Amsterdam Gece Hayatı

Amsterdam, sanatçı ruhu, peyniri, birası, lalesi ile meşhur olduğu kadar gece hayatıyla da bir hayli ilgi gören bir şehir. Şehre gelen insanlar Amsterdam gece hayatı ile çok keyifli anlar yaşayabiliyor.

Amsterdam ziyaretinizde gecelerinizi de hareketli bir şekilde geçirmek istiyorsanız, şehir size birçok alternatif sunuyor. Birbirinden hareketli gece kulüplerinde elektronik müziğin tadını çıkarabileceğiniz gibi birçok festivale katılarak sizinle aynı zevklere sahip insanlarla birlikte eğlenme fırsatına da sahip olabilirsiniz.

Amsterdam Gece Hayatı

Amsterdam gece hayatı sadece gece kulüpleriyle sınırlı değil. Amsterdam’a yasalarla koruma altına alınmış bir şekilde cinsel birliktelik yaşamak isteyen birçok insan gelmekte. Red Light District bölgesinde kırmızı kabinlerde müşteri bekleyen kadınlar, müşterilerine yasal ve güvenli bir cinsel birliktelik imkanı sunuyor. Aynı zamanda esrarın yasal olduğu bölgeler de bulunuyor. Her iki yerde de bulunmak için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.

Eğer benim işim müzikle, dansla, eğlenceyle diyorsanız da Amsterdam tam size göre. Dünya’nın en ünlü Dj’lerinin Hollanda‘dan çıktığını göz önünde bulundurursak bu şehirde elektronik müziğin ritmine kendinizi sonuna kadar kaptıracağınızı söyleyebiliriz. Bölgede düzenlenen birçok müzik festivali ise kendinizi tam bir müzik şöleninin içinde bulmanızı sağlıyor.

 Amsterdam’ın Gece Kulüpleri

Amsterdam’da birçok ünlü Dj ve sanatçının performanslarını izleyebileceğiniz, kendinizi müziğin ritmine kaptırarak çılgınlar gibi dans ederek eğlenebileceğiniz birçok gece kulübü hizmet veriyor. Bu mekanlar çoğunlukla bir giriş ücreti alarak ilk içkiyi ücretsiz bir şekilde sunuyor.

1. Paradiso

paradiso

Eskiden bir kilise olan mekandaki akustik Dj ve sanatçıların muhteşem performanslar sergilemesine olanak tanıyor. İlk zamanlar sanatçıların deneysel çalışmalarını sunabilecekleri bir yer olarak değerlendirilen bu eski kilise zamanla çok önemli sanatçıların konser verdiği bir mekana dönüşmüş. Mekan 1500 kişiyi ağırlayacak kapasiteye sahip.

2. Jimmy Woo

jimmy woo

Birçok ünlünün de ilk tercihlerinden biri olan Jimmy Woo, iki kattan oluşuyor. Üst kat localardan oluşurken alt katta çılgınca dans edebileceğiniz ışıl ışıl dans pisti bulunuyor. Şehrin en özel mekanlarından biri olan Jimmy Woo, müşteri konusunda çok seçici olmasıyla meşhur. Yani mekanın kapısından geçmek çok kolay değil.

3. Escape

Escape

Ünü Hollanda dışına kadar taşan mekanda ünlü Dj’ler performanslarıyla insanlara kendilerini dansın ritmine kaptırma imkanı sunuyor.

4. Canvas

canvas

Cuma ve cumartesi günleri gerçekleştirilen cool partilere ev sahipliği yapan Canvas, keyifli bir partiyle muhteşem bir gece yaşamak isteyenlerin adresi. Gece yarısı sahne alan Dj’ler eşliğinde insanlar bu özel barda gönüllerince eğlenme fırsatı yakalıyor.

5. Melkweg

Eski bir süt fabrikasında konumlanan mekan hem bir kültür-sanat evi hem de şov ve performansların sergilendiği bir sahne olarak görev yapıyor. Mekan kar amacı olmayan bir organizasyon tarafından idare ediliyor.

Amsterdam’ın ışıltılı gece hayatı insanları kendisine hayran bırakıyor; ancak yasal olmayan şeylere bulaşmamak, keyfinizin kaçmasını engellemek için uymanız gereken ilk kural. Sokaklarda uyuşturucu satan insanlardan, yasal olmayan bir şekilde fuhuş sektöründe bulunan insanlar ziyaretçilerin tatillerini işkenceye dönüştürebiliyor. Bu nedenle bu tür durumlardan uzak durarak, sınırlara dikkat ederek eğlenmek sizi beladan koruyacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin