Siros Gezilecek Yerler Listesi

Ege Denizi’ndeki binlerce adadan biri olan Siros; kumlu plajları, sakin denizleri, temiz ve düzenli sokaklarıyla yürüyerek dolaşabileceğiniz küçük bir ada…

Sicilya, Venedik, Arap, Osmanlı gibi pek çok farklı kültürün izinin olduğu ada, iki farklı tepe üzerine kurulmuş: Ermoupoli ve Hermes. İki farklı tepe, iki farklı kimlik ve ortaya çıkan kültür çeşitliliğinin büyüleyiciliğiyle sizi bekliyor, Siros. Yunan adalarına özgü, tipik, mavi beyaz evleri pek göremeyeceğiniz, kendine has mimari yapısıyla Siros gezilecek yerler seçeneklerini şöyle derledik.

St. George Katedrali

St George Katedrali

Şehrin zirvesindeki katedral, farklı nedenlerle hasar gördüğü için birkaç kez yeniden inşa edilmiş ve son olarak 1834 yılında son halini almış. Kutsal alanda Aziz George’nin, Alman bir ressam tarafında yapılan, büyük bir resmi yer alıyor. Katedral içinde fotoğraf çekmek yasak, bu yüzden gidip tanıklık etmeniz hem daha etkileyici hem de sağlıklı olacaktır. Eğer bahar aylarında giderseniz, her yıl 23 Nisan’da yapılan kutlamalara da rastlayabilirsiniz.

Belediye Meydanı / Town Hall

Siros Belediye Meydanı

Siros halkının buluşma noktası olan belediye meydanında oldukça görkemli bir yapı olan belediye sarayını göreceksiniz. Mimar Ernst Ziller tarafından yapılan, Klasik Yunan ve Rönesans mimarisinin karışımı olan bina tamamen mermerden yapılmış. Saray içerisinde Siros Arkeoloji Müzesi, hukuk mahkemesi ve kamu arşivleri de bulunuyor.

Siros Sokakları

Siros Sokakları

Kuşkusuz, adanın en güzel yerlerinden biri sokakları. Dar ve begonvil çiçekleriyle kaplı yollarda yürüyerek tüm şehri dolaşabilir ve her sokağın sonunda masmavi denize çıkabilirsiniz. Adayı keşfiniz sırasında, sokak aralarına gizlenmiş küçük dükkânlardan alışveriş yapıp, kendinizi şımartmayı da ihmal etmeyin.

Galissas Plajı

Galissas Plajı

Adanın en popüler plajı desek doğrudur, Galissas için. Uzun plajı ve sığ sularıyla mavi bayrak sahibi plaj oldukça güvenli ve çocuklar için de uygun. Şehir merkezine yaklaşık 5 km uzaklıkta olan plaj da çeşitli su sporları da yapılıyor. Galissas köyü içinde yer alan plajın çevresinde konaklama ve alışveriş imkânları da bulabilirsiniz.

Kini Plajı

Kini Plajı

Merkeze biraz daha uzak olan Kini Plajı’nı insanlar genelde ılık havası ve muhteşem gün batımı manzarası için tercih ediyorlar. Ama kumsalı ve denizi de bir o kadar hoş. Üstelik şezlong ve şemsiye de kiralayabilir, plaj kenarındaki tavernalarda yemek yiyebilirsiniz. Daha tenha bir yer arayışındaysanız Kini’ye yürüme mesafesindeki koylara gidebilir ya da koy çevresindeki adacıklara uğrayabilirsiniz.

St. Nicholas Kilisesi

St Nicholas Kilisesi

Kral Otto’nun isteğine göre, denetimi altında 1848 yılında yapılan Bizans kilisesi, mermer çan kuleleri, iyonik sütunları ve heykel süslemeleriyle görülmeye değer, eşsiz bir kilise.

Agios Stefonas Kilisesi

Galissas bölgesinde, denizin hemen üstündeki bir mağaraya inşa edilmiş, küçük bir Katolik Kilisesi. Yapımında zemin ve tavan kullanılmamış, sadece sağına ve soluna duvar örülmüş. Halk arasında yayılan efsaneye göre, büyük bir ahtapot tehdidinden korunmak için bir balıkçı tarafından yapılmış. Ulaşmak için, Galissas Plajı’ndan kalkan teknelerle 15 dakikalık bir yolculuk yapmanız yeterli.

Siros Arkeoloji Müzesi

Siros Arkeoloji Müzesi

Belediye Sarayı’nın içinde yer alan müze, Yunanistan’ın en eski müzelerinden biriymiş. Müzede sergilenen çok sayıda nadide, antik eseri görme şansı yakalayacaksınız.

Siros Sanayi Müzesi

Siros’taki eski sanayi bölgesi müzeye dönüştürülmüş ve burada, altın sanayi döneminden kalan araç, ekipman ve makineler sergileniyor. Ayrıca, Patrice buharlı gemisinin enkazından çıkan kalıntıların üç boyutlu gösterimini izleyebilir ve Yunanistan’da üretilen ilk elektrikli otomobili görebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin