Mersin’den Adana Havalimanı’na Ulaşım Rehberi

Mersin ve Tarsus’a hizmet verecek olan Mersin Havalimanı’nın inşası henüz tamamlanmadığından dolayı bu bölgede yaşayan insanlar uçuşlarını Adana Şakirpaşa Havalimanı üzerinden gerçekleştirmek durumunda kalıyorlar. Aynı zamanda bir turizm kenti olan Mersin’e özellikle yaz aylarında gelmek isteyen yerli ve yabancı turistler ilk olarak Adana Havalimanı’na gelerek buradan Mersin’e olan ulaşımlarını gerçekleştirmektedirler. Sizlere bu yazımızda iki şehir arası ulaşımının alternatif yollarını paylaşıyoruz. Yazımızın devamında Mersin ve Tarsus’tan Adana Şakirpaşa Havalimanı’na ve tam tersi güzergâhta ulaşım hizmeti veren HAVAŞ servisleri, Tarsus Otobüsçüler Kooperatifi (TOK) Otobüsleri ve taksi ile ulaşım hakkında detaylı bilgileri okuyabilirsiniz.

Mersin’den Adana Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Mersin’den Adana Şakirpaşa Havalimanı’na ulaşımlar TOK otobüsleri, HAVAŞ servisleri ve taksiler ile sağlanmaktadır. Mersin ile Adana Havalimanı arası mesafe 83 kilometre ve yolculuk trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1,5 saat sürmektedir. Her iki şehir arasında çalışan otobüs ve servis araçları haftanın 7 günü belirli saat aralıklarında hizmet vermektedir. Ayrıca Tarsus’tan Adana Havalimanı’na gitmek isteyen yolcular da Mersin’den gelen otobüslere dâhil olarak ulaşımlarını sağlayabilmektedir.

Mersin/Adana Havalimanı HAVAŞ ile Ulaşım

Mersin ve Tarsus’tan Adana Havalimanı’na gitmek için HAVAŞ otobüslerini kullanabilirsiniz. Haftanın 7 günü belirli saatlerde yolcu taşımacılık hizmeti veren HAVAŞ otobüsleri Adana Havalimanı’na ulaşmanın ekonomik ve konforlu bir yoludur. Mersin’den Adana Havalimanı’na yolculuk trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1,5 saat sürmektedir.

Mersin - Adana Havalimanı Havaş Otobüsü

Mersin – Tarsus – Adana Havalimanı HAVAŞ Ücreti:

  • Mersin – Adana Havalimanı: 23 TL
  • Tarsus – Adana Havalimanı: 17 TL

Güzergâh: Saya Park (Eski Kipa AVM) – Mersin Forum AVM Önü – Tarsus Şehir Merkezi (Kleopatra) – Adana Havalimanı

Mersin’den Adana Havalimanı’na Yolcu Alma Durakları:

Saya Park (Eski Kita AVM) – Mersin Forum AVM Önü – Tarsus Şehir Merkezi (Kleopatra)

Mersin ve Tarsus’tan Adana Havalimanı’na HAVAŞ otobüsleri güncel hareket saatleri için resmi web siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Mersin/Adana Havalimanı TOK Otobüsleri ile Ulaşım

Mersin ve Tarsus’tan Adana Havalimanı’na doğrudan bir otobüs bulunmamaktadır. Ancak, Tarsus Otobüsçüleri Kooperatifi (TOK) tarafından sağlanan otobüsler ile Adana Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gidebilir ve buradan belediye halk otobüsleri ile Adana Havalimanı’na ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Mersin – Tarsus – Adana Otogar Otobüs Ücreti:

  • Mersin – Adana Otogarı: Öğrenci 13 TL, Yetişkin 15 TL
  • Tarsus – Adana Otogarı: Öğrenci: 8 TL, Yetişkin: 9 TL

TOK otobüsleri ile Adana Otogarı’na geldikten sonra buradan havaalanına 125, 132, 160 veya 407 numaralı belediye halk otobüsleri ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yolculuk trafiğin yoğunluğuna göre 20-25 dakika sürmektedir.

TOK otobüsleri ile Mersin – Tarsus – Adana Havalimanı ulaşımı hakkında detaylı bilgi için 0324 624 90 83 arayabilirsiniz.

Mersin/Adana Havalimanı Taksi ile Ulaşım

Mersin’den Adana Havalimanı’na bir başka ulaşım alternatifi ise taksilerdir. Çok sayıda valize sahipseniz taksi ile gitmek iyi bir tercih olabilir. Ancak iki şehir arası mesafenin uzun olmasından dolayı taksi ile yolculuğun ücreti pahalı olabilir. Taksi ile Mersin’den Adana Havalimanı’na yolculuk yaklaşık 1 saat 10 dakika sürmektedir ve ücreti 200 TL civarıdır.

Mersin - Adana Havalimanı Taksi

Ekonomik olması açısından Mersin veya Tarsus’tan TOK otobüslerine binerek Adana Otogarı’na gelebilir ve buradan taksiyle 20 TL ücretle havalimanına ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Mersin/Adana Havalimanı Özel Transfer ile Ulaşım

Özellikle aile ile bir seyahat planlıyor ve çok sayıda valize sahipseniz özel bir transfer hizmeti satın almak daha iyi olacaktır. Böylece hızlı ve konforlu bir şekilde Mersin’den direkt Adana Havalimanı’na ulaşımınızı sağlamış olursunuz. Mersin şehir merkezinde transfer rezervasyonu yapabileceğiniz firmalar arasında  Adana Havaalanı Transfer, Seytur, Hedef Transfer, Adana Mersin VIP Transfer ve Adanacar bulunmaktadır. Binek araçlarda transfer ücreti ortalama 200-250 TL civarı değişmektedir.

Adana Havalimanı’na varışta Mersin’e gitmeden önce şehirde birkaç gün geçirmeyi planlıyorsanız, Adana Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım hakkında yazdığımız içeriği de okuyabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin