Siros Adası’nda Ne Yenir, Ne İçilir? | Yöresel Mutfak

Yunan Adalarının sessiz sakini Siros Adası, yöresel lezzetleriyle de huzurlu bir serüvenin kapılarını aralıyor.

Siros Adası’nda ne yenir, ne içilir gitmeden öğrenmeniz için adanın maviliklere çıkan sokaklarında size rehber olacak bir yazımız var.

Adada keyifle dolaşırken uğrayabileceğiniz salaş restoranlarda karşınıza çıkacak tanıdık tatlar, Siros gezinizi hafızanıza kazıyacak. Bildiğiniz yemekleri Yunan tarzıyla deneyip insanlarından kültürlerine birbirimize benzerliğimizi yakından deneyimleme şansı bulabilirsiniz.

#1 Siros Adası’nda Ne Yenir ?

Listemizin ilk sırasında;

1- Deniz Ürünleri

Seafood

Yunanistan’daki her şehir her ada balık ve deniz kokuyor. Bu bereketten faydalanan Yunan halkı, neredeyse her köşede karşınıza çıkacak balık lokantaları ya da tavernalarda muhteşem deniz ürünleri sergiliyor. Siros da bu lezzetlerden faydalanabileceğiniz en güzel adalardan biri. Hele bir de sakinliği seviyorsanız.

2- Halva

Helva

Türk mutfağının en güzel tatlılarından olan helvayı da Siros Adası’nda deneyebilirsiniz. Lezzeti ve görünüşüyle birebir irmik helvasına benziyor. Yanında tarçın ve fıstıkla servis ediliyor. Güzel bir ada turu sonrası yorgunluğu atmanın en şekerli yolu olabilir.

3- Loukoumi

Loukoumi

Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyaya ünü yayılmış Türk lokumunun Yunanistan versiyonu olan Loukoumi, adada bulabileceğiniz bir diğer güzel lezzet. Bir fincan kahve eşliğinde lokumlarınızı yerken mis gibi havanın da tadını çıkarın.

4- Maidanosalata

Maidanosalata

Maidanosalata, ıslatılmış ekmeğin ezilmiş maydanozla buluştuğu bir çeşit meze. İçine eklenen soğan, sarımsak, biber gibi sebzelerle tat verilen mezeyi bol zeytinyağı ve limon sosuyla tamamlayıp servis ediyorlar. Bölgeye özgü en orijinal tatlardan biri diyebiliriz.

5- Moussaka

Moussaka

Mutfaklarımızın en gözde patlıcan yemeği musakkayı, Siros restoranlarında sipariş verebilir ve güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. Moussaka da sarma, dolma, cacık gibi Yunan mutfağıyla ortak lezzetlerimizden biri.

*Yunan adalarının her biri birbirinden renkli ve macera dolu. Seçiminiz Siros’tan yana kullanacaksanız size birkaç seyahat önerimiz olacak. Aşağıdaki yazıya girin ve adanın popüler destinasyonlarını keşfedin.

Siros’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin