Fotoğraflarıyla Birlikte Tokyo Gezilecek Yerler Listesi

Asya’nın en gelişmiş ve en kalabalık ülkelerinden biri olan Japonya, tapınakları, zengin geçmişi ve gelişmişlik düzeyi ile Asya’da görülmesi gereken ülkelerin başında geliyor. 

Japonya’nın başkenti Tokyo, adeta ülkenin bir yansıması. Şehirde her şey oldukça düzenli ve insanlar birbirine çok saygılı. Ülkenin kültürel ve dini geçmişini ve geleneklerini Tokyo’da gözlemlemek mümkün.

Tokyo Gezilecek Yerler

1. Meiji Tapınağı

Meiji Tapınağı

Tokyo’nun Shibuya semtinde bulunan bir Şinto Tapınağı olan yapı, İmparator Meiji ve eşi adına 1926 yılında yaptırılmıştır. Tapınağın içinde bulunduğu muhteşem bahçe ise birçok endemik bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır.

2. Sensoji Tapınağı

Sensoji Tapınağı

Asakusa’da bulunan Sensoji Tapınağı, Tokyo’nun en eski tapınağı olarak kabul edilmektedir. Tapınak, M.S 645 yılında Tanrıça Kannon’a ithaf edilmiştir. Tapınak 250 metre boyunca uzanan ve turistler tarafından hayli ilgi gören Nakamise Caddesi‘nin sonunda yer alıyor.

3. Tokyo Kulesi

Tokyo Kulesi

634 metre yüksekliğe sahip olan Tokyo Kulesi hem şehrin etkileyici manzarasını seyredebileceğiniz hem de keyifli fotoğraflar çekmenize olanak tanıyor.

4. Tokyo İmparatorluk Sarayı

tokyo imparatorluk sarayı

İmparatorluk ailesinin şu anda evi olarak kullanılan Tokyo İmparatorluk Sarayı, etkileyici mimarisi ile ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

5. Ueno Parkı

Ueno Park

Birçok tapınağın bulunduğu parkın içinde aynı zamanda hayvanat bahçesi, müzeler ve ziyaret edilmesi gereken çok güzel bir akvaryum bulunuyor. Bu da 200 dönümden fazla bir alanda bulunan Ueno Parkı‘nı ziyaretçiler için oldukça ilgi çekici bir nokta haline getiriyor.

6. Tokyo Ulusal Müzesi

Tokyo Ulusal Müzesi

Tokyo Ueno Parkı içinde bulunan Tokyo Ulusal Müzesi 1938 yılında açılmıştır. Müzede 6. yüzyıldan günümüze kadar Japonya’nın özellikle kültürel ve dini yönüyle ilgili önemli eserler sergilenmektedir.

7. Shibuya

Shibuya

Dünyanın en kalabalık kavşaklarından biri olan Shibuya, zaman geçirmek ve cafelerde dinlenme molası vermek için oldukça ideal bir nokta.

8. Yoyogi Park

Yoyogi Park

Meiji Tapınağı’nı da içinde barındıran Yoyogi Park, şehrin en önemli yeşil alanlarından birini oluşturuyor. Park, turistlerin olduğu kadar yerli halkın da uğrak yerlerinin başında geliyor.

9. Kabukicho

Kabukicho

Amsterdam gece hayatının vazgeçilmezi Red Light District’in Tokyo’da yaygın olarak rastlandığı bölgelerin başında gelen Kabukicho, farklı bir eğlence deneyimi yaşamak isteyen ziyaretçiler için sıra dışı mekanlarıyla oldukça çekici bir bölge.

10. Akihabara Electric Town

Akihabara Electric Town

Şehrin en önemli elektronik alışveriş merkezlerinden biri olan binada aklınıza gelebilecek her türlü cihazı bulmanız mümkün. Alışveriş merkezinde aynı zamanda anime ve manga konusunda da her türlü şeyi bulmanız mümkün.

11. Tsukiji Balık Pazarı

Tsukiji Balık Pazarı

Japonya balık tüketimi konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinin başında geliyor. Tokyo’da bulunan Tsukiji Balık Pazarı ise her gün binlerce ton balık alışverişi yapılan bir yer. Eğer deniz ürünlerine meraklıysanız bu pazarı gezerek hem deniz ürünlerini inceleme hem de taze deniz mahsullerini satın alma şansına sahip olabilirsiniz.

12. Odaiba

Odaiba

Japonya’nın önemli sahillerinden biri olan Odaiba, denize girme imkanı sunmasa da piknik yapmak ve manzaranın tadını çıkarmak için görülmesi gereken bir nokta.

13. Harajuku

Şehrin gözde bölgelerinden biri olan Harajuku, özellikle kalabalığı seven ziyaretçilerin oldukça beğeneceği bir yer. Burada birçok farklı tarzda insanı aynı kare içinde görebilmek mümkün olabiliyor. Bölgede özellikle gotik tarzda giyinmiş insanlar dikkat çekiyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin