Suceava’da Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Lezzetleri

Romanya’nın geleneksel lezzetlerini tadacağınız sevilen kenti Suceava’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Suceava’da Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Suceava mutfağı oldukça geniş bir yemek menüsü ile karşılıyor bizleri.. Zengin ve besin değeri yüksek yemeklere sahip kentte, tatlı çeşitleri de akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olarak çıkıyor karşımıza..

Listenin ilk sırasında;

1- Ciorbă Deburtă

Ciorbă Deburtă

Balkanların işkembe çorbası Ciorba de Burta, ülkenin en sevilen başlangıç yemeklerinden biri haline gelmiş.

Sakatat ile hazırlanan bu lezzetli çorbanın her derde deva olduğu da Suceava’da konuşulanlar arasında. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Frigarui

Frigarui

Orta Doğu ve Balkanların en ünlü yemeklerinden biridir Frigarui.. Pek çok ülkede Sashlık, bizde şiş kebap, Romanya’da ise bu isimle anılıyor.

İsteğe bağlı olarak değişen domuz, sığır, koyun, kuzu veya tavuk etinden hazırlanan bu şişler , tercihe bağlı olarak seçilmiş pek çok sebzeyle birlikte geçiriliyor şişlere.

Tadı ise oldukça güzel.. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Mititei

Mititei

Romenlerin en sevdiği yemeklerden biri ile karşınızdayız.. Bu et yemeğine Mititei ismi verilmiş. Izgarada pişiriliyor ve köftelerin yapımında sığır, kuzu ve domuz etinden oluşmuş bir karışım kullanılıyor.

Pek çok baharatla da zenginleştirilen bu lezzetli yemeğin tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Yanında patates kızartması ve hardal yer aldığı bilgisini de verelim.

4- Cozonac

Cozonac

Çoğu Avrupa ülkesinde meşhur olan Cozonac, aslında Bulgarlara özgü lezzetli bir ekmek. Zaman içerisinde Romanya’nın da geleneksel lezzetlerinden biri haline gelmiş ve Rumen halkı bu ekmeği çok sevmiş.

Mayalı ekmeğin en önemli özelliği kentte Noel, Paskalya, Yılbaşı gibi özel günlerin vazgeçilmez yiyeceklerinden biri haline gelmesi..

Süt, maya, yumurta ve şekerden yapılıyor isteğe bağlı olarak içerisine farklı ( ceviz, badem, fındık..) tatlandırma malzemeleri de eklenebiliyor.

5- Papanasi

Papanasi

Suceava geziniz sırasında çok yoruldunuz ve kan şekerinizin düşmeye başladığını hissediyorsunuz. Hemen bir kafeye oturup bir Papanaşi ve kahve sipariş edin.

Peynir ve reçelden yapılan bu hamur iş tatlının tadı damağınızda kalacak. Diğer yandan neredeyse ülkenin ulusal lezzetlerinden biri haline gelmiş Papanaşi’nin kızarmış dondurmayı anımsattığı bilgisini de verelim.

6- Amandine

Amandine

Romanya’nın muhteşem  buluşlarından biri de bu lezzetli kek.. Amandine ismini verdikleri tatlıdan bir çatal alanlar tadını bir daha unutamıyor.

Pek çok kafe ve restoranda, bir fincan kahve eşliğiyle tadabileceğiniz bu lezzetin içerisinde badem ezmesi, çikolatalı kek, un, kakao, yumurta ve daha pek çok lezzet yer alıyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

*Suceava Gezilecek Yerler için.. 🙂

Suceava’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin