İnternetten Ucuz Otobüs Bileti Nasıl Alınır ?

Yurtiçinde yolculukların en ucuz ve hesaplı yolu olan otobüsle seyahat gün geçtikçe daha fazla talep görmekte.

Artan talep ve yükselen hizmet kalitesiyle beraber internetten bilet fiyatlarının önceki yıllara göre ufak oynamalar yaşadığını görebilirsiniz.Resmi tatil dönemleri, hafta sonu günleri ve yaz aylarında artan taleple beraber mağdur olmamanız için hesaplı otobüs biletine sahip olmanın en pratik yollarını ” İnternetten Ucuz Otobüs Bileti Nasıl Alınır ? ” yazımızda sizler için derledik.

Gelin hesaplı otobüs bileti bulma yöntemlerini birlikte inceleyelim.Listemizin ilk sırasında;

#1 Tüm Otobüs Seferlerini Karşılaştırın!

otobüs seferleri

Bilgiye saniyeler içerisinde ulaşabildiğimiz, akıllı cihazların ve dizüstü bilgisayarların kullanımının üst düzeyde olduğu günümüzde otogarda hesaplı otobüs bileti arama dönemi artık bitti diyebiliriz. İnternet üzerinde hizmet veren online bilet karşılaştırma siteleri veya fixbilet.com bilet karşılaştırma sitemize göz atabilirsiniz.

Seçmiş olduğunuz güzergahlar arasında aynı gün içerisinde sefer düzenleyen tüm firmaları inceleyebilir, boş koltukları görüntüleyebilir ve güvenli ödeme sistemiyle biletinizi kolaylıkla online satın alabilirsiniz.

#2 Biletinizi Önceden Satın Alın!

internetten otobüs bileti satın alma

Uçak biletleri kadar oynama olmasa da otobüs biletleri de alım yapacağınız tarih yaklaştıkça ufak oynamalar gösterebilir. Özellikle tatillerinizi yıllık bayram izinlerine göre ayarlıyorsanız bayram dönemi yoğunluğunda zor durumda kalmamak için en az bir ay öncesinden rezervasyon veya satın alma işlemi yapmalısınız.

Online karşılaştırma sitelerinden faydalanarak tüm seferleri inceleyebilir, araçlarda kalan mevcut boş koltukları görüntüleyebilir ve anında istediğiniz koltuğu satın alabilirsiniz. Böylelikle bayram dönemlerinde yaşanan en büyük sorunlardan biri olan araçlarda yer bulamama sorununu da aşmış olacaksınız.Bunların yanı sıra otobüs biletinizi online internetten satın aldığınızda son 24 saate kadar kesintisiz iptal ve açığa alma hakkınızın bulunduğunu da unutmamalısınız.

#3 Araç Tipine Dikkat Edin!

Otobus

Avantajlı fiyatlardan otobüs bileti satın almak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birçok püf nokta var. Konforlu bir şekilde otobüs yolculuğu gerçekleştirmek isterken diğer yolculardan daha fazla para ödemek istemiyorsanız seçmiş olduğunuz seferin koltuk düzenini kontrol etmenizi öneririz.

Birçok otobüs firması daha fazla talep görmesi sebebiyle 2+1 araçlardaki koltukları daha pahalıdan satışa sunmaktadır. Aynı firmayla aynı destinasyona giden diğer yolculardan daha fazla para ödemek istemiyorsanız, ödeme yapmadan önce bu ayrıntıya dikkat etmenizi öneririz.Ucuz otobüs bileti almak istiyorsanız araç içerisindeki diğer koltukların fiyatlarına da bir göz atmanızda fayda var.

#4 Kampanyaları Takip Edin!

Otobüs bileti

Ekonomik otobüs bileti fiyatlarından yararlanmak istiyorsanız kampanya ve fırsatları yakından takip etmelisiniz. Özellikle sezonluk dönemlerde düzenlenen ‘’1 bilet alana 1 bilet bedava’’ gibi kampanyalar sayesinde ücretsiz otobüs yolculuğu yapma şansını yakalayabilirsiniz.

BONUS : Aynı zamanda bu fırsatları kaçırmak istemiyorsanız online bilet karşılaştırma sitelerine üye olarak otobüs bileti fırsatlardan kısa mesaj ve e-mail yoluyla anında haberdar olabilirsiniz.

Yolu izleyerek müzik dinlemek, gece yolculukları esnasında film izlemek ve seyahat esnasında anlık da olsa yeni yerler görmek istiyorsanız siz de bizler gibi otobüs yolculuğu sevenlerdensiniz. 🙂

Uygun otobüs bileti fiyatını bulabilmek için yapmanız gerekenleri sizlerle paylaştık. Dilerseniz Biletbayi.com’u ziyaret ederek en uygun otobüs bileti karşılaştırması yapabilir, sefer sorgulayabilir ve biletinizi tek adımda kolayca satın alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin