Los Angeles Alışveriş Rehberi

Amerika, dünyanın hemen her yerinden ziyaretçi alan bir rüya ülke konumunda bulunuyor. Ülkeyi ziyaret edenlerin büyük kısmı ise Amerika’yı tam bir alışveriş cenneti olarak görüyor. 

Amerika’nın Californiya eyaletine bağlı bulunan Los Angeles, Amerika’nın geneli gibi büyük bir alışveriş denizi olarak ziyaretçilerine çok geniş alıveriş seçenekleri sunuyor. Biz de bu nedenle takipçilerimiz için Los Angeles alışveriş rehberi hazırlayarak, Los Angeles’e ziyaret edenlerin keyifli bir alışveriş deneyimi yaşamaları için gerekli tavsiyeleri listeledik.

Los Angeles Alışveriş Rehberi

Los Angeles, başta elektronik cihazlar olmak üzere birçok şeyi ülkemizden çok daha ucuza alma imkanı sunuyor. Amerika’daki alışverişlerde daha az vergi alınıyor olması fiyatların ülkemize göre daha uygun olmasını sağlıyor. Son dönemlerde Doların TL’nin karşısında değerlenmesi fiyatların cazibesini biraz kırmış olsa da hala Amerika’nın alışveriş için çok uygun bir durak olduğunu söyleyebiliriz.

Los Angeles’te alışveriş yapmak için öncelikle kriterlerinizi belirlemeniz gerekiyor. Çok büyük bir bütçeyle bu şehre geliyorsanız ve lüks bir alışveriş deneyimi yaşamak istiyorsanız şehirdeki ünlü caddeleri tercih etmeniz gerekiyor. Eğer marka ürünleri uygun fiyatlara almak istiyorsanız seri sonu ürünlerin satıldığı outlet mağazalar tam size göre. Ya da dilerseniz zincir mağazaları tercih ederek fiyat/performans anlamında sizi memnun edecek ürünleri bulabilirsiniz.

Uygun fiyat ve kaliteli ürünler: Zincir mağazalar

Los Angeles genelinde en uygun fiyatlara kaliteli ürünleri bulabileceğiniz ucuzluk mağazaları şehirde özellikle uğramanızı tavsiye ettiğimiz alışveriş mekanlarından. Burada birçok ünlü markanın ürünlerini oldukça makul ücretlere alabilirsiniz.

Şehirdeki en bilinen zincir mağazaları Marshalls, TJ Maxx, Nordstrom Rack ve Ross Mağazaları olarak sıralamamız mümkün. Siz de bulunduğunuz yere en yakın olan zincir mağazaya giderek ucuza alışverişin tadını çıkabilirsiniz.

Çok daha uygun fiyatlar için: Outlet mağazalar

Birçok ünlü marka seri sonu ürünlerini çok makul indirimlerle müşterilerine sunmaktadır. Böylece markalar hem depolarını boşaltma hem de yıl sonu satış hedeflerine ulaşma şansını yakalamaktadır. Los Angeles’te bulunan çeşitli outlet mağazalar müşterilerin uygun fiyata, çok ünlü markaların ürünlerini alma şansı sunuyor. Camarillo Premium Outlet, Cabazon Outlet ve Citadel Outlet şehirde en çok tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Bu yerlerdeki mağazalarda %50-75 oranında indirimlerle karşılaşmak mümkün olabilir.

Camarillo Premium Outlet

Eğer siz de en uygun fiyatlı alışveriş seçeneğini arıyorsanız konakladığınız yere en yakın olan outlet’i tercih ederek ucuz alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.

Hepsi bir arada olsun isteyenler için: Alışveriş merkezleri

Ülkemizdeki AVM mantığının benzeri Los Angeles’teki alışveriş merkezlerinde görülüyor. Birçok marka bu merkezlerin çatısı altında müşterileriyle buluşmayı hedefliyor; ancak burada herhangi bir fiyat avantajı sunmadığını bilmenizi isteriz.

Hollywood Highland

Şehirde bulunan başlıca alışveriş merkezlerini The Grove, Hollywood Highland, Beverly Center, Century City Shopping Mall, Santa Monica Place, Glendale Galleria, Fashion District olarak sıralayabiliriz.

En keyifli alışverişin adresi: Caddeler

Eğer cadde üzerindeki mağazalardan alışveriş yapmaktan hoşlanıyorsanız Los Angeles alışveriş rehberi yazımızın sizi ilgilendiren kısmına geldik demektir. Başta Beverly Hills‘in Rodeo Drive‘si olmak üzere Santa Monica ve Melrose bölgelerinde çok ünlü markaların mağazalarının yanı sıra özel tasarım ürünlerin satıldığı butik dükkanların sattığı ürünleri satın alabilirsiniz.

Rodeo Drive

Los Angeles’e gelerek siz de her bütçeye ve zevke uygun alışveriş seçeneklerinde doyasıya alışverişin tadına varabilirsiniz. Ancak ucuz diye ihtiyacınız olmayan veya beğenmediğiniz bir şeyi alıp da kendinize fazla yük etmemeye özen göstermenizi tavsiye ediyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin