Otobüs Biletlerinde Değişiklik İptal ve Açığa Alma Seçenekleri

Otobüs Bileti Değişiklikleri; İptal, İade ve Açığa Alma Seçenekleri Hakkında Bilgiler

Son yıllarda otobüs biletlerinin de tıpkı uçak biletleri gibi internet üzerinden satışa sunulması, oldukça rağbet gören yeniliklerden biri olmuştur.

Online bilet siteleri tek tek otobüs firması ofisi dolaşmadan, evde oturduğunuz yerde ya da iş yerinizde tüm firmaların bilet fiyatlarını aynı anda görüntüleme şansı sunuyor. Aynı zamanda bu biletlerin ücretsiz iptal ve iadesini de gerçekleştirilmesine olanak sağlamaktadır.

Otobüs Bileti Değişiklik

Yine de internetten bilet satın alırken dikkat etmeniz gereken hususları dikkat çekmek gerek;

1-İnternetten Otobüs Bileti Satın Almak Ne kadar Güvenli?

Otobüs bileti

Özellikle online otobüs bileti satışlarında Türkiye’nin dört bir yanından insanın merak ettiği bir konu da; ‘’internetten otobüs bileti almak güvenli midir?’’… İnternetin, büyülü dünyası dışında bazı kesim için oldukça korkutucu bir mecra olduğu da günümüzde bilinen gerçekler arasında.. Son yıllarda internet alışverişlerinden sonra kredi kartı ekstrelerinde karşılaşılan şüpheli alışverişler, insanların online alışverişe büyük bir ön yargıyla yaklaşmasına sebebiyet vermektedir.

Bu konuda alışveriş yapmayı tercih edeceğiniz internet adresi ile güveninin doğru orantılı ilerleyeceği bilgisini verelim. Biletbayi.com gibi Türkiye’nin sayılı online bilet sitesi, profesyonelce hazırlanmış olup, üst düzey güvenlik sistemleriyle donatılmıştır.

İletişim bilgilerinizi girdikten ve koltuk seçtikten sonra yönlendirildiğiniz güvenli ödeme sayfasında, bütün kişisel bilgileriniz ve ödeme yaptığınız kart bilgileri profesyonelce iletilmektedir. Tercih etmiş olduğunuz internet adresinin, mevcut ara yüzü vasıtasıyla telefonunuz ve bilgisayarınız ile çalıştığınız banka arasında direkt bir aktarım olması sağlanmaktadır.

Diğer yandan tercih etmiş olduğunuz internet adresinde alışveriş yapmadan önce SSL sisteminin varlığını kontrol etmek son derece önemli bir husustur. Dünya standartlarındaki en güvenli kredi kart sistemi olan SSL sistemi ile kart bilgileriniz şifrelenip, çalışmakta olduğunuz bankaya iletilmektedir. Şifrelenmiş iletinin, alışveriş yapmaya çalıştığınız site çalışanları ya da herhangi bir üçüncü kişi tarafından görüntülenmesi ve saklanması mümkün değildir.

2-  İnternetten Otobüs Bileti Satın Almadan Önce!

Bilet

Alışveriş yaptığınız online bilet sitesinin güvenilir ve markalaşmış bir firma olmasına dikkat edin!

İnternette bilet satışı yapma adı altında, yolcuların paralarını koltuk karşılığı olmaksızın alan ve kart bilgilerinizi kullanarak para aktarımı sağlayan sahte internet sitelerine karşı dikkat etmeniz gerektiğini belirtelim.

Daha önce adını duymuş olduğunuz Türk Hava Yolları, Biletbayi.com gibi markalaşmış ve topluma mal olmuş firmalardan alışveriş yapmanızı tavsiye ederiz.

 3-  İnternetten Otobüs Bileti Satın Aldıktan Sonra..

Bilet satın alma

Yüzlerce otobüs firmasının bilet ücretlerinin yanı sıra oturacağınız koltuk planını dahi görebileceğiniz online bilet sitelerinden, bilet satın aldıktan sonra dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır.

Biletbayi.com gibi online bilet sitelerinde, satın aldığınız biletin hemen ardından, iletişim bilgileri bölümünde aktardığınız telefon numarası ve mail adresine detaylı bir bilgilendirme sms’i ve maili gönderilmektedir.

Mail ve sms içerisinde yer alan metinde mutlaka, sefere katılacağınız il ve ilçe, varış noktanız, koltuk numaranız, sefer zamanınız ve elbette ki firmaların büyük önem gösterdiği PNR numaranız yer almalıdır.

Bu verilerin eksik verildiği bilgilendirmelerde, alışveriş yaptığınız site ya da biletini satın almış olduğunuz otobüs firması ile derhal irtibata geçmenizi ve sefer detaylarını takip etmenizi tavsiye ederiz. Online bilet sitelerinin yardım ve destek bölümleri bu anlamda 7/24 hizmet vermektedir.

  • PNR Kodu Nedir?

Uçak biletlerinde olduğu gibi otobüs biletlerinde de PNR kodu olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Bilet satın aldıktan sonra size gönderilen harf ve rakamlardan oluşan bu kısa kodlar, biletinizi başarı ile satın aldığınızın bir kanıtı niteliğindedir.

3-İnternetten Satın Alınan Otobüs Biletlerinin İptal ve İadesi

Bilet iptali

İnternetten otobüs bileti satın almak isteyenlerin kafalarını karıştıran sorulardan biri de ‘’ Biletimi Dilediğim Zaman İptal Ettirebilir miyim?’’…

Biletbayi.com gibi online bilet sitelerinde bilet iptalinin mümkün olduğunu ve bilet bedelinin tamamının iade edildiğini belirtelim. Seçmiş olduğunuz internet adresine göre bazen iptal saatlerinde değişiklikler olabilmektedir.

Biletbayi.com sitesinden satın almış olduğunuz otobüs biletlerini, firma fark etmeksizin sefer saatinden 24 saat öncesine kadar iptal ettirebilmeniz mümkündür. Geri iade edilen ücrette ise herhangi bir kesinti yapılmamaktadır.

Yolcuların sıklıkla düştüğü yanlışlıklar içerisinde ise A sitesinden alınan otobüs biletinin, B sitesinden iptal ettirmeye çalışılması veya direkt otobüs firmasını arayarak iptal talep edilmesidir. Bileti hangi online bilet sitesinden satın aldıysanız, iptal ve iadenizi o web adresinden talep etmeniz gerekmektedir. Alışveriş yaptığınız internet adresi dışındaki, X bir firma veya biletini satın almış olduğunuz otobüs firması, harcama yaptığınız tutarı tarafınıza iade edememektedir.

Bazı firmalarda iptal edilebilme seçeneği sefer saatine bir saat kalana kadar mümkün olmakla birlikte, online bilet satışı yapan internet siteleri 24 saat limitinin kesin ve garanti olduğunu bildirmektedir.

Acil durumlarda seferinize bir saat kalaya kadar alışveriş yaptığınız internet adresini arayarak bilet iptalinin gerçekleşip, gerçekleşemeyeceğini sorgulayabilirsiniz.

 4- Bilet Değişikliği ve Açığa Alma

Bilet Değişikliği

Satın aldığınız biletin sefer tarihinden daha önce ya da daha sonra yolculuk yapmanız gerekmekteyse, alışveriş yaptığınız internet adresinin çağrı merkezini arayarak değişiklik talebinde bulunabilirsiniz. ( Örn: Biletbayi.com Çağrı Merkezi: 0(850) 430 4 430 )

Değişiklik konusunda karşınıza çıkacak avantajlardan biri ise, değişikliği yalnızca alışveriş yaptığınız otobüs firmasından değil, gitmek istediğiniz saatte ve günde kalkış yapan herhangi bir otobüs firması ile yapabilmenizdir. Bu durumda yaşanan ücret farklılıkları ise ya tarafınızdan internet adresine banka havalesi ile ya da alışveriş yaptığınız internet adresinden tarafınıza gönderilmektedir.

Daha önce bilet satın alıp, sefer katılamayacağından emin ancak herhangi bir tarihte sefer gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğinden emin olamayan yolcular için ‘’Bileti Açığa Alma’’ oldukça kullanışlı bir uygulamadır.

Otobüs biletinizi satın almış olduğunuz online bilet sitesini arayarak, biletinizi açığa alma talebinizde bulunabilirsiniz. Bu işlemde, mevcut biletinize önceden ödeme yapmış olduğunuz tutar, site tarafından 3-6 ay aralığında muhafaza edilecektir. Bu süreç içerisinde açığa alma işlemini gerçekleştirdiğiniz  sitesinde saklı kalan paranız ile birlikte, seçmiş olduğunuz tarih ve firmada yeniden biletleme yapabilirsiniz.

Açığa alma süresi geçen biletlerde yeniden bir biletleme ise söz konusu değildir. Yolcuların online bilet sitesi tarafından verilen süre zarfında yeni sefer seçip, biletleme yapması gerekmektedir.

***İnternetten Otobüs Bileti Satın Alırken Aklınıza Takılan Tüm Soruları Yardım  Butonundan Bizlerle Paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin