Viyana’da Gezilecek Yerler Listesini sizler için derledik , Keşfetmek sana Kaldı!

Avusturya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Viyana, tarihi dokusuyla UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmeye hak kazanmış. İhtişamlı sarayları ve etkileyici sokaklarıyla Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olarak gösterilen şehrin, yarısından fazlası yeşil alan ile doludur. 1.9 milyon nüfusuyla Avusturya’nın en kalabalık şehri olarak gösterilen Viyana, Tuna Nehri kıyısında yer alan popüler bir turistik şehir…

Ortalama Gezi Süresi; Şehrin tüm turistik noktalarını görmek isterseniz seyahatinizi 5 günlük planlamanızı tavsiye ederiz. Hızlı ve yalnızca popüler yerlerden oluşan bir gezi rotası çıkartmak istiyorsanız da 2 gün yeterli olacaktır.

Viyana Pahalı mı? Dünyanın en zengin şehirlerinden biri olarak gösterilen Viyana, pahalı şehirler arasında gösterilmektedir. Ancak turistik noktalarda yer alan restoranlardan uzak durarak çok daha uygun fiyatlara yeme içme ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Şehir de ulaşımda makul karşılanabilecek tutarlardadır. Turistik olmayan uygun bir orta sınıf restoranda iki kişi 45€’ya akşam yemeği yiyebilirsiniz. Şehirde yerli bira 4€, Mc Donalds’ta bir menü ise 7.50€’dur.

Ziyaret için En İyi Zaman; Viyana’yı ziyaret etmek için en iyi zaman bahar ve yaz aylarıdır. En güneşli günleri göreceğiniz Haziran-Ağustos ayları şehrin en turistik zamanı. Turistik dönemlerde ne yazık ki otel fiyatları da artıyor. Daha sakin ve havanın ılıman olduğu bir dönemde gitmek isterseniz ise Nisan, Mayıs ve Eylül, Ekim aylarını tercih edebilirsiniz.

Ulaşım; İstanbul – Viyana arası uçak yolculuğu 2 saat 20 dakika sürmektedir. Sabiha Gökçen ve İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehre ulaşım sağlayabileceğiniz gibi İzmir, Ankara, Antalya ve Kayseri gibi şehirlerden de ulaşım sağlayabilirsiniz. Türk Havayolları ve Pegasus Havayolları firmalarına ait uçak bileti fiyatları kış aylarında 250₺, yaz aylarında ise 1000₺ civarında seyreder.

Kullanabileceğiniz yardımcı uygulamalar; Şehirdeki tüm toplu taşıma araçlarını ve en önemli gezi noktalarını bildiren Qando Wien oldukça popüler bir uygulama.

Tüm ihtiyaçlarınıza yanıt veren Susi uygulaması size en yakın marketi, eczaneyi, benzin istasyonunu ve veterineri sunar. Diğer yandan Viyana’daki alışveriş noktaları ve restoranlarda uygulama içerisinde yer alır.

Yürüyüş yollarını simge yapılara bağlayan bir yol haritası olarak kullanabileceğiniz Vienna Map and Walks çok kısa sürede şehri fethetmenizi sağlar.

İstanbul- Viyana Saat Farkı; İstanbul saati, Viyana saatinden 2 saat ileridedir.

Viyana’da Ne Yenir? Viyana’nın leziz yemeklerini denemeden dönmeyin deriz! Kentte mutlak tatmanız gereken lezzetler arasında dünyaca ünlü ‘’wiener shcnitzel’’,  elmalı tatlıların zirvesi diyebileceğimiz apple strudel, sokak lezzetlerinin şahı bitzinger geliyor… ”Viyana’da ne yenir?” yazımızdan tüm bu lezzetler hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Restoran Bahşiş Oranları; Avusturya restoranlarında gelen hesaplar içerisinde %12.5 oranında eklenmiş bir hizmet ücreti zaten bulunmaktadır. Ancak genellikle halk gelen hesabı bir üst haneye yuvarlayarak ödeme yapmaktadır. Viyanalılar arasında bir gelenek haline gelmiş bu davranışı, turistlerin pek çoğu da devam ettirir.

*Viyana Gezilecek Yerler Videosu

*Popüler Görülecek Yerler

-Sembolik Yapılar

1. Schönbrunn Sarayı

schonbrunn sarayı

Burası neresi? Barok mimarisiyle Avrupa’nın en güzel saraylarından biri olarak gösterilen Schönbrunn Sarayı, 1569 yılından beri Habsburg Hanedanı’nın yazlık sarayı olarak kullanılmış. 1918 yılında Avusturya’da monarşinin sonlanmasından sonra ise ziyaretlere açılmış ve yılda 8 milyon ziyaretçi ağırlar hale gelmiş. 1996 yılında UNESCO Dünya Mirasların listesine giren saray, Avusturya kral ve kraliçelerinin yaşantılarına konuk olabileceğiniz etkileyici bir galeri. 1.441 odalı sarayın 40 odası ziyarete açık.

İmparator Franz Joseph ve eşi Elisabeth’in dairelerini ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Sarayın Rokoko dizayndaki devlet odaları sizleri etkisi altına alacak. Sarayda öyle çok insanın hatırası var ki. İmparator Franz Joseph 1830 yılında Schönbrunn Sarayı’nda doğdu. Mozart ise çocukluğunda sarayın aynalı salonunda müzik yapardı. Pek çok devlet adamı ise gizli konferanslarını bu sarayda yapardı.

Neden gitmeliyim? Sarayda mutlaka görmeniz gereken odalar içerisinde Franz Joseph ve eşi Elizabeth’in odası dışında ‘’Walnut Room’’ olarak anılan tamamı ceviz ağacından yapılan odayı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Oda tamamen altın kaplama mobilyalar ve eşsiz duvar işlemeleriyle dikkat çekiyor. Bir diğer önemli noktada Franz Joseph’in yaşamını yitirdiği yatak odası… Tam 68 yıl Avusturya imparatoru olnan Joseph ülke tarihi için önemli bir yere sahip olduğundan bu yatak odası tüm turistler tarafından ziyaret edilir. Schonbrunn Sarayı’nı rehbersiz geziyorsanız, Türkçe anlatımlı multimedya kulaklardan kiralamanızı tavsiye ederiz.

Google Haritalar'da Aç Yol Tarifi Al>

konumSchönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Viyana, Avusturya.

saat ikonu 08:00-17:00

para-ikonuViyana şehir kartınız var ise 3€. 1 yetişkin 7€.

web Web sitesi

2. Hofburg

hofburg

Burası neresi? Viyana’nın en görkemli sarayı olan Hofburg, Viyana İmparatorluk Hazinesine ait sanat sergileri ve prestijli koleksiyonlarla çevrili etkileyici bir müze. 13. yüzyılda bir kale olarak inşa edilen saray sonradan genişletilerek,  2.600 fazla odaya ve 19 avluya sahip bir ikametgah haline gelmiş. Bodrum katında ise imparatorluğa ait bir şarap mahzeni bulunuyor.  1918 yılına kadar kraliyet ailesinin ikamet ettiği Hofburg Sarayı, bu tarihten sonra kongre merkezi olarak görev almış. Çok sayıda sanat koleksiyonuyla da Avusturya’nın dört bir yanına nam salmış.

Neden gitmeliyim? Saray içerisinde İmparatorluk Gümüş Koleksiyonu ve Sisi Müzesi mutlaka görmeniz gereken noktalar arasındadır. Gümüş koleksiyonu içerisinde 7 binden fazla kraliyete ait eşya ve resmi devlet ziyafetlerinin verildiği masa ve tabaklar yer alıyor. Gümüş Koleksiyon odasının bir bölümü hala resmi devlet ziyafetlerinin akşam yemekleri için kullanılıyor.

Avusturya İmparatoru Franz Joseph’in eşi Elizabeth’e yani namı değer Sisi’ye adanan Sisi Müzesi ise imparatoriçenin kıyafetleri ve kişisel eşyalarıyla kaplı etkileyici bir müze. Sisi’nin şiirlerinden tutun da güzellik tariflerine kadar pek çok bilgiye ulaşabileceğiniz Sisi Müzesi, 300’den fazla eşyaya ev sahipliği yapıyor. Diğer odalar ise kraliyet ailesine ayrılmış daireler ve süitlerden oluşan Imperial Apartments…

Google Haritalar'da Aç Yol Tarifi Al>

konumMichaelerkuppel, 1010 Wien, Avusturya.

saat ikonu Temmuz-Ağustos 09:00-18:00, Eylül-Haziran 09:00-17:30.

para-ikonu1 yetişkin: sesli tur 15€, rehberli tur 18€.

web Web sitesi

3. Belvedere Sarayı

belvedere sarayı

Burası neresi? Avusturya’nın en değerli sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan Belvedere Sarayı, Johann Lukas von Hildebrandt tarafından yazlık konut olarak inşa edilmiş. Orta Çağ’dan günümüze kadar gelen Avusturya’nın muazzam barok mimarisine şahit olacağınız iki saraydan oluşan Belvedere, ünlü ressam Gustav Klimt’e ait dünyanın en büyük Klimt koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Klimt’in dünyaca ünlü eseri ‘’Öpücük’’  ve ‘’Judith’’ tablosunu burada bulabilirsiniz. Sarayın hemen ön ve arka kısmında mis kokulu portakal ve Fransız bahçeleri yer alır.

Her ikisi de Johann Lucas von Hildebrandt tarafından tasarlanan Yukarı Belvedere ve Aşağı Belvedere ayrı ayrı koleksiyonlara sahip iki ayrı bina birbirine 8 dakikalık yürüyüş mesafesinde. Orta Çağ’dan bu yana 800 yıllık sanat deneyimi yaşayacağınız müzelere ev sahipliği yapan park ise UNESCO Dünya Mirası listesindedir.

Aşağı Belvedere; 1716 yılında inşa edilmiş ve iyi korunmuş odalarıyla ilgi görüyor. Prens Eugene’nin bir dönem ikamet ettiği eski konutta her dönemden sanat sergilerini gözlemleyebilirsiniz.

Yukarı Belvedere; Avusturya’nın barok mimarisiyle ünlü bu ihtişamlı sarayında Klimt, Schile, Funke, Monet ve Van Gogh’un en ünlü eserlerini bulabilirsiniz.

Belvedere 21; Yakın dönem çağdaş sanat eserlerini gözlemleyebileceğiniz muazzam bir galeri.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum1030 Vienna, Avusturya.

saat ikonu Yukarı Belvedere 09:00-18:00, Aşağı Belvedere 10:00-18:00, Belvedere 21: 11:00-18:00.

para-ikonu1 yetişkin: Yukarı Belvedere 14€, Aşağı Belvedere 16€, Belvedere 21: 9€.

web Web sitesi

-Tarihi Yerler

4. Aziz Stephen Katedrali

aziz stefan katedrali

Burası neresi? Viyana’nın en önemli dini merkezi olarak bilinen Aziz Stephen Katedrali, 1147 yılında yıkılan iki eski kilisenin kalıntıları üzerine inşa edilmiş. Avusturya’nın köklü tarihine şahitlik eden kilise binasının çok renkli kiremit çatısı şehrin en tanınmış sembollerinden biri olmasına olanak sağlamış. 107 metre uzunluğunda, 34 metre genişliğinde 4 kuleden oluşan kilise binası aynı zamanda muhteşem bir şehir manzarasına sahip. Manzaranın gözlenebildiği kule odasına ise 345 basamak çıktıktan sonra ulaşabiliyorsunuz.

Viyana’ya gelen her turistin mutlaka ziyaret ettiği katedralde, altın ve değerli taşlarla süslenmiş kalıntılar, değerli kutsal metinler ve kitaplar, aynı zamanda da kıyafetlerin yer aldığı zengin bir katedral hazinesi bulunuyor. 2. Dünya savaşında neredeyse tamamı yıkılan kilise binası, 1962 yılında yeniden inşa edilmiş fakat mimarisi eski tarzını korumuş. Katedral içerisinde yapılacak en iyi şeylerden biri ise Kuzey Kulesi’nin altındaki bir odadan geçerek ulaşılan yeraltı mezarlarını ziyaret etmek. Bu mezarlıkta neredeyse 10 bin Viyana vatandaşı yatmaktadır.

Katedrali bir tur eşliğinde gezecekseniz hem güney hem kuzey kulelerini kapsayan mezarları ve Katedral Hazinesi’ni içeren her şey dahil turlara dahil olmanızı tavsiye ederiz. Tura katılmıyorsanız da bu bölgeleri İngilizce multimedya kulaklıklar eşliğinde gezme şansınız var. Elbette ki İngilizceniz iyiyse…

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konumStephansplatz 3, 1010 Wien, Avusturya.

saat ikonu Pazartesi-Cumartesi: 09:00-11:30 / 13:00-16:30, Pazar ve resmi tatil günleri:13:00-16:30.

web Web sitesi

-Müzeler

5. Kunsthistorisches Museum Viyana

kunsthistoriches müzesi

Burası Neresi? Başkentin en önemli müzelerinden biri olan Kunsthistorisches Müzesi, 1871 – 1891 yıllar arasında Gottfried Sempers ve Carl von Hausenauers’in planlarına uygun olarak yapıldı. 19. Yüzyılın en ihtişamlı binalarından birinde yer alan müze, 1891 yılında Avusturya İmparatoru Franz Joseph tarafından açılmış ve o yıldan beri şehrin en önemli sanatsal koleksiyonlarına ev sahipliği yapmış. Daha sonraki yıllar Avrupa’nın en büyük sanat müzesi seçilmiş.

İlk olarak Habsburg hanedanına ait eşyaların sergilendiği müze daha sonraki yıllar gelişerek Mısır ve Yakındoğu Koleksiyonu, Yunan ve Roman Antik Koleksiyonu, Kütüphane, Madeni Paralar Koleksiyonu ve Dekoratif Sanatlar Koleksiyonu gibi pek çok koleksiyonu bünyesine katmış.

Neden gitmeliyim? Tüm bunların yanı sıra müzede mutlaka görmeniz gerekenler içerisinde Benvenuto Cellini’nin dünyaca ünlü ‘’Saliera’’ eser ve Kunstkammer Wien’in madeni para, kitap, parşömen ve paha biçilemez altın heykel serisinden oluşan koleksiyonu geliyor. Rembrandt, Raphael ve Velazquez gibi ustatlarının sanat eserlerini de bu müzede bulabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konumMaria-Theresien-Platz, 1010 Wien, Avusturya.

saat ikonu Pazar-Salı günleri: 10:00-18:00, Perşembe: 10:00-21:00, Pazartesi: Kapalı.

para-ikonu1 yetişkin: 16€, İndirimli bilet (yaşlı ve öğrenci): 12€.

6. MuseumsQuartier

museumquartier

Burası neresi? Şehir merkezinde yer alan MuseumsQuartier, Viyana’nın sanat merkezi olarak görev yapan muazzam bir komplekstir. 2001 yılında açılan dünyanın en büyük sanat ve kültür komplekslerinden biri olarak gösterilen Quariter Viyana’nın, 18 ve 19. yüzyıldan kalma binaları içerisinde avlular, kafeler, galeriler ve dükkanlar modern müze mimarisiyle birleşerek 90 bin metrekare alana yayılmış.

MuseumsQuartier içerisinde görsel sanatlardan mimariye, müzik, moda, tiyatro, dans, edebiyat, çocuk kültürü, oyun kültürü, sokak sanatı, tasarım veya fotoğrafçılığa kadar pek çok alanda sanatsal çalışma görebilmeniz mümkün. Dev Schiele koleksiyonuyla ünlü  Leopold Müzesi, MUMOK (Modern Sanat Müzesi), Kunsthalle Müzesi kompleks içerisinde yer alan önemli müzelerden…

Neden gitmeliyim? MuseumsQuariter içerisinde yer alan avlu ve geçitler halkın birbiriyle etkileşim kurması ve güzel havaların tadını çıkartması için büyük bir titizlikle kuruldu. Bu turistik noktada yalnız kültürel bir gezintiye çıkmayacak, avluda yer alan halka açık banklarda keyifli saatler geçirecek, kafe ve restoranlarda leziz tatlar deneyimleyebileceksiniz. Yalnızca sanat eserlerinin sergilenmediği alan aynı zamanda sokak sanatçılarının da çalışma noktası haline gelmiş. Burada sokakta resim yapan ve müzik çalan halktan kişilere de rastlayabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konumMuseumsplatz 1, 1070 Wien, Avusturya.

saat ikonu Pazar-Salı günleri: 10:00-18:00, Perşembe: 10:00-21:00, Pazartesi: Kapalı.

para-ikonu1 yetişkin: 16€, İndirimli bilet (yaşlı ve öğrenci): 12€.

8. Sigmund Freud Müzesi

sigmund freud müzesi

Burası Neresi? 1971 yılında kurulan Sigmund Freud Müzesi, Freud’un eski dairesinin müzeleştirilmesiyle oluşturulmuş. Viyana’da doğan ünlü psikanalist 33 yıl boyunca bu şehirde yaşamış. 1971 yılında ise Freud’un en küçük kızı Anna Freud’un katkılarıyla müze çalışmaları başlamış. Açıldığı günden beri kademeli olarak genişletilen müze binası kütüphane, müze dükkanı, kütüphane ve sergi odası dahil edilmiş.

Ünlü ismin sanat ve toplum üzerindeki etkisi özel sergiler programı ve sanat koleksiyonu ile sergileniyor.  Freud’un geniş antika koleksiyonu ve özel eşyalarını da gözlemleme şansı bulabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konumBerggasse 13, 1090 Wien, Avusturya.

saat ikonu Pazartesi-Pazar: 10:00-18:00

web Web sitesi

9. Mozart’ın Evi Müzesi

mozart'ın evi

Burası Neresi? Dünyaca ünlü müzisyen Mozart’ın üç yıl Viyana’da ikamet ettiği Mozart’ın Evi, ünlü bestekarın ”Türk Marşı”,  ‘’Le Nozze di Figaro’’ ve altı Haydn Dörtlüsü’nden üçünü yazdığı ikametgahı aynı zamanda. 1784 yılından 1787 yılına kadar Mozart ve ailesinin ikamet ettiği ev, 6 oda ve bir mutfaktan oluşuyor.

18. yüzyıla ait mimarisinden ödün vermeden yeniden restore edilmiş ev, Viyana’nın en eski mahallelerinden birinde yer alıyor. Odalarda oldukça nemli fotoğraflar, beste kağıtları, bilimden tutunda edebiyat ve modaya kadar pek çok alandaki multimedya öğeler sergileniyor. Sanatçının kullandığı mobilya ve eşyalardan ise çok azı yer alıyor. Sebebi ise Mozart’ın burada yalnızca 3 yıl yaşamış olması.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum Judenpl. 3-4, 1010 Wien, Avusturya.

saat ikonu Pazar-Salı günleri: 10:00-19:00.

para-ikonu1 yetişkin: 11€.

web Web sitesi

10. Viyana Teknik Müze- Technisches Museum Wien

viyana teknik müzesi

1918 yılından beri hizmet veren şehrin en eski müzelerinden biri olan Viyana Teknik Müzesi, 22 bin metrekarelik geniş bir alan üzerine kurulu oldukça kapsamlı bir müze. Geçmişten geleceğe uzanan olağanüstü teknoloji ürünlerine ve eşsiz sergilere ev sahipliği yapan müze de tüm bu gelişmelerin kültürler üzerine olan yansımasını da gözlemleyebilirsiniz.

Çok büyük makinelerden elektronik cihazlara enerjiden medya teknolojilerine ve daha pek çok teknik konulardaki sergilerin yer aldığı müze, 4 katlı büyük bir binada yer alıyor. Özellikle klasik müzik meraklılarının müdavimi olduğu müze de müzik aletlerine ayrılmış özel bir bölüm de yer alıyor. Burada müzik aletlerinin dünden bugüne gelişimini gözlemleyebilirsiniz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum Mariahilfer Str. 212, 1140 Wien, Avusturya.

saat ikonu Pazar-Salı günleri: 10:00-19:00.

para-ikonu1 yetişkin: 14€.

web Web sitesi

11. Viyana Doğa Tarihi Müzesi- Museum of Natural History Vienna

viyana doğa tarih müzesi

Burası Neresi? Çocuklu aileler için vazgeçilmez bir gezi noktası olan Viyana Doğa Tarihi Müzesi, 25 bin yıllık doğa tarihini gözler önüne seriyor. Dünyanın en önemli doğa tarihi müzelerinden biri olan merkez, 39 sergi salonu ile 100 binden fazla nesneye ev sahipliği yapıyor. İnsan bilimleri ve doğa bilimleri ile ilgili araştırma yapan 60’tan fazla bilim adamının kullanabileceği 30 milyon nesneye ev sahipliği yaapan müze, birbirinden dikkat çekici sergi salonuyla 7’den 70’e keyifli saatler vaat ediyor.

Neden Gitmeliyim? Doğa Tarihi Müzesi’nde mutlaka görmeniz gereken salonlar içerisinde Dinazorlar Salonu, Willendorf Venüs heykeli ve Göktaşı – Değerli Taş Salonu geliyor. Dinozorlar odası müzenin en dikkat çekici salonlarından biri. 10 numaralı dinozor salonunda Diplodocus, Allosaurus ve Iguanodon’un büyük iskeletlerini görebilirsiniz. Willendorf Venüs’ün Paleolitik Dönemi’nden kalma kadın figürlerinin bir temsilcisi olarak gösterilen doğurganlık tanrıçasına ait oyma heykel olduğu biliniyor.

Değerli taşlar salonu ise müzenin büyüleyici noktalarından biridir. Burada göktaşları ve mücevherlerle kaplı harika nesneler gözlemleyeceksiniz. Mars meteorları ve ay kayaları da bu salonda yer alır. İnsanlık tarihini anlatan Antropoloji Salonları da oldukça önemli bilgileri gözler önüne serer.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum Burgring 7, 1010 Wien, Austria.

saat ikonu Pazar-Pazar: 09:00-18:30.

para-ikonu1 yetişkin: 10€, 27 yaşa kadar öğrenci: 5€.

web Web sitesi

-Meydanlar ve Sokaklar

12. Heldenplatz

heldenplatz

Burası neresi? Türkçesi ‘’Kahramanlar Meydanı’’ olarak bilinen Heldenplatz, Hofburg Sarayı önünde yer alan tarihi meydandır. 1800’lü yıllarda kurulmuş meydan çevresi şehrin en ikonik binalarıyla çevrili. Saray meydanı olarak da anılan alan içerisinde tarihi heykeller ve turistlerin dinlenme için kullanabilecekleri banklar bulunuyor.

Tarihin kokusunu buram buram hissedeceğiniz Heldenplatz, 1938 yılında Hitler’in yaptığı tarihi balkon konuşmasıyla ünlüdür. Avrupa’da Yahudileri katletmek için çalışan Hitler bu balkon konuşmasından sonra Avusturya’yı da hareketinin içine dahil etmiştir. Meydan çevresinde yer alan turistik yerler sebebiyle her yıl binlerce turistin akınına uğrar. Dilerseniz meydanın sol kısmından çıkıp arka sokaklara doğru 1 kilometre yürüyerek meşhur Kelebek Evi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Geçmişte pek çok tarihi olaya şahitlik eden meydan günümüzde çeşitli festivallere ev sahipliği yapan bir eğlence ve dinlence ortamı olarak görülür. Meydanın en etkileyici özelliklerinden biri ise tam orta noktasında yer alan ihtişamlı atlı heykeller. 1860 yılının bilindik ismi Archuduke Carl’ın bir tasviri. Archduke Carl’ın ülke için önemi ise Napolyon’u destanlara konu olan bir şekilde mağlup etmiş olması.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum Heldenplatz, 1010 Wien, Avusturya.

13. Graben

graben

Burası neresi? Viyana’nın en ünlü caddelerinden biri olarak gösterilen Graben, turistler için bir cennet olarak gösterilen bir alışveriş caddesidir. Araç girişinin yasak olduğu caddede yer alan binaların çoğu 17. ve 18. yüzyıldan kalmadır. Bu binaların pek çoğu şehrin en ünlü geleneksel dükkanlarıdır.

Avusturya’nın imparatorluk yıllarından bu yana şehrin en popüler alışveriş caddesi olan Graben’de dünyaca ünlü markalara ait alışveriş mağazalarına da rastlayabilirsiniz. Tüm hediyelik eşya arayışlarınızı ve kıyafet gereksinimlerinizi bu caddeden karşılayabilir. Leziz yemekler ve kahvelerin tadına bakabileceğiniz sokak şirketlerinde oturabilirsiniz.

Caddenin tarihi geçmişinden biraz bahsedecek olursak da Avusturya monarşisi döneminde Graben, Hofburg’a yakınlığı sebebiyle özel bir alışveriş caddesi olarak bilinirdi. 1970 yılında yaya bölgesi olarak araç trafiğine kapatıldı.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum Graben, Wien, Avusturya.

14. Karlsplatz

karlsplatz

Burası neresi? Viyana’nın en sık ziyaret edilen ulaşım merkezlerinden biri olan Karlsplatz, beş farklı trafik akışının çıkış noktası olan meydan bir düğüm oluşturur bu sebeple de epey kalabalıktır. Meydanın güney tarafında Resselpark, doğusunda Viyana Tarih Müzesi, batı tarafında Viyana Teknik Müzesi bulunur… Şehrin en büyük meydanlarından biri olarak gösterilen Karlsplatz, şehirde pek çok insanın ziyaret ettiği simgesel yapılarıyla pek çok ziyaretçi ağırlıyor.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

15. Innere Stadt

ınnere stadt

Burası neresi? UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Viyana’nın en orta noktasındaki Innere Stadt, Roma döneminden bu yana eski şehir surları boyunca inşa edilmiş önemi bir nokta. Belediye Binası ve Avusturya Parlamentosu gibi birçok ünlü binaya ev sahipliği yapan meydan Hofburg Sarayı, Doğa Tarihi Müzesi, Sanat Tarihi Müzesi ve Devlet Opera Binası’na çok yakın konumda bulunmaktadır. Innere Stadt’ın merkezinde şehrin en ikonik yapısı olan Aziz Stephen Katedrali bulunmaktadır. Katedralin devamında ise Viyana’nın en ünlü caddeleri Graben ve Kartner Strasse gelmektedir.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

16. Michaelerplatz

michaelerplatz

Burası Neresi? Adını İmparatorluk ailesinin kilisesi olan Michaelerkirche’dan alan Michaelerplatz, Hofburg Sarayı’nın hemen önündeki alanı oluşturur. Gösterişli küçük bir meydan olmasının yanı sıra keyifli bir alışveriş sokağına açılır. Saray girişinde yer alan heykeller ise bir hayli etkileyicidir. Meydanın hemen önünden Viyana’nın ünlü at arabalarından ya da Fiakerlerden kiralayabilirsiniz.

Sarayın tam karşısında ise Loohaus isimli Viyana’nın ilk modern binası yer almaktadır. Michaeerplatz’ın en önemli özelliklerinden biri de tam merkezinde Roma ve ortaçağ kalıntılarının olduğu açık bir alana ev sahipliği yapmasıdır.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

-Sergi ve Sanat Galerileri

17. Uygulamalı Sanatlar Müzesi ( Museum of Applied Art)

museum of applied arts

Burası neresi? Avusturya İmparatoru I. Franz Joseph tarafından 1863 yılında kurulan Viyana Uygulamalı Sanatlar Müzesi tasarımı, mimariyi ve çağdaş sanatı daha iyi anlamak için yeni yollar geliştiren yenilikçi bir öğrenim yeri. Çağdaş sanat eserlerini gözlemleyebileceğiniz müze, interaktif pek çok sanat eserine ev sahipliği yapar.

Kalıcı sergileri içerisinde halı koleksiyonu ve Viyana’ya özgü yerel el sanatları bulunmaktadır. Geniş çaplı müze kompleksi içerisinde bir kütüphane, alışveriş mağazası ve leziz yemekler sunan restoran yer almaktadır.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum Stubenring 5, 1010 Wien, Avusturya.

saat ikonu Pazartesi kapalı. Diğer günler: 10:00-18:00, Salı:10:00-21:00.

para-ikonu1 yetişkin: 14€.

web Web sitesi

18. Viyana Müzik Evi (House of Music)

viyana müzik evi

Burası neresi? Viyana’da ses ve müzik adına ayrılmış ilk müze olan Musik der Haus, 2000 yılından beri müzik tutkunlarını ağırlıyor. 54 bin metrekarelik sergi alanına sahip müzede, yüksek teknolojj interaktif multimedya sunumlar ve ilk enstrümandan bugüne müzik dünyasının mihenk taşları sergileniyor.

Avusturya için oldukça önemli bir yer tutan müzeyi geliştirme anlamında dört büyük Avusturya üniversitesinin katkıları olmuş. Müze kısa sürede ivme kazanarak yılda 3 milyon ziyaretçiyi ağırlar hale gelmiş. Öyle ki 2002 yılında Avusturya Müzesi Ödülü’ne hak kazanmış. Özellikle Viyana doğumlu Mozart, Beethoven, Haydn, Mahler, Strauss gibi sanatçıların el yazmaları ve eşsiz eserleri sergileniyor.

Müzenin birinci katı dünyanın en ünlü orkestrası Viyana Filarmoni Orkestra şefi ve bestecisi Otto Nicolai’nin 1842 yılındaki ikameti olarak kullanılmış. Bugün ise orkestranın köklü tarihi hakkında pek çok belge ve fotoğraf sergileniyor. İkinci kat ise tam anlamıyla bir ses laboratuvarı … Burada sesin oluşumu ve gelişimi ile ilgili tüm detayları öğrenebilirsiniz. Haus der Musik’in 3. Katı Viyana’da yaşayan ya da çalışan büyük bestecilere adanmış.

Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johann Strauss Sohn ve Gustav Mahler’e ait adanmış odalar ve üstatların kişisel belgeleri ve resimleri yer alıyor. Müzenin en üst katı ise özellikle çocuklu ailelerin ilgi gösterdiği interaktif alan. Burada kendinizi Filarmoni Orkestrasını yönetirken bulabilir, yakınlarınızla birlikte müziğin ritmine kapılabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum Seilerstätte 30, 1010 Wien, Austria.

saat ikonu Haftanın her günü: 10:00-22:00.

para-ikonu1 yetişkin: 13€, 4-11 yaş çocuk: 6€.

web Web sitesi

19. Leopold Müzesi

leopold müzesi

Burası neresi? Avusturya’nın en ünlü sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapan Leopold Müzesi, 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren toplanmış zengin sergisiyle toplamda 6 bin sanat eserini bünyesinde bulunduruyor.  Rudolf ve Elizabeth Leopold çiftinin 50 yıl boyunca biriktirdiği nadide eserlerin sergilendiği müze, 2001 yılında kapılarını araladı.

Çiftin etkileyici sanat tutkuları 1960’lı yıllara kadar dünyanın en ünlü sanatçıları kabul edilen Egon Schiele ve Gustav Klimt’in nadide eserlerine ev sahipliği yapar. 220’den fazla Egon Schiele eserinin yer aldığı müzede Richard Gerstl, Oskar Kokoschka, Alfred Kubnin, Georg Waldmüller, Schindler ve Anton Romaka gibi 19. yüzyıl sanatçılarının eserlerini de gözlemleyebilirsiniz. MuseumsQuartier’de özel olarak kurulmuş Leopold Müzesi, 1900’lü yıllarda Viyana’ya sanatsal bir bakış açısıyla bakan ülkenin en önemli müzelerinden biridir.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum 6935+3M Vienna, Avusturya.

saat ikonu Salı günleri kapalı. Diğer günler: 10:00-18:00.

para-ikonu1 yetişkin: 14€.

web Web sitesi

20. Karlsplatz Stadtbahn İstasyonu

karlsplatz stdtbahn istasyonu

Burası Neresi? 1899 yılında açılan Karlsplatz Metro İstasyonu hala kullanılmakta olan, birkaç dakika da olsa uğramanızı tavsiye ettiğimiz nadide eserlerden. Dönemin ünlü sanatçısı Otto Wagner tarafından tasarlanan istasyon Viyana’ya özgü Nouveau mimarisinin bir örneğini görmek ve tarihi binaya karşı leziz bir kahve içmek için güzel bir durak…

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum Karlsplatz, 1040 Wien, Austria.

-Gösteri Merkezleri

21. Viyana Devlet Operası

viyana devlet operası

Burası neresi? Viyana’nın en görkemli ve simgesel binası olarak bilinen Viyana Devlet Operası, 1869 yılında Avusturya İmparatoru Franz Joseph ve eşi Elizabeth huzurunda açıldı. 1938 yılına kadar en parlak dönemlerini geçiren opera binası, Franz von Dingelstedt, Johann Herbeck, Franz Jauner, Wilhem Jahn gibi pek çok üstada ev sahipliği yapmıştır.

Bu yıldan sonra ise karanlık dönem yaşanmaya başlamış. 1938-1945 arası Hitler’in yönetimi altındaki şehir operasında pek çok üye öldürüldü ve birçok eserin çalınması yasaklandı. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ise bina yeniden restore edildi.

Günümüzde dünyanın önde gelen opera evlerinden biri olarak gösterilen Viyana Devlet Operası, her sezon 60’dan fazla opera, bale ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Rönesans tarzı ihtişamlı mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan binayı gezi sürenize denk gelen bir etkinlikle ziyaret edebilir ya da özel rehberli tur paketlerinden birini satın alabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum Opernring 2, 1010 Wien, Avusturya.

22. Wiener Musikverein

wiener musikverein

Burası Neresi? Viyana’nın ilk gerçek konser salonu olarak 1870 yılında açılan Musikverein, Innere Stadt’t bulunan ihtişamlı bir bina içerisinde yer alıyor. İki salondan oluşan merkezdeki ‘’Büyük Salon’un’’ muhteşem akustiği dünyanın en iyi konser salonlarından biri olarak gösterilmesini sağlamış. Dönemin ünlü mimarlarından biri olan Danimarkalı Theophil Hansen tarafından Neoklasik tarzda inşa edilen binanın görkemli konser salonu antik Yunan tapınaklarını anımsatır.

İki salondan Büyük Salon olarak anılan alan GroBer Musikvereinssaal olarak adlandırılır. Bu salonun 1.744 ziyaretçi kapasitesi ve 300 kişinin sığabileceği balkon odaları bulunmaktadır. Büyük Salon’un dünyaca ünlü akustiği hiçbir teknik çalışma olmaksızın mimar Theophil Hansen’in sezgileriyle ortaya çıkmış. Viyana’nın en ünlü gösteri merkezlerinden biri olan Musikverein, 2001 yılından beri birçok restore çalışmasından geçmiş ve birkaç prova salonu eklenmiş.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum Musikvereinsplatz 1, 1010 Wien, Austria.

23. Burgtheater’e

burgtheater

Burası Neresi? 1741 yılında mahkeme salonu olarak kurulan bina II. Josef tarafından 1776 yılında Avusturya Ulusal Tiyatrosu olarak hizmet vermeye başladı.  19. Yüzyılda dünyanın en iyi tiyatro salonlarından biri olarak gösterilen Burghtheater, günümüzde Avrupa’nın en eski ev en önemli tiyatrolarından biri kabul edilmiş. Rathaus (Belediye Binası’nın) tam karşısında yer alan tiyatro binasını bir etkinliğe katılmadan da fotoğraflayabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum Universitätsring 2, 1010 Wien, Avusturya.

*Doğa içinde Gezilecek Yerler

-Göl

24. Seegrotte

seegrotte

Burası neresi? Viyana’ya çok yakın bir kasaba olan Hinterbrühl’de yer alan Seegrotte, Avrupa’nın en büyük yeraltı gölüdür. Oldukça turistik bir doğal oluşum olan göl, Viyana’ya gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği gezi noktalarından biridir. Kasabada yer alan eski bir madenin içinde oluştuğu için insan yapımı olduğu da söylenen gölün 6 bin 200 metrekarelik bir alan üzerinde yer aldığı bilinir.

1930 yılından sonra turistik bir cazibe merkezi haline gelen Seegrotte, her yıl 3 milyon turisti ağırlar. Bölge halkı tarafından mutlaka görülmesi gereken bir yeraltı dünyası olarak bilinen göl, yerin 60 metre altında bulunuyor. Göle giden mağaraya indiğinizde ise sıcaklığın 9 ila 10 derece arasında seyrettiğini hissedeceksiniz. Yaz aylarında ziyaret edecekler için serin bir buzdolabını anımsatan mağaranın içi, kış aylarında kalın giyinme gerekliliğini ortaya çıkartıyor.

Seegrotte üzerinde elektrikli bir tekne kiralayarak 45 dakika süren turlardan birine katılabilir ve zaman içerisinde ikiye ayrılmış göllerin büyük ve küçük olanını gözlemleyebilirsiniz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum Grutschgasse 2a, 2371 Hinterbrühl, Avusturya.

saat ikonu Salı günleri kapalı. Diğer günler: 12:00-12:00

para-ikonu1 yetişkin: 12€.

web Web sitesi

-Yeşil Alanlar / Parklar

25. Stadtpark

stadtpark

Burası Neresi? 1862 yılından bugüne Viyana’nın en büyük şehir parkı olan Stadtpark, hem halkın hem de turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir gezi noktasıdır. İngiliz bahçelerini anımsatan peyzajı ile park, Parkring ile Heumarkt arasındaki alan üzerine kurulmuş. Park içerisindeki göl ve dinlenme alanları bir hayli güzel.. Keyifli bir yürüyüş için ise oldukça elverişli parkurlar sunuyor.

Ünlü besteciler Schubert ve Strauss’un dikkat çekici heykellerini fotoğraflamayı da ihmal etmeyin deriz. Sevdiklerinizle birlikte hoş vakitler geçirebileceğiniz parkta çimler üzerinde bir şeyler atıştırabilir ve güneşin keyfini çıkartabilirsiniz. Stadtpark’ı erken saatlerde ziyaret etmeyi düşünüyorsanız içerisinde yer alan kahvaltı restoranında nefis bir kahvaltı keyfi yapmanızı tavsiye ederiz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum Parkring 1, 1010 Wien, Avusturya.

26. Volksgarten

volksgarten

Burası neresi? Hofburg Sarayı’nın bahçesi olan Volksgarten, Innere Stadt bölgesinde bulunan bir kamu parkıdır. 1809 yılında Napolyon tarafından yıkılan şehir surlarının üzerine inşa edildi ve 1823’te halkın ziyaretlerine açıldı. Harika bir bahçeye sahip parkta, çiçek açan gül bahçesi çevresinde gezinmeden dönmemelisiniz. Ludwig van Remy tarafından tasarlanan bahçede Franz Grilparzer, Karl von Hasenauer ve heykeltıraş Hans Bitterlich’e ait heykellerde yer alır.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum 1010 Vienna, Avusturya.

27. Augarten

augarten

Burası neresi? I.Joseph tarafından halka dinlenme noktası olarak adanan Augarten, Viyana’nın kalbindeki en eski parklardan biridir. Şehrin en eski Barok parkı olarak bilinen Augarten Sarayı’nın bahçesi olarak da bilinen park çiçek bahçeleri ile ünlü. Parkın 18. Yüzyılın başlarından kalan kısmı 2000 yılında tarihi anıtlar listesine alınmış. Güneşli günlerde havanın tadını çıkartabileceğiniz ve keyifle yürüyüş yapabileceğiniz alanı da mevcut.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum 1020 Vienna, Avusturya.

28. Schönnbrunn Palace Garden

palace garden

Burası neresi? 1779 yılında halka açılan ve açıldığı günden beri halkın en popüler eğlence noktası olan Palace Garden, turistler için de kültürel ve tarihi bir ilgi odağı. Geçmişte Habsburglar tarafından avlanma yeri olarak kullanılan bahçe, Franz I Stephan’ın ardından muhteşem bir komplekse dönüştü. 19. Yüzyılda ise Schönbrunn’daki park ve bahçelerin batı kısmı tamamen İngiliz tarzında düzenlendi.

Her sabah 06:30’da kapılarını açan parka girişler ücretsiz. İçerisinde ise Orangery Bahçesi, Privy Bahçesi, Labirent, Hayvanat Bahçesi, Palmiye ve Çöl Evi mutlaka görmeniz gereken bölümlerden. Bir küçük dip not ise bazı özel cazibe merkezlerine giriş için kapıda bilet satın almanız gerekiyor. Parkta gitmek istediğiniz yerleri kolaylıkla bulabileceğiniz genel planı buradan inceleyebilirsiniz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konum 58P7+84 Vienna, Avusturya.

29. Schmetterlinghaus ( Kelebek Evi)

schmetterlinghaus

Burası neresi? Viyana’nın kalbinde Hofburg Sarayı’nın bahçesinde Nouveau sanatıyla inşa edilmiş muazzam binalardan birinde yer alan Schmetterling Haus (Kelebek Evi), tamamı ile en hassas ve pek çok renkten oluşan kelebeklere adanmış, muhteşem bir müze. Burayı yılda 500 kelebek ziyaret ediyor. Kelebeklerin adaptasyon sağlayabileceği şelaleler ve egzotik bitkiler ile çevrilmiş.

1998 yılından beri 3 bin metrekarelik bir alan üzerinde hizmet veren müze binası küçük bir şelale, bir yapay gölet ve birkaç köprü ile çevrilmiş adaptasyon alanları sunar. Müze içerisinde yer alan resimli grafikler ise bu harika hayvanlar hakkında derinlemesine bilgi sağlar ve bir kelebeğin yaşam döngüsüne genel bir bakış açısı sunar. Şansınız varsa bir kelebeğin kozasından çıkış anına bile şahitlik edebilirsiniz!

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konumHofburg, 1010 Wien, Avusturya.

saat ikonu Her gün: 10:00-15:45.

para-ikonu1 yetişkin: 7€, çocuk: 6€.

web Web sitesi

*Çocuklar için Uygun Yerler

-Hayvanat Bahçeleri

30. Schönbrunn Zoo

scgönbrunn hayvanat bahçesi

Burası Neresi? Dünyanın en eski hayvanat bahçesi olarak bilinen Schönbrunn Zoo, beş kez üst üste Avrupa’nın en iyi hayvanat bahçesi seçildi. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine giren Schönnbrunn Sarayı’nın dikkat çekici bahçesinde, hayvanlar 17 hektarlık bir alan içerisinde korunuyor.

700 farklı türden hayvanın bulunduğu Schönbrunn Zoo, 1752 yılında imparatorluğa ait hayvanat bahçesi olarak kurulmuş. Çocuklu aileler için muhteşem bir gezi noktası olan bahçe içerisinde zürafalardan tutun orangutanlara, fillere, Sibirya kaplanlarına ve hatta dev pandalara kadar pek çok hayvanı gözlemleyebilirsiniz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konumMaxingstraße 13b, 1130 Wien, Avusturya.

saat ikonu Her gün: 09:00-17:30.

para-ikonu1 yetişkin: 20€, çocuk: 10€.

web Web sitesi

-Lunapark

31. Viyana Prater

viyana prater

Burası neresi? Viyana’da çocuklarınızla birlikte dur durak bilmeyen bir eğlence arayışındaysanız Prater tam da size göre!  Tuna Nehri ile Tuna kanalı arasında yer alan Wiener Prater,  dünyanın en eski luneparklarından biri. 1162 yılında açıldığı bilinen park, 1766 yılında ise II. Joseph tarafından halka bağışlanmış.

Dünyanın ilk dönme dolabı  da bu parkta inşa edilmiş. Parkın simgesi haline gelmiş dev dönme dolap, sizlere muhteşem Viyana manzarasını keyifle seyretme imkanı sunuyor. 3 bin 200 hektarlık bir alan üzerine kurulmuş park içerisinde bowling salonlarında tutun da 3d sinemalara ve kafelere kadar pek çok eğlence noktası da mevcut.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konumPrater 7/3, 1020 Wien, Avusturya.

saat ikonu Her gün: 10:00-00:00.

*Yapılacak Şeyler

Viyana’da yapılacak şeyler denince akla elbette ki Schönbrunn Sarayı’nı gezmek, leziz bir schnitzel yiyip, şehrin özel şaraplarından içmek gibi pek çok aktivite geliyor. Klasik müziğin doğduğu kentte bir opera gösterisine gitmenizi de şiddetle tavsiye ederiz. Avrupa’nın cennet destinasyonlarından biri olan ”Viyana’da yapılacak şeyler listemiz”, çok yakında sizlerle…

-Turlar ve Geziler

*Yakın Tatil Yerleri

-Civar Köy ve Kasabalar

32. Mödling

mödling

Burası neresi? Avusturya’nın başkenti Viyana’ya 14 kilometre mesafede yer alan Mödling, şehre yakın bir kasaba. Şirin evleri ve üzüm yetiştiriciliği ile ünlü yerleşim yerinin en önemli özeliği ise Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Shoppping City Süd’e ev sahipliği yapması. Diğer yandan Mödling’i görmek isterseniz kasabada yer alan tarihi Aziz Othmar Kilisesi’ni, Mödling Müzesi’ni ve Mödling kale kalıntılarını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Viyana’dan Mödling’e toplu taşıma ulaşmanın en kolay yolu trenden geçiyor. 4-5€ karşılığında 26 dakika kadar kısa bir tren yolculuğu ile kasabaya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

33. Melk

melk

Burası Neresi? Viyana’ya 1 saat mesafede yer alan Melk kasabası, Avusturya’nın en görkemli manastır evlerinden biri olan Benedictine Manastırı ile nam salmış bir yerleşim yeri…  Eski kasaba merkezi, iki katlı şirin evleri ve muhteşem tarihi yapılarıyla adeta Orta Çağ’dan fırlamış bir şehir izlenimi olan yerleşim yerine Viyana’ya uzun süreli seyahat düzenleyen turistler mutlaka uğrar. Tuna nehrinin tepesinde bir imparatorluk sarayı gibi konumlanan Melk Manastırı, 7 avlu üzerine kurulmuş çok büyük bir kompleks. Görenleri hayrete düşüren manastırın uzunluğu toplamda 325 metre… Neredeyse bir gökdelen diyebiliriz.

Manastırda göze çarpan en önemli bölümler ise yarım daire şeklindeki terasının üzerinde yükselen ikiz kuleli kilisesi ve St. Koloman ile St. Leopold’a ait eşsiz heykeller. Manastıra ulaştıktan sonra avlunun doğu cephesine kısa bir yürüyüş yaptığınızda muhteşem Avusturya manzarası sizleri karşılıyor. Viyana’ya gelen turistlerin yalnızca manastır için bile ziyaret ettiği kasabada yer alan 900 yıllık Schloss Schallaburg ve Melk Eski Kent bölgesi de görülmeye değer gezi noktalarından. Melk’e trenle ulaşım 19€ ve yalnızca 55 dakika sürüyor..

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

-Yakınındaki Turistik Şehirler

34. Bratislava

bratislava

Burası neresi? Slovakya’nın turistik şehirlerinden biri olan Bratislava, Viyana’dan rotasını diğer Avrupa kentlerine çevirmek isteyenler için yerinde bir alternatif olacaktır. Avrupa’nın en küçük başkentlerinden biri olan şehir Tuna Nehri’nin sol kıyısında Avusturya ve Macaristan sınırında yer alıyor. Şehre seyahat planlıyorsanız Viyana’dan otobüs yolculuğunun 1.30, tren yolculuğunun ise yaklaşık 2 saat sürdüğünü belirtelim.

Bratislava’ya ulaşır ulaşmaz gezi planınızı tarihi Eski Belediye Binası’ndan, modern UFO Köprüsü’ne kadar süren uzun bir listeyle gerçekleştirin. Bratislava gezilecek yerler listemiz sayesinde yorucu araştırmalar yapmanıza gerek yok. Şehrin önemli noktalarını turist olarak gezerken Bratislava Card City satın alarak tüm indirimlerden faydalanmanızı da tavsiye ederiz.

Ayrıca; Viyana’dan Bratislava Günü Gezisi turuna katılabilirsiniz…

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

35. Budapeşte

budapeşte

Burası Neresi? Viyana gezinizin sonlarına doğru vize süreniz bitmeden birkaç Avrupa kenti daha görmek isterseniz çok uzun yol kat etmeden rotanızı Budapeşte’ye çevirebilirsiniz. Macaristan’ın başkentinde keyifli birkaç gün geçirmek ve Orta Avrupa’nın gizemli dünyasını keşfetmek kime iyi gelmez ki? Filmlerden az çok bildiğimiz acımasız Macar İmparatorluğu’nun kurulduğu topraklarda tarihi bakımdan gezilecek pek çok yapı yer alıyor.

Günümüzde öğrenci ve eğlence kenti olarak bilinen Budapeşte’nin gezilecek yerleri saymakla bitmez elbette… Ancak bize göre Tuna Nehri’nde bir tekne gezintisi,  Buda Kalesi’nde birkaç fotoğraf, Parlamento Binası ve Aziz Stefan Bazilikası olmazsa olmaz görülecek yerlerden.  Şehre, Viyana VIB Otobüs Terminali’nden 3 saat sürecek bir yolculukla ulaşabileceğiniz gibi dilerseniz tren ile bu süreyi 2.30 saate indirebilirsiniz.

Ayrıca; Viyana’dan Budapeşte Günü Gezisi…

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

36. Salzburg

salzburg

Buras Neresi? Avusturya’nın büyüleyici atmosferinden kendinizi alıkoyamıyor daha çok yer keşfetmek istiyorsanız, Viyana’ya iki saat uzaklıktaki Salzburg’u ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Ülkenin dördüncü büyük şehri ününü Mozart’ın doğduğu kent olmasından da alıyor. Orta Çağ’dan fırlamış kaleleri ve kiliseleriyle pek çok kişiyi kendine hayran bırakan Salzburg’un, en önemli özelliği ise hemen üzerine kurulu olduğu tuz madenleri. Adını da bu madenlerden almış küçük bir dipnot! 🙂

Şehre adımınızı atar atmaz klasik mimarideki hanlar, saraylar ve tarih kokan sokakların etkisi altına gireceğinizden emin olabilirsiniz. Bu tarihi kent, barok mimarisindeki yapılarının büyük çoğunluğunu koruyabildiği için 1997 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne çoktan girmiş bile! Alp Dağları’nın eteğinde, enerji veren yeşilliği ve masmavi gökyüzünün altında keyifli bir gezi listesi için kağıt, kalem aramanıza hiç gerek yok. Salzburg gezilecek yerler listemiz sizlerin yardımına koşacaktır!

Diğer yandan Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri gösterilen yerleşim yerinin Viyana’ya 320 kilometre mesafede olduğunu da belirtelim. Kilometreler gözünüzü korkutmasın Avusturya’nın gelişmiş toplu taşıma araçları sayesinde 3 saatlik tren veya otobüs yolculuğu sonunda, bu güzeller güzeli şehrimize ulaşabiliyorsunuz. Gerisi çantanızı hazırlamakta!

Ayrıca; Viyana’dan Salzburg Günü Gezisi…

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

*Gece Hayatı

Her daim canlı olan Viyana’da, akşamları yapılacak pek çok şey var. Huzurlu ve sakin bir akşam arıyorsanız otelinizden çıkmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü Viyana gece hayatı denince akla en çılgın gece kulüpleri ve barlar geliyor. Şehirde yer alan gece kulüpleri, küçük ve dar mekanlar olmasına rağmen elektronik müzik anlamında birinci sınıf kalitede eğlenceyi garanti ediyor.

Hızlı bir gece geçirmek istiyorsanız; Elektro Gonner, Volksgarten, Opera Kulübü gibi mekanlara uğramanızı tavsiye ederiz. Daha sakin bir akşam için ise seyahatinizde denk gelen bir opera resitaline mutlaka katılın. Mozart’ın memleketinde klasik müzik oldukça benimsenmiş ve Viyana Devlet Opera Binası, şehrin en güzide noktalarından biri olarak gösteriliyor.

** Panoramik gece turu ile de şehrin ışıkları arasında güzel bir gezintiye çıkabilirsiniz.

*Alışveriş

37. Mariahilferstrasse

mariahilferstrasse

Burası Neresi? Viyana’nın en büyük alışveriş caddesi olan Mariahilferstrabe, halkın ve turistlerin her ihtiyacına yanıt veren mağaza ve dükkanlara sahip. Mağazaları, butikleri ve dünya markalarına ait amiral mağazalarıyla dikkat çeken caddede, tüm bunların yanı sıra mobilya ve ev dekorasyonu mağazalarıyla da karşılaşabilirsiniz. Diğer yandan birkaç büyük restoran ve kafe zincirinin de bulunduğu cadde Viyana mutfağından lezzetleri ayağınıza getirir. Burada Viyana’nın en ünlü giyim mağazası Peek ve Cloppenburg’a (P&C) uğramanızı tavsiye ederiz. İyi kalitede ürünler satan favori Viyana markası P&C’nin indirim zamanına denk gelmiş olabilirsiniz.

Alışveriş caddesi boyunca dizili dükkanlar bir yana dursun, ara sokaklara girmeyi de ihmal etmeyin deriz. Bu sokaklarda daha küçük olmasına rağmen daha uygun ve yaratıcı ürünlere sahip butiklerle karşılaşacaksınız. Hediyelik eşya alışverişi için de olmazsa olmazlardan diyebiliriz. Viyana’nın en turistik otellerine ve pek çok gezi noktasına yakın mesafede bulunan Mariahilferstrasse, özellikle turist ziyaretlerinin yoğun olduğu bahar ve yaz aylarında tıklım tıklım olabiliyor. Bu tarihlerde alışverişlerinizi sabah saatlerinde yapmanızı tavsiye ederiz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

38. Rathausplatz

rathausplatz

Burası Neresi? Viyana’yı Noel zamanı ziyaret ediyorsanız, ışıl ışıl süslenmiş Rathausplatz’a (Belediye Meydanına) uğramanızı şiddetle tavsiye ederiz. Aralık ayında hayranlık verici Noel pazarının (Christmasmarkt) kurulduğu meydanda Viyana’ya özgü yerel ürünlerden, noel temalı hediyelik eşyaara ve pek çok tazecik yiyeceğe ulaşabilirsiniz. Diğer aylarda ise meydan alışveriş noktası olmaktan çıkar ve festival gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapar.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

39. Graben and Kohlmarkt

graben and kohlmarkt

Burası neresi? Şehirde alışveriş yapmasanız bile kısa bir yürüyüşü hak eden bir yer var ki oranın ismi  Kohlmarkt.. Alışveriş yapmasanız bileden kastımız caddenin dünyaca ünlü lüks marka zinciri mağazalarla dolu olması. Yüksek fiyatlı mağazaları bir yana cadde ortasında bir anda karşınıza çıkan tarihi yapıları (Veba Heykeli) diğer yana dursun, Kohlmarkt için Viyana’nın tam kalbi diyebiliriz. Chanel, Dior ve Gucci gibi mağazalara ev sahipliği yapan caddede kısa bir gezintinin ardından Demel Kafe’de bir kahve keyfi yapmanızı tavsiye ederiz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

40. Hundertwasser Köyü

hundertwasser köyü

Burası Neresi? Viyana’nın en ilginç gezi noktalarından biri olan Hundertwasser Evi’nin tasarımı Avusturyalı sanatçı Friedensreich Hundertwasser tarafından yapılmış. Sanat evi olarak hizmet veren apartman şehirdeki pek çok belediyeye ait evden farklı olup, dış yüzeyinin rengarenk oluşu turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Binada toplam 52 daire ve 4 dükkan bulunur. Bu dükkanlardan bazıları ise otantik ürünler satan alışveriş dükkanlarıdır. Binanın birkaç resmini çektikten sonra içerisindeki dükkanlarda keyifli bir gezinti yapabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

-Caddeler / AVMler

41. Donau Zentrum

donau zentrum

Burası Neresi? 260’dan fazla mağazasıyla Viyana’da alışverişin nabzını tutan Donau Zentrum, tüm gereksinimlerinizi kolaylıkla karşılayabileceğiniz bir alışveriş merkezi. Dilediğiniz tüm mağazalara ulaşabileceğiniz Donau Zentrum’da alışverişten, sinema salonlarına ve pek çok fast food zincirine ulaşabilirsiniz.

Viyana’daki alışveriş caddelerine nazaran daha uyguna daha fazla ürün bulabileceğiniz Donau Zentrum, şehrin en önemli alışveriş merkezlerinden biri. Pull and Bear, Bershka ve Zara gibi ülkemizde de var olan klasik markaları bulabilmeniz de mümkün.. Aynı zamanda 4 katlı merkez içerisinde çocuk oyun alanları ve geniş çaplı bir otopark sistemi de mevcut.

Google Haritalar'da AçYol Tarifi Al>

konumWagramer Str. 94, 1220 Wien, Avusturya.

saat ikonu Hafta içi ve Cumartesi: 09:00-20:00, Pazar günleri kapalı.

*Şehir içi Ulaşım

Viyana oldukça iyi gelişmiş bir toplu taşıma ağına sahip. Ucuz, sık ve verimli nadiren kalabalık olan toplu taşıma araçları otobüs, tren, tramvay ve metro sistemlerini kapsamaktadır. Vienna Card ve Vienna Pass with Travel yanınızdan ayırmamanız gereken ulaşım kartlarıdır. Kartların 24 saatlikleri 9€, 48 saatlikleri 10.90€ ve 72 saatlikleri ise 11.90€. Kart yerine tek kullanımlık bilet satın almak isterseniz de metro ve tren istasyonlarında yer alan bilet makinelerini kullanabilirsiniz.

Bilet satış noktalarına rağmen Viyana’da sistem dürüstlük üzerine kurulmuş diyebiliriz. Tren ve metro istasyonlarına bilet bariyerleri konulmamış. Tramvay ve otobüslerde ise bilet kontrolleri yapılmıyor. Ancak buna rağmen herkes biletini satın alıyor ve kurallara uyuyor. Birde sıkı kontrollere nazaran bazen trenlerde ve metro girişlerinde bir görevli ansızın biletinizi görmek isteyebilir. Biletsiz giriş yaparken yakalanırsanız da belli oranda bir para cezasına çarptırılırsınız

Tramvay; Kentte 30 farklı tramvay hattı var ve Viyana’nın en eski sokaklarında turistik bir tur vaat ediyorlar. Kentin simgesi haline gelmiş kırmızı renkteki tramvaylar, şehrin kimliğini oluşturan temel esaslardan biri haline gelmiş. Çoğu tramvay haftanın her günü 05:00-00:50 saatleri arasında hizmet veriyor. Turistik geziler için kullanılan en yoğun tramvay hattı ise Hat1, Hat49, Hat62 ve Hat 2 en turistik bölgelere giden hatlardır.

Metro; Tramvay ile şehrin tüm turistik noktalarını gezmenize imkan var. Ancak U-Bahn ismiyle bilinen metro sistemini kullanmak isterseniz de haftanın he rgünü 05:00-00:00 saatleri arasında hizmet veren U2, U3, U4, U5 ve U6 metro hatları ile dilediğiniz turistik noktalara ulaşım sağlayabilirsiniz.

Otobüs; Tramvay ve metro hatlarının haritası dışında yer alan hem şehre yakın hem de biraz da uzak bir konuma ulaşım sağlamak istiyorsanız otobüs hatlarını kullanabilirsiniz.

*Yakınındaki Havalimanları

Bratislava Havaalanı (49km)

Brno-Turany Havaalanı (115km)

Uherske Hradiste Havaalanı (123km)

Graz Havaalanı (151km)

Balaton Havaalanı (166km)

*Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

T.C Viyana Başkonsolosluğu

Çalışma saatleri: Pazartesi-Cuma: 09:00-17:00

Telefon: 0720115890

Adres: Hietzinger Hauptstraße 29, 1130 Wien, Austria

-Acil Durum Numaraları

İtfaiye: 122

Polis: 133

Acil Durum: 112

-Turistler için Telefon Kullanımı

Avusturya dönüşünde yüksek cep telefonu faturalarıyla karşılaşmak istemezseniz ön ödemeli bir SİM kart satın almanızı tavsiye ederiz. Turistler için kullanım süresi ve şekline göre birçok farklı türde üretilen SİM kartlar havalimanı ve marketlerde satışa sunulmaktadır. Avusturya’nın iki ünlü servis sağlayıcı firması bulunuyor. Bunlardan biri A1 diğeri ise T-Mobile… Operatör şirketlerine ait mağazalardan tercihinize göre ön ödemeli bir kart satın alabilirsiniz. Satın aldıktan sonra

SİM kartı kendiniz aktif edecekseniz tüm talimatların Almanca olacağını belirtelim. Mediamarkt tarzı bir yerden SİM kart satın alacaksanız, buradaki görevliler kurulum için yardımcı olabiliyor.

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.)

“Viyana’da Gezilecek Yerler Listesini sizler için derledik , Keşfetmek sana Kaldı!” üzerine 3 yorum

  1. Bir şehir ancak bu kadar doğru,net,anlaşılabilir tanıtabilinir.Çok beğendim.Emeğinize sağlık.

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin