Fotoğraflarıyla Birlikte St. Andrews’te Gezilecek 7 Yer

Yaklaşık 8 bin yıl kadar önce insanların gelerek yurt edindiği belirtilen St. Andrews gezilecek yerler ile ünlü İskoçya’nın doğusunda yaklaşık 20 bin nüfusa sahip keyifli bir kasabadır.

St. Andrews gezilecek yerler yazımızda golf sporunun ana vatanı olarak kabul edilen kasaba, bünyesinde bulunan ülkenin en eski üniversitelerinden biri olan St. Andrews Üniversitesi ile de önemli bir konumda bulunmaktadır.

1- St. Andrews Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

#1 St. Andrews Katedrali

St. Andrews Katedrali

St. Andrews, İskoçya’nın en önemli dini bölgelerinden biri olarak kabul edilmektedir. St. Andrews Katedrali ise ülkenin en önemli dini yapılarından biri olarak kabul edilmektedir. Yapımı 11 ile 14. yüzyıllar arasında tamamlanan katedral, bölgenin en çok ziyaretçi çeken yerlerinin başında gelmektedir.

#2  St. Andrews Kalesi

St. Andrews Kalesi

15. yüzyılda kasabadaki papazlar için bir ev olarak kullanılan kalenin günümüzde büyük bir bölümü yok olmuştur. Buna rağmen kalenin sahip olduğu görüntü hala etkileyiciliğini korumaktadır. Bizde bu kale de St. Andrews gezilecek yerler listesinde olmayı hak ediyor.

#3  İngiliz Golf Müzesi

İngiliz Golf Müzesi
New exterior banners fitted in 2010

Golfun doğduğu yer olarak kabul edilen bir bölgede bu sporla ilgili bir müzenin olmaması beklenemezdi galiba. Kasabada kurulmuş olan gol müzesi içinde golfle ilgili çok özel detayları inceleme fırsatını yakalayabiliyorsunuz.

#4 St. Andrews Aquarium

St. Andrews Aquarium
Photography by Angus Forbes , www.angusforbesphotography.com

Hayvanların keyifli dünyasında bir yolculuğa çıkmak isteyen ziyaretçilerin mutlaka uğraması gereken yerlerin başında bu hayvanat bahçesi geliyor. Özellikle çocuklu aileler için zaman geçirmesi en keyifli duraklardan birinin burası olduğunu söylemeliyiz.

Hayvanat bahçesini haftanın 7 günü sabah 10’dan akşam 6’ya kadar ziyaret etmek mümkün olabilmektedir.

#5 St. Andrews Botanic Garden

St. Andrews Botanic Garden

İçinde pek çok farklı konseptte bahçenin bulunduğu bu botanik bahçesi de kasabaya gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

#6 Museum of The University of St. Andrews

Museum of The University of St. Andrews

Kısaca MUSA olarak bilinen müze, ziyaretçilerine İskoçya’nın en eski üniversitesinin tarihinde keyifli bir yolculuğa çıkma imkanı sunuyor. Ziyaretçiler müzede pek çok tarihi kitap ve el yazmasını inceleme fırsatına sahip olabiliyor.

7. St. Andrew Üniversitesi

St. Andrew Üniversitesi

Günümüzde 7 binin üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü üniversite, 1413 yılında kurulmuş olup ülkenin en eski üniversitesi olarak kabul edilmektedir. Üniversite bünyesinde bulunan pek çok dini mekan da St. Andrews gezilecek yerler arasında bulunmaktadır.

*St. Andrews’a nasıl gidilir diye merak ediyorsanız kasabaya en yakın havaalanının Edinburgh’ta bulunuyor. Hemen Edinburgh uçuşlarını sayfamızdan inceleyebilir, araç kiralayarak ya da trenle 1 saatlik bir yolculukla St. Andrews’a ulaşabilirsiniz.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

“Fotoğraflarıyla Birlikte St. Andrews’te Gezilecek 7 Yer” üzerine 2 yorum

  1. St. Andrew Üniversitesinde arkadaşım okudu ve kendisizi ziyaret etmiştim çok başarılı bir okul gerçekten hayalim orada okumak 🙂

    Yanıtla
    • Arda Bey yorumunuz için teşekkür ederiz. St. Andrews bölgesiyle ilgili tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız burayı ziyaret etmek isteyen ziyaretçilerimiz için yol gösterici olacaktır 🙂

      Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin