Sidney’i James Cook Gibi Yeniden Keşfetmek İsteyenler İçin Sidney’in Gezilecek Yerleri

Sidney gezisine çıkmadan önce okumanız için;

Şehir Hakkında; Avustralya Kıtası’nda yer alan dünyanın etkileyici şehirlerinden Sidney, kıtanın en kalabalık ve kozmopolit şehri. 1700 yılında James Cook tarafından keşfedilen kıta 300 yıl gibi kısa bir sürede günümüzün en gelişmiş ülkelerden biri haline geldi. Dünyanın her yerinden insanın kültürüne ev sahipliği yapan şehir, daha çok İngiliz kültürüne sahip. Sidney her yıl gezi amaçlı veya dil eğitimi amaçlı dünyanın dört bir yanından gelen on binlerce turisti ağırlıyor. 5 milyona yaklaşan nüfusuyla dünyanın nezih şehirlerinden biri haline gelen Sidney’de keşfedeceğiniz çok şey bulunuyor

Şehrin Ünlüleri; Sidney, Avustralya’nın geç keşfi nedeniyle çok fazla tarihi geçmişe ve esere sahip değil. Bu nedenle şehirde yer alan ünlü gezi noktaları daha çok faaliyet alanlarından oluşuyor. Sidney, Tüm dünyanın bildiği ünlü Sidney Opera Binası’ndan, Sidney Körfezi’ne ışıltı katan Harbour Köprüsü’ne, meşhur Darling Limanı’ndan dünyanın en güzel okyanus sahillerine kadar dünyaca ünlü bir çok güzelliğe ve mutfağa ev sahipliği yapıyor.

Müze Kartları; Sydney Pass veya Sidney Go kartını satın alarak şehrin en ünlü gezi noktalarını kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz. Sydney Tower’dan kırmızı gezi otobüsüne kadar ücretsiz gezebileceğiniz kart sayesinde kullanımlar sonrası puan biriktirebilir, indirimlerden de faydalanabilirsiniz. Online olarak da satın alabileceğiniz kartla ilgili kullanım ve ücret detaylarını Sydney Pass ve Sidney Go kartlarının sitelerinden takip edebilirsiniz.

Gezi Önerisi; Sidney’de tarihi yapılar çok fazla bulunmasa da, Avustralya yaşayan yerli halk Aborjinlerin oldukça köklü bir geçmişi bulunuyor. Sidney’e geldiğinizde Aborjinlerin kültürünü ve her ne kadar günümüzde asimile olmuş olsa da izlerini hala taşıyan yaşam biçimlerini şehirde yer alan müzelerde keşfedebilirsiniz. Sidney’e geldiğinizde kanguruları izleyebileceğiniz Sidney gezilecek yerler listemizde de yer alan doğa parklarını da ziyaret etmeyi unutmayın.

Ziyaret Edebileceğiniz Zaman; Sidney şehrini ziyaret etmek için en uygun dönem Eylül-Kasım ve Mart-Mayıs ayları. Avustralya kıtası Güney Yarımküre’de yer aldığı için en sıcak zamanları Aralık ve Şubat ayları oluyor. En soğuk dönemleri ise Mayıs ve Ağustos ayları arasında. Şehri ziyaret eden turistler genellikle yaz mevsimini tercih ediyor.

* Gezilecek Yerler Videosu

* Sidney’de Gezilmesi Gereken En Önemli Yerler

– İkonik Noktalar

1. Sidney Opera Binası

Sidney Opera Binası

Burası Neresi? Avustralya’nın en kalabalık şehirlerinden Sidney denince akla ilk gelen yapılardan Sydney Opera House, 1973 yılında Kraliçe Elizabeth’in açılışını gerçekleştirdiği gün dünya mimarisine kazandırılmış oldukça değerli bir eser. Yapım düşüncesi 1956 yılına kadar dayanan opera binası, dönemin New South Wales hükumeti tarafından yeni bir bina düşüncesiyle ortaya çıkmış.

Birçok tasarımcının birbirinden farklı tasarımları arasından jüriyle seçilen opera binası, yelken şekline benzeyen mimarisiyle oldukça dikkat çekiyor. Unesco Dünya Mirasları Listesi’nde de yer alan bina, günümüzde de 5 büyük salonuyla çeşitli opera, konser ve tiyatro etkinliklerinin yer aldığı oldukça hareketli bir yer.

Neden Gitmeliyiz? Şehrin simgesi haline gelen Sidney Opera Binası, şehrin kalbinin attığı yer desek yanlış olmaz. Opera Evi’nin içerisinde yapılan etkinliklerin yanı sıra, bina çevresi de oldukça geniş etkinlik alanlarına ev sahipliği yapıyor. Opera binasını keşfe çıkarak sanata doyabilir, harika fotoğraflar çekilebilir ya da Opera binasının çevresinde yer alan şehrin en güzel restoranlarında Sidney’in rengârenk gecelerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Kaçırmayın! Sidney opera binasına geldiğinizde dilerseniz kendi başınıza dilerseniz bunun için özel olarak ayarlanmış Opera gezi turuna da katılabilirsiniz. 1 saat süren Rehberli tur eşliğinde gezeceğiniz Opera Binası’nda, binayla ilgili önemli bilgiler alabilir, binayı baştan sona keşfedebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

Bennelong Point, Sydney NSW 2000, Avustralya

 09:00-17:00 (Etkinlik saatleri farklılık gösterir.)

Ücretsiz (Turlar ve etkinlikler ücretli)

Web Sitesi

2. Sidney Harbour Köprüsü

Sidney Harbour Köprüsü

Burası Neresi? Sidney’in en ünlü noktalarından Harbour Bridge, şehre geldiğinizde görüp mutlaka hayran kalacağınız bir yapı. Şekli nedeniyle Askı köprü olarak da anılan yapı, 1924 yılında 42 milyon € bütçeyle yapımına başlansa da 1932 yılında tamamlanarak hizmete açılabilmiş. Sidney fotoğraflarında mutlaka yer alan bu etkileyici köprü, Sidney siluetinin en önemli parçalarından. Halk tarafından elbise askısına da benzetilen ve çelik kemerden inşa edilen köprü, 134 metre yüksekliğiyle görenleri büyülüyor.

Neden Gitmeliyiz? Sidney şehir merkezinin liman bölümünde yer alan liman köprüsü, hem onu gören noktalardan, hem de köprü üzerinden iki ayrı manzaraya sahip. Dilerseniz köprünün etrafında yer alan yeşillik alanlarından köprüyle birlikte şehrin manzarasını izleyebilirsiniz.

Kaçırmayın! Gecesi ve gündüzü bambaşka güzelliğe sahip olan köprüye ekiple birlikte tırmanma imkanınız da bulunuyor. Profesyonel rehberler eşliğinde halat iplerle bağlanarak güvenlik önleminin alındığı turda, büyüleyici köprünün çelik merdivenlerinden tırmanarak zirveye ulaşıyorsunuz. Etkinlik fiyatları değişiklik gösterse de, ortalama 600-800₺ arasında değişiklik gösteriyor. Ücret biraz yüksek olsa da, Harbour Bridge’nin tepesine çıktığınızda göreceğiniz manzaraya hayran kalacağınıza eminiz.

Google Harita’da Aç

Sydney Harbour Bridge, Sydney NSW, Avustralya

3. Circular Quay

Circular Quay

Burası Neresi? Sidney’in en hareketli yerlerinden Circular Quay (Dairesel Rıhtım), Sidney Limanı’nın hemen yanı başında yer alıyor. Bir yanında Sidney Opera Binası, bir yanında Kraliyet Botanik Bahçesi’yle şehre gelen herkesin mutlaka ziyaret ettiği rıhtım, Harbour Köprüsü manzarasıyla da görenleri büyülüyor. Aynı zamanda Sidney’in ana feribot terminali olarak da kullanılan Circular Quay,  sahil şeridi üzerindeki iskelelerde yer alan kafe ve restoranlarıyla oldukça meşhur.

Neden Gitmeliyim? Şehrin en güzel restoranlarını ve kafelerini bulabileceğiniz sahil şeridinden, şehrin meşhur gezi noktalarının neredeyse çoğuna ulaşabileceğiniz için, gününüzü burada planlayabilir, keyifli bir şeyler yedikten sonra gezmek istediğiniz yerlere kolayca ulaşabilirsiniz.

Kaçırmayın! Circular Quay bölgesine geldiğinizde, dilerseniz iskeleden kalkan feribotlara binerek, Sidney’de deniz üzerinde keyifli bir feribot turuna çıkabilirsiniz. Dilerseniz sahil şeridinden kısa bir yürüyüş yaparak, Sidney Opera Binası’nı ziyaret edebilir, ya da rıhtımın en ünlü restoranı olan Quay güzel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

4. Sydney Tower

Sydney Tower

Burası Neresi? Sidney’in etkileyici seyir noktalarından Sidney Kulesi, şehri tepeden izleyebileceğiniz en güzel ikonik gezi noktalarından. 1970 yılında yapımına başlanan kule, 1981 yılında tamamlanarak şehir hayatına katılmış. 309 metre yüksekliğiyle görenleri büyüleyen kule, aynı zamanda Sidney’de yer alan en yüksek yapı unvanına da sahip. Şehrin seyir noktası olması dışında kule, şehrin televizyon ve radyo sinyallerini de yayma işlevine de sahip.

Aynı zamanda kente geldiğinizde kentin haritasını kafanızda yerleştirmek için de oldukça etkili olan kule, 360 derecelik etkileyici şehir manzarasıyla Darling Limanı’ndan, şehrin meşhur Mavi Dağları Blue Mountains’e kadar görebileceğiniz geniş bir görüş açısına sahip.

Neden Gitmeliyim? İçerisinde 360 derecelik panoramik gözlem bölümünden, romantik bir akşam yemeği yiyebileceğiniz restoranına kadar vakit geçirebileceğiniz alternatiflerin bulunduğu kulede, Sidney’in manzarasına doyabilir, şehre kuş bakışı bakarken, gezdiğiniz yerleri daha iyi anlayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Sydney Tower’ın içerisinde gözlem bölümünden şehri gözlemleyebilir, ya da dilerseniz 250 metre yükseklikte yer alan açık teras Skywalk’a çıkabilirsiniz. Sidney’i açık havadan izlemenin keyfini süreceğiniz Skywalk’ta, unutamayacağınız bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Skywalk etkinliğiyle ilgili detaylı bilgi için

Google Haritalar’da Aç

100 Market St, Sydney NSW 2000, Avustralya

09:00-21:00

Giriş Ücretleri

Web Sitesi

5. Darling Limanı

Darling Limanı

Burası Neresi? Sidney’in merkezinde yer alan Darling Limanı, şehrin en hareketli ve eğlenceli yerlerinden biri. Darling Harbour olarak bilinen liman, yakın zamanda yapılan yenileme projesiyle birlikte, gecesi ayrı gündüzü ayrı bir şenlik alanına dönüşmüş durumda. İsmini NWS valisi olarak 1825-1831 yıllarında görev alan Ralph Darling’ten alan liman, şehrin meşhur otellerinden restoranlarına kadar birçok alternatifi bünyesinde barındırıyor.

Neden Gitmeliyim? Sydney’in en gözde bölgelerinden Darling Harbour, listemizin diğer maddelerinde de yer alan Ulusal Denizcilik Müzesi’den, Sidney Akvaryumu’na kadar birçok ünlü gezi noktasına ev sahipliği yapıyor. Kentin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz limanda, şehrin tüm imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Kaçırmayın! Darling Limanı’nda yer alan birbirinden güzel restoranların, çeşitli mutfaklarıyla oldukça lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Darling Meydanı’nda yer alan özel süs havuzunun su gösterisini izleyebilir, Çin Bahçesi’ne keyifli bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

Sydney NSW 2000, Avustralya

Web Sitesi

– Müzeler

6. Avustralya Ulusal Denizcilik Müzesi

Avustralya Ulusal Denizcilik Müzesi

Burası Neresi? Australian National Maritime Museum, Sidney’de yer alan en ünlü şehir müzelerinden. Listemizin bir üst maddesinde yer alan Darling Limanı’ndaki bu dünyaca ünlü müze, 1991 yılında ziyarete açılmış. Sidney gezilecek yerler dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan müze, denizciliğe ilgisi olanların yanı sıra, şehre gelen herkesin ilgisini çekiyor. Dünyanın en çeşitli deniz filosuna da ev sahipliği yapan müze, Soğuk Savaş döneminde önemli rol oynayan Hmas Onslow denizaltısından, Büyük Okyanus’un keşfinde Kaptan Cook tarafından kullanılan dünyaca ünlü yelkenliyi de ziyaretçilerine sergiliyor.

Neden Gitmeliyim? Sidney’in turistik merkezlerinden biri olan Avustralya Ulusal Denizcilik Müzesi’nde, geniş filonun sergilendiği alanı ziyaret ettiğinizde, Avustralya ve Sidney’in tarihini ve denizcilik hayatını keşfedebilirsiniz.

Kaçırmayın! Müzede detaylı ve keyifli bir gezi sonrası, yine müze içerisinde yer alan sergi bölümünü ya da Vaughan Evans Kütüphanesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz çocuğunuzla birlikte çocuklar için düzenlenen özel atölye etkinliklerine de katılabilirsiniz. Etkinliklerle ilgili güncel bilgi almak için müzenin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

2 Murray St, Sydney NSW 2000, Avustralya

09:30-17:00

Bilet fiyatları

Web Sitesi

7. Avustralya Müzesi

Avustralya Müzesi

Burası Neresi? Avustralya’nın ilk kamu müzesi olan Avustralya Müzesi, Sidney şehrinin en popüler müzelerinden. İlk olarak 1827 kurulan müze, çok sayıda nadir ve ilginç doğa tarihi koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. 1929 yılında William Holmes’in kuş koleksiyonuyla başlayan müze, günümüze kadar farklı binalarda hizmet vermiş. 21 Milyona yakın tarihi nesnenin yer aldığı müze, aynı zamanda sistematik araştırmaların yapıldığı Lizard Island’ta yer alan araştırma merkeziyle de ortak çalışmalara ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Müze bünyesinde yer alan dinozor iskeletlerinden, Pasifik Okyanus’undan çıkarılan fosil kalıntılarına ve tarihi yaşam eşyalarına kadar keşfetmeniz gereken birçok tarihi eser yer alıyor. Dünyanın en iyi tarihi koleksiyonlarından birine sahip olan müzede, keşfetmeniz gereken çok şey var.

Kaçırmayın! Australian Museum, insan ve doğa tarihi için oldukça geniş yelpazeye sahip bir müze. Dilerseniz müze bünyesinde yer alan araştırma kütüphanesinde, günümüzde ender bulunan tarihi kitapların bulunduğu alanı ziyaret ederek de, keyifli ve verimli vakit geçirebilirsiniz.

Önemli Not: Müze yakın bir zamanda 50 milyon $ bütçeyle, oldukça kapsamlı bir yenileme ve restore sürecine girdiği için, 2020’nin ortasına kadar ziyarete kapalı olacak.

Google Haritalar’da Aç

1 William St, Sydney NSW 2010, Avustralya

Web Sitesi

8. Art Gallery of New South Wales

Art Gallery of New South Wales

Burası Neresi? Sidney gezilecek yerler listemizin keyifli müzelerinden biriyle daha karşınızdayız. Sidney Limanı’nın yukarı kısmında kalan müze, 1874 yılında ziyarete açılan oldukça önemli bir müze. Şehir merkezine oldukça yakın bir konumda yer alan müze, sanat koleksiyonlarının yanı sıra, ülkenin en geniş Aborjin koleksiyonu sergisiyle de ziyaretçilerini ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Galeri bölümüne girişte ücretsiz olarak hizmet veren müze, sabit koleksiyonları dışında yer alan dönemsel sergileriyle de oldukça ilgi çekici. Sidney’in sömürge döneminden günümüze, sanatsal ve tarihsel sürecini inceleyebileceğiniz müzede, farklı bakış açıları kazanabilirsiniz.

Kaçırmayın! Müzede sergilenen eserlerin yanı sıra, pek çok atölye etkinlikleri ve eğitim programları da mevcut. Uzun süreli bir Sidney gezisi planlıyorsanız, bu etkinliklere ve atölyelere katılarak keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

Art Gallery Rd, Sydney NSW 2000, Avustralya

Ziyaret Saatleri

Ücretsiz

Web Sitesi

9. Avustralya Çağdaş Sanat Müzesi

Avustralya Çağdaş Sanat Müzesi

Burası Neresi? Museum of Contemporary Art, Sidney’in merkezinde yer alan Circular Quay bölgesinde yer alan bir çağdaş sanat müzesi. 1991 yılında açılan müze, art deco mimariye sahip binasıyla şehre gelenlerin dikkatini çekiyor. Avustralya’nın en önemli müzelerinden biri olarak kabul edilen müze, göçmen sanatçı John Powers’tan sonra daha da ünlenerek dünyada tanınmış bir hale gelmiş. Günümüz sanatçılarının çağdaş sanat eserlerinin yer aldığı müze, Sidney’de yapılacak ücretsiz şeyler listesin de de yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Değişen dünya düzeni içerisinde, sanatçıların ortaya koyduğu eserler, geçmişten günümüze fazlasıyla değişim gösterdi. Klasik sanat akımı kalıplarının dışına çıkan sanat eserlerinin yanı sıra, günümüzün ve geleceğin sanatının ön izlemesini yapabileceğiniz müzede, sanatçıların anlatmak istediklerini, onların eserleri üzerinden deneyimleyebilirsiniz.

Kaçırmayın! Müzede sergilenen değişken sergiler ücretli. Ancak kalıcı sergiler bölümü ve kütüphanesi ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Bu yüzden şehre gelmişken, ücretsiz olarak kültürel ve sanatsal bir gezi yapma imkanınızı kaçırmamanızı öneririz. Ayrıca dilerseniz müze içerisinde yer alan kafede de keyifli vakit geçirerek, dinlenebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

140 George St, The Rocks NSW 2000, Avustralya

10:00-17:00

Ücretsiz

Web Sitesi

10. Powerhouse Museum

Powerhouse Museum

Burası Neresi? Avustralya Sidney’in etkileyici müzelerinden Powerhouse Müzesi, şehrin uygulamalı çağdaş müzelerinden biri. 1970 yılında kurulan müze, teknoloji, mühendislik, bilim ve tasarımın dünyayı nasıl etkilediğini göstermek için en güzel noktalardan. Uluslararası MAAS koleksiyonundan, öğrenciler için burs ve sergi imkanı da sağlayan müzenin koleksiyonu içerisinde, tarih, bilim, teknoloji, tasarım, endüstri ve uzay araştırmaları gibi farklı alanlardan eserler yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? 5000’den fazla eserin yer aldığı müzede, Avustralya’nın kültürün, yaşam tarzını ve tarihini detaylarıyla gözlemleyebilirsiniz. Sidney Gözlemevi ve Müzeler Keşif Merkeziyle birlikte çalışan müzede, keşfetmeniz gereken çok şey bulunuyor.

Kaçırmayın! Powerhouse Müzesi, aynı zamanda devasa bir araştırma ve geliştirme merkezi. Şehre geldiğinizde çeşitli aktivitelere katılabileceğiniz müzede, dilerseniz içerisinde hizmet veren kafe bölümünde de vakit geçirebilir, günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

500 Harris St, Ultimo NSW 2007, Avustralya

Ziyaret Saatleri

Giriş Biletleri

Web Sitesi

11. Madame Tussauds Müzesi

Madame Tussauds Müzesi

Burası Neresi? Dünyanın en ünlü balmumu heykeli müzesi olarak bilinen Madame Tussauds Müzesi, 250 yıllık köklü bir geçmişe sahip. Dünyanın önemli şehirlerinde yer alan müze, Sidney’in Darling Limanı bölgesinde yer alıyor. Denize sıfır bir şekilde, Sidney Akvaryumu ile yan yana olan müze, dünyanın geçmişten günümüze kadar önde gelen isimlerinin balmumu heykellerinin oluştuğu koleksiyondan oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Avustralya tarihinin önemli isimlerinden, Holywood ünlülerine ve İngiliz Kraliyet Ailesi’ne kadar pek çok ünlü ismin balmumu heykellerinin yer aldığı müzede, keyifli vakit geçireceğinizi düşünüyoruz.

Kaçırmayın? Müze için indirimli kartlar mevcut. Müzenin web sitesinden kartlar konusunda bilgi alarak müze gezinizi daha avantajlı olarak satın alabilirsiniz. Müzeyi ziyaret ettiğinizde sevdiğiniz ünlülerle keyifli fotoğraflar çekilebilir, gezi sonrasında Darling Limanı’nda keyifli bir yürüyüş yapmayı unutmayın.

Google Haritalar’da Aç

1-5 Wheat Rd, Sydney NSW 2000, Avustralya

Ziyaret Saatleri

Giriş Biletleri

Web Sitesi

– Plajlar

12. Bondi Beach

Bondi Beach

Burası Neresi? Sidney’in en ünlü plajı olan Bondi Plajı, şehrin doğusunda yer alıyor. Ticaret merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan plaj, yumuşacık altın renkli kumu ve masmavi deniziyle görenleri büyülüyor. Oldukça rüzgarlı bir bölgede olan plaj, dalgalı deniziyle meşhur. Sörf tutkunlarının vazgeçilmez sörf noktalarından olan Bondi, şehre geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken özel bir yer.

Neden Gitmeliyim? Şehrin dünyaca ünlü meşhur plajlarından olan Bondi Plajı, sahil şeridi boyunca yer alan restoranlarından, yürüyüş yollarına kadar oldukça eğlenceli ve keyifli bir yer. Sörf öğrenmek için de en keyifli yerlerden birisi Bondi Beach. Dalgaların ve kumsalın tadını çıkarabileceğiniz plajda, unutamayacağınız anlar yaşayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Bondi Plajı’nın sahil şeridi, vakit geçirebileceğiniz muhteşem restoran ve kafelere ev sahipliği yapıyor. Keyifli bir akşam yemeği yiyebileceğiniz sahilde, dilerseniz plaj manzaralı otellerde de konaklayabilirsiniz.

Gezi Tüyoları

  • Bondi Plajı’nın olduğu sahilde sörf eğitimleri verilen kurslar da yer alıyor, ancak eğitimler minimum 15 gün olduğu için, kısa bir tatil planladıysanız da 15 günlük eğitim ücretini vermeniz gerekiyor. Bu yüzden saatlik ücretle ders veren kurs dışı kişiler bulabilirseniz onlardan da sörf eğitimi alabilirsiniz.
  • Bondi Plajına geldiğinizde dünya mutfaklarının yer aldığı meşhur Avustralya ve İtalyan restoranı olan Sean’s Panaroma’da yemek yiyebilirsiniz. Ancak fiyatların biraz yüksek olduğunu da belirtmemizde fayda var.
  • Şehir merkezinden kalkan 380 numaralı otobüslerle Bondi Plajı’na kolayca ulaşabilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

13. Manly Beach

Manly Beach

Burası Neresi? Manly Plajı, Sidney şehrinin en popüler plajlarından bir diğeri. Hem karadan hem de deniz yoluyla ulaşabileceğiniz plaj, geniş ve uzun kumsalıyla şehirde gidebileceğiniz en güzel plajlardan. Circular Quay bölgesinden kalkan otobüslerle 45 dakikalık kara yolculuğuyla ulaşabileceğiniz plaja en rahat gidebileceğiniz yol ise 30 dakikalık yolculukla ulaşabileceğiniz Manly feribotları.

Neden Gitmeliyim? Sidney Pasifik Okyanusu’na bakan denizle oldukça iç içe bir şehir. Bu yüzden Sidney gezinizde şehrin tadını çıkarabilmeniz için plajlarında da vakit geçirmeniz şehri tam anlamıyla deneyimlemek için oldukça önemli.

Kaçırmayın! Manly Beach’te iki ayrı plaj bulunuyor. Feribot yolcuğunda ilk indiğiniz yer Manly Cove Plajı. Ancak dilerseniz 5-10 dakikalık kısa bir yürüyüş sonrası Nort Steyne bölgesinde yer alan Manly Beach’e ulaşabilirsiniz.

  • Pasifik Okyanusu aynı zamanda köpekbalıklarının da yaşam alanı olduğu için, Sidney’de denize girerken bu açıdan dikkatli olmanızda fayda var.

Google Haritalar’da Aç

14. Bronte Beach

Bronte Beach

Burası Neresi? Sidney’in şehir merkezine oldukça yakın bir mesafede yer alan Bronte Beach, Bondi Plajı’nın hemen yanı başında yer alıyor. Keyifli bir yürüyüş ile de rahatça ulaşabileceğiniz plaj, şehirde sık sık tercih edilen kumsallardan. Sidney’in diğer plajları gibi burası da dalgalı olduğu için sörf için oldukça elverişli.

Neden Gitmeliyim? Geniş plajı ve tertemiz deniziyle hayran kalacağınız Bronte Beach, şehir merkezine de yakın olduğu için Sidney’de vakit geçirebileceğiniz oldukça keyifli plajlardan. Şehrin kalabalığından uzaklaşıp kumsala uzandığınızda seyahatinizi daha da güzelleştirebilirsiniz.

Kaçırmayın! Bronte Plajı’nın hemen arka kısmında yer alan bol yeşillikli parkta, piknik yapabilmeniz için hazır barbeküler ve piknik masaları yer alıyor. Dilerseniz Bronte Beach’in deniz manzarası eşliğinde sevdiklerinizle keyifli bir piknik gerçekleştirebilirsiniz.

  • Bronte Beach, denizin içerisinde kayalıkların bulunduğu bir yer olduğu için iyi bir deneyiminiz yoksa sörf denememenizi öneririz.
  • Bronte Beach’in dalgalı denizi bazen çocuklar ve yaşlılar için tehlikeli olabiliyor. Bu nedenle plajın hemen yan kısmında yer alan ücretsiz tuzlu okyanus havuzlarında çocuklarınız güvenli bir şekilde suyun tadını çıkarabilir.

Google Haritalar’da Aç

Bronte Yeni Güney Galler 2024, Avustralya

15. Palm Beach

Palm Beach

Burası Neresi? Palm Beach, ya da yerlilerin Palmy olarak adlandırdığı bu meşhur plaj, altın kumu ve berrak suyuyla şehirde oldukça meşhur. Şehir merkezine 45 km mesafede bulunan Palm Beach, yarımadanın sonunda kalan oldukça nezih bir plaj. Avustralya’nın pek çok plajı gibi burası da sörf için oldukça uygun. Çevresinde yer alan gezilecek birçok alanıyla etkileneceğiniz Palm Beach, restoranlarından parklarına keşfetmeniz gereken ayrı bir alan.

Neden Gitmeliyim? 2.3 km’lik uzun sahili ve denizinin güzelliğinin yanı sıra, çevresinde yer alan gezilecek yerleriyle pek çok alternatife sahip olan Palm Beach’te keyifli ve verimli bir gün geçirebilir, Sidney tatilinizi güzelleştirebilirsiniz.

Kaçırmayın! Palm Beach’e geldiğinizde hemen yürüme mesafesinde yer alan Barrenjoey Deniz Feneri’ne çıkıp, sahilin manzarasını izlemeyi unutmayın. Dilerseniz Palm Beach’in arka bölümünde yer alan parkta sevdiklerinizle piknik yapabilir, ya da Palm Beach’in golf sahasında antrenman yapabilirsiniz.

Gezi Tüyoları

  • Palm Beach geldiğinizde keyifle yemek yiyebileceğiniz harika restoranlardan biri olan The Boathouse Palm Beach’te harika bir kahvaltı etmenizi öneririz.
  • Sidney şehir merkezinden Palm Beach gelmek için yaklaşık 1,5 saatlik bir otobüs yolculuğu yapmanız gerekiyor. Circular Quay’dan kalkan Northern Beaches araçlarına bindiğinizde kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Palm Beach’in en güzel manzarasına sahip otellerinden birinde kalmak isterseniz, Jonah’ın Boutique Hotel & Restaurant’ını tercih edebilirsiniz. Ancak böyle müthiş manzarası olan bir otel olduğu için de, fiyatlar bir hayli yüksek.

Google Haritalar’da Aç

16. Cooge Beach

Cooge Beach

Burası Neresi? Sidney’in dünyaca ünlü meşhur plajlarının bulunduğu bölgede yer alan Cooge Plajı, Bondi ve Bronte Beach’in yan tarafında yer alıyor. Bondi plajından yürüyerek gelebileceğiniz plaj, diğer plajlardan biraz daha küçük olsa da, Sidney’de keyifli vakit geçirebileceğiniz doğa harikası bir yer. Çevresinde yer alan piknik alanlarından restoranlarına birçok şey yapabileceğiniz Cooge Beach’te keşfetmeniz gereken çok şey bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Genellikle ailelerin tercih ettiği plajda, sörften, çocuk parklarına kadar gün boyunca vakit geçirebileceğiniz alanlar mevcut. Muhteşem sahil yürüyüşü yapabileceğiniz plajda, okyanus manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Kaçırmayın! Plajın güneyine doğu gittiğinizde çocuklar için vakit geçirebilecekleri kapalı ve açık park alanı da bulunuyor. Dilerseniz çocuklarınız burada keyifli vakit geçirebilir. Ancak sahile geldiğinizde sahil şeridinin arka kısmında alan balık restoranlarını ve marketleri ziyaret ederseniz, şehre özgü oldukça ilginç çeşitler bulabilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

– Körfez ve Adalar

17. Cockatoo Adası

Cockatoo Adası

Burası Neresi? Cockatoo Island, bizim dilimizle Kakadu Adası, Sidney’in en ilgi çekici noktalarından. Sidney Limanı’nda, Unesco Dünya Listesi’nde yer alan ada, kısa bir feribot yolculuğu sonrası kolaylıkla ulaşılabilen bir noktada yer alıyor. Hem tarihi hem de etkinlik alanı olarak ziyaret edebileceğiniz adada, bölgenin eski cezaevi olan Wareahmah yer alıyor. Günümüzde restore edilen tersane ve cezaevi, dünya starlarının konserlerinden, ünlü ressamların sergilerine kadar oldukça önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Şehrin en keyifli etkinlik noktalarından olan Cockatoo Adası’nda konaklayabileceğiniz kamp alanından piknik bölümüne kadar vakit geçirebileceğiniz fazlasıyla alan mevcut. 1 saatlik gezide planlasanız, günlerce de kalsanız da keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Kaçırmayın! Cockatoo Adası, kamp alanı ve konaklama evleri, ve tarih turuyla kaçırmamanız gereken etkinliklere sahip. Adaya geldiğinizde çadırlarda ya da odalarda kalabilir, ya da dilerseniz cezaevi ve tersane bölümünde tarihi tura katılabilirsiniz.

Gezi Tüyoları

  • Ziyaret Klavuzu
  • Cockatoo Adası’nın üzerinde yer alan Societé Overboard ve Marina Café and Bar’da güzel bir yemek yemenizi ya da bir şeyler içmenizi öneririz.

Google Haritalar’da Aç

10:00-16:00

Ücretsiz

Web Sitesi

18. Shark Island

Shark Island

Burası Neresi? Köpekbalığı Adası aslında Sidney Limanı’nda yer alan ulusal bir park. Şehrin en meşhur adalarından olan ada, Rose Körfezi’ne 1 km mesafede yer alıyor. 250 m2’lik küçük bir alana sahip olan ada genellikle piknik ve deniz keyfi için tercih ediliyor. Limandan feribotlarla ya da kayıkla geçebileceğiniz adada yapılacak fazla bir etkinlik alanı yok, ancak tüm gün mü vakit geçireceğiniz, yoksa bir saat mi vakit geçireceğiniz size kalmış.

Neden Gitmeliyim? Şehre bu kadar yakın olup da bu kadar sakin bir alan bulmak oldukça zordur. O yüzden Shark Island, piknik yapıp, okyanusta yüzmenin keyfini çıkarabileceğiniz oldukça keyifli bir ada.

Kaçırmayın! Adaya geldiğinizde gün batımının eşsiz manzarasıyla, unutamayacağınız bir Sidney hatırası oluşturabilirsiniz.

Gezi Tüyoları

  • Shark Island’a geldiğinizde tüm gün vakit geçirmeyi düşünüyorsanız, adada herhangi bir market olmadığı için ihtiyacınız olan eşyaları yanınıza almanız gerekiyor.
  • Denize girmek istediğinizde kayalık bölümlere çıplak ayakla girmeniz ayaklarınıza zarar verebileceğinden, yanınızda deniz ayakkabısı götürmenizi öneririz.

Google Haritalar’da Aç

07:00-19:00

7$ (0-4 yaş ücretsiz)

19. Gordons Körfezi

Gordons Körfezi

Burası Neresi? Cooge ve Clovelly plajına sadece birkaç dakika mesafede yer alan Gorgons Bay, Sidney’de bulunan adeta küçük bir cennet parçası. Yakınlarındaki plajların kalabalığından uzakta, resif tarafından korunan koy, balık tutmak, yüzmek ve dalmak için sık sık tercih ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Geldiğinizde kendinizi Yunanistan’ın adasında hissedebileceğiniz Gordons, sahil yürüyüşü için de oldukça elverişli. Sidney’in sakin ve kasaba ruhunda yerlerini keşfetmek için Gordons Körfezi’ni mutlaka ziyaret etmeniz gerekiyor.

Kaçırmayın! Gordons Koyu’na geldiğinde bulabileceğiniz tam anlamıyla bir kumsal bulunmuyor. Ancak koylar o kadar güzel ve cezbedici ki, hazırlıklı gelerek denize girmenizi, okyanusta yüzmenin keyfini çıkarmanızı öneririz.

Google Haritalar’da Aç

– Şehir Parkları

20. Kraliyet Botanik Bahçesi

Kraliyet Botanik Bahçesi

Burası Neresi? Sidney’in merkezinin doğusunda kolayca ulaşabileceğiniz bir noktada yer alan Royal Botanic Gardens, Farm Cove bölgesinde bulunuyor. Circular Quay ve Hyde Park’a oldukça kısa yürüyüş mesafesinde yer alan botanik bahçesi, binlerce bitki türünden, vahşi yaşam örneklerine, renkli kuşlardan, sanat sergilerine şehrin en keyifli gezi planını oluşturuyor.

Neden Gitmeliyim? Kraliyet Botanik Bahçesi’nin büyüleyici atmosferinde gezerken bilginize bilgi katabilir, farklı bakış açıları kazanabilirsiniz. Sydney Harbour ve Sidney Opera Binası’nın da manzarasını gözlemleyebileceğiniz bahçede, hayal gücünüzü genişletebilirsiniz.

Kaçırmayın! Bahçeye girişin ücretsiz olduğu alanda, 90 dakikalık rehberli Aborjin Kültürü Turu’na çıkabilir, Aborjinlerin zengin kültür tarihini keşfedebilirsiniz. Geleneksel bitkilerin nasıl kullanıldığını öğrenebileceğiniz turda, bazı bitkilerin tadına da bakabileceksiniz. Ancak unutmayın, rehberli tura katılmak için rezervasyon şartı bulunuyor.

Google Haritalar’da Aç

 Mrs Macquaries Rd, Sydney NSW 2000, Avustralya

Ziyaret Saatleri

Ücretsiz

Web Sitesi

21. Hyde Park

Chinese Garden of Friendship

Burası Neresi? Avustralya’nın en eski parkı olarak da bilinen Hyde Park, aynı zamanda şehrin en ünlü parklarından. Sidney’in merkezinde, ticaret bölgesinde bulunan pak, 16 hektarlık bir alana sahip. Açık ve geniş bir alana sahip olduğu için insanların istedikleri gibi, çimenlerin üzerinde uzandığı, kitap okuyup dinlendiği bir park burası. Güneşlenen birçok kişiyi görebileceğiniz parkta, ikonik fıskiyeden, önemli günlerin kutlamalarına kadar çeşitli etkinlikler de gerçekleştiriliyor.

Neden Gitmeliyim? Şehrin en ünlü parklarından Hyde Park’ı Sidney gezilecek yerler gezi listenize eklememek olmaz. Şehrin ikonik Archibald Çeşmesi’nden, Anzac Binası’na kadar pek çok ünlü yapısını görebileceğiniz parkta, küçük bir mola verebilirsiniz.

Kaçırmayın! Yeşillikler içerisinde vakit geçirmek, çimlerde uzanıp biraz kitap okumak istiyorsanız parkın güney bölümüne gidebilirseniz. Eğer tarih tutkunuysanız ve tarihi anıtları görmek istiyorsanız, o zaman parkın kuzey bölümüne gidebilirsiniz.

Gezi Tüyoları

  • Park şehrin ünlü müzeleri ve tren istasyonunun hemen alt bölümünde yer aldığı için neredeyse birçok otobüs güzergahıyla gidebileceğiniz bir noktada yer alıyor.
  • Parka gelmek için kullanacağınız araç bisiklet ise dert etmeyin, zira parkta bisikletinizi park edebileceğiniz ayrı bir alan bulunuyor.
  • Parka geldiğinizde tuvalet ihtiyacınız olursa, parktan dışarıya çıkmanıza gerek yok. Parkın içerisinde yer alan halka açık tuvaleti kullanabilirsiniz.
  • Karnınız acıktığında ya da soğuk bir şeyler içmek istediğinizde, parkın içinde yer alan kafede vakit geçirebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

Elizabeth St, Sydney NSW 2000, Avustralya

24 Saat Açık

Ücretsiz

22. Chinese Garden of Friendship

Chinese Garden of Friendship

Burası Neresi? Çin Dostluk Bahçesi, Sidney şehrinin ortasında söğüt dallarının sallandığı, şelalelerinin sesinin yankılandığı ve zamanın yavaşladığı oldukça etkileyici bir park. Çin konseptiyle tasarlanan bahçe, şehir içinde adeta birer vaha. 1888 yılında tasarlanan bahçe, Guangzhou’dan gelen peyzaj mimarları tarafından yapılarak halkın ziyaretine açılmış.

Neden Gitmeliyim? Çin Dostluk Bahçesi’nin içerisinde yer alan atmosfer gerçekten oldukça etkileyici. Yin-Yang prensipleriyle düzenlenen bahçede, yeşilliğin tadına doyabilir, seyahat yorgunluğunuzu üzerinizden atabilirsiniz.

Kaçırmayın! Chinese Garden Of Friendship’e geldiğinizde Çin mutfağının etkisini hissedebileceğiniz, oldukça lezzetli yemekler yapan meşhur The Gardens by Lotus restoranında yemek yiyebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

Pier Street, Cnr Harbour St, Darling Harbour NSW 2000, Avustralya

09:30-17:00 (son giriş 16:45)

Giriş Ücreti

Web Sitesi

23. Observatory Hill

Observatory Hill

Burası Neresi? Sidney’in en popüler parklarından biri olan Observatory Hill, şehri panoramik olarak seyredebileceğiniz oldukça keyifli bir gezi noktası. Sidney Limanı’ndan, Darling Harbour’a kadar şehrin tüm ikonik noktalarını gözlemleyebileceğiniz park, Circular Quay bölgesine 8 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Şehrin manzarasını ücretsiz bir şekilde en güzel izleyebileceğiniz yerlerden birisi Observatory Hill. Bol yeşillik ve harika manzara ile herkesi cezbeden park,  bisiklet sürmekten, yürüyüşe kadar yapabileceğiniz pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Kaçırmayın! Observatory Hill’in bulunduğu tepede şehrin meşhur gözlemevi de yer alıyor. Parka gelmişken ücretsiz olan gözlemevini ziyaret etmeyi unutmayın.

  • Parkın olduğu alana gelebilmeniz için alternatif birçok yol bulunuyor. Şehir merkezinden kalkan 431 ve 432 numaralı otobüslere binebilir, ya da dilerseniz Circular Quay’dan feribota binerek parka ulaşabilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

Millers Point Yeni Güney Galler 2000, Avustralya

24. Centennial Park

Centennial Park

Burası Neresi? Sidney’in en büyük ve popüler parklarından Centennial Park, oldukça büyük bir alana yayılmış bir park. İçerisinde büyüklü küçüklü göletlerden, çeşit çeşit bitkilere ve heykellere ev sahipliği yapan park, özellikle de yaz aylarında haftasonu gezisi için sık sık ziyaret ediliyor. Sidney’in şehir merkezine 10 dakikalık mesafede yer alan parka kolayca ulaşabilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Centennial Park, yılda yaklaşık 31 milyon ziyaretçiyle şehirde en merak edilen parklar arasında yer alıyor. Doğa yürüyüşünden, çocuk oyun alanlarına, köpek gezdirme bahçelerinden, barbekü piknik bölümlerine kadar birçok etkinlik yapabileceğiniz bir alan.

Kaçırmayın! Centennial Park’a geldiğinizde sevdiklerinizle birlikte 4-6 kişilik bisikletleri kiralayabilir, ya da park içinde yer alan at çiftliğinde at binebilirsiniz. Park içerisinde yer alan labirenti de ziyaret etmeyi unutmayın.

Google Haritalar’da Aç

06:00-20:00

Ücretsiz

Web Sitesi

25. Barangaroo Reserve

Barangaroo Reserve

Burası Neresi? Barangaroo Parkı, Sidney şehrinin en yeni parklarından biri. Sidney Limanı’na oldukça yakın bir bölgede yer alan park, şehrin en eski sanayi bölgelerinden birinde yer alıyor. Önceden gemi konteynerlerinin bulunduğu alanın dönüştürülerek park haline getirilmesiyle halkın ziyaretine açılan park, 75.000’den fazla ağaç dikilerek bol yeşillikli bir alan olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Mimarlığını Amerikalı Peter Walker ve ortaklarının gerçekleştirdiği park, şehrin son dönemlerinde ortaya çıkan en güzel yapılardan.

Neden Gitmeliyim? Liman kenarında, Harbour Köprüsü manzarasına sahip olan park, şehre geldiğinizde ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz yerler arasında. Eski beton taşlarının özenle dizilerek mimari düzenlemelerle estetik hale gelen parkta, piknikte yürüyüşe bir çok etkinlik gerçekleştirebilirsiniz.

Kaçırmayın! Sidney’in fotoğraflarını çekebilmek için en güzel noktalardan birisi Barangaroo Reserve. Gündüzü başka, gecesi başka olan parkta gün batımı izlemeyi unutmayın. Dilerseniz sevdiklerinizle keyifli bir piknik yapabilir, sevdiklerinizle harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

  • Barangaroo Reserve tekerlekli sandalye ile gelen ziyaretçiler için de uygun.
  • Parka geldiğinizde aracınız var ise parkın hemen arkasında aracınızı park edebileceğiniz 100 araçlık açık bir otopark yer alıyor.
  • Barangaroo Reserve gitmeniz için alternatif yollar

Google Haritalar’da Aç

 Hickson Rd, Barangaroo NSW 2000, Avustralya

Web Sitesi

– Ulusal Parklar

Ulusal Parklar’la ilgili indirilebilir haritalar, konaklama noktaları ve park yerleri gibi bilgileri bulabileceğiniz NWS’nin kendi resmi uygulaması bulunuyor. Dilerseniz bu uygulamayı ücretsiz olarak indirerek, park gezilerinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Ulusal Parklar Uygulaması için

26. Blue Mountains

Blue Mountains

Burası Neresi? Blue Mountains, Avustralya’nın dünyaca ünlü sıra dağlarından biri. Sidney’in şehir merkezine 2 saatlik uzaklıkta bulunan dağlar, binlerce çeşit bitki ve hayvan çeşitliliğiyle görenleri büyülüyor. Sonsuza kadar uzanan mavi okaliptüs ağaçlarından oluşan orman, Dünya Mirası listesinde de yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? 140 Kilometrelik yürüyüş parkurlarından, Henolan Mağaraları’na kadar keşfedebileceğiniz pek çok güzelliğe ev sahipliği yapan ulusal parkta, doğanın sırlarını keşfedebilir, kayaların etkileyici güzelliğiyle unutmayacağınız anlar deneyimleyebilirsiniz.

Kaçırmayın! Mavi Dağlar’a geldiğinizde ormanın içerisinde yer alan yürüyüş parkurunda doğa yürüyüşü yapmayı, gözlerden uzak bir dağ otelinde spa keyfini, bölgenin meşhur restoranı olan Darleys Restaurant’ta kaliteli bir akşam yemeğini unutmayın!

Gezi Tüyosu

  • Sidney’den Blue Mountains’e kişisel araçla gidebileceğiniz gibi, şehir merkezinden kalkan otobüs ve trenle de ulaşabilirsiniz.
  • Dilerseniz Mavi Dağlar ve 29 gezi durağını kapsayan kırmızı tur otobüsleriyle de gezinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

27. Mungo Milli Parkı

Mungo Milli Parkı

Burası Neresi? Mungo Milli Parkı aslında Sidney şehrine biraz uzak. Ancak macera ve doğa tutkunları cezbedebilecek bu doğa harikası milli parkı listemize eklememek olmazdı. Araçla yaklaşık 14 saatlik yolculuk sonrası ulaşabileceğiniz milli park, gittiğiniz yollarıyla dahi doğa harikası manzaralar sunuyor. 40 bin yıllık köklü geçmişiyle ziyaretçilerini ağırlayan parkta, öyle Blue Mountains’teki gibi yemyeşil araziler göremeyebilirsiniz. Kurumuş göl yatakları ve kum tepeleri zincirinden oluşan alanda, doğanın büyüleyici etkisini gözlemleyebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Mungo Milli Parkı dünya tarihi ve doğa tarihi için oldukça önemli bir nokta. 40 bin yıllık olduğu düşünülen Mungo Lady ve Mungo Man’in kalıntılarının bulunduğu park, Aborjinlerin geçmişiyle ilgili birçok bilgiyi içinde barındırıyor. 14 bin yıllık kum tepelerinden, ilginç hayvan çeşitlerine kadar gözlemleyebileceğiniz güzelliklerle dolu Mungo’yu mutlaka keşfetmelisiniz.

Kaçırmayın! Eğer Sidney’den çılgın bir maceraya atılıp Mungo Milli Parkı’na gelirseniz Çin Seddi olarak isimlendirilen kum tepeleri üzerinde yer alan gün batımı manzarasını mutlaka seyretmelisiniz. Gün doğumundan, gün batımına eşsiz manzaralara sahne olan milli parkta, Aborjin keşif turuna da katılabilirsiniz. Eğer gece konaklamayı düşünüyorsanız güvenli kamp alanlarında kamp yapabilir, geceleri sonsuz yıldızları seyre dalabilirsiniz.

Gezi Tüyosu

  • Mungo Milli Parkı’na geldiğinizde çevrede ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz herhangi bir alan bulunmadığı için hazırlıklı gelmenizde fayda var. En önemlisi de sıcak bir gezi sonrası en önemli ihtiyacınız olan su!

Mungo Milli Parkı

Yeni Güney Galler 2715, Avustralya

 Sadece araçlar için 8$

Web Sitesi

28. Wollemi Milli Parkı

Wollemi Milli Parkı

Burası Neresi? Wollemi Milli Parkı Sidney’in kuzey batısında, şehre 5 saatlik mesafede yer alan etkileyici bir ulusal park. Dünya Mirası listesinde de yer alan park, doğa yürüyüşlerinden kampa, kano ve yüzme gibi su sporlarına kadar birçok etkinlik yapabileceğiniz doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Avustralya’nın en büyük vahşi doğa alanlarından biri olan Wollemi Milli Parkı’nda keşfetmeniz gereken çok şey bulunuyor. Newnes bölgesinde yapacağınız keyifli bir kamptan Wolgan Nehri’nde çıkacağınız kano turuna kadar zevk alabileceğiniz ve unutamayacağınız anlar yaşayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Wollemi Milli Parkı’na geldiğinizde parkın güneydoğusunda yer alan Colo Nehri’ne inerek, keyifli bir piknik yapabilir, doğa yürüyüşünün ardından hazırlık geldiyseniz çadırınızla birlikte güvenli bir alanda kamp yapabilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

Web Sitesi

29. Lane Cove Park

Lane Cove Park

Burası Neresi? Sidney’in şehir merkezine çok uzak olmayan Lane Cove Parkı, Avustralya’nın meşhur ulusal parklarından birisi. Lane Cove Nehri’nin iki yanında yer alan milli park, uzunca yürüyüş yollarından, keyifli kamp alanlarına keyifli vakit geçirebileceğiniz alanlara ev sahipliği yapıyor. Doğanın tadına doyabileceğiniz Lane Cove Park’ta, Sidney’in şehir hayatından farklı bir atmosfere geçiş yapabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Lane Cove Nehri’nin ferahlatan havasının yanında, keyifli bir bisiklet gezisi yapabileceğini park, tablodan çıkmış gibi görüntüsüyle hafızanızda yer edecek. Fazlasıyla etkileneceğinizi düşündüğümüz parkta, dilerseniz kamp yapabilir, ya da günübirlik ziyaret edebilirsiniz.

Kaçırmayın! Lane Cove National Park’a geldiğinizde nehir boyunca kürek çekmeyi, Pennant Hills ve West Pymble arasında bisiklet yürüyüşü yapmayı ve dilerseniz Lone Cove Holiday Park’ın içerisinde bulunan karavan ve çadır kamp alanında keyifli bir tatil yapmayı unutmayın.

Google Haritalar’da Aç

Riverside Dr, North Ryde NSW 2113, Avustralya

09:00-19:00

Araç başı: 8$
Yetişkin: 4,40$
Çocuk: 2,20 $

Web Sitesi

– Popüler Sokaklar

30. The Rocks

The Rocks

Burası Neresi? Sidney gezilecek yerler listemizin en keyifli gezi duraklarından birisi de şehrin en meşhur bölgesi olan Rocks Mahallesi. Avustralya’ya ilk gelen Avrupalı göçmen kolonisinin 1788 yılında kurduğu mahalle, limana olan yakınlığı nedeniyle ilk kurulduğu günden beri şehrin en önemli noktası olarak faaliyet göstermiş. Dar ve tarihi sokaklardan oluşan mahalle, 20.Yüzyıl sonrası yaşadığı büyük değişimlerle birlikte bugün şehrin ünlü turistik mekanlarından biri olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Kentin kültürünü ve tarihi dokusunu en iyi hissedebileceğiniz yerlerden birisi hiç şüphesiz The Rocks. Şehrin popüler bütün noktalarına yürüme mesafesinde olan sokakta, keyifli bir bisiklet gezisi yapabilir, mahallede yer alan müzelerde gezebilirsiniz.

Kaçırmayın! The Rocks’a geldiğinizde her gün 13:00-13:30 ve 13:30-14:00 arasında ücretsiz olarak düzenlenen mahalle ve Rocks Keşif Müzesi ücretsiz rehberli turlarına katılmayı unutmayın.

Gezi Tüyoları

31. Pitt Street

Pitt Street

Burası Neresi? Sidney’in merkezinde yer alan Piit Street, ticaret merkezinin en ünlü alışveriş sokağı olarak da biliniyor. Şehrin en işlek ve kozmopolit alışveriş merkezlerine de ev sahipliği yapan sokakta, dünyaca ünlü markaların mağazalarını bulabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Dünyanın neresine giderseniz gidin, en azından birkaç bir şey alıp, alışveriş yapmayı herkes ister. Sidney’de keyifli bir cadde yürüyüşü yapıp alışverişe doyabileceğiniz Piit Street’te, şehrin ışıltısını hissedebilirsiniz.

Kaçırmayın? Sidney Piit Street’e geldiğinizde Mid City Alışveriş Merkezi, Westfield Sydney, Glasshouse gibi birçok alışveriş merkezinden alışveriş yapabilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

32. King Street

King Street

Burası Neresi? Sidney’in Newtown bölgesinde yer alan ünlü ticaret sokağı King Street, farklı sosyal, kültürel ve ekonomik geçmişe sahip insanların bir arada olduğu keyifli bir sokak. New York’un Manhattan sokaklarına benzetebileceğimiz King Street, Sidney Üniversitesi’nden, Kraliyet Prens Alfred Hastanesi’ne kadar birçok ünlü yapıyı içerisinde barındırıyor.

Neden Gitmeliyim? Genellikle öğrenciler, genç aileler ve çalışan kesimin yaşadığı King Street, konutların yanı sıra ünlü iş merkezleriyle de meşhur. Günüz ayrı gecesi ayrı güzellikte olan bu caddede keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Kaçırmayın! King Street iş merkezi olmasının yanı sıra, aynı zamanda şehrin en güzel barlarına ve restoranlarına da ev sahipliği yapıyor. Keyifli bir yürüyüş sonrası dinlenebileceğiniz barlarda, lezzetli bir bira içebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

33. China Town

China Town

Burası Neresi? Burası Sydney’in merkezinde yer alan meşhur Çin Sokağı. Çin’in meşhur baharatlarının kokusunu alacağınız, ülkenin yöresine has ürünleri bulabileceğiniz China Town, Darling Limanı ile Dixon Caddesi arasında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Sidney geziniz sırasında dünyanın pek çok ünlü şehrinde de olan Çin Mahalleleri, kültür turizminin en güzel örneklerinden. Çin kültürünü hissedebileceğiniz, kolayca ulaşabileceğiniz China Town’da, keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Kaçırmayın! China Town’a geldiğinizde sokağın meşhur marketlerinden biri olan Paddy’s Markets’ten Çin’e özgü hediyelik eşyalar ya da taze ürünler satın alabilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

– Alışveriş Merkezleri

34. Queen Victoria Building

Queen Victoria Building

Burası Neresi? Queen Victoria Building, Sidney’e gelenlerin en çok merak ettiği alışveriş merkezlerinden desek yanlış olmaz. Gotik mimariye sahip olan alışveriş merkezi, 1898 yılında inşa edilen, aynı zamanda tarihi bir yapı. Gösterişli mimarisiyle herkesi büyüleyen bina, 1980 yılında yapılan restore sonrasında günümüze daha uygun bir hale getirilerek turistik bir alan haline getirilmiş.

Neden Gitmeliyim? Etkileyici mimarisiyle, alışveriş yapabileceğiniz dünyaca ünlü mağazaların yer aldığı alışveriş merkezinde, 200 dükkan bulunuyor. İçeriye girerken karşınıza çıkacak olan büyük Quenn Victoria heykelinden de etkileneceğinizi düşünüyoruz.

Kaçırmayın! Queen Victoria Building’e geldiğinizde sadece alışveriş yapmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz bina içerisinde ve dışarısında yer alan restoran ve kafelerde sosyalleşebilir, dilerseniz alışveriş binası içinde 45 dakika süren rehberli gezi turuna da katılarak, verimli vakit geçirebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

455 George St, Sydney NSW 2000, Avustralya

Ziyaret Saatleri

Web Sitesi

35. The Strand Arcade

The Strand Arcade

Burası Neresi? Burası listemizde de yer alan şehrin ünlü caddelerinden Piit Street’teki bir alışveriş merkezi. Şehrin kalbinde bulunan avm, aynı zamanda  tıpkı Queen Victoria Building gibi tarihi bir yapı. 1891 yılında yapılan The Strand Arcade, günümüzde halen orjinal formunu korumaya devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Alışveriş tutkunlarının şehre geldiğinde muhakkak ziyaret ettiği alışveriş merkezinde dolaşırken, günümüz kıyafetleri içerisinde tarihe yolculuk yapabilirsiniz. Viktorya mimari stilini yansıtan avm’de bir tur atmak dahi size iyi gelecektir.

Kaçırmayın! The Strand Arcade binasının içerisinde sadece mağazalar yer almıyor. Dilerseniz 1920’lerin konseptini yansıtan restoranlarda lezzetli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

412-414 George St, Sydney NSW 2000, Avustralya

Ziyaret Saatleri

Web Sitesi

– Seyir Noktaları

36. South Head

South Head

Burası Neresi? Sidney’in meşhur gözlem noktalarından South Head, Sidney Limanı Ulusal Parkı alanı içerisinde yer alıyor. Sidney’in en iyi okyanus manzarasını sunan noktalardan biri olan South Head aynı zamanda balinaların geçişleri sırasında ilginç görüntülere sahne oluyor.

Neden Gitmeliyim? Ünlü Hornby Deniz Feneri’de ev sahipliği yapan liman, okyanus kayalıkları üzerinde eşsiz manzarayı izlemek için paha biçilemez bir alternatif. Zirveye çıkıp okyanusun serin rüzgarını ve dalga seslerini hissettiğinizde mutlu olacağınıza eminiz.

Kaçırmayın! South Head’e geldiğinizde Camp Cove plajında veya Lady Bay Plajı’nda denizin keyfini çıkarabilir, ünlü Dunbar gemisinin enkazını gözlemleyebilirsiniz.

Gezi Tüyoları

  • South Head’e geldiğinizde Sydney Harbour National Park’ın içerisinde yer alan insanlar tarafından oyulmuş tarihi tünellerin gezildiği gezi turuna katılabilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

Watsons Bay Yeni Güney Galler 2030, Avustralya

37. Sidney Gözlemevi

Sidney Gözlemevi

Burası Neresi? Sydney Observatory, listemizde de yer alan Observatory Hill parkının içinde yer alıyor. 1858 yılında kurulan gözlemevi, Avustralya’nın bilimsel ve tarihsel olarak gelişimini gösteren, meteoroloji ve astronomi araştırmaları için kurulmuş değerli tarihi yapılardan biri.

Neden Gitmeliyim? Şehrin panaromik manzarasını en güzel izleyebileceğiniz yerlerden biri olan gözlemevi, Sidney gezinizde mutlaka gelmeniz gereken noktaların başında yer alıyor.

Kaçırmayın! Şehir merkezine kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan Sidney Gözlemevi’ne geldiğinizde gündüz ve gece olarak ayrı ayrı düzenlenen turlara katılmayı unutmayın. Teleskoplar eşliğinde güneş sistemini ve gezegenleri izleyebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

1003 Upper Fort St, Millers Point NSW 2000, Avustralya

Ziyaret Saatleri

Giriş Ücreti

Web Sitesi

38. Barrenjoey Deniz Feneri

 

Burası Neresi? Barranjoey Light House, Sidney’in kuzeyinde yer alan bir 1850’li yıllarda inşa edilmiş bir deniz feneri. Şehrin ünlü plajlarından Palm Beach’te bulunan deniz feneri, deniz seviyesinden 91 metre yükseklikte bulunan kaya üzerinde yer alıyor. Yürüyüş parkurunun sonunda bulunan deniz feneri, okyanus manzarasıyla görenleri büyülüyor.

Neden Gitmeliyim? Sidney okyanusa bakan koylarıyla oldukça etkileyici manzaralara tanıklık ediyor. Trekking tutkunlarının en sık vakit geçirdiği yerlerden de olan deniz feneri, balina seyirlerinde, keyifli bir pikniğe kadar pek çok zevkli alternatife ev sahipliği yapıyor.

Kaçırmayın! Barrenjoey Deniz Feneri’ne geldiğinizde balinaları  izlemeyi planlıyorsanız yanınıza fotoğraf makinenizi almayı unutmayın.

  • Deniz feneri okyanus rüzgarlarının tam merkezinde yer aldığı için özellikle de gün batımında serin olabiliyor. Bu yüzden hazırlıklı gitmenizde fayda var.

Google Haritalar’da Aç

1199D Barrenjoey Rd, Palm Beach NSW 2108, Avustralya

Web Sitesi

– Kültür ve Sanat Merkezleri

39. State Theatre

State Theatre

Burası Neresi? State Theatre şehrin kalbinin attığı Darling Limanı’na 3 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan bir devlet tiyatrosu. Saraya benzeyen mimarisiyle ve dekorasyonuyla adeta bir sanat eseri izlenimi veren salon, 1929 yılında açılarak Sidney sanat hayatına kazandırılmış.

Neden Gitmeliyim? Sidney’in en etkileyici tiyatrolarının sahnelendiği State Theatre, Düşler Sarayı olarak adlandırılan oldukça özel bir mekan. Şehre geldiğinizde tarihi ruhu hissederek unutmayacağınız bir gösteri izleyebilirsiniz.

Kaçırmayın! Sidney State Theatre’ye geldiğinizde içeride yer alan dört ton ağırlığındaki dünyanın en büyük kristal avizeyi görmeyi unutmayın.

Google Haritalar’da Aç

49 Market St, Sydney NSW 2000, Avustralya

40. City Resital Hall

City Resital Hall

Burası Neresi? Sidney’in şehir merkezinde yer alan City Recital Hall, 2015 yılında şehir hayatına kazandırılmış ve kısa sürede popüler etkinlik alanı haline gelmiş bir konser salonu. Şehrin çeşitli konser ve etkinliklerinin düzenlendiği salon, oda orkestralarından, opera gösterilerine, müzakerelerden tartışmalara bir çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmelisin? Bir şehri tanımak, kültürler özelliklerini de deneyimlemekten geçiyor. Bu nedenle Sidney geziniz sırasında şehrin popüler kültürel etkinliklerine katılarak, farklı bakış açıları kazanabilir, zevkli vakitler geçirebilirsiniz.

Kaçırmayın! Sidney’in dünyaca ünlü konser salonunda gerçekleşecek olan etkinlikleri, güncel olarak web sitesinde yer alan etkinlikler bölümünden takip edebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

2 Angel Pl, Sydney NSW 2000, Avustralya

Google Haritalar’da Aç

41. White Rabbit Galeri

White Rabbit Galeri

Burası Neresi? Beyaz Tavşan Galerisi Sidney’in 21.Yüzyıl modern sanat galerilerinden biri. Çin’de gelişen çağdaş sanat eserlerinden oluşan koleksiyon White Rabbit Gallery adıyla sergileniyor. 2009 yılında açılan galeri, yaklaşık 700 sanatçının katıldığı 2000’den fazla sanat eseriyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Modern sanat müzeleri ve sergi koleksiyonları değişen dünya düzeninin en güzel yansıtıcılarından. Eski bir Rolls Royce servis deposuna açılan galeri, değişimin en güzel örneklerinden olduğu için geziniz sırasında ziyaret edebileceğiniz en keyifli noktalardan.

Kaçırmayın! Galeriyi ziyaret ettiğinizde keyifli bir gezi yaptıktan sonra galerinin giriş katında yer alan Tea House’da lezzetli bir Çin çayı içmeyi unutmayın.

Google Haritalar’da Aç

30 Balfour St, Chippendale NSW 2008, Avustralya

10:00-17:00

Web Sitesi

* Sidney’de Gezilecek Alternatif Yerler

– Eğlenceli Yerler

 – Çocukla Gezilecek Yerler

42. Jamberoo Action Park

Jamberoo Action Park

Burası Neresi? Jumberoo Action Park, Sidney’in güneyinde şehir merkezine 1 saatlik mesafede yer alan eğlenceli bir havuz parkı. İçerisinde birçok su kaydırağının yer aldığı eğlence parkında, plaj konseptli çocuk havuzlarından yetişkinler için devasa kaydıraklara kadar eğlenebileceğiniz pek çok oyuncak yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Sidney şehrine geldiğinizde keyifli vakit geçirebileceğiniz pek çok alan bulunuyor. Böylesine eğlenceli bir şehirde çocuklarınızla ya da sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebileceğiniz bir parkı ziyaret etmek, tatilinizi daha da keyifli hale getirecektir.

Kaçırmayın! Jamberoo Action Park’a geldiğinizde parkın meşhur oyuncaklarından yarış kızağına binmeyi ve parkın golf sahasında golf keyfi yapmayı unutmayın.

Google Haritalar’da Aç

1215 Jamberoo Rd, Jamberoo NSW 2533, Avustralya

Ziyaret Saatleri

Biletler için (Online olarak satın alabilirsiniz)

Web Sitesi

43. Sidney Olimpik Havuzu

Sidney Olimpik Havuzu

Burası Neresi? Sidney’in merkezinde yer alan liman kenarındaki North Sydney Olympic Pool şehrin en popüler yüzme komplekslerinden. 50 metre karelik büyük havuzu ve 25 metrekarelik kapalı havuz bölümüyle hizmet veren olimpik havuz, Harbour Bridge köprüsüne bakan konumuyla, ziyaretçilerine müthiş bir manzara keyfi sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Sidney şehrinin ortasında, şehrin eşsiz manzarasına karşı havuz keyfi yapmak oldukça keyifli bir etkinlik olacaktır. Tek başınıza ya da çocuklarınızla eğlenceli ve keyifli bir havuz keyfi için, North Sydney Olympic Pool’u ziyaret etmelisiniz.

Kaçırmayın! Sidney Olimpik Havuz tesisinin içerisinde şehrin manzarasına karşı yemek yiyebileceğiniz kafe bölümü de mevcut. Ancak tesisin içerisinde sadece havuz bulunmuyor. Dilerseniz tesiste yer alan spor salonu, sauna ve spa bölümünde de vakit geçirebilirsiniz.

 Google Haritalar’da Aç

4 Alfred St S, Milsons Point NSW 2061, Avustralya

05:30-21:00 / Pazar ve Resmi Tatiller: 07:00-19:00

Havuz Ücretleri

44. Luna Park

Sidney Luna Park

Burası Neresi? Sidney’in en meşhur eğlence yerlerinden biri olan Luna Park, Sidney Limanı’nın yanı başında yer alıyor. 4 Ekim 1935’te açılan park kurulduğu günden bugüne şehrin popüler etkinlik noktalarından biri. Çocuk, yetişkin fark etmeden şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği lunapark, kurulduğu günden beri giriş kapısında yer alan ikonik gülümseyen yüzüyle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Çocuklar için Lunaparklar dünyanın neresinde olursa olsun her zaman en sevilen yerlerin başında geliyor. Birbirinden eğlenceli oyuncakların yer aldığı şehrin tarihi klasiklerinden Luna Park’ta eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Kaçırmayın! Luna Park’a geldiğinizde eğlenceli oyuncakların tadını çıkarttıktan sonra liman kenarında güzel bir sahil yürüyüşü yapmayı unutmayın. Lunaparka gelirken Milsons Point Warf feribotuna binerseniz, şehrin harika manzarası eşliğinde yolculuk gerçekleştirebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

1 Olympic Dr, Milsons Point NSW 2061, Avustralya

Ziyaret Saatleri

Bilet Fiyatları (Online olarak satın alabilirsiniz)

Web Sitesi

– Hayvanat Bahçeleri

45. Taronga Zoo

Taronga Zoo

Burası Neresi? Sidney’in en ünlü ziyaret noktalarından Taronga Hayvanat Bahçesi, Avustralya’nın yerli vahşi yaşamının yanı sıra nadir ve nesli tükenmekte olan egzotik hayvanlara da ev sahipliği yapıyor. 4 binden fazla hayvanın bulunduğu Taronga, dışarıdan gelen ziyaretlerin yanı sıra, aynı zamanda nesli tükenmekte olan hayvanları da koruyan önemli bir kuruluş.

Neden Gitmeliyim? Yılın 365 günü hizmet veren hayvanat bahçesi, feribotla şehir merkezine sadece 13 dakikalık mesafede yer alıyor. Sidney’e gelmişken, dünyanın en muhteşem kuşlarından, Avustralya ve Kaliforniya Deniz Aslanları’nın yer aldığı parkta, Sidney’in etkileyici manzarası eşliğinde hayvanlarla keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Kaçırmayın! Taronga Zoo, hayvanat bahçesinin yanı sıra, ekstrem halat sporlarının bulunuğu parkurlarıyla da oldukça seviliyor. Hayvanlarla bağınızı güçlendirirken, adrenalin dolu aktivitelere de katılabilirsiniz.

  • Biletlerinizi hayvanat bahçesinin web sitesinden online olarak satın alabilirsiniz. Eğer aile olarak ziyaret etmeyi planlıyorsanız, aile paketlerini satın alarak tasarruf edebilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

Bradleys Head Rd, Mosman NSW 2088, Avustralya

09:30-17:00

Bilet Fiyatları

Web Sitesi

46. Avustralya Sürüngen Parkı

Avustralya Sürüngen Parkı

Burası Neresi? Avustralya Replite Park, dünyanın dört bir yanından gelen egzotik sürüngenlere ve çok çeşitli Avustralya yerli hayvanlarına ev sahipliği yapan,doğal alandan oluşan uygulamalı bir park. NSW’nin orta kıyısında yer alan park, canlı eğlence gösterilerinden, sahne turlarına eğlenceli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim?  Avustralya Sürüngen Parkı yılan, kertenkele ve Amerikan timsahları gibi onlarca çeşit sürüngene ilginç bir aileye sahip. Avustralya’nın en zehirli yılanından, örümceklerin dünyasına kadar kıtanın ilgi çekici hayvanlar alemine dalabilirsiniz.

Kaçırmayın! Sidney’in en egzotik parkına geldiğinizde, Galapogos kamplumbağasını besleme ve kanguralara yaklaşma keyfini, parkın koruyucularının gerçekleştirdiği etkinliklere katılmayı unutmayın.

  • Park Sidney’in şehir merkezine 1 saat uzaklıkta yer alıyor. Şehir merkezinden kalkan trenlere binerek Gosford istasyonunda indiğinizde parka yakın bir noktada iniyorsunuz. Ancak yürümek istemezseniz taksi kiralayabilirsiniz. Özel araçla gelmeyi düşünüyorsanız da Gosford’dan M1 otoyoluna çıkmanız yeterli.

Google Haritalar’da Aç

Pacific Hwy, Somersby NSW 2250, Avustralya

09:00-17:00

Bilet Fiyatları

Web Sitesi

47. Sea Life Sydney Akvaryumu

Sea Life Sydney Akvaryumu

Burası Neresi? Sea Life Sydney Aquarium, şehrin kalbinde Darling Limanı’nda yer alan bir deniz yaşamı akvaryumu desek yanlış olmaz. 12 Ayrı temalı bölgeye ayrılan akvaryum, Sark Vadisi’nden, Dugong Adası’na kadar gezilecek keyifli alanlara sahip.Dünyanın en büyük akvaryumlarından biri olan Sea Life, 700’ü aşkın deniz türüne ve 13.000 deniz hayvanına ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Sea Life Sydney’de dünyanın çeşitli köpekbalıklarından, tropik resif canlılarına kadar keşfedeceğiniz binlerce şey bulunuyor. Denizanası bahçesinden, deniz kaplumbağaları sergisine Sea Life Sydney’de kendinizi okyanusun derinliklerinde hissedebilirsiniz.

Kaçırmayın! Sea Life Sydney Akvaryumu’na geldiğinizde profesyonel dalış ekipmanlarıyla birlikte köpekbalığı akvaryumlarına dalış yapabilir, Gri Hemşire köpekbalıklarıyla birlikte yüzerek onları daha yakından tanıyabilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

1-5 Wheat Rd, Sydney NSW 2000, Avustralya

10:00-17:00

Biletler

Web Sitesi

– Gece Gezilecek Yerler

48. Pyrmont Bridge

Pyrmont Bridge

Burası Neresi? Pyrmont Bridge Darling Limanı’nda yer olan tarihi ve turistik ünlü bir köprü. İlk olarak 1857 yılında kullanılmaya başlanan köprü, dünyanın halen ayakta olan ve elektrikle çalışan en büyük köprülerinden biri. Percy Allen tarafından tasarlanan köprü, yayalar ve bisikletliler için keyifli bir yürüyüş yolu olmasının yanı sıra, şehrin manzarasını izleyebileceğiniz en güzel yerlerden.

Neden Gitmeliyim? Pyrmont Bridge, Sidney’in kalbinde yer alan alışveriş noktalarına ve restoranlara oldukça yakın bir köprü. Gündüzü de ayrı bir güzel ancak genellikle turistler ve Sidney’de yaşayanlar akşamları romantik bir yürüyüş için burayı tercih ediyor. Sidney’in ışıltılı gece manzarasını izleyebileceğiniz Pyromnt Bridge’de, yıldızları izleyebilirsiniz.

Kaçırmayın! Pyrmont Köprüsü, şehirde havai fişek gösterilerini izleyebileceğiniz en güzel yerlerden. Şehrin gece manzarasını en net fotoğraflayabileceğiniz köprüye giderken, fotoğraf makinenizi yanınıza alabilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

49. Newtown

Newtown

Burası Neresi? Newtown, Sidney’de yer alan en hareketli ve ünlü semtlerden. 19.Yüzyıl evlerinin bulunduğu sokaklarının yanı sıra Newtown , ilgi çekici dükkanlarından, şehrin en ünlü restoranlarına ve barlarına ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Sidney’de gece gezilecek yerler dendiğinde şehirdeki herkesin aklına Newtown geliyor. Birbirinden keyifli barlarından, sokak sanatının sınırlarını zorlayan duvar resimlerine kadar eğlenceli vakit geçirebileceğiniz semtte, şehrin renkli gecelerine katılabilirsiniz.

Kaçırmayın! Newtown’a geldiğinizde geceleri dahi ışıldayan sokaklarda alışveriş turu yaptıktan sonra Young Henrys’de ya da Earl’s Juke Joint’te bir bardak bira içmeyi unutmayın.

Google Haritalar’da Aç

* Sidney Çevresinde Gezilecek Yerler

50. Kiama

Kiama

Burası Neresi? Kiama, Sidney’in şehir merkezine 120 kilometre mesafede bulunan bir sahil kasabası. Şehrin güneyindeki kasaba, 90 dakikalık yolculukla ulaşabileceğiniz en güzel alternatif gezi yerlerinden biri. Kiama Hava Deliği ile dünyaca ünlü olan kasaba, sörf plajlarından kamp alanlarına, keşfetmeniz gereken bir doğa harikası.

Neden Gitmeliyim? Kasabada yer alan ikonik deniz fenerinden, dalgaların etkileyici sesini dinleyebileceğiniz sahil şeridine ve kasaba içinde yapabileceğiniz etnik alışveriş turlarıyla burada yapabileceğiniz pek çok şey bulunuyor.

Kaçırmayın! Kiama kasabasına geldiğinizde Kiama Deniz Feneri’ni, denizin püskürdüğü Blowhole kayasını gezmeyi, ve kasabanın yemyeşil parklarında yürüyüş yapmayı unutmayın.

Google Haritalar’da Aç

Web Sitesi

51. Central Coast

Central Coast

Burası Neresi? Central Coast, Sidney’in şehir merkezine 1 saatlik uzaklıkta bulunan bir sahil şerhi. Ülkenin popüler yazlık bölgelerinden olan Central Coast, kamp alanlarından meşhur plajlarına gezilecek harika noktalara ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Avustralya kıtası Sidney’in dışında keşfedilmesi gereken yüzlerce güzelliğe sahip. Sidney geziniz sırasında imkanınız varsa, çevre şehirleri gezmek de ufkunuzu genişletecektir. Bambaşka deneyimlere açılacağınız Central Coast’ta, Bateau Körfezi’nden, Copacabana Plajı’na keşfetmeniz gereken doğa harikaları sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Central Coast’a geldiğinizde şehirde yer alan macera turlarına katılabilir, toplu spor aktivitelerine katılarak doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Central Coast’a geldiğinizde size yardımcı olması için şehrin tanıtım sitesinde yer alan aktiviteler bölümünden bilgi alabilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

*Sidney’e Yakın Havalimanları

  • Sydney Au-Rose Bay Havaalanı – 16 km
  • Newcastle Williamtown Havaalanı – 141 km
  • Bathurst (Avustralya) Havaalanı – 153 km
  • Orange ( Avustralya) Havaalanı – 200 km
  • Mudgee Havaalanı – 211 km

*Temel İrtibat Bilgileri

– Sidney Konsolosluk İrtibat Bilgileri

Adres: 66 Ocean St, Woollahra NSW 2025, Avustralya

Çalışma Saatleri: 09:00-13:00 / 15:30-16:00

Telefon Numarası: + 61 2 9302 4600

– Sidney Acil Durum Numaraları

112 ya da 122 nolu telefon numarasını arayarak itfaiye, ambulans ve polis desteği alabilirsiniz.

– Sidney’de Telefon Kullanımı

Sidney ziyaretiniz sırasında ihtiyacınız ve maddi olanağına göre iki seçenek mevcuttur. İlki ön ödemeli bir hat almak.  Optus, Amaysim ve Telstra Sidney’de alabileceğiniz hat firmalarıdır. Dilerseniz hat sağlayıcılarının web sitelerini ziyaret ederek kendinize en uygun tarifeyi seçebilirsiniz. İkincisi hali hazırda kullanmış olduğunuz telefon hattınız yurt dışı kullanımına açmak. Bu konuyla ilgili detayları aşağıda yer alan paragrafta açıkladık. Eğer bu seçeneği tercih ediyorsanız yazımızı okumanızda fayda var.

  • TurkcellTürk Telekom ve Telstra, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

Pin Sizler için hazırladığımız Sidney’de gezilecek yerler listemiz burada sona eriyor. Biz listeyi hazırlarken fazlasıyla keyif aldık. Sizin de okurken keyif aldığınızı dilediğimiz yazımızı beğendiyseniz ve eklemek istediğiniz başka yerler var ise, aşağıda yer alan yorumlar kısmından yazarak bize iletebilirsiniz. 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin