüyle kendisine hayran bırakıyor.

10. II. Dünya Savaşı Ulusal Anıtı

II. Dünya Savaşı Ulusal Anıtı

II. Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybeden askerler anısına yapılan anıtta 5,2 metre yüksekliğinde 56 adet sütun bulunuyor. Sütunlar bir fıskiyenin etrafında sıralanıyor.

11. Washington Zoo

Washington Zoo

Birçok hayvan türünü gözleyebileceğiniz hayvanat bahçesi, özellikle çocukları olan aileler için Washington DC gezilecek yerler listesine mutlaka dahil edilmesi gereken yerlerden biri.

12. Amerikan Doğa Tarihi Müzesi

Amerikan Doğa Tarihi Müzesi

Geçmişten günümüze doğanın gelişimi ve değişimi hakkında çok ilginç bilgiler edinebileceğiniz ve örnekleri gözlemleyebileceğiniz farklı bir müze olan Amerikan Doğa Tarihi Müzesi doğaya ve tarihe meraklı ziyaretçilerini ağırlıyor.

13. Botanik Bahçesi

Botanik Bahçesi

Girişin ücretsiz olduğu Botanik Bahçesi, Amerikan Kongre Binası’nın çok yakınında bulunuyor. İçeride birçok farklı bitkiyi gözlemleme ve bu bitkilere ait bilgilere ulaşma fırsatına sahip olabiliyorsunuz.

Siz de hemen Washington uçak bileti seçeneklerine göz atarak, Amerika’nın tarihine tanıklık edebilir ve bu özel şehrin güzelliklerini keşfe çıkabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin