Sidney’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Enfes Yemek

Dünyanın turizm başkentlerinden biri olan Sidney’e lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Sidney’de ne yenir, ne içilir, başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Sidney’de aç kalmayacağınızdan bizler eminiz. Hemen her damak tadına uygun yemek bulabileceğiniz gibi, şehrin geleneksel lezzetlerini de denemenizi tavsiye ederiz.

#1 Sidney’de Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Pazılı Bonfile

Pazılı Bonfile

Sidney akşamlarında canınız güzel bir et çekerse Pazılı Bonfileyi denemenizi tavsiye ederiz. Yumuşacık bonfile dilimleri ile pazı yapraklarının muhteşem uyumunu gözler önüne seren bu yemek, romantik akşam yemeklerinin de vazgeçilmezi. Şehirde de hemen her restoranda kolaylıkla bulabileceğiniz bir lezzet.

2- Sosisli Sandviç

Sosisli Sandviç

Avustralyalıların da bir fast food kültürü yok değil.  Gezinize fazla ara vermek istemiyor ve hızlıca bir şeyler yemek istiyorsanız mutlaka Sosisli Sandviçlerini deneyin deriz.

Yediğinize asla pişman olmayacağınız bu lezzet bazen domuz etiyle de yapılabiliyor. Tüketmeden önce sormanızda fayda var.

3- Anzak Kurabiyesi

Anzak Kurabiyesi

Avusturalya’da, Anzaklara duyulan saygının bir göstergesi olarak tanımlayabileceğimiz Anzak Kurabiyeleri, oldukça popüler. Beş çaylarının ve ara öğünlerinin vazgeçilmezi kurabiyeler, ağızda dağılan cinsten. Denemenizi tavsiye ederiz. 🙂

4- Pavlova

Pavlova

Önce göze sonra damaklara hitap eden Sidney’in en ünlü tatlısı Pavlova, bayılacağınız bir lezzet. Süt, kestane, krema, tereyağı ve birazda tuzla yapılan bu muhteşem tatlının üzerine tercihe bağlı meyve de ekleyebilirsiniz. Ülkenin en meşhur tatlılarından biri olan Pavlova’yı denemeden dönmeyin deriz.

5- Meat Pie

Meat Pie

Şehirde hemen her pastanede bulabileceğiniz Meat Pie, Sidney’in en ünlü lezzetlerinden biri. Et ile hazırlanan turta, şehirde atıştırmalık olarak tüketiliyor ve çok seviliyor.

6- Sidney Birası

Sidney Birası

Avustralya bira açısından oldukça zengin bir ülke. Birçok Avustralya markası bira olduğu gibi Sidney’in de kendine ait birası mevcut. Mavi renkli ambalajıyla hoş bir görüntüye sahip bu biralar en çok tüketilen alkol çeşitlerinden biri. Diğer yandan ülkenin eşsiz tada sahip ve ünlü olan iki birası var. Biri Foster’s diğeri ise Castlemaine… Mutlaka deneyin deriz! 🙂

7- Tatlı Şarap

Tatlı Şarap

Şarap bağlarıyla ünlü ülkedeki hemen her restoranda, karşınıza yerli üretim tatlı şaraplar çıkacağından eminiz. Aromaları ise bir hayli güzel. Dilerseniz eve dönerken hediyelik olarak da satın alabileceğiniz bu şarapları denemenizi tavsiye ederiz.

*Sidney Gezilecek Yerler için..

Sidney’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazının geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin