Ottawa Gezilecek Yerler | 20 Turistik Nokta

Kanada’nın başkenti ve en büyük kenti konumundaki Ottawa, gezilecek yerleriyle de dikkat çeken şehirler arasında yer alıyor.

Ottawa gezilecek yerler yazımızda da sizler için şehrin mutlaka görmeniz gereken popüler gezi rotalarını derledik.

Ottawa Nehri kıyısında yer alan şehir; bir milyona yakın nüfusu, tarihi ve kültürel ögeleriyle oldukça zengin bir kimliğe sahip.. Fransızca ve İngilizce dillerinin resmi kurumlarca eşit oranda kabul edildiği bilgisini de verelim. Seyahatiniz boyunca yanınızdan fotoğraf makinelerinizi eksik etmemenizi tavsiye ederiz.

#1 Ottawa Gezilecek Yerler

Birlikte inceleyelim;

1- Parlamento Binası

ottawa parliament building

Ottawa denince akla gelen ilk gezi noktalarından biri olan Parlamento Binası, şehrin simgeleşmiş yapılarından biridir. Şehir merkezinin çok yakınında yer alan bir tepede yer alan bina, ihtişamıyla görenleri kendine hayran bırakmaktadır.

Kanada Parlamentosu’nun resmi binası olan yapı, her yıl neredeyse 3 milyon ziyaretçi almaktadır. 18. Yüzyılın gotik mimarisiyle bezeli bina, Barış Kulesi’nin de yapı içerisine eklenmesiyle günümüzdeki haline bürünmüş ve şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biri haline gelmiştir.

2- Kanada Tarih Müzesi

canadian museum of history

Kanada’nın en ünlü müzelerinden biri olan Kanada Tarih Müzesi, ülkenin 20 bin yıllık köklü tarihini ziyaretçilerine sunan önemli bir yapıdır. 1800’lü yıllarda hizmet vermeye başlayan müzenin içerisinde daimi ve geçici olmak üzere pek çok koleksiyona yer verilmekte ve tarih araştırmalarına halen devam etmektedir.

Sergilenen eserler içerisinde arkeoloji, etnoloji ve Kanada halkının kültürüne dair pek çok bilgi edinebilmeniz mümkün.. Mutlaka ziyaret edin! 🙂

Haftanın Her Günü Açık : 09:30 – 17:00

3- Kanada Ulusal Galerisi

Kanada Ulusal Galerisi

Ülkenin en büyük sanat galerisi olan Ottawa Sanat Galerisi, ülkenin sanata bakış açısını en rahat gözlemleyebileceğiniz noktalardan biri. Oldukça geniş galeri binası içerisinde pek çok sanat koleksiyonunun sergilendiği bölümler yer alıyor.

Ülkede geçmişten bugüne resim, heykel, fotoğraf ve çizim denince akla gelen hemen her sanat eserini gözlemleyebileceğiniz galeriye, seyahatiniz sırasında mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz.

4- Kanada Savaş Müzesi

canada war museum

Kanada’nın askeri tarihi ve savaş dönemlerinden kalma pek çok tarihi eser hakkında bilgi sahibi olacağınız Kanada Savaş Müzesi’nde, 20. Yüzyıldaki tüm savaşlar, Soğuk Savaş Dönemi ve ülke tarihinin ilk silahlı çatışmalarına kadar giden uzun bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Şehir merkezinde yer alan müzede, barış temalı pek çok görselle de karşılaşmanız mümkün. Savaşın ağır darbelerini en güzel yansıtan yerlerden biri olan Kanada Savaş Müzesi’nde tamı tamına 3 milyon parçalık koleksiyonlar sergileniyor.

Haftanın Her Günü – 09:30- 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Ücret: 17 dolar

5- Ulusal Savaş Anıtı

Ulusal Savaş Anıtı

Ottawa Parlamento Binası’nın bahçesinde yer alan Ulusal Savaş Anıtı, ülkenin geçmiş dönemde girmiş olduğu savaşlarda kaybettiği askerlerinin anısına diktirdiği önemli bir yapıdır. Şehrin en önemli anma noktalarından biri olan anıt, turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği ve fotoğraf çektirdiği yerler arasındadır.

6- Bytown Müzesi

bytown museum

Ottawa Nehri’nin kenarında yer alan Bytown Müzesi, şehrin en eski taş yapısı olan Komiserlik Binası’nda yer almaktadır. 1917’de Ottawa Kadınlar Tarih Kurumu tarafından kurulmuş müzenin içerisinde, Ottawa’nın kurulduğu 1855 tarihine gelene kadar tüm tarihsel evreler hakkında bilgi edinebilmeniz mümkün..

7- Kanada Havacılık ve Uzay Müzesi

canada aviation and space museum

Şehir merkezine çok yakın mesafede konumlanan Kanada Havacılık ve Uzay Müzesi, uzay meraklıları için akla gelen ilk adres. Dünyanın her yerinden getirilen uzay ve hava araçlarının sergilendiği müzeye, ziyaretler de oldukça fazla.

Yediden yetmişe her yaştan insana hitap eden koleksiyonlar içerisinde havacılık tarihine dair pek çok bilgi bulabileceğiniz bilgisini de şimdiden verelim..

8- Calypso Parkı

Calypso Park

Kanada’nın en büyük tema parkı konumundaki Calypso Parkı, 100 dönümlük bir arazi üzerine kurulu şehrin en eğlenceli noktası.. Yatırımına 65 milyon dolar gibi bir rakamın harcandığı parkın 2 bin kişilik bir kapasiteye sahip olduğu bilgisini de verelim.

Ülkenin en büyük dalga havuzuna ve en uzun kaydıraklarından birine sahip olan park, çocuklar içinde harika bir eğlence noktası.

9- Jacques Cartier Parkı

jacques cartier park

Kanada’nın en güzel bahçelerinden biri olan Jacques Cartier Parkı, sergilediği botanik heykelleri ile çokça ilgi toplayan gezi noktalarından biri olarak bilinir.  4 milyondan fazla bitki ve çeşitli heykelleştirilmiş çiçeklere ev sahipliği yapan park içerisinde Ottawa Nehri’nin dinlendirici manzarasını da seyretmeniz mümkün.

Seyahatiniz boyunca uğramanızı şiddetle tavsiye ettiğimiz yerlerden biri de Jacques Cartier Parkı..

10- Binbaşı Hill Parkı

major's hill park
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Şehrin tam merkezinde yer alan Binbaşı Hill Parkı, Ottawa’nın hareketli hayatına mola verebileceğiniz duraklardan biri. Onca gezilecek yer içerisinde birazda dinlence arayanlar için akla gelecek ilk adres olan park, şehrin en güzel manzaralarını seyredebileceğiniz, yeşillikler içerisinde yürüyüş yapabileceğiniz ve Ottawa’nın en eski ağaçlarının gölgesi altında piknik yapabileceğiniz harika bir gezi noktası.

11- Kanada Çocuk Müzesi

child museum

Kanada Çocuk Müzesi, içerisinde oyuncaklardan tutun da kostümler, sergiler ve daha pek çok renkli eser barındıran harika bir adres.

Ülkenin kültür ve tarih anlayışına biraz da eğlence katan müzede, dünyanın dört bir yanından gelen çocuk oyuncakları ve farklı kültürlerden de olsa çocuklar için ortak bir eğlence duygusu oluşturan pek çok eserle karşılaşabilirsiniz.

Haftaiçi Her Gün 09:30 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

12- Dominion Arboretumu

dominion arboretum

1.700 farklı bitki türüne ve yüzlerce yıllık ağaçlara ev sahipliği yapan Dominion Arboretumu, 26 hektarlık alan üzerine kurulu oldukça geniş ve popüler bir gezi noktasıdır. Turistlerin yoğun ilgisine maruz kalan süs bahçesi içerisinde birbirinden güzel yeşillikler ile iç içe olacağınız bir gün geçirebilir, arboretumun tam ortasından geçen Rideau Kanalı’na karşı piknik yapabilirsiniz.

13- Kanada Bilim ve Teknoloji Müzesi

canada science and technology museum

1967 yılından beri hizmet veren Kanada Bilim ve Teknoloji Müzesi, ülkenin bilimsel ve teknik miraslarını korumak ve Kanada’nın tarihsel sürecindeki tüm teknolojik gelişmelerden ziyaretçilerini haberdar etmek amaçlı kurulmuştur.

268 binden fazla eserin sergilendiği müzede, bilim ve teknoloji alanında Kanada’nın uğradığı dönüşüm gözler önüne serilir.

14- Dow’s Gölü

Dow's Lake

İsmini 1816’da şehre yerleşen Amerikalı Abram Dow’dan alan Dow Gölü, Rideau kanalı üzerine kurulu küçük bir insan yapımı göldür. Dominion Arboretumu’ndan görülen göl, şehirde piknik yapabileceğiniz en güzel alanlardan biridir.

Şehirde her yıl düzenlenen Lale Festivali’ne de ev sahipliği yapan göl kenarına ekilmiş  olan 300 bin tane lale, gölün cazibe merkezi olmasına neden olan etkenler arasında yer alıyor.

15- Laurier Evi

laurier house

1878 yılından kalma olduğu bilinen Laurier’in Evi, şehirde İtalyan mimarisini görebileceğiniz nadir yapılardan biri. Eski dönemde Kanada Başbakan’ın evi olarak kullandığı yapı, sonradan müzeye çevrilerek Kanada Ulusal Tarihi Sit Alanı olarak kayıtlara geçmiştir.

Laurirer’in kişisel eşyalarından tutun da mobilyalarına kadar hemen her eşyasını görebileceğiniz müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

16- Billings Emlak Müzesi

billings estate museum

Ülkenin en iyi açık hava müzelerinden biri olan Billings Emlak Müzesi, ailecek ziyaret edebileceğiniz keyifli gezi noktalarından biri. İçerisinde faaliyetlerine devam eden bir süt çiftliği, eğitim sergisi ve pek çok etkinlik içeren müze, şehirde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

Pek çok çiftlik hayvanı, bitki türü ve çiftlik yaşantısına dair hemen her şeyi bulabileceğiniz müze alanı içerisinde eğlenceli saatler geçirebilirsiniz.

17- Rideau Kanalı

rideau canal

Ontario Gölü ile Saint Lawrence Nehri’ni birbirine bağlayan Rideau Kanalı, tamı tamına 202 kilometre uzunluğundaki devasa bir su yolu…

2007 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan kanalın diğer bir özelliği de, şehrin tam orasından geçmesi ve  Kuzey Amerika’da sürekli olarak çalışan en eski kanal sistemi olmasıdır. Kanalın açılış tarihinin 1832 yılı olduğu bilgisini de verelim.

18- Barış Kulesi

peace tower

Ottawa’nın en önemli binalarından biri olan Parlamento Binası’na eklenen ihtişamlı çan kulesi, Kanada’nın Birinci Dünya Savaşı’nda verdiği kayıplara ithafen dikilmiş tarihi bir yapıdır.

Savaş yıllarında ülkeden 6 bin gönüllü asker İngiliz ve Fransızlara yardım amaçlı ülkesini terk eder ve giden kişilerin büyük çoğunluğu hayatını cephelerde kaybeder. Onları anısında yaptırılan çan kulesine de ‘’Barış Kulesi’’ ismi verilir.

19- Notre-Dame Bazilikası

notre dame basilica

1990 yılında Ulusal Tarihi Sit Alanı olarak belirlenen Notre-Dame Bazilikası, bir Roma Katolik kilisesidir. 1832 yılında inşa edilen bazilika, şehrin en eski ve ihtişamlı mimarileri arasında yer alır.

Pek çok restore çalışmasından geçen bazilikanın günümüzdeki görüntüsü Gotik bir mimarinin izlerini taşımaktadır. Sıklıkla ziyaret edilen bazilika aynı zamanda Ottawa’nın ana merkez kilisesi konumundaki dini yapıdır.

20- Rideau Falls Park

rideau falls park

Şelaleleriyle ünlü Rideau Falls Parkı, şehirde rahat bir nefes almak isteyenler için akla gelen ilk adreslerden biri. Dinlendirici su seslerinin altında huzur dolu bir gün için mutlaka uğramanız gereken parkın diğer gezi noktalarına da oldukça yakın olduğunu belirtelim…

*Ottawa hakkında yeterince bilgi aldığını düşünüyorsan sıra, şehre giden en ucuz uçak biletini bulmakta! Senin için önceden hazırladığımız Ottawa uçuşlar sayfasından hiç yorulmadan en ekonomik bileti bulma şansı elde edebilirsin. Gerisi iki tık uzağında..

*Kanada’nın Diğer Şehirleri için..

Ottawa gezilecek yerlere ek tavsiye gezi noktalarınızı yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin