Wolfsburg’da Gezilecek 9 Muhteşem Yer

Almanya’nın genç şehri Wolfsburg, Aller Nehri boyunca uzanan modernizmin ve kentsel gelişimin şekillendiği bir yer.

Farklı tarzları ve yaşamları bir arada görebileceğiniz dünya şehirlerinden biri olan Wolfsburg gezilecek yerler listesinde heyecanlı duraklara sahip. Gelin nerelere gidilir, nasıl bir plan izlenir, beraber öğrenelim. Dünyaca ünlü otomobil firması Volkswagen AG’nin genel merkezi olmasıyla ünlenmiş Wolfsburg, küçüklüğü ve mütevazı duruşuyla dikkat çekiyor.

#1 Wolfsburg Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Fallersleben Kalesi

fallersleben castle

Bodrumu müze olarak kullanılan 18. yy eseri Fallersleben Kalesi, Alman edebiyatı ve demokrasi tarihi ile ilgili kapsamlı bilgileri sunuyor. Üst katta ise güzel tablolar, ahşap oymalar ve sıva tavanlarla dolu bir sanat galerisi yer alıyor. Edebiyatla yakından ilgileniyorsanız bu kalede saatlerinizi mutlulukla harcayabilirsiniz.

2- Auto Museum

car museum

Wolfsburg‘un orijinal Volkswagen Müzesi olan Auto Museum, 25 Nisan 1985 tarihinde kurulmuş. Müzede antika otomobillerden tutun da “The Love Bug” filminde kullanılan bir araç, ahşaptan yapılmış bir Beetle, 50. doğum gününde Adolf Hitler’e sunulan orijinal 1938 Cabrio gibi nadide parçaları görebilirsiniz. Pazartesi günleri kapalı olan müzeyi diğer günler 10.00-17.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

3- Autostadt

autostadt

Wolfsburg, dünyaca ünlü otomobil markası Volkswagen’in evi kabul ediliyor. Fabrikanın ve müzenin bulunduğu bölgenin adı olan Autostadt’ta, Porshe ve Bugatti gibi diğer tanınmış markaların da araçlarını görebiliyorsunuz.

Tema parkı kendi içinde bir şehir tadında olan bölge aynı zamanda eğlence, yemek, turlar, sürüş ve daha fazlasını sunuyor. Otomobil sektörüne ilgi duyanların akın ettiği küçük şehir, her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlıyor.

4- Kunstmuseum

Kunstmuseum

Uluslararası üne sahip olan Kunstmuseum, 1994 yılından bu yana çağdaş ve modern sanatın temsilciliğini yapıyor. Sadece Wolfsburg’un değil Almanya’nın da kıymetli sanat galerilerinden olan müze, geçici sergilere ev sahipliği yapıyor. Sanat müzesi, pazartesi günleri kapalıyken diğer günler 11.00-18.00 arası gezilebilir.

5- Phaeno Bilim Merkezi

phaeno science center

Bu parlak ve ilgi çekici bilim merkezini barındıran cam beton karışımı bina, Irak kökenli İngiliz mimar Zaha Hadid tarafından tasarlanmış. İçinde 300’ün üzerinde fizik sergileri ve deneyleri, her yaştan meraklılar için zihin açıcı özelliklere sahip. Tren istasyonundan yürüyerek birkaç dakikada ulaşacağınız Phaeno Bilim Merkezi, her gün 10.00-18.00 arası misafirlerini bekliyor.

6- Allerpark

Allerpark

1969 yılında ıslah çalışmalarıyla Aller Gölü’ne eklenen plaj ve çevresi park alanı olarak kullanılıyor. Yaz döneminde çeşitli su sporlarının da düzenlendiği parka insanlar dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek için geliyorlar. Gitmek isterseniz parkın her gün 11.00-20.00 arası açık olduğunu söyleyelim.

7- Badeland

Badeland

Güzel görünümü ve kalabalık olmayan konumu nedeniyle tanınan Badeland, şehirde en popüler yerlerden biri ve birçok turisti kendine çekiyor. Eğlenceli oyun alanları ve havuzları bulunan bu su parkında, Wolfsburg’un nefes kesen manzarasını da keşfedebilirsiniz. Çok fazla ücret ödemeden girebileceğiniz park, pazar günleri dışında 8.00-20.00 arası hizmet veriyor.

8- Planetarium

planetarium

Wolfsburg Planetarium, 1983 yılında Almanya’da türünün en büyük on tesislerin birinde açılmış. İçinde 15 metre çapında, gökyüzünde yıldızlı gece izlenimi yaratan bir kubbe altında 140 ziyaretçinin oturabileceği salonu bulunuyor. Lazer şovları gibi onlarca farklı etkinliği bulunan takvimi hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 9- Wolfsburg Tiyatrosu

wolfsburg theater

Tatilinizi tamamlarken oldukça güzel bir binası bulunan Wolfsburg Tiyatrosu’nda şahane bir oyun izlemenizi öneririz. Tiyatro çevresinde yemek yiyip bir şeyler içebileceğiniz çok güzel yerler de bulabilirsiniz. Oyunlar ve etkinlikleri buradan takip edebiliyorsunuz.

*Birkaç günlük tatil planı yapıyorsanız size önerimiz Berlin üzerinden ulaşabileceğiniz Wolfsburg seferleri sayfamıza göz atmanız.

Wolfsburg gezilecek yerler yazımıza ek tavsiye gezi noktalarını aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin