Okinawa Gezilecek Yerler | 8 Turistik Nokta

Okinawa Adası, Japonya’nın Ryukyu Adaları’nın en büyük adası olup, Naha kentine ev sahipliği yapan önemli bir yerleşim yeridir. Adada yerleşimler genellikle güney bölgesinde yoğunlaşmakta olup, gezilecek yerlerde bu bölgede yoğunluk gösterir.

Okinawa gezilecek yerler yazımızda sizler için adada gezip görebileceğiniz popüler noktaları derledik.

1945 yılında Okinawa Savaşı sonrasında Amerika Birleşik Devletleri tarafından işgal edilen ada, 1972 tarihinde Japonya’ya geri teslim edilmiş ve bölgenin en keyifli tatil beldelerinden biri haline gelmiştir.

#1 Okinawa Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında; 

1- Okinawa Barış Anıtı Parkı ve Müzesi

Okinawa Barış Anıtı

Adanın güney kesiminde sahil şeridinde yer alan Okinawa Barış Anıtı, 2. Dünya Savaşı’nda Okinawa’nın verdiği mücadeleleri anma amaçlı yapılmış bir anıttır. Anıtın hemen arka tarafında yer alan müze ise, savaş zamanından kalma fotoğrafların ve eşyaların sergilendiği şehrin tarihini anlatan önemli bir müzedir.

Bölgeye gelen turistlerin sık sık ziyaret ettiği müze ve park, Okinawa halkının da oyun ve piknik gibi aktiviteler için sürekli ziyaret ettiği bir gezi noktası aynı zamanda..

2- İshigaki Adası

Ishigaki Adası

Okinawa Takım Adalarının bir parçası olan Ishigaki Adası, 50 bine yaklaşan nüfusuyla  bölgede sıkça ziyaret edilen şehirler arasında yer alır. 229 bin kilometrekarelik bir toprak parçası üzerine kurulu şehir, aynı zamanda adaların siyasi, kültürel ve ekonomik anlamda merkezi olarak kabul edilir.

Şeker Kamışı ve ananas üretimiyle ön plana çıkan Ishigaki, Okinawa’ya seyahat edenlerin mutlaka ziyaret ettiği, tertemiz denizi ve pırıl pırıl güneşi ile bölgenin popüler adalarından biridir.

3- Okinawa Churaumi Akvaryumu

Okinawa Churaumi Akvaryumu

Okinawa’nın en eğlenceli adreslerinden biri olan Churaumi Akvaryumu, Atlanta’da yer alan Georgia Akvaryumundan sonra en büyüm akvaryum olarak bilinir. Ana tankı 7 bin 500 metreküp su alan akvaryumun 60 cm kalınlığındaki camların içeriğinde bulunan özel karışım sayesinde şeffaf ve çok geniş bir görüş alanına sahiptir.

Deniz canlılarının hemen her türüne rastlayacağınız akvaryumda, en çok dikkat çeken bölümler ise balina ve köpek balıklarının yer aldığı kısımlar.. Akvaryumun diğer bir özelliği ise canlıların doğal yaşantılardan daha uzun yaşadığının gözlemlenmesidir.

4- Shuri Kalesi

Shuri Kalesi

Geçmiş dönemde Ryukyu Krallığı’na ev sahipliği yapan Shuri Kalesi, Okinawa’nın Naha şehrinde yer alan önemli bir tarihi yapıdır. 2000 UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan yapı, Okinawa Savaşı sırasında aldığı darbeler sebebiyle yıkılmış, 1992’de aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilmiştir.

5- Aka Adası

Aka Adası

Okinawa’da küçük bir tatil planlıyorsanız Aka Adası, sizlere önerebileceğimiz en güzel adreslerden biri. Yeşil ve mavinin muhteşem uyumunu göreceğiniz adada, balıklarla birlikte yüzebilir, güneşin ve yumuşacık kumların keyfini çıkarabilirsiniz.

Diğer yandan adanın iç kesimlerinde yer alan dükkanlardan kendinize bisiklet kiralayarak adayı dolaşma şansı elde edebilirsiniz. Aka Adası, Okinawa’nın en huzurlu ve sessiz noktalarından biri.

Dinlenmek isteyen turistler için en doğru tercih olacak adanın nüfusu da yalnızca 400 kişiden oluşuyor ve ada halkının misafirperverliği de dillere destan…

6- Okinawa Sanat Müzesi

Okinawa Sanat Müzesi

2007 yılından beri hizmet veren Okinawa Sanat Müzesi, şehirde sanat ve tarih adına önemli eserlere sahip bir ziyaret noktasıdır. Özellikle de şehrin tarihi hakkında derin bilgilere sahip olacağınız müze, Okinawa’nın kaleleri baz alınarak tasarlanmıştır. 24 bin metrekare alan üzerine kurulu müze içerisinde,  Japon sanatının pek çok koleksiyonuna rastlamanız da mümkün..

7- Kerama Adaları

Kerama Adaları

Okinawa Takım Adaları’nın bir parçası olan Kreama Adaları, 22 adacıktan oluşan ancak bu adaların yalnızca dördünde yerleşim bulunan Japonya’nın doğa harikaları arasında yer alır. Bir havalimanın da yer aldığı Kerama Adaları, Okinawa’da gözlerden uzak bir tatil için akla gelen ilk adreslerden..

8- Miyako Adası

Miyako Adası

Okinawa’ya bağlı adalardan bir diğeri de Miyako Adası… Takım adaların en büyüğü olan Miyako Adası, şeker kamışı ve kahverengi şeker üretimiyle ünlü.. Kendi havalimanı da bulunan adada kendinize harika bir tatil planı yapabilirsiniz. Pasifik’in ortasında yeşil ile iç içe bir tatil için önerebileceğimiz en doğru adreslerden biri..

*Okinawa’ya seyahat etmeyi düşünenlerdenseniz sizler için önceden hazırlamış olduğumuz Okinawa uçuş sayfasınız ziyaret edebilir, en ucuz uçak biletini bulma şansı yakalayabilirsiniz.

*Japonya’nın Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızı geliştirmemizde bizlere yardımcı olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin