Bilbao Gece Hayatı

Bask Bölgesi’nin sahil şeridinde bulunan Bilbao, ziyaretçilerine renkli bir gece hayatı yaşama imkanı da sunuyor. 

Bilbao’da birkaç günlük bir gezi planladığınızda kaldığınız günlerin akşamında ise Bilbao gece hayatı olanaklarını değerlendirebilir ve keyifli akşamlar geçirme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Şehrin konaklama seçenekleriyle ilgili detaylı bilgilerine ve otel tavsiyelerimize Bilbao’da nerede kalınır başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

Bilbao Gece Hayatı

Bilbao’da özellikle Old Quarter bölgesi ve Nervion Nehri kıyısında uzanan mekanlar ve barlar ziyaretçilerin eğlenceli bir gece hayatına yelken açmasına olanak tanıyor.

Bilbao’da da İspanya’nın diğer şehirlerinde görmeye alışkın olduğumuz tapas kültürüne rastlıyoruz. Yerlilerin sıklıkla yemek olarak içkilerinin yanında değerlendirdikleri tapas tabakları etrafında şekillenen gece hayatına şehri ziyarete gelenler de ayak uyduruyor.

Bilbao gece hayatı geç saatlerine kadar hareketli kalmasıyla biliniyor. Bu de şehri özellikle gece yaşamını sevenler için cazip bir hale getiriyor. Şehrin geceleri genel olarak güvenli bir bölge olduğunu söyleyebiliriz; ancak kendinizi garanti altına almak isterseniz “Atletic Bilbao” formasını üzerinize geçirmeniz faydalı olacaktır.

Bilbao’da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Bilbao’da vakit geçirebileceğiniz pek çok keyifli mekan bulunuyor. Ancak şehre geldiğinizde diğer Avrupa şehirlerindeki çok büyük mekanları beklemeniz sizi hayal kırıklığına uğratacaktır. Burada daha çok dar ve küçük alanlarda konumlanmış, samimi ortamların yakalanabildiği ufak mekanlar bulunuyor; ancak bu durum şehrin gece yaşamına herhangi bir olumsuz etkide bulunmuyor.

Şehirdeki tercih edebileceğiniz bazı mekanları sizin için listeledik…

K2

K2

Özellikle genç ve dinamik insanların uğrak noktalarından biri olan mekan, pintxoslar eşliğinde içkinizi yudumlayabileceğiniz güzel bir nokta.

Nashville

Nashville

Kendine has, sade bir yerel mekan olan Nashville, Athletic Bilbao hayranı bir bar. Eğer lüks bir yer bana göre değil sade ve salaş bir yerde takılmak istiyorum diyorsanız burayı ziyaret edebilirsiniz.

El Balcon de la Lola

El Balcon de la Lola

Bilbao’nun en önemli gay mekanlarından biri olan gece kulübü, ziyaretçilerine çok uzun ve muhteşem bir gece hayatının kapılarını aralıyor.

Geo Cocktail Lounge

Geo Cocktail Lounge

Guggenheim Müzesi’nin güneyinde bulunan mekan, özellikle keyifli bir akşam yemeğinin ardından gidip, birbirinden özel karışımları deneyebileceğiniz bir yer. Mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin