Bangkok’ta Ne Yenir, Ne İçilir?

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

Thai mutfağı, şahane lezzetler bulabileceğiniz egzotik ve nefis bir içeriğe sahip. Bangkok da bu deneyimi yaşamak için en ideal yerlerden biri. “ Bangkok’ta Ne Yenir , Ne İçilir ” yazımızda heyecanlı şehir turunuzu lezzetlendirecek tatları ve hikayelerini sizin için derledik.

1- Böcek Yemekleri

Böcek yemekleri

Tayland’ın kuşkusuz en çok merak edilen ve dikkat çeken yemekleri kızartılarak tüketilen böcek çeşitleri oluyor. Denemek isterseniz, Bangkok sokakları protein içerdiği için yenen pek çok böcek türü görebilirsiniz.

Zamanında sadece kırsal kesimlerde tüketilen bu böcekler, turistlerin ilgisini çekmesinden sonra sokak tezgahlarına taşınmış. Çekirge, tırtıl, akrep gibi seçeneklerden birini seçip deneyebilirsiniz.

2- Hindistan Cevizi Dondurması

Hindistan Cevizi Dondurması

Şehrin tropikal havasına alışmanızı sağlayacak serinletici nefis atıştırmalıkla bulabilirsiniz. Bunlardan biri olan Hindistan Cevizi Dondurması, kıvamı ve aromasıyla sizi kendisine hayran bırakacak.

Mango ve fıstık serpilerek servis edilen bu harika lezzeti sokak tezgahları ya da pastane benzeri kafelerde bulabilirsiniz.

3- Mango Sticky Rice

Mango Sticky Rice

Bangkok sokak lezzetleri arasında gösterebileceğimiz Mango Sticky Rice, tatlandırılmış pilav üzerine Hindistan cevizi suyu dökülerek yapılıyor ve dilimlenmiş mango ile servis ediliyor. Farklı tatlar gibi gelebilir düşünüldüğünde ama uyumlarının şahane olduğunu göreceksiniz. Oldukça uygun bir fiyata bulabileceğiniz bu sokak lezzetini mutlaka deneyin.

4- Nam Tok Moo

Nam Tok Moo

Bangkok turunuza hafif bir şeyler yiyerek devam ermek isterseniz size Nam Tok Moo’yu öneririz. Basit bir tarifle hazırlanan bu yemek dana eti, soğan ve biberi buluşturuyor. Pek çok restoranda rahatlıkla bulabileceğiniz yerel bir lezzet.

5- Pad Thai

Pad Thai

Tercihe göre tavuk, dana, domuz eti veya karidesli sipariş verebileceğiniz Pad Thai, Tayland’ın en meşhur yemeği olabilir. Ülkeye gelip bu benzersiz sebzeli erişteyi, tatmadan dönen yok. Öyle ki, ünü de Türkiye dahil pek çok coğrafyaya yayılmış. Soya, kaju ve şekerle servis edilen yemeği pek çok restoranda bulabileceğiniz gibi sokak satıcılarından da alabilirsiniz.

6- Phanaeng

Phanaeng

Et yemeklerine düşkün olanların damak zevkine uyacak bir yemek olan Phanaeng, Hindistan cevizi kremasıyla hazırlanıyor. Ülkenin lezzetinin yanında sağlıklı ve doyurucu olmasıyla da gözde yemeklerinden biri diyebiliriz. Şehirdeki akşam yemeği menülerinizden birine mutlaka ekleyin.

7- Pla Pao

Pla Pao

Tayland’a özgü balık yemeklerinden biri olan Pla Pao, balığın tuza yatırılıp mangalda kızartılmasıyla yapılıyor. Acı sos ve yeşillikle süslenen yemeğin büyük porsiyonu hem karnınız doyuruyor hem de görsel bir şölen sunuyor. Ülkenin ünlü Yüzen Market’lerinde bulabileceğiniz bu lezzete bir şans verin.

8- Sarim

Sarim

Şehirde deneyebileceğiniz serinletici lezzetlerden bir diğeri olan Sarim, Mung fasulyesinden yapılıyor. Buz kalıpları içinde servis edilen bu dondurma benzeri tatlı, Hindistan cevizi ile süslenip cazibesine cazibe katıyor. Sıcak havanın etkisini kırmak için ne leziz yol diyebiliriz.

9- Som Tam

Som Tam

Ülkenin her köşesinde karşınıza çıkabilecek Som Tam, havan içinde havuç, çalı fasulyesi, domates, fıstık, balık sosu ve biber gibi malzemelerin ezilmesiyle yapılıyor. Kullanılan biber oldukça acı olmasına rağmen bir o kadar da kıvamında bir yemek. Eğer lüks bir restoranda yemeyi tercih ederseniz yengeçlisini de deneyebilirsiniz.

10- Thai Çayı

Thai tea

Hem yemeklere eşlik eden hem de sıcak günlerde içinizi serinleten Thai Çayı, denemeniz gereken en önemli yöresel lezzetlerden. Tatlı olmasının yanında ağzınızda ekşimsi bir tat da bırakan çay, şeker ve limonla karıştırılıp soğuk olarak servis ediliyor.

Sokak tezgâhlarından şık restoranlara salaş kafelerden süpermarketlere farklı çeşitlerini bulmanız mümkün.

11- Thai Crepe

Thai Crepe

Tatlı ve tuzlu çeşitlerini bulabileceğiniz Thai Crepe, Tayland’ın krep yorumlaması. Hamurunun nefis kıvamı yanında iç malzemeleriyle parmaklarınızı yedirecek bir lezzet. Sokak tezgahlarının aranan yemeklerinden biri olduğu gibi büyük alışveriş merkezlerinde de satılıyor. Denemeden dönmeyin.

Bangkok Gezilecek Yerler

*Tayland’ın gözdesi Bangkok için bir gezi rehberi çıkarmanıza yardımcı olacak ipuçlarına, aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin